SACCSIV – blog ortodox

Masele se vor buluci sa-si implanteze cipul …

Posted in Uncategorized by saccsiv on martie 25, 2016

Referendum anti cip?

   Iata ce putem citi la The “Body Hacking” Movement Pushes Transhumanism to Disturbing New Limits de pe Vigilant Citizen:

Tendința de tehnologizare a corpului împinge curentul transumanist spre limite îngrijorătoare

Tendința de tehnologizare a corpului (”body hacking”) presupune implantarea în corpul uman a dispozitivelor tehnologice cum ar fi cipuri RFID, camere foto sau chiar lanterne LED. Ocolind problemele de sănătate și etice asociate transumanismului, această tehnologizare a corpului împinge această tendință spre noi frontiere stranii.

După cum am subliniat în articolele mele precedente despre acest subiect, transumanismul a fost promovat intens de mass-media în ultimii ani, prin filme, videoclipuri muzicale, jocuri video sau documentare. De cele mai multe ori termenul de ”transumanism” nu este nici măcar menționat. În schimb, se arată pur şi simplu cum un accesoriu robotizat ”perfecționează” corpul uman și îl face mai interesant, vânzând efectiv această idee persoanelor care o văd ca pe o distracție tehnologică – în special tinerii.

Un produs secundar al acestui curent este tehnologizarea corpului (”body hacking”), o tendință ce renunță la chestiunile etice și filozofice asociate transumanismului, pentru a ajunge să introducă piese robotizate direct în corp. În timp ce mulți dintre noi ne gândim cu groază la ziua în care implanturile cu microcipuri vor fi obligatorii
într-o societate distopică, unii oameni deja plătesc pentru aceste dispozitive pe care și le introduc în corp.

Aici un articol interesant despre această tendință de la NPR.

12182699_929857647097523_3743549189456536592_o_custom-ede113820cee4797a3db83b2195ed8d51998f168-s800-c85

Justin Worst, Marlo Webber și Jes Waldrip își arată implantul cu lanternă LED. Grindhouse Wetware îl denumește Northstar (Steaua Nordului).

Mulțimea curioasă s-a strâns în jurul lui Amal Graafstra care a despachetat cu grijă niște mănuși, o compresă sterilă și un ac imens. Un șir lung de oameni au așteptat să le fie implantate dispozitive minuscule în mâini.

Graafstra a înființat magazin într-o cabină din mijlocul unei săli de expoziție la Austin Convention Center în capitala Texasului, unde s-au strâns luna trecută sute de oameni ce se consideră ”body-hackeri”, împingând limitele tehnologiei implantabile pentru a îmbunătăți corpul uman.

Mișcarea dezvoltă reacții viscerale despre siguranță și probleme etice și virează rapid înspre aspecte SF privind limita dintre om și cyborg.

Graafstra este un pionier în domeniu. Folosindu-și propriul corp pentru astfel de experimente, a proiectat bio-magneți și un microcip pe care urma să-l implanteze în mâna lui A.J. Butt, ce își etala freza, o creastă înaltă, albastră.

img_0132_custom-2106b94273d793933ffc0ff4038ee8caf14bb46f-s400-c85

A.J. Butt a primit un microcip RFID implantat în mâna lui dreaptă.

Cipurile RFID implantabile dețin informații criptate, iar numerele lor de identificare unice pot fi folosite pentru deschiderea ușilor sau deblocarea smartphone-ului proprietarului, ceea ce Butt și-a dorit să facă.

Butt a inspirat adânc. Acul a intrat în pielea de la baza degetului mare, și un cip mai mare decat un bob de orez a alunecat chiar sub suprafața pielii.

Alături, Sasha Rose, stând înt-o cabină de relaxare din cadrul centrului, a urmărit oamenii care stăteau la coadă pentru a fi ”cipuiți”.

Ea a clătinat din cap: Acesta a fost cel mai nebunesc lucru pe care îl văzuse. Își punea întrebări cu privire la acreditarea lui Graafstra. S-a gândit că este o procedură medicală, este oare el autorizat să o desfășoare? Cunosc clienții săi posibilele consecințele ale stocării de informații personale pe un dispozitiv în interiorul pielii lor?

”Mai îngrijorătoare decât acest concept nebunesc este voința oamenilor de a îl accepta. De aceea este nebunesc pentru mine”, a spus Rose. ”Oamenii vor doar să își aștepte rândul spunând: ‘Da, bagă-mi-l.’ ”

În acea noapte, mulți dintre participanți s-au strâns într-un club de pe Austin’s Sixth Street.

Graafstra a discutat cu Ryan O’Shea, a cărui companie Grindhouse Wetware a făcut furori pe internet la începutul acestui an când a realizat un videoclip surprinzând de aproape intervenția chirurgicală a implantării unui dispozitiv numit Northstar. În acest videoclip, unui om îi este făcută o mică incizie în mână, și apoi, cu un ustensil metalic înfipt în ea, pielea este ridicată pentru a produce o cavitate, unde este introdus un implant subdermal rotund cu cinci lanterne LED.

Rezultatul arată distopic – incizia este cusută cu fir negru, iar luminile LED îi dau mâinii o strălucire roșie.

Dar body-hackerii, pionieri ai tehnologizării corpului, văd lumea în mod diferit, a spus Graafstra. Ei cred că tehnologia a atins un punct în care poate să perfecționeze corpul uman, nu doar să repare ceea ce este afectat.

img_0105_custom-d7cab46647538c57d96535b1ed4c5ce02c19555d-s800-c85

O piesă de artă expusă în timpul unui eveniment de promovare a tehnologizării corpului în Austin.

„Este posibil ca un pacient să vină în curând spunând: ‘Ochiul meu este total în regulă, dar vreau un ochi care să vadă infra-roșu. Și vreau un ochi care să poată da zoom,’ ” a spus Graafstra.

Acest tip de viitor – în care corpul uman este accesorizat de tehnologie – este ținta multor astfel de experimente.

O’Shea a afirmat că Grindhouse Wetware folosește dispozitivul LED pentru a testa cât de mult poate râmâne încărcat un astfel de dispozitiv în interiorul corpului iar Graafstra a spus că cipul RFID este o mică încercare de a îmbina identitatea digitală cu identitatea fizică.

”Cred că pe măsură ce oamenii realizează că ‘Da, e în regulă faptul că bunica are stimulator cardiac’, oamenii vor începe să accepte asta”, a spus O’Shea. ”Știți, aș spune că era transumanismului a sosit. Așa că să o acceptăm și să vedem în mod logic unde ne va duce.”

În interiorul clubului, o dronă a planat deasupra ringului de dans. Oțelul lustruit și muzica dance electronică i-au dat un aspect futurist.

În picioare lângă bară a stat Tony Salvador, care studiază valorile sociale și modul în care acestea afectează evoluția tehnologiei la Intel. A participat la conferință pentru a-și face o idee despre momentul în care tehnologizarea corpului va fi acceptată oficial, în caz că va fi.

”Uneori,” a spus el, ”tehnologia evoluează prea rapid și surclasează limitele sociale acceptate – ca să nu spunem legile.” A argumentat că acesta este unul dintre motivele pentru care purtătorii timpurii de ochelari Google au fost ridiculizați.

”S-a creat o neînțelegere socială,” a spus Salvador. ”Nu se știa despre ce este vorba.”

Pentru Salvador, granițele acceptării sunt o consecință a filozofiei sociale, un domeniu dominat de un discurs ezoteric fără recomandări etice și morale concrete.

”Filozofii ne trag în jos,” a spus acesta.

Alva Noë, filozof la Universitatea din California, Berkeley și colaborator la blogul NPR 13.7: Cosmos and Culture, a scris un studiu extins despre ceea ce el numește ”natura cyborgiana.” El a fost de acord că filozofii moderni au aruncat mingea la fileu, arătând că abordarea problemei ar implica dezbaterea a două chestiuni:

  1. Este în regulă să se taie în corpul uman pentru aceste tipuri de experimente?
    2. Cât de tolerantă trebuie să fie societatea față de perfecționarea artificială a corpului?

La prima întrebare, Noë a răspuns că este de părere că experimentele tehnologice asupra corpului uman sunt ”discordante din punct de vedere etic” și nu a putut înțelege cum pot fi asumate de un medic sau de orice alți oameni de știință care efectuează aceste tipuri de operațiuni.

A doua întrebare a fost mai complicată.

”Nu condamnăm oamenii pentru că utilizează ochelari ca să vadă mai bine,” a spus ”Dar începem să constatăm că a prinde viteză, pentru a face concurență activității umane este discutabil.”

”Pentru că aceste tipuri de judecăți implică aspecte etice, trasarea unei linii de toleranță poate fi întotdeauna o țintă în mișcare,” a spus el.

”S-ar putea ajunge la un consens care s-ar putea pierde după aceea,” a afirmat Noë. ”Așa cum a existat mai demult un consens că este bine să fumezi pentru a funcționa eficient, iar acum avem un consens că, din ce în ce mai mult, nu e în regulă să faci asta.”

Dacă ar fi să găsim un star rock adept al tendinței de tehnologizare a corpului, l-am putea menționa pe Neil Harbisson, un artist daltonist din Barcelona, care a convins un medic să-i implanteze un aparat de fotografiat, în partea din spate a capului. Antena, așa cum o numește el, îi permite lui Harbisson să distingă culorile prin detectarea culorii dominante din fața lui și traducerea ei în note muzicale.

gettyimages-172854640_custom-92a8aa44a21039a198051002c8dfa5d44f11042a-s800-c85

Neil Harbisson, un artist din Barcelona, are un aparat de fotografiat implantat în partea din spate a capului, care, după cum spune el, îi permite să distingă culorile.

După cum ne relatează acesta, un comitet de etică medicală din Europa a refuzat să încuviințeze operația, dar un medic a fost de acord să efectueze intervenția chirurgicală în mod anonim. Din aceasta, Harbisson a ieșit cu o cameră conectată la un dispozitiv de pe partea din spate a craniului, lentilele sale atârnând peste fața sa pe o tijă care se arcuiește deasupra capului.

În timp ce mergea pe străzile din Austin, a descris modul în care el a perceput lumea: lumina roșie a semaforului a sunat ca o notă A; iarba verde suna ca un F.

În discursul său la conferința, Harbisson a declarat că prima dată când a auzit aceste culori în somn, s-a simțit cu adevărat cyborg. Acum, nu se mai identifică ca fiind un om, ci un „organism cibernetic.”

„Dacă ne definim noi înșine ca organisme, dintr-o dată grupul nostru este mai mare”, a spus el. „Suntem la același nivel cu o insectă, sau cu o pisică sau cu o plantă.”

Harbisson este conștient de modul în care lumea îl percepe. S-a mutat de la Barcelona la New York în căutare de „pace”, împreună cu o altă adeptă a mișcării transumaniste, Moon Ribas. Ribas are un dispozitiv electronic în braț, despre care spune că vibrează când există un cutremur oriunde în lume.

De mai multe ori unii au încercat să îi fure antena, a relatat Harbisson. Acesta este unul din motivele pentru care a co-fondat Fundația Cyborg pentru a pleda pentru „drepturile cyborgilor.”

Când a fost întrebat dacă s-a gândit vreodată să își dea jos antena, Harbisson a obiectat.

„Pentru mine, este mult mai puternică dorința de a simți ceea ce este în jurul meu, decât faptul că oamenii continuă să mă agaseze”, a spus el, adăugând că poate, în viitor, pe măsură ce ceilalți își vor schimba percepțiile, va fi considerat normal.

   Comentariu saccsiv:

Max More, parintele transumanismului, a descris foarte elocvent doctrina spirituala a acestei miscari in eseul sau publicat in 1990 „Elogiu Diavolului”:

„Diavolul – Lucifer – este o forta a binelui (unde definitia „binelui” este acel ceva pe care eu pun valoare, nu doresc sa ofer o valoare universala acestui cuvant). Lucifer inseamna „cel ce aduce lumina” si acesta este primul indiciu al importantei sale simbolice. Legenda spune ca Dumnezeu l-a aruncat pe Lucifer din rai pentru ca Lucifer a inceput sa-i puna intrebari lui Dumnezeu si ii facea pe ingeri sa se revolte. Dar trebuie sa realizam ca aceasta poveste ne este spusa din punctul de vedere al celor aflati de partea lui Dumnezeu si nu de catre cei de partea lui Lucifer (voi folosi termenul de luciferieni de acum inainte, pentru a ma delimita de satanisti, cu al caror sistem de credinte am cateva probleme fundamentale). Adevarul ar putea fi ca Lucifer si-a dat „demisia” din rai.

Dumnezeu, dupa toate dovezile pe care le avem, fiind un sadist, a incercat sa-l tina pe Lucifer prin preajma pentru a-l pedepsi si pentru a-l tine sub puterea lui. Cel mai probabil Lucifer se saturase de imparatia lui Dumnezeu, de sadismul sau, de nevoia sa de conformitate si ascultare, de episoadele de furie psihotice dezlantuite la descoperirea semnelor gandirii independente la cineva din jur. Lucifer a realizat ca nu va putea fi independent niciodata sub controlul lui Dumnezeu. Asa ca a ales sa plece din rai, statul spiritual totalitar aflat sub controlul lui Iehovah, si a fost insotit de ingerii care au avut curaj sa puna sub semnul intrebarii autoritatea lui Dumnezeu si sistemul lui de valori. Lucifer reprezinta ratiunea, inteligenta si gandirea critica. El se opune dogmei lui Dumnezeu si oricarei dogme de orice fel. El reprezinta idealul explorarii unor noi idei si a unor noi perspective in vederea gasirii adevarului.

Cititi va rog mai multe la:

Filmul “CHAPPiE” sau SUFLETUL pe STICK. Un film manifest al RELIGIEI TRANSUMANISTE pentru o LUME NOUA

   Cititi va rog si:

SUA: Candidatul transhumanist la presedintie ZOLTAN ISTVAN vrea IMPLANTAREA cetatenilor pentru COMBATEREA CRIMINALITATII

Evreul Ray Kurzweil (Google) ia in fiecare zi 150 de suplimente cu scopul de a-i prelungi viata suficient de mult pentru a-i permite sa apuce momentul in care revolutia nanotehnologiei ii va putea face pe oameni nemuritori …

Filmul “LUCY” – despre filosofia LUCIFERICA si TRANSUMANISM. O analiza VIGILANT CITIZEN

Trailer jocul “CALL OF DUTY: BLACK OPS III” sau PREGATIREA MENTALULUI maselor cu TRANSUMANISMUL

Transumanistul Max More despre LUCIFERIANISM …

Locuri sinistre – ROCKEFELLER CENTER. O celebra locatie din New York contruita special pentru promovarea LUCIFERIANISMULUI

 

Tagged with: , ,

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. mihai said, on martie 25, 2016 at 8:02 am

    Un exemplu in acest sens este cardul de sanatate unde majoritatea se grabea mai ceva ca o fata mare sal primeasca

    Apreciază

  2. Ecaterina said, on martie 25, 2016 at 11:30 am

    Așa va fi și cu cipul în România. Iar părinții vor spune din nou: Ce să fac…, dacă asta vrea copilul, trebuie să îi dau bani, nu? Că și-au băgat cip și colegii lui, iar bietul de el nu poate rămâne în urmă, să râdă toți de el sau mai rău, să fie exclus din grupul lor… Ce să fac? Mai fac un împrumut, ca să fie fericit copilașul meu.

    Doamne, Fie-Ți milă de poporul român.

    Apreciază

  3. valentindortodox said, on martie 25, 2016 at 1:03 pm

    eu pe acest Max More care e numit aşa „părinte” a orice nu contează a ce e numit el părinte…al transumanismului, orice ar fi transumanismul… l-aş numi direct diavol. nu are voie să fie numit el altfel decât aşa

    Apreciază

  4. […] Masele se vor buluci sa-si implanteze cipul … […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.