SACCSIV – blog ortodox

VIDEO: Parintele ARSENIE PAPACIOC – Indemn la MILOSTENIE

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 16, 2016

Parintele vorbeste la un moment dat despre Petru. Iata ce putem citi la http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie20.htm

Pe timpul împăratului Iustinian, lui Petru acesta care era patrician, i s-a încredinţat toată ocârmuirea Africii. Dar era foarte crud şi nemilostiv; pentru acesta fusese supranumit Zgârcitul. Odată, un sărac s-a apropiat de el, căutând să-i ceară milostenie; dar el apucând o pâine, (că tocmai atunci brutarul îi aducea pâinile gătite pentru el) a aruncat cu ea după sărac, ca şi cum ar fi aruncat cu o piatră. Dar nici n-au trecut două zile că s-a îmbolnăvit greu şi în timpul bolii i s-a părut că vede o balanţă; de partea stângă a balanţei se aflau nişte bărbaţi întunecaţi la chip, care puneau în taler faptele lui cele rele, iar de partea dreaptă erau nişte bărbaţi îmbrăcaţi în haine albe şi minunaţi la faţă, care nu găseau ce să pună în taler ca să se cumpănească, decât pâinea ce o aruncase cu mânie săracului. Acestea văzându-le Petru, şi-a venit în simţiri şi după ce s-a sculat din boală a împărţit la săraci toată avuţia lui, ba unuia i-a dat şi haina de pe el; iar în vis a văzut pe Hristos purtând haina aceasta. Apoi fericitul s-a vândut rob la un argintar şi preţul vânzării l-a dat tot la săraci. În urmă văzând fericitul că are să fie cunoscut cine este, a căutat să fugă din casa stăpânului său şi a zis către portar care era mut şi surd: în numele lui Hristos, auzi-mă şi-mi deschide poarta. Şi minune, surdo-mutul a început să audă şi să vorbească. Deci, deschizându-i-se, a fugit, ducându-se la Ierusalim şi de acolo la Constantinopol, unde a şi adormit în Domnul. A fost îngropat în casa lui, în locul numit al Boului.

   Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim si de Sfântul Ioan cel Milostiv.

Zicea tot Parintele Arsenie Papacioc:

Mântuitorul, ca să ne încurajeze, a spus: însutit veti primi! Vrei să te îmbogătesti? Dă tot ce ai! Primesti însutit! Lucrul acesta nu-l vorbesc de la mine. Dacă ati cunoaste viata Sfântului Ioan cel Milostiv, v-ati înspăimânta! Sfântul Ioan, când s-a dus în respectiva arhiepiscopie, a întrebat: „Cât aur are arhiepiscopia?” Si i s-a răspuns: „Atâtea litre de aur!” „Dati-i la săraci!” Când au auzit, economii ăia au zis că îi sărăceste. Si a venit înapoi însutit fată de cât a dat. Iar dădea, iar venea însutit. Economii cârteau mereu! Vezi, nu observă omul când primeste, dar observă când dă. Dar venea însutit cu precizie! Este cuvânt din Scriptură. Eu nu am dreptul să-l contrazic pe acest cuvânt. Si obisnuiti-vă cu autoritatea cuvintelor din Sfânta Scriptură. Tainele Bisericii s-au făcut pe temeiul cuvintelor din Scriptură. „Ce dezlegati voi, dezleg si Eu”. Asa a luat nastere Taina Pocăintei.

A venit o doamnă la arhiepiscopie să dea o donatie. Si a întrebat-o Sfântul Ioan: „Cât doriti să dati, doamnă?” „Atât!” Sfântul Ioan se astepta să primească însutit, iar cât dădea doamna asta nu era însutit. Si a întrebat-o: „Atât ai vrut cu adevărat să dai?” „Nu! Am vrut să dau atâta, dar când am scris suma, o mână nevăzută a sters si a scris cât dau eu acum”.

Ce se întâmplase? Economii nu au dat la săraci cât a zis Sfântul Ioan. Au dat mai putin. Si corespundea cu cât a adus femeia asta însutit. Sfântul Ioan i-a mustrat: „Uite cine sărăceste arhiepiscopia!” Si s-a ajuns să dea câte o corabie cu aur, si veneau o sută înapoi; si s-a umplut Marea Mediterană cu corăbii pline cu aur mergând la Sfântul Ioan. Si s-a auzit glas din cer: „Să vedem, Ioane, cine este mai milostiv: tu sau Eu?” S-a verificat cu ape, cu corăbii si cu aur cuvântul Scripturii. Deci, obisnuiti-vă să nu trăiti numai voi, ci să trăiti în toti care sunt cu voi.

Cititi va rog mai multe la:

http://www.sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_tainaiubirii.htm

Sa ne amintim de asemenea si de Preacuviosul Alexie:

ALEXIE, OMUL LUI DUMNEZEU. Sa nu trecem ca lemnele pe langa cersetori

   Cititi va rog si:

BOGATUL NEMILOSTIV SI SARACUL LAZAR. Sa nu trecem ca lemnele pe langa cei ce ne cer ajutorul

Sfanta Mucenita FILOFTEIA fecioara, ce a fost ucisa de tatal ei la varsta de 12 ani deoarece era … milostiva. Cum au ajuns Sfintele ei Moaste la Manastirea Curtea de Arges?

Sfantul Ioan Gura de Aur despre MILOSTENIE: „nimeni nu este atat de sarac, incat sa nu aiba cei doi bani ai vaduvei din Evanghelie”

 

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alexa said, on septembrie 16, 2016 at 10:45 am

    Sa urmam aceste pilde ale Sfintilor si sa ne aducem aminte ca milostenia este si sufleteasca – de rugaciune si zdrobire pentru aproapele care se pierde – nu numai trupeasca. Bucurie!

    @ Frate Vasile, ti-am trimis un mail cu ce au mai inventat blestematii, nu era musai sa-l publici, vroiam doar sa vezi cu cata rapiditate se misca totul (nu ca nu ai sti dar pe mine m-a surpris cat de pregatiti sunt).

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 16, 2016 at 11:13 am

      Alexa

      Nu ma surprinde. Poti insa sa-l postezi si aici la rubrica de comentarii.

      Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 16, 2016 at 12:05 pm

      Alexa, ce mai stai? Postează-l aici. Dumnezeu să te ocrotească.

      Apreciază

    • Mihail said, on septembrie 16, 2016 at 10:19 pm

      Apreciază

      • pcmouse said, on septembrie 17, 2016 at 11:47 am

        mah ce simpatic e,:)..”si acum ascultam de papa dracu francisc,,,

        Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 17, 2016 at 11:51 am

        Amin pentru tot ce a zis!!! Imi umple inima copilul asta (cu inima), multumim pentru tot, l-a intarit Dumnezeu sa strige atat si la protestul ala…si protestul…ce frumos…” sunt gata sa mor pentru Hristos” si doamna aceea si ceilalti „si eu”. frumos inca o data cinste lor si multumim. Decat discuitii teologice cu schismaticii spurcati CAZUTI din Biserica care nu fac altceva decat sa minta si sa blasfemieze si pana la urma cine sa vorbeasca profesorii de teologie care predau ecumenismul sau se prefac ca nu vad si nu aud….nu multumim, ma lipsesc….Dumnezeu sa-i acopere cu acoperamantul aripilor Lui ca pe lumina ochilor pe toti marturisitorii si pe toti membrii Bisericii LUI, pentru rugaciunile tuturor sfintilor. ale cetelor ingeresti, ale Maicii Domnului si pentru NUMELE Fiului sau iubit IISUS HRISTOS !!!

        Apreciază

      • ilioara said, on septembrie 17, 2016 at 12:01 pm

        singura discutie cu prostituatele schismatice cazute este< "piei satano ! ", dupa care pleci, intorci capul , scuipi langa, iti faci cruce si iti vezi de drum.
        Parinte Arsenie Papacioc, mijloceste pentru noi !!!.

        Apreciază

      • alex said, on septembrie 19, 2016 at 5:19 am

        http://www.ziare.com/social/catedrala-mantuirii-neamului/catedrala-mantuirii-neamului-primeste-15-milioane-de-lei-de-la-primaria-capitalei-1432304

        Pai sunt toti o apa si un pamant. Doar vin alegerile si tre sa le faca cineva lobby printre oile care se transforma incet incet in capre. Chiar tre sa fi naiv sa crezi ca o organizatie gen bor da cu b mic, nu are ceva mafiot cu restu din politica. Pe ei nu ii salta nimeni si cate afaceri dubioase nu au. Au devenit o forta, nu mai sunt preoti ci doar afaceristi, iar pentru Daniel mai bine si-ar face o facultate de pacalit lumea, ar scoate bani frumosi fara sa mai fie injurat de lume si sa duca suflete la pierzare. Dar nu-i asa nu ies atatia bani din predat cursuri de furat cum ies din hotia in sine.

        Apreciază

  2. Iones said, on septembrie 16, 2016 at 11:20 am

    George Soros isi face Colegiul pentru Consultarea Asociatiilor si Fundatiilor, adica ONG-urile lui

    http://dialogcivic.gov.ro/2016/09/proiect-de-hotarare-de-guvern-privind-constituirea-colegiului-pentru-consultarea-asociatiilor-si-fundatiilor/

    Apreciază

  3. bogdan said, on septembrie 16, 2016 at 11:48 am

    Apreciază

    • ban said, on septembrie 16, 2016 at 8:30 pm

      De pacate personale. De erezie putem sa-i judecam.

      Apreciază

      • bogdan said, on septembrie 17, 2016 at 12:18 am

        Asta si zice la inceputul discutiei!

        Apreciază

  4. Scutaru Mihai said, on septembrie 16, 2016 at 12:41 pm

    Trimis din Yahoo Mail pe Android Pe Vin 16 sept. 2016 la 9:49 a.m., Saccsiv – Weblog a scris: | saccsiv a publicat:”Parintele vorbeste la un moment dat despre Petru. Iata ce putem citi la http://www.calendar-ortodox.ro/luna/ianuarie/ianuarie20.htmPe timpul împăratului Iustinian, lui Petru acesta care era patrician, i s-a încredinţat toată ocârmuirea Africii” | |

    Apreciază

  5. mircea.v said, on septembrie 16, 2016 at 12:56 pm

    Parintele Arsenie Papacioc:

    ” E un cersetor pe care n-ai cum sa-l ajuti, dar spui: Doamne ajuta-l, si Dumnezeu ii va da pentru rugaciunea ta. Dumnezeu nu pentru El l-a lasat acolo. Saracul e lasat pentru noi. El intinde mana sa-ti dea tie imparatia lui Dumnezeu. Marea noastra greseala este ca ii dam banul cel mai mic. Aici gresim ca nu ai ce ai, ci ai ce dai si nu sa dai ce ai, ci sa dai ceea ce esti.”

    Apreciat de 1 persoană

  6. Pąʍvo said, on septembrie 16, 2016 at 1:26 pm

    Un interviu pasnic, ortodox – lamuritor pe deplin in problema sinodului de la Creta, cu doi mari duhovnici de astazi !

    Apreciază

  7. alex said, on septembrie 16, 2016 at 2:12 pm

    Offtopic. Chiar au inebunit de tot?
    http://basilica.ro/concert-inchinat-maicii-domnului-la-biserica-sf-antonie-din-viena/#&gid=1&pid=1

    Apreciază

    • alex said, on septembrie 16, 2016 at 6:39 pm

      Alta si mai grava zic eu.
      http://basilica.ro/patriarhia-romana-distribuie-gratuit-noul-testament-la-peste-3000-de-persoane-varstnice/

      Persoanele vârstnice se află permanent în atenţia Bisericii Ortodoxe Române. Centrele sociale care aparţin Patriarhiei Române deservesc în prezent 3.100 persoane vârstnice.

      Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada următoare va fi distribuit câte un exemplar din Noul Testament tipărit cu litere mari tuturor bătrânilor din grija serviciilor sociale ale Bisericii Ortodoxe Române.

      Volumele au fost tipărite cu titlu gratuit cu sprijinul Societății Biblice Interconfesionale din România.

      Ce imi sare in ochi este: Volumele au fost tipărite cu titlu gratuit cu sprijinul Societății Biblice Interconfesionale din România.

      Apreciază

  8. mihai said, on septembrie 16, 2016 at 2:40 pm

    Din categoria ca la nebuni: martin luther king declarat sfant si cu icoane de catre o biserica „ortodoxa”, o „biserica” pt atei la copenhaga, bartolomeu pe unde se duce si se intoarce aduce osanale lui francisc, toate aste pe http://www.lonews.ro

    Apreciază

  9. mishuleu said, on septembrie 16, 2016 at 5:30 pm

    Convorbire Părintele Antim – Părintele Hariton (iulie 2016). Despre ecumenism.

    http://aparam-ortodoxia.ro/2016/09/13/convorbire-parintele-antim-parintele-hariton-iulie-2016/

    Apreciază

  10. Mary said, on septembrie 16, 2016 at 10:49 pm

    Saccsiv ai promis – nu mie, eu doar spun – un articol despre cum demonii ni se lupta cu Dumnezdu fiind substantial diferiti de El. Omul insa… se poate lupta. Daca am inteles eu bine.

    Apreciază

  11. picasso said, on septembrie 17, 2016 at 4:21 am

    Astăzi a apărut o fotografie în care este surprins ambasadorul Marii Britanii, care a primit steagul secuiesc de la președintele Consiliului Județean Harghita și i s-a părut normal să se pozeze cu el.
    Episodul se petrecea în luna aprilie a acestui an, când ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a vizitat județul Harghita și s-a întâlnit cu lideri ai comunității maghiare.

    http://www.activenews.ro/stiri-politic/Inca-o-fotografie-care-va-isca-scandal-Ambasadorul-Marii-Britanii-in-Romania-s-a-pozat-si-el-cu-steagul-secuiesc-136491

    Apreciază

  12. Pavel said, on septembrie 17, 2016 at 11:55 pm

    @ octoviv si el
    Cui apartin notele de la traducerea in greaca si engleza? E un teolog cel care comenteaza sau e un sfant sau sfantul Ignatie?
    De ce nu apar si in varianta in limba romana? In limba romana, Dl Fecioru nu preia nici macar titlurile capitolelor. De ex- Cap III( Despre schismatici)

    ANTE-NICENE FATHERS. Volume 1. The Apostolic Fathers, Justin Martyr, Irenaeus
    http://ccel.org/ccel/schaff/anf01.v.vi.iii.html

    Chapter III.—Avoid schismatics.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.