SACCSIV – blog ortodox

Jocul CHARLIE CHARLIE, prin care copiii CHEAMA DRACII, face ravagii inclusiv in Romania

Posted in Uncategorized by saccsiv on mai 31, 2015

   Iata ce putem citi la Charlie Charlie Challenge sau PROVOCAREA DEMONULUI a ajuns şi în România: Bă, eşti PROST? VIDEO ŞOCANT:
[…]

După Ice Bucket Challenge, internetul, în special reţelele de socializare, s-a umplut de înregistrări cu o nouă provocare bizară. Intitulată „Charlie Charlie Challenge”, scopul ei este de a „discuta” cu un demon mexican al cărui nume este Charlie. Metoda este simplă. Este nevoie de o foaie de hârtie şi două creioane, care se pun în cruce peste foaie, iar în cele patru cadrane rezultate se trec, în diagonală, cuvintele „da” şi „nu”, de două ori fiecare. După aceea, demonul este invocat cu fraza „Charlie, Charlie, putem să ne jucăm?”. Potrivit celor care au încercat, vârful creionului de deasupra se mişcă spre unul dintre cele două cuvinte. În caz că demonul alege „da”, atunci cel care l-a provocat îl poate întreba pe Charlie mai multe lucruri. Pentru a nu-l mânia, la final, cel care l-a invocat trebuie să îl roage pe Charlie să se oprească, rostind „Charlie, Charlie, ne putem opri?”. După ce demonul răspunde „da”, „invocatorul” trebuie să arunce creioanele pe jos şi astfel legătura se întrerupe.
Mii de persoane, mai ales copii şi adolescenţi, au încercat această provocare şi au postat apoi filmările pe internet. În unele cazuri, deşi părea puţin probabil, creioanele chiar s-au mişcat, iar cei care filmau s-au panicat, au început să ţipe sau chiar au părăsit încăperea. Totuşi au existat şi mulţi tineri care au susţinut că au încercat acest lucru şi că nu s-a întâmplat nimic. Mai mult, ei cred că înregistrările în care creioanele se mişcă sunt, de fapt, trucate. Această provocare ce a devenit populară în ultimele zile îşi are originile în folclorul Mexicului: se spune că, în urmă cu mult timp, acest „joc” era încercat de toţi copiii.
   Iata si ce putem citi la „Charlie Charlie” – jocul cu demonii:

„Charlie Charlie” este numele unui joc-superstiție care, inexplicabil, a întors internetul cu susul în jos în ultimele zile.

Hashtag-ul #CharlieCharlieChallenge a fost tweet-uit de peste 1,6 milioane de ori și, potrivit Washington Post, internauții caută zilele acestea pe Google „Charlie Charlie” mai mult decât orice alt nume din știrile de actualitate.

În ce constă jocul? Se trasează două axe perpendiculare pe o coală albă. În cadranele rezultate se scrie, pe rând, „da”, „nu”, „da”, „nu”. Apoi se așază două creioane, suprapuse peste cele două axe. Pasul următor este ca jucătorul să întrebe: „Charlie, Charlie, ești acolo?” și să adreseze o întrebare (de tipul „Îmi va muri un prieten curând?”, „Mă voi duce oare la bal anul următor?”). În timpul acesta, creionul de deasupra va indica spre un cadran sau altul. Totul se filmează apoi cu Vine și ajunge online.

De unde a apărut isteria „Charlie, Charlie”? S-ar părea că provocarea este o variație a unui joc pe care spaniolii îl practică de generații întregi, juego de la lapicera, și că totul ar fi pornit de la un reportaj din Republica Dominicană, care anunța că un liceu întreg a jucat acest joc „satanic” și câteva fetițe chiar sunt suspectate că ar fi posedate.

Așadar, întâi a fost social media dominicană, unde numeroși adolescenți au început să publice tweet-uri, postări pe Instagram și Vine-uri cu jocul respectiv. De pe Twitterul dominican până în cel de limbă engleză, jocul n-a avut de făcut un salt prea mare. Astfel, după ce o adolescentă din Georgia (SUA) a postat jocul pe Twitter, statisticile online au explodat.

Dar să vedem cum demonii răspund la întrebările tinerilor:

Iată cu ce se aseamănă izbitor această practică:

Și fiindcă ne-am convins că este vorba limpede despre spiritism, să vedem care este învățătura Bisericii:

„Oamenilor care nu au cunoaşterea cea duhovnicească, vederea duhurilor cu ochii cei trupeşti le aduce pururea stricăciune, uneori mai mare, alteori mai mică. Aici, pe pământ, chipurile adevărului sunt amestecate cu chipuri ale minciunii (Sf. Isaac Sirul, Omilia 2), tot aşa cum într-o ţară binele este amestecat cu răul la un loc, tot aşa cum se întâmplă pe tărâmul alunecării îngerilor căzuţi şi al oamenilor căzuţi”.

„Omul care află duhurile cu simţurile poate fi înşelat cu lesniciune către a lui stricăciune şi pierzare. Dacă, în simţirea duhurilor, omul arată că are încredere în ele şi că nu le cunoaşte, acela va fi înşelat fără greş, va fi atras negreşit, acela va fi negreşit pecetluit cu pecetea înşelării, care nu este de priceput pentru cel gol de haina cunoaşterii, acela va fi pecetluit cu pecetea stricăciunii înfricoşătoare a duhului său; şi mai mult decât atât, putinţa îndreptării şi a mântuirii este adesea pierdută. Aceasta s-a întâmplat cu mulţi, foarte mulţi. S-a întâmplat nu numai cu păgânii, ai căror preoţi erau de cele mai multe ori în legătură nemijlocită cu dracii; s-a mai întâmplat nu numai cu mulţi creştini care nu cunosc tainele creştinismului şi din vreo pricină sau alta au intrat în legătură cu duhurile; s-a întâmplat cu mulţi ostenitori şi călugări care au aflat duhurile cu simţurile, fără să fi dobândit cunoaşterea duhovnicească a lor.

Intrarea dreaptă, după lege, în lumea duhurilor, este îngăduită numai de învăţătura şi lucrarea nevoinţei creştine. Toate celelalte mijloace sunt în afara legii şi oamenii trebuie să se lepede de ele căci sunt netrebnice şi primejdioase. Numai Dumnezeu este Cel Care îl duce pe ostaşul cel adevărat al lui Hristos, la cunoaşterea duhurilor. Când Dumnezeu călăuzeşte, nălucirile adevărului, în care se ascunde minciuna, se despart de adevăr; atunci i se dă ostenitorului, înainte de toate, cunoaşterea cea duhovnicească a duhurilor, descoperindu-i-se în amănunt şi cu hotărâre, însuşirile acestor duhuri. Numai după aceasta, unor sihaştri oarecare, li se îngăduie cunoaşterea duhurilor cu ajutorul simţurilor, prin care se întregeşte cunoaşterea lor primită prin duh”.

În concluzie, Episcopul Ignatie Briancianinov ne învaţă:

„Singura intrare dreaptă în lumea duhurilor este învăţătura creştină şi punerea întru lucrare a nevoinţei creştine. Singura cunoaştere dreaptă a duhurilor este urcuşul duhovnicesc şi desăvârşirea creştină”.

“Când vine vremea rânduită de Unul Dumnezeu şi care numai de El este ştiută, vom intra fără greş în lumea duhurilor.Vremea aceea nu este departe de fiecare dintre noi. Fie ca Atotbunul Dumnezeu să ne îngăduiască să ne petrecem viaţa pământească în asemenea chip, ca de-a lungul zilelor vieţii noastre să avem oprită legătura cu duhurile cele căzute şi să putem intra în legătură cu duhurile cele sfinte, aşa încât, pe această temelie, când vom ieşi din trup, să ne putem număra în rândul duhurilor celor sfinte, iar nu al celor căzute!”. Amin.

Comentariu saccsiv:

E o varianta amuzanta si simpla, pentru copii si adolescenti, din aceeasi categorie cu placa ceva mai serioasa si complicata:

Oficialii_din_San_Francisco_folosesc_o_placa_de_spiritism_inainte_de_a_vota_un_proiect_local

Foto: http://www.bzi.ro/oficialii-unei-primarii-folosesc-o-placa-de-spiritism-inainte-de-a-vota-un-proiect-local-290576

Ei vor sa comunice cu demonii precum altii doresc sa comunice cu mortii:

VORBIREA CU MORTII. Adica vorbirea cu dracii …

Vorbim despre spiritism si channeling, o treaba ce-a inceput sa prinda masiv la norodul din lumea neoprotestanta prin secolul 19, dupa care s-a extins pe planeta ca o lepra in tot soiul de forme: ciocanituri, scriere automata, comunicare verbala printr-un “medium”.

sedinta-spiritism

Foto: http://www.descopera.ro/fenomenele-paranormale/4609874-de-vorba-cu-spiritele

De spiritism s-a ocupat dupa 1873 in SUA si celebrul stalp new age:

Personalitati si organizatii: MADAME BLAVATSKY (H. P. Blavatsky)

Din aceasta categorie extinsa face parte inclusiv primirea de informatii prin canale mentale. Asa au aflat de exemplu habaucii în perioada 1918-1923 despre:

VIMANA – detaliile despre asa zisele antice aparate de zbor performante au fost transmise de DRACI …

   In concluzie:

   Feriti-va copii de jocul asta. Pare asa, cool si nevinovat, dar nu e. E o portita deschisa in joaca spre lucruri cu mult mai serioase. E poteca ce duce spre autostrada iadului.

 

78 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ion said, on mai 31, 2015 at 2:54 pm

    E o varianta de spiritism. Adica satanism.
    La noi in sec 19 a practicat spiritismul printre altii BP Hasdeu, care credea ca vorbeste cu fiica lui moarta, Iulia. Se pare ca si regina Elisabeta, sotia lui Carol I a practicat spiritismul.

    Apreciat de 1 persoană

  2. el said, on mai 31, 2015 at 2:57 pm

    vedeti dar cat de PROMPT e dracul sa rapsunda IMEDIAT ce este chemat !

    Tot asa si dracii lui boca, CUM sa nu fie ei „repede lucratori” de „semne si minuni” pentru ratacitul agameiu care ii cheama sa il „ajute” sa „ii plineasca vreo rugaminte ” , lucreazz si raspund repede can ssunt invocati de grija sa nu piarda ageamiul, nu cumva sa ceara ageamiul ajutorul vreunul Sfant al Bisericii sau mai rau, al maicii Domnului si astfel sa-i alunge harul lui Hristos de langa sufletul vanat de ei !

    luati aminte fratilor !
    ACUM e vremea inselarilor si pana si copii au intrat in contact DIRECT cu demonii, copii vostri inca fara pacate mari dar neatenti, ce sa zicem despre ducatorii DEGEABA la Biserica cum ii numea Parintele vasile Novikov, cei care-si gramadesc cu trufia asculatrii de sine „sfinti” si „invatatori” dupa mintea lor smintita si CONTRAZIC cu obraznice „talcuiri” Dogma si Sf Parinti

    ce mai asteptam?

    MACELUL.

    IATA A VENIT ! Numai ca unii in ca surzi si orbi nu il vad pana le va veni vremea CURAND sa piara in scrum si pulbere…

    Apreciat de 2 persoane

    • haribo said, on mai 31, 2015 at 5:12 pm

      Vezi ca daca in cazul Boca nu e vorba de draci,ai sa-ti blestemi si laptele ce l-ai supt cand vei parasi hoitul asta trecator.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 31, 2015 at 6:31 pm

        haribo

        si eu iti spun cu Parintele Adrian Fageteanu, cu Parintele Arsenie Papacioc si cu Parintele Cleopa ca boca este un INSELAT !
        ce ai sa te faci tu atunci? la Judecata cand ai sa vezi ca te-ai inchinat dracilor desi ti s-a atras atentia atata?

        Apreciat de 1 persoană

      • Ion said, on mai 31, 2015 at 6:58 pm

        El – nu mai minti, parintele Cleopa si parintele Adrian nu au spus asa ceva. Ti s-a mai spus sa indici ceva publicat sau o inregistare si ai raspuns ca asa ti-a spus tie la o sueta parintele Adrian la Antim.

        Haribo are dreptate – ai grija la ce scrii.

        Apreciat de 1 persoană

      • Radu Iacoboaie said, on mai 31, 2015 at 7:43 pm

        el

        Fără citatele din acești sfinți părinți despre înșelarea părintelui Arsenie Boca, nu ești altfel decât un mare mare MINCINOS… Și profiți mereu de ocazie ca să te pronunți pe tema asta, pentru a induce în eroare pe cei care intră mai nou pe aici și pe cei nedocumentați…

        Apreciază

      • el said, on mai 31, 2015 at 10:22 pm

        Ion

        daca voi suynteti iesiti din minti cu inselarea voastra eu nu ma joc cu mantuirea mea si NU mint indiferent de cat si ce puteti voi sa credeti.
        Tu esti un smintit iar Iacoboaie un SECURIST !

        succese mari „vitejilor” !
        vine vremea sa dati socoteala lui Hristos CURAND !

        Apreciat de 1 persoană

      • Radu Iacoboaie said, on mai 31, 2015 at 11:22 pm

        el

        ACUZAȚII FĂRĂ PROBE? NE IEI PE TOȚI DE PROȘTI?… De ce nu aduci citate din cărți, pagina, editura? Cum îți permiți să-i culpabilizezi în felul acesta și pe părinții ADRIAN FĂGEȚEANU, ARSENIE PAPACIOC ȘI ILIE CLEOPA? Crezi sunt persoane pe care le putem folosi așa cum vrem noi?…

        Apreciază

      • Ion said, on iunie 1, 2015 at 12:22 am

        El – iti spun inca o data ca esti un MINCINOS, afirmi ca parintele Cleopa si parintele Adrian Fageteanu ar fi spus ca Arsenie Boca a fost inselat, fara sa poti prezenta nicio dovada. Esti un batjocoritor de cele sfinte, spumegi pe aici de nu stiu cand indiferent de subiectul articolului tu il injuri si il denigrezi pe Boca. Ne-am lamurit cu totii care e treaba cu tine. Mie personal imi produci doar scarba.

        Apreciat de 2 persoane

      • mircea.v said, on iunie 1, 2015 at 12:53 pm

        Sfantul Ioan Gura de Aur

        „Aceasta o fac şi acum mulţi, care, sub pretext că apără pe Dumnezeu, îşi
        satisfac în realitate pornirile lor pătimaşe împotriva celor pe care-i urăsc, cînd ar
        trebui să facă totul cu blîndeţe. Dumnezeul tuturora ar putea să libereze trăsnetul
        peste cei ce-L hulesc, dar El răsare soarele şi pogoară ploaie şi dă cu îmbelşugare pe toate celelalte. Pe El trebuie să-L imităm şi noi! Pe cei ce hulesc pe Dumnezeu să-i rugăm, să-i sfătuim, să-i povăţuim cu bunătate, nu cu mînie, nici cu sălbătăcie. Nu trebuie să te mînii dacă
        e hulit Dumnezeu. Hula nu-I pricinuieşte nici o vătămare lui Dumnezeu; ci,
        dimpotrivă, cel ce-L huleşte, acela se răneşte. Nu te mînia pe hulitor! Suspină
        pentru el, plînge-l! Fapta lui e vrednică de plîns. Pe un om rănit nimic nu-l poate
        vindeca aşa de bine ca blîndeţea. Blîndeţea e mai puternică decît forţa. Iată ce
        grăieşte Dumnezeu, Cel hulit de noi, atît în Vechiul cît şi în Noul Testament; în
        Vechiul Testament: „Poporul Meu, ce ţi-am făcut?” ; iar în Noul Testament:
        „Saule, Saule, pentru ce Mă prigoneşti?” Pavel ne porunceşte să povăţuim cu
        blîndeţe pe cei ce ne stau împotrivă; iar Domnul a certat cu asprime pe ucenici
        cînd s-au apropiat de El şi l-au cerut să pogoare foc din cer, spunîndu-le: „Nu
        ştiţi ai cărui Duh sînteţi!” . Şi acum, cînd cărturarii L-au hulit, Domnul nu le-a
        spus: „O, spurcaţilor şi înşelătorilor! O, pizmaşilor şi duşmanii mîntuirii
        oamenilor!”, ci: „Pentru ce cugetaţi cele rele în inimile voastre?” .

        Trebuie, dar, să stîrpim cu blîndeţe boala. Omul care se îndreaptă datorită
        fricii se întoarce iute iarăşi la răutatea lui. De aceea a poruncit Domnul să se lase
        şi neghina , ca să se dea vreme de pocăinţă. Mulţi din aceştia s-au pocăit şi au
        ajuns oameni vrednici, deşi mai înainte erau păcătoşi şi răi. De pildă: Pavel,
        vameşul, tîlharul. Şi ei erau neghine, dar au ajuns grîu curat. Cu seminţele este cu
        neputinţă să se întîmple asta; cu oamenii însă, care sînt înzestraţi cu voinţă, este
        lesne şi uşor; că sufletul omului nu-i înlănţuit de legile firii, ci este cinstit cu
        libertatea voinţei.

        Aşadar, cînd vezi un duşman al adevărului, vindecă- l, îngrijeşte- l,
        reîntoarce- l la virtute. Dă- te tu pildă de viaţă curată; caută să nu poată fi osîndite
        cuvintele tale; apără- l, poartă-i de grijă; fă totul ca să-l îndrepţi imitînd pe marii
        doctori; aceia nu vindecă numai într-un singur chip, ci, cînd văd că o doctorie nu
        e de folos, se folosesc de o altă doctorie, apoi de alta; uneori taie rana, alteori o
        leagă. Şi tu eşti un doctor al sufletelor; foloseşte tot felul de doctorii, după legile
        lui Hristos, ca să iei Plata: şi a mîntuirii tale şi a folosului altora. Făcînd totul spre slava lui
        Dumnezeu, eşti şi tu slăvit, că a spus Domnul: „Pe cei ce Mă slăvesc îi voi slăvi,
        iar cei ce Mă defăima vor fi defăimaţi” .

        Să facem aşadar toate spre slava lui Dumnezeu, ca să avem parte de
        moştenirea cea fericită, pe care, facă Dumnezeu, să o dobîndim noi cu toţii, cu
        harul şi iubirea de oameni a Domnului nostru Iisus Hristos, Căruia slava şi
        puterea în vecii vecilor, Amin. „

        Apreciat de 2 persoane

      • tanase said, on iunie 1, 2015 at 5:34 pm

        Jakob-wae „inteleptule”!

        „Minciuna prin omisiune este acea minciună prin care se omit date importante, lăsând în mod deliberat o concepție greșită unei persoane.” -TU ESTI CAMPIONUL MINCIUNII PRIN OMISIUNE SI … „EMISIUNE SCRIPTICA”, un adevarat Münchhausen autohton ce poate face cu usurinta de ras toata „pleiada” mincinosilor profesionisti de pe mapamond!

        „Fără citatele din acești sfinți părinți despre înșelarea părintelui Arsenie Boca, nu ești altfel decât un mare mare MINCINOS…” – IAR TU JAKOB-WAE I-AI DEPASIT PE TOTI MINCINOSII!

        Uite „inteleptule!”;

        „Da mă, îi cuminte”, apoi a adăugat tare să audă toată lumea: „Mă, nu mai preacurvi cu mâna, mă!”, lăsând-o blocată pe biata femeie şi pe copilul ei.(Bogdan Juncu – Făgăraş, „Marturii din Tara Fagarasului despre Parintele Arsenie Boca”)” – “De-ţi va greşi ţie fratele tău, mergi şi-l mustră pe dânsul între tine şi între el singur” (Mat. 18, 15);

        ” Pentru menţinerea sănătăţii (femeia) are nevoie de combustibil masculin…”, (Arsenie Boca – Cuvinte vii) – in cazul asta SI TU Jakob-wae „pentru mentinearea sanatatii (mentale) ai nevoie de combustibil” … feminin!

        „Și profiți mereu de ocazie ca să te pronunți pe tema asta, pentru a induce în eroare pe cei care intră mai nou pe aici și pe cei nedocumentați…” – ABUZ DE VORBE STRICATE, CLOCITE DE MINTEA „INTELEAPTA” A TREPADUSULUI „DUHOVNICESC” JAKOB-WAE!

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 1, 2015 at 5:54 pm

        @haribo – la fel ia si tu aminte, „DACA in cazul Boca E vorba de draci, ai sa-ti blestemi si laptele ce l-ai supt cand vei parasi hoitul asta trecator”

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 1, 2015 at 6:32 pm

        JAKOB-WAE zici; „ACUZAȚII FĂRĂ PROBE? NE IEI PE TOȚI DE PROȘTI?… De ce nu aduci citate din cărți, pagina, editura?”

        In „Tinerii familia si copiii nascuti in lanturi”, de la pagina 24 citim:

        „Noul neam duhovnicesc, cel al lui Iisus, nu-i un neam care se naste pe pamant, dupa legile lumii animale – un neam neincetat ispitit de pofte inferioare.
        „Desfacerea de odinioara a omului de Dumnezeu inseamna pentru om pierderea integritatii, pierderea chipului ANDROGIN, care constituie chipul sau ceresc, pacificat de ispitele launtrice.
        Hristos Se naste din Fecioara ca sa sfinteasca din nou alcatuirea omeneasca femeiasca si sa o uneasca principiului masculin, ca barbatul cu femeia sa devina ANDROGINI cum a fost Iisus” (Bichner Hristern) (Jacob Boehme „Mysterium Magnum” C.v. cit. de Berdiaev n.a.).

        „Sundar Sing – Ce frumos scrie Sundar Singh şi de ce proastă calitate e apocrifa aceasta, a unui fanatic, incult şi mincinos”. https://archive.org/details/viata_si_lucrarea_parintelui_arsenie_boca

        Arsenie Boca:
        „Căsătoria e sacul cu păcate, mărită-te şi ia-l în spate.”

        Dumnezeiescu apostol Pavel:
        „Cinstită este nunta întru toate, şi patul nespurcat;” (Evrei, 13,4)

        Arsenie Boca: “Femeia (luata din barbat) are nevoie de completare endocrina, prin contact, de la barbat.”

        „Femeile care nu primesc combustibil masculin, fie din lipsa căsătoriei, fie că se abţin de la raporturi conjugale ajung la anxietate (stare de nelinişte, de aşteptare încordată, însoţită de palpitaţii , jenă în respiraţie), nevroze, idei de sinucidere şi agresivitate.”

        Stiu, vei spune, „link-uri de doi bani”, „mai studiaza”, „documenteaza-te”, etc. dupa tipicul, deja clasic, al gandirii tale.

        A … era sa uit … „la multi ani” Jakob-wae, azi de 1 iunie

        Apreciază

      • Riko said, on iunie 2, 2015 at 9:12 pm

        Tanase, mai citeste o data citatele si vezi ce e gresit in ele.
        „Desfacerea de odinioara a omului de Dumnezeu inseamna pentru om pierderea integritatii”
        „Căsătoria e sacul cu păcate, mărită-te şi ia-l în spate.”
        Lucru dovedit prin medicina. Dupa cum mai spune parintele o femeie pentru a scapa de aceste efecte trebuie sa nasca de la 3-4 copii in sus.
        Cartea respectiva este destinata cuplurilor tinere, nu este vorba de calugarie care nu o poate face oricine.

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 3, 2015 at 4:24 pm

        @Riko mai intai de toate TRUNCHIEREA pe care o faci e gresita , se foloseste deo obicei pentru a manipula.

        Zici; „…Tanase, mai citeste o data citatele si vezi ce e gresit in ele.
        „Desfacerea de odinioara a omului de Dumnezeu inseamna pentru om PIERDEREA integritatii”,(VIRGULA) „PIERDEREA chipului ANDROGIN, care constituie chipul sau ceresc, pacificat de ispitele launtrice”. – vezi ca in fraza COMPLETA apare de doua ori cuvantul „PIERDEREA”, trebuie urmarit cu atentie MESAJUL transmis, astfel incat orice „trunchiere” sau extrapoare a frazei nu face altceva decat sa sa dilueze continutul REAL la ceea ce se comunica.

        Restul nu mai repet, vezi ca s-a scris despre asta si de catre alti comentatori.

        Apreciază

      • Iones said, on iunie 4, 2015 at 3:17 pm

        Părintele Arsenie Boca despre spiritism în „Cărarea Împărăţiei” pag. 67:

        Dă clic pentru a accesa Arsenie_Boca-Cararea_Imparatiei.pdf

        „Fărădelegea vorbirii cu morţii, sau spiritismul, are vechime mare. În zilele noastre, a ajuns o adevărată modă de lume mare, şi, fiind cea mai subţire dintre amăgiri, e şi cea mai primejdioasă rătăcire.
        Biserica nu tăgăduieşte spiritismul, ci-l opreşte. Iată de ce:
        Spiritul care vine nu poate aduce nici o probă îndeajuns de convingătoare despre fiinţa sau identitatea sa. Poate înşira dovezi după dovezi, arătând că ştie lucruri, pe care, ni se pare nouă, numai răposatul putea să le ştie. Dar şi îngerii răi sau spiritele pot să le ştie tot aşa de bine. În nici un chip nu putem fi siguri de identitatea celui ce vorbeşte sau scrie întocmai ca răposatul. Se ntâmplă, adică, cea mai meşteşugită substituire a persoanei, care e înlocuită şi copiată întocmai întru toate, cum o ştiam şi noi, ca amăgirea noastră cea din bună credinţă să fie desăvârşită: iar noi să credem o lucrare de amăgire, ca pe cea mai adevărată descoperire de dincolo. Şi, văzând că cele mai multe descoperiri se împlinesc mai pe urmă, primeşti fără control cea mai de pe urmă înşelare. Iar aceasta o păţesc mai ales cei ce ocolesc sfintele Predanii ale Bisericii şi umblă după măiastra înşelare ca să-i povăţuiască aceia către lumea de dincolo. E şi mai uşor: spiritismul nu cere lupta cu sine însuşi, nu cere sfinţirea vieţii, nu cere recunoaşterea dumnezeirii Mântuitorului, nu opreşte ispitirea de Dumnezeu – căci tocmai asta e spiritismul. Ba, dacă ţii neapărat la acestea, de teama să nu te afli în greşeală, ţi le cere şi pe-acestea, dar numai ca, pe lângă toate acestea, să mai crezi şi în spiritism, adică şi în altceva pe lângă Biserica întemeiată de Dumnezeu. Iar cu vremea, câştigându-ţi încrederea, te poţi pomeni cu sfaturi împotriva mântuirii, sau pradă nălucirilor care clintesc mintea din dreapta socoteală.
        Am putea fi întâmpinaţi de adepţii spiritismului cu cuvântul că dintre sfinţi mulţi au grăit cu îngerii, iar unii cu adevărat au grăit şi cu cei mutaţi de aici, ba şi la viaţă i-au întors; dar asta a fost din îngăduinţa lui Dumnezeu, ca o mărturie a nemuririi sufletului şi a învierii celei de obşte, şi ca o slavă cu care i-a cinstit pe sfinţi. Din când în când se arată între oameni cât ascultă Dumnezeu de sfinţi când arde într-înşii iubirea de oameni şi voiesc să-i scape de vreo mare nedreptate năpăstuită peste dânşii: ei cer de la Dumnezeu mărturia celui de dincolo de mormânt. Dar de la minunile lui Dumnezeu prin sfinţi şi până la descoperirile spiritiste e tot atâta depărtare, câtă de la sfinţi la ispititorii de Dumnezeu. Viaţa Sfântului Ciprian, care înainte de a fi creştin era mare vrăjitor şi înşelător de oameni, ne poate sta mărturie şi în privinţa spiritismului.
        Altă pricină, pentru care Biserica îşi opreşte fiii de la calea lăturalnică a spiritismului şi a vrăjitoriei de toate treptele e şi aceasta: s-a băgat de seamă că practica spiritismului duce la nebunie. Făcându-se cercetare undeva, într-o casă de nebuni, s-a găsit că 70 de inşi la sută făcuseră spiri-tism. Cum se ajunge la nebunie e uşor de priceput: fiecare şedinţă se poate face numai dacă toţi cei din adunare se învoiesc să împrumute din ei o anumită putere nervoasă, trebuitoare spiritului de dincolo, care scrie sau vorbeşte printr-unul din cei adunaţi. Acela îşi pierde conştiinţa de sine în vremea şedinţei, cade în transă. Împrumutarea puterii nervoase pe care o solicită spiritele spre a putea comunica dincoace e mai mult o învoire la jaf pe socoteala sănătăţii nervilor, jaf care duce, încetul cu încetul, pe unii mai repede, pe alţii mai târziu la a nu se mai putea sluji de minte şi de nervi, căci tâlhărite de spirite slăbesc şi, oarecum zicând, îşi schimbă firea, încât toate le văd printr-un duh străin, altfel decât cealaltă lume normală. Aşa începe pe încetul să se arate nebunia, de cele mai multe ori fără întoarcere.
        Biserica e datoare să-şi cruţe fiii de ispita căderii între tâlharii cei de duh; de aceea opreşte lucrul acesta şi-şi previne credincioşii cu sfatul Sfântului Pavel, dat Tesalonicenilor, iscoditori şi ei de taine:
        „Taina fărădelegii se înfiripează… Ivirea „aceluia” va fi prin lucrarea lui Satan, însoţită prin tot felul de puteri şi de semne şi de minuni mincinoase, şi de amăgiri nelegiuite, pentru fiii pierzării, fiindcă n-au primit iubirea adevărului, ca să se mântuiască. Pentru aceea Dumnezeu le trimite amăgiri puternice, ca să dea (dar) crezământ minciunii, şi să cadă sub osândă toţi cei ce n-au crezut adevărul, ci au îndrăgit nedreptatea” (2 Tesaloniceni 2, 7-12).
        Căci cale nedreaptă îndrăgesc toţi acei ce iscodesc lăturalnic tainele lui Dumnezeu, cele închise în zile viitoare.”

        Apreciază

      • Iones said, on iunie 4, 2015 at 3:49 pm

        @tanase

        Citează întreg contextul dacă tot citezi. Nu cita numai ce spune Jacob Boehme. S-a discutat şi aici:

        https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/27/un-marturisitor-parintele-antim-de-la-sihastria-actualmente-vietuitor-al-manastirii-bistrita-cum-s-a-opus-catolicilor-adusi-de-viitorul-patriarh-daniel-ce-invata-despre-cipuri-despre-vremurile-a/#comment-270852

        https://saccsiv.wordpress.com/2015/05/27/un-marturisitor-parintele-antim-de-la-sihastria-actualmente-vietuitor-al-manastirii-bistrita-cum-s-a-opus-catolicilor-adusi-de-viitorul-patriarh-daniel-ce-invata-despre-cipuri-despre-vremurile-a/#comment-270893

        Din „Cărarea Împărăţiei” pag. 342, 343:

        Dă clic pentru a accesa Arsenie_Boca-Cararea_Imparatiei.pdf

        „Sundar Sing – Ce frumos scrie Sundar Singh şi de ce proastă calitate e apocrifa aceasta, a unui fanatic, incult şi mincinos” http://s2.postimg.org/uz6cioopl/Sundar_Sing.jpg

        Iată ce spunea şi despre Pravila Albă: „model de strâmbare a unui original furat”

        Apreciază

      • Riko said, on iunie 4, 2015 at 8:32 pm

        tanase, am taiat bucatica aia pentru ca e mai usor de analizat. Speram ca intelegi asa la ce se refera cuvantul „androgin” Daca abordez iar acest subiect, imi este teama ca imi vor reprosa iarasi cateva persoane ca nu sunt capabil. Nu fac asta din mandrie, am incercat sa vorbesc frumos si sa nu acuz pe nimeni de nimic. Speram ca nu voi fi singurul care se resemneaza si incearca sa nu fie asa avid. Nu incerc sa manipulez pe nimeni, daca scriu ceva asa, nu o fac intentionat. Stiam ca sti tot textul.
        Cred ca este chiar mai usor de inteles din fragmentul citat de tine, despre care este sensul. Incearca sa nu fi ignorant si acorda un gand bun acelor cuvinte. Citestele si vezi ce zic ele, nu ce crezi ca zic ele.

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 5, 2015 at 2:04 am

        @Iones in comentariul acesta „Iones said, on iunie 4, 2015 at 3:17 pm”, „Părintele Arsenie Boca despre spiritism…” – bun, cred ca am inteles, aici face vorbire despre spiritism, implicatiile spiritismului, mod de actionare si rezultat (caderi nervoase, nebunie). Eu cred ca Pr. A. Boca nu era necunoscator fata de unele „taine” ale magiei, stiu de la cineva care a fost personal la el sa vada daca „va fi sau nu preot” ce „raspuns” i-a dat. Raspunsul a fost ca intr-adevar respectivul a devenit preot, insa „modul” in care a obtinut acest raspuns nu este unul ortodox!
        Iar referitor la sfaturile date legate de spiritism, sunt de acord cu ele, asta insa nu demonstreaza ca nu s-ar fi ocupat cu asa ceva.

        „Iones said, on iunie 4, 2015 at 3:49 pm” – aici zici:” @tanase Citează întreg contextul dacă tot citezi…” Bun! Ne intoarcem iarasi la sensul cuvantului „androgin”? Asta o rezolvi tu cu DEX-ul, eu am mai facuto, asa incat nu mai repet.

        O luam iarasi de la capat si tot ne invartim pana ametim cu totul.

        „Teologul si inteleptul german are urmatoarea expresie minunata privitoare la noua stare de dupa pacat a neamului omenesc: – „Prin caderea de la curatia originara, Fecioara, Intelepciunea, i-a parasit pe oameni si s-a retras in cer” STOP! De unde „ideea”asta de „corespondenta” intre „Fecioara” si „Intelepciune”?

        „Intelepciunea, care in graiul Parintilor semnifica Fecioria.” – serios? De unde ma rog afirmatia asta? E departe de adevaratul sens!

        Vezi ce spune Biblia despre „intelepciune”;

        „Într-adevăr, se află în ea [înţelpciune] un DUH deştept şi sfânt, fără pereche, cu multe căi, subţire, pătrunzător şi sprinten şi fără nicio pată şi limpede, statornic şi iubitor de bine, gata oricând, năvalnic şi binefăcător şi iubitor de oameni, de neclintit, temeinic, lipsit de-ngrijorări; el, cel ce poate totul şi peste tot veghează, străbate ca un fulger prin duhurile toate cele deştepte, limpezi şi oricât de subţiri. Fiindcă-nţelepciunea se mişcă mult mai iute decât orice mişcare: de vreme ce-i curată, străbate şi pătrunde prin toate, pretutindeni.” (Înţelepciunea lui Solomon 22-24)
        ” Intelepciunea este DUH iubitor de oameni si nu lasa nepedepsit pe cel care huleste prin vorbele sale, caci Dumnezeu este martor gandurilor celor mai ascunse si patrunde fara gres inimile si aude toate cuvintele.”((Înţelepciunea lui Solomon 1-6)

        Si apoi se fac speculatii intre „fecioara” ca e totuna cu „feciorie”, asa incat mai mult zapaceste decat clarifica.

        Mi-e clar acum!

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 5, 2015 at 2:29 am

        @Riko, te indemn sa citesti cartea „Ne vorbeste Parintele Serafim Rose. Scrisori”, o sa-ti prinda bine daca ai sa fii atent si ai sa intelegi corect demonstratiile facute in carte.

        Zici „tanase, am taiat bucatica aia pentru ca e mai usor de analizat. Speram ca intelegi asa la ce se refera cuvantul „androgin” – Bun am inteles, insa NU VREAU EU sa dau alt inteles cuvantului „androgin” pentru ca sa mi se potriveasca „teoria”, nu exista decat un sens al acestui cuvant si nu a fost folosit in text cu „ghilimele” sau ca figura de stil! Pricepi? Citeste cartea recomandata si ai sa-ti dai seama de ce iti spun asta.

        ” Nu incerc sa manipulez pe nimeni…” – Stiu! Exprimarea mea nu te acuza deloc, am spus „trunchierea …se foloseste de obicei pentru a manipula”(nu am spus ca O FOLOSESTI TU PT A MANIPULA!), ian finalam repetat acelasi lucru „… orice „trunchiere” sau extrapoare a frazei nu face altceva decat sa sa dilueze continutul REAL la ceea ce se comunica.” Te-ai lamurit ca nu te acuz?

        Riko mai intai de toate TRUNCHIEREA pe care o faci e gresita , se foloseste deo obicei pentru a manipula.

        Zici; „…Tanase, mai citeste o data citatele si vezi ce e gresit in ele.
        „Desfacerea de odinioara a omului de Dumnezeu inseamna pentru om PIERDEREA integritatii”,(VIRGULA) „PIERDEREA chipului ANDROGIN, care constituie chipul sau ceresc, pacificat de ispitele launtrice”. – vezi ca in fraza COMPLETA apare de doua ori cuvantul „PIERDEREA”, trebuie urmarit cu atentie MESAJUL transmis, astfel incat orice „trunchiere” sau extrapoare a frazei nu face altceva decat sa sa dilueze continutul REAL la ceea ce se comunica.

        „Incearca sa nu fi(i) IGNORANT(?!?) si acorda un gand bun acelor cuvinte.” – Riko dar vad ca nu stii deloc sensul cuvintelor pe care le folosesti, imi spui „sa incerc” sa nu fiu „incult, nestiutor, fara cunostiinte elementare, incapabil, etc”. Zici tu sa „incerc” sa nu fiu IGNORANT? Hai ca m-ai lamurit si tu, nu-ti mai spun nimic caci si asa te vei simti aiurea cred, asa ca … noapte buna!

        Apreciază

      • Riko said, on iunie 5, 2015 at 12:31 pm

        tanase, bine, 🙂 nu stiu de ce m-ai facut fericit. Poate pt ca am gasit pdf catrea. ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colectie_RO/Serafim_Rose/Serafim%20Rose%20-%20Scrisori%20misionare%20(formatat).pdf
        pai citesc destul de repede deci te anunt cand o termin de citit, cam 2 saptamani pt ca dau si bacu.

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 5, 2015 at 9:24 pm

        Riko – e buna si cartea aia, dar eu pe asta ti-o recomand;

        Apreciază

    • haribo said, on mai 31, 2015 at 8:46 pm

      Dar Iustin Pirvu ce spunea despre Boca?Nu stim oare noi ca ceea ce vine de la diavol nu este trainic?Uite ca dupa 25 de ani de la trecerea sa in vesnicie ,sunt cazuri in care medicina moderna i-a trimis pe anumiti pacienti la pompe funebre spunandu-le ,,mai ai 5,6….luni,,.Dar Dumnezeu prin Boca ii tine inca si au trecut ani.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on mai 31, 2015 at 10:45 pm

        haribo

        cu mintea ta de gumilastic , pardon de jeleu din gelatina de porc haribo esti la per tu cu Sf Justin Parvu?

        „Dar Iustin Pirvu ce spunea despre Boca?”____ obraznicule

        Apreciat de 1 persoană

      • mircea.v said, on iunie 1, 2015 at 12:51 pm

        Haide @el, ca si Parintele Justin, era si el acolo un batranel care juca cum ii cantau ucenicii dansului… Nu? Parca asa era… Plus ca vorbea ceva, si apoi cei din obstea parintelui modificau ei spusele parintelui, ba chiar si tipareau asa cu modificari, ce sa mai, era cam ca la gradinita acolo, pe cand traia Parintele Justin.

        Apreciat de 1 persoană

    • Gabriel M. said, on mai 31, 2015 at 9:24 pm

      Bai „el”, „andrei-d” si altii o fi Boca sau nu inselat… in ambele cazuri voi veti da socoteala ca ati judecat si ati batjocorit un om care L-a iubit si L-a marturisit pe Hristos. Indiferent cum a fost parintele Boca , voi nu sunteti in duhul ortodoxiei ca judecati un om si nu sunteti voi Dumnezeu sa faceti asta.

      Indiferent de cum a fost sf. Parinte Arsenie Boca voi veti da socoteala ca ati judecat in locul lui Dumnezeu. De 70 de ori cate 7 daca picta icoane sau scapa vorbe gresite voi trebuia sa ingaduiti si sa iertati.

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on mai 31, 2015 at 10:39 pm

        bai GabrielM;

        pe ereticti TREBUIE sa-i JUDECI inaintea poporului ca sa nu se molipseasca si altii de EREZIA si SMINTEALA lor!
        E DATORIE!
        Inselatii Nu au adus NICIODATA cinstea lui Dumnezeu ci s-au slavit pe ei insisi, ca boca al vostru…care daca cinstea pe Dumnezeu RESPECTA Dogmele si spune Biserica ca martirii ereticilor NU se mantuiesc, asa si INSELATII morti in smionteala lor si daca ar fi ucisi pentru Hristos…

        boca NU pentru Hristos a fost prigonnit ci pentru DRACUL INSELARII care il impingea sa faca cirocteca intre oameni, pe el PE DREPT l-a oprit Dumnezeu prin comunisti de la „spectacole” si de la slujirea in stare de PRELEST ca sa nu-si agoniseasca o mai mare OSANDA. Si nu avea grija ca OSANDA lui e CUMPLITA si asa, voi i-o inmultiti INFINIT pe vecie cu ratacirea vaostra si voi il veti urai cel mai tare cand va veti afla in ioad langa el daca crapati in satrea de inselare in care va aflati !
        o sa-l urati pe guru o eternitate !

        Apreciat de 2 persoane

      • Radu Iacoboaie said, on iunie 1, 2015 at 10:01 pm

        Pe eretici îi poate judeca ierarhul locului sau Sfântul Sinod… CÂT TIMP SUNT ÎN VIAȚĂ… Tu nu ești nici ierarh (episcop, arhiepiscop sau mitropolit), nici Dumnezeu… ATUNCI DE CE JUDECI? DE CE JUDECI PE CINEVA CARE A TRECUT LA CELE VEȘNICE ȘI NU SE POATE APĂRA ÎN FAȚA TA?…

        Apreciază

      • el said, on iunie 2, 2015 at 7:45 pm

        da ba iacoboaie SECURISTULE asa duhneste „intelepciune” mintea ta INDRACITA.

        Si Sf Maxim Marturistitorul SINGURUL care in vremea lui si inca ca SIMPLU monah JUDECA erezia monofizita/monotelita era „sf sinod” cand sinoul era PLIN de de INSELATI , ca asa „secreta” SCURSORI mintea ta!

        si pe Origen ERETICUL l-au judecat „in viata” ca asa ai citit tu la „jurnaul securistilor in adormire” cand te preumblai la „perfectionare” pe banii fraierilor la Muntele Athos!
        Ba DOBITOCULE Origen a fost anatematizat el si TOATE Scrierile lui, inclusiv alea in care se mai gasea si cate ceva bun, la SUTE de ani dupa moartea lui !!

        SECURISTULE !

        Mi-as dori sa iti raspunda alti frati la fel de cunoscatori ca mine la chestiile astea elementare pe care le ignori tu SECURISTULE !

        VAI de cine te asculta si te lasa sa liber sa NECINSTESTI cat vrei si cum vrei pe Hristos si Ortodoxia, isi vor lua plata cu varf si indesat !

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 2, 2015 at 9:09 pm

        el

        Frate, tu crezi ca-i usor sa gestionezi o tema precum cea despre parintele Arsenie Boca? La cateva articole sunt mii de comentarii, dintre care multe sute cu adevarat remarcabile. E ceva unic pe internet. Si ajuta mult. Tu te uiti doar la comentatorii activi ce si-au pastrat opiniile pro sau contra. Ei reprezinta insa doar un micut varf al ice-bergului. Majoritatea este reprezentata de cei ce nu comenteaza sau o fac rar. Iar numarul lor este urias, crede-ma, caci stiu mai bine. Si ei se folosesc.

        De ce ii las pe unii sau pe altii? Pentru ca astfel s-au abordat teme exceptionale, mult dincolo de tema in sine, cea a parintelui Arsenie Boca. Si astfel, repet, multi au avut multe de invatat.

        Desigur, cei ce bat prea rau campii nu se vor mai zbengui liber pe aici dupa ce voi termina cu tema despre parintele Arsenie Boca. Dar pana atunci, rabdare.

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 3, 2015 at 3:52 pm

        IacuboaLA ereticule, spune-mi idiotule a cata oara postez pe siteul asta DOAR PENTRU TINE acest citat;

        “TREBUIE A ASCULTA DE INVATATORI SI DE PREOTI, SI A NU-I JUDECA, CHIAR DE AR AVEA O VIATA URÂTA; DACA (!!!!!!) ÎNSA CREDINTA LE E GRESITA (ia aminte nemernicule!!! – n. mea), ATUNCI NU TREBUIE DOAR SA NU-I ASCULTAM, CI SI SA FUGIM DE EI, SI SA-I JUDECAM(i-ati ochelari idiotule!). CACI DUMNEZEU PRIN TOTI LUCREAZA (pentru cine?) PENTRU MÂNTUIREA POPORULUI(aha!), IAR PROADUCEREA JERTFEI ACEEASI ESTE, FIE CA ARE VIATA CURATA SAU NECURATA CEL CE PROADUCE” – din talcuiri la Epistola a doua catre Timotei, Epistola catre Tit,Epistola catre Filimon ale Sf. Ap. Pavel – Sf. Ioan Gura de Aur, Ed. Nemira 2005

        „Pe eretici îi poate judeca ierarhul locului sau Sfântul Sinod…” – idiot si scrantit la minte ai ramas pana in panzele albe, adevarata sluga a lui satan ce esti, uita-te la clipul asta; https://www.youtube.com/watch?v=terJ1FlsMek

        Uite NEMERNICULE ce spune Pr. Iustin incepand cu min. 1; „… De aceea sa fiti foarte atenti, DACA nu vi se spune in Biserica, SUNT PLATITI, sa stiti, la ora aceasta oameni SA TACA! Si dumneavostra prin Duhul Sfant, prin Taina lui Dumnezeu SIMTITI MULT MAI MULT, OAIA DECAT STAPANUL, decat CIOBANUL! Vor veni vremurile cand veti fi vanduti de CIOBANI, de PASTORII VOSTRI, va veti vedea PASTORII cum VA SFASIE in ocol FIARA SALBATICA si NU VA VENI SA VA APERE. (Acum atentie nemernicule Iacoboaie!!!) Sa stiti ca SUNT VREMURILE ACESTEA! …”

        Cum vorbesti tu ca ierarhii, „IN VREMURILE ACESTEA”, sa judece ei erezia?!? ERETICULE!

        Apreciază

      • tanase said, on iunie 3, 2015 at 4:28 pm

        Incepand de la min 1.

        Apreciază

    • F said, on mai 31, 2015 at 11:05 pm

      Lasa dracii lui boca, ca s-ar putea sa vina la tine… Vorbesti mult si prost.

      Apreciat de 1 persoană

      • el said, on iunie 1, 2015 at 9:05 am

        sunt la voi nefericitilor dracii aia, voi ii chemati si suneti plini de ei !

        Apreciat de 1 persoană

    • ortodoxtm said, on mai 31, 2015 at 11:52 pm

      Incetezi odata te rogrog cu propaganda asta?Ti-am inteles toti punctul de vedere,e opinia ta,poti sa mai vorbesti si la subiect pe articol sau singurul tau scop e sa il ataci pe Pr. Arsenie?
      Ce tot vrei sa ne convingi?Fie cum vrei tu,noi suntem inselati,o sa mergem in iad,suntem rataciti..tu si fratii tai Ioan si Andrei-d sunteti cel mai ortodocsi.Dar gata odata ca ne-am cam saturat cum ati monopolizat tot blogul si nimeni nu mai poate aa zica nimic ca imediat e judecat si jignit de voi.Vedeti-va de mantuirea voastra si lasati-ne pe noi in ratacirile noastre,pt ca oricum nu o asa atitudine nu o sa convingeti pe nimeni!
      Daca faci chestia asta din convingere sincer te compatimesc..da tare imi e ca cineva te-a „plantat” aici pentru dezbinare.
      Domnul sa ma ierte daca am judecat gresit si am vorbit prostii!
      P.S. : da stiu sunt ratacit si pro Boca,si sectar..etc.etc..scutiti-ma de jignirile voastre

      Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iunie 1, 2015 at 9:23 am

        KAKOdoxtm, F,haribo, artion;GabrielM, Ion….etc

        sunteti imaginea EXACTA a poporului roman inainte de PEDEAPSA lui, v-a trimis Dumnezeu testul boca ca sa va vedeti cum sunteti astia „evlaviosii” . Asa cum Dumnezeu a „incercat” pe Avraam Parintele cera,nndu-i sa jertfeasca pe Isaac, NU pentru ca Dumnezeu nu stia inima si credinta neclintita a lui Avraam, ci ca sa VADA TOTI in veac mmarimea sufletului ALES al Parintelui Avraam; asa acum si pe voi, va lasat Dumnezeu sa va vedeti MASURA , ca cei rataciti din nestiinta sa mai aibe inca odata vreme/ocazie de indreptare, si mai ales ca nu aibe nimeni cuvant de cartire cand va veni OSANDA CUMPLTA peste acest neam desfranat si pacatos, inchinator la DRACI, caci este pe DREPT sa fie nimicit.

        Masura voastra: LIPITI cu toata osardia de insleare, inchinatori la draci, ahtiati dupa circ si spectacol „duhovnicesc” , indraratnici si tari la cerbice , IMPOTRIVITORI Adevraului si parintilor dati voua, DISPRETUITORI de Invatatura Sf Parinti si a Dogmelor, NECINSTIND DREPT pe Hristos si iubind MINCIUNA si inseltrea; in voi adevarul este respins si calificat de minciuna caci sunteti plini de energii si duh diavolesc care RESPING adevarul si primesc minciuna.

        Asta e poporul roman cu o CLIPA iniante de NIMICIREA lui ! Va scapa ca prin foc DOAR cel cu inima curata dar ca neam nu vor mai exista.
        Rasplata acestui popor NU va intrazia, ca parintii si maicile voastre asa si voi.

        Apreciat de 2 persoane

      • el said, on iunie 1, 2015 at 9:45 am

        sa nu credeti ca imi face placere sa spun asa ceva, astfel de lucruri CUMPLITE si GRAVE, si tema boca o URASC, m-am silit pe mine sa incerc cat am putut sa ajut la deschiderea ochilor celor cu inima fara viclenie

        de acum va las in pace, sa umble fiecare pe cale pe care a ales-o caci apele s-au separat si cernerea s-a facut, de acum va urma rasplata fiecaruia dupa faptele si inima lui.

        fiti linistiti ca n-o sa va mai tulbur inselarea in care va complaceti dar sa va amintiti ca NU veti avea cuvant de dezvinovatiire la Judecata cum ca nu ati fi stiut.
        Din acest motiv nici parinti duhovnicesti NU se mai dau voua caci NU ii ascultati si deci nu meritati ajutorul. Mergeti dupa mintea voastra !

        Apreciat de 2 persoane

      • mihai444 said, on iunie 2, 2015 at 6:01 pm

        EL@ eu unul iti multumesc pt.luarile de pozitie in chestiunea Boca.asta e o marturisire pe care tu ai facut-o si Dumnezeu a vazut-o.vei avea rasplata buna,zic 🙂 pot sa ma ”laud” ca am facut-o si eu inca de acum 2-3 ani, nu insa atat de argumentat ca tine.nu sunt inca la nivelul tau de ”citire”. din pacate lista de ”sfinti parinti” inselati e ceva mai lunga la noi. acum sa vorbit mult despre Boca caci e promovat pe televiziuni gen RTV intre reportaje cu Zavoranca si altii…pe net sa nu-ti mai zic,mai ales pe FB unde exista conturi care posteaza numa’ ”bocaisme”.la atat se rezuma ortodoxia lor.nu cred ca e bine sa te opresti din marturisire chiar daca ai momente cand simti ca exista prea multa prostime in bobor.asta e,la nivelul asta ne-au redus.

        Apreciază

    • Artion said, on iunie 1, 2015 at 12:50 am

      E fake jocul.. un prieten a incercat si nu s-a miscat nici un creion, o fi din cauza ca are icoane prin casa 🙂 Cred ca e un experiment din categoria harlem shake, ice bucket chalenge, je suis charlie si altele..

      Stapanii astia care conduc lumea stiu ca oamenilor nu le place sa faca ce li se impune, asa ca apeleaza la emotie , la sensibilitate , la cauze umanitare, la spiritul de turmă, aceste experimente sociale urmaresc conformismul oamenilor si in final acceptarea sclaviei.

      La modul : nu vrei sa te lasi condus ? nici o problema, iti cream conditiile care sa te faca sa vrei.. Societatea a evoluat , nu se mai folosesc metodele hard de spalare a creierului din timpul comunismului acum se folosesc metode soft .

      Chiar daca jocul asta invoca sau nu demonii, cum a spus si saccsiv e o portita deschisa catre alte chestii mai rele care vor urma..

      Apreciat de 1 persoană

    • Riko said, on iunie 7, 2015 at 1:23 am

      Tanase, atunci o citesc prima pe aceasta, doar sa prind cat mai mult timp, din cealalta carte am citit dioar 15 pagini. Mai am multe restante de carti, recomandate si de Ioan, insa nu am timp acum. Chiar daca am citit doar atat din prima carte, este total diferita si mult mai utila fata de alte carti bisericesti sin care am mai citit. Cartile de acest fel nu trebuie doar citite ci invatate. Mersi.

      Apreciază

  3. aniush said, on mai 31, 2015 at 5:28 pm

    Nu ne jucam cu absolutul…cu morti, ingeri cazuti etc. Cred ca jocul asta are in spate persoane care incearca sa manipuleze anumite segmente de populatie mai vulnerabile. Dumnezeu sa ne apere!

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Iacoboaie said, on mai 31, 2015 at 6:02 pm

      Să spunem lucrurilor pe nume: SE DOREȘTE SATANIZAREA TINERETULUI DIN ROMÂNIA… Acest joc este doar unul dintre instrumente sau mijloace. Mai sunt destule în mass-media…

      ÎNSĂ ACEST JOC ESTE MAO AGRESIV ȘI CU ATÂT MAI PERICULOS PENTRU ÎI INIȚIAZĂ ÎN OCULTISM, ÎN PRACTICI MAGICE, CUM ESTE ȘI SPIRITISMUL…

      Apreciază

    • Ion said, on mai 31, 2015 at 7:00 pm

      Aniush, omenirea se indraceste. Vazand cu ochii. Este doar inceputul. Se va ajunge sa il adore pe satan pe fata si sa arunce cu pietre in biserici, in preoti, se va ajunge la monstruozitati.

      Apreciat de 2 persoane

      • Radu Iacoboaie said, on mai 31, 2015 at 11:24 pm

        Și în general preoții vor deveni precum mirenii de acum iar mirenii se vor purta ca dracii… Cum au putut câștiga concursul de la Eurovision cu câțiva ani doar în urmă cântăreții aceia din Finlanda deghizați în DEMONI CU COARNE?…

        Apreciază

  4. Radu Iacoboaie said, on mai 31, 2015 at 6:45 pm

    CE PĂRERE AVEȚI DESPRE ACESTE MELODII? ASCULTAȚI-LE CU ATENȚIE…

    1 A – Go West – Pet Shop Boys – World´s Armys

    1 B – Pet Shop Boys – Go West [HDR]

    Europe – The Final Countdown

    Apreciază

  5. Riko said, on mai 31, 2015 at 7:20 pm

    E o facatura, creioanele stau in echilibru pe un punct foate mic, deci frecare aproape de loc, si cineva de la distanta sufla iar creionul de deasupra se misca. Si nici nu e ceva nou, decat partea cu invocarea lui Charlie si foaia. Cand eram mic ma jucam cu niste copii si toti spuneam ca le miscam cu mintea cand defapt suflam. 🙂

    Apreciază

    • ionion said, on mai 31, 2015 at 10:27 pm

      deloc prietene. eu l+am jucat in urma cu multi ani. se numea cheia si chemai spiritual unui mort din familie. este real si dau marturie sa va feriti cat puteti de asta.raul este just near us….

      Apreciat de 1 persoană

    • ROmanul said, on iunie 1, 2015 at 1:52 am

      Voi n-ati vazut ca e gluma? Au aruncat cu un pui, apoi au pus doua oase de pui roase, etc.
      Si la un anume minut 1:18 e unul in pielea goala care fuge.
      E vrajeala. Oricum nici in gluma nu trebuie facut spiritismul.

      Apreciat de 1 persoană

  6. aniush said, on mai 31, 2015 at 8:10 pm

    radu iacoboaie,
    E de apreciat vocea cu tonalitati inalte a solistului de la Europe, dar ca muzica e slabut, interpretarea e foarte buna. Textul melodiei…hm are un mesaj subliminal. Daca o sa urmariti cu atentie o sa va dati seama…Final Countdown…Da, in prezent e final countdown.
    La fel si melodia lui Pet Shop Boys, care dupa parerea mea sunt o antivaloare, dar promoveaza altceva.

    Apreciat de 1 persoană

  7. Ion said, on mai 31, 2015 at 8:28 pm

    Mitropolitul Antonie Plamadeala il include pe parintele Arsenie Boca printre marii duhovnici romani din sec XX. Iata ce scrie:

    „Perioada comunista a cunoscut trei mari directii spirituale care au mentinut viata crestina din Romania chiar sub cele mai cumplite amenintari si distrugeri pe care le-a operat ideologia si represiunea atee.
    Directiile spirituale la care m-am referit au fost: „Rugul Aprins” de la manastirea Antim din Bucuresti, ctitorit de Parintele Daniil Tudor, Miscarea de la Sambata de Sus, de la Manastirea „Brancoveanu”, Fagaras, mutata apoi la Manastirea Prislop. Acestea au fost initiate si dezvoltate de Parintele Arsenie Boca. La Sambata, Parintele Staniloae a inceput traducerea Filocaliei. A treia a fost Miscarea de la Manastirea Slatina din Moldova, mutata apoi la manastirea Sihastria, astazi numai la Manastirea Sihastria, initiata si continuata de Parintele Arhim. Cleopa Ilie.
    Lucrarea duhovniceasca a acestor trei piloni de taina si de duh contureaza trasaturile unei spiritualitati care a acoperit prin ei, prin duhovnicii lor si prin ucenicii lor, a doua jumatate a secolului XX romanesc”. (Mitropolit Antonie Plamadeala, „Rugul Aprins”, Sibiu, 2002, pagina 34)

    Apreciat de 1 persoană

  8. Mihail said, on mai 31, 2015 at 9:14 pm

    se practica si pe la noi ceva asemanator cu o carte si o cheie pe care o tineau doua persoane si cartea se pute roti spre dreapta sau spre stanga. am vazut eu dar ma tineam departe, mi-era teama. stiu ca la urma se intreba duhul daca a plecat si de multe ori se lasa greu, nu voia sa plece. Doamne fereste!

    Apreciat de 1 persoană

  9. anca said, on mai 31, 2015 at 10:15 pm

    Chiar ieri fetitele mele mi-au spus de acest joc….intr-adevar face valuri printre copii….le-am explicat ca nu e bine sa-l joace….habar nu am avut ca e la nivel mondial…o adevarata demonizare!!! Doamne, fereste-ne de tot raul!

    Apreciat de 2 persoane

  10. Apologetica said, on mai 31, 2015 at 10:52 pm

    Iata cum spiritismul merge mana-n mana cu demonizarea:

    Apreciat de 1 persoană

  11. orthologos said, on mai 31, 2015 at 11:02 pm

    Si eu am avut un soc sapt. asta, cand toate clasele IV-VIII au „experiemnta” acest joc demonic. O clasa intreaga de 18 elevi au vazut cum la invocarea lui „charlie”, cu insistenta, in grup, titandu-se de mana toti, unul din creioane s-a ridicat in aer cam la 10-20cm..iar invartirea e adevarata, o alta eleva de cls.VIII-a a venit speriata toata, infricosata, cu atac de panica, caci.. i se miscase creionul in timp ce-si facea in paritcular, „liturghia spiritista”. Culmea e ca s-au molipisit si clasele IV, copiii fiind speriati, fungind de frica, iar cateva eleve mi-au spus ca le e frica tare sa mai intre in clasa… bineinteles ca „directiunea” nu a vazut nimic grav, caci e doar un joc… Insa, stiti care vor fi consecintele?
    Si bune si rele… cele bune , caci cei care au participat la astfel de ritualuri au inteles ca exista diavol si implicit Dumnezeu, deci ,sa speram, ca vor veni spre credinta cu mai mare dorinta, insa pt. alta categorie de elevi, care se pare, au fost sedusi de partea intunecata, vor deveni , poate- nu stiu – mici vrajitori, care odata intrati pe aceasta panta, vor „progresa” pe caile raului, invocandu-l mai des, spre pierzania sufletelor lor.

    PS. Chiar eu am prins un elev in pauza , sapt. aceasta, in timp ce-si facea numarul de spiritism in clasa, cu maine ridicate, ca-ntr-o epicleza satanica, invocand de zor demonul mexican , poate , poate va avea experiente „incantatoare”.. caci asta doresc copiii nostri – senzational, spectacol, putere, magie.. si stiti care i-a fost reactia? s-a rastit la mine sa-l las in pace caci e treaba lui si ca nu-i pasa de ce zicem eu, atentionandu-l..
    dureros..

    Apreciat de 1 persoană

    • ionion said, on iunie 1, 2015 at 11:11 am

      nasol. cum naiba sa-i explicit ca ceea ce lui I se pare cool este naspa. Acum 20 de ani cand ma jucam , mi-a trecut pentru ca m-am speriat . poate ca eu sunt mai slab ; altii nu se sperie asa usor. Ce mi-a ramas in minte este ca la sfarsitul „jocului” rugai spritul sa plece in lumea lui.si trebuia sa-l rogi pana pleca deoarece altfel facea rau in lumea asta. pe acesta l-am rugat sa plece si de cateva ori cheia (tinuta de mine , deci nu este posibil sa fie fake) s-a miscat incet. dupa ce am mai insistat odata, cheia s-a miscat violent si a sarit de unde era pusa. Noi am fugit iar mi-e mi-a trecut de horror si alte jocuri de-astea…

      Apreciat de 1 persoană

  12. ROmanul said, on iunie 1, 2015 at 1:57 am

    Cand eram la liceu imediat dupa revolutie aparuse in oras la mine moda cu spiritismul cu o cheie si nu mai stiu cum. Si eu nu credeam in asa ceva, glumeam cu sora mea sa-l intrebe pe spirit daca eu voi manca sau nu biscuitele pe care-l tineam in mana. Daca zicea nu, il mancam, daca zicea da il rupeam si-l aruncam in cosul de gunoi. Dovada ziceam eu atunci ca e o prostie si nu e adevarat si orice-ti zice e fals in caz ca spiritismul e real sau e un spirit mincinos. Si ii mai ziceam surorii mele ca daca poate invarti cheia aia nu poate sa faca putina curatenie in camera mea? Dar sora mea care era mai mare decat mine chiar credea pana s-a lamurit ca ori e un spirit mincinos ori miscarea aia e data de modul in care se tine cheia nu stiu cum si cand obosesti cheia aia o ia fie intr-o parte fie in alta.

    Apreciat de 1 persoană

  13. tanase said, on iunie 1, 2015 at 8:31 am

    Vasile am postat un comentariu si vad ca nu mai apare

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 1, 2015 at 8:49 am

      tanase

      Nu gasesc nimic neaprobat la tine. Mai incearca o data.

      Apreciază

  14. akuzatu said, on iunie 1, 2015 at 10:05 am

    Apreciază

  15. Radu said, on iunie 1, 2015 at 5:57 pm

    Ori e vreo gluma proasta sunt nenumarate pe youtube sau daca e ceva adevarat in treaba asta atunci da e periculos.

    Curiozitatea copiilor le mai face si rau de multe ori daca nu au indrumare adecvata.

    Nu am mai auzit pana acum de asa ceva.

    La prima vedere mi se pare o pierdere de timp si o tampenie daca mai are si substrat ocult il face de doua ori mai de evitat !

    Nu stiu cum se face dar ce e aiurea sau potential periculos face valuri pe internet sau youtube cred ca treburile astea sunt promovate sunt „intoxicari”.

    INTREBARE : Are vreo legatura numele „jocului” asta cu charlie hebdo ? mi-am adus aminte dar nu cred sa fie ceva

    Apreciază

  16. Mirela said, on iunie 17, 2015 at 2:53 pm

    Biblia ne avertizează că „diavolul umblă răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită”.
    Chiar dacă cineva abordează chestiunile magice în joacă, din prostie, curiozitate sau naivitate, demonii abia aşteaptă ca, astfel, să primească puteri asupra lui. Prin acest joc, în care sunt invocaţi, sunt invitaţi să vină, iar de plecat vor pleca dacă şi când doresc ei.
    Ceea ce pentru naivi e o joacă, pentru demoni e prilejul aşteptat/căutat şi valorificat pentru a se infiltra şi a cuceri suflete.
    Mare grijă! Demonii nu sunt discreţi ca Hristos, nu bat la uşa sufletului şi nu aşteaptă să li se deschidă, ci dau buzna oriunde şi oricând nu întâmpină rezistenţă.

    Apreciat de 1 persoană

  17. […] 21, 2015 mihaelmariusLeave a comment el said, on mai 31, 2015 at 2:57 pm vedeti dar cat de PROMPT e dracul sa rapsunda IMEDIAT ce este chemat […]

    Apreciază

  18. […] Tot la saccsiv.wordpress.com/2015/05/31/jocul-charlie-charlie-prin-care-copii-cheama-dracii-face-ravagii-in… […]

    Apreciază

  19. […] Jocul CHARLIE CHARLIE, prin care copiii CHEAMA DRACII, face ravagii inclusiv in Romania […]

    Apreciază

  20. octavpelin said, on iunie 14, 2018 at 10:16 am

    A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

    Apreciază

  21. […] Jocul CHARLIE CHARLIE, prin care copiii CHEAMA DRACII, face ravagii inclusiv in Romania […]

    Apreciază

  22. […] Jocul CHARLIE CHARLIE, prin care copiii CHEAMA DRACII, face ravagii inclusiv in Romania […]

    Apreciază

  23. […] Jocul CHARLIE CHARLIE, prin care copiii CHEAMA DRACII, face ravagii inclusiv in Romania […]

    Apreciază

  24. […] Jocul CHARLIE CHARLIE, prin care copiii CHEAMA DRACII, face ravagii inclusiv in Romania […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.