SACCSIV – blog ortodox

Proiectul legii VACCINARE OBLIGATORIE: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de libera practica

Posted in Uncategorized by saccsiv on septembrie 8, 2015

Dupa cum stiti, prin iunie le fatase mintea un pui: fara vaccin = fara scoala:

Vor dezbatere publica: VACCINARE OBLIGATORIE. Fara vaccin = fara scoala

Acum le-a mai fata unul: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de liberă practică. Iata ce putem citi la Proiectul LEGII VACCINĂRII. Ce SANCŢIUNI riscă să primească părinţii care refuză vaccinarea copiilor:
Personalul medical care se manifestă împotriva vaccinării copiilor ar putea să piardă dreptul de liberă practică. În acest context, şi părinţii care nu sunt de acord cu vaccinarea pot fi sancţionaţi.
Personalul medical trebuie să susţină vaccinarea copiilor, iar dacă medicii şi asistentele sunt împotriva imunizării, aceştia riscă să piardă dreptul de liberă practică, potrivit unui proiect al legii vaccinării. Deşi în acest proiect sunt prevăzute şi sancţiuni pentru părinţii care refuză vaccinarea micuţilor, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, susţine că „scopul legii este să încurajeze vaccinarea, nu sancţiunile sunt importante”.

„Proiectul de lege urmează să fie pus în dezbatere publică în perioada următoare. Probabil ca într-o săptămână-două urmează să fie finalizat. În ceea ce priveşte sancţiunile, acestea nu sunt lucruri care să fie stabilite în vreun fel. Eu referirea nu am făcut-o la sancţiuni în primul rând. Scopul legii este să încurajeze vaccinarea. Nu plecăm de la ideea de sancţiune. Şi asta înseamnă că pui la dispoziţie vaccin fără să existe sincope în aprovizionare, că oferi consiliere şi consultanţă care poate nu sunt suficient de bine informaţi, medicilor care doresc informare suplimentară. Ideea acestei legi este să ofere un cadru în care toată lumea care are nevoie de informaţie să poată să o obţină şi vaccinul la rândul lui să fie furnizat fără niciun fel de discontinuităţi pentru că trebuie să existe o rezervă de vaccin la nivel naţional care să asigure chestiunea asta. Ideea este că legea trebuie să încurajeze vaccinarea. Nu sancţiunile sunt importante, ci să vedem cum putem să oferim întreaga asistenţă părinţilor sau personalului medical ca să încurajăm vaccinarea”, a declarat, pentruRomaniaTV.net, prof. dr. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie.

Cu toate acestea, părinţii care refuză vaccinarea copiilor ar putea primi anumite „sancţiuni administrative” sau „limitarea accesului copiilor în colectivităţi”.

„Sunt diverse discuţii, dacă o să existe o sancţiune administrativă sau limitarea accesului în colectivitate a copiilor care nu sunt vaccinaţi. Trebuie să înţelegem că vaccinarea nu oferă numai protecţie individuală, oferă şi protecţie colectivităţii. Dacă vrei să fii într-o colectivitate trebuie să respecţi nişte reguli ale acelei colectivităţi. Încă sunt discuţii pentru eventualele sancţiuni”, a adăugat Alexandru Rafila.

Sancţionarea părinţilor în cazul refuzului vaccinării „se referă strict la anumite vaccinuri care previn boli care sunt extrem de grave, mortale, nu se referă la orice fel de vaccin”, explică preşedintele Societăţii Române de Microbiologie. „Există o listă de câteva vaccinuri, aşa este şi în Franţa sau în alte ţări, sunt aşa numitele vaccinuri obligatorii cum erau pe vremuri, anumite antigene: disterie, tetanos, tuse convulsivă, poliomielită”, spune acesta.

„Proiectul Legii vaccinării este finalizat din punct de vedere tehnic şi va fi suspus dezbaterii publice. În proiect sunt şi sancţiuni pentru părinţii care refuză în mod repetat accesul copiilor la vaccinare. Ne preocupă foarte mult, atitudinea personalului medical care trebuie să susţină vaccinarea. Pentru cei care se manifestă împotrivă, vom discuta cu Colegiul Medicilor şi cu Ordinul Asistenţilor. S-ar putea să piardă dreptul de liberă practică. Noua lege va asigura accesul continuu la acest vaccin, accesul la informaţie de bună calitate, pentru toţi profesioniştii din sănătate”, declara Alexandru Rafila la conferinţa „Îmbunătăţirea comunicării dedicate programelor de imunizări şi sănătăţii publice”.

Potrivit preşedintelui Societăţii Române de Microbiologie, va exista o categorie de copii care nu va fi imunizată.

„Copiii care vor avea recomandări medicale din partea unei comisii de specialitate ca să nu fie vaccinaţi, nu vor fi. Persoanele care refuză vaccinarea sunt atât persoane cu educaţie, dar şi cele fără. Vorbim de extreme”, a mai spus Rafila.

Proiectul legii vaccinării prevede ca, la nivel judeţean şi naţional, să existe comisii tehnice, care vor judeca fiecare caz în parte, vor oferi informaţii părinţilor şi vor decide în privinţa sancţiunilor. Dr Valeria Herdea, medic primar de medicină generală consideră că „acei medici care nu susţin prevenţia ca principal mijloc de protejare a sănătăţii, care nu recomandă şi chiar sunt împotriva vaccinării că ar trebui să urmeze nişte cursuri care să le actualizeze cunoştinţele. Şi, dacă persistă în această atitudine, cred că ar trebui să se discute la nivelul Colegiul Medicilor”.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) recomandă o acoperire vaccinală de peste 95% pentru scăderea riscului de epidemii. Cu toate acestea, țara noastră înregistrează sub 75% pentru mai multe tipuri de vaccin.

„În anumite județe (în special cele „sărace”) sunt procente îngrijorătoare de 68%, 72%, în medie este cam pe la 90%, 88% pe anumite vaccinuri, la cele care sunt administrate la naștere sau în prima parte a copilăriei acoperirea este mai bună, în schimb, în privința celor administrate mai târziu am constatat o scădere”, avertizează dr Victor Olsavszky, reprezentantul OMS în România.

   Comentariu saccsiv:

In 2010 Alexandru Rafila ne mintea porceste:

Conferentiar doctor Alexandru Rafila: In Romania este clar o epidemie de gripa AH1N1, o arata numarul imbolnavirilor si al deceselor

Si evident nici el nu-i in stare sa ne explice cum de copii vaccinati se pot imbolnavi de la copii nevaccinati.

Cititi va rog si:

CAMPANIE ANTIVACCINARE = DRUM SPRE PUSCARIE? Ministrul Sanatatii ne ameninta cu o lege …

Franta: VACCINAREA OBLIGATORIE este CONSTITUTIONALA si PUSCARIE pentru parintii care refuza

 

29 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. timpuri said, on septembrie 8, 2015 at 3:47 pm

    Da, e foarte interesant cu se leaga ele toate. Migratie, inlocuirea populatiei cu alta, LEGEA PUNERII CASELOR LA DISPOZITIA STATULUI (A STRAINILOR) in caz de necesitate (NECESAR INLOCUIREA CRESTINILOR), legea anti natiune, vaccinare obligatoriei ca vin bolile impreuna cu problemele, sterilizarea populatiei bastinase. Eheeee, ce timpuri, domnule, ce timpuri.

    Apreciază

  2. Claudiu said, on septembrie 8, 2015 at 4:21 pm

    Daca D-nul asta Rafila imi da in scris ca isi asuma efectele adverse ale vaccinului, sa infunde puscaria pe viata, atunci o sa vaccinez..si cica vaccinul ofera protectie colectivitatii..si colectivitatii de ce i ar fi frica de copilul meu nevaccinat?..la ce le protejeaza imunizarea?..ce manipulare tampita!

    Apreciază

  3. mihai said, on septembrie 8, 2015 at 5:05 pm

    Experiente gen lagar auswith dar numai ca de data asta mai voalat. Acest ,,conferntiar dr. ”Rafila este un paravan in care sta ascunsa mafia farmaceutica

    Apreciază

  4. geo said, on septembrie 8, 2015 at 5:25 pm

    Ministerul Sănătăţii ar putea chema la vaccinare copiii neimunizaţi împotriva poliomielitei. Autorităţile sunt în gardă după ce în sud-vestul Ucrainei, la graniţa cu România, au apărut, după cinci ani, primele două cazuri din Europa. Specialiştii români se uită cu atenţie şi la valul de migranţi, care ar putea aduce cu ei şi alte boli periculoase: malarie, sifilis, hepatita B şi C. În acest context, medicii le cer autorităţilor să aprobe de urgenţă o lege prin care să declare obligatorie vaccinarea.

    http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Sanatate/Copiii+nevaccinati+chemati+la+imunizare

    mai multe http://www.digi24.ro/Utile/Search/?q=vaccinare

    Apreciază

  5. geo said, on septembrie 8, 2015 at 5:31 pm

    Nu-s vinovat fata de tara mea

    La ora cand cobor, legat in fiare,
    sa-mi ispasesc osanda cea mai grea,
    cu fruntea-n slava strig din inchisoare:
    – Nu-s vinovat fata de tara mea.

    Nu-s vinovat ca mai pastrez acasa
    pe-un raft, intaiul meu abecedar
    si ca ma-nchin cand ma asez la masa,
    cuviincios ca preotu-n altar.

    Nu-s vinovat ca i-am iubit lumina
    curata cum in suflet mi-a patruns,
    din via data-n parg sau din gradina
    in care-atatia serpi i s-au ascuns.

    Nu-s vinovat ca-mi place sa se prinda
    rotunda ca o tara hora-n prag,
    sau c-am primit colindatori in tinda,
    cum din bunic in tata ne-a fost drag.

    Nu-s vinovat ca toamnele mi-s pline
    cu tot belsugul, de la vin la grau,
    si c-am chemat la praznic pe oricine,
    cat m-am stiut cu cheile la brau.

    Dac-am strigat ca haitele ne fura
    adancul, codrii, cerul stea cu stea
    si sfanta noastra paine de la gura –
    nu-s vinovat fata de tara mea.

    Nu-s vinovat c-am indarjit sacalii
    cand am racnit cu sufletul durut
    ca nu dau un Ceahlau pe toti Uralii
    si ca urasc hotarul de la Prut.

    Pamantul meu, cum spune si-n izvoade,
    l-a scris pe harta lumii Dumnezeu,
    si cati prin veacuri au venit sa-l prade
    il simt si-acum pe piept cat e de greu.

    De-aceea cand cobor legat in fiare,
    impovarat de vina cea mai grea,
    cu fruntea-n slava gem din inchisoare:
    – Nu-s vinovat fata de tara mea.

    http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1030532-serial-sfintii-inchisorilor-andrei-ciurunga-poetul-schimbul-caruia-inviat-hristos.htm

    http://cerculpoetilor.net/poet.php?idp=85

    La capitolul poezie sunt câteva nume care au intrat în antologia poeziilor din închisori. Pe cei mai vestiți, ca Gyr sau Crainic, nu ai avut cum să-i întâlnești, dar te poți socoti binecuvântat că ai putut să stai în aceeași celulă sau la aceeași roabă cu alți doi dintre ei. Unul este Robert Eisenbrau, schimbat ulterior în Andrei Ciurunga. Când Zahu Pană a editat volumul de Poezii din închisori, pentru a-l proteja de represaliile comuniste, l-a numit Acturus, după numele unei stele dintr-o constelație cerească.

    http://fericiticeiprigoniti.net/andrei-ciurunga

    http://www.ortodoxiatinerilor.ro/poetii-inchisorilor/20596-nu-s-vinovat-fata-de-tara-mea-de-andrei-ciurunga

    Apreciat de 1 persoană

    • adriandirnescu said, on septembrie 8, 2015 at 6:33 pm

      Minunate versuri, multumesc ca le-am citit aici ! Doamne ajuta !

      Apreciază

      • geo said, on septembrie 9, 2015 at 10:36 am

        Din pacate in manualele de limba si literatura romana din scoala si liceu, si nici la facultatile de litere si filologie, nu se mai gaseste loc pentru autorii romani cu atit mai mult pentru literatura de detentie.
        at
        Apropo, daca exista obligativitea studierii holocaustului poporului evreu, nu ar fi indicat sa se studieze si cel al poporului roman, cu o aplecare asupra memorialisticii si literaturii de detentie?

        Apreciază

  6. geo said, on septembrie 8, 2015 at 5:36 pm

    Maşinăria ateistă comunistă a reuşit să smulgă credinţa din multe suflete slabe. Au fost însă şi oameni care, în ciuda suferinţelor îndurate, nu şi-au pierdut credinţa, speranţa şi iubirea. Aceştia au descoperit ajutorul lui Dumnezeu în nişte condiţii în care însăşi existenţa lor fizică atârna de un fir de păr, simţind, după zidurile groase ale închisorilor, libertatea pe care o poate oferi iubirea lui Dumnezeu. Unul dintre aceşti viteji mărturisitori ai credinţei a fost şi părintele Constantin Voicescu.

    Născut în iulie 1924, în Bucureşti, Constantin Voicescu şi-a petrecut copilăria în orfelinat şi o parte din adolescenţă în închisorile lui Antonescu, pentru activitate în cadrul FDC (Frăţia de Cruce). Greutăţile copilăriei l-au „antrenat“ să suporte cu seninătate mizeriile detenţiei comuniste.

    În aşteptarea eliberării unui pat

    Pentru părintele Voicescu, cele trei perioade de detenţie de la Piteşti, Jilava şi Târgu Ocna au reprezentat ani de umilinţă, de durere înnăbuşită, trupească, dar mai ales sufletească. Doar în deşertul suferinţei şi al jertfei l-a putut întâlni şi cunoaşte mai bine pe Hristos, în slujba Căruia avea să-şi pună mai apoi tot restul vieţii. Alături de alte valori ale culturii româneşti, precum Petre Ţuţea, Tudor Popescu sau Petre Pandrea, părintele a împărţit caznele şi umilinţele copleşitoare ale închisorii: lipsa de aer şi căldura sufocantă, lipsa totală de igienă, percheziţiile, dezbrăcaţi afară, în ger, lanţurile grele de la picioare şi mâini, foamea. Chiar părintele numeşte aceste chinuri: „Pe mulţi din care veneau la închisoare îi introduceau acolo, la intrare, pe hărdăul ăla cu mizerie. Şi-i ţineau acolo şi când dispărea unul dintre ăştia, atunci de-abia ăla venea să-şi ocupe loc de dormit.“ „Când ne dădea câte o ciorbă şi găseam câte un os, îl sugeam de câteva ori eu, pe urmă îi dădeam şi celui de-alături, cel de-alături îl dădea în continuare“, sau „sfărâmam felia de pâine pe-o cârpă, pe-o batistă, şi adunam fărâmiţele alea şi toţi făceau acelaşi lucru şi-i dădeau celui care era prăpădit“.

    „Rezistenţa omului torturat are limite“

    Ca mucenic al suferinţei, părintele ne dezvăluie sensul acesteia şi lucrarea lui Dumnezeu asupra noastră prin ea: „Rămânând la egoism şi neajungând la milă, putem doar să ne văităm sau să ne înrăim în urma celor îndurate. Depinde ce înţelegem din ce trăim. În suferinţă există o cale, uneori un ajutor nepreţuit, un semn divin. Mie, de pildă, bacilul Koch mi-a fost un mare prieten, care m-a şi salvat: ce-aş fi făcut atunci când m-au arestat a doua oară, în 1949… Mi s-a descoperit un TBC osos la genunchi şi am fost trimis la închisoarea-spital de la Târgu Ocna. Când? În 1950, exact când ar fi trebuit să intru în focul „reeducărilor“. Ce-aş fi făcut, cum m-aş fi purtat? Rezistenţa omului torturat are limite, acolo s-a depăşit imaginabilul. Nu ştii de ce mare pacoste te scapă Dumnezeu, care îţi dă o încercare, cum a fost la mine boala… Nu trebuie să cârtim niciodată, că nu ştim dacă nu cumva se poate şi mai rău“.

    Anii grei de temniţă nu i-au adus numai durere fizică sau tristeţe morală, ci şi multe bucurii spirituale, trăite alături de minţile luminate cu care împărţea spaţiul închisorii. Rugăciunea, conversaţiile teologice, schimbul de informaţie culturală au reprezentat pentru părintele Voicescu un fel de împărtăşanie atât de necesară supravieţuirii, nu atât fizice, cât mai ales spirituale.

    A ieşit din temniţă învingător, îmbogăţit sufleteşte, cu o mai adâncă înţelegere a lucrurilor şi a oamenilor.

    Duhovnicul şi prietenul suferinzilor

    Principalul mobil de activitate apostolică al părintelui Voicescu a fost să-i facă pe oameni liberi, prin credinţa în Dumnezeu. A susţinut, în decembrie 1989, alături de studenţii adunaţi în Piaţa Universităţii, eliberarea de sub dictatura comunistă. Era susţinătorul continuu al acţiunilor pornite din mediul studenţesc.

    După 22 decembrie 1989, a fost unul dintre primii preoţi de spital, prin fondarea aşezământului medical-creştin „Christiana“, în care a slujit atât în capelă, cât şi la căpătâiul bolnavilor. Îndemna enoriaşii să aducă din puţinul lor pentru spital, adunând mulţi tineri în biserică şi în diferitele acţiuni caritabile pe care le întreprindea.

    Ţinea mult ca oamenii să se roage, să respecte datinile şi pravilele, să se împărtăşească din tainele iubirii lui Dumnezeu, insistând asupra efectului mântuitor, purificator al Sfintei Liturghii – întăritoare şi păstrătoare a identităţii noastre creştine.

    http://fericiticeiprigoniti.net/constantin-voicescu/1795-daca-ieseam-noi-preotii-minerii-nu-mai-fceau-atatea-atrocitati

    http://fericiticeiprigoniti.net/constantin-voicescu

    http://vladherman.blogspot.ro/2014/05/parintele-constantin-voicescu-28-iulie.html#.Ve7xtdKqqko

    http://foaienationala.ro/memoriam-parintele-constantin-voicescu-de-la-biserica-sapientei.html

    Apreciază

  7. Iones said, on septembrie 8, 2015 at 6:14 pm

    Preotul Constantin Necula va avea colaborari cu emisiunea Cronica Carcatasilor de la Prima TV, urmand sa realizeze o serie de momente

    Apreciază

  8. dante said, on septembrie 8, 2015 at 6:47 pm

    Dupa legea antilegionara urmeaza o noua lege stalinista, a vaccinarii. ” Cine nu e cu noi e impotriva noastra” aceasta este deviza liberala a secolului XXI, secol in care se se sustine ca sint asigurate drepturile omului, a libertatii de exprimare, a lbertatii de constiinta, a libertatii religioase etc.
    Spun ca, „…trebuie să înţelegem că vaccinarea nu oferă numai protecţie individuală, oferă şi protecţie colectivităţii. Dacă vrei să fii într-o colectivitate trebuie să respecţi nişte reguli ale acelei colectivităţi….”
    Eu tot nu inteleg cum poate un om nevaccinat sa puna in pericol un om vaccinat si deci imunizat? Sa vina un specialist sa demonstreze pe hirtie lucrul acesta si eu o sa-l cred.
    Pe de alta parte cum poate sa i se retraga unui medic dreptul de a profesa, doar pentru ca are o alta opinie fata de altii?
    Cita dreptate avea parintele Justin, prigoana a inceput, iar eu unul am de gind sa-mi platesc amenzile decit sa-mi vaccinez copilul, pina la urma banul il voi face din nou, dar sanatatea copilului cu greu se repara.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Cristian said, on septembrie 8, 2015 at 8:23 pm

      Nu fi naiv, amenda este doar o primă măsură, în final vei pierde drepturile părintești pentru „neglijență”. Vor fi cazuri și cazuri, unii poate vor scăpa, dar regula asta va fi.

      Apreciază

  9. cca70 said, on septembrie 8, 2015 at 7:56 pm

    @saccsiv

    am un comentariu neaprobat…e vreo problema?

    Apreciază

    • saccsiv said, on septembrie 8, 2015 at 9:12 pm

      cca70

      Da. Si stii desigur si care.

      Apreciază

      • cca70 said, on septembrie 8, 2015 at 9:20 pm

        nu am insultat pe nimeni…am spus doar o parere proprie, si corect era sa o dai ca atare..

        sper ca nu incepi sa devi corect politic( adica sa nu vrei sa superi clasa politica)

        Apreciază

      • saccsiv said, on septembrie 8, 2015 at 9:25 pm

        cca70

        Prietene, esti prost?

        Deci pe acest blog nu se accepta instigari la scalpari.

        Apreciază

  10. lastunnegru said, on septembrie 8, 2015 at 9:30 pm

    Poate vorbi cineva cu vreun avocat daca se poate face ceva legal pentru a se opri aprobare a acestei legi ? Poate se amana daca se impotriveste foarte multi oameni.

    Apreciază

  11. cca70 said, on septembrie 8, 2015 at 9:34 pm

    @saccsiv

    nu era o instigare, ca nu am facut apel la populatie sa se asocieze cu mine in a intreprinde ceva, deci esti intr-o eroare de situatie…

    era o opinie proprie, despre cum ar trebuii tratati uni din politica

    pe rationamentul asta ar trebuii sa nu publici nici ce spune Eminescu :

    „Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
    Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
    Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
    Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!”

    ca doar instiga , nu?
    este instigare si asta , nu? se cerea incendierea banditilor , preponderent oameni politici..si tu nu ai vrea sa apara asa ceva pe blogul tau….:)

    si ,da , poate sunt prost, dar nu cred ca tu esti in masura sa ma judeci.si sa imi evaluezi inteligenta..si daca publici sau nu dreptul meu la replica, mi-e egal…

    Apreciază

  12. ORTODOX said, on septembrie 9, 2015 at 9:56 pm

    Apreciază

  13. […] Proiectul legii VACCINARE OBLIGATORIE: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de libera practi… […]

    Apreciază

  14. […] Proiectul legii VACCINARE OBLIGATORIE: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de libera practi… […]

    Apreciază

  15. […] Proiectul legii VACCINARE OBLIGATORIE: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de libera practi… […]

    Apreciază

  16. […] Proiectul legii VACCINARE OBLIGATORIE: medici anti vaccinare = pierderea dreptului de libera practi… […]

    Apreciază

  17. […] dar te opui vaccinarii, ti se spune: “Dar ce bai, esti medic?”. Daca esti medic si te opui, pierzi dreptul la libera practica si apoi ti se spune: “Dar ce bai, tu mai esti […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.