SACCSIV – blog ortodox

IURIE CHIRINCIUC (Ministrul Transporturilor Moldova) indeamna “SA PUNEM CRUCE PE CRUCI” caci tara se integreaza in UE

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 14, 2016

Iata ce putem citi la http://www.chirinciuc.md/sa-punem-cruce-pe-cruci/

Peste o lună, toate crucile și monumentele funerare urmează să fie scoase de pe marginea drumurilor. Decizia în acest sens a fost adoptată la mijlocul lunii august, după o serie de consultări cu membrii societății civile, dar și cu colegii noștri de la Ministerul Afacerilor Interne și cei de la Ministerul Culturii.
Mă bucur că această iniţiativă a fost susținută și de reprezentanții Bisericii Ortodoxe și contăm foarte mult pe sprijinul oferit de ei, pentru a informa cetățenii Republicii Moldova despre importanța acestui proiect, dar și despre faptul că locul obiectelor funerare este în cimitire și nicidecum pe marginea drumurilor.
Hotărârea privind scoaterea crucilor de pe marginea traseelor este una destul de importantă, dacă e să vorbim despre integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Cât am mers prin țările dezvoltate, nu am văzut nicăieri astfel de obiecte pe marginea drumurilor. Haideți să luăm și noi exemplul partenerilor noștri de dezvoltare din Vest, mai ales că acest obicei, pare a fi, unul destul de primitiv – doar în epoca de piatră se puneau tot felul de însemne în locurile în care a pierit cineva.
Un alt motiv care a stat la baza deciziei de a scoate obiectele funerare este și faptul că din cauza lor se produc multe accidente rutiere. Sunt cazuri în care șoferii lovesc un monument de acest fel, iar mașinile le sunt făcute zob și ei rămân cu traume pe  viață.
Rugămintea mea este ca până în data de 20 octombrie să mergeți Dvs. în locurile, unde i-ați pierdut pe cei dragi, pentru a scoate benevol aceste obiecte. În caz contrar, ele vor fi demontate de către drumari și date preoților pentru a fi folosite la înhumarea persoanelor nevoiașe.
Stimați cetățeni, vă îndemn să ne conformăm acestor indicații și să dăm dovadă că suntem o societate civilizată. Mai avem o lună de zile la dispoziție și ar fi salutabil să-i anunțați și pe apropiații Dvs. despre această hotărâre.
Chiar dacă unii spun că inițiativa dată nu este o mare realizare, eu îi contrazic și spun că: prin pași mici, ajungem să facem lucruri mărețe.

 

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Andru said, on octombrie 14, 2016 at 11:40 am

    iurie cretiniuc uită sau se face că uită faptul că, Poporul Român este născut creștin și că poartă o profundă dragoste Sfintei Cruci – nebunie pentru cei ce pier…

    Apreciază

    • Iones said, on octombrie 14, 2016 at 1:22 pm

      Iurie Chirinciuc e din Republica Moldova, de la Chisinau, Rep Moldova NU este in Uniunea Europeana inca

      Apreciază

  2. alex said, on octombrie 14, 2016 at 11:58 am

    Asta este din capitolul „genul de oameni civilizati, dar credinciosi”. Oamenii se conformeaza fara sa zica psst. Genul ala de „crestin-ortodox” care duminica merge la slujba, iar lunea incepe slujba la banca oferind credite, ca mai apoi stapanul sau sa ii jecmaneasca pe oameni. Mai sunt si ceilalti tot zisi crestin ortodocsi de fapt catolicizati care se vor supune si ei noilor norme ca si sefu lor mare papa fuge de cruce. Tragic este ca lucrurile astea nu se intampla doar in Republica Moldova, ci peste tot. Iar ei in sinea lor sunt credinciosi, dar goi de fapte, caci in nebunia lor cred ca este de ajuns doar sa crezi tu pentru tine. Credinta fara fapte este moarta. Oare inaintasii lor ce zic, au luptat atata, pentru ca copii sa risipeasca.

    Apreciază

  3. Ionut said, on octombrie 14, 2016 at 12:18 pm

    Da, da, uneori soferii mai lovesc si stalpi sau capete de pod. Nu vreti sa le scoateti si pe alea? Sau crucile cresc in mijlocul drumului?
    Nu vreti voi mai bine sa lasati crucile si sa „scoateti” curvele de pe marginea drumului? Sau alea nu va deranjeaza?
    „Integrarea in UE…”. Mai ca-i invita pe moldoveni sa-i voteze pe comunisti…

    Apreciază

  4. berbec_moldav@yahoo.com said, on octombrie 14, 2016 at 12:28 pm

    https://www.youtube.com/watch?v=mIyNTkwWKyk viitorul moldovei!

    Apreciază

  5. tudor said, on octombrie 14, 2016 at 12:43 pm

    Iata unde se ajunge daca oamenii uita de Mantuitorul Iisus Hristos, de Maica Domnului, de cruce:

    Olanda: Sinuciderea asistată ar putea fi legalizată şi pentru persoanele care simt că „viaţa lor s-a terminat”

    https://www.mediasinfo.ro/olanda-sinuciderea-asistata-ar-putea-fi-legalizata-si-pentru-persoanele-care-simt-ca-viata-lor-s-terminat/2016/10/14/

    Ei nu stiu ca dupa obarsia lui, sufletul omului e atat de mare incat numai Dumnezeu il poate umple.

    In strainatate cruci nu vad nicaieri, bisericile sunt vizitate ca muzee ori discoteci
    iar cand se aduna propovaduiesc erezii.

    Astfel ajung cei asa zisii civilizati si educati sa fie calatori la iad in masa.

    Sa ne intoarcem la Domnul si viu va fi sufletul nostru iar viata noastra o va randui dupa mare mila Sa!

    Apreciat de 1 persoană

  6. elena said, on octombrie 14, 2016 at 2:08 pm

    Pai cum sa fie anticristul inscaunat, daca sf.cruci ii strica lucrarea???Auziti sutanele ecumeniste sint de acord cu anticristul transportului!!!Vai de ei si de sufletul lor.Poate nu va ingadui bunul Dumnezeu o asa Blasfemie!?Poate ii va electrocuta sf.Cruce si se vor potoli pe veci!!!Cica produc accidente, dar sf.Cruci sint amplasate pe strazi, sau pe margine?Ne arata bunul Dumnezeu ca anticristul este printre noi, dar nu poate veni la putere din „cauza”Ortodoxiei!Maica Domnului sa ne ocroteasca sub Sf.Acoperamintul Ei.

    Apreciază

  7. Mihail said, on octombrie 14, 2016 at 2:13 pm

    Ca sa poata „deosebitii” goni cu mai mare viteza spre iad. O stim cu totii, integrarea in iad se face fara cruce…

    Apreciază

  8. dante said, on octombrie 14, 2016 at 5:37 pm

    „…prin pași mici, ajungem să facem lucruri mărețe…”
    Da, asa e numai ca prin acesti pasi mici ajungem la dracu-n iad nu in alta parte stimabile, vezi ca ai incurcat drumurile.
    Spui ca „..un alt motiv care a stat la baza deciziei de a scoate obiectele funerare este și faptul că din cauza lor se produc multe accidente rutiere…”, atunci daca e asa, cum de a aprut prima cruce acolo pentru ca nu a fost alta amplasata inaintea ei si ca atare aceste accidente apar datorita teribilismului, mindriei si neatentiei unor soferi si nicidecum unor cruci.
    Dar de exemplu panourile electorale care sint plasate tot pe marginea drumului si in care isi fac reclama toti acesti neispraviti ajunsi la putere, nu ar trebui date jos? Mai mult decit atit, o cruce pe marginea drumului ne poate aduce cu picioarele pe pamint si ne face sa ne amintim ca sintem muritori si viata atirna de un fir de par.
    Domnul Chirinciuc il asteapta pe papa sa ia lectii de „crestinism” evoluat occidental, insa cred ca cel mai bine pentru emanciparea sa spirituala sa ia drumul Europei si sa ramina definitiv acolo, asa toata lumea va avea de cistigat.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  9. ion hodor, said, on octombrie 14, 2016 at 5:55 pm

    Integrarea Moldovei in Uniunea Europeana,prin pasi mici vom face lucruri marete,…exact Anticrist a vorbit prin gura lui…deci Europa=moarte lui Dumnezeu!!!

    Apreciază

  10. Templier said, on octombrie 14, 2016 at 9:05 pm

    Papa Francisc îndeamnă puternic lutheranii şi de grabă să pună deoparte diferenţele doctrinale şi să lucreze cu catolicii pentru îngrijirea săracilor, a bolnavilor şi a refugiaţilor aşa cum a prezentat viziunea sa pentru un mai mare spirit de părtăşie, înainte de a vizita Suedia mai târziu, în această lună.
    Francis va marca cea de-a 500-a aniversare a startului Reformaţiunii cu vizita din 31 Octombrie – 1 Noiembrie, în Suedia, unde la participa la un serviciu ecumenic făcut de Federaţia Lutherană Mondială.
    https://www.washingtonpost.com/national/religion/pope-urges-lutherans-to-set-aside-doctrine-to-work-together/2016/10/13/9d1cd6ce-9145-11e6-bc00-1a9756d4111b_story.html

    Apreciază

  11. Vasile said, on octombrie 14, 2016 at 9:06 pm

    Satanisti pe care ii arde semnul sfintei cruci. De aici vedeti fratilor ca sfanta Cruce este semnul adevarat al mantuirii noastre, semn dumnezeiescc, puternic. De aici se vede, fiindca satana nu sufera crucea.

    Apreciază

  12. Vasile said, on octombrie 14, 2016 at 9:11 pm

    Uniunea europeana este un supra-stat satanic. Este embrionul imparatiei mondiale a anticristului. Uniunea europeana a fost infiintata inanul 1992 (tratatul de la maastricht) care coincide cu anul 7500 de la facerea lumii, dupa vechea numaratoare, an in care Sf Calinic de la Cernica a prorocit (i s-a aratat) ca va veni sfarsitul.

    Apreciază

  13. Radu said, on octombrie 15, 2016 at 6:48 pm

    Nu intra in UE sa speram cu mila Domnului.
    Ii ajuta si ii apara de diavolul de la bruxelles.
    Transnistria e ocupata de ani de zile de armata rusa asa ca sanse mici.
    Moldovenii sunt credinciosi si sunt cu frica de Dumnezeu.

    Apreciază

  14. Bu_florin said, on octombrie 16, 2016 at 1:10 am

    Eu sunt sofer pe camion si merg in Spania, Franta, Germania. Credeti-ma ca am vazut multe drumuri pe aici si pe aceste drumuri sunt astfel de „monumente” tip carte si altele cu cruce. Inteleg ca ei sunt in ratacire dar, ce va spun e adevarat. Asta inseamna ca si in ratacire fiind, unii poate simt ceva pt cruce sau o pun asa din obicei.

    Apreciază

  15. Bu_florin said, on octombrie 16, 2016 at 1:23 am

    In timp ce unii vor cu orice chip sa intre in ue, altii deja s-au saturat si vor sa iasa.
    http://Www.upr.fr au pus multe afise pe picioare de poduri.

    Apreciază

  16. ion hodor, said, on octombrie 17, 2016 at 11:55 am

    Iurie satanist indracit-nici nu-i poate spune pe nume SF Cruci,o numeste obiect primitiv.satana.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.