SACCSIV – blog ortodox

Video: YOGA in CATEDRALA CATOLICA …

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 21, 2015

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Orthodox said, on august 21, 2015 at 11:15 pm

    Apreciază

  2. valentin said, on august 21, 2015 at 11:56 pm

    „Cei ce sînt după trup cugetă cele ale trupului; iar cei ce după Duh, cele ale Duhului. Pentru că cugetul trupului este moarte; iar cugetul Duhului viaţă şi pace. Pentru că cugetul trupului este vrăjmaş la Dumnezeu; că legii lui Dumnezeu nu se supune, că nici poate. Şi cei ce sînt în trup, lui Dumnezeu a plăcea nu pot.” (Romani 8:5-8).

    Apreciază

  3. Mustafa said, on august 22, 2015 at 2:45 am

    Un maghiar ortodox despre romani:

    https://romanmaghiar.wordpress.com/2015/07/13/meditatiile-unui-secui-o-apreciere-ale-romanismului-de-partea-unui-secui/

    Eu simt la romani, ce am pierdut noi mai devreme! Noi n-avem ca Noica, sau Blaga. Raportul lor la radacini, era revelatie mie, ca sa nu mai vorbesc de Vasile Bancila, Petre Tutea, André Scrima, Motru, Vulcanescu! Cum am scris, nu este o simpla lauda ca sa va lingusesc. Gandirea romaneasca care tine la radacini a avut rol in formarea gandiri mele. Astfel de filozofi nu exista la unguri! Sunt niste traditionalisti, baza de guénonism, amestecand, un fel de crestinism ocult, cu paganismul asiatic, reinventat!

    Apreciază

  4. lorena said, on august 22, 2015 at 3:07 am

    Documentar Omul în fața lui Dumnezeu. Sfântul Maslu şi slujba înmormântării

    Apreciază

  5. geo said, on august 22, 2015 at 10:32 am

    Cine sunt conducatorii noii banci a grupului BRICS? Noua ordine mondiala se deghizeaza in „alternativa” umanitatii!

    Motto: „La vremuri noi, venim tot NOI!”

    Inca de la inceput, atunci cand grupul BRICS abia se contura, m-am bucurat ca exista inca speranta unei redresari pe cale financiara a umanitatii. An dupa an, am urmarit cu interes diversele evolutii pe aceasta tema, si care erau toate pline de optimism… Dar, evolutiile recente pe acest palier m-au facut sa vad adevarul crud, asa cum este el… si odata cu asta am inteles ca realitatea nu este asa cum o vrem noi… ba chiar uluitor de fiferita fata de cum ne este ea portretizata abil prin manipularea noastra necontenita!

    Conducatorii noii banci BRICS sunt aceeasi promotori ai Noii Ordini Mondiale

    In timp ce examinam presa non-occidentala despre recenta intalnire pe teme economico-financiare, Forumul Economic International de la St. Petersburg din Rusia, intalnire care a trecut aproape complet ne-observata (mai degrama complet ignorata) de catre mass-media occidentala, mi-a atras atentia un articol semnat de un reporter grec intitulat „Prim-ministrul grec Tsipras s-a intalnit cu seful Gazprom si cu delegatia BRICS in St. Petersburg”. Articolul contine un fragment extrem de interesant care mi-a atras atentia in mod deosebit:

    „Tsipras s-a intalnit de asemenea si cu reprezentantii noii banci de dezvoltare a tarilor BRICS, care si-au exprimat puternicul lor interes pentru cooperarea cu Grecia. Primul ministru grec a fost insotit de ministrul Reconstructiei, Mediului si Energiei, Panagiotis Lafazanis, in timp ce din delegatia BRICS a participat seful bancii, Kundapur Vaman Kamath, impreuna cu Directorul Executiv al Fondului Monetar International care este si noul Vice-Presedinte al bancii BRICS Paulo Nogueira Batista, si cu Ministrul Finantelor din Rusia Sergei Storchak si seful bancii de stat a Rusiei Vnesheconombank (VEB), Vladimir Dmitriev.”

    Ati citit bine: directorul executiv al FMI este si noul vice-presedinte al bancii BRICS! Dar asta nu e totul (desi ar trebui sa fie suficient pentru a vedea ca realitatea este cu totul alta decat suntem incurajati sa credem).

    Conform site-ului FMI, „Comitetul executiv [al FMI] este responsabil pentru intreaga activitate zilnica a FMI, si este compus din 24 de directori care sunt numiti sau alesi de tarile membre sau de grupuri ale tarilor membre, si care sunt condusi de Directorul Administrativ ce are rang de Presedinte. Comitetul se intalneste de cateva ori pe saptamana”.

    Unul dintre acesti directori este Paulo Nogueira Batista, ce a fost ales pe 11 iunie 2015 ca Vice-Presedinte al bancii BRICS!

    Dar sa vedem CV-ul acestui domn: a absolvit in 1977 Universitatea catolica Pontificala din Rio de Janeiro ce este afiliata la Ordinul Iezuitilor (!), iar in 1978 a obtinut o diploma de Master in economie la Universitatea din Londra ce este condusa de casa Regala engleza.

    Articolul publicat de oficiosul BRICS ofera un alt amanunt important:

    „Prima intrunire a comitetului guvernatorilor bancii [BRICS] se va desfasura la inceputul lunii iulie 2015 in timpul Forumului din Rusia, ocazie cu care vor fi prezentati presedintele si vice-presedintii bancii. Zhu Xian, vice-presedinte al Bancii Mondiale a fost ales de China ca unul din cei patru vice-presedinti [ai bancii BRICS]”.

    Deja se intrevede o regula, din moment ce un alt „specialist” financiar din garda occidentala, vice-presedinte al Bancii Mondiale, este ales de China pe post de vice-presedinte al noii banci BRICS!

    In media occidentala a aparut doar informatia ca Tsipras s-a intalnit cu Putin, in schimb nu s-a scris nici-un rand despre intalnirea sa cu seful bancii BRICS, Kundapur Vaman Kamath, care – surpiza! – participa in fiecare an la Forumul Economic de la Davos (organizatie occidentala unde se discuta probleme economice si financiare)… Interesanta aceasta „trecere cu vederea” din partea intregii mass-medii occidentale, nu-i asa?

    Cred ca deja avem un raspuns, fie si numai partial (deocamdata), la intrebarea fireasca „Cine va conduce noua si proaspata banca BRICS ce promite numai lucruri frumoase?”: aceeasi oameni care se perinda pe la Forumul Economic Mondial de la Davos, care efectiv fac treaba murdara prin FMI si Banca Mondiala si care sunt indoctrinati de Iezuitii Vaticanului si stabilimentul Londonez…

    In timp ce media alternativa este inundata de articole elogioase la adresa grupului BRICS, si care toate se pot incadra sub umbrela sloganului „Noua banca a BRICS – o schimbare in care putem sa credem!”, descoperim cu stupoare ca realitatea este cu totul alta decat suntem manipulati sa credem: Noua Ordine Mondiala si-a mai crescut inca un tentacul cu care vrea sa continue sugrumarea umanitatii sub deghizarea unei „alternative” la vechile si odioasele structuri financiare occidentale (FMI si Banca Mondiala)!

    http://roaim.de.vu/?a=articles&p=982

    Apreciază

  6. geo said, on august 22, 2015 at 10:33 am

    Presa din România NU este românească.

    Expresia “presa românească” este folosită greşit după părerea mea atunci când este atribuită publicaţiilor din mass media de la noi din ţară care livrează mizerie de prostit publicul românesc în fiecare zi. Evenimentul zilei, Adevărul, PRO-TV şi alte publicaţii tipărite, online sau posturi TV sunt deţinute de străini. Acestea au programe şi livrează constant informaţii trunchiate menite să manipuleze şi să modifice percepţia românilor. Prin materialele publicate şi promovate se comportă precum ceea ce sunt: trusturi anti-româneşti. Cum pot fi atunci încadrate în categoria “presa românească”? Doar pentru că titlul publicaţiei şi materialele publicate sunt în limba română înseamnă că acel trust de presă este românesc? Doar pentru că mulţi autori ai articolelor publicate, mulţi redactori, moderatori şi regizori TV au nume româneşti, înseamnă că presa este românească? (menţiune: ştim că evreii îşi schimbă identitatea pentru a fi percepuţi de popoarele în care se infiltrează drept băştinaşi, drept unii de-ai lor – vezi exemplul Raluca Fischer).

    Ce înseamnă presă românească? Ce înseamnă românesc? Păi hai să vedem în dexonline:

    ROMANÉSC, -Ă, romanești, adj. (Livr.) Care are caracter de român, propriu românului. ♦ Care conține fapte, idei, întâmplări demne de un român.

    Se încadrează presa deţinută de străini şi care livrează publicului larg mizerii manipulatorii anti-româneşti în categoria “românesc”? Eu zic că nu. Şi atunci, propun să nu mai folosim expresia greşită “presa românească”, pentru că nu e românească deloc, ci să folosim expresia “presa din România” atunci când ne referim la trusturile de presă (TV, ziare, reviste, posturi radio, site-uri de ştiri online etc) care activează la noi în ţară. Este corect să spunem “presa din România” pentru că într-adevăr activează în România, însă asta nu înseamnă că ar fi proprie nouă românilor, demnă de români sau benefică românilor, ca să fie şi românească. Din contră, este proprie străinilor şi este anti-românească.

    Presă românească din păcate nu prea avem – informare cu adevărat românească se mai găseşte ici colo pe site-urile şi blog-urile încă libere.
    De ce este presa importantă? Pentru că invadarea, colonizarea, exploatarea, prăduirea unui popor se realizează în zilele noastre (printre altele) şi prin “anestezierea creierului” poporului atacat. Iar această anesteziere (care înseamnă imposibilitatea de a pricepe ce ţi se întâmplă, imposibilitatea de a identifica sursa reală a problemei, imposibilitatea de a identifica şi implementa o soluţie de scăpare) se aplică asupra poporului român (şi celorlalte popoare invadate de mafia internaţională) prin Şcoală şi Mass Media.

    Dar chiar este presa din România controlată de străini? Păi dacă în Germania este (vezi mărturia jurnalistului Udo Ulfkotte), cum credeţi că stă România, a cărei conducere a fost preluată de străini în 1989 şi a fost menţinută în mâinile lor până astăzi…?

    Pe Deveghepatriei am găsit o listă interesantă cu străinii evreii care controlează presa din România. Vă invit să o parcurgeţi şi să vă sustrageţi din a mai urmări aceste publicaţii cu rol de intoxicare informaţională a românilor. Cine încă mai urmăreşte în zilele noastre televizorul pentru informare n-are nicio şansă să priceapă realitatea reală, ci doar cea FALSĂ, livrată de mafia străinilor la TV.
    Adevăraţii stăpâni ai presei din România

    A unsprezecea porunca a lui Moise : „Sa nu uitati sa controlati presa”

    https://ceicunoi.wordpress.com/2015/07/28/presa-din-romania-nu-este-romaneasca-lista-cu-strainii-evrei-care-detin-mass-media-din-romania/

    Apreciază

  7. geo said, on august 22, 2015 at 10:35 am

    Apreciază

    • geo said, on august 22, 2015 at 10:48 am

      Ministerul Afacerilor Externe al României afirmă, într-un răspuns solicitat de Expres Magazin, că a “transmis de urgenţă spre competentă analiză la CNSAS şi la Elie Wiesel” cazul soldatului – erou român Ion Soreanu Șiugariu, a cărui memorie doreau să o cinstească autoritățile slovace, dar s-a opus, culmea, Ambasada României de la Bratislava.
      Cu alte cuvinte, MAE întreabă institutul Elie Wiesel dacă soldatul erou român Ion Soreanu Șiugariu este LEGIONAR, așa cum susține Ambasada României de la Bratislava sau nu. Din obiectul de activitate al Institutului Elie Wiesel nu reiese însă faptul că acesta ar putea decide cine este legionar sau erou și cine nu în Republica România și nici să-și dea cu părerea, nefiind instanță de judecată. Și atunci, cum este posibil ca ministerul Afacerilor Externe Român să-i ceară o astfel de opinie când institutul Elie Wisel are dreptul doar să efectueze studii, cercetări, seminarii și expoziții. Nici unde în statut nu este precizat faptul că institutul ar putea să decidă cine a fost legionar în România. Este clar un abuz din partea MAE, care nu se subordonează lui Elie Wisel, dar se poartă ca atare.
      Cu alte cuvinte, MAE depășește cadrul legal prin această solicitare.
      Potrivit comunicatului de presă, MAE susține însă că Ambasada Românie la Bratislava nu s-a consultat cu centrala în acest caz și a decis de capul ei.

      http://www.expresmagazin.ro/exclusiv-oficial-ministerul-de-externe-roman-intreaba-institutul-elie-wisel-daca-soldatul-erou-ion-soreanu-siugariu-este-legionar-desi-solicitarea-depaseste-cadrul-legal/

      Apreciază

  8. geo said, on august 22, 2015 at 10:36 am

    Institutul „Elie Wiesel” este o instituţie de stat, plătită din banii publici şi ar trebui, la fel ca în celelalte instituţii de acest fel, să nu aibă în componenţă nomenclaturişti sau propagandişti ai comunismului. Cu toate acestea, în fruntea sa se află Alexandru Florian, care, de la 21 de ani, făcea propagandă comunismului!

    În acest fel se explică faptul că în Legea 217/2015, la redactarea căreia Alexandru Florian a avut un rol primordial, aşa cum se spune în argumentul iniţiatorilor, comunismul nu este condamnat, alături de celelalte ideologii criminale, cum este fascismul! Şi asta deşi Parlamentul României a adoptat acum cîţiva ani un Raport de condamnare a comunismului şi, deci, trebuia să se regăsească în acest act normativ cu prioritate între ideologiile interzise în spaţiul public, la fel ca şi în cazul propagandei fasciste!

    Dar, dacă în Legea 217/2015 ar fi fost condamnat şi comunismul, atunci Alexandru Florian ar fi trebuit să se condamne atît pe el, cît şi pe tatăl său, Radu Florian, profesor de marxism-leninism în perioada 1949-1989! În mod curios, deşi ştie ce tare are în educaţia sa prin faptul că a fost propagandist comunist, Alexandru Florian a acceptat, dintr-un evident oportunism, să promoveze astfel de legi care condamnă ideologii la fel de criminale ca şi comunismul pe care l-a slujit, de care acum are impresia că se poate spăla ca un mecanic care şi-a mînjit mîinile cu vaselină!
    Alexandru Florian îşi ascunde cartea despre statul ateu în care-l citează masiv pe Nicolae Ceauşescu

    Dacă ne uităm în CV-ul lui Alexandru Florian, aflăm că dumnealui este autorul a trei cărţi:

    – România şi capcanele tranziţiei, Editura Diogene, Bucureşti, 1999

    – Cunoaştere şi acţiune socială, Editura politică, Bucureşti, 1987

    – Procesul integrării sociale, Ed. ştiinţifică şi enciclopedică, Bucureşti, 1983

    Cu toate acestea, în biblioteci există şi volumul „Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor”, colecţia „Ştiinţa pentru toţi”, Ed. Ştiinţifică şi enciclopedică, 1975, care aparţine aceluiaşi Alexandru Florian, dar care nu se regăseşte în lista publicaţiilor din CV-ul său!
    ***
    Cocoţat în fruntea Institutului „Elie Wiesel”, instituţie publică de stat, plătită de Guvernul României din bani publici, Alexandru Florian a devenit în aceste ultime săptămîni simbolul bolşevismului care vrea să-i vadă la închisoare pe cei care gîndesc altfel decît el! Şi, pentru că veni vorba de Institutul „Elie Wiesel”, cum de a fost posibil ca Guvernul României să dea numele acestei instituţii după cel al unei persoane în viaţă, ca şi cum ar fi o instituţie privată sau un ONG denumit după numele finanţatorului său? Cu atît mai mult, cu cît personalităţi importante din comunitatea evreiască îl contestă pe Elie Wiesel în articole şi cărţi cunoscute în întreaga lume. Chiar nu s-a găsit între victimele reale ale Holocaustului o personalitate demnă de a fi omagiată prin acordarea numelui său unei instituţii care are ca scop cercetarea crimelor naziste? Este ca şi cum Facultatea de hidrologie s-ar numi Ion Iliescu sau Universitatăţii din Bucureşti i s-ar da numele Nicolae Manolescu, în timp ce aceştia sînt încă în viaţă!

    Cu această carte, „Cunoaşterea ştiinţifică şi apusul zeilor”, publicată în 1975, Alexandru Florian era aruncat de tatăl său între tinerii ideologii ai PCR, iar acum, la 40 de ani de la apariţie, aceeaşi broşură îl situează pe lista comuniştilor travestiţi în democraţi care, dacă ar exista o lege care să condamne această ideologie criminală, l-ar trimite exact acolo unde ar vrea el să-i trimită pe cei care vor în continuare să-i citească pe Mircea Vulcănescu, Constantin Noica, Emil Cioran sau Mircea Eliade.

    http://www.cotidianul.ro/directorul-institutului-elie-wiesel-a-fost-propagandist-al-comunismului-si-al-pcr-266792/

    Apreciază

    • geo said, on august 22, 2015 at 10:44 am

      Scandalul uriaş stârnit în ţară de legea recent adoptată împotriva promovării cultului legionarilor, prin care se deschide cale liberă unor abuzuri de neimaginat, în condiţiile în care asemenea prevederi legale existau deja în legislaţia noastră, readuce în atenţie, din colţul prăfuit al istoriei unde zăceau până acum, atât esenţa legionarismului cu reprezentanţii săi – adevăraţi, sau pretinşi doar –, cât şi figurile celor care i se împotrivesc, recte Institutul „Elie Wiesel” din România şi pe şeful acestuia, Alexandru Florian. Ba chiar pe Elie Wiesel însuşi, cel care şi-a asumat sarcina de a-i vâna pe naziştii vinovaţi de holocaustul din timpul celui de al Doilea Război Mondial, despre care aflăm acum, iată, din unele comentarii ce bântuie internetul, că ar fi un impostor. Asta pentru că un fost deţinut din lagărul de la Auschwitz a declarat că insul nu e acel Wiesel aflat, alături de el, în lagăr. Au mai apărut între timp şi poze în care insul apare cu braţul gol pe locul care, la toţi deţinuţii adevăraţi, s-a păstrat tatuajul imposibil de şters cu seria şi numărul deţinuţilor din lagăr; la el nu se vede nimic.

      Ipotezei că acest Elie Wiesel ar fi un impostor i se adaugă acum certitudinea că reprezentantul lui pe pământ românesc, în fruntea institutului ce-i poartă numele, e un impostor sadea. De ce? Domnul Alexandru Florian este fiul lui Radu Florian, cunoscut şi arhicunoscut pentru a fi propovăduit ani în şir marxism-leninismul la facultatea bucureşteană de filozofie, pe vremea regimului comunist. Am zice deci că propagarea ideologiei celui mai cumplit sistem de represiune şi omucidere în masă nu e cea mai onorabilă carte de vizită tocmai pentru un om care şi-a asumat lupta împotriva fascismului, o ramificaţie rasistă a comunismului de la care a preluat, pe cât s-a priceput şi-a putut, barbaria instituită de Stalin cu ani înainte. Căci dacă a existat un holocaust al evreilor (şi nimeni nu contestă faptul în sine), acesta a fost precedat în mod pilduitor şi aiuritor chiar de genocidul instaurat de Stalin, mai întâi în Ucraina, cu un număr de victime suspect de apropiat de acela al evreilor. Doar că Stalin nu s-a oprit aici, masacrând în continuare nu neapărat evrei, ci milioane de cetăţeni sovietici indiferent de etnie, din spaima paranoică de a nu pierde puterea. Estimările cercetătorilor s-au oprit la o cifră de aproximativ 20 de milioane. Nefiind vorba de evrei, wieselienii declară ritos că nu-i interesează fenomenul, ei dedicându-se exclusiv holocaustului în care „goii” nu au niciun loc, fiind treaba lor dacă se omoară sau nu între ei. Moralitatea atitudinii o puteţi desprinde şi singuri.

      http://www.cotidianul.ro/rusine-domnule-florian-266755/

      Apreciază

      • geo said, on august 22, 2015 at 10:51 am

        Președintele AFDPR, Ocatva Bjoza, își exprimă îngrijorarea privind legea 217 numită și legea antilegionară, într-o scrisoare deschisă pe care o prezentăm integrl. Bjoza spune că legea se aseamănă foarte
        mult cu cele apărute pe la începutul anilor 1950.

        http://www.expresmagazin.ro/exclusiv-octav-bjoza-presedinte-afdpr-despre-legea-217-denumita-si-antilegionara-legea-se-aseamana-foarte-mult-cu-cele-aparute-pe-la-inceputul-anilor-1950/

        Apreciază

      • geo said, on august 22, 2015 at 10:55 am

        Cercetător Ioan Roșca: Domnule Ciorbea, aveți DATORIA să denunțați neconstituționalitatea legii 217. Nu vă puteţi ascunde laş atunci cînd Romania e tratată ca o colonie

        http://oanastanciulescu.ro/index.php/2015/08/16/exclusiv-cercetator-ioan-rosca-domnule-ciorbea-aveti-datoria-sa-denuntati-neconstitutionalitatea-legii-217-nu-va-puteti-ascunde-las-atunci-cind-romania-e-tratata-ca-o-colonie/

        Apreciază

      • geo said, on august 22, 2015 at 10:56 am

        Recent am aflat cu stupefacție faptul că Ambasada României la Bratislava a cerut primăriei orașului Brezno din Slovacia respingerea propunerii comunității locale potrivit căreia un pod din oraș va purta numele eroului român din al doilea război mondial, Ion Soreanu Șiugariu, căzut la datorie la 1 februarie 1945.

        De menționat faptul că Ion Soreanu Șiugariu a murit pe acel pod luptând pentru apărarea orașului Brezno de armata germană și contribuit la eliberarea așezării de sub stăpânirea nazistă.

        Demersul de bun-simț și adâncă recunoștință al primarului Tomas Abel din Brezno și al consiliului local de acolo s-a lovit din partea autorităților diplomatice române de un răspuns brutal și parcă desprins din retorica anilor ’50 în care se respinge inițiativa respectivă pe motiv că eroul Ion Soreanu Șiugariu ar fi fost ”fascist”. Invectivul îi aparține unui obscur angajat al ambasadei, secretarul politic, Radu Coanta. Sunt convins că definiția termenului de ”fascist” îl depășește pe domnul Coanta care, prin acest argument rușinos generat de niște scrieri de tinerețe cu caracter naționalist ale eroului român care nu se face vinovat de absolut nicio crimă și care chiar a fost decorat postmortem în anul 1946 de către M.S. Regele Mihai I cu înalta distincție ”Coroana României cu spade în gradul de Cavaler și cu panglică de Virtute Militară”, nu face altceva decât să readucă în prezent retorica antinațională și mistificatoare a celor care au instalat bolșevismul în România cu ajutorul tancurilor sovietice.

        Cum poate fi ”fascist” un erou care și-a dat viața chiar în războiul antinazist apărând o comunitate?

        http://www.cdep.ro/relatii_publice/site2015.text_presa?pid=10373

        Apreciază

  9. geo said, on august 22, 2015 at 10:44 am

    Inscripția ”Budapesta” a fost reamplasată azi pe Arcul de Triumf din București. Lucrările de restaurare ale monumentului vor dura până în octombrie.

    http://www.dantanasa.ro/moment-istoric-inscriptia-budapesta-a-fost-reamplasata-pe-arcul-de-triumf-din-bucuresti/

    Apreciază

  10. geo said, on august 22, 2015 at 10:47 am

    Al Treilealea Război Mondial şi Marea Neagră

    ***

    Cum s-a ajuns la aceste provocări şi acte agresive aproape fără precedent între cele două superputeri nucleare aici, în Marea Neagră, la doi paşi de România? Din păcate, tocmai fosta Românie băsistă a jucat un rol-cheie în această evoluţie nefastă, Traian Băsescu a fost cel care a deschis, demult, o adevărată Cutie a Pandorei, nenorocirile scăpate de acolo încep să se întrevadă abia acum. Astfel, derulând invers filmul geo-strategiilor de la Marea Neagră, vedem că, în urmă cu mai bine de un deceniu, la 9 martie 2005, fostul emisar neoconservator în Europa de Est al administraţiei Bush jr., Bruce Jackson, a dat citire în Senatul S.U.A. la o declaraţie politică, „Viitorul democraţiei în regiunea Mării Negre” – un text de o agresivitate extremă faţă de Rusia şi Turcia (Rusia, „putere străină în arealul Mării Negre”, „Neoimperialismul rusesc”, Turcia este plecată pe o cale greşită de „antiamericanism strident, antieuropenism şi xenofobie”, „să înfruntăm Turcia”, „N.A.T.O. trebuie să acţioneze pe toate litoralele Mării Negre” etc.). Şi, surpriză din cale afară, mai vedem că, în alocuţiunea sa, Bruce Jackson a anunţat prezenţa „cu totul întâmplătoare” la Washington a fostului preşedinte Traian Băsescu (?!), „unul dintre cei mai elocvenţi susţinători ai unei strategii ample privind regiunea Mării Negre”. În continuare, a doua zi, la 10 martie şi tot la Washington, evident „cu totul întâmplător”, Băsescu a prezentat şi el o iniţiativă politico-diplomatică pasămite personală, cu titlul „Marea Neagră – promovarea libertăţii, a democraţiei şi a stabilităţii regionale” – în realitate a fost exact textul rostit de emisarul neoconservator cu o zi înainte – ce coincidenţă”! -, dar fără atacuri dure contra Rusiei, Turciei şi Europei. Despre episodul Jackson-Băsescu din martie 2005, de la Washington, ar mai fi de adăugat doar că ambii au cerut anularea Convenţiei de la Montreux, în vigoare de 78 de ani, privind accesul restrictiv în Marea Neagră al navelor de război ale statelor neriverane, inclusiv S.U.A. A vorbit despre document cu aceeaşi agresivitate Jackson, la 9 martie, „[…] este necesar să punem capăt arhaicei Convenţii de la Montreux, care este adeseori invocată ca o justificare pentru a interzice misiunilor de supraveghere ale N.A.T.O. să treacă prin Bosfor”, şi cu aceeaşi perfidie, Băsescu, la 10 martie, despre „internaţionalizarea Mării Negre”, adică „de a face ca Marea Neagră să devină o a doua Mare Mediterană”. Dând filmul şi mai înapoi, vedem că, semnat la 26 iulie 1936 în Elveţia, de către 11 ţări, în esenţă Tratatul internaţional de la Montreux:
    – acordă Turciei drepturi depline asupra strâmtorilor Bosfor şi Dardanele, Ankara le poate militariza, închide pentru nave militare străine în vreme de război sau chiar de pace, dacă se conturează o stare iminentă de agresiune;
    – limitează sever tonajul vaselor de război străine la 15.000 tone – imposibil, deci, ca vreun portavion al S.U.A. sau altei ţări NATO şi escortele lor (Task Force) să ajungă în Marea Neagră – de asemenea şederea la Nord de Bosfor a neriveranilor este limitată la maximum 21 de zile;
    – calibrul tunurilor străine trecute prin strâmtori nu poate depăşi 203 mm;
    – Rusia şi Turcia pot mişca portavioane şi chiar submarine către şi din Mediterana etc.

    Cu alte cuvinte, pe când cele două puteri riverane sunt scutite de restricţiile impuse celorlalţi, vasele de război ale S.U.A. şi N.A.T.O. nu au acces în Marea Neagră, „diplomaţia” portavioanelor nu funcţionează acolo, frustrarea din glasurile unor politicieni sau şefi militari de la Washington sau Bruxelles, atunci când vine vorba de Marea Neagră, este de înţeles. Oricum, se constată cu îngrijorare în momentele de faţă că, în apele din estul României, încleştarea titanică a superputerilor se încinge tot mai tare. Bruce Jackson şi Traian Băsescu nu mai sunt ce au fost, dar politicile lor au rămas. Acum mai bine de zece ani, cei doi, un neoconservator aprig şi un quisling, adică un trădător al ţării sale, au apucat să arunce în Marea Neagră seminţele şi mai negre ale discordiei. Le vedem şi astăzi pretutindeni, purtate colo şi colo, de valuri.

    http://www.art-emis.ro/analize/3062-al-treilea-razboi-mondial-si-marea-neagra.html

    Apreciază

  11. geo said, on august 22, 2015 at 10:50 am

    Se știe că Yoga se practică de mii de ani și că practicarea acestei metode îmbunătățește atât mintea cât și corpul. Yoga este caracterizată prin meditație și exerciții fizice cacre îmbunatățesc flexibilitatea organismului și pot ameliora starea de sănătate.

    Yoga demonstrează că spiritul și corpul pot fi într-o uniune și echilibru încât ajung să creeze un singur element.

    Yoga înseamnă și respectarea unui set de principii de viață sănatoasă și valori morale prin care se renunță la o viață dezordonată și, de asemenea, ne ferește de dezechilibre și excese.

    Dar care sunt avantajele asupra stării de sănătate pe care le poate aduce yoga?

    http://www.expresmagazin.ro/yoga-beneficiile-practicarii/

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 24, 2015 at 10:39 am

      geo

      Tu ce zici despre yoga?

      Apreciază

    • Irina said, on septembrie 5, 2015 at 1:30 pm

      Asta aduce doctrina ecumenista, amestecarea ortodoxie cu toate ereziile. Dar din cate stiu acei ortodocsi din India numiti tomistii sunt de fapt monofiziti ca si coptii, iacobitii si altii.

      Apreciază

  12. geo said, on august 22, 2015 at 10:54 am

    Patriarhia Română a transmis un comunicat de presă prin care explică ce se întâmplă cu veniturile realizate de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române. „Din veniturile realizate, Biserica susţine multiple activităţi în societate”, se arată în comunicat.

    Veniturile realizate de eparhiile Bisericii Ortodoxe Române sunt folosite pentru cheltuielile curente cu plata salariilor personalului deservent, a impozitelor şi contribuţiilor la asigurările sociale aferente fiecărui salariat, plata facturilor la utilităţi, întreţinerea imobilelor bisericeşti, inclusiv pentru construirea de noi locaşuri de cult, precum şi pentru susţinerea instituţiilor, programelor şi activităţilor misionare, sociale, educaţionale şi culturale, se arată într-un comunicat de presă al Patriarhiei Române.

    Patriarhia justifică excedentul financiar tocmai printr-o „administrare corectă şi înţeleaptă a veniturilor”. „Excedentul de la sfârşitul fiecărui an nu constituie profitul eparhiei respective, ci este reportat în bugetul pe anul următor cu scopul susţinerii activităților bisericeşti în derulare sau altele noi”, se precizează în comunicat.

    În prezent, în Biserica Ortodoxă Română funcţionează 785 de instituţii şi servicii sociale şi sunt derulate 576 de programe sociale, pentru susţinerea cărora anul trecut (2014) eparhiile Patriarhiei Române au cheltuit peste 87.000.000 lei.

    Cât despre sprijinul financiar pentru Catedrala Mântuirii Neamului şi pentru alte locașuri de cult din România, Patriarhia Română explică că acesta este stabilit prin lege (Legea Catedralei 261/2005 şi Legea cultelor 489/2006) şi se regăseşte în multe state ale Uniunii Europene.

    http://www.expresmagazin.ro/ce-face-biserica-romana-cu-veniturile-realizate/

    Apreciază

  13. geo said, on august 22, 2015 at 10:58 am

    Apreciază

  14. geo said, on august 22, 2015 at 10:59 am

    Forumul Româno-American se alătură altor organizaţii şi persoane din ţară şi din străinătate şi îşi exprimă nedumerirea faţă de promulgarea unei legi arbitrare referitoare la anumite „activităţi extremiste”. Redăm mai jos un fragment care în opinia noastră exprima confuzia noii legi:

    „… Faptă de a promova, în public, idei, concepţii cu doctrine fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani şi interzicerea unor drepturi…”

    Cum se definesc „faptele” menţionate mai sus? Prin ce miracol lipsesc comuniştii din această listă? Cum se explică toleranta faţă de hortiştii din mijlocul ţării? Şi la ce se referă legea? La ce ace gândesc şi exprima oamenii? Numai Dumnezeu judecă ce este în sufletul omului; Legea judeca faptele!

    Legea 217 din 2015, votata orbeşte în unanimitate, seamănă leit cu legile comuniste în care toate organizaţiile erau libere afară de… şi urmau toate organizaţiile nedorite de regim. Stalin ar fi fost mândru de o asemenea lege!

    • Votând şi promulgând noua lege, autorii au dovedit că nu înţeleg democraţia.

    • Un stat democrat trebuie să aibă curajul să accepte toate opiniile, toate organizaţiile şi toate orientările politice care respectă ordinea socială. În America, de exemplu, sunt recunoscute toate organizaţiile, inclusiv partidul comunist, şi acest lucru nu slăbeşte democraţia ţării.

    • România trebuie să-şi asume istoria şi să înveţe din experienţele anterioare. Acolo unde s-au comis greşeli sau abuzuri acestea trebuie tratate individual, nu într-un bloc nebulos în care pe lângă cei vinovaţi pot fi adăugaţi în mod arbitrar mii şi mii de cetăţeni oneşti.

    • În vederea refacerii ţării statul are datoria să angajeze toate forţele naţiunii, inclusiv cele cu sentimente naţionaliste. Legionarii au fost naţionalişti, dar nu s-au confundat cu fasciştii. Cu excepţia unui număr regretabil de indivizi care au comis crime, majoritatea lor au fost victime. Închisorile au fost pline cu Romani etichetaţi drept legionari. Se doreşte cumva repetarea istoriei? Reamintim că Mişcarea Legionară nu a fost trimisă în judecată ca organizaţie fascistă la sfârşitul războiului. În realitate, legionarii aflaţi în Germania erau toţi internaţi de Hitler în lagăre de concentrare şi au fost eliberaţi de Aliaţi.

    • Noua lege pune semnul egalităţii între fascism, legionarism şi naţionalism. Atenţie însă! Prin suprimarea naţionalismului se poate ajunge la dizolvarea cimentului naţional şi chiar la lichidarea naţiunii. Unele puteri străine doresc distrugerea României. Vor şi legislatorii noştri acest lucru?

    • Romanii demni şi conştienţi au datoria să ia atitudine. Altfel ne vor condamna generaţiile viitoare şi ne va acuza toată lumea de laşitate. Vor fi condamnaţi nu numai cei vii, dar vor fi scoşi din istorie toate marile noastre personalităţi de la Mihai Eminescu şi Mircea Eliade până la părintele Gheorghe Calciu şi părintele Niculae Steinhardt.

    • Dezbaterile pe seama noii legi dovedesc totuşi că mulţi romani îşi dau seama de gravitatea ei. Legea a fost deja criticată de mai multe personalităţi şi instituţii importante. Dacă această lege antiromâneasca nu va fi abrogata, ea trebuie supusă judecăţii Curţii Constituţionale şi în ultim caz Tribunalului Internaţional pentru Drepturile Omului. Altfel, ne merităm soarta!

    Nota Bene: Istoria e în continuă mişcare şi nu poate fi sugrumată! Autorii noii legi şi-au imaginat probabil că istoria se încheie odată cu ei! Ar fi bine să nu-şi facă nimeni iluzii! Iar noi autorii acestei declaraţii, semnăm mai jos ca să nu susţină istoria că toţi Românii au fost laşi!

    http://confluente.ro/Eveniment–Comunicate/nicholas_dima_1440033066.html

    Apreciază

    • geo said, on august 22, 2015 at 11:00 am

      Ordinul lui Hitler referitor la legionari. Favorul făcut de Himmler lui Horia Sima

      Expresia „Garda de fier. Organizaţie teroristă de tip fascist” şi ideea că legionarii au fost protejaţii şi asociaţii naziştilor au devenit cumva axiome în istoriografie. Am găsit câteva documente care contrazic acest punct de vedere. De fapt este vorba de un întreg dosar alcătuit de subordonaţii lui Joachim von Ribbentrop în jurul fugii lui Horia Sima din Germania în Italia.

      O poveste încă nebuloasă încercarea de fugă a lui Horia Sima din 16 decembrie 1942. Ministrul italian de externe Galeazzo Ciano nota cu acest prilej „A sosit în Italia Horia Sima, şeful legiunii româneşti. Pentru că a fugit din Germania, cu un paşaport fals, Himmler ne cere extrădarea lui. Din partea mea, l-am consiliat pe Duce să-l extrădeze, fără alte discuţii, cu atât mai mult cu cât prezenţa lui aici ne-ar crea probleme cu Antonescu. Apoi, una peste alta, un derbedeu mai puţin.” Nici italienii nu îi iubeau foarte tare pe legionari. Dar să vedem cum a hotărât Hitler să îi trateze, după ce Horia Sima a fost readus în Germania. (fotografiile documentelor le puteţi vedea la sfârşitul articolului). Pe scurt: naziştii i-au internat pe legionari în lagărele de concentrare de la Buchenwald şi Sachsenhausen (la Buchenwald în spatele sârmei ghimpate, iar Horia Sima la izolare, în lagărul de la Sachsenhausen).

      http://www.george-damian.ro/ordinul-lui-hitler-referitor-la-legionari-favorul-facut-de-himmler-lui-horia-sima-2190.html

      Apreciază

  15. geo said, on august 22, 2015 at 11:02 am

    Primul atentat terorist din Romania, opera unor jidani comunisti!

    În legătură cu acest moment dramatic, v-aş ruga să faceţi un exerciţiu de imaginaţie: ce s-ar întâmpla dacă aceste fapte s-ar fi întâmplat în Parlamentul Israelian (Knessetul), iar autorii lor ar fi membrii minorităţii româneşti din Israel ?

    Cum presa relatează despre un atac terorist, autorii sunt numai arabii, oriunde în lume. Dar ce te faci cu terorismul din România ? Ţară paşnică, cu o populaţie fără antecedente extremiste sau revizioniste, România a cunoscut şi ea oroarea atentatelor teroriste ! Era ziua de 8 decembrie 1920, când “dispozitivul exploziv artizanal plasat în sala Senatului României i-a ucis pe Ministrul Justiţie, Dimitrie Greceanu, decedat la spital şi pe senatorii Demetriu Radu, (Episcop greco-catolic de Oradea Mare, ucis pe loc), Spirea Gheorghiu (decedat la spital). În urma atentatului au fost şi mai mulţi răniţi printre care preşedintele Senatului, Constantin Coandă”.

    Hai să vedem cine au fost autorii acestei teribile acţiuni împotriva statului român şi motivaţia ei. Să începem cu liderul grupului terorist, tov. Max Goldstein (1898–1924), evreu născut în Bârlad, mutat apoi în Bucureşti, unde a devenit simpatizant al comunismului şi anarhismului. Evreul Max Goldstein avea convingerea “revoluţionară” că doar prin atacuri teroriste, comunismul va triumfa în ţara noastră. Autorităţile îl condamnă la 10 de puşcărie dar evadează (?) şi fuge la ruşi, în Odesa. Stă o perioadă ascuns acolo. Apoi revine în România, având scopuri precise şi un important suport financiar.

    Evreul Max Goldstein îşi formează un grup de acţiune, din care făceau parte Saul Osias şi Leon Lichtblau, amândoi evrei “patrioţi”. Teroriştii evrei încep să facă experimente cu explozibil, în care tov. Max Goldstein îşi pierde un braţ pe care-l înlocuieşte cu o proteză metalică, devenind „omul cu cîrlig”. Dar nimic nu-i poate împiedica să slujească terorismul bolşevic pe teritoriul României ! Ei încearcă, în noiembrie 1920, să-l asasineze pe ministrul afacerilor interne din acea vreme, Constantin Argetoianu. Calculul matematic şi orientarea în spaţiu nu erau, se pare, punctele forte ale evreilor terorişti, aşa că rezultatul va fi dezamăgitor, bomba distrugând doar partea neocupată a vagonului de trenul vizat, între staţiile Chitila şi Ciocăneşti.

    Grupul teroristo-comunist evreiesc nu renunţă. Şi vine fatidica zi de 08.12.1920. Îndrumaţi şi organizaţi de un alt evreu, Abraham Grinstein din Odesa, cei 3 detonează bomba în Senatul României ! Complicităţile au rămas la stadiul de presupuneri legate de grupul celor 11 comunişti evadaţi în acea perioadă de la Jilava. Ei fuseseră condamnaţi pentru distribuire de manifeste şi de broşuri de propagandă bolşevică la Chişinău şi propagarea revolutiei bolşevice în Romania. Evreul Max Goldstein, principalul autor al atentatului, fuge în Bulgaria imediat după atentat. Este prins în octombrie 1921, când încerca să reintre în ţară pe la Rusciuk (!).

    “…Din incinta se desprind, indreptandu-se spre banca ministeriala, domnii Greceanu si Valeanu (ministru al Lucrarilor Publice si Comunicatiilor); domnul general Coanda, presedintele Senatului, urca spre fotoliul prezidential. In acel moment, o detunatura ingrozitoare rasuna in incinta, cutremurand zidurile si aruncand in aer cateva pupitre. O panica neinchipuita se produce, tipete si strigate de salvare rasuna, in vreme ce intr-un lac de sange, doi senatori sunt scosi afara. ..corpul de garda opreste iesirea celor aflati inauntru”, deoarece, in primele momente, s-a crezut ca bomba fusese aruncata chiar atunci, dinspre bancile rezervate publicului. – ziarul Adevărul

    Câteva amănunte: bomba a fost construită din 2 obuze de mortier germane model 1916, toată operaţiunea a avut loc în locuinţa arhitectului evreu Lichtblau (nu avea nici o legătură cu teroriştii, copii lui erau simpatizanţi bolşevici). Experţii au stabilit că obuzele au fost introduse unul în altul, obţinându-se un focos dublu de care au fost legate două fire ce duceau la o baterie şi la un ceas deşteptător, aceste din urmă elemente fiind conectate în serie. Evreii Goldstein, Saul Osias şi Leon Lichtblau au ţinut o scurtă consfătuire datorită unei diferenţe de păreri, Osias şi Lichtblau opinând că ar fi mai potrivit scopului şi mai moral (!) să atace sediul Siguranţei. Goldstein i-a contracarat cu argumente susţinând că „mult mai moral este atacarea oligarhiei române în propria casă, care va fi şi coşciugul ei, Senatul”. În cele din urmă i-a convins cu aceste cuvinte: „aceasta este misiunea mea”.

    Goldstein a crezut că în acea zi urma să fie o şedinţă excepţională a plenului Senatului cu participarea Regelui şi a guvernului Averescu, hotărând să profite de ocazie. Spre seară, Leon Lichtblau a ieşit după informaţii. Veştile nu erau chiar cele aşteptate: scăpaseră şi Regele(care nu venise) şi Averescu(care întârziase 5 minute), erau 6 morţi sau răniţi, ceilalţi(miniştri şi senatori) alegându-se doar cu o spaimă de moarte. Lui Goldstein nu i-a venit să creadă că existau supravieţuitori. Deşi simţea că agenţii Siguranţei sunt tot mai aproape de el, a stat în Bucureşti încă patru zile ca să afle bilanţul exact de morţi şi răniţi şi, mai cu seamă, de ce este atât de redus: un obuz nu explodase…

    La 28 Iunie 1922 evreul Max Goldstein a fost condamnat la muncă forţată pe viaţă. Ceilalţi inculpaţi au fost condamnaţi la pedepse până la10 ani de muncă forţată. Sentinţele au fost pronunţate după 125 de şedinţe. Max Goldstein a murit în 1924 de pneumonie în închisoarea Doftana.

    https://istoriaincomoda.wordpress.com/2012/11/16/de-ce-nu-ne-ati-lasat-sa-va-iubim-3/

    http://ro.scribd.com/doc/167289662/Istoria-Comunismului-in-Romania-Victor-Frunza#scribd

    Apreciază

    • geo said, on august 22, 2015 at 3:28 pm

      Am văzut zeci de filme realizate în lagărele de concentrare ale naziştilor şi m-am cutremurat tot de atâtea ori de ororile făcute de nişte oameni care trăiau, totuşi, în ţara lui Goethe, Beethoven sau Kant! N-am putut niciodată să-mi stăpînesc lacrimile în faţa grămezilor de cadavre care urmau să fie aruncate într-o groapă comună.

      Toţi cei care au participat la astfel de monstruozităţi şi-au anulat calitatea de oameni raţionali, căci astfel de acţiuni demente nu au legătură decît cu instinctele animalice, arătînd cît de periculoasă este cultivarea urii faţă de oricine este altfel decît tine, avînd altă religie, altă culoare a pielii, altă naţionalitate. Am auzit că unii dintre comandanţii lagărelor se duceau seara la concerte, ascultînd emoţionaţi muzica lui Bach sau Mozart, iar dimineaţa deschideau cu seninătate uşa camerelor de gazare! Sînt lucruri despre care credeam că nu pot exista în acelaşi om, că fiecare lucru ce ţine de latura estetică a vieţii produce modificări semnificative asupra psihicului omului, făcîndu-l nu neapărat mai bun, dar măcar mai sensibil în faţa durerii şi suferinţei, chiar dacă este vorba de trăirile altora.

      Tot ce s-a întîmplat în lagărele de concentrare naziste reprezintă, fără îndoială, o ruşine a întregii omeniri, nu numai a nemţilor care au legitimat prin vot un guvern capabil să genereze un asemenea genocid, argumentat prin aberaţia apartenenţei victimelor la o anumită naţionalitate. Nimic din ceea ce s-a întîmplat în aceste lagăre nu poate avea o justificare, căci uciderea acestor oameni nu s-a făcut nici ca la animale, pentru a potoli foamea, nici din instinctul firesc de apărare, nici din reflexul hoţesc de-i lua victimei ceva ce-şi dorea criminalul. Toate aceste aberaţii criminale din lagărele naziste au venit dintr-un spirit exacerbat al unei puteri iluzorii, din sentimentul că, dacă ai puşca în mînă, poţi să faci orice, întrucît nimeni nu-ţi cere socoteală; lucruri care s-au dovedit, toate, a fi deşertăciune.

      Pentru toate victimele din aceste lagăre, nu putem decît să vărsăm neîncetat lacrimi, iar pentru familiile distruse de aceste oribile crime să manifestăm toată compasiunea şi frăţietatea pentru a se putea depăşi, cît de cît, ceva care nu mai poate fi recuperat: viaţa.

      Din păcate, în toţi aceşti ani de cînd lagărele s-au închis, iar vinovaţii au fost condamnaţi la moarte, oameni care n-au avut nici o legătură cu victimele holocaustului, au văzut în soarta acestor nefericiţi calea pentru a dobîndi ceea ce pregătirea sau competenţele nu puteau să le ofere.

      Zeci de mii de asociaţii, de institute sau de organizaţii s-au născut peste noapte şi au preluat durerea celor dispăruţi în lagărele naziste ca pe un capital bun de stors. Nu ne referim aici la acele organizaţii care chiar au contribuit la depistarea unor criminali fugari şi la aducerea acestora în faţa completelor de judecată, ci la acea puzderie de asociaţii care aveau în comun cu victimele doar apartenenţa etnică, şi care invocă holocaustul doar pentru a justifica nişte fonduri uriaşe care, de cele mai multe ori, nu ajung la familiile celor dispăruţi, ci în conturile unor profitori care, practic, batjocoresc memoria victimelor holocaustului!

      Ana Robinsohn Pauker, de pildă, era evreică. În timp ce conaţionalii săi erau gazaţi în lagărele naziste, ea a venit în România şi nu a făcut altceva decît să deschidă gulagul comunist, care n-a fost decît o altă formă de lagăr de concentrare! Putem noi să spunem astăzi că, în memoria evreilor ucişi în lagărele germane, Ana Pauker ar merita vreo compasiune, din moment ce ştim că, în acelaşi timp cu holocaustul, ea punea bazele unui sistem criminal la fel de criminal ca şi cel nazist?

      La fel şi toţi ceilalţi evrei aduşi din Rusia sau din ţările satelite pentru a instaura în România un regim care a ucis în închisori cîteva sute de mii de oameni şi care a practicat tortura sistematică, avînd aceleaşi efecte ca metodele fasciste.

      Aşa cum au existat ideologi ai crimelor naziste, la fel de vinovaţi ca acei comandanţi care deschideau robinetele pentru ca gazul ucigaş să pătrundă în încăperile în care erau evrei nevinovaţi, tot aşa au existat ideologii comunişti evrei care au pus bazele întregului sistem criminal de după 1948, ale cărui efecte continuă şi astăzi să fie resimţite.

      Lista acestora este lungă: Walter Neulander (Roman), Alexandru Nicolschi (Grumberg Boris Nicolschi), Silviu Brucan (Samuil Brukner), Leon Tismeniţki, Paul Cornea, Radu Florian, Mihai Roller, care a condus secţia de istorie şi care a fost făcut academician deşi nu avea studiile terminate, Filipovici, Onesacu Marcu, Marusohn, Krakauer Charlota, Langfelder Paul, Aronovici, Iosif Chişinevschi, care împreună cu Miron Costantinescu l-au ucis pe Lucreţiu Pătrăşcanu cu ranga, Teodor Rudenco, care ni i-a băgat pe gît pe poeţii A. Toma, Eugen Frunză sau Marcel Breslaşu, Ghizela Vass, Eduard Mezincescu (Mezingher), Mircea Bălănescu, Clara Ardeleanu, Gheorghe Stoica, Mircea Bălănescu, Mihai Florescu, Emil Bodnarebko (Botnăraş), Leontin Silaghi (Sălăjan), Luka Laszlo (Vasile Luca), Ana Toma, Alexandru Moghioroş, Teohari Georgescu (Burach Tescovici), Serghei Niconov, Bodnarenco, Pantelei Pantiuşa, Vladimir Mazuru, Cacica Sasa, Oprescu Dorel, Slechinger Paul, Chioreanu Magdalena, Blaukenstein Magdalena, Roza Adalbert, Bichel Ivan, Mişa Protopopov, Bercovici, Ijak Adalbert, Szabo Eugen, Maximenco Feodor, Hollinger Isidor, Teişanu Eugen, Hirch Tiberiu, Friedlander Eugen, Herişan Alina, Ebner Silvia, Kovaks Pius, Demeter Şandor, Hirch-Haiducu, Fux Beria, Herscovici, Schmerler, Hary Bogadan, Mihai Pacepa, Dulgheru Mişu (Dulbergher), care a condus Direcţia de cercetări penale alături de Aritonovici Samy, Matusevici Nathan, Ficher Simon, Zigler Simon, Davidovici Leon, Segal Luiza, Demeter Şandor, şef de cadre la Ministerul de interne, Ludovik Weiss, care a lucrat în Siguranţă în 1946-1948, iar ulterior la Securitate (1948-1960), fiind cel care s-a ocupat de loturile Canal şi Lucreţiu Pătrăşcanu (în1949 aîmpuşcat patru ţărani din Odorhei (Satu-Mare): Andrei Pop, Chira Gheza, Biro Andrei, Gyla Alexandru), Ştefan Koller, locotenent colonel de Securitate care între 1954 şi1957 afost comandantul închisorilor din Aiud şi apoi a Văcăreştilor, Avram Bunaciu, care a fost Preşedintele Tribunalului poporului, Alexandru Voitinovici, Alexandra Sidorovici (soţia lui Silviu Brucan), care a fost acuzator public în procesele lui Iuliu Maniu, Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Gheorghe Brăteanu, Constantin Titel Petrescu.

      Poate să-l acuze cineva de antisemitism pe cel care, după modelul Legii 217/2015, dată împotriva legionarilor, i-ar pune pe o listă a proscrişilor pentru că, sub diferite forme, au participat la crimele din anii ’50, în care au dispărut cîteva sute de mii de români, de la ţărani simpli, la intelectuali de mare valoare, ucişi sau torturaţi prin închisori?

      Fără îndoială, în faţa memoriei evreilor ucişi în lagărele de concentrare naziste trebuie să plecăm capul şi să lăsăm lacrimile să curgă neîncetat, pe de o parte ca semn de compasiune îndurerată, iar pe de altă parte ca dorinţă ca astfel de crime să nu mai aibă loc niciodată! Dar absolut aceleaşi sentimente cerem omenirii întregi şi faţă de sutele de mii de români exterminaţi în închisorile comuniste, care nu aveau altă vină decît că şi-au iubit ţara! Între aceste suferinţe nu poate exista decît semnul de egalitate, căci moartea nu alege pe nimeni după naţionalitate, culoarea pielii sau religie!

      Cînd, ca reacţie la această absurdă Lege 217/2015, mulţi cer să fie incriminat şi comunismul pentru crimele sale, să nu creadă cineva că lista începe şi se termină cu Nicolae Ceauşescu! Nu, lista începe cu cei enumeraţi mai sus, pe care nici măcar copiii sau nepoţii lor, unii ajunşi acum lideri de opinie, nu-i pot spăla de păcate, din moment ce românii, în baza acestei absurde Legi 217/2015, pot intra în puşcărie doar pentru că ar citi cărţile unor mari intelectuali cu simpatii legionare!

      Aici nu e vorba de vreun spirit revanşard, căci autorii unor crime nu merită răzbunarea, ci pedeapsa potrivită. Vrea cineva să fie condamnaţi oamenii pentru simpatiile politice cu acei reprezentanţi ai regimurilor criminale, atunci aşa să fie! Dar fără excluderi pe criteriul „doar unii”, pentru că astfel reacţiile ce se pot naşte sînt devastatoare, necontrolabile şi pot duce la repetarea unor experienţe pe care nimeni nu mai vrea să le trezească, aşa cum au fost Nazismul şi Comunismul.

      Marii şefi de stat din ultimele decenii au făcut gesturi istorice de împăcare între Germania, Italia, Anglia, Franţa, dînd un semnal pentru întreaga omenire: nimic nu trebuie uitat, dar nimic din răul acela imens nu trebuie păstrat ca motiv de răzbunare! Legea aceasta 217/2015, coaptă de minţi înfierbîntate, trebuie abrogată imediat, pînă nu generează efectul acela îngrozitor care separă oamenii după criterii etnice: noi şi ei, ai noştri şi ai lor. Abrogaţi legea aceasta dacă vreţi să rămînem toţi împreună!

      Nimeni nu are dreptul să se joace cu astfel de jucării periculoase, căci ne-am trezi cu toţii în situaţia unuia care, după ce trage cuiul de siguranţă al unei grenade, ar pune-o liniştit sub pernă, crezînd că astfel se apără de hoţi!

      http://www.cotidianul.ro/articol-266687/?window=full

      Apreciază

  16. geo said, on august 22, 2015 at 11:03 am

    Cei care conduc destinele României după 1989 sunt trădători de ţară. După asasinarea Ceauseştilor România a intrat în stare de ocupaţie nedeclarată şi plăteşte tribut. Cum altfel explicaţi distrugerea sistematică a economiei, din ordinul şi cu supervizarea celor aflaţi la putere, înstrăinarea avuţiei naţionale pe comisioane luate de cei cu drept de semnătură şi stampilă, recunoaşterea holocaustului care nu a avut loc în România, plata pretenţiilor Israelului – despăgubiri de 60 miliarde dolari -, din care actualul Preşedinte al României şi Guvernatorul B.N.R. au dat o treime, etc. In Romnia nu se mai produce nimic.

    Între cei mai ticăloşi trădători şi vânzători de ţara este Mugur Isărescu. adus la B.N.R. prin intermediul marelui trădător de ţara, Ion Iliescu. În ianuarie 1990, Isărescu a refuzat să semneze, cu acordul lui Iliescu, plata combustibilului cu care trebuiau aprovizionate 128 de nave de mare tonaj aflate în diverse locuri în lume, lăsându-le arestate în porturi şi pierdute de România pentru neplata taxelor portuare. B.N.R. deţinea peste două miliarde de dolari în rezerve. Iliescu a ştiut şi a fost de acord cu acest jaf. Isărescu a fost primul care a pus umărul la dispariţia flotei. Au urmat Băsescu şi alţi miniştri la transporturi. în cârdăşie cu reprezentanţi marcanţi ai partidelor de guvernământ.

    Isărescu era prim-ministru în timpul lui Emil (Cazbici) Constantinescu, Bercovici-Berceanu fiind semnatar al contractului cu Gold Corporation. Emil Cazbici Constantinescu, dar şi toţi cei din conducerea Partidului Democrat au căpătat acţiuni la Gold Corporation, la fel ca şi mulţi reprezentanţi ai guvernului de atunci.După 1944, la liceul internat „Brătianu” devenit „Horia Closca si Crisan” din Pitesti, Emil Cazbici, zis şi mânuţă, (fiindcâ are o mână atrofiata) bătea elevii în calitate de şef UTM, amenintând că el e născut în Uniunea Sovietică. În mandatul de preşedinte al României, al lui Emil Cazbici Constantinescu, acesta, în cirdasie cu directorii S.R.I. şi S.I.E., au decis vinzarea pe şestache şi pe comisioane mici a intregii documentaţii privind prospecţiunile geologice şi zăcămintele de aur ale României, aflate în camerele seifuri de la institutul de Geologie.

    Într-o noapte au fost scoase din Institul de Geologie toate documentele şi au fost scoase din ţara. Atunci au venit la fix, prin intermediarul Frank Timiş, din Canada, să cesioneze nu numai Roşia Montană dar şi alte mari zăcăminte de aur. Mai mult, se ştia că zăcămintele respective contin şi metale rare, mult mai preţioase, nu doar aur şi argint. Actualmente, întreaga documentaţie privind pospecţiunile geologice şi rezervele de aur ale României umplu rafturile într-un birou evreiesc de avocatură din Toronto, la etajul 52 din bocul Turn. În cârdasie cu interesele jidoveşti, Isărescu a sistat cumpărarea aurului extras din minele de aur din România.

    http://www.expunere.com/tradatori-de-tara-adevaratii-gropari-ai-romaniei.html

    Apreciază

  17. Stefan said, on august 22, 2015 at 11:07 am

    umm…nu vreau sa le iau apararea catolicilor dar Grace Cathedral nu e catolica

    Apreciază

  18. geo said, on august 22, 2015 at 12:38 pm

    Parca erau mai multe postari…nu au aparut toate…

    Apreciază

  19. geo said, on august 22, 2015 at 1:04 pm

    Politia din Macedonia a folosit gaze lacrimogene, vineri, pentru a dispersa miile de imigranti si refugiati care incercau sa patrunda pe teritoriul tarii dinspre Grecia, relateaza Reuters.

    http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/secret-pentagon-report-reveals-us-created-isis-tool-overthrow-syrias-president-assad

    http://www.jpost.com/Middle-East/Former-PM-Ehud-Barak-We-could-defeat-ISIS-in-a-matter-of-two-days-407229

    americanii se fac ca nu vad si acest aspect, si ne intoxica non stop cu pericolul rusesc… astia sunt de 10 ori mai rai chiar si decat armatele sovietice…

    multi dintre ei teroristi cu acte in regula.

    …de obicei, pun femeile si copii la inaintare, ca dupa aia sa urle despre ”atrocitatile politiei”, iar presa neomarxista si antisemita europeana abia asteapta sa le plinga de mila. Breivik, erou european!

    Apreciază

  20. Riko said, on august 22, 2015 at 1:59 pm

    Apreciază

  21. valentin said, on august 22, 2015 at 3:13 pm

    Până la urmă s-a ținut vreo conferință despre sfinții închisorilor după ultimele evenimente pentru a clarifica situația din perspectiva noii legi ?

    Apreciază

  22. geo said, on august 22, 2015 at 3:32 pm

    Reprezentanţii Forumului Transilvania Furată, ai Fundaţiei Naţionale pentru Românii de Pretutindeni şi ai Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş au solicitat vinerea trecută, în cadrul lucrărilor Universităţii de Vară, care au avut loc la Complexul Sportiv Naţional Izvoru Mureşului, anchetarea de către DNA a retrocedărilor ilegale din Transilvania şi recuperarea de către statul român a miilor de proprietăţi care au intrat în posesia unor persoane care nu aveau acest drept. Redăm, mai jos, selecţiuni de la dezbaterea temelor Probleme ale retrocedărilor ilegale de proprietăţi în Transilvania. De ce statul român nu reacţionează? şi Bogăţiile subsolului României şi necesitatea înfiinţării unui Fond Suveran pe modelul Norvegiei.

    http://www.cotidianul.ro/inconstienta-prostie-sau-coruptie-avem-grofi-despagubiti-a-treia-oara-266819/

    Apreciază

  23. geo said, on august 22, 2015 at 3:33 pm

    Circa500.000 de israelieni dețin pașapoarte UE, de peste două ori mai mulți decât se estimase în anul 2000. Pe lângă aceștia, 500.000 de israelieni dețin pașapoarte rusești, americane sau ale altor state. Practic, unul din opt cetățeni israelieni mai deține o cetățenie, scrie Newsweek.

    Fenomenul a luat amploare în ultimii ani. Artista Hadas Kedar, rudă îndepărtată a lui Theodor Herzl, părintele statului evreu, a ajuns să caute dovezi despre viața familiei ei în Ungaria, în anii 1920, certificate de naștere, diplome de studii, totul pentru a aplica pentru obținerea cetățeniei ungare la ambasada Ungariei la Tel Aviv. Hadas Kedar nu consideră că dorința ei este în contradicție cu principiile lui Herzl. ”Vorbele sale au fost răstălmăcite. Viziunea sa a fost confiscată de partidele de dreapta”. Ea spune că nu este de acord cu politica actualului guvern în teritoriile palestiniene și că susține crearea unui stat palestinian. Mai mult, îi este frică de amenințarea teroristă și de izbucnirea unui război generalizat în Orientul Mijlociu. ”Vreau să le ofer copiilor mei mai multe oportunități. Nu cred că lui Herzl i-ar fi plăcut să trăiască în Israelul de astăzi”, spune ea.

    http://www.cotidianul.ro/de-ce-tot-mai-multi-israelieni-vor-sa-obtina-cetatenie-europeana-266821/

    Apreciază

  24. geo said, on august 22, 2015 at 3:35 pm

    Din cauza arsenalului nuclear rusesc și a politicii promovate de guvernul lui Vladimir Putin, Rusia este o amenințare la însăşi existența SUA, a declarat Ashton Carter, secretarul american al Apărării, potrivit Voice of America, citată de Paginaderusia. Carter afirmă că americanii urmăresc îndeaproape evoluțiile din estul Ucrainei.

    „De la sfârșitul Războiului Rece nu am mai văzut Rusia ca un antagonist, dar Rusia lui Putin în multe privințe se comportă ca un antagonist al Statelor Unite. Acest lucru este nou pentru noi şi vom reacționa. Vom face acest lucru cu forță și echilibrat, suntem pe cale să ne actualizăm capacitățile și calitativ, și cantitativ”, a spus Carter, care a adăugat că SUA au relansat pe un nou făgaş cooperarea cu NATO.

    „Noi întărim apărarea țarilor de la frontiera cu Rusia, atât membre NATO cât și non-NATO, astfel încât acestea să fie gata pentru un nou scenariu militar de tipul „omuleții verzi”, pe care Rusia l-a aplicat în Ucraina”, a adăugat el.

    În același timp, Carter a declarat că Statele Unite continuă să lucreze cu Rusia pe anumite direcții, cum ar fi combaterea terorismului.

    „Lăsăm ușa deschisă în cazul în care succesorul lui Putin va dori să conducă Rusia în altă direcție decât cea a confruntării cu toată lumea”, – a declarat șeful Pentagonului.

    http://www.cotidianul.ro/seful-pentagonului-lasam-usa-deschisa-pentru-succesorul-lui-putin-266804/

    Se pare ca ponta de la astia a invata dublul limbaj!!! Deci dupa cum declara nenea asta nu sua sint de vina ca au inconjurat Rusia cu baze americane ci Rusia ca se…apara!!!

    Apreciază

  25. lastunnegru said, on august 22, 2015 at 3:59 pm

    saccsiv

    Vroiam sa pun un comentariu cu film legal ( o serie de mini filme de 4-8 minute ) realizat de cei de la Hollywood – Warner Brothers despre nanocipuri, transhumanism si ce se poate intampla cand un virus intra reteaua celor care au aceste nanaoimplanturi si ii omoara pe toti cei care le au. Este doar o problema H+ Seria DIgitala are 48 de mini episoade dar din acele episoade 2 contin scene de sex iar unul de dansuri exotice care cred ca le face rau duhovniceste tuturor ( Episoadele care nu sant bune sant 3 – 9 – 11 – 23 ). Episoadele se pot urmari si separat cea ce e foarte bine dar mie frica ca daca pun cele 45 de episoade din H + Seria Digitala cred ca o sa blochez aceasa pagina . Tu ce parere ai ?

    H+: The Digital Series

    https://en.wikipedia.org/wiki/H%2B:_The_Digital_Series

    H +: Seria Digital (adesea abreviata ca H +) este o serie de web produs de Bryan Singer si a creata de John Cabrera și Cosimo De Tommaso. Seria, care atinge tema transumanismului, a avut premiera pe 8 august 2012 pe YouTube cu două episoade. Două episoade noi au fost apoi eliberat în fiecare săptămână în zilele de miercuri până la finalul sezonului pe 16 ianuarie, 2013. O a doua sezon este în prezent în producție. [2]

    Seria se bazează pe un viitor în cazul în care o treime din populația lumii are un implantat calculator, numit H +, care face legătura între mintea umană la Internet 24 de ore pe zi. Implantul care a creat de o companie numita Hplus Nano Teoranta, o companie de biotehnologie fondata irlandez cu intenția de a Îmbunătățirea sectorului medical cu tehnologia. Povestea incepe in massmedia care prezintă efectele unui virus care infecteaza implantul H + . Episoade concurente du-te înapoi și înainte în timp la diferite setări, și punctele de vedere diferite personaje „sunt folosite pentru a spune povestea.

    http://www.hplusdigitalseries.com/

    H+ The Digital Series – Channel Teaser

    H+ Fragment: Test Subject

    H+ The Digital Series – Series Premiere Preview

    SI iata si toata seria H + Seria DIgitala realizata din 2012 pana acum un ai doi.

    REPET EPISOADELE PROBLEMA CARE NU E BINE SA NU FIE VAZUTE SANT: 3 – 9 – 11 – 23

    H+ Episode 1: Driving Under

    Apreciază

  26. caldiceiimerginiad said, on august 22, 2015 at 5:02 pm

    Frate Vasile,ai putea sa te uiti si peste acest material : http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/16/ierom-grigorie-sandu-despre-pasul-doi-in-dansul-ecumenic/ ,ar trebui postat pe blog,ASA VOR FACE CU MAJORITATEA SFINTILOR ! SE VOR FOLOSI DE NESTIINTA NOASTRA ! TREBUIE SA CUNOASTEM FOARTE BINE HOTARARILE SFINTELOR SINOADE ECUMENICE SI DOGMELE ORTODOXE ! SA NE RUGAM MACAR SA NE TRIMITA DUMNEZEU CAT MAI MULTI OAMENI LUMINATI DE HARUL DUHULUI SFANT CA ACESTA,SA NE TREZEASCA SI PE NOI CEI ORBI !

    LA FEL SE INTAMPLA SI CU „PSALTIREA MAICII DOMNULUI” , CARTE SCRISA DE UN ERETIC CATOLIC „SFANTUL” BONAVENTURA PENTRU A INDREPTATI EREZIA FILOQUE.ACEASTA CARTE ERETICA ESTE FOARTE RASPANDITA SI IN TARA NOASTRA SI MAI NOU,IN UNELE EDITII APARE CU MENTIUNEA ” INTOCMITA DE SFANTUL DIMITRIE AL ROSTOVULUI ” SAU DE ” SFANTUL DIMITREI AL ROSTOVULUI ” .SFANTUL DIMITRIE AL ROSTOVULUI A ALCATUIT INCHINAREA CATRE MAICA DOMNULUI,NICIDECUM ACEASTA CARTE ERETICA. SA CITIM ACATISTELE MAICII DOMNULUI SI CANOANELE EI PENTRU A O CINSTI !

    Un alt material foarte bun si folositor despre pecetluiri,vremurile din urma etc. , de acelasi autor : https://theologhia.wordpress.com/tag/grigorie-sandu/

    Apreciat de 1 persoană

  27. lastunnegru said, on august 22, 2015 at 7:17 pm

    off topic

    Vreau sa mai spun un lucru despre H + Seria digitala.

    Ce nu mi-a placut la sfarsit la episodul 48 este ca Dumnezeu a lucrat prin Simona Rossi ( careia Dumnezeu ia arat mai multe previziuni ) sa scoata virusul din nanaoimplanturilor oamenilor care mai erau in viata. Adica Dumnezeu ii ajuta oamani sa scape de virus ca isi continue viata lor cu nanoimplantul in corpul lor !?!

    Apreciază

  28. Spaceman said, on august 22, 2015 at 9:43 pm

    Acum pe lângă aia cu curcubeul care vor să-și oficieze căsătoriile în catedrală…

    http://www.agerpres.ro/lifestyle/2015/07/02/biserica-episcopala-din-sua-va-oficia-casatorii-intre-persoane-de-acelasi-sex-08-03-55

    se duc și yoghinii în catedrale sa facă streciuri și să se închine lui Isus X-tos (Chiorpacul) zis și Căpitanul Planetă. Mulți înșelați nu vad niciun rău în yoga,

    ei cred ca ar fi ceva inofensiv, un fel de amestec intre gimnastică și spiritualitate, numai bune pentru sănătate, ca și horoscopul, care ar fi un divertisment la o cafea…

    dar acestea sunt defapt învățături drăcești de închinare lui Lucifer. Ce ar mai fi de adăugat decât pământ, apă, foc, aer și puterea inimii…

    apoi hop apare Căpitanul Planetă. Mulți nu au înțeles mult timp, alții nici acum, de ce atât Căpitanul Planetă cât și zeița hindusa Kali au culoarea albastra.

    O întrebare, ce credeți ca a vândut Grecia pe 85 miliarde de €, după care Tsipras și-a luat tălpășița ? Exact, răspuns corect, numai ca Iuda L-a vândut pe 30 de arginti ( pe atunci atât era prețul unei femei sclav de exemplu ) apoi de ciuda și cuprins de remușcări ca nu a cerut mai mult, a aruncat banii și s-a spânzurat.

    Apreciază

  29. lastunnegru said, on august 23, 2015 at 1:22 pm

    Va rog si eu ceva. Stiu ca nu este bine sa arati greselile aproapelui dar cine stii egleza cat de cat bine si are cunostinte mai multe si poate arata cu bunatate ca ortodoxia nu este compatibila cu yoga daca poate spune acest lucru si Societati Filantropice a Biserici Ortodoxe din Kolkata ( Calcutta ) India. 😦 Eu cred ca din nestiinta sa intamplat sa arate yoga copiilor de ziua yoga anul acesta.
    Dar de ce Patriarhia Ecumenica Ortodoxa Metropolitana din Singapore si Sudul Asiei arata acest clip video pe site-ul lor unde copii fac yoga de ziua yoga nu stiu 😦

    Yoga Day 2015

    http://www.omsgsa.org/archives/2812

    Apreciază

  30. lastunnegru said, on august 23, 2015 at 1:34 pm

    Aceasta este adresa unde puteti sa scieti o undrumare foarte folositoare pentru ei sa nu mai invete copii sa faca yoga.

    http://thepsoc.org/contact-us/

    Si sa stiti cei de la Societatea Filantropica a Biserici Ortodoxe din Kolkata ( Calcutta ) India au depus mult eforturi pentru ai ajuta pe oameni din Kolkata si au facut mute lucruri bune pentru ei

    http://thepsoc.org/our-history/

    Apreciază

    • gheorghe said, on august 24, 2015 at 7:32 am

      Inutil de contactat cei din San Francisco pe aceasta tema.
      Ei au o sectiune clar definita pe site pentru yoga pe care o practica in fiecare marti de la 6.15 …
      Si spun:
      „Although yoga was developed in ancient India, people of all faiths have found that this body-centered meditation is a great way to improve health, open the heart, and deepen your spirituality.”
      Adica: desi yoga s-a dezvoltat in vechea India, oameni de toate credintele au gasit (aflat, constatat) ca aceasta meditatie centrata pe corp este o mare cale de imbunatatire a sanatatii, de a deschide inima si de a adanci spiritualitatea..”
      –––––-
      Sa le luam – nu chiar – pe rand:
      „meditatie centrata pe corp” – adica sa te gandesti la corp, parti ale lui, functionare…
      Pai cum sa te gandesti? Dupa ce idei, principii, … reguli?
      iti spune – „sa deschizi inima” – clar, nu cu … cutitul ci figurativ… sa „iubesti” adica sa-ti placa foartte mult, cel putin sa te straduiesti sa pui sentiment in relatia cu… vom vedea ce/cine. sa fii mai mult decat de acord.
      Sa aprofundezi spiritualitatea… aha, oamenii sint atat de superficiali ca vine yoghinul sa le-o adanceasca: le spune cum este facut corpul, omul, lumea.. cum functioneaza „toate cele” si de ce…
      Ii rescrie individului toata cunoastrea din minte – si ce pune in loc?
      Pai … ce are el, adica hinduism sub practica de aasane/figuri si de inlocuitori de rugaciuni care sint „afirmatii”-invocari de spirite- scuze, spirituale…
      ASTA ESTE CALEA DE IMBUNATATIRE A SANANTII SAU ESTE PROZELITISM???
      Cu sugestie, auto-sugestie si transe spiritiste!
      Unde ai vazut tu chakre, kundalini – de la indieni ori meridiane – de la chinezi???
      Unde spune Iisus Hristos ca se ridica „energia” in tine cand repeti ca tampitu o fraza fara sens „predata” supusului hindus de catre spirite??? Ei spun ca asa le-a fost data „stiinta” de unire cu… krishna!
      ––––-
      De ce spun ca este inutil sa fie contactati?
      Aceasta asociatie religioasa pretins crestina este doar o secta care rataceste mintile oamenilor si care are putere economica si mediatica sa sminteasca si pe altii.
      Nemaiavand putere, se infrateste cu necuratul krishna ca sa mai vina lume la ei…
      Acesti sectanti apropiati de Anglicani – alti protestanti care si-au ratat vocatia de revenire la Ortodoxie acum 90 de ani – aproba casatoriile intre homosexuali si se „regasesc” in fratietate cu alti eretici, hulitori de Duh Sfant care sint yoghinii.
      Intr-o lume ratacita in care razvratirea fata de Dumnezeu se arata prin demonizarea – chiar Satanizarea social, sistematic promovata in SUA si CANADA (de unde va scriu) si nu numai…
      Cui si ce sa le mai spui?
      STIU SI EI DAR ASTA ALEG SA FIE SI SA FACA!
      Stiti cum – toate sint ingaduite dar nu toate iti sint de folos… pentru mantuire, desigur.
      –––––-
      Va amintiti ce intreaba… ereticii?
      De ce sa iti botezi copiii de mici cand e mai „bine” sa aleaga ei cand cresc mari?
      Se prefac a nu pricepe…
      Noi ii botezem cat de repede – copilull „liber” se demonizeaza sufleteste si mental incat atat vor „alege” – sa intoarca spatele mantuirii, sa renege credinta dreapta Crestina, Ortodoxia.

      Apreciază

  31. […] Iata comentariul fratelui lastunnegru postat la articolul Video: YOGA in CATEDRALA CATOLICA …: […]

    Apreciază

  32. gheorghe said, on august 24, 2015 at 6:57 am

    Zice geo:
    „Se știe că Yoga se practică de mii de ani și că practicarea acestei metode îmbunătățește atât mintea cât și corpul. Yoga este caracterizată prin meditație și exerciții fizice cacre îmbunatățesc flexibilitatea organismului și pot ameliora starea de sănătate.
    Yoga demonstrează că spiritul și corpul pot fi într-o uniune și echilibru încât ajung să creeze un singur element.
    Yoga înseamnă și respectarea unui set de principii de viață sănatoasă și valori morale prin care se renunță la o viață dezordonată și, de asemenea, ne ferește de dezechilibre și excese.
    Dar care sunt avantajele asupra stării de sănătate pe care le poate aduce yoga?”

    Nu „se stie” – se spune si se „scot ochii” cu fachirisme si magie, cu rataciri mentale si autosugestie – toate produc efecte dar acestea sunt „sanatate paruta” – aparenta care sa atraga cat mai multi spre Toga.
    Yoga este antrenament de pierdere a identitatii de sine (fuga de raspundere…) pentru a fi parte din mlastina demonica personificata drept Krishna. Nici vorba de asumarea pacatelor, de marturisirea lor si de nadejdea in mantuire – viata cesnica cu sufletul UNIC in unirea cu Dumnezeu.
    La yoghini, idolatria karmei si nimicnicia vietii omului care se intoarce vierme, caine, porc, cartof… alun… sa re-traiasca viata… arata ca omul este nimic.
    Iisus a dovedit ce poate face credinta omului in Dumnezeu, sanatate, izgoniea demonilor, … „mutarea muntelui”! si pare ca nu-ti vine a crede… – nici vorba de loterie karmica – mai incercati o viata, doua!
    Spectaculos-hipnotic si atractiv pentru amatori de excentric, pentru disperatii atinsi de boala trupasca, ratacitii cautatori in fantezie lipsita de ratiune ori exotism.
    Orice cauti sa intelegi din yoga vei gasi ca este de sens opus invataturii Hristice.
    Chiar daca unele vorbe par sa semene…
    ––––-
    Ce spui? – „spiritul și corpul..”
    Pai crestinul stie ca este creat din trup si suflet.
    Sufletul nu e…. [doar] spirit!….
    Stii ca este este UN SPIRIT SFANT si alte spirite, … celelalte nefiind sfiinte sunt demonice.
    Mai spui: „…set de principii de viață sănatoasă și valori morale..” – regret sa vad ca faci apologia unei… religii care nu este Crestinism!
    Nu amesteca principiile si valorile morale crestine cu cele hinduiste ca nu sint compatibile!
    Crestinul care – incearca macar sa – invete ceva despre credinta sa isi da seama destul de repede ca YOGA este ritual religios hinduist care este „livrat” albilor, lumii ca o practica terapeutica, ne-religioasa… MINCIUNA!
    YOGA = unirea cu divinitatea… lor, care i-a invatat.
    Si asta o spune „fondatorul” uman care a avut comunicata „stiinta” de la spiritul …
    Asta este sursa marii valori morale???
    Asta este sursa „intelegerii” vietii si lumii = „set de principii”…???
    Intunericul viclenit in sunet, imagine…. ca sa te „luminezi”?

    Pe scurt – „avantajele asupra stării de sănătate pe care le poate aduce yoga” … exclud sanatatea „paruta” – sustinerea aparenta a starii de bine prin lucrarea subtila a duhurilor demonice si gasesc ceva… este unul singur, dar nu e avantaj – pierderea sufletului”oferit” Diavolului imbatandu-te de multa-ti desteptaciune… sa folosesti magia.
    Asta o face cel ce nu-si are nadejdea in Dumnezeu, cel caruia Iisus i-a spus: „fie tie dupa credinta ta!”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.