SACCSIV – blog ortodox

Wikipedia: Evreul NICOLAE STEINHARDT = RASIST aderent la ideile LEGIONARE, caci iata ce scria despre TIGANI

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 22, 2015

646x404 (7)

Foto: http://adevarul.ro/cultura/arte/document-audio-glasul-nicolae-steinhardt-intr-oinregistrare-arhiva-1_50b48cac7c42d5a663a49c16/index.html

   Iata ce putem citi la https://ro.wikipedia.org/wiki/Nicolae_Steinhardt:

Nicolae Steinhardt si rasismul

Câteva fragmente din Jurnalul fericirii lasă loc pentru interpretări în ceea ce privește aderența autorului la ideile legionare ale intelectualității perioadelor interbelică și a deportărilor in Transnistria: „Printre țigani. Rasismul este o demență, dar – cum să spun? – nerasismul, contestarea unor rase deosebite, fiecare cu însușirile ei, este o nerozie.

Sunt mai ales certăreți, rostul vieții lor e gâlceavă, harță: gălăgioși; fără de larmă și tărăboi se asfixiază și pier; pângăritori, au un dar neîntrecut de a terfeli totul; mincinoși, mințim cu toții, dar idealizăm realul, la ei e altfel, ca la antimaterie. Și găsesc de cuviință să-și întărească minciunile cu jurăminte grele: să-mi sară ochii, să-mi moară mama, să fiu nebun.

Și nu le poți intra în voie. Oricât de frumos le vorbești: orice umilință, orice fățărnicie: deopotrivă de inutile. Leneși, urăsc pe cine le cere un efort, o lene îndărătnică, violentă ca instinctul de conservare. Și nu pot bea în cârciumi, numai afară pe stradă, cu sticlele înșirate alături și puradeii roată; o maidanofilie, un exhibiționism, o nostalgie a bâlciului; și un jind al ocării, țipetelor, poalelor date peste cap. Spurcăciunea. Dracul sordid, dracul poltron, dracul țopăitor. Cărora Coșbuc le-a găsit nume atât de potrivite și care-n infern își fac din cur o goarnă.[5]

Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Parintele Nicolae Steinhardt: Cu STATUL MAMONA nici o legatura, oricat de mica – nici asupra punctelor comune. Lui Mamona numai blestemele din moliftele Sfantului Vasile cel Mare

 

27 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Mustafa said, on august 22, 2015 at 6:19 pm

  „Câteva fragmente din Jurnalul fericirii lasă loc pentru interpretări în ceea ce privește aderența autorului la ideile legionare ale intelectualității perioadelor interbelică și a deportărilor in Transnistria: ”

  Citatul asta e o porcarie si o minciuna pentru oricine stie ce a fost miscarea legionara.
  Miscarea legionara a fost destul de „progresista” fata de alte miscari de dreapta, deoarece a acceptat membri indiferent de etnie, rasa sau confesiune, au existat legionari evrei, romani greco catolici, protestanti si turci si tatari musulmani( si poate si tigani cine stie).

  Asta nu inseamna ca Steinhardt nu avea dreptate, ci pur si simplu miscarea legionara nu avea acele idei ca baza a doctrinei sale.

  Apreciat de 1 persoană

  • Irina said, on septembrie 7, 2015 at 12:01 pm

   Pr Nicolae a afirmat un adevar, totusi, vis a vis de aceasta etnie rroma. Cu totii constatam acest lucru.

   Apreciază

 2. Claudiu said, on august 22, 2015 at 7:50 pm

  Off topic: Ce parere aveti despre popularul parinte Calistrat care zice intr o predica, ca nu conteaza cum boteaza preotul: prin afundare sau stropire..
  Si iata ce zice canonul 50 al Sfintilor Apostoli:
  Episcopul sau preotul, care nu va face trei afundări ale Tainei într‑un botez rostind la fiecare afundare câte un nume al Sfintei Treimi, ci va afunda pruncul numai o dată spre închipuirea morţii Domnului, cum făceau ereticii eunomieni, să se caterisească. Căci Domnul n‑a zis: Să botezaţi în moartea Mea; ci: Mergând, învăţaţi toate neamurile, botezându‑i pe ei în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Nu stiu ce sa mai cred..

  Apreciază

  • cosminmatiu said, on august 22, 2015 at 8:44 pm

   Pr Calistrat e procip, e periculos.

   Apreciat de 1 persoană

  • nikodim said, on august 22, 2015 at 9:55 pm

   @Claudiu,
   Trebuie sa crezi nezdruncinat doar in ceea ce au lasat Sfintii Parinti. Interpretarile personale ale „parintilor trendy” smintiti de raiting-ul personal dat de blogosfera si mass-media, este bine sa le ignori atat timp cat ele nu coincid cu Sfintele Canoane care definesc Biserica de doua milenii incoace. Degeaba vorbeste extraordinar „parintele popular” si chiar pare ca are si „har”, daca incepe sa „corecteze” dupa propria inchipuire Sfinte Canoane si din 100 de vorbe pe care le spune macar una daca este smintita, s-a terminat cu „harul” sau… Ramane doar cu raitingul dat de lumea ignoranta si superficiala consumatoare de „minuni”, lume care la fel de bine il va admira si pe papa sau pe dalai-lama… nu conteaza, „minuni” sa iasa.
   P.S. Am niste cunostinte in Ardeal, in satul Saschiz, Jud. Mures care au „botezat” de curand un copil acolo… „botez” facut de preotul satului prin stropire. Chipurile nu a existat niciodata cristelnita in biserica din sat si deci la intrebarile despre Botezul Ortodox preotul motiveaza ca ” astea sunt conditiile ca Biserica nu are cristelnita ( deci de ani de zile asta e motivul, ca nu se gaseste un vas pentru Botez) si merge si asa ca la urma urmei de multi ani se „boteaza” prin stropire-turnare in satul respectiv si nu e nicio tragedie”. Iti dai seama ca acolo este defapt o comunitate ortodoxa doar cu numele… Prima data am crezut ca este biserica uniata si mi-am sfatuit cunsotintele sa se intereseze bine. Nu pot sa nu ma gandesc cu multa trsitete la ignoranta acelui preot raspunzator pentru „masacrul duhovnicesc” pe care il face in felul asta in acea comunitate. Am aflat ca doar o singura data in multi ani cineva l-a obligat cumva pe preotul asta sa faca faca Botezul Ortodox cum se cuvine aducand de undeva o cristelnita imprumutata doar pentru Botezul respectiv. Ma bucur ca a existat macar un singur caz cu constiinta Ortodoxa pe acolo care a cerut sa se faca un Botez Canonic.

   Apreciat de 1 persoană

  • Mustafa said, on august 22, 2015 at 10:11 pm

   Era destul de cunoscut de multi ani si este ucenic al parintelui Justin Parvu( de altfel o sa-l si vezi in anumite clipuri video).
   In ultimii ani insa a luat-o in alta directie pe anumite teme.
   El este si pro-cip si facea glume la o predica impotriva celor care vin sa-l intrebe de cipuri. Eu sincer nu l-as asculta pe tema asta pe el.

   Apreciază

 3. Mihai said, on august 22, 2015 at 9:17 pm

  adevarat vorbeste parintele despre tigani… chiar ieri treceam prin „cartierul” tiganilor din localitatea mea (fortat fiind de o asfaltare) si m-am cutremurat de asezarile lor… toti suntem oameni, toti suntem cum suntem; sunt si romani saraci… dar rasa asta e fantastic de mizerabila. sa ma ierte Dumnezeu.

  Apreciază

 4. Ionut said, on august 22, 2015 at 10:00 pm

  Foarte tare! Evreu legionar! Parca legionarii erau antisemiti… Nici macar comunistii n-au inventat asemenea ineptii.

  Apreciază

  • valentin said, on august 23, 2015 at 12:55 am

   dacă a zis biserica soră-romano-catolica e eretic – erezia se numește ecumenism. Nu există biserici surori, acest tip de erezie fiind dat în comunicatul recent semnat de calugarii athoniti , clerici din muntele athos împreună cu unii ierarhi greci, preoți și mireni de la noi cu toții împotriva ecumenismului, mărturisind credința ortodoxă.
   Anatema ecumenismului !

   Apreciază

 5. pascu said, on august 22, 2015 at 11:04 pm

  wikipedia nici nu ar trebui citata, este ceva fara valoare, oricine adauga sau modifica acele informatii, iar administratorii par a fi din Sistem. Sunt enorm de multe chestii nelalocul lor acolo. Ceea ce conteaza este o enciclopedie, cu autori, cu criterii clare, cu un anumit nivel, nu rahatul asta de wikipedia. zero barat, dupa parerea mea.

  Apreciază

  • pascu said, on august 22, 2015 at 11:07 pm

   orice semidoct poate scrie pe wikipedia ca Steinhardt a fost rasist, legionar si asa mai departe. Daca cel care administreaza pagina e din Sistem sau la fel de prost ca si cel care a postat, informatia ramane bine mersi. Ce valoare are o astfel de pagina si care sumnt CRITERIILE ei din moment ce toti postacii sunt anonimi ? hai sa fim seriosi……

   Apreciază

  • valentin said, on august 23, 2015 at 12:58 am

   wikipedia ascultă de ordinele satanice, le redă și modifica adevărul istoric, minte în legătură cu lucruri importante pentru respectarea conceptului „politic corect” despre care s-a scris și o carte premiată – „diavolul e politic corect”

   Apreciază

 6. Ionut said, on august 23, 2015 at 12:15 am

  Saccsiv, ce parere ai despre acest documentar? Ma refer la partea religioasa (partea a 4-a), pentru ca restul pare cat se poate de real.

  Apreciază

 7. Ionut said, on august 23, 2015 at 10:11 am

  Saccsiv, acest film, precum Zeitgeist, incepe prin a dezvalui lucruri extrem de importante despre cele 3 puteri ale lumii, care sunt stat in stat: Washington DC (puterea armata), City on London (puterea financiara) si Vatican (creierul din spatele tuturor). De aici se ajunge la Biblie, cum ca ar fi fost interpretata (scrisa) in mod gresit, facandu-se o intoarcere in timpul domniei faraonilor. Ni se explica care este motivul pentru care evreii sunt poporul ales de Dumnezeu, si de ce sunt atatea razboaie in lume si mai ales in Palestina. Palestina ar fi avut alt nume in trecut, iar Iisus este de fapt ultimul faraon care ar fi domnit.

  Te rog sa incepi a viziona cu minutul 50. Dureaza aprox 1, 1-5 ore. Te rog sa-mi spui ce parere ai, pentru ca sunt cateva lucruri interesante, precum legatura dintre tronul Marii Britanii si regatul acestor faraoni din Egiptul Antic de care masoneria este strans legata.

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 23, 2015 at 1:04 pm

   Ionut

   Parca n-as mai incepe, caci mi-e suficient ceea ce mi-ai zis ca au zis despre Domnul nostru Iisus Hristos.

   Si cred ca si restul e in esenta intoxicare precum tema „Vatican (creierul din spatele tuturor)”.

   Apreciază

  • isa said, on august 1, 2016 at 1:31 pm

   Referitor la interpretarea Bibliei, cred ca e intoxicare de tip new age

   Apreciază

 8. Paul Mogosanu said, on august 23, 2015 at 2:06 pm

  Canicula,cred,ca a naucit multe persoane,care in ratacirea lor viseaza numai rasisti,legionari,antisemiti si alte bazaconii.Nicolae Steinhardt a fost un exemplu de demnitate,un om cu opinii corecte care nu au distorsionat adevarul.Dupa SIDA,a aparut virusul antilegionarismului.Intr-o societate sanatoasa nu au ce cauta extremismele de orice orientare.Domnilor,feriti-va de sminteala si nu mai alergati dupa vrajitoare !

  Apreciază

 9. Mălin said, on august 23, 2015 at 4:10 pm

  Referitor la Nicolae Steinhardt, majoritatea evreilor consideră că nu ar fi fost în realitate evreu autentic fiindcă mama lui N. Steinhardt n-ar fi avut origini semite -evreieşti, după cum prevede halachá – legea iudaică rasistă. De altfel, observaţi că pe wikipedia numele mamei nici măcar nu apare, ci doar cel al tatălui – Oscar Steinhardt.

  Apreciază

 10. nikodim said, on august 23, 2015 at 5:03 pm

  Deci tiganii sunt cum sunt cu „bubele” si cu naravurile lor antisociale. Se stie cum sunt si ce necazuri fac la tot pasul. Dar ei exista si prospera aici in societatea asta de secole, da? Cand au fost ei sau altii persecutati aici? Toleranta etnica spontana, necultivata de vreun sistem de legi ca aici unde multe neamuri traiesc amestecate si se invecineaza cu casele sau se inrudesc de foarte multe ori intre ele, nu cred ca mai exista undeva prin lumea asta.
  Daca ar fi existat in societatea noastra miscari rasiste probabil ca s-ar fi vazut fenomene de migratie etnica cu refugiati precum in Bosnia sau in Kurdistan sau tulburari ca in Africa de Sud acum 25-30 de ani. Dar nici vorba de asa ceva vreodata.
  A indemnat cumva Nicolae Steinhardt, evreul crestin ortodox, la vreo masura violenta impotriva tiganilor? El doar a enumerat naravurile specifice numai lor si stiute de toata lumea si atat? Dar asta este cu totul altceva decat rasismul sau segregarea rasiala. Acestea sunt specifice „neamurilor alese” sau „civilizate”, care acum ne invata pe noi „inapoiatii ortodocsi” despre „toleranta” dupa ce ei in utimele secole au masacrat (si macasacreaza perfid prin politici economice si razboaie „democratice”) milioane de oameni de culoare in numele „civilizatiei” lor demente.

  Apreciază

 11. acelas said, on august 23, 2015 at 11:20 pm

  se mai poate si la noi (cu totii avem nevoie de astfel de exemple)

  http://www.evz.ro/satui-sa-vada-cum-le-este-furata-padurea-oamenii-au-oprit-doua-camioane-incarcate-cu-lemn-din-comuna-maguri-racatau.html

  .

  Apreciază

 12. […] Wikipedia: Evreul NICOLAE STEINHARDT = RASIST aderent la ideile LEGIONARE, caci iata ce scria despre… […]

  Apreciază

 13. […] Wikipedia: Evreul NICOLAE STEINHARDT = RASIST aderent la ideile LEGIONARE, caci iata ce scria despre… […]

  Apreciază

 14. […] Wikipedia: Evreul NICOLAE STEINHARDT = RASIST aderent la ideile LEGIONARE, caci iata ce scria despre… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: