SACCSIV – blog ortodox

Cine a fost IOSIF CONSTANTIN DRAGAN, cel mai bogat roman, casatorit la 78 de ani cu o tanara de 22 de ani, unica FIICA a generalului STEFAN GUSA?

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 20, 2014

cd318226ef60355626abba3afa481dc1

Foto: http://www.evz.ro/primul-miliardar-roman-isi-ia-secretele-in-groapa-817690.html

Iata ce putem citi la Povestea româncei cu cea mai uşoară viaţă din lume: are 40 de ani, o avere de 700 de milioane de euro şi locuieşte pe o insulă:

Cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes, scrie Business Magazin.

Veronica Guşă de Drăgan a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas.

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes. La un an de la decesul soţului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa. Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei trei băieţi şi conduce o maşina hibrid de lux.

   Comentariu saccsiv:

Am selectat din cateva articole cateva pasaje referitoare la acest Iosif Constantin Drăgan:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Iosif_Constantin_Dr%C4%83gan

Iosif Constantin Drăgan (n. 20 iunie 1917Lugoj, d. 21 august 2008,Palma de Mallorca)[1] a fost un om de afaceri român, stabilit de decenii înItalia.

A scris mai multe cărți, în general cu tematică istorică. A scos buletinul istoric Noi tracii.

În anul 2005 a fost pe locul doi în topul celor mai bogați români, conform revistei Capital, cu o avere estimată la 850 de milioane de dolari. Conform aceleiași reviste în 2006 a urcat pe primul loc, cu circa 1,3 – 1,6 miliarde de dolari.

Nota saccsiv: dupa 1940 incepe studiile in Italia. La acea vreme Drăgan a fost atras de idealurile Gărzii de Fier, și, în interiorul acesteia, a reprezentat un curent de opinie corporatist[2].

În 1941a pus bazele unei companii care exporta petrol românesc Italiei fasciste.

După al doilea razboi mondial, în 1948, fondează o companie de distribuție a gazului petrolier lichefiat, Butan Gas.[3]

În urma venirii la putere a Partidului Comunist Român îi este interzisă pentru 30 de ani revenirea în România.[3]

A mai finanțat construirea lângă Orșova a unei statui înalte de 40 de metri a lui Decebal (cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa).

Datorită unor carți pe care le-a publicat a fost asociat curentului la granița dintre protocronism și naționalism din istoriografia română, promovată ulterior de regimul lui Nicolae Ceaușescu[4][5].

Deși simpatizant al Gărzii de Fier, Drăgan devine un colaborator semioficial al lui Ceaușescu și al regimului comunist, ca rezultat având acces la anumite documente inedite despre Ion Antonescu, documente pe care le-a folosit într-o carte în care îl pune într-o lumină favorabilă pe acesta[6].

În semn de recunoaștere a activității culturale desfășurate de Iosif Constantin Drăgan, (ca economist, tracolog, scriitor și președinte al Fundației Europene Drăgan), la 7 octombrie 1980, Universitatea din Timișoara l-a numit profesor asociat.[7]

După Revoluția Română din 1989 le-a dat suport financiar lui Eugen Barbu și lui Corneliu Vadim Tudor pentru a-și lansa revista România Mare[5]. Împreună cu Vadim Tudor a fost fondatorul în 1990 al „Ligii Mareșal Ion Antonescu”, mai târziu redenumită „Liga Mareșalilor”, în urma schimbărilor din legislația română legate de cultul personalităților vinovate de crime împotriva umanității[6].

În 1995, la vârsta de 78 de ani, Drăgan s-a căsătorit cu Daniela Veronica Gușă [8] (aceasta având la momentul respectiv 22 de ani), fiica generalului Ștefan Gușă, fostul șef al Marelui Stat Major al Armatei Române (1986-1989)[9].

Drăgan are și un fiu mai mare, Mike Fink [10], născut în 1971, care în 2005 a anunțat că nu a reușit în precedenții trei ani sub nici o formă să-și contacteze tatăl.

Din portofoliul „imperiului” Drăgan fac parte companii precum Butan Gas, editurile Nagard și Europa Nova, Universitatea Europeană „Drăgan” din Lugoj, publicațiile Renașterea bănățeană și Redeșteptarea, postul de radio Nova FM Lugoj, tipografiile Fed Print din București și Lugoj[13]. În plus, familia Drăgan deține și bunuri imobiliare valoroase[13].

EVZ: Primul miliardar roman isi ia secretele in groapa

Cornel Burtica, fost ambasador în Italia (1966-1969), a vazut în Iosif Constantin Dragan mai degraba un beneficiar al relatiilor cu oficialii comunisti, decât un sprijinitor al intereselor nationale în strainatate. „Mai mult l-a ajutat Bucurestiul decât el pe noi. Era un tip bizar si foarte interesat sa patrunda în România cu GPL-ul. Eu sunt convins ca a lucrat mult cu partea nevazuta a diplomatiei (Securitatea). Nu stiu exact ce le-a dat el, dar eu, ca ambasador, sprijin deosebit pentru România nu am simtit de la el“.

Profesorul Ion Coja l-a cunoscut pe Iosif Constantin Drqgan în anii ’70. Pe atunci asistent universitar, Coja l-a contactat pentru finantarea unui proiect.
Contactat si el de EVZ, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a negat ca ar fi primit sprijin financiar de la Iosif Constantin Dragan pentru înfiintarea publicatiei „România Mare“. „Sunt revoltat de un buletin de stiri în care am auzit ca eu si Eugen Barbu am fi primit bani de la Dragan. Nu mi-a dat niciun ban!“, a spus acesta.
Vadim l-a cunoscut pe Dragan în 1976 când, ca redactor la Agerpres, i-a luat un interviu. „A fost un mare patriot, nu dau doi bani pe derbedeii care spun ca era legionar. Vorbea sase limbi, era un barbat frumos, placut de femei“. Vadim Tudor mai adauga faptul ca Iosif Constantin Dragan îl respecta pe Ceausescu.

La cimitirul din Lugoj, biserica greco-catolica era ieri pregatita pentru înmormântarea lui Iosif Constantin Dragan, considerat al doilea ctitor al lacasului.

„A fost un bun prieten al bisericii, un militant pentru ecumenism. “, spune PS Alexandru Mesian.

Pro tv: Cine a fost Iosif Constantin Dragan?

S-a zvonit chiar ca ar fi fost trezorierul Miscarii si ca ar fi fugit cu banii acesteia.

Constantin Dragan avea 78 de ani cand s-a recasatorit cu Daniela Veronica Gusa, in 1995 . Veronica este fiica generalului MApN Stefan Gusa, fost sef de stat major in decembrie 1989 . Cei doi au 3 copii : Stefan Constantin (9 ani) si gemenii Alexandru Eugen si Tudor Sebastian (7ani). Dragan are si un fiu mai mare, dintr-o alta casatorie, Mike Fink, nascut in 1971. Nota saccsiv: adica pe gemeni i-a facut la 84 de ani.

Constantin Dragan a murit la varsta de 91 de ani.

Adevarul: Femeile din viaţa lui Iosif Constantin Drăgan
Răceală după căsătoria cu Veronica

A doua căsătorie a lui Drăgan din 1995 este considerată de neamurile lui ca moment de ruptură. Verişoara, Stela Haneş, îşi aminteşte cu nostalgie de perioada când încă nu era căsătorit cu Veronica Guşă: ,,De când s-a căsătorit cu Veronica, s-au răcit relaţiile. L-am întâlnit acum câţiva ani în Lugoj. Eu şi părinţii mei am vrut să-l oprim pentru a-i vorbi, dar Veronica l-a chemat de lângă noi”.

Stela Haneş povesteşte că în aceeaşi situaţie s-a aflat un nepot îndepărtat al lui Drăgan care nu îşi găsea un loc de muncă în Italia: ,,Băiatul i-a cerut ajutorul, dar nu a putut ajunge până la el. Veronica nu i-a permis”.

Apropiaţii lui Drăgan din Silagiu spun că imediat după căsătorie le-a spus că le-o va prezenta pe Veronica, dar acest lucru nu s-a întâmplat niciodată.
Business Magazin: O româncă a cheltuit 750 de milioane de euro în cinci ani

Frontpress: Cum l-am cunoscut pe Iosif Constantin Dragan!

Eram un copil de vreo 9 ani prin 1981, cand mi-a sarit in ochi din biblioteca tatalui din cartierul Manastur o carte aurie de culoarea bratarilor dacice. M-am repezit la raft si am scos cartea care purta denumirea de “Noi, tracii” si era semnata cu un nume pompos, Iosif Constantin Dragan (foto). Fiind pasionat de istorie am inceput sa rasfoiesc cartea bogata in ilustratii. Desi eram prea tanar am fost contrariat ca autorul afirma raspicat ca noi, romanii, suntem urmasii dacilor, ramura nordica a tracilor. Invatasem la scoala ca eram copiii imperecherii dintre soldatii romani si femeile dace. Asa ca aceasta carte mi-a deschis noi orizonturi la orele de istorie romaneasca ce au urmat.

L-am intrebat pe tatal meu cine e autorul. Mi-a spus ca un roman din strainatate care este milionar in dolari. Åži atunci am fost intrigat ca in Romania comunista se publicau carti ale unor istorici exilati si pe deasupra si mari capitalisti. Mai tarziu am mai auzit numele de Dragan pe la Europa Libera, nume pe care redactorii il criticau ca era un fidel al regimului Ceausescu si ca era adeptul curentului protocronist. Dupa revolutie am tot auzit de el ca si fondatorul Universitatii din Lugoj sau ca si un sponsor bogat al unor actiuni culturale si al sculpturii lui Decebal in stanca de la clisura Dunarii.

Pacat ca mass-media vorbeste la moartea lui numai ca de un om de afaceri, ca cel de-al doilea roman bogat. I.C. Dragan a fost si un istoric inedit, un dacist care a mers pe linia istoriografica a lui Nicolae Densusianu, Vasile Parvan si Nicolae Miulescu. El vedea Dacia ca si o civilizatie antica mare si originara. Pentru el, romanii erau daci pur sange. De asemenea, I.C. Dragan a militat pentru promovarea protocronismului, considerand civilizatia romaneasca ca premergatoarea multor culturi europene.

Nu doresc sa analizez acum acuitatea si adevarurile studiilor sale istoriografice, dar sunt sigur ca I. C. Dragan va ramane in constiinta romanilor prin proiectele sale culturale, nu cu suma averilor trecatoare.

I.C. Dragan a fost si un om controversat. Unii legionari il acuza ca dupa asa zisa-rebeliune din 1941, Dragan, care se ocupa de finantele Garzii de Fier, ar fi fugit in Italia cu o suma consistenta. Acolo sub protectia lui Mussolini a inceput sa faca afaceri cu petrol romanesc. A trecut foarte repede din tabara legionarilor in cea a maresalului Ion Antonescu si altfel cu inteligenta lui afacerile i-au prosperat.

In anii 60 profitand de deschiderea lui Nicolae Ceausescu spre Occident, I.C. Dragan s-a imprietenit foarte repede cu dictatorul comunist. L-a abordat pe Ceausescu si pe filiera culturala protocronista si pe cea a exaltarii trunchiului etnic dacic al romanilor. Ceausescu, care se si vedea urmasul lui Burebista, a raspuns foarte amabil “avansurilor” lui I.C. Dragan. Åži Dragan a dat lovitura. Printr-o firma italiana a obtinut prin 1967 – 1968 dreptul de monopol de a dota cu frigidere si aparate automate de cafea toate cafenelele, restaurantele, cofetariile si barurile din Romania comunista. Aceasta a fost numai una din afacerile prospere ale lui Dragan in Romania lui Ceausescu. Åži Dragan a dovedit ca si cu hulitii comunisti romani se pot face afaceri banoase.

De aceea, cand prin anul 2000 am aflat ca omul de afaceri de 78 ani s-a casatorit cu Veronica de 22 de ani, fiica generalului comunist Åžtefan Guse (care nu i-a lasat pe rusi sa intre in tara la cererea lui Ion Iliescu), parca mi s-a parut firesc. Firmele lui Dragan – dupa spusele presei – s-au umplut de fosti ofiteri de la contraspionajul militar. Poate ca sistemul trebuia sa-si recupereze investitiile facute din anii 70 si 80.

Pe la inceputul anilor 2000 I.C. Dragan a venit in Sala Mare a Primariei clujene sa-si ridice intr-un cadru festiv diploma de cetatean de onoare al municipiului Cluj-Napoca. Ca si functionar cu protocolul primarului l-am asteptat si m-am ocupat de organizarea festivitatii. Atunci am dat mana cu Dragan. Era inca un barbat impresionant. La fel a fost si discursul sau aplaudat indelung de sala arhiplina. Vorbea de Romania ca si de o tara care trebuie sa-si recapete gloria si puterea Daciei lui Burebista.

La un moment dat vad prin sala o pustoaica alergand de colo-colo, agitata si dand ordine. Am crezut ca e vreo secretara frumusica din anturaj. Nu avea nimic deosebit. L-a un moment dat stiu ca i-am spus sa stea linistita pe scaunul din sala pentru a nu fi deranjata festivitatea de decernare a diplomei de onoare. Stiu ca un domn mi-a spus ca domnisoara – pustoaica e sotia lui I.C. Dragan si o cheama Veronica. Am fost sincer socat. Mai tarziu am aflat de la Gh. Funar ca I.C. Dragan are tripleti cu tanara lui sotie.

O personalitate ca I.C. Dragan se inscrie in tipologia celor evidentiate de istoricul englez Carlyle. Un astfel de om are pe langa multe si mari realizari si numeroase defecte si neajunsuri. La moartea lui “Noi, tracii” ii spunem: Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!

Cititi va rog si:
Dinu Patriciu a murit. UNDE SUNT BANII?

64 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. geo said, on august 20, 2014 at 8:47 am

    Un ziarist curajos scrie ceea ce se stia de mult timp:

    Goana dupa materii prime si piete, pe un Pamant limitat. In continua cautare de noi resurse care sa acopere nevoi si sa aduca bani, guvernele, bancile si organizatiile internationale nu se dau inapoi nici in fata conflictelor armate. Un razboi e propice pentru industria de armament, dar si un business bun pentru banci. Iar „escapadele politice” sunt, pana la urma, platite de contribuabilii la buget si depunatorii la banci. Ideea este sustinuta de Michael Maier, autorul bestseller-ului „Jefuirea lumii – cum elitele financiare pun la cale desproprietarirea noastra”.

    Criza financiara globala a atins politicul si a zguduit structurile de stat si sociale ale multor state, chiar daca unele „gunoaie” au fost temporar maturate sub pres. Ca urmare a crizei, tot mai multe guverne si state sunt preocupate sa dobandeasca, sau dimpotriva, sa isi conserve accesul privilegiat la resurse din ce in ce mai pretioase: pamant, materii prime, energie.
    Noua carte „Jefuirea lumii” de Michael Maier, editorul publicatiei economice Deutsche Wirtschafts Nachrichten, este extrem de „contemporana”. Maier se refera in carte la toti actorii de pe scena deciziilor si rolurile lor: guverne, partide, banci, institute financiare si concerne. El face o defalcare istorica a actualei situatii financiare si a „crizei datoriilor”, aratand de ce cetateanul trebuie „sa se trezeasca, sa se opuna, sa se fereasca”.

    Caci evenimentele o demonstreaza: mereu in cautare de solutii si de scuze pentru rateurile lor, guvernele si institutele financiare nu exclud din calculele lor actiunile razboinice. Un conflict militar da impuls industriei de armament si altor furnizori implicati, mentine locuri de munca si creeaza datorii care trebuie platite la banci.

    Evenimentele ultimelor luni legate de conflictul din Ucraina au demonstrat ca „zgomotul razboiului” nu le este unora atat de neplacut. Iar daca UE, a carei piatra de temelie a fost si este pacifismul, caci doar cateva decenii o despart de ultimul mare razboi din care Europa a iesit praf, intre SUA si Rusia „boxul” se duce cu manusi din ce in ce mai subtiri.

    In descrierea oferita de editura cartii se spune: „Pe nesimtite pentru opinia publica, o clica internationala de politicieni, lobby-isti, bancheri si manageri conduc pradarea lumii. Se naste astfel, o dominatie globala de tip feudal Bogatiile lumii ajung la o grupare mica, din interiorul sistemului financiar. Iar guvernele vor sa se numere printre profitori si ii silesc pe cetateni la noi si noi sacrificii”.

    „Sprijinite de organizatii lipsite de transparenta ca Banca Mondiala, Fondul Monetar International, Banca de Reglementari Internationale si bancile nationale, guvernele jefuiesc avutul privat si renunta la solidaritatea cu adevaratii nevoiasi. Oceane de bani fara valoare inunda mapamondul, in timp ce fluxurile globale de capital se sustrag controlului democratic. Dreptul este incalcat dupa voie. Capriciul este noua ideologie. Bunul simt a devenit un cuvant strain.”

    Michael Maier insusi arata cum tentatia banului de hartie a devenit irezistibila pentru guverne, care „cred ca isi pot respecta promisiunile producand tot mai multi bani fara valoare”. Dat fiind faptul ca ciclul flux-reflux, asa-zisul boom-and-bust in cadrul caruia se invart multi politicieni este de doar patru ani, intre doua alegeri, promisiunile sunt din ce in ce mai umflate si mai goale de sens.

    De aceea autorul crede ca birocratia, ca „procedura pedanta de mentinere a unor reguli”, nu e neaparat o povara si nici de neinteles, dupa cum o percep multi. Regulile si legea ii apara pe cetateni „impotriva bunului-plac despotic”. Maier pledeaza pentru un stat suplu, dar nu slab. Pentru un stat in care cetateanul sa se simta protejat si reprezentat. El sustine ideea democratiei directe si a limitarii „stapanirii de partid”, in contextul in care unele partide au devenit „stat in stat”.

    Michael Maier (n. 1958 la Klagenfurt, Austria) e jurnalist si antreprenor IT. A fost redactor-sef la ziarul vienez Die Presse, dar a lucrat si pentru presa germana (Berliner Zeitung, Stern). In anul 2000, el a fondat ziarul online Netzeitung, iar mai tarziu BF Blogform Social Media GmbH, care editeaza mai multe ziare online, cu profil economic si comunitar, ca si, din 2006, Readers-Edition, o platforma de jurnalism cetatenesc. In 2008 i-a aparut la Pendo-Verlag Munchen si Zurich cartea „Primele zile ale viitorului. Cum ne schimbam gandirea si cum putem schimba lumea prin Internet.”

    „Jefuirea lumii – cum elitele financiare pun la cale desproprietarirea noastra” (FinanzBuch Verlag, Munchen 2014, 288 p. 19,99 euro sau ebook -15,99 euro) a aparut in luna mai a acestui an si este la a treia reeditare. Saptamani in sir, cartea lui Michael Maier a fost in lista de bestseller realizata de publicatia germana Spiegel.

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17916211-jefuirea-lumii-guverne-banci-fara-greata-razboi.htm

    Apreciază

  2. geo said, on august 20, 2014 at 8:49 am

    Apropo de jefuirea lumii:

    Spain’s public debt has topped one trillion euros ($1.3 trillion) for the first time, the central bank announced Thursday, despite years of government-imposed austerity.

    The nation’s accumulated public debt mushroomed to 1.007 trillion euros at the end of June from 996 billion euros a month earlier, the Bank of Spain said in a report.

    http://www.france24.com/en/20140814-spanish-public-debt-tops-one-trillion-euros/

    Apreciază

  3. geo said, on august 20, 2014 at 8:51 am

    Abbot Ephraim calling upon Orthodox Christians to unite in the struggle against abortion

    “It is unacceptable that such terrible crimes as abortions are committed in Orthodox countries, moreover, in such large quantities! This phenomenon must make us think seriously about it; I would say, we must be shocked and distressed, we need to raise the alarm”

    http://theorthodoxchurch.info/blog/news/2014/08/abbot-ephraim-calling-upon-orthodox-christians-to-unite-in-the-struggle-against-abortion/

    Apreciază

  4. geo said, on august 20, 2014 at 8:51 am

    Ukrainian Orthodox Church urges gunmen in eastern Ukraine to lay down arms

    “Military activities are continuing on Ukrainian territory today. We hear about new casualties both among the Ukrainian military and among the civilian population of the Donetsk and Lugansk regions every day. We call on everyone who has unlawfully taken up arms to lay them down and seek ways to resolve the conflict peacefully”

    http://theorthodoxchurch.info/blog/news/2014/08/ukrainian-orthodox-church-urges-gunmen-in-eastern-ukraine-to-lay-down-arms/

    Apreciază

  5. geo said, on august 20, 2014 at 8:52 am

    ISIS Committing Genocide Against Christians – Video Report

    After Children Executed, Christians Flee Ancestral Home

    Our top story this week. According to the World Council of Arameans, ISIS terrorists brutally executed two Christian children and a mother last week in Northern Iraq. Fearing for their lives, more than 40,000 Aramean families – at least 200,000 human beings – fled in the middle of the night from their ancestral homes, towns and villages in the Nineveh region.

    http://theorthodoxchurch.info/blog/news/2014/08/isis-committing-genocide-against-christians-video-report/

    Apreciază

  6. Romeo2110 said, on august 20, 2014 at 10:03 am

    Omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan a fost înmormântat, luni, într-o capelă din Cimitirul greco-catolic din Lugoj, judeţul Timiş, sute de persoane fiind prezente pentru a-l conduce pe ultimul drum.

    http://www.mediafax.ro/cultura-media/iosif-constantin-dragan-a-fost-inmormantat-2960674

    Apreciază

  7. Roscoban said, on august 20, 2014 at 10:04 am

    Iosif Constantin Drăgan l-a convins pe Nicolae Ceauşescu, ca după 73 de ani, în anul 1986 (7494 A.F.) să fie republicată cartea istorică de căpătâi a neamului rumânesc: „Dacia preistorică”, carte scrisă de către eminentul istoric român Nicolae Densuşianu, cel mai mare traducător român de documente istorice ale antichităţii. Preşedintele Nicolae Ceauşescu şi soţia sa Elena Ceauşescu, conducătorii neamului românesc şi a României au avut aceiaşi crudă soartă cu aceea a Marelui Rege Get Burebista şi a soţiei sale Mara, conducătorii getodacilor şi a Ramaniei. Ambele familii conducătoare ale străvechilor atlanţi, pelasgi (tursani), ramani, getodaci, rumâni, au fost asasinate de către o mână de alogeni juruiţi lui Baal-Moloh. Regele tuturor ramanilor (geto-dacilor) Ioan I – Burebista şi soţia sa Mara au fost asasinaţi la comanda lui Deceneu, Scorilo şi Cotiso, în data de 5 Mai (Armindeni) an 44 î.e.n. (an 5464 A.F.) la Cozia (Auza) în timpul unei mari sărbători zamolxiene ramano-geto-dace. Preşedintele Nicoale Ceauşescu şi soţia sa Elena au fost asasinaţi de către alt „Deceneu, Scorilo şi Cotiso”, în 25 Decembrie (Undrea), în timpul sărbătorii închinate lui Crăciun (Noroc), care este Saturn (Tursan), Kronos, Baal-Moloh, El, Iahveh, adică SalmoxiS.
    Roscoban.

    Apreciază

  8. Romeo2110 said, on august 20, 2014 at 10:42 am

    Spre deosebire de Ianos Kadar, Ceausescu nu a cultivat relatiile cu diaspora romaneasca – mare parte refugiata dupa 1944. Ba mai mult s-a cultivat o dusmanie fata de aceasta.

    Dupa 1989 acest lucru a contat enorm.

    Apreciază

  9. geo said, on august 20, 2014 at 10:51 am

    De când a fost nominalizat primarul Sibiului, Klaus Johannis, de origine etnică sas și de religie lutherană, din partea alianței PNL și PDL, la președinția României mă tot gândesc la Frăția Ortodoxă. Ideea a fost salutară în 2008, când IPS Anania (foto), mitropolitul Clujului, a hotărât să reînființeze o asociație civică ce funcționa în perioada interbelică, din 1936. Frăția Orotodxă a fost coloana vertebrală a societății civice creștine interbelice. Reînființarea ei în 2008 era absolut necesarră în urma secularizării societății noastre și a promovării neo-marxismului civic de tip soroșist, care ataca furibund BOR de pe poziții ateiste.

    În contextul de astăzi, când avem candidați atei, neo-marxiști, foști procurori comuniști și un sas de religie luhterană, ce nu știe să-și facă cruce, la alegerile prezidențiale din toamnă, ne putem da seama ce important ar fi fost să avem acum funcțională Frăția Ortodoxă, cu o conducere tânără, așa cum fusese aleasă inițial. Dacă Frăția Ortodoxă funcționa democratic ar fi fost un vector de imagine al Ortodoxiei în societatea românească, iar membrii ei niște gardieni și promotori ai valorilor creștine și tradiției naționale. Frăția Ortodoxă nu ar fi permis transformarea distincției Crucea Transilvană într-o emblemă a tranzacționismului politicianist, aceasta fiind oferită la politicieni și afaceriști corupți, care azi se află în pușcărie, aruncând în derizoriu o efigie emblematică a BOR. O Frăția Ortodoxă condusă de tineri ar fi cenzurat expresia politică atee și neo-marxistă a clasei politice, iar PNL și PDL nu și-ar fi permis azi să propună candidat la președinția României pe Klaus Johannis, un sas de religie lutherană, într-o țară majoritar ortodoxă. Că s-a ajuns aici o vină o poartă și cei din umbră, care au anulat acum cinci ani alegerile pentru conducerea Frăției Ortodoxe. Greșelile unei ierarhii anchilozate în trecutul comunist se plătesc acum. Alegerea unui candidat sas de religie reformată la președinția țării e o lovitură clasică, țintită spre BOR.

    http://danielvla.wordpress.com/2014/08/19/incercarea-nereusita-a-mitropolitului-bartolomeu-anania-de-a-reinfiinta-fratia-ortodoxa-romana-o-organizatie-din-perioada-interbelica/

    Apreciază

  10. aniush said, on august 20, 2014 at 11:29 am

    Veronica Gusa…ce sa zic a dus-o mintea pentru ea. S-a maritat cu un om foarte in varsta si cand acela a murit a ramas cu averea. Deci ea a avut interesul…banul care ma intreb daca nu cumva erau tot de la oamenii de rand, care plateau taxe peste taxe.
    Atunci, daca e asa ne mai miram ca lucrurile in tara asta merg cum merg?

    Apreciază

    • saccsiv said, on august 20, 2014 at 12:45 pm

      aniush

      Si cu totul intamplator, dintre toate fatucile din tara asta a ales-o tocmai pe fiica generalului Gusa.

      Apoi la 84 de ani a facut cu ea ultimii doi gemeni.

      Apreciază

      • Iani said, on august 20, 2014 at 7:24 pm

        Totusi despre generalul Gusa am auzit de bine. ca s-a opus intrarii rusilor in decembrie 89, si ca probabil a fost lichidat pe urma, dupa revolutie. Sa fi fost si el securist ? Dragan asta, cu siguranta a fost.

        Apreciază

      • WillyS said, on august 20, 2014 at 7:26 pm

        La banii lui, cred ca si-a permis mai multe pastile cu viagra – lol

        Apreciază

      • saccsiv said, on august 20, 2014 at 10:31 pm

        WillyS

        Viagra ca Viagra, dar cica a facut copii …

        Apreciază

      • danielvla said, on august 21, 2014 at 1:31 pm

        Saccsiv,
        Se poate sa mai faca si copii dupa 80 de ani:
        „Oare, nu vedeti ca zilele vietii mele au trecut peste optzeci de ani si trupul meu s-a vestejit si a amortit, cum ganditi voi si graiti acestea despre mine?” Si, neascultand sfatul parintilor, a plecat si a mers in Egipt, la rudenia lui. Si, auzind de dansul, iubitorii de Hristos crestini ii aduceau lui hrana lui si cele de trebuinta. Si, auzind de venirea acelui parinte, si o fecioara oarecare, iubitoare de Hristos, s-a bucurat mult. Si, pentru dragostea lui Hristos, venea acea fecioara de multe ori la el si-i slujea lui, ca unui parinte batran si sfant. Iar, dupa catava vreme, s-a ridicat din boala batranul si, din lucrararea mestesugita si inselaciunea diavolului, s-a poticnit si a cazut cu acea fecioara in pacatul desfranarii si indata fecioara a luat si a zamislit in pantece.”
        http://www.ortodoxism.ro/proloagele/iulie/Proloage23Iul.shtml

        Apreciază

  11. geo said, on august 20, 2014 at 11:40 am

    Remember back in May when a gang of uniformed thugs from the Habersham County SWAT team threw a flash-bang grenade right on top of a sleeping baby?

    Well, stellar group that they are, they’ve refused to pay the over $800,000 in medical bills for the child that they permanently disfigured and nearly killed. That’s right. They aren’t paying the bills and are leaving the family to try and cover the costs for the toddler’s care.

    Our militarized police forces are claiming too many innocent victims, and they aren’t being held accountable.

    http://www.activistpost.com/2014/08/cost-of-medical-bills-for-baby-hit-by.html

    The Military Occupation Of Ferguson, Missouri Is Just A Preview Of What Is Coming To America

    http://www.activistpost.com/2014/08/the-military-occupation-of-ferguson.html

    Obama to Citizens of Ferguson: Carrying a Gun ‘Undermines Justice’

    http://www.activistpost.com/2014/08/obama-to-citizens-of-ferguson-carrying.html

    Early Use of Antibiotics Alters Immunity Later On

    http://www.activistpost.com/2014/08/early-use-of-antibiotics-alters.html

    If You Promote A Cure For Ebola, Men With Guns Could Show Up At Your Door

    http://www.activistpost.com/2014/08/if-you-promote-cure-for-ebola-men-with.html

    How Foreign Militaries Share Responsibility for What’s Happening in Ferguson

    http://www.activistpost.com/2014/08/how-foreign-militaries-share.html

    Ron Paul: Police Are Supposed To Be Peace Officers, Not Warriors!

    http://www.activistpost.com/2014/08/ron-paul-police-are-supposed-to-be.html

    Lessons from Ferguson: Prepping for Civil Unrest and Martial Law

    http://www.activistpost.com/2014/08/lessons-from-ferguson-prepping-for.html

    Merck’s Gardasil Vaccination Killing Pre-Teens?

    http://www.activistpost.com/2014/08/mercks-gardasil-vaccination-killing-pre.html

    Apreciază

  12. geo said, on august 20, 2014 at 11:53 am

    Congress Members Who Approve Militarization of U.S. Police Receive 73% More Money from Defense Industry

    http://www.washingtonsblog.com/2014/08/congress-members-approve-militarization-u-s-police-receive-73-money-defense-industry.html

    Argentina and 10 More Countries Near Bankruptcy

    Argentina defaults on its debt. Ten more countries are near bankruptcy.

    http://birchgold.blogspot.com.au/2014/08/argentina-and-10-more-countries-near.html

    Europe’s Greater Depression is worse than the 1930s

    http://www.washingtonpost.com/blogs/wonkblog/wp/2014/08/14/europes-greater-depression-is-worse-than-the-1930s/

    Syrian rebel commander says he collaborated with Israel

    http://www.timesofisrael.com/syrian-rebel-commander-says-he-collaborated-with-israel/#ixzz3AT4XGbxf

    FERGUSON COPS AREN’T WEARING BADGE NUMBERS? WHY WOULD THAT BE?

    http://www.zerohedge.com/news/2014-08-19/ferguson-tonight-peaceful-marchers-chant-hands-dont-shoot-several-arrests-police-de-

    Apreciază

  13. Romeo2110 said, on august 20, 2014 at 12:30 pm

    Ziarul Gandul – frate de stea cu 6 colturi cu ProTV, duce un razboi necrutator impotriva poporului roman.
    Stiri deprimante, demobilizante care sa ne faca sa creada ca suntem ratati ca popor.

    Ce e mai grav promoveaza separatism pe regiuni: ardeleni+banateni sunt ramura harnica si competenta a poporului roman, muntenii sunt corupti iar moldovenii lenesi si incompetenti. De unde votul: portocaliu PDL in transilvania vs PSD Moldova + Muntenia. SE VORBESTE DE FRACTUA SURVENITA IN ROMANIA, DE BIPOLARITATE etc.

    Probabil ca in viitor marile trusturi media Digi, LookTV

    Iata un exemplu de ieri:

    Saşii lui Iohannis faţă cu „mândrii români” ai lui Ponta: „Dacă ardelenii vin la vot, atunci iese preşedinte, dacă vin mai mulţi olteni şi moldoveni, nu”
    de Diana MARCU Publicat la: 19.08.2014 08:10 Ultima actualizare: 19.08.2014 08:45

    Dacă iese Ardealul la vot, atunci Klaus Iohannis e preşedinte. Dacă vin la urne oltenii şi moldovenii, şansele candidatului ACL la prezidenţiale sunt scăzute. Aşa sună pronosticul făcut de Tati Sofia, o săsoaică originară din Criţ, Braşov, stabilită de peste 20 de ani în Germania.

    http://www.gandul.info/stiri/sasii-lui-iohannis-fata-cu-mandrii-romani-ai-lui-ponta-daca-ardelenii-vin-la-vot-atunci-iese-presedinte-daca-vin-mai-multi-olteni-si-moldoveni-nu-13109087

    Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on august 20, 2014 at 11:22 pm

      Da. Nu este întâmplător faptul că ziarul Gândul și ProTV luptă prin diverse tehnici manipulative și prin diversiuni împotriva poporului român. Ambele sunt ANTICREȘTINE, ANTIORTODOXE. Să-mi spună cineva că exagerez și îi voi aduce argumente…

      Apreciază

      • Iani said, on august 21, 2014 at 12:30 am

        Ai dreptate. Dar si Antena 3 e la fel.

        Apreciază

  14. geo said, on august 20, 2014 at 12:41 pm

    dadui o raita pe site-ul departamentului apararii – http://www.defense.gov/news/newsarticle.aspx?id=121771
    http://comptroller.defense.gov/budget.aspx

    The Pentagon’s $575-billion proposed budget for 2015 is nearly $120 billion less than what the military spent in 2010. The decline reflect the ends of the Iraq and, soon, Afghanistan wars plus the effects of automatic “sequestration” budget cuts.

    But even with reductions, it’s still by far the biggest military budget in the world. $575 billion funds 1.3 million active-duty troops and the production of hundreds of drones and warplanes, seven major warships and many thousands of missiles and bombs … as well as a full year of combat operations in Afghanistan, Africa and the Middle East.

    Vezi la Medium.com

    Nu e nici o greseala…575 miliarde de dolari…

    Apreciază

  15. AKRITAS said, on august 20, 2014 at 2:42 pm

    masonii fac orice pentru ca avrea sa ramana in sfera lor de influenta. aceast a fost si scopul „casatoriei” la 78 de ani, cu o tinara de 22 de ani, provenita tot din cercul lor masonic, anticrestin si antinational.

    Apreciază

  16. geo said, on august 20, 2014 at 2:46 pm

    ISIS beheading American James Wright Foley

    http://www.liveleak.com/view?i=519_1408481769

    Militarized Police and the Threat to Democracy

    http://www.huffingtonpost.com/dennis-j-kucinich/police-militarization_b_5687598.html

    Canada’s second thoughts on F-35 Lightning show concerns about plane’s high cost

    http://www.washingtonpost.com/business/economy/canadas-second-thoughts-on-f-35-lightning-show-concerns-about-planes-high-cost/2014/08/18/3349a1ba-1e37-11e4-ab7b-696c295ddfd1_story.html

    Today, August 15, marks the anniversary of Constantinople’s victory over Muslim invaders in what historians commonly call the “Second Siege of Byzantium,” 717–18. Prior to this massive onslaught, the Muslims had been hacking away at the domains of the Byzantine empire for nearly a century. The Muslims’ ultimate goal was the conquest of Constantinople — for both political and religious reasons.

    Politically, Islam had no rival but the “hated Christians” of Byzantium, known by various appellations — including al-Rum (the Romans), al-Nassara (the Nazarenes), and, most notoriously, al-Kilab (the “dogs”). The eastern Sasanian Empire had already been vanquished, and Persia subsumed into the caliphate. Only the “worshippers of the cross” — as they were, and still are, disparagingly known — were left as contenders over the eastern Mediterranean basin.

    http://www.raymondibrahim.com/islam/the-siege-of-constantinople/

    Apreciază

  17. geo said, on august 20, 2014 at 2:55 pm

    A Chinese Man, A $50 Billion Plan And A Canal To Reshape Nicaragua

    http://www.npr.org/blogs/parallels/2014/08/14/340402716/nicaragua-banks-on-its-own-canal-to-boost-economy

    http://www.afgsc.af.mil/news/story.asp?id=123421095

    The Music Industry Is Literally Brainwashing You to Like Bad Pop Songs — Here’s How

    Last summer it was „Blurred Lines.” This summer it’s „Fancy.” Every year, there’s a new song that we all hate until we don’t anymore (see: playcounts). And it turns out that’s because we were brainwashed to like them.

    Research suggests that repeated exposure is a much more surefire way of getting the general public to like a song than writing one that suits their taste. Based on an fMRI study in 2011, we now know that the emotional centers of the brain — including the reward centers — are more active when people hear songs they’ve been played before. In fact, those brain areas are more active even than when people hear unfamiliar songs that are far better fits with their musical taste.

    This happens more often than you might think. After a couple dozen unintentional listens, many of us may find ourselves changing our initial opinions about a song — eventually admitting that, really, Katy Perry’s „Dark Horse” isn’t as awful as it sounds. PBS’ Idea Channel’s Mike Rugnetta explains, it’s akin to a musical „Stockholm syndrome,” a term used originally by criminologist Nils Bejerot to describe a phenomenon in which victims of kidnapping may begin to sympathize with their captors over time.

    http://mic.com/articles/95260/the-music-industry-is-literally-brainwashing-you-to-like-bad-pop-songs-here-s-how

    Apreciază

  18. STOP RFID 666 said, on august 20, 2014 at 3:09 pm

    Atentie la blogul http://theologiepatristica.wordpress.com/2014/08/08/comentariu-despre-pecete-cipuri/#comments

    Theologie Patristica

    Si parintele Ioan si parintele Iustin au fost influentati de cei din jur. Vezi si cazul parintelui Arsenie Papacioc, care initial spunea ca cipurile nu sunt lepadare si dupa ce a fost batut la cap pana nu a mai stiu de el, incepuse si parintele sa zica despre cipuri ca “miros a 666″ cu toate ca niciodata nu a fost direct. Ai citit ce ti-a dat dna Iftime? Despre cum l-a certat Sfantul Porfirie pe Cuviosul Paisie Aghioratul pe tema 666? Stii ce inseamna din punct de vedere teologic lepadarea? Sau 666? Nu ti se pare curios ca nebunia cu cipurile e cea mai acuta in Romania si a inceput cu aparitia cartii “Apocalipsa 13″ care contine ideile unui protestant (Texe Marrs)? Nu ti se pare curios ca Sfintii Parinti au vorbit despre lepadare consimtita de Hristos si asta dupa antihrist, nu inainte? Ai vazut ce zice Gheronda Efrem din Arizona, ultimul ucenic in viata al lui Gheron Iosif Isihastul, vazator cu duhul si sfant in viata? Zice ca cipurile nu reprezinta pecetea.
    La fel si parintele Dionisie de la Colciu, care pentru faptul ca a spus ca nu e lepdare cipul, a fost mustruluit de ultra-ortodocsii luptatori (sau hulitori) de pe bloguri “anti-sistem”. Ce mai atitudine!

    IATA CE I-AM SPUS SI CE-MI ZICE EL

    STOP RFID 666

    The OLOGIE Patristica

    Esti un ratacit.

    Reply

    Theologie Patristica

    Si poti sa-mi si explici de ce? Din cate stiu eu, in Traditia Bisericii, cand sfintii discutau cu ratacitii, argumentau ce aveau de zis. Vad ca voi, anticipistii si super luptatorii de gherila pentru “pamantul stramnosesc si sfant” stiti numai asa sa discutati: jignind, facand “misto” sau incapabili de a depasi doua-trei idei. Nu credeam ce spun altii, dar denumirea de “talibani” vi se potriveste perfect. Si fara minte, si violenti (in exprimare) si fara argumente.

    MAI VINE UNUL doktoru (a comentat si pe saccsiv) care-l ataca direct pe saccsiv.

    Vrei sa le dai in cap la talibani ?Oricum asta e un taliban ratacit din celalalt balcon si a furat una din replicile gurului…indubitabil!!! Ia pune pe prostalai sa isi dea cu parerea la urmatorul pasaj din Apocalipsa 20, si sa zica cam prin ce vreme se petrecea actiunea din acest pasaj,pe care il redam :

    Apreciază

    • abc said, on august 21, 2014 at 11:30 am

      in legatura cu actele biometrice,sau cipurirea prin alte metode,
      pe mine ma intereseaza mai putin explicatiile stiintifice sau de alta natura,
      Pentru mine ele sunt cel putin suspecte si periculoase,pentru simplu motiv ca au o tenta OBLIGATORIE.
      pai nici Dumnezeu nu ne obliga sa indeplinim poruncile,ne lasa sa alegem,nu?Si atunci,ei de ce-si permit asa ceva?nu mai vorbesc de costuri si de provinienta acestor costuri.
      De ce ne simtim cu totii impinsi, catre ceva ce nu ne dorim?Pentru mine ,aceste probleme sunt mai grave decat cipurile in sine.

      Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on august 20, 2014 at 11:29 pm

      Îți mulțumesc pentru această postare. Va să zică, pe acest blog se adună activiști înfocați pro cip și adepți ai părintelui Gheorghe Anițulesei, denigratorul părintelui Ilarion Argatu…

      Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on august 20, 2014 at 11:31 pm

      INTERESANT! Ei numesc lupta împotriva cipurilor manie! Ei se folosesc de textele Sfinților Părinți, interpretând toate în direcția dorită de dânșii…

      Apreciază

  19. geo said, on august 20, 2014 at 6:39 pm

    The same holds for diplomacy. Washington does not engage in diplomacy. The exceptional country uses bribes, threats, and coercion. The Russian government’s diplomatic efforts come to naught. As Russian President Putin has complained, “Washington doesn’t listen, the West doesn’t hear us.”

    And yet the Russian government continues to try to deal with the Ukrainian situation with facts and diplomacy. This approach is proving to be very costly to the residents of the former Russian territories in eastern and southern Ukraine. These people are being killed by air and artillery strikes against their homes and infrastructure. Large numbers of these people have been displaced by the Ukrainian attacks and are refugees in Russia. The Western media does not report the violence that Washington’s stooge government in Kiev is inflicting on these people. The Western media speaks only with Washington’s voice: “It is all Russia’s fault.”

    The crisis would have been prevented if the Russian government had accepted the provinces request to be reunited with Russia as in the case of Crimea. However, the Russian government decided to avoid any decision that Washington could misrepresent as “invasion and annexation,” thinking that Europe would see Russia’s unprovocative behavior as reassuring and resist Washington’s pressure to enter into conflict with Russia.

    http://www.prisonplanet.com/ukraine-crisis-continues.html

    Army Admits Plan To Execute Americans En Masse

    Alex Jones reveals the US military’s plans to subdue and kill Americans in civil disobedience protests. He reveals the documentation that proves how the protests in Ferguson MI, are just the start of martial law tactics in America.

    http://www.infowars.com/document-army-preparing-to-use-lethal-force-against-unarmed-americans-during-full-scale-riots-in-u-s/

    If the sanctions war over Ukraine heats up, Mercedes-Benz could find itself among the collateral damage.

    Why? Simple. The Russian business daily Vedomosti reported that if the U.S. and European Union continue to ramp up economic pressure on Moscow, which they accuse of supporting separatist rebels in Ukraine, Moscow could retaliate with a ban on automobile imports.

    We’re not there yet. So far, Russia has gone no further than slapping a ban on U.S. and EU food imports. But President Vladimir Putin has said restricting car imports remains an option.

    This has stirred concern among European car makers, since they account for the lion’s share of Russia’s foreign-built automobiles.

    http://www.marketwatch.com/story/who-gets-dinged-if-russia-bans-car-imports-2014-08-19?siteid=rss

    The failure to understand money is shared by all nations and transcends politics and parties. The destructive monetary expansion undertaken during the Democratic administration of Barack Obama by then Federal Reserve chairman Ben Bernanke began in a Republican administration under Bernanke’s predecessor, Alan Greenspan. Republican Richard Nixon’s historic ending of the gold standard was a response to forces set in motion by the weak dollar policy of Democrat Lyndon Johnson.

    How The Destruction Of The Dollar Threatens The Global Economy

    For more than 40 years, one policy mistake has followed the next. Each one has made things worse. The most glaring recent example is the early 2000s, when the Fed’s loose money policies led to the momentous worldwide panic and global recession that began in 2008. The remedy for that disaster? Quantitative easing—the large monetary expansion in history.

    http://nblo.gs/ZfXQB

    “From the days of Spartacus-Weishaupt to those of Karl Marx, and down to Trotsky (Russia), Bela Kun (Hungary), Rosa Luxembourg (Germany), and Emma Goldman (United States), this world-wide conspiracy for the overthrow of civilization and for the reconstitution of society on the basis of arrested development, of envious malevolence, and impossible equality, has been steadily growing. It played, as a modern writer, Mrs. Webster, has so ably shown, a definitely recognizable part in the tragedy of the French Revolution. It has been the mainspring of every subversive movement during the Nineteenth Century; and now at last this band of extraordinary personalities from the underworld of the great cities of Europe and America have gripped the Russian people by the hair of their heads and have become practically the undisputed masters of that enormous empire.”

    – Winston Churchill, February 1920, in an article that appeared in the Illustrated Sunday Herald

    http://nblo.gs/ZaGyL

    40 Shocking Photos: Germany 1940, U.S.-Israel 2014 (Warning! Ultra-Graphic Content! Mature Audiences Only!)

    http://nblo.gs/ZaGyN

    The fracking cover-up: Defra censors key report 63 times in 13 pages in move described as ‘comical’ by campaigners

    http://nblo.gs/ZaDTO

    DHS Funded Report: Sovereign Citizens Greatest Threat To U.S.

    http://nblo.gs/YYdFs

    President Barack Obama is turning executive overreach into an art form, and nowhere is that more evident than in the federal land grabs planned and executed by this administration.

    Earlier this year, Obama designated over a half-million acres in New Mexico a national monument, drawing criticism from those who said the action would make it easier for Mexican criminal cartels to smuggle drugs and illegal immigrants through the area.

    Federal takeover of land has endangered the livelihood of western ranchers and even led some state and local officials to consider criminal charges against the feds–and Americans should not forget the events at the Clive Bundy ranch in Nevada.

    http://conservativetribune.com/obama-planning-land-grab/

    The drums for war are being loudly beaten in Washington, European capitals, and the presstitute Western media. A headline in the Asia Times is “NATO Is Desperate For War

    The deadly consequences of such a war would extend beyond Russia, Europe, and the US to the entire world. The Western use of lies to demonize Russia endangers life on earth and reveals the West to be both reckless and irresponsible. Yet, few voices are raised against this recklessness and irresponsibility.

    http://www.presstv.com/detail/2014/08/15/375424/why-should-the-world-need-usa-israel/

    US Air Force Gen. Philip Breedlove has threatened Russia with military response should Moscow secretly send forces with or without military uniform into Ukraine.

    “If NATO sees foreign forces infiltrating its sovereign territory, and if we can prove it comes from an aggressor nation — then that’s Article five,” Gen. Breedlove said.

    http://nblo.gs/ZjMjE

    Apreciază

  20. STOP RFID 666 said, on august 20, 2014 at 8:26 pm

    Vasile am trimis un mesaj si cred ca e la spam, ca mi-a trimis mesaj ca a ajuns.

    Apreciază

  21. STOP RFID 666 said, on august 20, 2014 at 9:48 pm

    http://preotduhovnic.wordpress.com/

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on august 20, 2014 at 9:50 pm

      Iata ce zice preot duhovnic.

      fugiti de blogurile eretice care pozeaza in pagini de aparare a ortodoxiei (toti administratorii lor va duc spre

      erezie. Atentie! Veti deveni ucenici ai lor nu ucenici ai lui Hristos-Dumnezeu! Ei au ravna fara pricepere! Ex.

      saccsiv, raduiacoboaie, apologeticum)

      Apreciază

      • Radu Iacoboaie said, on august 20, 2014 at 11:40 pm

        Care va să zică, în viziunea lor, noi suntem sau am devenit eretici și smintim lumea… Ne osândesc fără a-i fi osândit noi.
        Observ că sfaturile oferite de preot duhovnic sunt în stil clasic masonic: mai multe părți de adevăr (pentru credibilitate: antiecumenism, antimasonerie etc) și câteva de minciună sfruntată (care îngheață apele, cum zice românul nostru din popor)…

        Apreciază

      • Iani said, on august 21, 2014 at 12:32 am

        De razboi intru cuvant nu zice nimic. Ei sunt ok, la ei puteti merge 😀

        Apreciază

  22. geo said, on august 20, 2014 at 10:29 pm

    Brother Nathanael Kapner: Jewry’s Puppet…Petro Poroshenko

    http://www.realjewnews.com/?p=937

    In The West Respect for Truth No Longer Exists

    The Western media have proved for all to see that the Western media comprises either a collection of ignorant and incompetent fools or a whorehouse that sells war for money.

    The Western media fell in step with Washington and blamed the downed Malaysian airliner on Russia. No evidence was provided. In its place the media used constant repetition. Washington withheld the evidence that proved that Kiev was responsible. The media’s purpose was not to tell the truth, but to demonize Russia.

    Now we have the media story of the armored Russian column that allegedly crossed into Ukraine and was destroyed by Ukraine’s rag-tag forces that ISIS would eliminate in a few minutes. British reporters fabricated this story or were handed it by a CIA operative working to build a war narrative. The disreputable BBC hyped the story without investigating. The German media, including Die Welt, blared the story throughout Germany without concern at the absence of any evidence. Reuters news agency, also with no investigation, spread the story. Readers tell me that CNN has been broadcasting the fake story 24/7. Although I cannot stand to watch it, I suspect Fox “news” has also been riding this lame horse hard. Readers tell me that my former newspaper, The Wall Street Journal, which has fallen so low as to be unreadable, also spread the false story. I hope they are wrong. One hates to see the complete despoliation of one’s former habitat.

    The media story is preposterous for a number of reasons that should be obvious to a normal person.

    http://www.paulcraigroberts.org/2014/08/17/west-respect-truth-longer-exists-paul-craig-roberts/

    Eric Zuesse: Ukraine Atrocities: The Illegal Use of White Phosphorous Fire Bombs Against Donetsk Civilians

    http://novorossia.today/main-news/eric-zuesse-ukraine-atrocities-the-illeg.html

    16th August, Ultras, aggressive football fans, who in Ukraine were poisoned by fascists ideology came to the streets in the South-Eastern regions of cities Dnepropetrovsk and Zaporozhye.
    They are Ultras from football teams „Dnepr” and „Metallurg”, both clubs belong to Igor Kolomoisky, citizen of Israel, who supplied „Right sector” and many fascists battalions in failed state Ukraine. Igor Kolomoisky have goal to create own state and became something as Medieval land-lord, not by official status, but by own power and savage nature.
    Shame on the people of Dnepr and Zaporozhye for sitting back doing nothing.

    18.08.2014 From the front lines Part 2

    Ilovaysk looks like a completely dead town, but given the opportunity, when artillery quiets, people rise up towards the sun rays.
    Valentina Alekseyevna has lived underground for two weeks. She tells in a weak, exhausted voice. The battles are fierce, everything around her is crumbling, its scary, very scary. She cries. At first we would come out, but now the exchanges of artillery fire are ongoing, everyone is tires. Last night was scary, a nine floor apartment building burnt down before my eyes, people were screaming. She cries again.
    There’s no water.

    Ukranian Democratic and ‘honest’ news report that there are no civilians in Ilovaysk. In reality, there are many. Because of the intensity of fighting, their evacuation by the defenders is hindered. People are complaining about the lack of drinking water, food and medicine.
    1:50

    We are underground for two weeks. The battles are around the clock. We step out just to get a breath of fresh air. That’s all.
    2:25

    The local clinic. Burnt down last night when it was hit by an incendiary. Locals show their driveways. They have collected the shrapnel, and are planning to make a memorial out of it after the war. They show the storm water drain, which they blocked off and collected water in; it now serves as a source of drinking water. They show their home, not a single intact window. Despite Ukrainian news reports; every basement is full of cold, hungry and children. The civilians say that there’s at least 5000 residents hiding in their homes and basements. The bomb shelters are packed like sardine cans. On the Ukrainian news, they threatened to erase the city from the face of the earth.
    “War is no fireworks, its simply hard work”

    The lines from a poet who died in a concentration camp in 1943.

    4:50

    Large bomb shelter, the premise is pockmarked with artillery. The militia is nowhere near this site. It has been purposefully targeted by the Ukrainian Junta army. There are many unexploded shells all around.

    5:52

    Approaching the bombed out local hospital, we witness evidence of the use of White Phosphorous. These tiny white speaks are residue of phosphorous. If it comes in contact with skin, it burns through down to the bone. It can be seen that they were used in residential areas, where many residents remain. Furthermore, it appears that the white phosphorous attack specifically targeted the hospital.

    The punitive battalion Azov’s base. Here are some merry guys wearing tattoos in a form of swastika. But people from United Ukraine keep saying that in their country there is no fascism and Nazism and there are no fascists and Banderites among “conscious” patriots either.

    http://novorossia.today/publications/news-from-ukraine/the-other-side-of-frontline/the-punitive-battalion-azov-s-base.html

    Kateryna Yushchenko Ex First Lady Ucraina Ex nazista. Quanto ex?

    http://www.remocontro.it/2014/03/02/kateryna-yushchenko-ex-first-lady-ucraina-ex-nazista-quanto-ex/

    NEARLY one month has passed since Malaysia Airlines flight MH17 was shot down over the skies of eastern Ukraine, taking the lives of 298 people. An international investigation is underway, led by the Netherlands, with members from Ukraine, Malaysia, the United States, Russia and others.

    Though the team of investigators examining the crash site has yet to publish the findings and assign culpability to the responsible party, prominent media outlets have obediently toed the line of several western capitals with reports that all but categorically blame Russia for the aircraft’s demise.

    Journalistic and analytical speculation cannot be avoided in such a tragic and geopolitically-charged situation. Media outlets have the responsibility to provide both critical commentary and impartial reporting to their readers, but in the case of MH17, the lack of balance is breathtaking.

    Those parties who unreservedly point fingers at Moscow in the hours immediately following the disaster have yet to make public any forensic evidence that definitively implicates Russia in providing anti-Kiev militias with the training or hardware needed to take down a commercial airliner.

    On the other hand, Russia’s Defence Ministry has made available compelling satellite images and military data that calls the Ukrainian government’s official narrative of events into question. Moscow’s findings have either been laxly underreported or dismissed as propaganda by the West.

    United States officials, such as Secretary of State John Kerry, made numerous media appearances that were used to argue the Obama administration’s position on MH17, that Moscow had directly trained and equipped rebels in eastern Ukraine who carried out the attack.

    To date, the White House has made available several satellite images that support their version of the story. Moscow responded by pointing out that the images released by Washington carried altered time stamps that indicate that the images were taken in the days after the disaster.

    http://novorossia.today/main-news/nile-bowie-shameful-neglect-of-evidence.html

    Zuhres, Donetsk People Republic These are the things with which „valiant” ukrainian army shells peaceful cities and towns of Novorossia. The cores of missiles of Smerch and Uragan launchers

    http://novorossia.today/novorossia-news/zuhres-donetsk-people-republic-these-are.html

    Nazi Safaris in Ukraine: Militiaman Fighting Against Government Forces Speaks Out – “Some Are Willing to Pay to Hunt Insurgents”

    http://www.globalresearch.ca/nazi-safaris-in-ukraine-militiaman-fighting-against-government-forces-speaks-out-some-are-willing-to-pay-to-hunt-insurgents/5396524

    Kiev Fights in Ukraine’s Southeast for Shale Gas Deposits to Be Controlled by US The Yuzivska shale gas field is at the border between the Kharkov and Donetsk regions. The resources are estimated at over four trillion cubic metres

    http://www.globalresearch.ca/kiev-fights-in-ukraines-southeast-for-shale-gas-deposits-to-be-controlled-by-us/5396407

    Mass Killing in East Ukraine and the Failure of Liberal Intellectuals

    http://www.globalresearch.ca/videos-ethnic-cleansing-as-a-us-sponsored-political-tactic-trashing-ukrainians/5396344

    “Hillary Works for Goldman Sachs and Likes War” – Former Bill Clinton Aide

    http://www.globalresearch.ca/hillary-works-for-goldman-sachs-and-likes-war-former-bill-clinton-aide/5396307

    Novorossiya Army Being Formed in East Ukraine

    http://www.globalresearch.ca/novorossiya-army-being-formed-in-east-ukraine/5396299

    Ukrainian Soldiers Switch Sides And Join the Donetsk People’s Republic

    http://www.globalresearch.ca/ukrainian-soldiers-sides-and-join-the-donetsk-peoples-republic/5396219

    Desperate MH17 “Intelligence” Spin by Ukraine Secret Service: Pro-Russian Rebels had Targeted a Russian Passenger Plane. “But Shot Down Flight MH17 by Mistake”

    http://www.globalresearch.ca/desperate-mh-17-intelligence-spin-by-ukraine-secret-service-pro-russian-rebels-had-targeted-a-russian-passenger-plane/5395501

    Wiping Out the Christians of Syria and Iraq to Remap the Middle East: Prerequisite to a Clash of Civilizations?

    http://www.globalresearch.ca/wiping-out-the-christians-of-syria-and-iraq-to-remap-the-mid-east-prerequisite-to-a-clash-of-civilizations/5394075

    How the War on Christians in Iraq and Syria is Paving the Way for a Clash of Civilizations

    http://www.globalresearch.ca/wiping-out-the-christians-of-syria-and-iraq-to-remap-the-mid-east-prerequisite-to-a-clash-of-civilizations-ii/5394356

    Apreciază

  23. Iones said, on august 20, 2014 at 11:07 pm

    Politist veteran: „Daca nu vrei sa fii impuscat, taci – chiar si cand iti sunt incalcate drepturile”
    http://www.huffingtonpost.com/2014/08/19/sunil-dutta-police-washington-post_n_5692266.html?ncid=txtlnkusaolp00000592

    Apreciază

  24. Radu Iacoboaie said, on august 21, 2014 at 12:02 am

    La mine pe blog, observ că Firmilian Gherasim are numai azi 5 clicuri. Dar de ce își ține închis blogul?

    my.opera.com/Firmilian/blog/canonizarea-diavolului

    Apreciază

  25. Radu Iacoboaie said, on august 21, 2014 at 12:18 am

    DE PE BLOGUL Ortodoxie Traditionalista si Teologie Patristica!!!

    Aceasta este biruinţa ce a biruit lumea: credinţa noastră (I Ioan 5:4)

    Ortodoxia sentimentala sau Ortodoxia patristica?
    Posted on 20 august 2014

    Sau cat de necesara e ascultarea de Sfintii Parinti.

    Este evident ca traim vremuri in care adevarata credinta si adevarata traire ortodoxa sunt aproape inexistente. Fie ca vorbim de ecumenisti, care confunda Ortodoxia cu o iubire ne-evanghelica, bazata pe un sentimentalism social, care nu are legatura cu iubirea indumnezeitoare a lui Hristos, fie ca vorbim de anumite miscari, cu tenta “traditionalista”, care insa si-au format anumite ideologii straine de cugetul sobornicesc al Bisericii si Ortodoxia insasi a devenit pentru ei o ideologie, nu viata in Hristos, dupa cum spune Sfantul Nicolae Cabasila, putem observa o cauza comuna a acestor rataciri: neglijarea sau negarea totala a invataturii Sfintilor Parinti.

    Subiectul despre care vorbim azi insa nu o reprezinta ecumenistii, ci tocmai cei care se prezinta ca ortodocsi, traditionalisti chiar dar care au uitat importanta invataturii patristice. Cand vorbim de aceasta categorie de oameni, trebuie avut in vedere un termen necesar pentru a ne da seama in ce situatie ne aflam: neo-rascolnicism.

    Stim despre rascolnici ca ei s-au opus “reformelor” Patriarhului Nicon (1652-1658), reforme care insemnau defapt alinierea din punct de vedere al cultului liturgic a Patriarhiei Ruse cu Traditia veche bisericeasca. Robi unor traditii pe care ei le-au considerat ca fiind adevaratele obiceiuri ale Bisericii, rascolnicii au cazut schisma.

    Problema ortodocsilor romani contemporani este una chiar mai grava: acestia ajung in unele situatii sa se opuna fatis teologiei Sfintilor Parinti, pe motive variate insa cele mai des intalnite sunt:

    1. adoptarea unei ideologii, transformarea ei in “ortodoxie” si apoi apararea in mod fanatic a acestei ideologii (vezi cazul cipurilor de ex. unde avem de a face cu idei anti-patristice, cum ar fi pre-pecetea sau pecetea in alta parte decat pe mana dreapta sau pe frunte, si reactiile impotriva Sfintilor Parinti, care au spus altceva).

    2. transformarea marilor duhovnici contemporani in adevarati “guru”, maestrii spirituali care nu pot gresi si ale caror cuvinte trebuie ascultate cu o acrivie dusa din nou, pana la fanatism.

    3. transformarea greselilor marilor duhovnici in “vedere cu duhul” , “profetii”, prin asta ajungandu-se la concluzia ca incalcarea canoanelor Bisericii e ceva “ortodox”, ba chiar benefic!

    4. considerarea celor care promoveaza adevarata invatatura a Bisericii drept “dusmani ai Ortodoxiei”, ba chiar sectanti (!) sau “formalisti” (desi adevaratii formalisti sunt doar cei care nu cauta mai mult, ci se multumesc cu putine idei).

    5. trairea sentimental-pietista a credintei: transformarea oricarui element al credintei (unele astfel de elemente fiind eronate din punct de vedere teologic si ramasite ale nefastelor perioade Cuza si comunism, din care amintim: impartasirea la 40 de zile, ingenunchierea duminica, spovedania ca act magic de spalare a pacatelor, sfintirea icoanelor in ciuda hotararilor sinodului VII ecumenic etc.) in material demn de evlavie, in loc sa se foloseasca invatatura Bisericii si liturgica pentru a trai viata in Hristos.

    Deja se poate creiona portretul ortodoxului de azi: unica invatatura acceptata e cea a marilor duhovnici, lipsa culturii teologice (de cele mai multe ori, si a celei generale), transformarea unor invataturi in ideologii si apararea fanatica a acestor ideologii. De aici si asemanarea cu rascolnicismul. Traditia Bisericii pentru ei nu e traditie, insa superstitiile invatate din surse ne-teologice devin pentru ei “adevarata ortodoxie”.

    Cat de importanta e insa ascultarea de Sfintii Parinti sau pastrarea intacta a predaniilor Bisericii (oricat de neinsemnate ar parea ele)?

    Mantuitorul Hristos ne spune: “Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor” (Matei 5:19). Sfantul Apostol Pavel ne indeamna: “Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa”(Evrei 13:7).

    O hotarare a Sinodului VII ecumenic ne spune:

    “[Iar] cei care cutează să cugete sau să înveţe altfel, sau, urmând blestemaţilor eretici, [îndrăznesc] să dispreţuiască predaniile Bisericii, născocind sau lepădând ceva dintre cele ale Bisericii, fie Evanghelie, fie semn al crucii, fie icoană zugrăvită, fie sfinte moaşte de mucenici, sau [îndrăznesc] să cugete strâmb şi viclean pentru a răstălmăci ceva din Predaniile legiuite ale Bisericii Soborniceşti, încă şi [de vor îndrăzni cu necuviinţă] să folosească în chip profan sfintele vase sau sfintele mănăstirilor: poruncim ca toţi aceştia, dacă sunt episcopi sau clerici, să fie caterisiţi, iar dacă sunt monahi sau laici, să fie îndepărtaţi de la împărtăşanie [să fie afurisiţi]“.

    A se citi cu atentie aceasta hotarare si a se citi apoi scuzele pe care le gasesc credinciosii pietisti parintelui Arsenie Boca pentru ca a pictat necanonic, ba a mai pictat si eretici. Suntem noi formalisti? Sau avem de a face cu un caz de evidenta neascultare fata de hotararile Bisericii?

    Canonul I al aceluiasi sfant sinod spune:

    “Aşadar, acestea astfel fiind, şi fiindu-ne nouă mărturie, bucurându- ne de ele ca si când cineva ar găsi comori multe, cu bucurie (ne însuşim) primim în inimile noastre sfintele canoane , şi întărim întreaga şi nestrămutată orânduire a lor, a celor c e sunt aşezate de către sfintele trâmbiţe ale Duhului, ale preaslă viţilor apostoli, ale celor şase sfinte sinoade ecumenice, şi ale cel or ce s-au întrunit local pentru aşezarea unor astfel de rânduieli, şi ale sfinţilor noştri părinţi. Căci ei toţi sunt luminaţi de către unul şi acelaşi Duh, au orânduit cele de folos. Şi pe acei pe care ei îi supun anatemei, şi noi îi dăm anatemei; şi pe cei care îi supun caterisirii, şi noi îi caterisim; şi pe cei care îi supun afurisirii, şi noi îi afurisim, iar pe cei pe care îi dau certării (epitimiei), şi noi aşijderea îi supunem. Căci dumnezeiescul apostol Pavel, care s-a urcat în al treilea cer şi a auzit cuvintele cele n egrăite, strigă lămurit: „Fără iubire de argint să fie purtarea voa stră, în- destulându-vă cu cele de faţă (pe care le aveţi)” ( Evr. 13, 5).

    In mod evident ascultarea de canoane cu acrivie nu este “formalism” ci este o obligatie. De asemenea obligatie este si sa nu ascultam sfaturile rele ale preotilor, indiferent de cat de mari duhovnici ai neamului romanesc sunt. Sfantul Ioan Gura de Aur spune: “Trebuie a asculta de învăţători şi de preoţi, şi a nu-i judeca, chiar de ar avea o viaţă urîtă; dacă însă credinţa le e greşită, atunci nu trebuie doar să nu-i ascultăm, ci şi să fugim de ei, şi să-i judecăm. Căci Dumnezeu prin toţi lucrează pentru mîntuirea poporului, iar producerea jertfei aceeaşi este fie că are viaţă curată sau necurată cel ce produce.“

    Deci a trage semnale de alarma atunci cand sunt venerate inclusiv greselile marilor duhovnici, este ceva normal. Din contra, tentativa de a baga sub pres sau de a transforma aceste greseli in “vedere cu duhul” este impotriva hotararilor Bisericii.

    Dupa cate putem observa, a fi ortodox, inseamna a fi in primul rand patristic. Astfel si orice sfat al marilor duhovnici devine ortodox in masura in care nu se contrazice cu ce au spus Sfintii Parinti.

    Aici este insa dilema noastra de azi: au devenit Sfintii Parinti atat de neimportanti?

    Andrei Dinu.

    Vezi si:

    Ispita “zeificarii” marilor duhovnici.

    Tot pe tema zeificarii duhovnicilor si a refuzului unor ortodocsi de a urma teologia Sfintilor Parinti, preferand miturile moderne

    Cazul parintelui Arsenie Boca, sau cum oamenii vor altceva decat pe Hristos

    Replica la articolul “PRIGONIT ȘI DUPĂ TRECEREA LA CELE VEȘNICE – PĂRINTELE ARSENIE BOCA – Radu Iacoboaie, 6 august 2014, sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului”

    Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si mania cipurilor

    COMENTARII PE MĂSURA ARTICOLULUI:

    preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:24 pm said:

    Adevarat! Articol in Duhul Adevarului!

    preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:29 pm said:

    * fugiti de blogurile eretice care pozeaza in pagini de aparare a ortodoxiei (toti administratorii lor va duc spre erezie. Atentie! Veti deveni ucenici ai lor nu ucenici ai lui Hristos-Dumnezeu! Ei au ravna fara pricepere! Ex.saccsiv, raduiacoboaie, apologeticum)

    Theologie Patristica on 20 august 2014 la 11:39 pm said:

    Eu as scoate apologeticum de pe lista. E un blog bun dupa parerea mea si mult mai echilibrat decat altele (cu scaparile lui, dar chiar si-asa, e excelent). In fond problema asa mare nu sunt blogurile, ci “fanii” care iau absolut tot in serios si nu pot pricepe ca unele lucruri sunt gresite.

    preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:45 pm said:

    frate, si diavolul spune lucruri bune si virtuoase ca sa ne insele(doar ca sa apuce sa ne insele). Cine sta ascuns dupa un admin care nu publica si comentariile unui preot neeretic, este prieten cu tatal minciunii. Cine a incalcat o porunca, le-a incalcat pe toate! Spovedanie deasa pentru noi toti, cainta si sinceritate! Baietii astia…pustani pe care i-am nominalizat, ori sunt cruzi ca varsta ori sunt neinstruiti teologic nici macar de duhovnicul lor, sunt ascunsi, aproba comentariile enoriasilor lor virtuali, a derbedeilor, ateilor si ereticilor! Te rog sa ma crezi!

    preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:49 pm said:

    fanii au doar doua surse: stirile-tv si netul(blogurile). Daca la stiri indracitii realizatori bat din palme cand e vorba de popi-prosti pe bloguri saccsivesti, se lauda tocmai inutilitatea preotiei, neoprotestantismul fara preotie si spovedania la duhovnici morti! Fanii sunt creati de tv si de bloguri pseudo-ortodoxe!

    Apreciază

  26. mihai said, on august 21, 2014 at 8:56 am

    in privinta lui iosif constantin dragan acesta nu este nimic altceva decat un oligarh devenit peste noapte un ”prosper om de afacerii” ca si alti care au aparut dupa asa zisa revolutie si amintim numai cativa: dinu patriciu, dan voiculescu, sorin ovidiu vantu, si multi alti ”imbogatiti” ce au jonglat cu avutia tarii

    Apreciază

  27. geo said, on august 21, 2014 at 9:12 am

    Apreciază

  28. geo said, on august 21, 2014 at 9:15 am

    Apreciază

  29. geo said, on august 21, 2014 at 9:17 am

    Genocidul armea nu e recunoscut…daca vorbesti despre el esti suspect:

    Genocidul evreilor este impus…daca il negi este condamnat…

    Apreciază

  30. geo said, on august 21, 2014 at 9:24 am

    pentru cine doreste si mai ales rezista urmarile bombardamentelor armatei ucrainene asupra populatiei civile:

    https://twitter.com/Black_Bomb

    Apreciază

  31. geo said, on august 21, 2014 at 9:26 am

    Apreciază

  32. emanuel1979 said, on august 21, 2014 at 11:02 am

    Mai demult am auzit un episcop ecumenist care e vazut bine in tara asta de catre popi, ca zicea ca daca s-ar mai respecta canoanele ar insemna sa pui toata lumea asta intr-o groapa. Insa acel eretic episcop nu isi da seama ca canoanele sunt punctul de vedere al lui Dumnezeu si daca Dumnezeu vede lumea asta intr-o groapa inseamna ca lumea chiar e intr-o groapa, a iadului. Prin ecumenism insa poti vedea lumea ca e pe linia de plutire, sau o poti vedea foarte usor ca e plina de sfinti, care fura, ucid ( avorturi ), desfraneaza etc.. Acesti oameni care s-au strecurat in varfurile conducerii Bisericii nu sunt buni nu doar sa fie episcopi si preoti, ci nici macar ortodocsi simpli, mireni. Nu ii intrec cu nimic pe pagani, iudei, mahomedani, cu care se declara frati, cu toate diplomele lor teologice. In ziua de azi rangul si diploma nu mai au nici o valoare, absolut nici una, ba mai mult eu o consider aproape o rusine. Caci in ziua de azi pentru a te mai putea strecura intr-un rang de preot, staret, episcop, etc., inseamna ca ai pacate grele, inseamna ca esti sustinut de un sistem antihristic, corupt pana in maduva oaselor teologice. Inseamna ca nu stii ce e aia pocainta decat foarte superficial, asa corect politic. Inseamna ca esti un plafonat. Un om cu adevarat duhovnicesc nu prea mai are cum sa ajunga ceva in lumea asta, pentru ca e sapat peste tot de sistemul antihristic. Peste tot nu vad decat oameni ” ai bisericii ” plini de mandrie, lipsiti de pocainta, si care considera ca au dreptul sa faca ce pogoraminte vor ei, ca sa isi faca viata mai usoara, sa se poata eschiva de la purtarea crucii mantuirii.
    Dar vedeniile sfintilor atesta existenta iadului si a raiului. Daca nu crezi ca exista iad si rai degeaba mai crezi ca exista Dumnezeu, caci nu poti fi crestin daca nu crezi ca exista iad sau rai.
    Mai demult, acum 13 ani, am avut o vedenie, in care am vazut Lumina nesfarsita. Cum pot explica aceasta Lumina ? V-ati uitat vreodata la soare, direct ? E o lumina orbitoare. Dar Lumina dumnezeiasca e ca si cum ai avea o infinitate de sori unul langa altul. E ca si cum ai avea un Soare nesfarsit care se intinde cat tot universul si in afara lui, la nesfarsit. In Dumnezeu nu exista umbre, culori, ci doar Lumina infinit stralucitoare. Nu exista forme, limite. Nu exista distante, timp. Nu poti avea o forma aici si alta dincolo, nu poti masura o distanta, nu exista miscare si deci nici timp. Toate acestea, formele, limitele, distantele, miscarea si timpul sunt legate intre ele. In nesfarsirea dumnezeiasca nu exista nici ganduri, imagini, deoarece acestea sunt tot forme, limite, ale sufletului, ale mintii create. Necreatul nu are forma. Vesnicia nu e doar o clipa, ci este un timp infinit, dar care apare ca o clipa cu toate ca nu e o clipa ci un timp infinit, caci nu il poti masura, nu se intampla nimic divers in Dumnezeu, El este doar Lumina nesfarsita, uniforma, fara umbre. Cand am vazut Lumina nu am putut nimic gandi, caci mintea imi era unita cu Dumnezeu, era infinita aproape, cat putea rezista, nu simteam nici o limita, nici trecere a timpului, cu toate ca timpul trecea dar insesizabil, imposibil de masurat. Mintea mi s-a facut lumina nesfarsita unita cu Lumina nesfarsita. In Dumnezeu desigur exista si distanta, dar nu se poate masura, caci nu exista nici o forma, o limita pana la care sa masori distanta, e doar o distanta nedefinita, nesfarsita. Aceasta Lumina a creat pe ingeri si pe oameni, aceasta Lumina S-a lasat rastignita pe cruce, si ne cheama sa fim asemenea Ei in vesnicie. Aceasta Lumina ne-a nascut pe noi toti ca fii ai Sai, pe toti oamenii, si ne cheama pe toti la aceeasi credinta si induhovnicire, ne cheama sa O vedem in vedenii, sa avem comuniune reala cu Ea. Vedenia pentru suflet e ca un fel de hrana tare care ne da putere pentru tot restul vietii, si in lipsa acestei hrane tari sufletul inevitabil se ofileste, are slabiciune duhovniceasca si mai devreme sau mai tarziu va cadea in pacate mari, acele asa-zise pogoraminte. Daca toti ortodocsii de azi, oricat de antihristice vremuri ar trai, ar respecta sincer si continuu canoanele, si ar practica rugaciunea lui Iisus, cu siguranta 100% ar ajunge sa aiba vedenii dumnezeiesti, ar ajunge la o comuniune reala cu Dumnezeu, interiorizata, indiferent ce rang ar avea, ca ar fi pustnic, ca ar fi calugar, preot, episcop, sau simplu mirean. Toti ar avea vedenii si atunci nu ar mai putea spune ” eu cred in Dumnezeu, rai si iad ” ci ar spune ” eu stiu ca exista Dumnezeu, rai si iad, asa cum stiu ca exista Romania „.
    Asa cum exista Dumnezeu, exista si iadul, nu cu cazane de smoala, cum au pictat unii in batjocura, ci cu chinuri interioare, ale sufletului si trupului, deznadejde, spaima, dureri trupesti. Pe cati oameni am intrebat daca ei cred ca exista chinurile iadului, din vecinii din sat, toti mi-au dat acelasi raspuns : cine a venit de dincolo ca sa ne spuna ce exista acolo si ce nu ? Intrebare pe care ei o considera retorica, la nivelul lor de inteligenta, dar care a primit raspuns acum 2000 de ani de la Iisus Hristos, in pilda cu bogatul nemilotiv si saracul Lazar. Bogatul striga catre Avraam sa il trimita pe Lazar din rai sa ii usureze chinurile lui din iad. Bogatul il vedea pe Lazar ca pe o sluga asa cum era el obisnuit de pe pamant, il desconsidera la nivel de subfiinta omeneasca. Insa a primit desigur raspunsul pe care il merita : intre rai si iad este o prapastie care nu se poate trece. Atunci bogatul l-a rugat pe Avraam sa il trimita pe Lazar inapoi in viata pamanteasca, la conditiile lui de suferinta evident ( ce conta asta pentru bogat, el avea doar interes egoist ), ca sa le spuna fratilor sai ca exista chinuri ale iadului si sa se pocaiasca ca sa nu vina si ei in iad. La care Avraam a dat raspunsul cuvenit : daca nu au ascultat de Moise si de prooroci, si cu atat mai mult de Iisus Hristos, nu vor asculta nici de mortii inviati. Si iata ca aceasta pilda nu e doar o pilda, ci e insasi realitatea : cu toate ca numai sfantul Ioan evanghelistul a inviat in viata lui pamanteasca mai mult de 300 de oameni morti, care au povestit ce au vazut pe cealalta lume, adica chinurile iadului, si in istorie au fost nenumarati oameni care au inviat din morti, si exista si in ziua de azi ( mai putini datorita nepocaintei celor ce nu cred ca exista iad ), totusi cei ce nu cred in iad continua sa nu creada. Si ei zic : cine a venit de dincolo sa ne spuna ? Se implineste pilda cu ei : daca nu au ascultat de cuvintele Mantuitorului, nici daca vor invia mortii tot nu vor crede. Caci mortii au inviat si au povestit pentru cine a dorit sa asculte si sa creada, dar majoritatea continua sa batjocoreasca cuvantul Domnului, ca nu cred nici pe mortii inviati, cum le-a fost proorocit acum 2000 de ani ca vor face prin pilda bogatului. E simplu, si adevarat. Toti acestia vor merge acolo unde s-a dus bogatul nemilostiv. Si ei asculta pilda lui in fiecare an la biserica, o aud dar nu o cred. Ma intreb de ce mai vin ei la biserica ? Stiti de ce ? Pentru a parea oameni buni, credinciosi, evlaviosi, pentru ca sa le dea Dumnezeu avere, sa ii fereasca de necazuri, dar nu Dumnezeu le da avere ci diavolul. Iar necazurile daca le-ar trimite Dumnezeu asupra lor, le-ar fi spre mantuire si pocainta. Ei vin la biserica sa ceara tocmai cele care nu le sunt de folos, si apoi se ” impartasesc ” spre osanda.
    Majoritatea oamenilor s-au nascut cu putine capacitati duhovnicesti, si au primit o educatie ” crestino-pagana ” in copilarie, si intrand in viata avand pacate mari sunt captivi in capcana pacatului, a diavolului. E o mare capcana, foarte greu de biruit. Cine si-a inceput viata cu pacate mari, si neavand aproape nimic duhovnicesc in el ( si cine are pacate mari nu e om duhovnicesc ), nu are capacitate sa mai simta vesnicia decat foarte superficial, rar si foarte slab, ca si cum ar auzi foarte rar un sunet foarte indepartat care nu il poti distinge de la ce provine, ce vrea sa spuna, despre care nu poti sti nimic. Pentru ei un astfel de sunet nu inseamna nimic, nu are nici o relevanta. Ei vad viata ca fiind ceva independent de acel sunet, acel sunet nu are nici o influenta asupra vietii lor. Pentru ei existenta iadului nu are relevanta. Asa simt oamenii cu pacate mari vesnicia, si in consecinta lor li se pare logic sa nu creada in vesnicie, in iad si rai, sau ” cred ” cel mult in rai si in Dumnezeu, caci iadul ii indeamna la pocainta, care le este insa cea mai greu accesibila. Pocainta cere un efort, deci in existenta iadului e cel mai greu de crezut, insa raiul nu cere nici un efort, poti ajunge sa crezi ca te vei mantui fara sa faci nimic, doar prin botez, ca sectantii. Pentru a face acest efort al pocaintei, si de a crede ca exista iadul, ai nevoie de o putere spirituala pe care cei cu pacate mari nu o mai au in sufletele lor. De aceea oamenii care au pacate mari, neputand simti clar vesnicia, se intreaba retoric ” cine a venit de dincolo sa ne poata spune ca exista iad „, ignorand realitatea invierii mortilor de catre sfinti. Neavand putere duhovniceasca ( putere prin care omul simte realitatea efectiva a iadului si raiului, caci are comuniune cu ele, nevazuta ) omul renunta usor la a crede in existenta iadului, si invoca ca pretext pentru a putea crede in existenta iadului o marturie extrem de puternica, sa vada cu ochii lui un om mort care invie si povesteste despre iad. Dar si daca ar vedea, majoritatea tot nu ar avea putere sa creada, ci ar spune ca a avut niste halucinatii creierul acelui mort inviat. Astfel ar gasi mereu motive sa nu faca efortul pocaintei. Neavand simtirea reala a iadului duhovniceste, omului i se pare un efort gratuit din partea lui sa creada in iad, si cere de la Dumnezeu semne si minuni, care insa nu li se pot da tocmai datorita lipsei lor de credinta si pocainta. Neputand simti vesnicia si neputand crede ca exista iadul, nu vor simti niciodata in viata asta un impuls intens de pocainta, si astfel vor ramane mereu in capcana pacatului, se vor mandri in mod absurd cu micile daruri pamantesti, pe care le vor exagera si folosi in mod pacatos. Este o capcana teribila aceasta, a te naste si a creste cu o aducatie paganeasca, nu primesti un impuls puternic pentru pocainta, si daca nu ai pocainta nu poti scapa de marile pacate, si daca nu poti scapa de marile pacate, nu ai putere duhovniceasca, nu poti simti vesnicia, deci nu poti crede in existenta iadului, si daca nu poti crede ca exista iadul nu poti sa te pocaiesti de marile pacate, deci iata un fatal lant al slabiciunilor, de care omul nu poate scapa decat foarte greu si in timp mai indelungat decat aceasta viata. Asta este soarta marii majoritati a oamenilor de pe pamant si ” din ” biserica „. Diferenta este ca cei din biserica invoca asa-zis motive duhovnicesti pentru a face pacatele care le fac. Mai intai preotii care au ceva pregatire teologica ( nici pe departe suficienta ) din scolile teologice ( imi spunea un preot ca despre drac el nu a invatat nimic in facultatea de teologie, ci din sfintii parinti pe care i-a citit inainte de a face teologia ), au gasit scaparea aceasta a falselor pogoraminte ca motiv pentru a putea face pacatele in voie, iar mirenii au zis in consecinta ” daca preotii fac din astea, atunci noi trebuie sa facem si mai mari „. Si astfel s-a raspandit aceasta masca satanica a pogoramintelor la pacate, care mascheaza de fapt lipsa de pocainta, de credinta, lipsa de adevarata viata duhovniceasca, lipsa comuniunii reale cu Dumnezeu. Ei au o comuniune cu Dumnezeu dar superficiala, nu crestineasca, insuficienta pentru mantuire. Bucuriile lumesti, mandria de fapt, ne face sa uitam de vesnicie, de Dumnezeu, ne mai aducem aminte rar de El, si superficial, fara lacrimi, fara pocainta, ” Dumnezeu e in cer, noi pe pamant, El cu sfintenia Lui, noi cu trebuintele noastre, cu pogoramintele noastre, doar sfintii mai trebuie sa practice acrivia, doar unii calugari; daca si calugarii traiesc asa cum traiesc dapai noi trebuie sa avem pogoraminte si mai mari „. Si astfel isi traiesc viata in desfranari, in lacomie – dorinta de a avea avere, de a strange cat mai mult pentru ei si pentru copiii lor ( si nu se gandesc decat extrem de superficial la saracii din lume, din jur, care sunt fratii lor ), in avorturi si anticonceptionale, in calcarea posturilor, lipsa rugaciunii, si fel de fel de alte pogoraminte. Care pogoraminte desigur sunt ale dracilor, nu ale lui Dumnezeu nicidecum.
    Acum e vremea cand e greu pentru cineva care tine canoanele sa mai ajunga la conducerea bisericii, insa vine vremea cand cei care conduc deja biserica vor face oficiala invatatura aceasta eretica a pogoramintelor la pacate, care printr-un fals sinod ecumenic ( ecumenist ), vor legaliza calcarea posturilor , casatoria monahilor, dupa modelul catolic. Acestea nu sunt cu nimic diferite de pogoramintele ce le fac cei din ziua de azi, la anticonceptionale, la calcarea posturilor, la impartasirea cu nevrednicie ( fara respectarea cu acrivie a sfintelor canoane ), la ieroselie, si asa mai departe. Diferenta e ca aceasta erezie se va oficializa, si de asta se vor socoti vinovati si cei care o practica azi in mod ascuns. Aceasta va fi marea schisma ce s-a prorocit. Schisma acum este nevazuta, atunci va fi oficiala. Acuma harul deja nu mai lucreaza la mantuirea monahilor si mirenilor ce nu vor a respecta canaonele. Atunci harul va pleca cu totul si din manastiri si din familiile mirenilor. Iata ce ne invata sfantul Anatolie al optinei :
    “Fiul meu, sa stii ca in zilele de pe urma vor veni vremuri grele, dupa cum spune Apostolul vei vedea ca din pricina imputinarii credintei, ratacirile ( erezia pogoramintelor ) si dezbinarile vor aparea in biserici si, cum mai dinainte au spus Sfintii Parinti, pe scaunele ierarhilor si in manastiri nu va mai fi atunci niciun barbat incercat in viata duhovniceasca ( lipsiti de comuniunea reala cu Dumnezeu, de vedenii, de sfintenie ). Din care pricina, ratacirile se vor raspandi pretutindeni si pe multi vor insela. Vrajmasul neamului omenesc va lucra cu pricepere, ducand in ratacire, de e cu putinta, si pe cei alesi. Nu va incepe prin lepadarea dogmelor despre Sfanta Treime, Dumnezeirea lui Iisus Hristos sau Nascatoarea de Dumnezeu ci pe nesimtite va incepe a stramba invataturile Sfintilor Parinti primite de la Duhul Sfant ( vor stramba sfintele canoane ) – insasi invatatura Bisericii. Viclenia vrajmasului si uneltirile lui vor fi indreptate impotriva unui numar foarte mic, al celor incercati in viata duhovniceasca. Ereticii vor pune mana pe Biserica, isi vor numi peste tot slugile ( asta se intampla chiar acum ), iar viata religioasa va fi lepadata. Insa Domnul nu lasa pe robii Sai fara aparare si intru nestiinta. El a spus: „Dupa roadele lor ii veti cunoaste“ (Matei 7, 16-20). Si sarguieste-te sa-i osebesti de pastorii adevarati; acei furi de cele ale Duhului ( pacatul ieroseliei pe care il fac staretii si preotii ce dau bani si daruri la episcopi pentru a primi ranguri ), care sfasie turma duhovniceasca, „nu intra pe usa in staul, ci sar pe aiurea“, dupa cum a spus-o Domnul, adica vor intra nelegiuit, nimicind cu de-a sila dumnezeiasca oranduiala ( sfintele canoane care hotarasc caterisire pentru preotul si episcopul ce savarseste ieroselie ) – pe acestia Mantuitorul ii numeste „talhari” (Ioan 10, 1). Dupa lucrare, adevarata lor slujire este prigonirea adevaratilor pastori, intemnitarea lor, caci fara aceasta slujire, turma duhovniceasca ar putea sa nu fie prinsa. Drept aceea, fiul meu, cand vei vedea in biserica batjocorindu-se lucrarea dumnezeiasca, invataturile Parintilor ( sf canoane ) si oranduirea lasata de Dumnezeu ( acrivia in viata de zi cu zi ), sa stii ca ereticii au si aparut, chiar daca pentru o vreme s-ar putea sa-si tainuiasca relele voiri sau vor stramba pe nesimtite credinta dumnezeiasca pentru a izbuti mai bine, inselandu-i pe cei neiscusiti. Ii vor prigoni nu doar pe pastori, ci si pe slujitorii lui Dumnezeu, caci diavolul, care ocarmuieste ratacirea, nu poate suferi vietuirea dupa randuiala lui Dumnezeu ( acrivia ). Asemenea lupilor in piei de oaie, vor fi cunoscuti dupa firea lor ingamfata, iubirea de desfatari ( luxul masinilor scumpe de exemplu ) si pofta de putere – aceia vor fi tradatori care vor pricinui ura si rautate pretutindeni; si de aceea a spus Domnul ca se vor cunoaste „dupa roade” (Luca 6, 43-45). Adevaratii slujitori ai lui Dumnezeu sunt supusi, iubitori de frati si ascultatori de Biserica ( de sfinti nu de episcopi ). In vremea aceea, monahii vor indura mari stramtorari din partea ereticilor, iar viata monahala va fi luata in batjocura. Obstile monahale vor fi saracite, numarul monahilor se va imputina. Cei ramasi vor indura silnicii. Acesti uratori ai vietii monahale, care au numai infatisarea credintei, se vor nevoi sa-i atraga pe monahi de partea lor, fagaduindu-le ocrotire si inlesniri lumesti, dar amenintandu-i cu exilul pe cei care nu se supun. Din pricina acestor amenintari, cei imputinati cu sufletul vor fi foarte umiliti, chinuiti de propria neputinta. De vei trai sa vezi acel veac, bucura-te, caci in vremea aceea cei credinciosi care nu au alte virtuti, vor primi cununi numai pentru staruinta in credinta, dupa cuvantul Domnului: „Oricine Ma va marturisi inaintea oamenilor, marturisi-l-voi si Eu inaintea Tatalui Meu celui Ceresc” (Matei 10,32). Sa ai frica lui Dumnezeu, fiul meu! Nu pierde cununa primita, ca sa nu fii lepadat de Hristos in intunericul cel cumplit si in vesnicul chin ( deci exista acest chin ). Stai tare in credinta si, daca e nevoie, indura cu bucurie prigonirile si alte necazuri, caci atunci Domnul iti va ajuta tie; iar Sfintii Mucenici si Marturisitori vor privi cu bucurie la lupta ta. Insa, in acele zile, vai monahilor legati de averi si bogatii si care de dragul celor materialnice se invoiesc ca insisi sa se robeasca ereticilor. Isi vor adormi constiinta spunand: „Vom cruta manastirea, iar Domnul ne va ierta“ ( deci iata motivul pogoramintelor : crutarea manastirii ). Nenorociti si orbi, ei nici nu gandesc ca prin rataciri (erezii) si rataciti, diavolul va intra in manastire si ca apoi nu va mai fi o sfanta manastire, ci ziduri goale din care harul va pleca pe veci. Dar Dumnezeu este mai puternic decat diavolul si nu-i va parasi niciodata pe robii Sai. Vor exista mereu crestini adevarati, pana la sfarsitul veacurilor, dar ei vor alege locuri singuratice si pustii. Nu te teme de necazuri, ci teme-te de primejdioasa ratacire, caci ea izgoneste harul si desparte de Hristos; din care pricina, Domnul a poruncit ca in asa fel sa-l socotesti pe eretic, incat „sa-ti fie ca un pagan si un vames” (Matei 18, 17). Si asa, intareste-te, fiul meu, in harul lui Iisus Hristos. Cu bucurie grabeste-te la marturisire si la indurarea suferintei ca bun ostas al lui Iisus Hristos, Care a spus: „Fii credincios pana la moarte si iti voi da cununa vietii“ (Apocalipsa 2, 10) Acestuia, impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant, cinste si slava in vecii vecilor. Amin”.
    Deci adeptii ereziei pogoramintelor gasesc fel de fel de motive asa-zis intemeiate : salvarea manastirii, salvarea casniciei, etc.. Dar aceste motive nu sunt valide in ochii lui Dumnezeu, si nu duc decat la pierderea harului si din suflet si din manastire, din casnicie. Manastirea e sfintita de harul preotiei, dar acest har fuge cand in manastire se practica acele pogoraminte. Nunta e sfintita de Taina Nuntii, dar harul sfintei Taine fuge cand in familie se practica acele pogoraminte. Eu m-as fi facut preot daca nu eram obligat de episcopi sa calc canoanele, si daca eram le-as fi respectat chiar si daca as fi fost caterisit pentru asta. M-as fi facut calugar daca as fi avut incredere in staretii din ziua de azi, de care nu mai sunt sigur ca vor respecta canoanele in orice conditii, de prigoana, de porunca de la episcop. Nu poti respecta porunca episcopului de a calca canoanele, chiar daca esti alungat din staretie sau manastire. Nu salvezi manastirea prin calcarea poruncilor lui Dumnezeu, decat doar niste ziduri goale care nu mantuiesc pe nimeni. M-as fi casatorit daca as fi gasit o familie de adevarati credinciosi, o femeie care sa respecte cu adevarat canoanele, care sa aiba smerenie si pocainta si sa nu alerge doar dupa placeri si avere. Daca sotul sau sotia te obliga sa calci canoanele, sa faci pogoraminte la pacate de moarte, trebuie sa dai divort, chiar daca ai copii. Calcarea canoanelor nu e niciodata o solutie valida, mantuitoare. Insa in ziua de azi poti gasi oameni cu adevarat credinciosi doar unul la un milion.

    Apreciază

  33. geo said, on august 21, 2014 at 12:16 pm

    https://petitions.whitehouse.gov/petition/pull-out-all-military-and-financial-funding-out-country-ukraine/f7tjGC6q

    Mortii nostri sint mai importanti decit ai lor:

    Apreciază

  34. vigni said, on decembrie 24, 2022 at 9:44 pm

    de ce minte incepand cu varsta lui si vartsa fetei general Gusa cand s-au castorit?

    /

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.