SACCSIV – blog ortodox

Mitropolitul ANDREI ANDREICUT despre MUSULMANI: “Sa-i iubim asa cum sunt ca Dumnezeu ii lasa asa cum sunt”

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 29, 2016

   Iata ce putem citi la Mitropolitul Clujului, despre musulmani: Să-i iubim aşa cum sunt de pe Digi 24:

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, IPS Andrei, a declarat, duminică, la Alba Iulia, într-o dezbatere despre migraţia religiei, că musulmanii încă „nu au ajuns la măsura în care să poată înţelege democraţia cum o înţelegem noi”, adăugând că şi în această situaţie „ar trebui să-i iubim pe toţi aşa cum sunt”, potrivit News.ro.

„Cred că ei încă nu au ajuns la măsura în care să poată înţelege democraţia aşa cum este ea sau cum o înţelegem noi. Şi dacă s-a încercat cu ei, musulmanii, Primăvara Arabă etc, lucrul acesta au încercat să-l facă, dar au dat faliment. Cred că deocamdată stilul lor de viaţă, etosul lor, este altul. Nu ştiu dacă sunt în stare să înţeleagă democraţia. Am dori, am dori, dar e greu cu ei”, a spus IPS Andrei, la conferinţa cu tema „Migraţia religiei sau religia migraţiei”.

Mitropolitul a explicat că religia şi iubirea creştină înseamnă „să fim foarte buni”.

„În sensul acesta trebuie înţeleasă religia şi iubirea creştină. Şi faţă de musulmanii care fac atentate. Şi-atunci care este rezolvarea? Aceasta este rezolvarea: să ne trăim noi religia creştină aşa cum ne-a lăsat-o domnul Hristos să fim foarte buni chiar dacă credem că ceilalţi nu au adevărul absolut, dar să-i iubim aşa cum sunt. Şi sigur că spun şi lucrul acesta, să mă iertaţi cu toţii, in extremis noi am vrea să-i facem pe toţi creştini, dar până îi facem pe toţi creştini să-i iubim pe toţi aşa cum sunt că Dumnezeu îi lasă aşa cum sunt”, a afirmat IPS Andrei.

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, IPS Andrei, şi rabinul şef al comunităţii evreieşti din România, Rafael Shaffer, au participat, duminică, la dezbaterea cu tema „Migraţia religiei sau religia migraţiei”, moderată de Theodor Baconschi. La întâlnire a fost anunţat ca participant şi şeful Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Murat, însă acesta nu a mai venit.

Dezbaterea a avut loc în cadrul Festivalului „Dilema Veche”, eveniment desfăşurat în ultimele trei zile în Alba Iulia şi care a cuprins mai multe dezbateri, conferinţe, lecturi publice, proiecţii de film şi concerte. Bugetul festivalului este de aproximativ 700.000 de lei, din care aproape 500.000 de lei sunt alocaţi de Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia.

Comentariu saccsiv:

   Eu zic oleaca altfel:

Pentru ca-i iubim, ne bucuram sa vina Acasa, la Ortodoxie. Caci acum ei sunt pe autostrada ce duce spre iad.

Pentru ca-i iubim, sa nu ne alaturam celor ce le aduc pe cap primaveri arabe si democratie. Iar din Afganistan sa ne retragem soldatii.

Dar pentru ca ne iubim si neamul nostru, ne dorim tare mult ca musulmanii sa ramana in tarile lor.

 

36 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. ion hodor, said, on august 29, 2016 at 4:54 pm

  Saccsiv,asa auzis si Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Vlad Tepes,ca Andreicut,cand navaleau tatarii SF Stefan zicea ,lasatii ca si pe ei ii iubeste Dumnezeu.Prin propaganda lor ecumenista,SF Parinti ,si Voievozii nostri devin in fata lumii ca niste personaje crude fara inima,si pic de ;iubire crestineasca;:

  Apreciat de 2 persoane

 2. oarecare said, on august 29, 2016 at 5:07 pm

  Amin ! Amin! Amin ! Asa sa dea Domnul, Saccsiv ! Dupa cum spui tu !

  Am citit, si tot recitit, nu ma mai saturam … Enciclica Patrierhiei Ecumenice din anul 1756 si ma minunam…ce oameni erau in timpul acela..ce aparatori ai dreptei credinte !!!

  Cititi si voi :

  Enciclică a Patriarhiei Ecumenice din 1756:

  „Chiril, din mila lui Dumnezeu arhiepiscopul Constantinopolului şi patriarh ecumenic: preacinstiţilor clerici, care sunteţi cu noi în Biserica lui Hristos, har şi pace vouă de la Dumnezeu. Noi, pre care ne-a învrednicit Dumnezeu Sfântul, să ne aflăm în faţa acestui tron apostolesc şi patriarhicesc, pentru ca să păzim cu credinţă fierbinte şi evlavie preasfânta Credinţă Ortodoxă, pre care am primit-o de la Sfinţii Apostoli şi de la cele şapte Sfinte Soboare ecumenice, împreună cu dogmele celor şapte Taine ale Sfintei noastre Biserici Apostoleşti şi Soborniceşti de Răsărit, şi acestea să le ţinem curate şi nepătate; după cum de sus şi de la început Biserica lui Dumnezeu Ie-a primit de la Sfinţii Apostoli, neclintite, fără să adauge sau să scoată nici un cuvânt până astăzi şi nici până la sfârşitul veacului acestuia, le păstrează curate ca pre Mireasa Domnului nostru Iisus Hristos; pentru acest pericol, ne-am hotărât să primim a ne supune lui Dumnezeu mai mult şi nu oamenilor.

  Mai întâi, ca să păzim apostoleştile şi soborniceştile canoane nemişcate şi neştirbite după cum le-am apucat.

  Al doilea, ca luând toate armele Duhului Sfânt, să ne ridicăm cu înfricoşat blestem şi veşnică anatemă împotriva acelora care au îndrăznit să facă pogorământ şi să primească cât suntem în viată şi după moartea noastră până la sfârşit orice adăugare ori scoatere (schimbare).

  Deci, cu puterea şi harul Preasfântului Duh Dătătorul-de-viaţă, dispreţuim şi aruncăm cu desăvârşire acea spurcată şi necurată şi hulitoare şi neaprobată, cea nelegiuită alcătuită scrisoare ereticească, şi mergem după sfântul apostol Pavel, carele zice: „Oricine vă va vesti vouă altele afară de cele ce aţi apucat şi afară de cele ce v-am vestit vouă, măcar înger din Cer, sau înşine noi, anatema să fie”, după cum şi la canoanele sfintelor Soboare se zice: „oricare ar adăuga sau ar şterge un cuvânt, acela să fie anatema de şapte ori”.

  Şi aşa ne-am hotărât cu tot sfinţitul cler, carele e cu noi şi cu adunarea creştinească, să-i dăm anatemei de trei ori; fie că sunt din rândul clericilor, fie al laicilor (mirenilor), despărţiţi sunt de la Domnul Dumnezeu Atotţiitorul, blestemaţi şi neiertaţi, iar după moarte să nu putrezească. Pietrele şi fierul sa putrezească, dar ei niciodată; să moştenească lepra lui Chiezi şi să se spânzure ca Iuda, să fie suspinând şi tremurând pre pământ ca şi Cain, mânia lui Dumnezeu să cadă pre capetele lor, să fie la un loc cu Iuda şi iudeii cei luptători de Dumnezeu, să crape pământul şi să-i înghită ca pre Datan şi Aviron. îngerul Domnului să-i gonească pre ei cu sabia in toate zilele vieţii lor şi toate blestemele Patriarhilor şi ale Soboarelor să cadă peste dânşii, să fie veşnic sub anatemă şi în focul veşnic. Amin!”

  Gândiţi-vă bine şi vedeţi care din aceste blesteme au venit peste noi şi câte au să mai fie, dacă nu ne vom pocăi şi nu ne vom întoarce la dreapta credinţă.

  „Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele.” (II Ioan 1, 9-11) „Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul. Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit! Căci cel ce-i zice: Bun venit! se face părtaş la faptele lui cele rele.” (II Ioan 1, 9-11)

  „Şi vă îndemn, fraţilor, să vă păziţi de cei ce fac dezbinări şi sminteli împotriva învăţăturii pe care aţi primit-o. Depărtaţi-vă de ei.” (Romani 16, 17)

  „Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema!” (Galateni 1, 9)

  „Pe ereticii cei nelegiuiţi, care nu se pocăiesc, afurisiţi-i şi-i lepădaţi de ceilalţi credincioşi, aducînd la cunoştinţă publică îndepărtarea lor din Biserica lui Dumnezeu şi porunciţi credincioşilor să se ferească cu desăvîrşire de ei, şi să nu se întovărăşească cu ei nici la vorbă, nici la rugăciune, căci ei sunt potrivnici şi duşmani ai Bisericii, strică turma lui Hristos şi batjocoresc moştenirea credinţei.“ (Const. Apost. VI, 18)

  „Oricine va mînca cu ereticii, sau va bea, sau va face prieteşug şi dragoste şi adunare, ce se zice cu armenii (monofiziţi, n. n) sau alţii ca dînşii, unii ca aceia anatema să fie.“ (Canonul 70 de la Soborul Antiohiei)

  „Dreptslăvitorii creştini se cuvine a se feri de eretici, şi slujirile lor a le urî. Iar mai vîrtos însuşi ereticii se cuvine a se mustra şi a se înţelepţi de către Episcopi şi Presbiteri, doar cumva vor înţelege şi se vor întoarce din rătăcirea lor. Pentru aceasta şi Canonul acesta rînduieşte, că, oricare Episcop, sau Presbiter, ar primi ca de drept şi adevărat botezul ereticilor sau jertfa ceea ce se proaduce de dînşii, unul ca acesta, poruncim ca să se caterisească. Fiindcă ce conglăsuire are Hristos cu diavolul? Sau ce parte are credinciosul cu cel necredincios? Căci cei ce primesc cele de către eretici, sau şi ei au aceleaşi socoteli ale acelora, sau cel puţin nu au osîrdie spre a-i scoate pe dînşii din cacodoxia (credinţa cea rea – n. n.) lor. Că cei ce bine voiesc (adică se învoiesc) la slujbele acelora, cum pot a-i mustra pe ei ca să lepede eresul lor cel cacodox şi rătăcit?” (Tîlcuire la Canonul 46 Apostolesc, Pidalion)

  Despre părtăşia cu ereticii, Sfîntul Teodor Studitul spune: „În legătură cu cele rînduite de Sfinţii Părinţi trebuie spus că nici a petrece, nici a mînca, nici a cînta împreună, nici a avea vreo părtăşie cu ei nu am primit, ci ‹‹Vai!›› se rosteşte asupra celor care au părtăşie cu ei, fie şi doar la mîncare sau băutură sau simplă relaţie.”

  Iar Sfîntul Ierarh Ioan Gură de Aur spune: „Auziţi toţi care mîncaţi împreună cu ereticii, hotărăre dureroasă: sînteţi vrăjmaşi ai lui Hristos. Căci nici cel ce este prieten cu vrăjmaşii împăratului nu poate să fie prieten al împăratului; şi nu se învredniceşte de viaţă, ci piere împreună cu vrăjmaşii şi suferă şi mai rele.”

  „Cu o voce măreaţă, Sfîntul Ioan Hrisostom a declarat că nu doar ereticii, ci şi aceia care se menţin în comuniune cu aceştia, sînt duşmani ai lui Dumnezeu.” (Sf. Teodor Studitul – Scrisoare către stareţul Teofil).

  E suficient să spunem că criteriul de bază al eclesiologiei Ortodoxe este încetarea comuniunii cu episcopii eretici. Acest criteriu se aplică chiar şi înainte de condamnarea episcopilor respectivi de Sinodul Ecumenic, după cum vedem în pilda Sfîntului Maxim care a rupt comuniunea înainte de osîndirea ereziei monoenergismului şi monotelismului de către al şaselea Sinod Ecumenic.

  Apreciază

 3. Partizanu said, on august 29, 2016 at 5:51 pm

  Iarta-i FRATE ca au luat bilet la acelasi vagon cuseta cu IPS SPAGOVEANU si MUFTIUL MURAT.

  Apreciază

 4. energein7 said, on august 29, 2016 at 6:03 pm

  Istoria se repeta pana este invatata. Mulsulmanii FAC secesiune acolo unde ajung! Luati harta politica a lumii. Este plina de semiluni. Tari seculare pana in sec. IX acum sunt islamice. Ce se intampla cu late religii in Islam? Sunt eliminate pasiv say activ! Noi trebuie sa film intelepti ca serpii, nu ca porumbeii!

  Apreciază

 5. Maresalul said, on august 29, 2016 at 6:04 pm

  A fi crestin un inseamna sa fi si idiot .Nenea asta o fi pe lsta lui soros sau pe cea a satanei.Astia ce el strica caracterul poporului transfrmandu-i in o masa amorfa si nepasatoare in numele iubirii .

  Apreciază

 6. Partizanu said, on august 29, 2016 at 6:13 pm

  Iertare. Nu am vazut filmarea. Auzisem doar stirea BOMBA. IPS SPAGOVEANU da cartile pe fata la min. 3,10 afirmind ca o companie chiar a fost de mare ajutor. Stim compania. E vorba de compania de transport TRANS-EVREN firma de casa a PSD-ului care in anii anteriori cara la vot toti adormitii din Dobrogea APOSTOLICA si din cand in cand MIRENI care primesc ajutor social un PUI LA PACHET.. Apropo o intrebare de baraj de ce nu exista la ora actuala in multitudinea SENSURILOR GIRATORII ale lui MAZARE o troita cu CRUCEA SF. ANDREI sau o CRUCE CRESTINA (ca sa-i inpacam si pe ERETICI CATOLICI)?

  Apreciază

 7. Paul said, on august 29, 2016 at 6:25 pm

  Puii de cuc clociti in cuibul mierlei,arunca puii acesteia din cuib,pentru a creste ei.

  Apreciază

 8. Partizanu said, on august 29, 2016 at 6:29 pm

  Inca o data IERARE dar nu ma pot stapinii. Ore SOBOLANII ROSII din ALTARUL ROMANESC stiu ce-i IUBIREA?
  http://www.aktual24.ro/romanca-batuta-salbaticie-in-viena-de-un-migrant-algerian-barbatul-a-vrut-si-sa-i-taie-gatul/

  Apreciază

 9. Adi said, on august 29, 2016 at 6:55 pm

  https://cetateanortodox.wordpress.com/2016/08/29/islamismul-este-religie-satanica-astia-omoara-pentru-satana/

  Dovezi ca Islamul chiar este religie satanica. VIDEO. ATENTIE ACEST LUCRU ESTE CEVA NORMAL PENTRU EI.

  Apreciază

 10. hilohi bogdan said, on august 29, 2016 at 7:28 pm

  Asta-i şerpească.O bagă cu iubirea de parcă am fii o ţară de desăvârşiţi spiritual şi ne trebuia testul cu iubirea vrăjmaşului.Dar sf.Moise arapul cum a aplicat legea veche ,până la urmă,ca să scape obştea de tâlhari.?

  Apreciază

  • mihai said, on august 29, 2016 at 10:21 pm

   Dar nu inteleg dece va mai mirati, am vazut deja drumul pe care o ia intreg clerul b.o.r in frunte cu daniel, chiar purtatorul b.o.r de cuvant a zis ca b.o.r nu are nimic in impotriva ridicarii mega moscheii, atunci ce mai vreti?!, mai nou acum aflam ca, catalin berenghi este chemat in instanta din pricina protestului mega moscheii, stirea a aparut pe http://www.napocanews.ro

   Apreciază

 11. Iones said, on august 29, 2016 at 7:49 pm

  Apropo de imigrantii musulmani, ia uitati ce spune rabinul sef al comunitatii evreiesti din Romania:
  „Dacă toţi aceşti MUSULMANI vor veni, pericolul ca etosul Europei să se schimbe este foarte mare ”

  http://adevarul.ro/news/societate/rabinul-sef-comunitatii-evreiesti-musulmani-vor-veni-pericolul-etosul-europei-schimbe-foarte-mare-1_57c345055ab6550cb82cbf6b/index.html

  Apreciază

 12. ion hodor, said, on august 29, 2016 at 10:12 pm

  IPS TEODOSIE,inselat 100% fugiti de el ca de vrajmasul ANAXIOS.

  Apreciază

 13. Templier said, on august 29, 2016 at 10:19 pm

  Sanhedrinul a desemnat Marele Preot
  https://templierblog.wordpress.com/2016/08/29/sanhedrinul-a-desemnat-marele-preot/

  Apreciază

 14. Vasile said, on august 29, 2016 at 10:35 pm

  Uite cum trebuie iubiti:

  „Zice voda: „-Iar la greu!
  Dragii mosului, in tara
  Vin paganii foc si para,
  Dar cum vin s-or duce iara,
  Procletii lui Dumnezeu!
  De vom prinde-n tara turcii,
  Sa le dam, si voi si eu,
  Cinstea furcii!”

  Zice voda:”- Bateti voi,
  Marginea, ca e mai bine;
  Ce-i la mijloc, las’ pe mine!
  Cu ei numai iadul tine,
  Iar Hristos e-n rand cu noi!
  Haid’ sa le stirpim rasadul,
  Ca e plin de martafoi
  Taringradul!”
  ––––––––––

  Si-acum fiul lui Bogdan
  Din brau spada si-o dezleaga,
  Si-a plecat cu oastea-ntreaga,
  Loc de sfint locas s-aleaga.
  Caci asa stia Stefan:
  Unde-i loc sa sapi morminte
  De pagani, e loc sa nalti
  Case sfinte.” (George Cosbuc)

  Apreciat de 1 persoană

  • Vasile said, on august 30, 2016 at 9:44 am

   Asta era pozitia lui Stefan in evul mediu, in situatia in care isi apara tara de navalitori 🙂 Dar acum revenind la realitatea duhovniceasca, toti parintii spun ca trebuie sa iubim pe tot omul, indiferent de religia lui, dar nu sa iubim ratacirea lui, nu sa ii adoptam credintele.

   Apreciază

   • Mirela said, on august 30, 2016 at 11:16 am

    Nu e ciudat că ierarhii ecumenişti îi iubesc pe musulmani, dar îi urăsc pe antiecumenişti? Am postat în alt comentariu, tot la acest articol, exemple de „iubire” faţă de cei care mărturisesc dreapta credinţă, le ştii? Ortodoxul „tradiţionalist” nu e „tot omul”? Jihadistul care taie gâturi trebuie iubit, dar ortodoxul care păstrează credinţa strămoşească şi o mărturiseşte trebuie şters de pe faţa pământului?

    Apreciază

 15. mihai said, on august 29, 2016 at 11:32 pm

  Pe cuvantul kakadox patriarhul iereziarho- ecumenic ridicat in slavi, puneam linkul dar nu aveam nimic de scris la indemina, ca mai intai trebuie sa scriu pe ceva si apoi sal pun din tastatura

  Apreciază

 16. mircea.v said, on august 30, 2016 at 12:20 am

  Nu stiu greceste, dar am inteles ca in Biblile grecesti sant folositi 2 termeni pt „iubire”. Unul care are sensul de iubire calda, prieteneasca, frateasca… si altul cu sensul de iubire mai rece, mai distanta, in sensul ca ii vrem binele ratacitului, dar nu-l iubim cald. Iisus l-a intrebat pe Petru de 2 ori daca Il iubeste folosind termenul „iubire mai rece” si abia ultima oara daca il „iubeste cald”, ca pe un prieten… Este f importanta diferentierea asta, si eu zic ca nu se invata poporul lucrurile astea tocmai ca sa fie ceata asta in privinta iubirismului universal. „Hai ca ii iubim pe toti la fel, ca si ei sant oameni…”

  In cazul de fata, cum zice si saccsiv, ii iubim si pe musulmani, da asa mai de la distanta, in sensul ca le vrem binele, vrem sa cunoasca Adevarul si sa renunte la ratacirea lor.

  Apreciază

 17. Mirela said, on august 30, 2016 at 11:06 am

  Ierarhii „ortodocşi” ecumenişti sunt plini de iubire faţă de oricine: musulmani, catolici, greco-catolici, protestanţi, rockeri, satanişti etc., dar iubirea lor exclude o singură categorie de oameni: ortodocşii „tradiţionalişti”, care se ghidează după învăţăturile Sfinţilor Părinţi, după canoane „ruginite” şi după Scriptură. Aceştia sunt trataţi, în cel mai pur duh creştin, cu bâta, cu jandarmii sau cu caterisirea. (pentru cine nu ştie, acestea sunt REALITĂŢI, nu „metafore”. Vezi cazurile Esfigmenu (Athos), Radu Vodă, Sibiu- adunarea ecumenistă din 2007, când persoanele care împărţeau manifeste antiecumeniste în curtea bisericii au fost ridicate de jandarmi)
  http://eresulcatolic.50webs.com/esphigmenou.html
  http://www.jurnaluldearges.ro/index.php/actualitate-2/6200-zece-ani-de-la-dispariia-misterioas-a-12-clugri-de-la-mnstirea-negru-vod-campulung
  Deci singurii care nu se încadrează în iubirea ecumenistă cea atotcuprinzătoare sunt antiecumeniştii. Şi e interesant că, potrivit sinodului din Creta, toţi ereticii au devenit „biserică”, în timp ce preoţii caterisiţi pentru mărturisirea dreptei credinţe sunt daţi afară din „biserică”.

  Apreciază

  • maxim said, on august 30, 2016 at 3:40 pm

   Perfect adevarat. Tu, Mirela, sa te iei de mana cu fratele ‘el’, ca limpede mai vedeti lucrurile, frumos si minunat. Cinste voua! Axios!

   Apreciază

  • Mirela said, on august 30, 2016 at 3:55 pm

   Am uitat alte două variante ale iubirii ecumeniştilor faţă de ortodocşii refractari la spiritul veacului:
   1. otrăvirea (pr. Ioanichie Bălan, Pr. Justin Pârvu, zice monahul Teodot că şi stareţul Neonil de la Frăsinei, or mai fi fiind şi alţii);
   2. excluderea din mănăstire, aşa cum se întâmplă la Athos cu monahii care au semnat mărturisirea antisinod sau cum vedem că se întâmplă/încearcă şi pe la noi cu cei care au refuzat să-i mai pomenească pe ierarhii apostaţi.
   Bine că ierarhii iubirişti au grija cocoloşirii musulmanilor, iar pe ortodocşi îi vor stârpiţi!

   Apreciază

 18. gheorghi said, on august 30, 2016 at 11:59 am

  „Why can’t Europeans write letters like this to the Islamic world anymore?
  Letter from Cossack leader to Turkish Sultan
  This may be the greatest piece of diplomatic writing in all of history.
  ============================================================
  Iata ce scrie Sultanul Mehmed al IV-lea:

  „The text of the Sultan’s letter to the Cossacks:
  ––––––––––––––––––––––
  As the Sultan; son of Muhammad; brother of the Sun and Moon; grandson and viceroy of God; ruler of the kingdoms of Macedonia, Babylon, Jerusalem, Upper and Lower Egypt; emperor of emperors; sovereign of sovereigns; extraordinary knight, never defeated; steadfast guardian of the tomb of Jesus Christ; trustee chosen by God himself; the hope and comfort of Muslims; confounder and great defender of Christians—I command you, the Zaporozhian Cossacks, to submit to me voluntarily and without any resistance, and to desist from troubling me with your attacks.
  —Turkish Sultan Mehmed IV

  Iata ce raspunde liderul Cosacilor:
  (The reply was a stream of invective and vulgar rhymes, parodying the Sultan’s titles…)

  „Zaporozhian Cossacks to the Turkish Sultan!
  ––––––––––––––––––––––
  O sultan, Turkish devil and damned devil’s kith and kin, secretary to Lucifer himself.
  What the devil kind of knight are you, that can’t slay a hedgehog with your naked arse?
  The devil excretes, and your army eats.
  You will not, you son of a bitch, make subjects of Christian sons; we’ve no fear of your army, by land and by sea we will battle with thee, fuck your mother.

  You Babylonian scullion, Macedonian wheelwright, brewer of Jerusalem, goat-fornicator of Alexandria, swineherd of Greater and Lesser Egypt, pig of Armenia, Podolian thief, catamite of Tartary, hangman of Kamyanets, and fool of all the world and underworld, an idiot before God, grandson of the Serpent, and the crick in our dick. Pig’s snout, mare’s arse, slaughterhouse cur, unchristened brow, screw your own mother!

  So the Zaporozhians declare, you lowlife.
  You won’t even be herding pigs for the Christians.
  Now we’ll conclude, for we don’t know the date and don’t own a calendar; the moon’s in the sky, the year with the Lord, the day’s the same over here as it is over there; for this kiss our arse!

  Signed and sealed,
  Ivan Sirko, with the whole Zaporozhian Host”

  Apreciază

 19. georgegr said, on august 30, 2016 at 1:04 pm

  Se pare ca Francisc de Assisi nu e pictat doar la Draganescu; e pictat si in catedrala ortodoxa romana din Nurnberg, Germania (la IPS Serafim Joanta): primul stanga-sus

  Apreciază

 20. oarecare said, on august 30, 2016 at 2:04 pm

  Sfantului Maxim a rupt comuniunea înainte de osîndirea ereziei monoenergismului şi monotelismului de către al şaselea Sinod Ecumenic.

  Oricine se consideră Creştin Ortodox, trebuie să iasă din comuniunea cu episcopul care predică, participă sau promovează, direct sau indirect, ecumenismul …Altfel, fac doar joc de glezne… pt auditoriu, si de fapt au alta lucrare.. mai vicleana.

  Apreciază

 21. oarecare said, on august 30, 2016 at 2:18 pm

  E cineva amator?
  Am gasit un post vacant la Patriarhie..

  Eu m-as inserie… Voi ?
  Dar nu cred ca ma vor…

  Iata ce am gasit pe site-ul lor de la Cancelaria Sfântului Sinod
  http://patriarhia.ro/cancelaria-sfantului-sinod-197.html

  Corpul de Inspecție și Control – Biroul de sesizări și scrisori,în cadrul căruia activează:

  Inspector general bisericesc: Vacant
  Secretar Cancelaria Sfântului Sinod: Diac. Sorin Eusebiu Argintariu
  Telefon: 021.337.01.40
  E-mail: biroul.sesizari@patriarhia.ro

  Tocmai la biroul de scrisori si sesizari …nu e nimeni…ce rusine 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  • Mirela said, on august 30, 2016 at 10:52 pm

   „Secretar Cancelaria Sfântului Sinod: Diac. Sorin Eusebiu ARGINTARIU”…. Ce nume are! Îmi aduce aminte de cei 30 de arginţi biblici şi de purtătorul pungii 😦

   Apreciază

 22. drm said, on august 30, 2016 at 8:46 pm

  http://www.deagel.com/country/

  Saccsiv urmareste numerul populatiei din statele cu populatie crestina in 2015 si predictia pentru 2025. Mai clar decit asta ce poate fi oare?! Vezi Germania, Spania, Anglia etc. Spune-i numitului mitropolit ce vine si intreba-l daca o sa-i placa!

  https://www.youtube.com/watch?v=bdeWkljszas

  Apreciază

 23. […] Mitropolitul ANDREI ANDREICUT despre MUSULMANI: “Sa-i iubim asa cum sunt ca Dumnezeu ii lasa asa c… […]

  Apreciază

 24. […] Mitropolitul ANDREI ANDREICUT despre MUSULMANI: “Sa-i iubim asa cum sunt ca Dumnezeu ii lasa asa c… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: