SACCSIV – blog ortodox

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 29, 2015

Taierea-Capului-Sf-Ioan-Botezatorul

   Marcu VI, 14-30:

  1. Şi a auzit regele Irod, căci numele lui Iisus se făcuse cunoscut, şi zicea că Ioan Botezătorul s-a sculat din morţi şi de aceea se fac minuni prin el.
    15. Alţii însă ziceau că este Ilie şi alţii că este prooroc, ca unul din prooroci.
    16. Iar Irod, auzind zicea: Este Ioan căruia eu am pus să-i taie capul; el s-a sculat din morţi.
    17. Căci Irod, trimiţând, l-a prins pe Ioan şi l-a legat, în temniţă, din pricina Irodiadei, femeia lui Filip, fratele său, pe care o luase de soţie.
    18. Căci Ioan îi zicea lui Irod: Nu-ţi este îngăduit să ţii pe femeia fratelui tău.
    19. Iar Irodiada îl ura şi voia să-l omoare, dar nu putea,
    20. Căci Irod se temea de Ioan, ştiindu-l bărbat drept şi sfânt, şi-l ocrotea. Şi ascultându-l, multe făcea şi cu drag îl asculta.
    21. Şi fiind o zi cu bun prilej, când Irod, de ziua sa de naştere, a făcut ospăţ dregătorilor lui şi căpeteniilor oştirii şi fruntaşilor din Galileea,
    22. Şi fiica Irodiadei, intrând şi jucând, a plăcut lui Irod şi celor ce şedeau cu el la masă. Iar regele a zis fetei: Cere de la mine orice vei voi şi îţi voi da.
    23. Şi s-a jurat ei: Orice vei cere de la mine îţi voi da, până la jumătate din regatul meu.
    24. Şi ea, ieşind, a zis mamei sale: Ce să cer? Iar Irodiada i-a zis: Capul lui Ioan Botezătorul.
    25. Şi intrând îndată, cu grabă, la rege, i-a cerut, zicând: Vreau să-mi dai îndată, pe tipsie, capul lui Ioan Botezătorul.
    26. Şi regele s-a mâhnit adânc, dar pentru jurământ şi pentru cei ce şedeau cu el la masă, n-a voit s-o întristeze.
    27. Şi îndată trimiţând regele un paznic, a poruncit a-i aduce capul.
    28. Şi acela, mergând, i-a tăiat capul în temniţă, l-a adus pe tipsie şi l-a dat fetei, iar fata l-a dat mamei sale.
    29. Şi auzind, ucenicii lui au venit, au luat trupul lui Ioan şi l-au pus în mormânt.
    30. Şi s-au adunat apostolii la Iisus şi I-au spus Lui toate câte au făcut şi au învăţat.

Cititi va rog si:

TAIEREA CAPULUI SFANTULUI IOAN BOTEZATORUL (zi de post)

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. marian said, on august 29, 2015 at 2:54 pm

    Se refera la,
    Greece: Drone footage shows THOUSANDS of refugees stranded at Macedonian border
    Asa-zisii refugiati sunt viitorii terroristi ISIS care vor cuceri mare parte din UE, sau, in orice caz, Romania va fi toata a lor, fara probleme. De ce? Pt ca jidanii satanici alde Soros Kisinger, vor sa spurce crestinismul, aducand mizeria peste noi. Cei patrioti au ramas in Siria, iar lasii si cu restul criminalilor din ISIS si-au abandonat tarile natale spre a pangari crestiniisi popoarele europene. In harta califatului europei am vazut ca Germania NUERAINCLUSA si nici Franta. Doar Grecia , Bulgaria Yugoslavia, Ungaria, Cehoslovacia sud-vestul ucrainian si cam atat!
    Ce sa facem? Sa stam aici si sa ne lasam taiati ca gainile sau, sa ucidem si noi cat putem din gunoaiele astea care au invadat deja? E clar ca la varfurile elitei e greu de ajuns, sau, cel putin pentru moment.
    Stramosii nostrii nu au stat cu mainile incrucisate si la fel ar trebui sa facem si noi. Sa ne inarmam si sa pornim impotriva lor cand va veni ceasul, dar, ce spun, cand va veni? A cam venit!
    Armata maghiara ar urma sa fie EVENTUAL mobilizata la frontiera cu Serbia. Putorile de lqa Bucuresti zac in haznaua construita cu salariile lor nesimtite de generali si ministrasi de pe la asa-zisa aparare/interne si altii. Pariez ca se intreaba unde sa se mute!
    Da Doamne sfarsit Crestinesc vietii mele!

    Apreciat de 1 persoană

  2. Clement said, on august 30, 2023 at 2:19 pm

    Decupand din articolul lui Cosmin Guse.

    „…Simion a tăcut, a negociat, bine sprijinit din exterior și din țară, și a ajuns în ultimele săptămâni în postura pe care și-a asumat-o ieri de a strânge mâna ambasadorului Israelului, care a fost mandatat să-l viziteze la biroul din clădirea Parlamentului pe președintele AUR și să acomodeze patru puncte pe care AUR le va respecta, devenind de facto, începând cu ziua de ieri, partener oficial al partidului LIKUD, partidul care guvernează în Israel.

    Cele patru puncte sunt:

    1. Asumarea Holocautului asupra evreilor români de pe teritoriul României din cel de-Al Doilea Război Mondial;

    2. Condamnarea antisemitismului și adoptarea definiției antisemitismului (Simion a negociat, pentru că în formularea inițială era o aberație: recunoașterea faptului că România este antisemită; a ieșit din această capcană Simion);

    3. Interzicerea folosirii imaginii criminalilor de război, în special a lui Ioan Antonescu (aici există lege);

    4. Susținerea educației despre Holocaust.

    E limpede, analizând aceste patru puncte, că Simion a făcut doar un mic sacrificiu, relevant însă pentru mulți dintre susținătorii săi, însă, prin acest mic sacrificiu de regină, ca să zicem așa, dar dintr-o poziție favorabilă, el reușește să-și capete un pașaport de bună purtare, care îi va deschide nu doar ușile Guvernului israelian”…
    AURul a pus capul electoratului sau sub secure fara sa il avertizeze.
    Ce conditii a pus Simion partenerului sau de negociere?
    A cerut cumva sa se consemneze in cartile de istorie ale Romaniei si Israelului rolul decisiv al Romaniei in colonizarea Palestinei prin crearea primei colonii aschenaze alcatuite din moinesteni, la Rosh Pina ?
    A cerut sa se consemneze ca evreii din Romania nu au fost persecutati religios, nu le-au fost distruse locasurile de cult, prin Rabbinul Safran au participat in Elvetia la elaborarea documentului prin care se decidea modificarea continutului Slujbei Crestine din Vinerea Mare, ca au beneficiat de scoli proprii si au avut acces la structuri de sanatate proprii?
    A cerut Simion ca in cartile de istorie sa fie precizat faptul ca primul teatru de limba ydiş din lume a fost infiintat in Romania?
    Ma gandesc doar la legaturile pozitive ale relatiilor istorice dintre evrei si romani.
    Referitor la Maresalul Antonescu, in spiritul reciprocitatii, Simion trebuia sa solicite deplasarea ramasitelor pamantesti ale Elenei Lupescu de la Manastirea Curtea de Arges intr-un cimitir de rit judaic.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.