SACCSIV – blog ortodox

BEZNA MINTII: Cum vede Ortodoxia romaneasca Daniel Barbu in Historia

Posted in Uncategorized by saccsiv on octombrie 10, 2014

daniel-barbu-300x290

Foto: http://www.opiniatimisoarei.ro/ministrul-culturii-daniel-barbu-a-demisionat-cine-ii-va-lua-locul/12/12/2013/

Pe Historia a fost postat articolul De ce sunt românii ortodocşi? O falsă explicaţie istorică scris de Daniel Barbu din care citez doar subtitlurile:

Ortodoxia noastră, mai mult tradiţie decât credinţă.

Ortodoxia românească, o splendidă babilonie.

Imperiul Otoman, un păstrător al Ortodoxiei?

Relaţia stat-biserică în societatea românească.

Si cateva paragrafe:

Numai că Ortodoxia românească are mulţi sfinţi, dar nu are un patron, un apostol, o dată a convertirii colective. Cu alte cuvinte, nu există nicio instanţă istorică anume şi nicio anumită personalitate cărora să le poată fi atribuită responsabilitatea alegerii Ortodoxiei în defavoarea creştinismului roman, precum şi, mai târziu, ataşamentul faţă de Ortodoxie dovedit în epoca Reformei şi în cea a unirii cu Roma.

[…]

Ethosul Ortodoxiei româneşti, ca şi capacitatea ei de a îndura timpul, ar fi aşadar de ordin precumpănitor politic şi juridic şi nu atât de factură propriu-zis religioasă. Apartenenţa la Biserica Răsăriteană nu s-a dovedit decât rareori a fi un exerciţiu moral al fidelităţii faţă de un Zeu mântuitor, aşa cum o asemenea loialitate poate fi prescrisă într-o serie canonică de texte normative, ci doar un ansamblu de practici sociale cu rost de omologare culturală şi de recunoaştere identitară. Acest tip de „Ortodoxie“ nu cere participare, ci supunere, nu presupune să crezi în ceva sau în cineva, ci să te conformezi opiniei majoritare. Pentru români, Ortodoxia este mai puţin o credinţă personală, cât o lege organică chemată să organizeze şi să guverneze corpul politic al grupului identitar medieval, apoi al naţiunii moderne. Etica pe care Ortodoxia le-a propus-o românilor a fost mai puţin o însumare de valori morale întemeiate pe principiul includerii celorlalţi în propria identitate creştină, cât o cultură comună sudată de o identitate etnică definită împotriva celorlalţi. Aşa cum a fost asumată şi trăită de români, tradiţia religioasă a Orientului creştin nu s-a manifestat ca un mod de a afirma credinţa, în mesajul Evangheliei, transmis de către preoţii satelor, lipsiţi de formaţie teologică şi multă vreme chiar analfabeţi, ci s-a prezentat mai ales ca un ansamblu de credinţe şi de practici liturgice şi para-liturgice, capabile să genereze mai degrabă un mod de viaţă şi o formă de identitate, decât să se constituie într-o expresie socială a credinţei în Evanghelie.

[…]

S-ar putea deci, ca însuşi limbajul folosit în scrierile istorice să nu ne ajute prea mult. Românii s-au născut creştini, sună una dintre certitudinile istoriografice ce a trecut în înţelepciunea comună. S-au născut ei oare şi ortodocşi? 

[…]

   Comentariu saccsiv:

Asadar Ortodoxia romaneasca nu are un apostol. Asa stie el.

Si mai zice el despre “alegerea Ortodoxiei în defavoarea creştinismului roman”. Adica lui nu-i da prin cap ca pe aici crestinismul a ajuns inainte de 1054. Sau cine stie cum crede el ca a fost lumea crestina de pana la Marea Schisma …

Sau intreaba: romanii s-au nascut crestini dar oare si ortodocsi?

Nu domnule Barbu, ca s-or fi nascut direct catolici doar ca turcii au impus mai apoi pe aici Ortodoxia. Iar manastirile ridicate de Stefan cel Mare sunt dovada vie a “babiloniei ortodoxe”, Mihai Viteazul a fost protestant si Constantin Brancoveanu nu era dumirit pentru ce a ales sa moara.

Dar sa vedem cine-i personajul a carui minte aflata in bezna a produs un asemenea material.

Conform http://ro.wikipedia.org/wiki/Daniel_Barbu:

Între 1991 și 1993 a urmat studii doctorale în cadrul facultății de teologie la Universitatea din Fribourg, Elveția.

Daniel Barbu a fost printre inițiatorii legii speciale pentru Roșia Montană, care a declanșat proteste fără precedent în România față de mineritul cu cianuri. Protestatarii i-au cerut explicit demisia încă din septembrie, de la începutul mișcărilor de stradă. Ulterior, Ordinul Arhitecților din România și mai multe ONG-uri i-au cerut să plece din funcție, pentru că ar fi pierdut un studiu de evaluare a patrimoniului de la Roșia Montană.[2]

În luna decembrie 2013, la Craiova, a declarat că suma alocată programului național pentru prevenirea și tratareaHIV/SIDA este prea mare în comparație cu cea alocată programelor Ministerului pe care îl conduce. De asemenea, a sugerat că prin desființarea sau reducerea acelui program, s-ar putea organiza mai multe festivaluri sau s-ar putea extinde Festivalul Shakespeare.[3]

Comentariu saccsiv:

Daniel Barbu e greco-catolic. Iata ce putem citi in articolul Despre „rațiunile credinței”, cu Prof. Daniel Barbu și Pr. Wilhelm Dancă postat pe site-ul Arhidiacezei romano-catolice Bucuresti:

În conferința sa, intitulată „Secularizare, separare, subsidiaritate: transformările proiectului european”, prof. Barbu ne-a prezentat figurile” părinților fondatori” ai Uniunii Europene, ministrul de externe francez Robert Schuman, premierul italian Alcide de Gasperi și cancelarul german Konrad Adenauer. S-a reliefat formația comună a acestora, catolică, precum și faptul că, în momentul demarării proiectului comun european sub forma inițială a Uniunii Cărbunelui și Oțelului, toți trei aveau deja o istorie de viață și activitate politică îndelungată, fiind formați înainte de primul război mondial. A reieșit de aici prezența viziunii catolice în elaborarea viitoarei Uniuni Europene.

Comentariu saccsiv:

Catolicii sunt eretici, dar unii ii considera crestini, iar ideea asta cum ca UE s-a edificat pe fundament crestin o vantura si alti rataciti:

VIDEO: Cumplit de smintitoare emisiune a realizatorului RAZVAN BUCUROIU avandu-i ca invitati pe RAZVAN CODRESCU, ADRIAN PAPAHAGI, RADU PREDA SI CLAUDIU TARZIU. Elogiu SUE, minciuni despre crestinismul UE, nerecunoasterea activitatii masoneriei, negarea existentei unor grupari ce planuiesc instaurarea guvernului mondial …

Realitatea-i insa ca Uniunea Europeana este un proiect masonic:

STATELE UNITE ALE EUROPEI – un ideal al MASONERIEI din secolul XIX

KALERGI a fondat PANEUROPA cu banii evreilor ROTHSCHILD si WARBURG. Cum zice el ca va arata rasa europeana si cine o va conduce?

STITI CE-A FOST American Committee on United Europe? E ESENTIAL SA STIM, ca sa intelegem mai bine …

UNIUNEA EUROPEANA si BABILONUL CEL MARE , mama desfrânatelor şi a urâciunilor pământului

SIMBOLURI: Cladirea Parlamentului European fotografiata de sus …

Tagged with: , ,

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. aha said, on octombrie 10, 2014 at 7:10 am

    18. Caci cuvantul Crucii pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.
    19. Caci scris este:<>.
    20. Unde este inteleptul? Unde e carturarul? Unde e cercetatorul acestui veac? Au n-a dovedit Dumnezeu nebuna intelepciunea lumii acesteia?
    21Caci de vreme ce intru intelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin intelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu sa mantuiasca pe cei ce cred prin nebunia prpovaduirii.
    ( 1 Corinteni, cap. 1)

    poate o intelege si dl. Barbu asta!

    Apreciat de 1 persoană

  2. aha said, on octombrie 10, 2014 at 7:13 am

    erata:
    19 Caci scris este :<>.

    Apreciază

  3. aha said, on octombrie 10, 2014 at 7:15 am

    19. Caci scris este: „Pierde-voi intelepciunea inteleptilor si stiinta celor invatati voi nimici-o”
    nu inteleg de ce nu a aparut citatul in primele 2 postari

    Apreciază

    • Irina said, on octombrie 10, 2014 at 12:44 pm

      Exact, habar nu are pe ce planeta traieste, saracul nu intelege multe lucruri. Dumnezeu sa-l lumineze. Dar cum sa fi introdus turcii Ortodoxia? Ma intreb el realizeaza ce mare tampenie spune? Pai atunci cum se explica faptul ca in celelelalte tari ortodoxe s-a incercat islamizarea cu forta, sau a fost interzisa practicarea ortodoxiei. Au fost si sultani toleranti cu crestinii, unii au avut mame crestine si au avut o mica admiratie pentr crestinism, dar toate acestea nu inseamna nici pe departe ca turcii ar fi impus ortodoxia. Dar ce sa mai lungim vorba, faptul ca este papistas, demonstreaza clar scopul pt care a spus aceste aberatii care nu au nici o legatura cu stiinta, cu istoria, si se mai da si intelectual pe deasupra, pentru ca prin ce a spus nu se diferentieaza de un analfabet care nu a citit in viata lui o carte de istorie.

      Apreciază

      • safimvigilenti said, on octombrie 10, 2014 at 11:24 pm

        irinaaa, saccsiv a comentat ironic adaugand ideea cu turcii care au adus ortodoxia….nu a zis nea barbu chiar asa…

        Apreciază

    • Valentin said, on octombrie 10, 2014 at 4:32 pm

      acolo e răspunsul pentru domnul respectiv de la cultură, fost ministru – “Pierde-voi intelepciunea inteleptilor si stiinta celor invatati voi nimici-o” și e mare acest cuvânt pe care ar trebui să îl știe sau să îl cerceteze cel puțin, dacă apreciază credința
      Că văd că spune”Ortodoxia noastră, mai mult tradiţie decât credinţă.”

      Apreciază

  4. andrei-d said, on octombrie 10, 2014 at 7:27 am

    saccsiv,
    ai mai demascat un PITON! Problema nu e ca el este greco-papistaş alias eretic, ci că foarte mulţi iau de bun acel site, crezand ca reflecta o realitate.

    Apreciază

  5. Mihail said, on octombrie 10, 2014 at 7:35 am

    Tot Barbu e cel ce vedea „legionari” care l-au atacat la protestele de anul trecut parcă…

    Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 10, 2014 at 9:08 am

      Da, si Pontache i-a luat apararea, bucuros ca are o proba impotriva legionarilor eco-anarhisti. Ce „crima”, domnule…

      Apreciază

  6. […] via BEZNA MINTII: Cum vede Ortodoxia romaneasca Daniel Barbu in Historia | Saccsiv's Weblog. […]

    Apreciază

  7. geo said, on octombrie 10, 2014 at 8:11 am

    Nenea profesoru’ ar trebui samai citeasca…poate incepe cu http://yanush.wordpress.com/2014/10/09/protestantismul-drumul-spre-iad-al-crestinismului/

    Apreciază

  8. geo said, on octombrie 10, 2014 at 8:44 am

    Buna dimineata

    Turcia in pragul razboiului:

    https://twitter.com/hashtag/Turkey?src=hash

    https://twitter.com/hashtag/TwitterKurds?src=hash

    …pina la urma dorinta lui Erdogan de a transforma Turcia intr-o mare putere regionala s-a intors impotriva lui…

    Apreciază

  9. Ioannis said, on octombrie 10, 2014 at 9:16 am

    E doar parerea unui alogen distrus, saracul de el…

    Apreciază

  10. Ionut said, on octombrie 10, 2014 at 9:29 am

    Mda, mare „dreptate” are Daniel Barbu asta. Nu exista o data a crestinarii poporului roman, asa cum exista o data a „unirii cu Roma”, al carei „gong” a fost dat de tunurile generalului Bucow. Nu stiu nici daca Daniel Barbu a invatat ceva din pataniile lui Inochentie Micu-Klein.
    Nu exista o data a crestinarii poporului roman, dupa cum nu exista o data a crestinarii Imperiului Roman. Sau ar fi trebuit sa vina cineva si sa zica: „La ordinul meu se boteaza toata lumea!” ?
    Imperiul Otoman a ocrotit Biserica exact asa cum a facut-o si in Albania si Bosnia.
    Daniel Barbu ar trebui sa-si puna intrebarea: „De ce nu sunt ortodocsi ungurii?”
    Philosophum non facit barba… nici ochelarii pe intelectual…

    Apreciază

  11. scortisoara said, on octombrie 10, 2014 at 9:31 am

    Peter Tutea : ” Romanilor , nu va mai alegeti conducatori care nu-si iubesc tara ”

    Apreciază

  12. scortisoara said, on octombrie 10, 2014 at 9:33 am

    erata : Petre Tutea si nu Peter . Am tastat in graba , scuze .

    Apreciază

  13. Ionut said, on octombrie 10, 2014 at 10:48 am

    OFF-TOPIC

    Situatia e mult mai grava decat puteam crede:

    http://www.evz.ro/epidemia-de-ebola-un-britanic-suspect-de-febra-hemoragica-a-decedat-in-macedonia.html
    http://www.nasul.tv/2014/10/10/peste-1000-de-muncitori-de-la-alro-prizonieri-in-minele-de-bauxita-din-sierra-leone-ebola-loveste-romania-prin-slatina/
    http://jurnalul.ro/stiri/externe/avertisment-socant-facut-de-experti-in-legatura-cu-ebola-si-consumul-de-ibuprofen-678811.html

    Si un prost ca mine isi da seama de ceea ce trebuia facut (si se mai poate, dar cred ca e cam tarziu):
    1) suspendarea tuturor zborurilor din tarile afectate, in termen de 30 de zile;
    2) orice persoana venind din tarile afecate in termenul celor 30 de zile sa fie tinuta in carantina(izolare) timp de 30 de zile;
    3) specializarea personalului medical din Romania si achizitionarea reactivilor pentru testul de sange (nu sa asteptam sa fie trimis in Germania).

    Nu mai e „nevoie” de cip-uire. Cred ca multi dintre noi si-ar vinde sufletul pentru vaccin/antidot daca epidemia se extinde. Se pare ca planul se desfasoara conform graficului.
    Deci, sa ne „vaccinam” duhovniceste. Numai Bunul Dumnezeu ne poate scapa de urgia asta.

    Apreciază

  14. George said, on octombrie 10, 2014 at 11:01 am

    off topic

    mai jos este scrisoarea unui tanar roman „”dezamagit si amagait de falsa si tradatoarea romanie””
    „Cum se desparte un tânăr român de țara sa. Scrisoarea de nemulțumire care a devenit virală pe internet”

    „”October 6, 2014
    It’s not you, it’s me

    Nu mai merge. Tot am incercat, am crezut ca pot, dar am obosit. Vreau sa ne despartim. Esti o tara minunata si sunt convins ca intr-o zi vei face un alt cetatean foarte fericit. Dar eu trebuie sa plec pana nu imi pierd mintile. Acum, la sfarsit, imi e greu sa spun daca te-am iubit vreodata. Nu stiu de ce am fost atat de convins ca da, dar am crescut alaturi de tine si nu mi-am imaginat cum as putea exista in afara ta. Cele mai frumoase momente din viata le-am avut alaturi de tine. Mare parte din ce sunt acum, cu bune si rele, e asa datorita tie. Dar si cele mai abisale clipe ale disperarii le-am aflat tot de la tine.

    Cand eram la scoala ti-am adus primele jigniri. Am pus la indoiala calitatea dascalilor tai. Am trecut cu 10 la Romana nascocind citate din Tudor Vianu si altii si niciunul din ei nu a avt tupeul sa spuna ca sunt inventate, de teama sa nu se faca de rusine ca nu l-au citit niciodata. Le-am spus eu. Am avut curajul sa ii spun profesoarei de chimie ca e psihopata si sa imi sustin cauza in fata inspectoratului. In facultate le-am spus profesorilor ca eu nu am venit la facultatea de Microsoft si Oracle si ca nu voi fi partas la smenurile lor. Ai incercat sa ma scoti din sistem pe toate caile si sa ma pui jos cu alti invinsi dar am reusit de fiecare data sa rezist. Si nu te intelegeam de ce erai atat de inversunata impotriva unui tanar ce doreste sa fie mai bun pentru a produce pentru tine.

    Mai tii minte cand eram student si mi-am facut prima firma? Facturasem 6 milioane lei vechi. Prima mea factura, scrisa pe genunchi la un client care se amuza uitandu-se la mine cu incerc sa calculez TVA-ul. In doua saptamani mi-ai trimis Garda Financiara care m-a amendat cu 50 milioane lei vechi pentru ca nu trecusem numarul contractului pe factura. Le-am spus celor de la Garda ca nu am, ca abia am facturat 6 milioane. Mi-au spus ca lasa, ai parinti, rude, esti tanar.

    Dar cand am hotarat sa imi declar dragostea pentru tine si sa cumpar cu munca mea o bucata din tine? Cand am facut primul credit sa iau un teren, sa fac o casa unde sa muncesc pentru a prospera ca parte din tine si unde sa mor pentru a ma intoarce in pamantul tau. Mai tii minte cum m-ai batjocorit prin cei de la cadastru care mi-au spus ca nu e problema lor ca sunt gresite planurile si ca un sfert din teren e in sosea. Pierderea mea, ofranda ta.

    Stii tu oare cate zile am pierdut in templele tale cu ghisee? Am invatat in ele umilinta in toate declinarile ei si tot nu am fost demn de tine, tot arogant am ramas.

    Stii tu oare ca mi-am petrecut peste 5000 de ore conducand? Stii tu ca era sa mor intr-un accident? Si toate pentru ca nu poti construi drumuri si cai ferate, stii doar sa le desenezi ca un retardat pe servetele.

    Am muncit cu bucuria si energia pe care numai tineretea ti-o dau, si pentru ca am avut cap si maini dibace am produs cat pentru a hrani cei 121 de fii ai tai ce mi-au fost angajati in anii astia. Si din banii pe care i-am facut vanzand roadele muncii mele ti-am pus lunar pe masa o parte frumusica. I-ai luat de fiecare data fara macar sa zambesti. Si daca am fost stramtorat si nu i-am avut mi i-ai luat tu singura din buzunar. Si daca nu ii aveam ti-ai trimis recuperatorii sa ii scoata de la mine cu bataia.

    Hmm, mi-aduc aminte de cate ori am pus tot ce aveam gaj sa construiesc ceva, pentru mine, pentru tine, pentru noi, si totul a fost la un pas sa se naruiasca pentru ca o hartie zacea sub salamul cuiva la un ghiseu.

    Nu am fost demn nici de oamenii tai. Oricat am muncit, abia am reusit sa acopar tepele pe care mi le-au dat. Pentru ca ti-ai invatat oamenii ca atunci cand sunt furnizori sa nu livreze, ca atunci cand sunt clienti sa nu plateasca, ca atunci cand le imprumuti bani sa nu iti mai raspunda. Si eu nu pot munci pe cat fura ceilalti.

    Si pentru ca vorbim de oameni, te-ai schimbat, sa stii. Ai devenit mai rea, mai incrancenata, mai apasatoare. Si ai devenit barbara, in sensul istoric al cuvantului. Fiii tai stiu mai putina carte dar fura mai mult, violeaza mai mult, beau mai mult, mananca pana le crapa burtile si sunt intr-un permanent razboi. Ai distrus mediul sanatos in care familia, izvorul normalitatii, moralitatii si evolutiei, putea sa se nasca si sa creasca. Te-ai autocondamnat la sterilitate. Poate e felul naturii sa traga pe linie moarta o mutatie genetica nereusita, un experiment social ratat.

    Stii ce, daca ma gandesc mai bine, it is you. Tot ce ti-am cerut a fost sa ma lasi sa muncesc si as fi impartit cu tine roadele cu bucurie. Sunt tanar, inteligent, doritor sa muncesc, si unde imi pun mintea si mainile ramane ceva in urma. Tu esti cea care m-ai transformat intr-un etern mester Manole. Si ca sa nu se naruiasca peste noapte ce am cladit, am zidit in temelii multe din cele ce imi erau dragi. Si cand politicienii tai se lauda ca edificiul a mai crescut cu un procent, nu spun ca in el sunt inchise suflete si sacrificii ale unor fraieri ca mine.

    Cred ca vei muri batrana si singura. Cei care te-au iubit si pe care i-ai batjocorit vor obosi sau vor pleca, iar cei care doar te-au folosit se vor muta la alta cand nu vei mai putea sa le oferi nimic. Si mai cred ca iti meriti soarta.””

    http://mstefan.svbtle.com/its-not-you-its-me

    Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 10, 2014 at 1:02 pm

      Doua fraze care contin mari adevaruri: „Nu pot munci pe cat fura ceilalti” si „cei care doar te-au folosit se vor muta la alta cand nu vei mai putea sa le oferi nimic”

      Apreciază

  15. George said, on octombrie 10, 2014 at 11:09 am

    off topic

    STRATEGIA GRIPEI AVIARE SE APLICA ACUM SUB PRETEXTUL PREVENTIEI RASPANDIRII VIRUSULUI EBOLA

    NIH: “We May Have to Vaccinate Whole Countries to Stop Ebola Outbreak”- See more at: http://yournewswire.com/nih-we-may-have-to-vaccinate-whole-countries-to-stop-ebola-outbreak/#sthash.qeiAKZiv.dpuf

    Apreciază

  16. geo said, on octombrie 10, 2014 at 11:26 am

    Apreciază

    • Ion said, on octombrie 10, 2014 at 3:20 pm

      Tot orientul a devenit un iad, se lupta intre ei ca nebunii, pe motive religioase si etnice. Iar SUA nu fac decat sa provoace si sa intretina conflictele. Si nu se intrevede nicio rezolvare a problemelor de acolo, dimpotriva, parca se amplifica.

      Apreciază

  17. George said, on octombrie 10, 2014 at 12:06 pm

    off topic

    ULTRA POPULARA EMISIUNE MASTERCHEF un produs marca PROTV

    „Un MILITAR constrâns să părăsească MASTERCHEF pentru că nu a acceptat propaganda GAY”

    Pro Tv este de multă vreme o portavoce a propagandei homosexuale în România, un nou episod în acest sens desfășurându-se în ediția difuzată luni a concursului culinar Masterchef.

    De dragul ”diversității”, în anii precedenți producătorii au ajutat să ajungă în etapele finale reprezentanții mai multor minorități etnice. Anul acesta barierele au fost împinse și mai departe, fiind trecut de prima preselecție preliminară un travestit din Cluj, supranumit Cora (foto).

    Bărbatul a venit în preselecții machiat și purtând peruci. Deasemenea s-a îmbrăcat ostentativ în rochii decoltate și a purtat pantofi de damă.

    Tocmai din cauza acestui comportament sfidător la adresa moralei creștine, un concurent de 41 de ani, de profesie militar, a ales să părăsească concursul, deși obținuse dreptul de a participa la o probă eliminatorie de tocat legume, clasându-se în primi 70 de candidați care au avut o șansă de a se clasa în etapele viitoare, din mii de aspiranți. Acesta și-a motivat decizia prin lipsa de respect a travestitului, care a ales să epateze prin comportament și ținută.

    Anterior, Florin Valea îi impresionase pe jurați după ce în preselecții a reușit să gătescă frigărui folosind doar un cuțit.

    Militarul și-a păstrat nealterată onoarea și a părăsit platoul nedorind să facă parte dintr-un show de televiziune care atentează la valorile la care aderă majoritatea românilor. Acesta a plecat cu fruntea sus din studiourile Masterchef, în ciuda apostrofărilor ipocrite ale celor trei bucătari jurați, Florin Scripca, Adrian Hadean si Patrizia Paglieri. Pentru a se gudura pe lângă aceștia, alți câțiva concurenți i-au reproșat lui Florin Valea că ”a luat șorțul fără să-l vrea cu adevărat, răpind astfel șansa unui alt participant”.

    “Nu mi se pare normal să văd bărbați îmbrăcați în femeie, cu perucă. Nu-mi doresc”, a concluzionat militarul.

    Apreciază

  18. vali said, on octombrie 10, 2014 at 12:12 pm

    http://deveghepatriei.wordpress.com/2014/10/10/a-sosit-timpul/

    A sosit timpul sa ce ?

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 10, 2014 at 11:38 pm

      timpul lor e sa mearga putin la psihiatru…au pus pe blog o multime de bazaconii cu asa zise prevestiri care au ramas niste simple povesti si acum au spus ca 90% din ce au ‘profetit ” ei s-a implinit
      oamenii astia sunt tot mai dubiosi…sa vezi ce frumos injura…

      Apreciază

      • vali said, on octombrie 11, 2014 at 3:08 pm

        Asta cu 90% mi-a atras atentia si mie, pentru ca profetesc ca protestantii dar nu se implineste niciodata.

        Apreciază

  19. scortisoara said, on octombrie 10, 2014 at 1:05 pm

    Tot de bezna mintii :

    „…… nu ne rămâne nouă, celor care trăim în mediul urban, decât să ne mobilizăm să mergem masiv la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie (primul tur) și să votăm bunăoară pe doamna Elena Udrea, pentru că este singurul candidat onest care luptă împotriva lui Victor Ponta și care poate să conducă România în direcția cea bună….. ”

    http://raduiacoboaie.wordpress.com/2014/10/09/absenteismul-la-votare-din-mediul-urban-ne-va-aduce-dictatura-lui-victor-ponta-radu-iacoboaie-9-octombrie-2014/

    Sa vedem insa ce spune unul din Sfintii inchisorilor , Ioan Ianolide in cartea sa ” Detinutul profet ” o analiza psihologica in acelasi timp profetica a veacurilor implicit a timpului pe care-l traim noi astazi :

    ” Detinutul simte ca intr-un viitor previzibil puterea comunista va fi anihilata . Si totusi el e trist si ingrijorat .
    Trist este pentru ca vede ca aceia care au avut puterea comunizarii tarii se profileaza ca stapani si ai lumii care va veni . Este ingrijorat pentru ca intelege ca se deschid perspectivele unei tiranii mondiale , fara oponenti si fara precedent .
    Din punct de vedere antihristic , comunismul ateu si-a indeplinit misiunea si nu mai este necesar , deci poate sa dispara spre a transmite puterea sa unei noi forte apocaliptice … ” Ioan Ianolide , 1985
    […]
    ” Nimic nu este mai real decat sensul apocaliptic al istoriei . [….] N-ar fi de inteles lumea fara Apocalipsa , oricat de puternice ar fi dovezile credintei ori argumentele ratiunii .
    […]
    Oamenii impatimiti au devenit ei insisi duh necurat si nu mai au nevoie de invocarea satanei . Oamenii orgoliului , oamenii ateismului fac , prin voia lor , voia satanei . Asa se explica aparitia apocalipsei in istorie .
    Sunt nesfarsite mijloace cu care se organizeaza raul in lume , el tinzand sa cucereasca sufletele , vietile si vesnicia oamenilor . Raul are o mare putere de seductie si multe argumente , incat este greu sa i se reziste de catre oameni slabi la minte , slabi de inima si slabi in credinta .
    Raul in lume vine din inima oamenilor , trece prin mintea lor si ajunge sa stapaneasca voia lor . Robiti raului , oamenii gusta satisfactia raului . Robind constiintele , raul devine spiritualitate neagra a lumii , care-i conduce destinele pe calea pierzarii . Raul devine principiu , criteriu si mod de viata si de ordine istorica . Raul se organizeaza si devine putere , putere peste constiinte , peste lume .
    Raul nu se declara ca rau ci se justifica drept bine , dar dupa rezultatele lui nefaste el demasca . Raul nu spune ca vine de la diavol , dar refuza sa se inchine lui Dumnezeu si prin asta isi dezvaluie reaua credinta .
    Raul minte vorbind adevar , raul face rau justificandu-l ca bine , raul urateste lumea desi se prezinta ca un estet .
    Raul este ipocrit ca risipa de inteligenta dar vine o vreme cand el se vadeste gol-golut , respingator si inspaimantator ….
    Lumea nu poate fi mintita l ainfinit . Seductia raului poate fi dejucata de dorul dupa sfintenie , de mintea clarvazatoare si de nostalgia vesniciei .
    […..]
    O alta forta apocaliptica antihristica ar fi ateismul , care are multiple tentacule : materialism , pozitivism , evolutionism , rationalism , umanism , antropocentrism , ideologism . Oamneii se inchina din nou la alti zei fauriti de ei insisi , chiar daca-i numesc ideologie , stiinta , arta ori politica .
    Fortele apocaliptice antreneaza omenirea in totalitatea existentei ei .
    […]

    Cu cat omenirea s-a civilizat , cu atat au crescut si formele ei apocaliptice . Raul e tot mai adanc in omenire , omenirea e tot mai numeroasa , civilizatia e tot mai impunatoare , dar si dezastrul apocaliptic e mai categoric . O iconomie suprema , neprevazuta si nedorita de oameni se manifesta in istorie .
    Pentru crestini , sensul suferintelor al dezastrelor este acela al curatirii si mantuirii . Pentru anticrestini , sensul suferintelor si al dezastrelor este o impatimire si mai mare , un efort superior de revolta si orgoliu .
    Adesea asistam la un conflict intre diverse forte apocaliptice ( desfranata , sarpele , fiara ) pornite toate spre dominarea lumii si in acest mod cele invinse maresc puterea celor triumfatoare . Crestinii sa nu se amageasca insa cu lupta dintre fiare caci fiara care se va satura va fi mai puternica si va fi un dusmna mai de temut .
    Crestinii sa se sprijine pe Hristos si pe ei insisi .
    […]
    Omenirea traieste cea mai cumplita criza : politica , militara , morala , sociala si spirituala . Suntem intre supravietuire si dezastru . Suntem intre moartea militara si moartea pasnica . Ne ucide alienarea. Sunt discreditate toate valorile si sunt dizolvate toate institutiile traditionale . Explozia tehnica pune viata lumii in pericol . Omul e alienat . Nesiguranta domneste pretutindeni .
    In mijlocul acestui dezastru se manifesta puterea poporului evreu , care a cucerit Ierusalimul .
    Pacea de dupa primul razboi mondial a fost pacea masonica , pacea de dupa al 2 lea razboi mondial este pacea iudaica , fiindca s-a produs conflictul dintre capitalism si comunism . Numai evreii detin centrele d egandire si de putere , atat in lumea capitalista cat si in cea comunista . Desi puterea lor este mare si in capitalism si in comunism , ei nu sunt tolerati ca stapani de catre nimeni . Asa au ajuns evreii sa fie dusmanii lui Dumnezeu , ai crestinatatii , ai islamului , ai comunismului si ai capitalismului . Folosind aurul , minciuna si teroarea , ei umilesc omenirea intreaga . Despre ei nu se poate spune adevarul decat cu riscul crucificarii . Ei il ucid din nou pe Hristos. Ce va fii ?

    […]

    Experienta pitesteana a esuat , dar daca omenirea nu va intelege la timp ce o asteapta , va fi o bezna pitesteana internationala.
    […] ” Reeducarea ” de la Pitesti a creat monstri si nu oameni . N-am crezut nici eu ca este posibil ceea ce am vazut in Pitesti . Opacitatea mentala a omenirii ma umple d egrija pentru viitorul ei , caci de nu va intelege ce o asteapta, nici nu va fii capabila sa se deschida unei viziuni sfinte .
    Omenirea zace in minciuna . Minciuna macina omenirea mai mult decat teroarea , o perverteste si o alieneaza . Minciuna in simbioza cu teroarea sunt chintesenta satanismului modern .
    Istoria nu poate fi explicata ca o insiruire d eidei , ca un fenomen de sine statator . Asa ceva nu e conform cu realitatea . Ideile sunt vehiculate de oameni iar oamenii sunt insuflati de un duh .
    Istoria moderna a incaput deci pe mana unui duh satanic , antihristic , ateu , materialist , mincinos si tiranic , caci anumiti oameni au aderat la el cu scopul de a stapani lumea .
    Oamenii moderni au cedat la ispita cu care fusese ademenit Hristos , incat satana a ajuns dumnezeul lor , unii dintre ei declarandu-se antihristi , iar altii numindu-se inca crestini , deci fiind hristosi mincinosi .
    Omenirea s-a lasat obsedata de progresul tehnic ca metoda a fericirii omenesti . Progresismul si-a propus sa stapaneasca natura si chiar sa o schimbe , cu mijloacele tehnicii .
    Omenirea e dominata de tehnica Tehnica ofera o falsa si tiranica omnipotenta politico-tehnicizata in lume . Tehnica a schimbat radical modul de a gandi al oamenilor , aspiratiilelor , comportamentul lor si structura societatii , dandu-le falsa senzatie a fericirii eterne pe pamant , rupandu-i de cer si golindu-i de duh .
    […] Un evreu m-a intrebat odata de ce nu ne-a revelat Iisus toate minunile tehnicii . El nu intelesese ca tehnica n-ar fi fost posibila fara a fi fost inscrisa ontologic in noi d ecatre Hristos Dar tehnica scoasa din ordinea fireasca a ei nu numai ca nu ne este folositoare ci este nimicitoare .
    […] Biserica a lasat imparatilor grija guvernarilor , dar nu se poate identifica si nici nu poate colabora cu orice forma socio-politico-culturala . Biserica a lasat guvernarea in seama imparatilor din motivul intelept al distribuirii atributiilor , care i-a indemnat si pe apostoli sa lase in seama diaconilor problemele economice ale obstii ; DAR LOR LE-A RAMAS CUVANTUL IN TOATA ARI A LUI DE ACTIUNE SI INFLUENTA SI CU TOATE RASPUNDERILE .
    In mod regretabil insa , in Biserica clerul s-a rezumat la rugaciuni , iar laicii au intrat intr-un formalism lipsit de continut . A disparut ierarhizarea valorilor laice in Biserica si deci s- apierdut misiunea laicilor in lume , cat si in Biserica .
    POPORUL TREBUIE ORGANIZAT SI DINAMIZAT DE BISERICA . Poporul trebuie iubit , trebuie slujit , trebuie condus , aceasta fiind obligatia Bisericii .
    E necesar ca Biserica sa raman libera , independenta si autonoma fata de stat , tocmai pentru a putea increstina statele . .
    Pentru a putea sluji lumea , Biserica trebuie sa fie puternica , fiindca altfel va fi obligata sa se adapteze ea la niste realitati necrestine , in loc sa increstineze ea lumea .
    […] Toate problemele lumii se fal ain Crucea lui Hristos si a crestinilor . De cate ori vom rataci drumul , ori vom lenevi pe cale , sa ne inapoiem la Evanghelie si la Duhul Sfant . ”

    IOAN IANOLIDE , 1985 ( ” DETINUTUL PROFET „)

    Apreciază

    • scortisoara said, on octombrie 10, 2014 at 1:14 pm

      „Toate problemele lumii se AFLA in Crucea lui Hristos si a crestinilor . De cate ori vom rataci drumul , ori vom lenevi pe cale , sa ne inapoiem la Evanghelie si la Duhul Sfant . ”

      Apreciază

    • Ionut said, on octombrie 10, 2014 at 1:40 pm

      Nu stiam de aceasta scriere, multumesc mult pentru postare.
      Un om zdrobit in inchisoare si zdrobit la iesirea din inchisoare. Zdrobit, dar nu infrant. Cu adevarat sfant, cu adevarat profet…

      Apreciază

    • Irina said, on octombrie 11, 2014 at 11:34 am

      Ma tem ca nu este bine s-o iei la misto pe” doamna cu coasa”. Ca si daca va veni prapad va fi, si jale si scrasnire de dinti si ardere in focul cel nestins daca nu te raportezi cum trebuie la ea. Copii astia teribilisti nu-si dau seama ca candva, jocul lor de-a moartea va fi realitate, numai ca depinde cum te va gasi. Sa dea Dumnezeu ca sa-i gaseasca asa cum trebuie.

      Apreciază

  20. scortisoara said, on octombrie 10, 2014 at 1:37 pm

    Aseara s-a intamplat ca am adormit cu tv-ul aprins . In toiul noptii m-am trezit ca sa-l sting si mi-a atras atentia o emisiune de a lui Gadea in care avea ca invitat pe Theodor Melescanu . Nu imi mai amintesc exact dar parca se numea ” de la SIE in biroul prezidential …” Era decorul din biroul prezidential , iar pe unul din pereti trona un tablou cu portretul Sf. Ardealului – Pr Arsenie Boca ….. L-au aratat special pe Parinte . Ce incearca astia sa sugereze ?

    Apreciază

    • safimvigilenti said, on octombrie 10, 2014 at 11:42 pm

      e si greu sa iti dai seama….se folosesc de capitalul de simpatie al sfantului parinte…au vazut ca parintele Arsenie a facut minuni cu Dan Diaconescu si acum incearca sa il copieze si altii, poate le iese si lor ceva

      Apreciază

  21. […] scortisoara a selectat intr-un comentariu cateva citate din IOAN IANOLIDE, ”DETINUTUL PROFET […]

    Apreciază

  22. minionita said, on octombrie 10, 2014 at 8:50 pm

    un banc ce se potriveste manusa pt. DB
    Un neuron se plimba prin capul unui barbat. Era singur, totul era pustiu, intuneric. Trece altul in viteza si-l observa. Se opreste si-i spune „Ce cauti aici,bai boule? Hai jos ca toata lumea-i acolo!”

    Apreciază

  23. Mediere penal said, on octombrie 11, 2014 at 10:05 am

    Baiatul asta cand vorbeste la televizor pare sa aiba ceva in cap, numai ca acum dovedeste ori o prostie crasa insotita de o mare lipsa de cultura religioasa ori faptul ca este vandut unor interese pentru care militeaza fie si impotriva propriului Dumnezeu !

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.