SACCSIV – blog ortodox

CUM O CACAREAZA E UMFLATA PANA AJUNGE O LATRINA. Articolul din ADEVARUL – Viral de Crăciun: „Vestirea Nașterii Domnului” contracost, urmată de refuzul unui tânăr

Posted in Uncategorized by saccsiv on decembrie 23, 2014

Va amintiti?

Cum functioneaza campaniile anti ortodoxe

Iata ultima exemplificare.

Pe youtube este postata pe 19 decembrie o cacareaza:

Si ar fi ramas o cacareaza cu totul neremarcata, doar ca a fost postata si pe facebook, unde densitatea de habauci pe secunda este imensa.

Apoi s-a bagat in seama  Adevarul satanist, care n-a scapat o asemenea ocazie de a o posta si el dar cu titlul Viral de Crăciun: „Vestirea Nașterii Domnului” contracost, urmată de refuzul unui tânăr. si textul:

Cu peste 230.000 de afişări şi mai bine de 1.800 de distribuiri, acest clip a devenit viral pe reţeaua socială Facebook. Prezintă momentul în care un preot vine să „vestească Naşterea Domnului”, din uşă în uşă, în schimbul unei „donaţii”, dar şi refuzul unui tânăr. VIDEOCREDIT Roberto Nicolau/Bogdan Onea (facebook.com/roberto.nicolau – facebook.com/bogdanonea)

   Iata si doua reactii:

Eufrosin: Ziarul “Adevărul”, jurnalism de canal, sau cum să te pui în slujba dușmanilor țării tale. din 21 decembrie

Cârpa zoioasă auto-intitulată “adevărul”, ne demonstrează cum se aduce jurnalismul la un nivel mai scăzut, decât cel al celui mai mic numitor comun, printr-o scenetă grosolan premeditată,  afișată sub titlul:

Viral de Crăciun: „Vestirea Naşterii Domnului” contracost, urmată de refuzul unui tânăr

Cu peste 230.000 de afişări şi mai bine de 1.800 de distribuiri, acest clip a devenit viral pe reţeaua socială Facebook. Prezintă momentul în care un preot vine să „vestească Naşterea Domnului”, din uşă în uşă, în schimbul unei „donaţii”, dar şi refuzul unui tânăr. VIDEOCREDIT Roberto Nicolau/Bogdan Onea (facebook.com/roberto.nicolau – facebook.com/bogdanonea)”

Veți observa cum “tânărul cinstit” (spre asta bate titlul manipulator), îl batjocorește pe preotul “hrăpăreț” venit să îi binecuvânteze casa, într-o regie de ultimă speță: răspunde “tânărul cisntit” (căci dacă e tânăr, e neapărat și cinstit), urării de “La mulți ani” a preotului cu un zâmbet parșiv urmat de un impertinent “salut – cu ce vă pot ajuta?”. Nu i-au fost necesare nici două secunde părintelui ca să realizeze cu ce are de a face, deși în locul lui, făceam cale întoarsă mai decis, fără a întinde mâna micului antihrist declarat: “eu sunt împotriva religiei”.

Nu se observă nicăieri măcar o tentativă de a cere bani – deși asta insinuează cloaca “adevărul”.

http://adevarul.ro/news/societate/viral-craciun-vestirea-nasterii-domnului-contracost-urmata-refuzul-unui-tanar-8_54967978448e03c0fdedb3e5/index.html

Vai de mama lui de “tânăr cinstit”, mai ales dacă e și botezat, își va blestema ziua în care l-a născut, nenorocita. Doar atât a putut să crească din copilul ei..

La fel celor neîndoielnic, mulți dintre ei botezați, ziaristi la “adevarul”, care acum în prag de Crăciun s-au vădit a fi unelte ale vrăjmașului adevărului, tatăl minciunii și urătorul Domnului Hristos! Asta-i mass-media românească ? Biete slugi netrebnice, nu știți ce v-ați gătit..

V-ați întors împotriva a tot ce avem noi Românii mai sfânt – e ca și cum vă înjurați propriile voastre mame.

Să vă fie Crăciunul doar un prilej de îndopare porcească, cum neîndoielnic faceți și în restul anului, cu simbria cu care ați fost năimiți de către dușmanii neamului nostru!   Să vă rămână casele și familiile lipsite de binecuvântarea Domnului, adusă prin preoții pe care îi ridiculizați cu fiecare șansă – Amin.

Aștept cu interes reacția Părintelui Eugen Tănăsescu, director al Radio Dobrogea și deținător de blog, pe platforma “adevărul”.

Active news: VIDEO: MINCIUNĂ fără limite pe ADEVĂRUL: Un jurnalist inventează un preot care cere bani pentru a vesti Crăciunul. Stenograma îl CONTRAZICE din 22 decembrie

Campania împotriva Bisericii Ortodoxe a luat aspecte grotești. Ultima ispravă de acest gen îi aparține cotidianului Adevărul, care a postat pagina sa de internet un video preluat de pe youtube, în care preotul este acuzat că vine să vestească Nașterea Domnului,  din uşă în uşă, în schimbul unei „donaţii”( FOTO JOS). Titlul articolului este sugestiv: Viral de Crăciun: „Vestirea Nașterii Domnului” contracost, urmată de refuzul unui tânăr. 

Totuși, ascultând dialogul dintre cei doi, nu reiese că preotul i-ar cere tânărului vreun ban sau ceva asemănător și nici nu aduce vorba despre așa ceva. Deși cuvinte ca „bani”, „cost” „donație” nu apar în dialog, autorul articolului le aude.

Iată stenograma discuției:

Preotul: La multi ani. Bine v-am gasit sanatosi
Bogdan Onea: Cu ce va pot ajuta?
Preotul:Cu ce ne puteti ajuta? Am venit sa va binecuvantam casa cu Nasterea Domnului. Vin sărbătorile..
Bogdan Onea: Da, stiu…
Preotul:Nicio problemă, scuze pentru deranj.
Bogdan Onea:Nu, nicio problema.
Tanarul iese afara si intreaba: De ce ati venit dvs?
Preotul:Cu Craciunul.
Bogdan Onea: Ce inseamna asta, aveti o explicatie pentru el?
Omul cu palarie: E o sarbatoare mare, nasterea Mantuitorului si noi vestim nasterea Mantuitorului, cu icoana.
Bogdan Onea: Si aveti vreo dovada?
Preotul: Sunt preot la parohia de care apartineti…
Bogdan Onea: Si eu anti-religie. Sunt de alta religie!
Preotul: Bine, va respect convingerea.
Tanarul: Va multumesc
Sanatate.

67 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. ionutignat111 said, on decembrie 23, 2014 at 8:38 pm

    Dumnezeu sa ii ierte pe toti!
    si pe noi, asemenea!

    Apreciază

  2. aniush said, on decembrie 23, 2014 at 8:44 pm

    Cred ca e ceva regizat. Un om de alta religie nu ar deschide usa, in primul rand. Apoi cum s-a nimerit exact in momentul ala sa fie o camera HD care sa filmeze. Ce „coincidenta” ciudata! Eu cred ca au regizat totul ca sa zica..ce „lacomi” sunt preotii (poate in mintile lor de jurnalisti. Niciun preot nu vine cu gandul si cu cerinta expresa sa ia bani, vine sa slujasca, sa vesteasca nasterea Domnului.
    Ce au facut ei e o gogorita.

    Apreciază

    • Partizanu said, on decembrie 23, 2014 at 10:00 pm

      Sa fim realisti. VIDEO-CLIPUL E AUTENTIC. Sa vezi la NOUA GENERATIE indopata cu DESENE ANIMATE cu POKEMON, MANELE SI … . Cind v-a veni PREOTUL va zice ca e un CALATOR RATACIT IN TIMP SI SPATIU.

      Apreciază

    • Mălin said, on decembrie 24, 2014 at 12:32 am

      E regizată frate. Golanul ăla spurcat face pe prostul deşi ştie foarte bine despre ce este vorba. Chiar dacă nu eşti ortodox trebuie să ai o minimă cultură generală. Toată lumea cunoaşte aceste lucruri,.Dar se vede clar că ăla făcea pe prostul, Întâi spune că ştie, apoi după ce preotul îşi cere scuze pentru deranj şi se întoarce să plece, golanul spurcat iese afară şi începe să joace teatru….

      Am analizat special indexul cu nume din comunităţile evreieşti de pe facebook şi sunt mulţi evrei care utilizează numele de Bogdan. Ar fi bună o listă alcătuită în funcţie de frecvenţa numelor utilizate de către ei, măcar ca studiu sociologic ca să ştim şi noi cu cine avem de-a face!!!

      Apreciază

  3. Ion said, on decembrie 23, 2014 at 8:55 pm

    Mizeria asta a fost preluata si pe „Gandul”, redistribuita si pe Mediafax

    http://www.gandul.info/magazin/cum-este-intampinat-un-preot-venit-sa-sfinteasca-locuinta-unui-tanar-si-aveti-vreo-dovada-13734860

    Ca de, era o stire de foarte mare importanta, o mica golanie, care trebuia mediatizata „urbi et orbi”.

    Pe mediafax, imediat mai sus, alt atac anti-crestin, declaratia unei suedeze care isi da cu parerea ca in Romania se construiesc prea multe biserici – deesigur, si asta trebuie foarte mediatizata.

    „Politician suedez: România ar trebui să-şi ajute populaţia săracă în loc să construiască biserici ”

    A, observat ca mai ales in post si inainte de marile sarbatori, parca innnebunesc. Cum spunea cineva, se agita demonii din ei, mai mult ca de obicei.

    Apreciat de 1 persoană

    • Ion said, on decembrie 24, 2014 at 11:45 am

      De fapt, e ceva ilogic in acest rationalemt. „Decat atatea biserici, mai bine ajutam saracii, mai bine construim scoli si spitale”. Din doua motive:
      1) Mai intai ca saracia si problemele la noi sunt din cauza hotiei si coruptiei generalizate, nu din cauza construirii de biserici. Daca s-ar face un calcul simplu, cat % din PIB sa zicem, costa Biserica, si cat coruptia / Si inca nici nu se poate sti cifra exacta a coruptiei, vorbim numai de cei descoperiti.
      2) Este o contradictie ilogica, „construirea de biserici” s-ar putea inlocui cu orice. De exemplu, s-ar putea spune:
      – decat atatea campanii electorale costisitoare, mai bine construim biserici si spitale;
      – decat defilare de 1 decembrie, mai bine construim biserici si spitale;
      – decat sa dam uniforme la armata si politie atat de des, mai bine dam o data la 5 ani si cu banii mai bine construim biserici si spitale;
      – decat sa stea presedintele la palatul cotroceni, mai bine sta intr-o vila mica si cu banii mai bine construim biserici si spitale;
      – decat sa se construiasca templul masonic la Romexpo mai bine construim biserici si spitale;
      – decat sa aiba demnitarii atatea facilitati, salarii grase, mai bine construim biserici si spitale;
      – decat sa construiasca primaria atatea pasaje mai bine construim biserici si spitale;
      – decat sa se cheltuie atatia bani pe iluminat, beculete de anul nou, targuri, balciuri mai bine construim biserici si spitale;
      Si tot asa, se pot gasi sute si mii de lucruri la care s-ar putea renunta ca sa fie mai multi bani de scoli si spitale. Prin urmare, de ce neaparat deranjeaza banii cheltuiti de biserici, care pana la urma sunt niste spitale ale sufletului ? Oamenii isi vindeca sufletele si isi gasesc pacea si mantuirea, devin mai buni.

      Apreciază

  4. dante said, on decembrie 23, 2014 at 9:01 pm

    Si unde reiese ca se cer bani contra cost la vestirea nasterii Domnului? Mindru nevoie mare acest domn, tinar si cinstit, la fel ca si tovarasul Ilici, cere dovezi, crezind in capul lui sec ca l-a incuiat pe preot. Pai stimabile tinar si cinstit, tu cind ai fost la scoala si ai invatat matematica, daca oi fi invat, la un momentdat ai dat de niste axiome pe care sint alcatuite matematici intregi perfect valabile si functionale, si care binenteles nu se pot demonstra. Pe alea de ce le iei de bune, ca doar nu ai demonstratiile lor?
    Credinta nu se demonstreaza, ca nu se poate, ea se traieste cu inima, dar aici e alta drama.
    Ma gindesc ca acest tinar imbuibat, dupa cum arata, va sarbatori Craciunul peste doua zile si intreb de ce sarbatoreste, ca nu are nici o davada, de ce nu se abtine, sa fie mindru si autonom in „religia” lui si sa le faca in ciuda crestinilor ca nu impartaseste cu ei evenimentul.
    „Fatarnicilor, stelele stiti sa le ghiciti, dar pe mine nu m-ati cunoscut !”

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  5. raulika said, on decembrie 23, 2014 at 9:03 pm

    E regizat, cum credeti ca s-a nimerit asa? bogdan onea este de alta religie, corect, e rocker satanist. Nici macar ateu. Probabil ca stia ca preotul este in zona.

    Apreciază

  6. Maria said, on decembrie 23, 2014 at 9:11 pm

    Nu e de alta religie decat daca este cu diavolul.Pentru ca pe pagina de facebook el si cu un anume IULIAN DORIN Il injura pe Dumnezeu.Ateismul e religie?Ca nu e.Amandoi arata ca 2 puscariasi.Oameni fara intelect,pacat ca le faci reclama.Uite ca internetul e acum pentru toti si un debil ca asta distruge parte din opinia publica!

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 24, 2014 at 12:22 am

      Asta e partea cea mai rea, nu mica lui golanie inepta, ci mediatizarea enorma care i se face. Sa nu ne miram daca in curand vor fi sute sau mii de golani care la venirea preotului vor imita ca papagalii spunand: „ai vreo dovada ?” Asta e partea proasta, cu internetul, cu televiziunile si ziarele sataniste, orice chestie de acest gen capata proportii si are putere de a influenta multe minti slabe. Sminteste pe multi.
      Bineinteles, daca ar fi fost un lucru frumos, nu ar fi avut ecou, nu ar fi devenit „viral”. Nu ar fi interesat pe nimeni.

      Apreciat de 1 persoană

  7. ortodox said, on decembrie 23, 2014 at 9:15 pm

    Dumnezeu sa ii ierte pe toti!! a fost introdus in satanism in italia acest foscanean bogan onea.

    Apreciază

  8. geo said, on decembrie 23, 2014 at 9:19 pm

    Presedintele polonez Bronislaw Komorowski a semnat luni un proiect de pachet legislativ destinat ajutorarii familiilor mari, care le ofera familiilor cu 3 sau mai multi copii, iniferent de venit, anumite reduceri la transportul public la diverse institutii ale statului, precum si in cadrul unor intreprinderi private care decid sa se alature programului, relateaza The Warsaw Voice.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-18909698-polonia-lanseaza-pentru-dezbateri-pachet-masuri-ajutorare-pentru-familiile-3-sau-mai-multi-copii.htm

    Apreciază

  9. ortodox said, on decembrie 23, 2014 at 9:22 pm

    nu la Adevarul scria masonul Titu Maiorescu? eu unul nu mai citesc presa decat foarte rar. niste persoane gretoase scriu pentru.

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 24, 2014 at 12:28 am

      Nu, Maiorescu era conservator, si Adevarul era de stanga, dar acum nu mai conteaza stanga sau dreapta, cand e vorba sa atace crestinismul, sa promoveze pacatele strigatoare la cer, sa loveasca in istoria nationala, in unitatea neamului, sunt la fel si stanga si dreapta. Impartirea asta nu mai exista, ea e ceva fals si care deruteaza. Conteaza numai orientarea crestina si nationala / versus orientarea satanista si globalista.

      Apreciază

  10. geo said, on decembrie 23, 2014 at 9:26 pm

    Uniunea Europeana ar trebui sa ceara Romaniei sa isi indeplineasca obligatiile de membru si sa puna nevoile oamenilor saraci inaintea proiectelor de constructie a unor cladiri „faraonice”, afirma Jenny Sonesson, membru al Partidului Liberal suedez, citata de publicatia The Local.se.

    „Innebunesc cand ma gandesc la faptul ca Guvernul roman prioritizeaza constructia de biserici, in fata bubastarii poporului roman”, scrie Sonesson, de profesie asistent social si fost consilier in cadrul Guvernului suedez.


    Imaginea Romaniei rurale contrasteaza puternic cu proiectul de construire a Catedralei Mantuirii Neamului, arata Sonesson, prezentand costurile proiectului de dimensiuni „faraonice”, pe care publicatia franceza le-a estimat ca ridicandu-se, in cele din urma, la 1 miliard de euro (1,2 miliarde de dolari).

    „In una dintre cele mai sarace tari din Europa sunt alocate resurse pentru construirea unei catedrale cu inaltime de 125 de metri, cu arce aurite, in timp ce o mama cu 4 copii sunt fortati sa traiasca (intr-un sat din Romania – n.red.) intr-o cocioaba lipsita de caldura si electricitate”, arata politicianul liberal.

    Jenny Sonesson precizeaza ca statul roman contribuie financiar la constructia catedralei, fara ca suma exacta a acestei contributii sa fie stiuta: Politicienii romani sunt dependenti de sustinerea membrilor clerului in campaniile electorale”

    Potrivit politicianului suedez, „in Romania exista o criza umanitara in desfasurare, care necesita o initiativa de tipul Planului Marshall. UE ar trebui sa solicite Romaniei sa accepte prezenta unor echipe de experti internationali pe termen lung. Acest ajutor ar putea varia de la munca de asistenta sociala la realizarea de locuinte”.

    „Nu este sustenabil ca milioane de cetateni UE sa traiasca in disperare. Daca politicienii din Romania nu arata o dorinta reala de schimbare, atunci este necesara o discutie cu privire la viitorul tarii in Uniunea Europeana, in conditiile in care nu sunt indeplinite criteriile de la Copenhaga”, sustine Jenny Sonesson.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18911657-politician-suedez-romanii-mor-foame-timp-tara-construiesc-mega-catedrale.htm

    Bun. Se pare ca domnul respectiv nu stie nimic despre politica de prin Romania. Sa ii dau un exemplu, din miile de exemple, din cauza carora romanii sint saraci si o duc rau:

    Extinderea cercetărilor în cazul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc a produs un adevărat şoc în rândul anchetatorilor. Se vorbeşte despre cea mai vastă reţea de corupţie descoperită vreodată în România. Dar şi despre cea mai mare avere acumulată ilicit, şi ascunsă pe numele unor interpuşi, din istoria cazurilor de corupţie. Suma estimată depăşeşte cu mult paguba produsă statului român de dosarele Microsoft şi EADS.

    Hrebenciuc, vameşul României corupte

    Viorel Hrebenciuc, rezultă din extinderea cercetărilor, a construit, în ultimii 15 ani, o adevărată reţea mafiotă menită să paraziteze bugetul statului în domenii cu foarte mulţi bani. Retrocedările fiind doar o mică parte a acestei încrengături infracţionale. Numele lui Hrebenciuc apare în afacerile dubioase din sistemul de sănătate. În mafia medicamentelor. Dar şi în afacerile cu importuri de legume şi fructe. Unde evaziunea atinge cote uluitoare. Legenda creată în jurul lui Hrebenciuc, de cel care face şi desface guverne, se concretizează într-un incredibil număr de oameni plantaţi în toate structurile statului. Aceşti oameni îi raportau personal. Iar unele contracte erau încheiate doar după ce Hrebenciuc îşi dădea acordul. Contra unui comision. Practic, în anumite perioade, indiferent dacă PSD a fost sau nu la Guvernare, Hrebenciuc acţiona ca un vameş. Nu se intra într-un domeniu, sau nu se obţinea un contract, fără să fie vămuit de Hrebenciuc. De aceea se vorbeşte despre aproape un miliard de euro obţinut de Hrebenciuc în urma acestor activităţi mafiote.

    http://www.comisarul.ro/politic/exploziv/procurorii-dna-sunt-%C5%9Eoca%C5%A2i-de-averea-lui-_318426.html&hl=hrebenciuc

    1 MILIARD DE EURO!!!

    Deci domnule suedez din cauza unor animale ca astia care ne rinjeau in nas la tv ca ei se sacrifica de grija noastra am ajuns unde am ajuns…

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 24, 2014 at 12:31 am

      “Innebunesc cand ma gandesc la faptul ca Guvernul roman prioritizeaza constructia de biserici, in fata bubastarii poporului roman”, scrie Sonesson, de profesie asistent social si fost consilier in cadrul Guvernului suedez. –– Dar cand vede ca in Suiedia se oficiaza casatorii intre homosexuali nu innebuneste ? Cand vede bisericile pangarite, transformate in discoteci, preoti femei, preoti homosexuali, satanism, imigratie necontrolata, si multe altele, in Suedia, nu innebuneste ? O freaca acum grija de bisericile noastre din Romania ?

      Apreciază

      • geo said, on decembrie 24, 2014 at 2:55 pm

        Nu vede saracia imigrantilor musulmani, care anul trecut sau acum doi ani au facut ravagii, in suburbiile capitalei, prin revoltele lor…deocamdata romanii sau alti imigranti est europeni nu au facut ceea ce au facut musulmanii…

        Apreciază

  11. aha said, on decembrie 23, 2014 at 9:39 pm

    ce nesimtiti! asta e media din ziua de azi! oameni care au scoli inalte…dar ce folos? sunt seci la suflet! nu vorbesc de tanarul ala in videoclip. el, saracu, habar nu are pe ce lume traieste. el crede ca e „smecher” dar e de tot plansul. dar mai rau decat el sunt jurnalistii! cei care au facut scoala si si-au tocit coatele pe bancile scolii! oare pentru asta a fost nevointa lor? sa minta? sa se faca „apostoli” ai tatalui minciunii?

    Apreciază

  12. Gabriel M. said, on decembrie 23, 2014 at 9:43 pm

    E reala faza. Ala cu camera era pregatit la usa, ca stia ca ajunge preotul la usa lui. Mai intai cineva anunta venirea preotului si abia peste 10 minute ajunge sa bata la usa preotul. In fine…

    „Vai de cei prin care vine sminteala”. Penibilul ala care a luat in batjocura pe preot o sa dea socoteala cu varf si indesat pt. ceea ce a facut. Dar adevarata drama e ca mii de tineri se bucura si ii tin partea marlanului aluia. Nu ne dam seama deloc dar in fiecare zi ii condamnam pe copilasii nostri si ii smintim treptat .. si o sa dam socoteala pt asta multi dintre noi. Ei nu au nici o vina dar ajung in iad din cauza noastra. Vad la noi prostia si aroganta noastra si cred ca asa e normal sa creada , si astfel ii indepartam de Adevar, de mantuire si ii trimitem la munca de veci. Prin mass-media, prin filmulete pe facebook, prin sminteli si injuraturi .. asa ii omoram pe cei mici.

    Filmuletul asta e doar o caramida din zidaria uraciunii. O sa dam socoteala va spun.. CA MULTI DINTRE NOI suntem la fel cu individul ala din filmulet si nu ne dam seama…

    Apreciat de 1 persoană

    • adriandirnescu said, on decembrie 24, 2014 at 11:45 am

      Ai dreptate, nici nu ne dam seama ca suntem vai de noi .

      Apreciază

  13. Mihail said, on decembrie 23, 2014 at 9:51 pm

    Să mai zică cineva că nu există diavol…se vede clar, chiar acum când mai sunt 2 zile din Postul Crăciunului, cum ispitele vrășmașului sunt tot mai mari…a mai fost și tentativa nereușită a satanistului Cernea de a împiedica binecuvântarea Patriarhului Daniel la investirea noului președinte…azi dimineață, pe B1 TV spumega unul de furie că s-au alocat iarăși ceva bani de la stat pentru Catedrala Mântuirii Neamului …și așa mai departe…

    Apreciază

    • Partizanu said, on decembrie 24, 2014 at 6:33 am

      Tu citesti MIZERIILE ACELEA NAZISTE?

      Apreciază

      • Nimbus said, on decembrie 24, 2014 at 12:15 pm

        Dar tu macar ai citit sa vezi despre ce-i vorba? Ai idee macar ce inseamna nazism? Sau esti vreunul din ” politicii corecti ” care umplu cu mizeriile lor mediul online. Triste suflete, tristi oameni. Ia pune mana si citeste, macar din bun simt. E vorba de hotie si de inchinatorii la maimutze care-si bat joc de tot ce-i sfant inclusiv de propriul lor neam, in mod special de sarbatori. Oameni cu suflete mici incapabili sa se bucure nici macar de sarbatorile propriului popor. Istoria pamantului asta incepe cu un altar iar al neamului romanesc cu o biserica indiferent ca va place sau nu. Eu sincer as lua putin seama caci acum doua milenii a venit cineva care n-a promis nici bogatii. nici inteligenta. nici desfatare ci, doar atat: ” I’ll be back! ”

        Tristilor!

        Apreciat de 1 persoană

    • Radu Humor said, on decembrie 24, 2014 at 5:40 pm

      Nimbus
      Ce să-i ceri ăstuia ?!
      În loc să se ascundă în munţi, se simte bine în iad !

      Apreciază

  14. nikodim said, on decembrie 23, 2014 at 10:30 pm

    Este clar o provocare ordinara, dar foarte nereusita si din aceasta cauza umflata artificial. Se deduce clar ca nu a fost o filmare spontana. Nimeni nu iese cu camera video gata sa filmeze pe oricine ii bate la usa apartamentului decat daca este pregatit intentionat pentru asta. Preotul era asteptat pentru a fi ‘linsat” duhovniceste” el si tot ceea ce reprezinta el. Doar indivizii demonizati sau predispusi la asa ceva pot vedea aici vreo vina a preotului respectiv. In cazul de fata ei iau ca realitare dorinta lor. Fara sa vreau imi vine acum in minte sa fac paralela dintre aceasta mizerie mediatica si momentul prinderii si judecarii lui Hrisots cu acuzatiile nefondate dar isterice si insistente ale fariseilor impotriva Lui.

    Apreciază

  15. cosma said, on decembrie 23, 2014 at 10:45 pm

    Oameni buni,il cunosc pe preotul si pe dascalul sau care e un om deosebit,sunt din Focsani,nu e nimic regizat e doar refuzul unui om sub influenta diavolului de a-L primi in suflet si in casa pe Hristos,oricine are ochi sa vada adevarul, si discernamant nu vede altceva.Doamne ajuta-ne si lumineaza-ne!

    Apreciază

  16. ACRONIM said, on decembrie 23, 2014 at 11:26 pm

    La ce vă aşteptaţi de la Adevărul??? Nu ştiţi că e un ziar deţinut de evrei?

    Apreciază

  17. Mirela said, on decembrie 23, 2014 at 11:49 pm

    Înregistrarea şi postarea ei ilustrează clar şi trist vorba românească: Prostul, dacă nu-I fudul, crede că nu-I prost destul.
    Cât de penibil şi de tâmp trebuie să fii ca să te făleşti cu aşa „realizare”!

    Apreciază

    • salutari din cluj said, on decembrie 24, 2014 at 8:49 am

      asa e. s-a facut singur de ras

      Apreciază

    • Mirela said, on decembrie 24, 2014 at 12:56 pm

      Iar numeroasele like-uri pe care le-a primit filmarea acestui nătărău ţanţoş (care nici nu conştientizează că nu a reuşit decât să se facă pe sine însuşi de râs) arată valabilitatea ideii: Un prost găseşte întotdeauna un altul mai prost care-l admiră.

      Apreciat de 1 persoană

  18. cristina said, on decembrie 24, 2014 at 12:25 am

    Vor sa spele creierele tinerilor si sa-i abata de la credinta.Se incearca scoaterea orelor de religie din scoli,se interzice deja in anumite state din occident purtarea sfintei cruci la gat,punerea icoanelor in institutii si scoli si pe net ,apar tot felul de articole ,care ne spun ca s-a dovedit de asa zisii oameni de stiinta ( slugile satanei )ca IIsus Hristos,nu ar fi existat niciodata .Pai oameni buni,daca Biblia noastra ,ne-a spus ca vor aparea cipurile si codurile de bara cu numarul 666,adica numarul Fiarei,si asta in urma cu 2000 de ani,ce dovezi va mai trebuie sa credeti ? CREDETI SI NU CERCETATI !

    Apreciază

  19. Radu Humor said, on decembrie 24, 2014 at 1:03 am

    Până la urmă, neaşteptat de firească şi inspirată ieşirea celor doi din capcana întinsă de mizerabilul tânăr, care pentru câţiva lei ar vinde-o şi pe mă-sa !
    Au vorbit , şi preotul şi dascălul, foarte inspirat, politicos şi demn, fără să lase impresia pe care o doreau nemernicii pregătiţi să ducă în derizoriu un obicei creştinesc, vechi de când lumea pe pământul românesc . Felicitări !
    Iar tânărului, îmbătrânit în rele, cel care pentru a câştiga un ban a renegat şi batjocorit credinţa şi neamul poporului în mijlocul căruia trăieşte, dovedind, încăodată, că n-au duşmanii noştri atâtea topoare, câte cozi de topor avem noi, printre noi !

    Apreciază

    • Radu Humor said, on decembrie 24, 2014 at 1:09 am

      Poate singura lor vină a fost aceea că nu trebuiau să intre, dacă nu au fost întâmpinaţi cu o lumină aprinsă, semn al evlaviei creştine şi a acceptului, specifică unor astfel de momente…..

      Apreciază

  20. Radu Humor said, on decembrie 24, 2014 at 1:13 am

    Nefericitul ăsta s-ar putea să plătească foarte scump mârşăvia pusă la cale !
    Cam ca Iuda !

    Apreciază

  21. Alex said, on decembrie 24, 2014 at 2:26 am

    Mihai Eminescu (ianuarie 1877) :

    “Punând o dată mâna pe presa europeană, care în genere nu mai are de ţintă luminarea, ci excitarea urelor între clase şi popoare, uşor li-e evreilor să spună, orice minciună patentată. Publicul cafenelelor, blazat pe ipercultura europeană şi setos de noutăţi de senzaţie, găseşte plăcere în citirea monstruozităţilor ce se vor fi petrecând în România. Evreii fac din jurnalistica europeană ceea ce au făcut din băuturile spirtoase la noi – otravă.
    . . .

    În frunte, stă, fireşte, organul jidovesc Adevarul (…)
    Aceştia sunt conducătorii “opiniunii publice” a ţării româneşti… Străini de noi şi potrivnici fiinţei noastre, ei ne discută interesele, ne judecă, fac reputaţiile prin gălăgie si reclamă, şi le desfac prin tăcere şi calomnii, ei suie în slava cerului pe jidoviţi şi caută să înjosească pe adevăraţii români; ei terorizează pe funcţionarii publici care voiesc să-şi facă datoria; ei critică totul: religia, coroana, armata, justiţia, învăţământul…”

    Apreciat de 1 persoană

    • Radu Humor said, on decembrie 24, 2014 at 5:54 pm

      Cel mai terorist stat din lume – SUA !
      Ucid în neştire, fură şi cotropesc tot ce pot !
      Numai cu Rusia nu le-a mers !
      Ba, mai mult, au reuşit să provoace o alianţă Rusia- China, la care se tot adaugă alte state (Brazilia, India, Africa de Sud, urmează Iran, Irak, Siria, Egipt şi după destrămarea Făcăturii numită UE şi celelalte state europene, până vor rămâne doar cu Israelul !
      Cei care i-au dus spre finalul acesta, urâţi şi blestemaţi de către toată omenirea !
      Oare merita, ca un popor ca americanii să ajungă aşa, doar pentru că s-au lăsat încălecaţi şi subjugaţi financiar de către nişte veroşi cămătari !?

      Apreciază

  22. Iones said, on decembrie 24, 2014 at 2:31 am

    George Soros, noul presedinte al Bancii Nationale din Ucraina?
    http://glasul.info/2014/12/22/george-soros-noul-presedinte-al-bancii-nationale-din-ucraina/

    Apreciază

  23. Emanuel said, on decembrie 24, 2014 at 5:41 am

    Ireprosabil comportamentul preotului, nimeni nu ii obliga pe oameni sa dea bani preotului, ei o fac de buna voie.
    Da, Mantuitorul Si-a imbratisat crucea, crucea este sfintitoare, ba chiar crucea este mai sfintitoare decat bucuriile vietii. Caci prin bucurii poti lesne pacatui, insa prin cruce niciodata. Necazurile sunt sfintirea noastra cea mai sigura si dellina. Antihristul si antihristii sunt crucea noastra cea mai deplina, deci in mod paradoxal, antihristii sunt cea mai deplina sfintire a noastra. Antihristul ce va sa vina, este sfintirea noastra cea mai deplina, cea mai de pret. Mantuitorul Si-a imbratisat crucea si pe calai, noi sa imbratisam pe antihrist si antihristii ce vor sa vina. Ei sunt mantuirea noastra cea mai sigura.
    Prin placere poti cadea exagerand-o, prin cruce nu poti sa cazi decat daca o respingi, daca nu o iubesti, daca nu o imbratisezi, si suferinta pentru Domnul e cea mai dulce suferinta, cea mai usoara. Crucea este mantuitoare pentr crucificati dar pierzatoare pentru calai.

    Apreciază

    • Emanuel said, on decembrie 24, 2014 at 5:45 am

      Dumnezeu ne sfinteste pe noi in mod continuu, si prin bucuriile cele firesti, si prin cruce. Doar cei care nu vor sa fie sfintiti intrerup doar pentru ei insisi lucrarea sfintitoare a lui Dumnezeu. Dar pentru noi nu exista pe lumea asta vreun lucru care sa nu ne sfinteasca. Noi suntem sfintiti prin absolut orice, si prin hulele necredinciosilor indreptate impotriva Tatalui nostru Cel ceresc.

      Apreciază

      • Emanuel said, on decembrie 24, 2014 at 6:11 am

        As asemana bucuriile vietii cu o sageata care merge initial in sus, spre cer ( bucuria fireasca ), dar care mai apoi datorita gravitatiei se intoarce inapoi spre pamant. Iar suferinta o aseman cu o sageata care se suie spre cer atat de sus incat scapa de atractia pamantului si apoi merge la infinit in cosmos, in cer.

        Apreciază

      • Emanuel said, on decembrie 24, 2014 at 8:34 am

        Faptul ca Mantuitorul Si-a imbratisat crucea poate parea smintitor sau de neinteles. Este ca si cum noi am merge acuma in Siria, direct intr-un sat ocupat de fanaticii musulmani, si am sta acolo pana am fi prinsi de jihadisti, iar cand acestia ne-ar ameninta cu moartea, am cere de la ei cutitul cu care vor sa ne taie capul, nu pentru a-i ataca pe ei ci pentru a saruta acel cutit. Noi cand sarutam crucea, sarutam cutitul cu care juhadistii vor sa ne taie capul, si sarutam cutitele cu care jihadistii deja au omorat multi crestini. Cand ne inchinam la sf cruce, de fapt ne inchinam si acelor cutite. Ne inchinam si instrumentelor de tortura cu care antihrist ne va tortura.
        Si ca sa mai dau unor cititori inca un motiv de meditatie, voi mai spune ceva : un timp nu am inteles de ce cuv Porfirie spunea ca el nu s-ar teme daca ar fi cipuit de antihrist. El stia ce va fi pecetea, caci a vazut apocalipsa in vedenie. Nu se temea de cipuire, ba chiar spunea ca daca antihristul ar veni si i-ar cere sa se lase cipuit ar accepta. Lucrul asta poate parea ca o lepadare de Hristos unora, insa nu este. Caci un sfant ca cuv Porfirie, facator de minuni, nu ar fi afectat de implanturi, nici daca ar avea o mie de cipuri in corpul lor. Sfintii sunt sfinti, noi nu suntem. Daca am fi, nu ne-am mai teme de nimic. Sfintii se pot lasa si pecetluiti, si asta nu ar insemna nici o lepadare. Desigur, ceea ce a spus cuv Porfirie este valabil doar in cazul in care pecetea nu ar avea si un rol simbolic, adica ar simboliza lepadarea de Hristos. Deci sf Porfirie vorbea doar ipotetic, caci in realitate, pecetea are si un rol simbolic, de lepadare. In plus, este si o sminteala. Deci cuv Porfirie a spus ca ar accepta, in conditiile in care pecetea ar fi doar un cip cu scop de manipulare a oamenilor, deci nu ar avea un rol simbolic-religios, si daca acveptarea pecetii nu ar fi un lucru smintitor.

        Apreciază

    • Emanuel said, on decembrie 24, 2014 at 7:31 am

      ” NIMIC bun nu puteti face fara de Mine „.
      Aceasta este smerenia. Adevarata smerenie este a biserici : sa tina legatura deplina cu Dumnezeu.
      Smerenia lumii este ca omul sa se smereasca fata de alt om. Adevarata smerenie, a bisericii lui Hristos, este ca omul sa se smereasca fata de Dumnezeu. Chiar si atunci cand ne smerim in fata oamenilor, Cautam sa ne smerim de fapt tot in fata lui Dumnezeu. Singurul lucru care il cautam noi este sa smerim in fata lui Dumnezeu, caci fara El nimic bun nu putem face.
      Sf Taine si toate lucrarile sfintitoare ale bisericii, tintesc sa ne desprinda pe noi de smerenia omeneasca si sa ne invete smerenia duhovniceasca. Ne nastem si suntem crescuti in duhul smereniei lumesti de oameni, dar biserica ne desvata aceasta smerenie si ne invata smerenia dumnezeiasca. Dar asta este o lucrare care se face in multe trepte, caci nu putem invata totul dintr-o data.
      Sf Parinti au cautat prin faptul ca au instituit in biserica diferite Taine si ierurgii, si prin asta, diferite trepte de sfintire, potrivite cu puterea fiecaruia, ca sa ne tina permanent smeriti. Adica daca noi nu suntem in stare sa invatam dintr-o data smerenia dumnezeiasca, atunci sa o avem macar pe cea ascetica, diferita de cea lumeasca. Smerenia ascetica este tranzitia de la smerenia omeneasca ( 666 ) la smerenia dumnezeiasca ( 888 ). Aceasta smerenie ascetica accesibila noua incepatorilor credintei, inseamna sa intelegem ca mai avem multe de invatat pana la a deprinde smerenia dumnezeiasca. Smerenia ascetica deci presupune ca omul sa isi constientizeze neputinta si indepartarea de indumnezeire, de sfintenie. Pentru a insufla smerenia ascetica credinciosilor, sf parinti au hotarat in Duhul Sfant, ca participarea la sf Taine sa se faca treptat : mai intai anafora si aghiazma mica, apoi aghiazma mare, apoi impartasirea mai rara, apoi tot mai deasa, pana ajunge zilnica. Pentru ca pe de o parte credinciosul sa isi constientizeze starea de indepartare de Dumnezeu, apoi pe de alta parte sa simta si o bucurie absolut fireasca din sporirea duhovniceasca, caci bucuria face parte din smerenie, smerenia fara bucurie nu e smerenie, ci mandrie, adica deznadejde.
      Hristos putea, teoretic sa impartaseasca si pe pagani si pe eretici, chiar si pe antihristi, dar nu este de folos, pentru caasta inseamna nimic altceva decat a incalca pedagogia mantuirii pe care am descris-o mai sus. De asta au fost date sf canoane : au scop pedagogic, iar a le inca infricosator este, pierzator este, caci se incalca pedagogia smereniei ascetice, se insufla adica o stare de mandrie. Si fie ca credinciosul impartasit necanonic ( impotriva canoanelor ) isi da seama de acest lucru sau nu, fie ca preotul intelege acest lucru sau nu, un sfant stie si vede in sufletul credinciosului impartasit necanonic, o stare ascunsa de mandrie. Aceata stare de mandrie poate sa fie oricat de invizibila pentru ochii preotilor, dar pentru ochii unui sfant este evidenta ca si credinta noastra, si mandria sau smerenia se judeca la scara intregii biserici si a intregului drum pe care il are de parcurs acel credincios ( impartasit necanonic ), pana va ajunge la sfintenie. De aceea doar sfintii pot vedea lucrurile in profunzime si pot judeca drept ce este smerenie si ce mandrie, ce e bine si ce nu. Ei sunt cei care au parcurs aproape tot drumul pana la sfintenie si deci ei sunt singura masura a sfinteniei pe care o are biserica, si singuriu care pot judeca drept calea cea buna care duce la sfintenie.
      De aceea singura cale care mantuieste pe oricine este impartasirea potrivit cu sf canoane, care ne da adevarata smerenie.
      Iar cei care au ajuns sa se poata impartasi zilnic, canonic, trebuie sa o faca, altfel cad si ei din starea de smerenie. Multi ochi neexperimentati, ai preotilor si credinciosilor, spun ca aceia care au ajuns sa se impartaseaca zilnic, nu mai au prin ce sa se smereasca, deci se cred inevitabil sfinti. Si atunci duhovnicii cauta sa inventeze motive neprevazute de sf canoane pentru a nu ii impartasi pe aceia zilnic. Ei zic ca nu doar sf canoane trebuie noi sa le invatam. Da este adevarat ca nu doar sf canoane trebuie noi sa le invatam. Canoanele sunt doar baza, adica starea duhovniceasca cea mai de jos, si nici macar mirenii casatoriti nu pot sa considere respectarea canoanelor ca pe cea mai inalta stare pe care o pot atinge. Nici ei nu se pot limita la sf canoane, respectarea canoanelor este doar linia de plutire si pentru ei. Insa preotii care lipsesc pe credinciosii care respecta sf canoane de impartasirea zilnica fac un grav pacat, o ucidere sufleteasca. Caci intr-un fel se judeca sporirea duhovniceasca a celor care nu pot respecta inca canoanele, si altfel a celor care le respecta. Aceste doua feluri de credinciosi au intelegeri diferite si deci cai diferite pein care se pot smeri. Cei cu pacate de moarte se pot smeri prin oprire de la impartasire, iar cei fara pacate opritoare se smeresc prin a fi ei insisi exemple vii de viata virtuoasa pentru ceilalti. Ei arata ca invatatura bisericii este posibil de respectat, caci sunt multi mireni care zic ca ce scrie in carti este imposibil de respectat sau este doar pentru calugari. Asa zice de pilda religia catolica. Este insa o erezie, o hula. Toate canoanele sunt posibil de respectat de catre oricine. Canoanele nu sunt o stare greu de atins, decat pentru omul stapanit de patimi, si sunt starea cea mai de jos a vietii cu adevarat crestine. Ele sunt viata crestina in lume nu in pustie sau in manastire, caci calugarii si pustnicii mai au si alte obligatii decat cele canonice.
      Spuneam ca cei care respecta sf canoane au alt fel de a vedea lucrurile : ei se smeresc nu doar prin a-si vedea in mod continuu propriile pacate, ci si prin a se ruga pentru intreaga omenire. Cei cu pacate de moarte nu isi pot vedea pacatele in mod continuu, si nu se pot ruga decat pentru cativa oameni, insa cei care respecta canoanele isi vad pacatele continuu si se pot ruga pentru intreaga omenire. Si Mantuitorul face o diferenta clara : daca cineva va respecta poruncile Mele Ma voi arata lui si imi voi face locas in el. Deci cei care respecta canoanele au de fapt mai multe motive de a se smeri, si de aceea ei nu mai au nevoie de motivul rarei impartasiri pentru a se smeri. Deci ei pot sa se impartaseasca zilnic fara a se mandri, caci au aceasta putere duhovniceasca de a-si vedea continuu pacatele si de a se ruga pentru toti oamenii, putere pe care cei cu pacate de moarte nu o au. De aceea cei cu pacate de moarte au nevoie de un sprijin deosebit : oprire de la impartasire, pentru a se putea smeri. Lor le este data aceasta putere prin acest necaz. Insa cei care respecta canoanele au deja aceasta putere in ei insisi, deci necazul opririi de la impartasire lor le devine nefolositor. De aceea duhovnicul care opreste chiar si o singura zi pe un credincios care nu are pacat opritor, de la impartasire, pe motiv ca sa il smereasca, crima face. Unui credincios cu pacate de moarte ii este de ajuns pentru sfintire anafora, aghiazma, mica sau mare, impartasirea intrerupta, insa unui credincios care respecta sf canoane, aceste mijloace de sfintire ii sunt insuficiente. Lui ii este necesara impartasire zilnica pentru a se putea tine il lupta cu pacatul, pentru a se putea smeri, si intreruperea impartasirii este pentru el o cadere in mandrie. Pentru ca lupta lui este necontenita si mult mai fina.

      Apreciază

      • Emanuel said, on decembrie 24, 2014 at 7:53 am

        Deci exista trei feluri de smerenie : omeneasca ( 666 ), ascetica ( 777 ) si dumnezeiasca ( 888 ).
        Preotii care impartasesc pe credinciosii opriti dexsf canoane vor sa inlature din lucrarea sfintitoare smerenia ascetica ( 777 ) si deci ei cad in smerenia omeneasca ( 666 ). Preotii care nu vor sa impartaseaca un credincios intr-o singura zi in care el nu are pacat de moarte, si cu atat mai mult care nu vor sa impartaseaca zilnic pe cei care nu calca canoanele, vor sa inlature smerenia dumnezeiasca din lucrarea sfintitoare, adica vor sa inlature sfintenia din sfintire. Ei cad deci in aceeasi smerenie omeneasca ( 666 ). Iar cei care vor sa inlature de tot impartasirea, la fel sunt adeptii smereniei omenesti ( 666 ). Ei vor sa inlature si smerenia ascetica si cea dumnezeiasca.
        In aceste doua feluri ( inlaturarea smereniei ascetice si a smereniei dumnezeiesti ), se face pecetluirea cu smerenia omeneasca ( 666 ).

        Apreciază

  24. geo said, on decembrie 24, 2014 at 9:04 am

    Cincisprezece călugări au reuşit, în zece ani, cu forţe proprii să refacă o mănăstire cu tradiţie de aproape cinci sute de ani din sudul ţării. Deşi ar trebui să fie un motiv de mândrie -pentru autorităţile din Teleorman, acestea au închis un drum judeţean pentru a bloca accesul credincioşilor la slujbe.

    Anul acesta, la Mănăstirea Plăviceni va fi oficiată prima slujbă de Crăciun într-o biserică nouă după aproape o sută de ani. La Plăviceni, pe malul Oltului, la graniţa dintre judeţele Teleorman şi Olt, a fost o mănăstire care a dăinuit aproape patru sute de ani. Aici a fost un schit ctitorit de marele vornic Dragomir de Plăviceni, în timpul domniei lui Matei Basarab, între anii 1646-1649. Povestea mănăstirii începe în timpul domniei lui Mihai Viteazul, fiind ctitoria Domniţei Stanca, soţia domnitorului. Inundaţiile din anul 1921 au acoperit satul Plăviceni care exista acolo şi, odată cu el, şi mănăstirea. Locuitorii au fost mutaţi în două sate de-a stânga şi dreapta Oltului. Din cauza inundaţiilor, locaşul a fost părăsit şi a fost acoperit cu pământ până în 2002, atunci când actualul stareţ Teoctist a început să refacă lăcaşul de cult vechi de secole. Arhimandritul Teoctist fusese călugăr la Mănăstirea Cernica din 1982 şi până în anul 1990, atunci când a fost dat afară împreună cu stareţul mănăstirii de lângă Bucureşti şi alţi nouă călugări, fiind acuzat de Arhiepiscopul Roman Ialomiţeanul, cel care îi luase locul Patriarhului Teoctist, de colaborare cu fostul regim comunist.

    Călugărul a umblat mai bine de şase ani prin Europa, stabilindu-se în Germania şi Olanda. În anul 2001 s-a reîntors la viaţa monahală. Atunci când a dorit să obţină binecuvântarea Patriarhului Teoctist pentru a fi reprimit în rândul monahilor, acesta i-a propus să meargă în sudul ţării, unde nu prea există mănăstiri, şi să înfiinţeze un aşezământ monahal nou. Aşa a început aventura călugărilor la Plăviceni, o ruină aflată la aproape zece kilometri de cea mai apropiată localitate. După cum ne povesteşte stareţul, la început oamenii au crezut că fac parte dintr-o sectă. ”Eu împreună cu alţi trei fraţi am venit cu ocazie -până aici, am adus o baracă de muncitori în mijlocul câmpului şi ne-am apucat să scoatem pământul din vechea biserică, care era acoperită în totalitate. Am trăit în baracă mai bine de doi ani şi slujeam în ruina pe care încet, încet am reuşit să o scoatem la lumină.Oamenii din sudul ţării nu prea erau învăţaţi cu călugării şi când ne vedeau cu barbă lungă şi îmbrăcaţi tot timpul în haine negre străbătând şapte kilometri prin pădure pentru o pâine au crezut că suntem vreo sectă ceva şi se fereau de noi.”

    În zece ani au reuşit să refacă vechea biserică, să construiască una nouă, mai multe chilii şi să pună pe picioare o adevărată microfermă din care sunt hrăniţi toţi credincioşii care vin la slujbe, precum şi cei aproape cincisprezece oameni care stau în permanenţă la mănăstire. Oamenii au început să vină din ce în ce mai mult la slujbe şi să participe activ la viaţa -mănăstirii. Anul acesta au fost zile când au fost peste patru sute de credincioşi la o slujbă. „De Sfântul Mihail şi Gavriil am avut aproape patru sute de oameni aici. Noi ştim numărul pentru că de fiecare dată după slujbă toţi credincioşii primesc o masă caldă din partea noastră’.

    Încet, încet, locuitorii din zonă au început să vină la mănăstire pentru slujbele de rând, dar şi pentru a oficia slujbele speciale precum nunţi sau botezuri. Practic, obştea călugărilor a început să se integreze în comunitate, după mai bine de o sută de ani.

    http://www.romanialibera.ro/special/reportaje/calugarii-care-se-roaga-pentru-%E2%80%9Eluminaria-mintilor-politicienilor%E2%80%9C-362000

    Apreciază

    • Ion said, on decembrie 24, 2014 at 11:54 am

      Frumos ca au refacut manastirea

      Apreciază

      • geo said, on decembrie 24, 2014 at 2:56 pm

        Cu forte proprii…in schimb necuratul ala de dragnea le-a pus bete in roate…

        Apreciază

  25. geo said, on decembrie 24, 2014 at 9:05 am

    Peste 17.000 de oameni au luat parte in noaptea de luni spre marti la cel mai mare mars anti-imigratie in orasul Dresda din estul Germaniei, scrie Reuters. Participantii au cantat colinde de Craciun si au ascultat discursuri ale unor participanti care se plangeau de imigranti si de persoanele care cer azil.

    Protestul, aflat in a zecea zi, este organizat de miscarea auto-intitulata PEGIDA, (patriotii europeni impotriva islamizarii Occidentului).

    „Germania nu este un taram pentru imigratie”, a spus liderul PEGIDA, Lutz Bachmann, in fata multimii care flutura steaguri si critica presa, acuzata ca relateaza distorsionat protestul lor.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-18911284-video-dresda-numar-record-17-000-germani-protestat-impotriva-islamizarii-occidentului.htm

    Apreciază

  26. George said, on decembrie 24, 2014 at 10:01 am

    sony hacked hoax

    Apreciază

  27. judecata mea said, on decembrie 24, 2014 at 10:02 am

    Eu zic ca nu e o problema ca l-a refuzat pe preot. Adica daca il refuza in mod intim la fel cum preotul a sunat la usa, nu era nicio problema. Era o greseala mica. Oricare putea sa aiba o zi proasta si sa faca pe rebelul cu preotul la usa. Era o greseala dar una mica.

    Insa faptul ca a filmat si a facut din asta un circ e o gafa. Insa zilele astea e la moda sa filmezi batjocorirea celor sfinte iar presa preia si lauda acest tip de comportament.
    Chestia e ca acest om din film ca si ala de la nu stiu ce grup de comedie, care ataca si injura, se simt importanti ca presa le-a oferit acest podium al depravarii. Fix ca unul care da foc orasului ca sa intre in istorie. Sa stie lumea de el.

    Cel mai bun tratament pentru acest tanar e ca toate miile de oameni care s-au simtit ofensati sa ii mearga la usa si sa ii spuna ca s-au simtit ofensati. Dar pe rand, nu toti o data. Si totul sa fie filmat. Iar tanarul daca se va enerva sa invete ca poate sa nu raspunda, cum putea sa nu raspunda la usa cand a venit preotul.

    Apreciază

  28. oarecare said, on decembrie 24, 2014 at 10:03 am

    Tanarul din clip „de alta religie” are pe pereti … ornamente de Craciun (se vad in dreptul cefei cand deschide usa)…. ce sa fie ce sa fie…

    Apreciază

  29. florin said, on decembrie 24, 2014 at 10:04 am

    ,,Ce dovoda ai,, dovada am cei 12000 de copii ucisi de irod

    Apreciază

  30. George said, on decembrie 24, 2014 at 10:15 am

    off topic
    sa papam gandaci mai multi in 2015

    Apreciază

    • michael said, on decembrie 24, 2014 at 8:06 pm

      Mai in gluma , mai in serios … pina la urma vom minca si gindaci cind va veni vremea pribegiei. Cumva trebuie sa supravietuiesti in afara sistemului iar gindacii ar putea fi o alternativa la hrana pe care n-o vei mai putea cumpara in acele vremuri.

      Apreciază

  31. Spaceman said, on decembrie 24, 2014 at 2:10 pm

    Pe mine când ma întreabă cineva de dovezi în privința credinței mele,eu le răspund ca nu am dovezi dar țin credința părinților mei, a moșilor și strămoșilor mei, în Domnul Iisus Hristos, Mântuitorul nostru,în credința cea dreapta, adică ortodoxa.Acum ni se sugerează ca suntem cetățeni europeni,mondiali și trebuie sa fim atenți ca nu mai locuim singuri,ca mai sunt printre noi și alți cetățeni mondiali,europeni și s-ar putea sa fie de alta credință.

    Apreciază

  32. geo said, on decembrie 24, 2014 at 3:00 pm

    Crăciunul va dispărea fără urmă în doar câțiva ani. Sufocat de brazi uriași, împodobiți cu cristale Swarovski și tone de cadouri împachetate în hârtie lucioasă. Sub milioane de genți de lux și pachete cu parfumuri, strivit de listele de cadouri în fruntea cărora tronează tablete și telefoane mobile.

    Sigur, și alte sărbători au sucombat de-a lungul timpului, distruse de propria lor latură ritualică. Halloween-ul e un exemplu. Din ziua tuturor sfinților au rămas niște copii costumați în zombi și draculi care se plimbă noaptea pe stradă. Dar nici o sărbătoare n-a murit încă de la atâtea cumpărături, Nașterea Domnului va fi prima.

    Sigur, Crăciunul nu e despre cât de buni suntem noi și despre cum Iisus, pruncul divin, reînvie speranța lumii. E despre câte rânduri de moși poate plăti părintele pentru odorul lui. La cercul de balet moșul vine cu păpușele, la școala de muzică aduce dulciuri, la clubul de judo are barba anemică și distribuie ponei colorați, ăla de la cor are în sac cutiuțe muzicale, de la desen acuarele, de la școală toate idioțeniile din capul unor mămici cu timp liber (am văzut tot pe Facebook o grenadă și o mitralieră de plastic în chip de cadou sub brad, distribuite la o școală din București). Se mai adaugă moșii trimiși de supermarketuri, fundații și companii să facă fidelizare în rândul viitorilor clienți. Până ajungem pe 24 decembrie, bieții noștri copii au văzut vreo 10 variante de moșu’ și au bifat un morman de cadouri. Când vine ăla din familie, ori sunt plictisiți de moarte de poveste, ori așteaptă să primească un dragon viu, că altfel fac depresie.

    Din pacate nu numai Craciunul e pe cale de disparitie, ci si multe alte indeletniciri, obiceiuri si datini strabune…partea buna a lucrurilor e ca inca mai sunt zone in Tara aceasta minunata care le pastreaza nealterate…insa si acolo va veni cindva mondializarea…

    Apreciază

  33. aniush said, on decembrie 25, 2014 at 4:38 am

    geo,
    Zi Doamne fereste!

    Apreciază

  34. […] CUM O CACAREAZA E UMFLATA PANA AJUNGE O LATRINA. Articolul din ADEVARUL – Viral de Crăciun: „Ve… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.