SACCSIV – blog ortodox

Cum sunt sabotate conferintele MONAHILOR DIN ATHOS aflati saptamana asta in Romania

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 13, 2016

   Iata ce putem citi la Cine şi de ce se teme de mărturia părinţilor athoniţi aflaţi săptămâna asta în România? de pe Astradrom:

Monahii athoniţi doresc discuţii publice 

unde să fie invitaţi şi 

susţinătorii sinodului din Creta.

Părintele Sava Lavriotul (de la Mănăstirea Marea Lavră – Athos) se află în România împreună cu doi monahi români de la schitul românesc Prodromu. Ei au dat pe faţă ceea ce oficialii BOR din România ascund de câteva luni, dovedind că hotărârile sinodului din Creta sunt deviate de la învăţătura autentic ortodoxă. Ecumeniştii din România au răspândit zvonuri prin care se încearcă discreditarea acestora în faţa credincioşilor ortodocşi din ţară. Ei au venit în România cu binecuvântarea superiorilor duhovniceşti, fiind invitaţi de către asociaţia culturală ASTRADROM. Referitor la cele afirmate în timpul conferinţelor, monahii îşi asumă responsabilitatea integral şi sunt dispuşi să stea faţă în faţă cu cei care le aduc acuze. Părintele Sava ne mai spunea: “Doresc, şi chiar îi invit pe cei care au obiecţii în privinţa noastră, să avem discuţii publice despre sinodul din Creta şi despre venirea în România. Nu am nimic de ascuns şi chiar m-aş bucura să lămurim lucrurile faţă către faţă”.

Părinţii athoniţi au venit în România cu un mesaj clar şi concis prin care aduc un suflu patristic de susţinere a învăţăturii autentic ortodoxe. Părinţii au venit fiind invitaţi de asociaţia culturală ASTRADROM, iar de prezenţa lor s-au bucurat foarte mulţi credincioşi din oraşele prin care au trecut. Ne-am fi dorit ca oficialii Bisericii să susţină acest demers, nu să-l boicoteze; cu atât mai mult că ei au adus o învăţătură ortodoxă vie bazată pe mărturiile Sfinţilor Părinţi ai ortodoxiei universale. Am rămas surprinşi când am aflat de la credincioşi din Oradea şi Beiuş că sunt preoţi care răspândesc  zvonuri false printre enoriaşi, prin care să-i denigreze pe invitaţi. Acestea au fost legate si de canonicitatea monahilor veniţi să conferenţieze. Cu siguranţă, cel mai deranjant fapt al venirii lor este subiectul dezbătut, lucruri care nouă ni s-au ascuns de către mai marii noştri ierarhici spunânduni-se că în Creta nu s-ar fi schimbat nimic din învăţătura Sinoadelor canonice ale Bisericii Ortodoxe. Din nefericire, fanatismul ecumenist a ajuns până acolo încât cei care spun adevărul să fie denigraţi şi sabotaţi. Dar omul compromis nu mai are puterea să fie sincer, iar pentru a ascunde mizeria în care trăieşte aruncă cu noroi în cei care aduc un fir de lumină.

Vedeti si: http://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/precizari-in-legatura-cu-conferinta-de.html

Nici la Piatra Neamţ nu au lipsit diversiunile şi denigrările din partea unor feţe bisericeşti faţă de monahii athoniţi. Mai mulţi credincioşi din oraş ne spun că protopopul i-a îndrumat să nu participe la conferinţă deoarece monahii ar fi nişte fugari şi nu fac parte din Biserica Ortodoxă. Aceleaşi zvonuri le-au răspândit şi alţi preoţi din oraş. În cursul dimineţii zilei de 11 octombrie a.c., fără a se oferi vreo explicaţie, Consiliul Judeţean Neamţ, a anulat contractul pentru sala unde trebuia să aibă loc conferinţa. Iniţial evenimentul trebuia să aibă loc la Teatrul Tineretului, imobil care funcţionează sub oblăduirea directă a conducerii judeţene Neamţ. În această situaţie, organizatorii au închiriat Sala de la cinematograful Dacia cu care s-a făcut contract scris şi semnat de ambele părţi (între organizatorii conferinţei şi administratorii sălii). La puţin timp după semnarea contractului, în urma unui telefon primit de la Direcţia Naţională a Cinematografelor din Bucureşti, administratorii au anulat şi cel de al doilea contract. După mai multe boicotări prin care se încerca obstrucţionarea conferinţei, organizatorii au închiriat holul unui hotel. În cele din urmă conferinţa a avut loc la Hotel Central. Întârzierea începerii conferinţei a fost înţeleasă de către participanţi. În cele din urmă, au venit aproximativ 300 de persoane care s-au bucurat de întâlnirea cu monahii athoniţi şi le-au mulţumit organizatorilor că nu au renunţat.

Nici la Iaşi nu au lipsit sabotările. Mai mulţi preoţi din Iaşi, printre care şi consilieri ai mitropolitului Teofan Savu, au îndemnat credincioşii să nu participe la conferinţa monahilor athoniţi. S-au răspândit zvonuri asemănătoare cu cele din Bihor şi Piatra Neamţ. Iniţial conferinţa trebuia să se ţină în sala Eminescu de la Grand Hotel Traian. Deşi a existat un contract semnat între organizatori şi administraţia hotelului, actul a fost anulat la puţin timp după ce au apărut primele afişe prin oraş. Administratorii hotelului spun că decizia de anulare a contractului se datorează reţelei electrice a clădirii, motivând că nu este suficient curent care să alimenteze concomitent camerele din hotel şi sala. Presupunem că acesta ar fi motivul real şi ne întrebăm: Oare în momentul semnării contractului, administratorii nu au ştiut că instalaţia electrică a hotelului nu ar face faţă la iluminarea camerelor simultan cu a sălii închiriate? Cert este că organizatorii conferinţei s-au repliat, iar conferinţa s-a ţinut la o altă sală din oraş. Cu toate piedicile care au avut loc, au participat aproximativ 300 de persoane.

Zvonurile răspândite de unii preoţi nu au fost întâmplătoare. Se pare că ei au fost „informaţi” ce trebuiau să spună credincioşilor. Mesajul diversionist al acestora se regăseşte în comunicatul emis ieri de Patriarhia Română pe basilica.ro. Se observă că are acelaşi limbaj şi răspândeşte aceleaşi derute. Una dintre diversiunile întâlnite în comunicatul amintit este încercarea de a da impresia că monahii invitaţi în România ar îndemna la răzvrătire şi neascultare. Aceasta minciună va fi vădită după apariţia înregistrărilor video (integrale) pe internet, în care se vor observa că aceşti monahi au dezbătut chestiuni teologice legate de hotărârile din Creta. A spune Adevărul nu înseamnă instigare. Dacă sinodalii BOR se tem de acest Adevăr este o chestiune care ar trebui să-i îndemne la căinţă şi îndreptarea propriilor fapte, căci încă se mai poate. În urma agitării spiritelor, părintele Ştefan Nuţescu de la schitul Lacu a trimis Patriarhiei Române (prin email) o înştiinţare cu caracter de notă informativă prin care se dezice de cei ce mărturisesc împotriva sinodului din Creta. Asupra comunicatului de pe basilica.ro şi a atitudinii părintelui Ştefan Nuţescu, vom reveni în curând.

Referitor la acuzele de schismatici şi răzvrătiţi aduse părinţilor athoniţi de către oficialităţile BOR, părintele Sava răspunde: „Faptul că nu suntem de acord cu deciziile luate în Creta, nu înseamnă că suntem schismatici sau că facem neorânduială. Nimeni nu are voie să ne scoată în afara Bisericii pentru că vrem să urmăm învăţătura Sfinţilor Părinţi. O spunem clar şi răspicat că ecumenismul este o erezie şi nu acceptăm globalizarea în plan religios. În materie de credinţă nu avem voie să schimbăm nimic!”.

Un susţinător al sinodului din Creta este pr. Dragoş Bahrim, director al Seminarului Teologic din Iaşi. Acesta a refuzat să stea de vorbă cu părinţii athoniţi în prezenţa credincioşilor, în schimb i-a îndemnat pe ieşeni să nu meargă la conferinţe în care „se vorbeşte de rău despre Sfântul şi Marele Sinod”. Îi amintim părintelui Dragoş Bahrim că nimeni nu l-a alungat de la Piatra Neamţ când a conferenţiat pentru susţinerea sinodului din Creta, nimeni nu i-a boicotat sala de conferinţă, iar organizatorii (Asociaţia medicală Cristiana) nu au fost ameninţaţi de către nimeni.

Părintelui Bahrim îi răspunde preotul Matei Vulcănescu din Grecia:

Parintii au binecuvantarea stareţului! Parinte Bahrim, din pacate va dovediti a fi manipulator!

PS Longhin este în comuniune cu Mitropolitul său si anume IPS Onufrie al Kievului si întregii Ucraine, dar nu pomeneşte (după modelul rusesc, în toate eparhiile se poemenşte si Patriarhul- ca un fel de papa) pe patriarhul Chiril în semn de protest! Monahul Flavian nu participa la aceasta conferinta. La aceasta conferinta participa Gheron Sava si Parinti din Schitul Prodromu cu binecuvantarea Starelului si sub oblăduirea lui ava Iulian Prodromitul! (am aflat) . Pozitie oficială a SchituluiProdromu nu exista pentru ca înca Sinaxa Dublă nu s-a pronuntat, dar monahii au dreptul sa aibă o pozitie pe care o exprimă. Dacă Sinaxa Dublă se  pronunţă pro Creta, atunci zeci de monahi si ieromonahi athoniti vor întrerupe pomenirea patriarhului Bartolomeu. În felul acesta se vor delimita de schizmaticii pro sindul din Creta. Deci parinte Dragos Bahrim, observ ca faceti un joc politic si nu aveti sinceritate bisericeasca, ceea ce va scoate inafara Imparatiei!

Ne-am interest şi noi în Sfântul Munte despre “binecuvântările” necesare în vederea mărturisirii Adevărului de credinţă. Am aflat personal de la gheronda Gavriil (urmaş al părintelui Paisie Aghioritul) că i-a dat binecuvântare părintelui Sava să vină în România pentru conferinţe. De asemenea, cei doi părinţi de la Prodromu au binecuvântarea părintelui Iulian Prodromitul.

În încheiere amintim că părinţii athoniţi, aflaţi săptămâna acesta în România, sunt dispuşi să discute în faţa publicului cu oricare dintre susţinătorii sinodului din Creta. Rămâne de văzut dacă vreunul, dintre cei care-i acuză, le va accepta propunerea.

Marius Pop

Laura Abrudan

Vedeti si: https://astradrom-filiala-bihor.blogspot.ro/2016/10/marturie-de-credinta-ortodoxa.html

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Patriarhia ATACA FURIBUND Monahii din Muntele Athos, ce zilele acestea tin conferinte in Romania

 

49 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pr Ciprian Staicu said, on octombrie 13, 2016 at 12:53 pm

    Ecumeniștii parca ar fi angajati intre ei la operatiunea – taie, frate, craca, pe care stai, ca iadul e destul de mare pentru toate Iudele.
    Si ca sa mearga treaba struna, si-au adus si … drujbele.
    Ecumenistii stiu doua feluri de teologii: a bâtei și a apei de ploaie. In rest îi bucură calomnia, ura, minciuna, toate răsplătite cu functii, bani, conferinte, cadouri etc.
    Cat despre pr. Stefan, e veche povestea. Acolo la el locul principal e pangarul, nu altarul. Ultima oara cand am fost acolo (in trecere spre chilia vrednicului si smeritului parinte PimenVlad), cu toate ca am cotizat cu grupul vreo 300 de euro la pangar, nici macar de un pahar de apa nu ne-am invrednicit. De, iubire ortodoxa…
    Doamne miluieste!
    Pr Ciprian

    Apreciat de 2 persoane

    • Geo said, on octombrie 13, 2016 at 2:24 pm

      Am cam acelas gust amar in privinta pr Stefan. Foarte bucuros cand primeste ceva (ajutor, bani, etc), dar extrem de rezervat atunci cand, la mare nevoie, ar trebui sa fie recunoscator. Am trait-o pe pielea mea cum s-ar zice… Dar totusi ii port recunostinta pt ca el a fost primul om din viata mea care mi-a vorbit cu convingere despre rugaciunea inimii inca de cand era la Prodromu prin anii ’89 si viata mea a capatat un alt sens. Pt acest lucru ii multumesc dar totusi am ramas cu un gust amar… poate din cauza mea ca nu am avut suficienta rabdare, dar Dumnezeu stie.

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on octombrie 13, 2016 at 5:27 pm

        Geo

        BINGO ! 🙂

        … din pacate ai dreptate.

        Apreciat de 1 persoană

      • mihai444 said, on octombrie 13, 2016 at 11:19 pm

        EL@ cand vine prin Bucuresti par. Stefan face neaparat un popas pe la ucenicul lui Visarion Iugulescu, mare, mare, parinti’:)) sa lasat ”greu” la Ploiesti cand era dus la groapa.

        Apreciază

  2. alex said, on octombrie 13, 2016 at 2:50 pm

    Offtopic. De la niste indraciti chiar si nerambursabil nu poate fi ceva bun.

    http://incont.stirileprotv.ro/credite-si-economii/norvegia-majoreaza-la-jumatate-de-miliard-de-euro-finantarea-nerambursabila-acordata-romaniei-pentru-ce.html

    Romania va beneficia de fonduri nerambursabile in valoare de 502 milioane de euro, prin intermediului granturilor SEE (Spatiul Economic European) si Norvegiene din exercitiul financiar 2014 – 2012. Suma a fost majorata de la 306 milioane euro, in exercitiul financiar anterior.
    Potrivit noilor acorduri semnate intre cele doua tari, din suma alocata votr fi finantate domenii precum dezvoltarea locala si combaterea saraciei, imbunatatirea situatiei romilor, sanatate publica, inovare, mediu de afaceri si IMM-uri, sectorul ONG, cercetare si educatie, eficienta energetica, energie regenerabila si mediu, patrimoniu si schimb cultural, justitie, servicii corectionale si afaceri interne.
    “Romania este prima tara care semneaza Memorandumurile de Intelegere pentru perioada de alocare 2014 – 2021 al acestor granturi. Am inceput negocierile in luna iunie a acestui an, acestea intinzandu-se pe o perioada de patru luni. Memorandumurile parafate azi stabilesc anumite criterii, iar detaliile vor fi stabilite in perioada urmatoare. Salut interesul deosebit pentru zona sociala, si ma refer aici la combaterea saraciei, precum si pentru zona justitiei. As da exemplu, ca proiect de finantare, instalarea de panouri solare in satele unde nu exista curent electric. Fondurile norvegiene vin in completarea celor structurale, dar as spune mai mult, in sensul ca fondurile norvegiene sunt la flexibile. Acum punem bazele sectoriale. Vom demara cat de curand posibil procedurile de acordare a finantarilor pentru proiectele ce vor putea primi finantare din aceste granturi”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, citat de Agerpres.
    Granturile SEE si Norvegiene reprezinta contributia Islandei, Principatului Liechtenstein si Regatului Norvegiei la reducerea disparitatilor economice si sociale in Spatiul Economic European si consolidarea relatiilor bilaterale intre statele beneficiare si cele donatoare.
    In cadrul perioadei de programare 2009 – 2014, Romania beneficiaza, pana in 2017, de o alocare de 306 milioane de euro. Rata de absorbtie pe aceste fonduri era, la 1 august 2016, de 68%.
    Incepand cu 13 octombrie 2016, Romania va implementa cadrul financiar 2014 – 2021 al acestor fonduri, cu o alocare totala de 502,5 milioane de euro. Prin intermediul Granturilor SEE, proiectele derulate vor primi finantare in valoare de 275,2 milioane de euro, in timp ce prin Granturile Norvegiene exista fonduri de 227,3 milioane de euro.
    Romania a beneficiat si in perioada 2007 – 2009 de o alocare in cuantum de 98,5 milioane de euro, rata de absorbtie fiind de 77,7%. Programul a fost inchis oficial in data de 27 iunie 2014.

    Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 13, 2016 at 8:47 pm

      N-avem nevoie de banii nimanui, deci nici de banii unora care au legalizat perversiunile si care rapesc copiii. Daca nu ne-ar fi fost jefuita tara, chiar ne-am fi descurcat binisor, fara bani europeni sau norvegieni.

      Apreciază

  3. elena said, on octombrie 13, 2016 at 2:54 pm

    Am o idee cu acesti „sfintiti arhierei” sa le propunem din respect sa fie pastori la oi necuvintatoare, ca la acele marturisitoare nu prea le stie a le pastori!!!Sau maturatori de strazi ca acolo se pricep la „mizerii”sau in alte domenii ca slava Domnului se gasesc din belsug, avind in vedere ca sint tot mai multi plecati la „doctorate,”ecumeniste prin occident !?!Da!!!este o varianta pt.toti purtatorii de rase clericale ecumeniste sa aduca beneficii tarii prin munca cinstita, decit sa stea in desfatari si sa rataceasca turma prin iad!!!Noi sintem vinovati ca lasam astfel de iude sa fie ìn bor!!!Noi sintem vinovati ca i-am invatat cu buzunare pline cu plecaciuni pina la pamint si osanale! Astia trebuie pusi la munca serios si adusi la cirma Bisericii marturisitori adevarati si cu frica lui Dumnezeu!!!Trebuie facuta o petitie pt.iudele astea care nu le mai vrem sa ne otraveasca si mai mult duhovniceste!!! Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca si sa ma ierte de tot ce-am scris aici,dar nu mai suport mizeria care este in biserica condusa de daniel si clica lui!!!

    Apreciază

    • mihai said, on octombrie 13, 2016 at 5:58 pm

      Elena de acum trebuie sa ne invatam cu situatia, iata ca profetiile se desfasoara sub privirile noastre, in ce ai priveste pe ecumenisti in frunte cu bartolomeu mai bine nu se mai nasteau

      Apreciat de 1 persoană

    • alex said, on octombrie 13, 2016 at 6:52 pm

      Eu din cate vad, dupa ziua de sambata 15 octombrie 2016, o sa se mai faca o ruptura, unii care o sa le dea dreptate monahilor si o sa mearga la slujbele ecumenistiilor asteptand un contrasinod, si restu care inca raman pe baricade si o sa fim prigoniti si mai grav.Chiar de pe blogul Monahului Teodot, poate sa confirme cosminmatiu ce raspuns ii da. Pentu cei care au alergie la cuvintele mele si vor sa imi raspunda, da cine esti tu fata de monahul Teodot sau fata de pr Sava, raspunsul meu: Nu stiu ce viata au ei sau daca ceea ce cred ii va mantui, dar sunt sigur ca, calea pe care am aleso, vazand din scrierile Sfintiilor Parinti, este singura cale spre mantuire, nu zic ca sunt mantuit, dar macar stiu ca asta este singura cale spre ea, restul Dumnezeu cu mila.

      cosminmatiu
      13 OCTOMBRIE 2016 LA 7:22
      Parinte Teodot, cred ca vine cu mare drag Duhul Sfant la liturghie acolo unde este pomenit un ierarh eretic. Cum va afla si va vedea lumea ca ce fac ierarhii nu e bine daca noi nu intrerupem comuniunea cu ei si daca continuam sa mergem la bisericile lor?

      Apreciază

      RĂSPUNDE
      monahulteodot
      13 OCTOMBRIE 2016 LA 14:30
      Cand o sa apara cartea P.Sava, cu raspunsurile la intrebarile credinciosilor romani de la ciclul de conferinte de saptamana asta, veti intelege poate, cum stau lucrurile cu harul la slujbele unde inca sunt pomeniti cretanii. Duhul Sfant vine cu drag acolo unde este dreapta credinta si dreapta vietuire, dar El vine in primul rand pentru mantuirea credinciosilor, peste pacatele preotului. Daca renuntati sa mergeti la Biserica inca de pe acum, cu atat mai putin va vedea lumea ca ceea ce fac ierarhii nu este bine. Mergeti la Biserica – nu la cretani si nici la ecumenistii eretici invederati – si ajutati pe preot sa inteleaga obligativitatea intreruperii pomenirii cretanilor. Pana la un Sinod special impotriva Cretei care sa-i cateriseasca pe Cretani, lucreaza harul prin iconomie pentru credinciosi, nu de dragul preotului, ci de dragul mantuirii celor ce mai pot fi mantuiti.

      Apreciază

      • cosminmatiu said, on octombrie 13, 2016 at 8:54 pm

        Un alt comentariu pe care l-am postat acolo pe blog dar probabil ca nu va fi aprobat niciodata :

        Obligatia mea de mirean este sa merg la unul dintre putinii preoti dreptcredinciosi care au intrerupt pomenirea ierarhului de care apartine cazut in erezie. Iconomia este un mod prim care preotii si ierarhii obliga ei insusi pe Dumnezeru sa trimita Duhul Sfant ca doar sunt ei cineva si Dumnezeu trebuie sa asculte neaparat de ei. Daca vreti sa va asumati acest risc va priveste, eu nu imi permit sa insult pe Dumnezeu cu iconomia. Mai pe scurt: de ce sa se schimbe preotii si ierarhii cand se poate schimba Dumnezeu? Va dati seama de cat de grav este acest fapt. Nu imi permit sa ma joc cu lucruri de al caror rezultat voi fi sigur daca au functionat sau nu abia in minutul mortii. Pr Teodot mi-a placut si v-am urmarit in timp cum ati marturisit dar acum rataciti in privinta iconomiei. https://extraterestriidemascati.wordpress.com/opriti-comuniunea-cu-ierarhii-ecumenisti/

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on octombrie 13, 2016 at 8:57 pm

        Pe mine personal nu ma intereseaza cine zice, ca e Teodot ca e nu stiu ce mare monah sau mare teolog sau inger din cer sa fie atata timp cat contrazice Sfintii Parinti, zero, nu are nici o valoare.
        Teodot e intre barci in acest moment.
        Se apropie incet vremea cand trebuie sa marturisim cu viata si intre timp unii dau inapoi.

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on octombrie 13, 2016 at 10:14 pm

        lasa ca tie macar ti-a aprobat unu…:)

        Pavel, Romani 16 nu-i place. Nu ai cum sa-l contrazici pe Sf Apostol Pavel si atunci nu aprobam,,,:)

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on octombrie 13, 2016 at 10:45 pm

        Cum am mai spus, fie el si cel mai renunit duhovnic ci chiar si inger sa vina sa ne spuna alta Evanghelie: Anatema !

        Apreciat de 1 persoană

      • cosminmatiu said, on octombrie 13, 2016 at 10:52 pm

        Despre iconomie:

        Cand pui palma pe soba incinsa nu astepti sa vina altcineva sa iti i-a palma de pe soba.

        Cand cineva ucide sau violeaza nu este nevinovat pana nu va fi condamnat de o instanta ci este ucigas si violator din momentul comiterii faptei.

        Unii asteapta ca o majoritate de tradatori sa se condamne singuri.

        Probabil ca Iuda este nevinovat pentru ca nu a fost ccondamnat de sinod.

        Cand cineva vine cu cutitul la tine nu trebuie sa iti spuna altcineva ca este periculos.

        Si totusi in capul unora exista iconomie si asteapta un alt sinod. Probabil ca va fi dar dezastrul in urma lui va fi si mai mare.

        Apreciază

  4. Oana said, on octombrie 13, 2016 at 2:56 pm

    Doamne ajuta!

    Va rugam daca stiti si puteti sa faceti un inventar al preotilor, manastirilor antiecumeniste din Muntenia , Moldova si Dobrogea. Noi suntem din Galati/ Tulcea si nu mai stim unde sa mergem la biserica. Pe aici nu se aude nimic si nu stim cum sa aflam. Am tot fost si am intrebat dar am dat numai peste ecumenisti convinsi care ne-au luat in ras chiar. Daca nu se poate da public va rog pe email macar. Va multumim. Domnul sa va rasplateasca marturisirea de credinta!

    Apreciază

    • Stef said, on octombrie 13, 2016 at 5:12 pm

      Doamne ajută!

      Este o idee foate bună, numai că vor citi și ecumeniștii și vor sări pe respectivii în mai puțin de 24 de ore.
      Căutați în continuare, eventual mergeți să vorbiți cu părinții care nu pomenesc (chiar dacă sunt mai departe) și întrebații dacă știu cine nu pomenește în zona dumneavoastră. Si noi ne aflăm în poziția dumneavoastră, locuim în unul dintre cele mai mare orașe din România cu zeci de biserici și mănăstiri și mergem la peste 100 km pentru o slujbă în care preotul s-a îngrădit de ereziile episcopului (adica nu pomenește).

      Găsiți-vă un duhovnic bun (cu toate că mulți au cam fost alungați) cu care să discutați și care să vă îndrume pe calea cea bună.

      Un duhovnic care zice că cipurile și actele biometrice sunt bune, nu cred că vă va zice despre nepomenire sau va opri pomenirea ierarhului. Ce vreau să zic este că majoritatea dintre cei care au oprit pomenirea sunt aceeași duhovnici buni care ne vorbeau despre pericolul cipurilor, globalizării, etc., adica acei care de la început au avut trezvie duhovnicească.
      Cei care ne linișteau în privința actelor biometrice, azi ne liniștesc că sinodul din Creta este perfect ortodox și că totul este ok, etc., deci atenție foarte mare în alegerea duhovnicului.

      Apreciază

  5. alex said, on octombrie 13, 2016 at 2:58 pm

    Tot offtopic. Sa mai zica cineva ca in vaccine nu se poate baga nanotehnologie. O alta dovada mai este si George Buhnici, care si-a bagat cipul ala mic zilele astea.
    http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/dronele-microscopice-care-ar-putea-livra-medicamentele-direct-la-organul-bolnav-cand-vor-ajunge-in-spitale.html
    Nano-dronele, subtiri cat firul de par, care sa fie introduse in organism in scop terapeutic, ar putea reprezenta viitorul medicinei.
    Cativa cercetatori de la Universitatea din Pittsburgh au primit o bursa de 750 de mii de dolari pentru a dezvolta proiectul. Dispozitivele vor putea circula prin vasele de sange, pentru a strange informatii si imagini, si vor duce medicamentele „tintit”, acolo unde este nevoie.
    Dupa ce isi indeplineste misiunea, mica drona se va dizolva in organism. Tehnologia ar putea fi disponibila peste patru ani.

    Apreciază

    • scortisoara said, on octombrie 13, 2016 at 3:56 pm

      George Buhnici este doar un caz expus , declarat insa nu este singurul . S-a oferit el ca prim exemplu de impact la populatie dar ei sunt instruiti de multa vreme in sensul acesta . De cand asteapta ei unda verde la ciborgizare… ehe …
      Prin vara lui 2011 am avut ocazia sa stau de vorba pe tema cipurilor cu un inginer de sunet de la postul Realitateatv . Vorbea despre cipuri cu mult entuziasm si imi povestea ca in mediul media se stia de multi ani despre asta si ca el isi pune sigur cip ca asta e viitorul . Incremenisem . Acuma si asta , Buhnici .
      Cand mi-o veni vremea eu vreau sa mor ortodoxa fara conservanti alimentari in corp si neciborgizata . Amin.

      Apreciat de 1 persoană

      • Ionut said, on octombrie 13, 2016 at 8:50 pm

        Asta e viitorul? Serios? Nu vrea si un „transplant” de „creier” de la un robot?

        Apreciat de 1 persoană

      • scortisoara said, on octombrie 13, 2016 at 9:42 pm

        Nu cred ca-l ajuta . El nu stie ce sa faca cu al lui.

        Apreciază

    • pcmouse said, on octombrie 13, 2016 at 6:49 pm

      „Dupa ce isi indeplineste misiunea, mica drona se va dizolva in organism.”so creada cutu asta!ramane acolo si cine primeste pecetea nanotehnologica va „conlucra cu „dronele”

      Apreciază

  6. sv said, on octombrie 13, 2016 at 3:05 pm

    Hmmm,oare cum ar fi daca ar fi pomeniti in felul urmator:”..lumineaza-i Doamne mintea erarhului X sa se lasa de rezua ecumenismului”? Ce ar fi daca „popii” ar face asta la Sf.Liturgie?

    Apreciază

    • cosminmatiu said, on octombrie 13, 2016 at 4:36 pm

      Ei nu au curajul nici sa omita pomenirea lor dar altceva.

      Apreciază

    • mihai said, on octombrie 13, 2016 at 6:05 pm

      pai sa te auda Dumnezeu, sa se trezeasca din ei la realitate

      Apreciază

    • ortodoxand said, on octombrie 14, 2016 at 4:54 pm

      Si eu ma gandeam la fel,ca preotii sa se roage de luminarea si pocainta „sinodasilor”.Daca ne luam dupa cat de putine biserici sau mtiri nu-i pomenesc pe eretici,atunci s-ar intampla o nenorocire in privinta mersului la biserica al credinciosilo,caci si asa lumea merge cu greu la biserica si nu prea are credinta.

      Apreciază

  7. alex said, on octombrie 13, 2016 at 3:07 pm

    Distractie maxima prin biserici. Scarbe tradatoare ce sunt. Imi pare rau sau nici macar atat ca trebuie sa vorbesc asa urat.
    http://basilica.ro/concert-de-muzica-romaneasca-al-corului-sound-din-bucuresti-la-catedrala-episcopala-din-giula-ungaria/
    Concert de muzică românească al Corului „Sound” din București, la Catedrala Episcopală din Giula – Ungaria
    În Catedrala Episcopală din Giula a avut loc marți, 11 octombrie 2016, un eveniment cultural de excepție pentru românii ortodocși care trăiesc în acest oraș și în localități apropiate: Corul Sound din București a susținut, sub conducerea Domnului Dirijor Voicu Popescu, un minunat și inedit concert de muzică românească, dedicat evocării momentelor principale din viața omului, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

    Manifestarea face parte dintr-un turneu mai amplu, pe care corul bucureștean îl efectuează în Ungaria, în perioada 10-16 octombrie și care mai presupune prezentarea altor trei concerte, la Budapesta (în biserica Sfântul Francisc de Assisi, în 14 octombrie și la Casa Dialogului, în 15 octombrie) și în împrejurimi (la biserica reformată din orașul Csabdi, în 12 octombrie a.c.).

    Evenimentul de la Giula a fost inaugurat prin cuvântul de bun venit și binecuvântare, adresat oaspeților dragi din București și tuturor participanților de Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria care a evocat faptul că în curând, în aceeași Catedrala Episcopală, va fi aniversată și împlinirea a 25 de ani de existență rodnică și binecuvântată a Corului Pro Musica din Giula, ce și-a început activitatea în anul 1991, sub bagheta Maestrului Gheorghe Flueraș, din Arad.

    A urmat apoi Concertul Corului Sound din București care a emoționat și a impresionat întreaga asistență. Cuvinte de apreciere pentru acest moment artistic de profundă trăire românească au fost rostite la final de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și de Părintele Marius Maghiaru, în calitate de Președinte al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria. La îndemnul Ierarhului, Corul bucureștean a cântat și tradiționalul La mulți ani!, în cinstea aniversării Corului românesc giulan și a tuturor celor prezenți.

    Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din București, prin Programul Dimitrie Cantemir, al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, al Uniunii Culturale a Românilor din Ungaria, al Casei de Cultură a Studenților din București, al Ministerului Culturii și al Ministerului Educației Naționale din București și al altor sponsori.

    Apreciază

  8. ion hodor, said, on octombrie 13, 2016 at 4:52 pm

    DE pe 28-10-16 ptr o saptamana voi fi pe Sf Munte,daca ghidul(inca nu l-am intrebat) a organizat sa ramanem vreo seara la chilia Buna Vestire,eu promit ca voi dormi afara.Doamne ajuta.

    Apreciat de 1 persoană

  9. Martyrik Appeal said, on octombrie 13, 2016 at 5:18 pm

    Egumenul Evdochim de la Xenofont, extras „Din traditia ascetica si isihasta a Sfantului Munte Athos” (ed. Evanghelismos 2016, traducere din limba greaca de Ieroschim. Stefan Nutescu, Schitul Lacu, Sfantul Munte Athos)

    „In convingerile sale dogmatice era un pastrator fidel al traditiilor ortodoxe. A cazut de acord impreuna cu alti egumeni sa intrerupa pomenirea patriarhului Atenagora. Ceilalti au inceput dupa un timp sa-l pomeneasca di nou. La staretul Evdochima venit o Comisie de la Patriarhia Ecumenica, ce il avea ca presedinte pe Maxim, episcopul de Stavropoleos. Dupa ce i-a explicat motivele pentru care a intrerupt pomenirea, Presedintele Comisiei l-a intrebat:
    – Parinte staret, cati calugari ai aici?
    – Pentru mancare sau pentru treaba?, a raspuns el.
    – Cum de vorbesti astfel?, i-a spus manios episcopul. Nu stii oare ca pot sa-ti iau carja stareteasca pe care o tii?
    – Luati-o!, a raspuns egumenul si a predat carja stareteasca. Aici nu am venit sa fac pe egumenul, ci pentru mantuirea sufletului meu.
    Astfel, pe 10 martie 1974, in urma unei hotarari patriarhale, a fost scos din functia de egumen. Apoi guvernatorul Sfantului Munte, domnul D. Kriekukias, in documentul cu numarul F.26/12/15.6.1974, a ordonat „indepartarea egumenului Evdochim din manastirea lui de metanie, datorita faptului ca ramane credincios pozitiilor sale duhovnicesti”.

    Demonstratie de har din partea Cuv. Evdochim de la Xenofont. E limpede pentru oricine care nu ia tratament ca in materie de credinta marturisirea trebuie sa fie reflex duhovnicesc. Indiferent cati, de ce formatie, la ce aparate trag si pentru ce grupa de muschi, nu exista forta care poate sa astupe gura adevarului. Cei ce recurg la intimidari, la forta verbala sau fizica sau orice alta forma de ocultare a adevarului, nu au absolut nicio sansa in fata celui ce marturiseste adevarul fara sa clipeasca.
    „Sinodul” care va readuce ordinea in Biserica va fi razboiul, urgia lui Dumnezeu ce se simte acum in aer ca ploaia inainte sa cada pe pamant. Daca solutii omenești nu mai sunt, daca toate pozitiile sunt ocupate de dusman, atunci Hristos e nevoit sa ridice Sinod urgia Lui peste toata fata pamantului. „Sinod” dumnezeiesc care sa judece caderea si sminteala.
    Nici Hollywood nu are actori mai mari ca ierarhii ortodocsi. Orice aparitie publica a lor e pacat a o privi si e socotita ca participarea la teatru sau la jocuri. Si asta pentru ca din gura lor nu iese decat venin si viclenie.
    Si eu am rautatile mele, patimi, dar spune la Pateric ca daca vezi pe fratele tau ca se ingrijeste de avutie, de bani, lasa pacatele tale si plangele pe ale lui. Daca asa stau lucrurile cu goana dupa avutie, atunci oare ce trebuie facut pentru cel ce vinde pe Hristos si Sfanta Credinta Ortodoxa?

    Maica Domnului sa ii ajute pe monahii aceia ce tin conferinte, ce isi pun viata si libertatea pentru Hristos si pentru mantuirea aproapelui.
    Spunea Parintele Iustin Parvu ca razboiul nu va incepe decat atunci cand „ne vor da afara”, adica atunci cand va incepe prigoana impotriva calugarilor. Intrebat fiind unde sa fugim cand vor veni acestea, a raspuns ca nu ai unde sa fugi pentru ca „ceea ce va veni peste noi, va veni peste toti.” „Parinte sa ma intorc in tara?” „Nu ai unde sa te mai intorci. Ceea ce vine peste noi, vine peste toti.”

    Aburo ab intra!

    Apreciat de 1 persoană

  10. Mary said, on octombrie 13, 2016 at 5:22 pm

    Offtopic: f. ciudat. Stire de pe yahoo american:
    „Politics
    Voting for Team Hillary is Anti-Christ: E-Mails Expose Plot to Overthrow Authority of Pope, Create Catholic Spring to Foment Revolution & Attack Evangelicals-Who Has Place in Hillary’s America?
    The Huffington Post 12 hours ago Like Reblog on Tumblr Tweet
    Washington D.C. Absolute power corrupts absolutely. Megan Kelly and true Christians are outraged by attacks on Catholics and Evangelicals by Team Hillary. Begging the burning question: „Who has place in Hillary’s America?” She and her team obviously despise these Christian denominations. Catholic and Evangelical Democrats must make a choice between Christ or the Evil One. Mother Teresa’s nuns are praying the rosary daily for voters to receive clarity of truth from The Holy Spirit and vote for the candidate who supports life and religious liberty (Trump) against the party engendering a culture of death and new atheism disguised as liberalism. Sadly, the Democratic Party has been taken over by …
    Read more”
    Sursa: https://www.yahoo.com/news/m/4caaf9c0-ad21-37d7-b87a-71bc30ed0f4e/ss_voting-for-team-hillary-is.html
    In linkul catre stire de pe site-ul Huffington Post: „Editor’s Note: This post is no longer available on the Huffington Post.”

    Apreciază

  11. ion said, on octombrie 13, 2016 at 5:33 pm

    Propun sa-i dam la fiare…halucinant, niste calugari de langa care nu te-ai mai duce. Mobilizare incredibila impotriva unor oameni care nu fac decat sa vorbeasca. Adevarat ca marturisesc ferm, insa cu multa pace.
    http://www.realitatea.net/anunt-facut-de-biserica-ortodoxa-romana-pentru-toti-credinciosii-atentie-mare_1992185.html

    Apreciază

  12. STOP RFID ( Viorel Ghica ) said, on octombrie 13, 2016 at 6:10 pm

    ECUMENISTII mi-au sters grupul Sectele fara masca de pe facebook.

    Atenţie!
    Grupul „Sectele Fara Masca” a fost şters din cauză că nu a respectat Condiţiile de utilizare. Printre altele, grupurile care sunt răuvoitoare, ameninţătoare sau obscene nu sunt permise. De asemenea, ştergem grupurile care atacă un individ sau un grup sau care promovează un produs sau un serviciu. În cazul în care continui să foloseşti în mod eronat funcţiile Facebook, contul tău ar putea fi dezactivat. Dacă ai întrebări sau nelămuriri, vizitează pagina noastră Întrebări frecvente la adresa http://www.facebook.com/help/wgroups.
    Am citit mesajul de mai sus

    Apreciază

  13. trovant said, on octombrie 13, 2016 at 6:20 pm

    in Rusia dupa ce bolsevicii l-au numit pe serghie patriarh episcopii ramasi in dreapta credinta au inceput sa hirotoneasca in secret preoti si episcopi dintre mireni si asa s-a nascut Biserica din catacombe.
    Poate ar fi nevoie de asta acum dar in afara de de parintele Longhin n-am auzit de alt episcop roman marturisitor care ar putea face asta.

    Apreciat de 2 persoane

    • Aurora said, on octombrie 13, 2016 at 10:26 pm

      Ehei, decand sustin si eu ideea asta, dar nu m-a luat nimeni in serios !!!

      Apreciază

  14. Martyrik Appeal said, on octombrie 13, 2016 at 8:22 pm

    Am o rugaminte pentru cei/cele ce pot transmite un mesaj parintelui Antim ce a fost la Manastirea Bistrita, dar a plecat de acolo. Am inteles ca sfintia sa a afirmat ca nu mai este har in Biserica Ortodoxa Romana.
    In fata Domnului Dumnezeu si Mantuitorului nostru Iisus Hristos spun cele ce le-am auzit eu cu urechile mele si nu de la altii:
    Eram in chilia Parintelui Iustin imediat dupa inceperea campaniei de strangere a semnaturilor anti-cip in 2009. L-am intrebat pe Parintele ce ne facem cu problema asta cu cipurile si a zis asa:
    „- Asta va trece, dar dupa asta o sa vina problema schismei, dar sa nu parasiti Biserica!”
    La vremea aia nu am stiut la ce se refera, la ce schisma. Nu am dat importanta spuselor lui, dar le-am memorat pentru ca stiam ca din gura Parintelui Iustin toate cele ce ies au un sens si un scop.
    De cand a inceput tulburarea cu Creta mi-am revenit in minte cuvantul lui si am inteles la ce se referea.

    Pe parintele Antim il cunosc personal. E un parinte sincer, iubitor de Hristos si un parinte ce pazeste canoanele cu acrivie asa cum e binecuvantat sa fie. Probabil de teama sa nu greseasca fata de Mantuitorul si sa nu-L supere gresind a ales sa faca pasul pe care l-a facut si sa spuna vorbele pe care le-a spus.
    Rog pe cei ce pot sa ia legatura cu el, sa ii transmita mesajul meu cu vorbele pe care eu personal le-am auzit din gura iubitului nostru Parinte Iustin.
    Si sa-i mai spuna sa nu ma uite la rugaciune. O sa stie cine sunt.
    Avem nevoie de el in Corabia Bisericii, nu in afara. Nu parasim Corabia decat morti.
    Parintele Iustin nu ar fi binecuvantat niciodata sa parasim Biserica si sa o lasam pe mana unor actori imbracati in haine arhieresti. Biserica e a noastra, a celor ce pastram Credinta Ortodoxa si luptam pentru ea fiecare cum putem. Hristos nu retrage Harul fara sa ne dea solutii, iar solutia are sa vina, dar pana atunci trebuie sa stam bine si sa luam aminte.

    Aburo ab intra!
    Hristos in mijlocul nostru!

    Apreciază

  15. vaska said, on octombrie 13, 2016 at 10:50 pm

    Nu mai e vreme de vorbaraie…catacombe..

    Apreciază

  16. Maria said, on octombrie 14, 2016 at 12:00 am

    Am auzit ca in eparhia Romanului si Bacaului au fost chemați preoții de mir pentru a semna ca nu vor întrerupe pomenirea ierarhului…

    Apreciază

  17. ilioara said, on octombrie 14, 2016 at 2:53 pm

    fratilor am dilema grea nu stiu daca sa ma iau dupa ce spun monahii astia sau sa ascult de sfintii nostri mucenici. Patriarhia daca nu voia sa-i lase sa vorbeasca nu-i lasa pur si simplu nu se prefacea ca nu-i lasa punand oameni sa-i indrume la plimbari prin tot orasul…..Fratilor, desi am vazut si auzit atatea mizerii pana acum am fost alaturi de acesti fosti ierarhi BOR si actuali bor, si ce am folosit? I-a impiedicat asta sa ne vanda??? Nu mai amintesc realitatea crunta in care ne taram cu tot ce presupune ea de la sist medical invatamant…. si acum la biserica, daca voua vi se pare ca traim vremuri bune datorate inaltimilor noastre duhovnicesti si ca nu e destul de grav incat sa ne delimitam…. Vi se pare ca sunt prea multi in cadere, pai daca Dumnezeu si-a luat mana de pe ei poate stie EL de ce….Este adevarat, Sfanta Liturghie tine lumea, Ea a tinut si Athosul pana acum, (din pacate cei curati care au mai ramas acolo am inteles ca ii putem numara pe degetele de la ambele maini iar timpul……preseaza….), dar Sfanta Liturghie curata, nu intinata. Asta e disperarea lor acum sa nu cautam preoti care sa inceteze, sa nu-i presam, sa nu ne stresam…sa stam linistiti la slujbele lor…In acatistier langa acastistul Sf Parascheva este acatistul Sfintilor Visarion, Sofronie si Oprea (pacat ca in acatist nu este mentionat niciodata cuvantu „catolici” si nu se spune nimic despre toate minciunile si crimele lor, ca din cauza asta nu stie lumea NIMIC din ce a fost ca sa poata sa faca legatura cu ce este acum…dar tot e bine si asa ….se potriveste la vremurile astea…), si rasfoindu-l ma gandeam la calugarii astia….oooffff greu raspuns vor da si ei si celebrul „marturisitor” t pentru toata sminteala asta……

    Apreciază

  18. ilioara said, on octombrie 14, 2016 at 2:58 pm

    ii pun sa semneze supunere si de acolo rezulta si neintreruperea pomenirii…cum au facut si papistasii de cate ori au incercat sa ne distruga biserica pe langa documentele facute publice pe care le-au semnat le-au dat manjitilor ierarhi sa semneze si alte chesti….secrete..ca doar un compromis atrage altul, cand o iei la vale…..ca nu degeaba se „cand te bagi in troc te mananca porcii”

    Apreciază

  19. safimvigilenti said, on octombrie 14, 2016 at 5:08 pm

    stirea zilei este ca hoasca de Killari a fost data in vileag complice la ISIS
    https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2016/10/14/stiri-de-ultima-ora-wikileaks-a-scos-la-iveala-e-mail-urile-care-dovedesc-ca-hillary-clinton-a-fost-complice-in-finatarea-si-sprijinirea-organizatiei-teroriste-isis/
    wikileaks nu a gresit pana acum.
    culmea ar fi ca in loc sa ajunga la puscarie, nebuna asta sa ajunga la casa alba

    Apreciază

  20. ilioara said, on octombrie 14, 2016 at 5:35 pm

    vasile mie mi se pare ca se compromite aiurea patriarhia in cazul asta iar faptul ca au fost oameni care i-au dirijat…..deci parerea mea este ca felul in care se comporta patriarhia da valoare la tot ce spun ei, amplifica….
    Deci daca ziceau monahii ca patriarhia are taine si nu-i fugarea nimeni era una….in sfarsit asta este parerea mea…..adica tre sa fie litera de lege eretici dar CU TAINE.

    Apreciază

  21. ilioara said, on octombrie 14, 2016 at 5:51 pm

    am avut o discutie din care am inteles ca asta e principalul obiectiv al bor-ului acum…Harul, si nu stiu de ce dar ceea ce s-a intamplat nu mi s-a parut intamplator. Dupa ce au refuzat sa le inchirieze salile deci au avut tupeul sa refuze dar le-a fost mila de ei si i-au trimis totusi dupa monahi….

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 14, 2016 at 8:27 pm

      ilioara

      Nu inteleg ce zici cu „Dupa ce au refuzat sa le inchirieze salile deci au avut tupeul sa refuze dar le-a fost mila de ei si i-au trimis totusi dupa monahi….”

      Formuleaza mai clar.

      Apreciază

  22. ilioara said, on octombrie 14, 2016 at 9:51 pm

    am inteles ca de la locatiile care au anulat contractele au fost directionati in alte parti. Si oricum mi se pare aiurea ca patriarhia sa loveasca in monahi atata timp cat ei trimit oamenii la biserici. Nu stiu cine ar putea spune mai credibil decat ei ca bor-ul mai are taine si ca este bine sa mergem in continuare la slujbele lor.

    Apreciază

    • saccsiv said, on octombrie 14, 2016 at 10:14 pm

      ilioara

      Nu stiu ce ai inteles tu. Dar incerc sa-ti explic. Eu organizez. Bat palma cu nenea de la locatie. Ala se razgandeste cu scurt timp inainte de conferinta. Caut repede o alta. Sau daca sunt deja patit, am una de rezerva, de care nu stie publicul, deci nici dusmanii. Inainte de ora conferintei mai duc in fata locatiei lui nenea ala de s-a razgandit si indrum publicul ce vine spre noua locatie. Acum ai inteles?

      Apreciază

  23. ilioara said, on octombrie 14, 2016 at 10:21 pm

    da, mersi, ma gandeam cum e posibil sa anuleze contractul dar sa-i trimita mai departe tot cei care au anulat.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.