SACCSIV – blog ortodox

JAMES D. PETTIT, ambasadorul SUA in Republica Moldova, este EVREU? Este omul RUSIEI? De Ziua Republicii Moldova a declarant ca: “MOLDOVA nu este ROMANIA, Moldova isi are propria sa istorie”

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 30, 2016

James Pettit, ambsadaroul SUA in Moldova, la deschiderea oficiala a festivalului anual „Moldova Pride”, organizat de comunitatea LGBT (primul din stanga):

14634887370603

Foto: http://unimedia.info/stiri/video-foto-deschiderea-oficiala-a-festivalului-anual-moldova-pride–organizat-de-comunitatea-lgbt-114950.html

Aici il vedeti mai bine:

De curand, a declarat:

Principalul lucru e să nu pierdem speranța, această țară are numai 25 de ani, țara mea are 240 de ani, așa că noi suntem bucuroși să ne împărtășim cu experiența.

[…]

Consider că este foarte important și aceasta, desigur, este politica noastră, cred că și politica de aici. Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova.

[…]

Sunt foarte mulți moldoveni care ar dori să se întoarcă, dacă ar simți că pot contribui și dacă ar fi vreo șansă ca lucrurile care sunt atât de problematice acum, ar putea fi rezolvate. Nu este ușor, mulți oameni și-au pierdut încrederea în clasa politică, în guvern, dar este important să nu-ți pierzi încrederea, este important să aibă încredere în ei înșiși ca moldoveni și să se recunoască pe ei înșiși ca moldoveni, ca o naționalitate aparte și o țară aparte pentru a face acest loc mai bun.
   Iata si intregul interviu, postat la Un sfert de secol de Independenţă: Interviu cu ambasadorul SUA în Republica Moldova de pe Teleradio Moldova:

James Pettit, ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova a oferit un interviu pentru Moldova 1, în cadrul căruia a vorbit despre paşii pe care i-a făcut Republica Moldova în relaţia cu SUA, de la obţinerea Independenţei ţării noastre.

–  În pofida unor temeri și îngrijorări manifestate de mai mulți actori internaționali în legătură cu dezmembrarea Uniunii Sovietice, Statele Unite ale Americii deja pe 25 decembrie 1991 au recunoscut Independența Republicii Moldova, iar în martie 1992 au  deschis Misiunea sa Diplomatică la Chișinău. De ce, în opinia Dvs, Washington-ul oficial a considerat necesară  recunoașterea Independenței Moldovei și cum vedea dezvoltarea relațiilor de mai departe?
–  Țin minte foarte bine când s-a destrămat Uniunea Sovietică și într-adevăr întreaga lume s-a schimbat atunci.  Eu am crescut în timpul Războiului Rece  și deodată am simțit că au apărut oportunități noi pentru fiecare, inclusiv pentru republicile Uniunii Sovietice. Așadar, a devenit o prioritate politică pentru Statele Unite ca să înființăm ambasade și să acordăm recunoaștere diplomatică pentru noile republici cât de repede posibil din diverse motive. Unul dintre scopuri era să ne asigurăm că stabilitatea este menținută, dar de asemenea să începem un nou capitol în istorie, unde în loc să avem permanent aceste relații dificile de a fi adversari, noi puteam de fapt să ne împărtășim cu experiența, să fim prieteni, să încurajăm comerțul și turismul, care era aproape imposibil în timpurile sovietice. Urmăream să ne cunoaștem unul pe celălalt și să ajutăm aceste țări noi să-și proiecteze calea corectă pentru ei înșiși, nu neapărat conform modelului american sau chiar celui european, dar pe o cale constructivă înainte. Aceasta era prioritatea noastră, speram atunci că fostele republici ale Uniunii Sovietice, inclusiv și Federația Rusă să se alăture unor organisme internaționale, la fel ca Uniunea Europeană, chiar și NATO, să deschidă o piață comună, orice pas de acest fel.  Din păcate, aceasta nu s-a întâmplat în totalitate, cu siguranță, nu s-a întâmplat cu unele din republici.  În ceea ce privește Moldova, noi continuăm să fim optimiști că Moldova va continua să urmeze calea europeană, să adopte valorile europene și să devină un partener productiv în comunitatea mondială.
–   De-a lungul a aproape un sfert de secol de colaborare moldo-americană, SUA întotdeauna a oferit țării noastre suportul și asistența sa. Ați putea numi volumul total de asistență acordată Moldovei de către SUA în acești ani și cum a fost aceasta distribuită pe domenii? 
–   Aș spune că relațiile au fost pozitive, așa cum ați remarcat, noi avem relații diplomatice cu Moldova aproape de la început, au fost dificultăți și dezamăgiri, dar trebuie să nu uităm cum era situația aici când era o republică sovietică și să recunoaștem că lucrurile într-adevăr stau mai bine acum, dar oricum sunt foarte multe probleme ce necesită rezolvare. Noi nu vom renunța, nu vom pleca nicăieri, noi am încercat să ajutăm Moldova de la început. Țara mea a contribuit cu peste 1 miliard de dolari, de fapt 1,4 miliarde dolari drept asistență pentru Moldova în diferite sectoare, inclusiv pentru  creșterea economică, relațiile militare, relațiile culturale, de asemenea pentru democrație și guvernare. Încercăm să ajutăm Moldova să se conformeze standardelor europene și vom continua să lucrăm cu orice guvern e la putere la moment. Scopul nostru este ca țara asta să devină mai prosperă și mai democratică.
–   Unul dintre cele mai mari proiecte în acest sens a fost Acordul Millennium Challenge Corporation semnat în 2010…
–    Acel proiect a fost pentru cinci ani, s-a finisat anul trecut și a fost un proiect de mare succes. De asemenea a fost cel mai mare proiect din punct de vedere al asistenței financiare aici în Moldova, au fost investiți mai mult de 260 milioane dolari în proiecte menite să îmbunătățească agricultura de valoare înaltă și în special, distribuirea produselor agricole. Am investit în două sectoare diferite, primul era repararea și construirea unui drum de 92 km spre Soroca, pentru a servi părții de nord a republicii, ce va permite o transportare mai ușoară a produselor agricole. De asemenea, am reparat 10 stații de irigare din perioada sovietică pentru a îmbunătăți irigarea în agricultură în întreaga Moldovă. Proiectul a fost foarte reușit. S-a introdus un concept nou și anume, cum să se administreze resursele, precum este apa.
–  Ați activat în Rusia și Ucraina, iar acum sunteți diplomatul de top al Statelor Unite în Moldova. Ați putea să ne împărtășiți viziunile Dvs. asupra perspectivelor Moldovei în comparație cu alte state unde ați lucrat?
–   Evident că sunt anumite asemănări dintre Moldova și alte republici ale fostei Uniuni Sovietice, este așa numita moștenire sovietică cu care au început toate, dar de asemenea voi spune că toate aceste țări sunt diferite.  Sunt desigur provocări comune, în special, ce țin de Ucraina, dar, iarăși, voi accentua că Moldova trebuie să-și urmeze calea sa proprie și cred că Moldova face asta, de fapt. Consider că acest curs trebuie să ducă spre Europa, este cea mai bună alternativă, dar cel mai important pentru Moldova e să-și aprecieze neutralitatea sa și să aprecieze faptul că atât istoric cât și geografic, ea încearcă să păstreze un echilibru între de exemplu, marele său vecin Rusia și Europa. Cred că deja vedem o ușoară îmbunătățire în relațiile cu Rusia, sperăm că asta va redeschide piața rusească, dar în același timp exporturile Moldovei în UE au crescut și datorită semnării Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, cred că beneficiile pentru oamenii Republicii Moldova vor fi imense, nu doar economic vorbind, dar de asemenea aducerea anumitor standarde și valori europene care sunt foarte necesare acestei țări. Principalul lucru e să nu pierdem speranța, această țară are numai 25 de ani, țara mea are 240 de ani, așa că noi suntem bucuroși să ne împărtășim cu experiența.  Noi nu avem toate răspunsurile, dar noi neapărat vrem să ajutăm Moldova.
–  În prezent, mai des ca altădată, în societatea noastră se discută problema viabilității statului Republica Moldova. Unii pledează pentru vectorul european de dezvoltare, alții pentru cel estic. O parte din societate crede că salvarea poate fi doar în unirea cu România, altă parte își dorește păstrarea statalității Republicii Moldova. În opinia Dvs, în luarea unei sau altei decizii, de ce factori ar trebui să se țină cont? Ce trebuie să întreprindem pentru a susține acest test de viabilitate?
–  Consider că este foarte important și aceasta, desigur, este politica noastră, cred că și politica de aici. Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent în cadrul unor granițe sigure. Alăturarea României de exemplu, ca o cale de a intra în UE sau pentru orice alt motiv, nu este o alegere practică și nu este o alegere care va face lucrurile mai bune aici în Moldova. Ceea ce va face lucrurile mai bune aici în Moldova este cooperarea dintre clasa politică și oamenii din Moldova pentru ca ei toți să contribuie la realizarea unei țări mai bune pentru moldoveni. Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova. Potențialul aici este foarte mare, aveți un popor calificat și harnic, sunt multe posibilități în anumite sectoare pe lângă agricultură, și asta include sectorul textil și IT. Este regretabil că atât de mulți cetățeni au plecat din Moldova de la independența ei, nereușind să găsească un serviciu sau să vadă un viitor pentru ei aici. Cred că este foarte important ca să se încerce să facă lucrurile mai bune aici pentru ca cel puțin o parte din cei plecați, să fie atrași înapoi pentru a contribui. Sunt foarte mulți moldoveni care ar dori să se întoarcă, dacă ar simți că pot contribui și dacă ar fi vreo șansă ca lucrurile care sunt atât de problematice acum, ar putea fi rezolvate. Nu este ușor, mulți oameni și-au pierdut încrederea în clasa politică, în guvern, dar este important să nu-ți pierzi încrederea, este important să aibă încredere în ei înșiși ca moldoveni și să se recunoască pe ei înșiși ca moldoveni, ca o naționalitate aparte și o țară aparte pentru a face acest loc mai bun.
–  Care ar fi mesajul Dvs. pe care ați dori să-l adresați cetățenilor Republicii Moldova cu ocazia aniversării a 25-a de la declararea Independenței? 
–  Voi spune doar atât: am trăit aici un an și jumătate deja, simt că sunt o parte din această țară și cred că vorbesc din partea întregii mele țări când spun că vrem doar binele Moldovei. Nu este o chestie geopolitică, noi vrem ca Guvernul Moldovei și oamenii Moldovei să facă ceea ce e mai bun pentru Moldova, nu ce este mai bun pentru noi, pentru Europa sau Rusia sau oricine altcineva. Și acest lucru trebuie să fie permanent în mințile celor care iau deciziile în această țară, dar aceasta mai și înseamnă ca oamenii acestei țări să tragă la răspundere guvernul său, ei trebuie să insiste ca deciziile să fie făcute în beneficiul oamenilor. Acest lucru poate fi făcut pentru că există potențial, Moldova fiind o țară atât de mică are mult potențial și multe resurse care ar putea ajuta să devină un exemplu strălucit nu doar în regiune, dar și în întreaga Europă. Deci, eu felicit moldovenii cu 25 de ani de progres și a fost progres, pe lângă dificultăți, și le dorim un progres continuu, majoritatea va depinde de ei înșiși, dar în limita posibilităților, țara mea și alți parteneri sunt gata să asiste.
Varianta video a interviului o puteți urmări AICI.

   Comentariu saccsiv:

Inainte de a vorbi despre acest ambasador, sa stabilim o chestie esentiala: Republica Moldova n-ar trebui sa existe. Ea este o provincie a Romaniei. Deci cel mai bine era ca Romania sa nu recunoasca aceasta republica acum un sfert de veac, ci sa-si canalizeze politica sa externa de asa maniera incat teritoriul ei sa revina in trupul tarii. Si la fel de bine era sa nu intram in imperiul UE. Dar lucrurile au decurs altfel, asa ca acum ce-ar fi oare cel mai bine de facut?

Sa revenim la ambasador.

Analizand declaratia de mai sus, o parte a mass-media a tacut, iar cealalta parte a vorbit mai mult despre Rusia. Ba chiar unii nu s-au sfiit sa-l acuze ca e omul Rusiei.

Asa o fi?

Sigur, ca de dragul teoriei si a romanelor cu spioni, poti emite ipoteza cum ca un ambasador american poate ajunge sa lucreze pentru rusi. In acest caz insa, se va apuca sa declare public ceva fundamental opus politicii oficale externe a SUA? Asa, din iubire fata de ipoteticii sai noi parteneri rusi? Consider ca nu. Mai ales ca, iata ce putem citi la Reacția Ambasadei SUA la Chișinău după valul de critici la adresa lui James D. Pettit de pe Unimedia:

Declarațiile ambasadorului SUA la Chișinău, James D. Pettit referitoare la o eventuală unire a Republicii Moldova cu România au stârnit un val de critici din partea mai multor figuri politice din țară, dar și de peste Prut.

Solicitați de UNIMEDIA, reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău au venit cu un răspuns oficial.

Statele Unite sprijină integritatea teritorială și suveranitatea Moldovei – aceasta fiind o politică de lungă durată a SUA. Statele Unite rămâne un partener în dezvoltarea economică și democratică a Moldovei și susține dorința de integrare în comunitatea Euro-Atlantică”, se menționează în răspunsul oficial al Ambasadei.

   Comentariu saccsiv:

Ca sa ne dumirim insa mai bine daca acest ambasador chiar ar putea sa devina omul rusilor, tradandu-i pe americani, sa vedem cine ii este sotia:

Nancy Bikoff Pettit

Nancy_Bikoff_Pettit

Foto: https://en.wikipedia.org/wiki/Nancy_Pettit

Actuamente ambasador SUA in Letonia.

Evreica.

S-a maritat cu James D. Pettit in 1981 iar ceremonia a fost efectuata de rabinul Bart Shalett:

http://www.nytimes.com/1981/09/14/style/miss-bikoff-bride-of-james-d-pettit.html    

Au impreuna doi copii.

E posibil deci ca James D. Pettit sa fi trecut la iudaism sau sa fie evreu. Eu merg pe a doua varianta.

Ce relevanta are? Pai la acest nivel, are. Caci de la un anumit nivel in sus, este infinitezimala probabilitatea ca un evreu sa fie omul rusilor sau al americanilor sau al romanilor. Este omul neamului sau si urmareste interesele neamului sau. Exceptie facand doar evreii ce trec real la crestinism. Am subliniat cuvantul real, caci unii o fac de forma, pentru a lucra ca intrusi, din interior.

Ca sa intelegem si mai bine, sa facem o scurta incursiune in istorie. Se poate ca uneori interesele sionistilor sa duca la implementarea bolsevismului in Imperiul Tarist. Apoi acelasi interes sa duca la destramarea Uniunii Sovietice:

“CADEREA COMUNISMULUI“, RUSIA, OLIGARHIE, EVREI, NOUA ORDINE MONDIALA

Sau alta data sa ridice Germania din cenusa:

NAZISMUL (partea 2): finantatorii si sustinatorii national-socialismului

Louis Thomas McFadden a platit cu viata pentru lupta sa impotriva FEDERAL RESERVE

Sau sa intretina zeci de ani un razboi rece est – vest, care sa tina ocupata intreaga omenire.

Si atunci, intr-o anumita perioada istorica, pentru o anumita regiune, unuia caruia nu i-a placut istoria reala, ci cea oficiala, i se poate parea evreii sunt sau au fost in slujba vreunei tari. A Rusiei, de exemplu. Adevarul e insa ca, in ultimii 200 de ani, a fost si este de fapt invers …

Revenind la ambasador, care ar fi deci noima spuselor sale?

E limpede ca n-au vrut acum 25 de ani si nu vor nici acum o Romanie Mare.

Altceva? Caci ei intotdeauna se straduie sa impuste mai multi iepuri dintr-un foc. Vom vedea …

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ultimul mohican said, on august 30, 2016 at 10:07 am

    Ce diferenta este intre cei care spun ca „Moldova nu este Romania” si autorii pactului Ribbentrop-Molotov ? Nici una. Efectele sunt aceleasi. Autorii sunt aceiasi.

    Aceiasi autori sunt sustinatorii ISIS:

    Apel din Israel: „Nu distrugeti ISIS, ar fi o greseala strategica. Poate ajuta Vestul sa submineze Iranul și Hezbollahul. Rusia e un pericol mult mai mare”

    Directorul unui influent think tank din Israel cere Occidemtului sa nu distruga ISIS pentru ca organizatia jihadista pote fi un „instrument util in subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei si Rusiei”.

    Efraim Inbar, directorul Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA), o organizatie care colaboreaza cu NATO si guvernul israelian, afirma ca ISIS poate servi unor „scopuri strategice” ale Occidentului, cum ar fi subminarea Iranului, Hezbollahului, Siriei si Rusiei, scrie Salon.com.

    „Prin cooperarea cu Rusia pentru a distruge ISIS, Statele Unite comit o prostie strategica care va intari axa Moscova-Teheran-Damasc:, a scris Inbar intr-un articol intitulat „Distrugerea Statului Islamic este o greseala strategica”.

    „Vestul ar trebui sa subrezeasca Statul Islamic, dar nu sa il si distruga. Un ISIS slabit este preferabil unui ISIS distrus”, a subliniat israelianul.

    Inbar a tinut sa respinga si argumentul ca distrugerea ISIS ar aduce stabilitate in Orientul Mijlociu: „Stabilitatea nu este o valoare in sine. Aceasta este dorita doar daca serveste intereselor noastre. Instabilitatea si crizele contin pot potenta uneori schimbari pozitive”.

    Directorul BESA a tinut sa sublinieze ca „principalul inamic” al Vestului nu este ISIS, ci Iranul. El l-a acuzat pe Obama ca a „exagerat pericolul reprezentat de ISIS pentru a legitima Iranul drept actor responsabil in regiune”.

    Inbar a adaugat ca ISIS este util pentru ca se opune regimului lui Bashar al-Assad. „Daca regimul sirian supravietuieste, ceilalti islamisti radicali, cum ar fi Al Nusra, si-a putea gasi alte zone de actiune, cum ar fi in apropiere de Paris si Berlin”.

    La cateva zile dupa aparitia acestui articol, un alt oficial din BESA, David M. Weinberg, a publicat si el un articol similar intitulat „Chiar ar trebui sa fie distrus ISIS?” in Israel Hayom, o publicatie infiintata de miliardarul Sheldon Adelson. Acesta este foarte apropiat de premierul Benjamin Netanyahu.

    Weinberg apara teoriile colegului sau si se refera la ISIS cu termeni precum „idioti utili”. El aarat ca Iranul si Rusia reprezinta, de departe, „un mult mai mare pericol decat Statul Islamic”.

    Weinberg a lucrat pentru guvernul israelian si a fost purtator de cuvant al Bar Ilan University.

    Sursa: http://www.napocanews.ro/2016/08/apel-din-israel-nu-distrugeti-isis-ar-fi-o-greseala-strategica-poate-ajuta-vestul-sa-submineze-iranul-si-hezbollahul-rusia-e-un-pericol-mult-mai-mare.html

    Adica nu conteaza masacrarea nevinovatilor si distrugerea stabilitatii, importante sunt avantajele strategice.

    Apreciază

  2. Hypolita Greku said, on august 30, 2016 at 10:44 am

    omu acesta isi urmareste doar interesu personal,si anume sa-si pastreze postul caldut de ambasador ( prin unire ar ramane doar ambasadorul romaniei, astfel micutul pettit si-ar pierde scaunul ) cat si interesul celor care l-au trimis ca sol al marelui imperiu ! deh, moldova e o bucatica buna ! buna !, cu vin, femei frumoase si oameni harnici, si de ce sa nu ia si unchiul sam o portie zdravana din placinta moldoveneasca alaturi de ivan si itic ! sa mai creada cineva ca avem prieteni pe undeva !!! doar ,rusii sunt vecinii nostrii , restu dau sfaturi pe care nu le cerem precum ,lupul moralist !!

    Apreciază

  3. Ionut said, on august 30, 2016 at 11:31 am

    Cand intalnesti un excrement pe drum, te uiti la acesta doar cat sa nu calci in el. Atat. Apoi iti vezi de drum.
    Individul asta e „petit” la vorba si la minte.
    Escrocii astia internationali sunt experti in manipulare. Ce urmareste? Probabil dezbinare, resemnare (pe de o parte, ca ai impresia ca nu poti face nimic sa le inchizi gura acestor jeguri) si trezirea unei simpatii pro-americane in randul populatiei rusofile, pe de alta.
    S-au inflamat si cativa politicieni de peste Prut

    http://www.agerpres.ro/externe/2016/08/29/reactii-ale-politicienilor-de-peste-prut-la-declaratia-moldova-nu-este-romania-a-ambasadorului-american-james-pettit-14-14-38

    dar nu prea ai motive sa-l declari persona non grata, fiindca individul nu a zis nimic strict impotriva suveranitatii R. Moldova. Si daca nu-i poti convinge pe slugoii de pe Dambovita sa-i expulzeze pe ambasadorii care ne tot mustruluiesc pe tema „statului de drept”, ce pretentii sa mai ai de la cei de la Chisinau?

    Probabil ca un ambasador (nu cel al Romaniei, bineinteles, nu are cum) ar trebui sa-i intrebe pe americani ce parerere au despre democratia asta reprezentativa „born in the USA”. Cum isi explica diferentele dintre structura etnica a SUA si cea a Congresului american, a Curtii Supreme si a conducerii Federal Reserve? Ar trebui sa-i intrebe pe americani daca nu se simt responsabili pentru faptele de „vitejie” comise in numele lor de cei care ii conduc.

    Si inca un lucru: in ciuda intoxicarilor si sfortarilor jegurilor si scursurilor si gunoaielor si lepadaturilor intunericite, iata si o harta a distributiei celor cu probleme de identitate sexuala si cu logica perturbata de propaganda:

    https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_demographics_of_the_United_States

    Apreciat de 1 persoană

  4. un om said, on august 30, 2016 at 12:27 pm

    Intră pe mail, dacă vrei. Ți-am trimis un link la un afiș.

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 30, 2016 at 4:52 pm

      un om

      E organizata de Asociatia Christiana, fondata de activistul homeopat Pavel Chirila. Deja Asociatia a infierat public scrisoarea celor 4 500, deci evident ca va fi o conferinta pro Marele Sinod.

      Apreciază

  5. CALIN MANTA said, on august 30, 2016 at 1:46 pm

    ISTORIA NU SE SCHIMBA DUPA IFOSELE JIDANILOR,RUSILOR SAU AMERICANILOR !..GUNOAIE NENOROCITE !

    Apreciază

  6. clement said, on august 30, 2016 at 2:44 pm

    Este doar un diplomat american numit in post sub guvernarea Obama.http://moldova.usembassy.gov/us-ambassador.html
    Seara trecuta, doamna Mungiu a facut o afirmatie nefondata, ca sa nu spun complet aiurea, pe B1, referitoare la zicerile ambasadorului, din care reiesea faptul ca daca americanii il vor vota pe Trump, vom avea parte de astfel de ambasadori diletanti si incompetenti;.
    Moderatorul nu s-a mirat de asa o enormitate si nu a deranjat-o cu intrebarile.
    Adica H.Clinton se va dezice, in caz de victorie electorala, de principiile de politica externa sustinute de Presedintele Obama?
    Din relativ scurta vorbarie de pe B1 am putut deduce faptul ca sorosistii sunt oarecum frisonati la gandul ca Trump i-ar putea ejecta din fotoliile confortabile pe care le-au dobandit, cu minime eforturi,in urma cu peste un sfert de secol.
    Nu spun ca Trump ne va pricopsi cu diplomati sensibili la valorile istorice comune moldo-romane, dar sa nu dezvolti adevaratele motive pentru care Pettit a aberat public, este cat se poate de suspect.

    Apreciat de 1 persoană

  7. vlad tepes said, on august 30, 2016 at 2:45 pm

    Pai de ce va mirati? Daca ne-am facut „parteneri strategici” cu Satana?! Afirmatia facuta in bataie de joc la adresa statului roman, de catre reprezentantul Stapanilor americani , arata clar faptul ca ei se adreseaza NU unui stat independent, nici unei colonii in adevaratul sens al cuvantului, nici macar populatiei unui stat componet al SUA , ci pur si simplu, unei populatii de MAIMUTE, caci de fapt asta suntem pt ei. Probabil ca americanii ne considera demult, „maimutele lor strategice”.

    Apreciat de 1 persoană

  8. Haiduc said, on august 30, 2016 at 3:10 pm

    Epistola Sfantului Prooroc Ioan Botezatorul catre episcopii semnatari,

    In urma cu 2000 de ani Sfantul Ioan Botezatorul, l-a vadit pe Irod in public ca traieste in chip nelegiuit,curveste, si ca prin aceasta incalca legea Lui Dumnezeu, porunca a saptea: „Sa nu fii desfrantat!”. Data lui Moise de catre Dumnezeu Cuvantul, a fost definita de acesta poporului proaspat iesit din robia Eghipetului, explicandu-le ce le este interzis prin aceasta porunca. Le erau interzise relatiile nelegiuite ca adulterul [relatiile neconjugale din ziua de azi, imperecherea in afara tainei celor care s-au prins la jugul vietii (conjugal) impreuna (cununati religiosi)], sinonim cu preacurvia. Alte doua interdictii impuse de porunca erau acelea de a nu consuma relatii intime inainte de casatorie si cele mai josnice a feluritelor inclinatii necurate.Cu toate ca exista o regula ca fratele fratelui sa-i ia sotie nevasta pentru a perpetua neamul, doar cu conditia ca acela sa fie mort. Or in cazul lui Irod si al Irodiadei, fratele Filip inca era in viata.
    Sa incercam sa facem o paralela intre ce s-a intamplat atunci si ce se intampla acum, dupa sinodul talharesc din Creta.
    Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi. (Matei, 23,13)
    Va suparati pe noi ca va mustram precum Sfantul Ioan Botezatorul, ca preacurviti incalcand porunca a saptea din Lege, voi cei casatoriti in chip legiuit cu Domnul, imperechindu-va cu curva ecumenismului, voi cei prin care Dumnezeu Duhul Sfant savarseste lucrarea mantuirii in lume.
    Sa ne aducem aminte cum a murit Irod care a pacatuit trupeste, dar si Arie care a pacatuit si duhovniceste, basca unii zic ca ar fi fost sodomist. Arie ar fi fost gay dupa unele izvoare. In Creta, a-ti alungat pe femeia cea legiuita voua, Biserica cea Una, si v-ati luat ca femeie pe irodiada ecumenismului, cu care curviti chiar si peste fire.
    In Creta v-ati comportat precum se comporta ONU la nivel mondial. Chiar daca ati avut discutii pro si contra, voturi pentru, impotriva si chiar abtineri, agenda a fost stabilita. „Revolutia” a invins! Anul 1917.
    Legiferati, (ca de legiuit doar Domnul poate sa dea legi cu aplicabilitate universala) voi legitimati desfranarea duhovniceasca punand pe Domnul la mijloc, chipurile valindand prin prezenta-I nelegiuirea, numind sinodul Sfant, care nici macar sinod nu a fost ci mai degraba o sedinta de partid a ierarhilor de stanga pe esichierul teologic, care impuneti tuturor madularelor (cetatenilor) Bisericii Ortodoxe o noua teologie o noua linie de gandire : ecumenismul- bolsevizarea dogmei dreptei credinte.
    La ospatul Cretan, fica duhurilor antihriste, Papolomeea, imbatandu-va pe voi episcopin’rozi (culoarea caracteristica directiei politicii de credinta pe care urmaresc sa o impuna), a cerut capul pe tipsie a celui care marturisea in duhul lui Ioan care a venit in duhul lui Ilie. Uimitoare succesiune pe filiera duhovniceasca; infricosatoare coincidenta!
    Taierea capului Sfantului Ioan coincide cu momentul semnarii actelor din Creta, cand voi ierarhiilor semnatari v-ati decapitat cu propria voastra mana de la trupul Bisericii celei Una.
    Aruncarea capului intr-un loc de necinste, tare mult se aseamana cu stadiul la care s-a ajuns prin neglijarea canoanelor implicit a dogmei dreptei credinte.
    Ingroparea trupului, anunta retragerea in catacombe a Bisericii Adevarate. Inteparea de catre Irodiada, de multe ori a limbii , prevesteste oarecum o posibila moarte prin vaccinare a celor care au curajul sa marturiseasca dreapta credinta in aceste vremi post’sinodale.
    Amenintati cu larga inchisoare a cailor pierzarii pe oricare vietuitor din manastire care intrazneste „sub pretextul pazirii legii Lui Dumnezeu” sa se opuna acestor amendamente, acestor noi definitii, formulate de un congres pretins mare, „sfant” si infailibil.
    Oare se poate indrepta erezia cu ecumenismul? Bisericii i s-a taiat capul vazut, caci atat pot face antihristii. Capul nevazut, Hristos, ramane in veci. Trupul decapitat sangereaza!
    Sa ne intareasca Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul, cel inchis nelegiuit, si sfintii inchisorilor care tot nelegiuit au fost inchisi, care ne-au proorocit prin Sfantul Iustin Parvu, ca va veni vremea cand nu ne va fi ingaduit sa mai intram in bisericile unde se vor impartasii nelegiut de canoane impreuna ereticii si ortodocsii ecumensti, desfranandu-se, atata timp cat sunt casatoriti cu IISUS ADEVARUL, care este in VIATA si a dat legea :” sa nu fii desfranat”.
    Nu legati in obezi, pe cei ce va dezleaga la ochi. Amin!

    Apreciază

  9. ion hodor, said, on august 30, 2016 at 3:29 pm

    Vreti o lume mai buna,unde sa fie pace si prosperitate?Simplu,o lume fara jidani!Traiasca Legiunea si Capitanul.

    Apreciază

  10. safimvigilenti said, on august 30, 2016 at 4:56 pm

    cancerul Romaniei, adica Isarescu, e dat in vileag si amenintat cu puscaria de Radu Moraru :
    http://www.nasul.tv/mugur-isarescu-iese-la-atac-si-ameninta/

    Apreciat de 1 persoană

  11. ion hodor, said, on august 30, 2016 at 5:18 pm

    Saccsiv stii bine ca nu am zis in acest sens,toti prorocii,apostolii ,Maica Domnului,evrei au fost,ei pe astfel de Evrei ii iubesc eu si toti ortodocsii.

    Apreciază

  12. Paul said, on august 30, 2016 at 8:02 pm

    Orice gainar cu ifose de diplomat isi permite sa faca aprecieri asupra istoriei Romaniei,pentru ca suntem slab reprezentati in plan diplomatic si in conducerea la varf a tarii.Presedintele Romaniei trebuie sa fie un roman care isi iubeste tara cu sfintenie,nu,tot felul de alogeni.Natiunea reprezinta temelia tarii,restul sunt negustori cu interese meschine.Este necesar sa dau exemple de necontestat…?

    Apreciază

  13. dante said, on august 30, 2016 at 9:10 pm

    Eu as vrea sa-l intreb pe marele comandant Basescu acuma cu cine ar vota? Ca in timpul mandatului sau a marjat pe cartea unionista a Moldovei cu tara mama si in acelasi timp a pupat fundurile tuturor americanilor care i-au taiat calea. Acuma domnu Base cu cine voteaza cu marele licurici care spune ce spune sau cu Moldova? Binenteles ca era o intrebare retorica
    Domnul asta…pettit nu stie ca SUA nu exista ca natiune si nici nu era descoperita atunci cind Stefan cel Mare, domnitorul Moldovei, adica a intregii moldove, se batea cu turcii, iar acuma vine sa dea lectii de istorie ala Yalta cu Stalin si Roosevelt.

    Apreciază

  14. Mary said, on august 30, 2016 at 11:49 pm

    El e diplomat – prezinta pumctul de vedere stabilit
    Asa vorbeste in Romana de vreo 11 luni? Bravo lui.
    Sa nu ne amagim cum ca ambasadorii iau decizii. Am fi fraieri! Si nici cum ca NATO ar face razboi cu rusii pentru intregirea Romaniei. Decat sa vina porunca-destin de Sus. Dar va veni? Pentru ce? Meritam? Basarabenii ei vor in Romania?
    Sf Ioan Velimorivici – „Fereastra” si vom reveni la realitate. Dumnezeu e bun cu noi inca, sa nu ispitim.

    Apreciază

  15. gheorghi said, on august 31, 2016 at 11:57 am

    „Exceptie facand doar evreii ce trec real la crestinism.
    Am subliniat cuvantul real, caci unii o fac de forma, pentru a lucra ca intrusi, din interior.”
    Exista exemple greu de „inghitit” dar adevarate istoric:
    Turcia si Arabia Saudita!

    Pornind de la: http://stateofthenation2012.com/?p=25505
    How the Syrian War and Ensuing Exodus were Modeled after the Armenian Genocide
    ===================================================================
    Only by understanding the true origin of the Dönmeh of Turkey and the Wahhabi of Saudi Arabia will the Greater Israel Project and the ongoing Syrian Holocaust be properly understood.

    Dönmeh (Turkish: Dönme) refers to a group of crypto-Jews in the Ottoman Empire who, to escape the inferior condition of dhimmis, converted publicly to Islam, but were said to have retained their beliefs.
    The movement was historically centered in Salonica.[1]
    The group originated during and soon after the era of Sabbatai Zevi, a 17th-century Jewish kabbalist who claimed to be the Messiah and eventually converted to Islam in order to escape punishment by the Sultan Mehmed IV.
    After Zevi’s conversion, a number of Jews followed him into Islam and became the Dönmeh.
    Since the 20th century, assimilated Dönmeh might have intermarried with other groups and most have assimilated into Turkish society.[1]

    Crypto-Jew Mustafa Kemal Ataturk created a Turkish Republic in order to destroy the Ottoman Empire completely.
    The Jewish revolutionist Alexander Parvus (who got rich through arms trading) was the financial adviser of the Young Turks and the Jewish Bolsheviks supplied Ataturk with 10 million gold roubles, 45,000 rifles, and 300 machine guns with ammunition.
    In 1915, the Young Turks committed a genocide against the Armenians, but also against the Greeks and Assyrians.
    The main reason for the Jewish genocide of the Armenians is that the Jews believe that the Armenians are the Amalekites, the arch enemies of the Israelites (Jews believe they are the descendants of the ancient Israelites).
    ………………………
    …. a false sect of Sunni Islam known as Wahhabism.
    This form of perverted Islamic fundamentalism was made the official state religion by the crypto-Jewish monarchy of Saudi Arabia with the assistance of their Anglo-American overlords.
    Likewise, the Dönmeh of Turkey introduced their own kind of Islam which had nothing to do with the Prophet Muhammad or the Koran, and a LOT to do with the pseudo-Kabbalistic practices of the similarly warped Sabbatean sect.
    ….
    There is very significant reason why Turkey emphatically denies involvement in the Armenian Holocaust — they are now actively engaged in the Syrian Holocaust.
    And, it is the very same shadow leadership of the crypt-Jewish Dönmeh that is leading the charge against Assad, his Alawite people, and the many Christian communities.
    The very same reason applies to why Israel has refused to acknowledge the Armenian Genocide of between 1.5 and 2 million people.
    Because the entire mass murder was orchestrated by Zionists, they simply cannot admit that such an atrocity ever took place.
    And yet neither the Turkish nor the Israeli governments offer any explanation as to how so many Armenians mysteriously died.
    Certainly, the many innocent and tortured Armenian girls (pictured below) did not crucify themselves.


    The following two exposés provide essential material regarding the true origin of the House of Saud, as well as vital background about the current monarchy ruling Saudi Arabia.
    It is virtually impossible to understand the true nature of the relationship between Saudi Arabia and the USA, and between Saudi Arabia and Israel, without the historical information that follows.
    *Chaim Azriel Weizmann (Hebrew: חיים עזריאל ויצמן‎‎ Hayyim Azri’el Vaytsman, Russian: Хаим Вейцман Khaim Veytsman; 27 November 1874 – 9 November 1952) D.Sc, Sc.D, LL.D was a Zionist leader and Israeli statesman who served as President of the Zionist Organization and later as the first President of Israel.
    (Source: Chaim Weizmann)
    ––––––––––––-
    There are two other related exposés which ought to be read along with the one posted below.
    As follows:
    – Is The ‘Saudi’ Royal Family Jewish?
    http://themillenniumreport.com/2015/12/is-the-saudi-royal-family-jewish/
    – The Jewish Roots Of The House Of Saud Family Tree
    http://themillenniumreport.com/2015/12/the-jewish-roots-of-the-house-of-saud-family-tree/

    Apreciază

    • Ionut said, on august 31, 2016 at 1:29 pm

      Asa un stat de drept ca Arabia Saudita, fara parlament si cu executii sataniste arbitrare deseori, mai rar intalnesti. Dar nu e nici o problema, ca daca ar fi, ambasadorului american i-ar critica non-stop pe sauditi.

      Apreciază

  16. Iones said, on august 31, 2016 at 1:46 pm

    Da, James Pettit este de religie IUDAICA, ca sotia lui Nancy Pettit, aici dovada
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nancy_Pettit

    Apreciază

  17. Gheorghe said, on august 31, 2016 at 10:12 pm

    Uitati-va si la cine zice, nu doar la ce zice; unul scurtat deputa; venind din amerlocia cea cretinizata de cisma $$ionismului..!!!
    Aduceti-va aminte de toate visele lor despre republici socialiste(evreiesti) din zona Basarabiei-Bugeacului-Odesei, ce se cazneau sa le incropeasca acum circa o suta de ani.
    Ideile alea nu au murit; neamul lui iacob-james are idei putine, dar fixe-gen republica universala cu aH ca Presedinte-Imparat-Rege- toate in acelasi timp.
    Vorba ungurului, Dumnezeu nu culcat; sa le strice Hristos toate planurile marsave ce le urzesc de 2000 de ani si Neamul Romanesc sa se vada iarasi in hotarele istorice !!!

    Apreciază

  18. octavpelin said, on septembrie 16, 2016 at 10:33 am

    Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  19. […] JAMES D. PETTIT, ambasadorul SUA in Republica Moldova, este EVREU? Este omul RUSIEI? De Ziua Republi… […]

    Apreciază

  20. […] Pe plan extern, la est, se vorbeste despre o Moldova mare iar ambasadorul SUA declara: JAMES D. PETTIT, ambasadorul SUA in Republica Moldova, este EVREU? Este omul RUSIEI? De Ziua Republi… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.