SACCSIV – blog ortodox

BLOGURILE ORTODOXE ANTI CIP: Doar doua foarte active si cunoscute – ale unui puscarias si ale unui puscariabil. In rest multe, dar mai putin active sau mai putin cunoscute …

Posted in Uncategorized by saccsiv on august 21, 2014

Puscariasul as fi saccsiv. Ca asta-i “argumentul” forte folosit de cei ce ne ataca furibund.

Puscariabilul ar fi Apologeticum. Un puscariabil din grupul de puscariabili din care face parte si monahul Teodot. Termen inventat de cei bucurosi ca Sfinte Moaste au fost ingropate in tarana.

Acestea doua ar fi pe internet cele mai cunoscute, cele mai active si cu trafiul cel mai mare. De fapt multumita bunului Dumnezeu, mai mare decat al tuturor blogurilor pro cip luate la un loc.

 • Iata mai jos blogurile cunoscute dar mai putin active, in ordine alfabetica, cu precizarea ca nu sunt putin active in lupta anti cip, ci la modul general, adica nu posteaza zilnic noi articole pe blog, indiferent de tema:

 

ASTRADROM. Au si o asociatie al carei vicepresedinte este fratele Fabian Seiche.

ATITUDINI. Sub coordonarea maicutei Fotini, ei se ocupa si de revista Fundatiei Justin Parvu, scot si carti si bine fac, caci trebuie informati si cei ce nu folosesc internetul. Ba mai mult, forma asta tiparita pe hartie va fi extrem de utila atunci cand vor fi interzise materialele ortodoxe anti sistem, atata cele de pe internet cat si cele pe format clasic. Deci cumparati-le si pastrati-le, caci vor fi aur. Cand zic pastrati-le, ma refer la a nu le arunca dupa citire, nu la a nu le da si altora sa le citeasca.

   AXA. Are activitati precum cei de mai sus, coordonate de fratele Mugur Vasiliu.

   Bucovina Profunda. De el se ocupa fratele Mircea Puscasu. Are si o fundatie cu acelasi nume.

   Danion Vasile

   LUPTA PENTRU ORTODOXIE

Maica Ecaterina Fermo

   Mihai Silviu Chirila. Impreuna cu sotia sa, doamna Carmen Paduraru Chirila sunt insa foarte activi in lupta anti cip. Este fondatorul partidului Forumului Alternativa Crestina.

Observatie:

Fiind putin activi, evident ca si traficul lor este foarte mic.

 • Blogurile active dar mai putin cunoscute, tot in ordine alfabetica:

   APARATORUL ORTODOX

   Ciprian Voicila. Fratele este foarte cunoscut in mediul ortodox, insa deocamdata mai putin pe internet. Nu cunosc motivul.

   Daniel Vla

   Graiul Ortodox

   Lumina pentru candela din suflet

   Marius Ianus

   Radu Iacoboaie

   Vlad Herman

   Vremuri tulburi

 • La toti acestia se adauga un foarte mare numar de comentatori

Ar mai fi o categorie, cea a administratorilor unor bloguri pe care-i stiu sigur ca sunt anti cip dar din motive de ei stiute n-o afirma public.

   Concluzie:

Nu e bine.

Numeric stam bine. Evident bine ar fi sa stam si mai bine.

Dar majoritatea cititorilor si comentatorilor s-au axat pe primele doua bloguri, a puscariasului si a puscariabilului iar cand ele vor dispare, a cam disparut totul. Iertare c-o spun, nu e mandrie, e cruda realitate. Am constat-o cat am lipsit un an de zile, cand blogul saccsiv si-a continuat activitatea multumita fratelui saccsiv 2, insa traficul sau s-a prabusit dar nici al celorlalte bloguri n-a prea crescut.

Ce e de facut?

Cand nu esti activ e evident ca nu ai trafic. Iar cand nu esti activ deoarece nu ai timp, asta e, ce poti face?

Cand esti insa activ, de ce nu ai lipici la public? Ce le lipseste?

 

Tagged with: ,

30 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. Florin said, on august 21, 2014 at 1:00 pm

  Nu cumva i-ai uitat pe cei trei care au blogul „moartea lumii noastre”?
  Sau daca nu ma insel nu prea va inghiteti!!!

  Apreciază

  • Radu Iacoboaie said, on august 22, 2014 at 12:22 am

   REPLICĂ LA ARTICOLUL ,,Ortodoxia sentimentală sau Ortodoxia patristică? DE PE BLOGUL Ortodoxie Tradiționalistă si Teologie Patristică – Radu Iacoboaie, 21 august 2014
   Leave a reply

   PENTRU A DA REPLICA ÎN ACEST CAZ DE MANIPULARE TEOLOGICĂ (DE GENUL CELUI PRACTICAT DE BLOGUL RĂZBOINTRUCUVANT, DEVENIT AZI CUVÂNTUL ORTODOX, UNDE PROBLEMA CIPURILOR ESTE INEXISTENTĂ), MAI ÎNTÂI SĂ CITIM CU ATENȚIE ARTICOLUL CU PRICINA, POSTAT RECENT PE 20 AUGUST 2014:

   Sau cat de necesara e ascultarea de Sfintii Parinti.

   Este evident ca traim vremuri in care adevarata credinta si adevarata traire ortodoxa sunt aproape inexistente. Fie ca vorbim de ecumenisti, care confunda Ortodoxia cu o iubire ne-evanghelica, bazata pe un sentimentalism social, care nu are legatura cu iubirea indumnezeitoare a lui Hristos, fie ca vorbim de anumite miscari, cu tenta “traditionalista”, care insa si-au format anumite ideologii straine de cugetul sobornicesc al Bisericii si Ortodoxia insasi a devenit pentru ei o ideologie, nu viata in Hristos, dupa cum spune Sfantul Nicolae Cabasila, putem observa o cauza comuna a acestor rataciri: neglijarea sau negarea totala a invataturii Sfintilor Parinti.

   Subiectul despre care vorbim azi insa nu o reprezinta ecumenistii, ci tocmai cei care se prezinta ca ortodocsi, traditionalisti chiar dar care au uitat importanta invataturii patristice. Cand vorbim de aceasta categorie de oameni, trebuie avut in vedere un termen necesar pentru a ne da seama in ce situatie ne aflam: neo-rascolnicism.

   Stim despre rascolnici ca ei s-au opus “reformelor” Patriarhului Nicon (1652-1658), reforme care insemnau defapt alinierea din punct de vedere al cultului liturgic a Patriarhiei Ruse cu Traditia veche bisericeasca. Robi unor traditii pe care ei le-au considerat ca fiind adevaratele obiceiuri ale Bisericii, rascolnicii au cazut schisma.

   Problema ortodocsilor romani contemporani este una chiar mai grava: acestia ajung in unele situatii sa se opuna fatis teologiei Sfintilor Parinti, pe motive variate insa cele mai des intalnite sunt:

   1. adoptarea unei ideologii, transformarea ei in “ortodoxie” si apoi apararea in mod fanatic a acestei ideologii (vezi cazul cipurilor de ex. unde avem de a face cu idei anti-patristice, cum ar fi pre-pecetea sau pecetea in alta parte decat pe mana dreapta sau pe frunte, si reactiile impotriva Sfintilor Parinti, care au spus altceva).

   2. transformarea marilor duhovnici contemporani in adevarati “guru”, maestrii spirituali care nu pot gresi si ale caror cuvinte trebuie ascultate cu o acrivie dusa din nou, pana la fanatism.

   3. transformarea greselilor marilor duhovnici in “vedere cu duhul” , “profetii”, prin asta ajungandu-se la concluzia ca incalcarea canoanelor Bisericii e ceva “ortodox”, ba chiar benefic!

   4. considerarea celor care promoveaza adevarata invatatura a Bisericii drept “dusmani ai Ortodoxiei”, ba chiar sectanti (!) sau “formalisti” (desi adevaratii formalisti sunt doar cei care nu cauta mai mult, ci se multumesc cu putine idei).

   5. trairea sentimental-pietista a credintei: transformarea oricarui element al credintei (unele astfel de elemente fiind eronate din punct de vedere teologic si ramasite ale nefastelor perioade Cuza si comunism, din care amintim: impartasirea la 40 de zile, ingenunchierea duminica, spovedania ca act magic de spalare a pacatelor, sfintirea icoanelor in ciuda hotararilor sinodului VII ecumenic etc.) in material demn de evlavie, in loc sa se foloseasca invatatura Bisericii si liturgica pentru a trai viata in Hristos.

   Deja se poate creiona portretul ortodoxului de azi: unica invatatura acceptata e cea a marilor duhovnici, lipsa culturii teologice (de cele mai multe ori, si a celei generale), transformarea unor invataturi in ideologii si apararea fanatica a acestor ideologii. De aici si asemanarea cu rascolnicismul. Traditia Bisericii pentru ei nu e traditie, insa superstitiile invatate din surse ne-teologice devin pentru ei “adevarata ortodoxie”.

   Cat de importanta e insa ascultarea de Sfintii Parinti sau pastrarea intacta a predaniilor Bisericii (oricat de neinsemnate ar parea ele)?

   Mantuitorul Hristos ne spune: “Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor; iar cel ce va face şi va învăţa, acesta mare se va chema în împărăţia cerurilor” (Matei 5:19). Sfantul Apostol Pavel ne indeamna: “Aduceţi-vă aminte de mai-marii voştri, care v-au grăit vouă cuvântul lui Dumnezeu; priviţi cu luare aminte cum şi-au încheiat viaţa şi urmaţi-le credinţa”(Evrei 13:7).

   O hotarare a Sinodului VII ecumenic ne spune:

   “[Iar] cei care cutează să cugete sau să înveţe altfel, sau, urmând blestemaţilor eretici, [îndrăznesc] să dispreţuiască predaniile Bisericii, născocind sau lepădând ceva dintre cele ale Bisericii, fie Evanghelie, fie semn al crucii, fie icoană zugrăvită, fie sfinte moaşte de mucenici, sau [îndrăznesc] să cugete strâmb şi viclean pentru a răstălmăci ceva din Predaniile legiuite ale Bisericii Soborniceşti, încă şi [de vor îndrăzni cu necuviinţă] să folosească în chip profan sfintele vase sau sfintele mănăstirilor: poruncim ca toţi aceştia, dacă sunt episcopi sau clerici, să fie caterisiţi, iar dacă sunt monahi sau laici, să fie îndepărtaţi de la împărtăşanie [să fie afurisiţi]“.

   A se citi cu atentie aceasta hotarare si a se citi apoi scuzele pe care le gasesc credinciosii pietisti parintelui Arsenie Boca pentru ca a pictat necanonic, ba a mai pictat si eretici. Suntem noi formalisti? Sau avem de a face cu un caz de evidenta neascultare fata de hotararile Bisericii?

   Canonul I al aceluiasi sfant sinod spune:

   “Aşadar, acestea astfel fiind, şi fiindu-ne nouă mărturie, bucurându- ne de ele ca si când cineva ar găsi comori multe, cu bucurie (ne însuşim) primim în inimile noastre sfintele canoane , şi întărim întreaga şi nestrămutată orânduire a lor, a celor c e sunt aşezate de către sfintele trâmbiţe ale Duhului, ale preaslă viţilor apostoli, ale celor şase sfinte sinoade ecumenice, şi ale cel or ce s-au întrunit local pentru aşezarea unor astfel de rânduieli, şi ale sfinţilor noştri părinţi. Căci ei toţi sunt luminaţi de către unul şi acelaşi Duh, au orânduit cele de folos. Şi pe acei pe care ei îi supun anatemei, şi noi îi dăm anatemei; şi pe cei care îi supun caterisirii, şi noi îi caterisim; şi pe cei care îi supun afurisirii, şi noi îi afurisim, iar pe cei pe care îi dau certării (epitimiei), şi noi aşijderea îi supunem. Căci dumnezeiescul apostol Pavel, care s-a urcat în al treilea cer şi a auzit cuvintele cele n egrăite, strigă lămurit: „Fără iubire de argint să fie purtarea voa stră, în- destulându-vă cu cele de faţă (pe care le aveţi)” ( Evr. 13, 5).

   In mod evident ascultarea de canoane cu acrivie nu este “formalism” ci este o obligatie. De asemenea obligatie este si sa nu ascultam sfaturile rele ale preotilor, indiferent de cat de mari duhovnici ai neamului romanesc sunt. Sfantul Ioan Gura de Aur spune: “Trebuie a asculta de învăţători şi de preoţi, şi a nu-i judeca, chiar de ar avea o viaţă urîtă; dacă însă credinţa le e greşită, atunci nu trebuie doar să nu-i ascultăm, ci şi să fugim de ei, şi să-i judecăm. Căci Dumnezeu prin toţi lucrează pentru mîntuirea poporului, iar producerea jertfei aceeaşi este fie că are viaţă curată sau necurată cel ce produce.“

   Deci a trage semnale de alarma atunci cand sunt venerate inclusiv greselile marilor duhovnici, este ceva normal. Din contra, tentativa de a baga sub pres sau de a transforma aceste greseli in “vedere cu duhul” este impotriva hotararilor Bisericii.

   Dupa cate putem observa, a fi ortodox, inseamna a fi in primul rand patristic. Astfel si orice sfat al marilor duhovnici devine ortodox in masura in care nu se contrazice cu ce au spus Sfintii Parinti.

   Aici este insa dilema noastra de azi: au devenit Sfintii Parinti atat de neimportanti?

   Andrei Dinu.

   Vezi si:

   Ispita “zeificarii” marilor duhovnici.

   Tot pe tema zeificarii duhovnicilor si a refuzului unor ortodocsi de a urma teologia Sfintilor Parinti, preferand miturile moderne

   Cazul parintelui Arsenie Boca, sau cum oamenii vor altceva decat pe Hristos

   Replica la articolul “PRIGONIT ȘI DUPĂ TRECEREA LA CELE VEȘNICE – PĂRINTELE ARSENIE BOCA – Radu Iacoboaie, 6 august 2014, sărbătoarea Schimbarea la Față a Domnului”

   Sfanta Scriptura, Sfintii Parinti si mania cipurilor

   COMENTARII LA ARTICOLUL DE PE BLOG:

   preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:24 pm said:

   Adevarat! Articol in Duhul Adevarului!

   preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:29 pm said:

   * fugiti de blogurile eretice care pozeaza in pagini de aparare a ortodoxiei (toti administratorii lor va duc spre erezie. Atentie! Veti deveni ucenici ai lor nu ucenici ai lui Hristos-Dumnezeu! Ei au ravna fara pricepere! Ex.saccsiv, raduiacoboaie, apologeticum)

   Theologie Patristica on 20 august 2014 la 11:39 pm said:

   Eu as scoate apologeticum de pe lista. E un blog bun dupa parerea mea si mult mai echilibrat decat altele (cu scaparile lui, dar chiar si-asa, e excelent). In fond problema asa mare nu sunt blogurile, ci “fanii” care iau absolut tot in serios si nu pot pricepe ca unele lucruri sunt gresite.

   preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:45 pm said:

   frate, si diavolul spune lucruri bune si virtuoase ca sa ne insele(doar ca sa apuce sa ne insele). Cine sta ascuns dupa un admin care nu publica si comentariile unui preot neeretic, este prieten cu tatal minciunii. Cine a incalcat o porunca, le-a incalcat pe toate! Spovedanie deasa pentru noi toti, cainta si sinceritate! Baietii astia…pustani pe care i-am nominalizat, ori sunt cruzi ca varsta ori sunt neinstruiti teologic nici macar de duhovnicul lor, sunt ascunsi, aproba comentariile enoriasilor lor virtuali, a derbedeilor, ateilor si ereticilor! Te rog sa ma crezi!
   preot-duhovnic on 20 august 2014 la 11:49 pm said:

   fanii au doar doua surse: stirile-tv si netul(blogurile). Daca la stiri indracitii realizatori bat din palme cand e vorba de popi-prosti pe bloguri saccsivesti, se lauda tocmai inutilitatea preotiei, neoprotestantismul fara preotie si spovedania la duhovnici morti! Fanii sunt creati de tv si de bloguri pseudo-ortodoxe!
   Theologie Patristica on 21 august 2014 la 1:59 am said:

   Nu vreau sa ma intelegeti gresit sau sa intram in polemica. Sunt convins ca v-a suparat daca nu a aprobat comentariile, dar apologeticum chiar este un blog bun si autorul nu este un batut in cap. Va dau un exemplu: parintele Matei Vulcanescu (alt preot marturisitor) care pentru saccsiv e persona non-grata, ii sunt postate totusi articolele pe apologeticum. Si in general, e o paleta mai larga de subiecte dezbatute acolo, fata de alte bloguri…

   RĂSPUNSUL MEU:

   Mai întâi precizez, că sublinierile pe textul de mai sus îmi aparțin și au rolul de a scoate în evidență tocmai părțile cele mai controversate, mai denaturate ale textului în raport cu realitatea existentă.

   Sunt multe aspecte care merită un drept la replică. Dar mă voi rezuma deocamdată la cele mai importante. Lucrurile trebuie puse la punct, potrivit dreptului la replică.

   În primul rând, marii duhovnici ai neamului românesc nu s-au depărtat nicicând de învățătura Sfinților Părinți, ci dimpotrivă! Mulți dintre ei recomandau până și respectarea canoanelor din vechime (care se dau la Sf. Spovedanie). Observăm în context, mai ales în ultima vreme o intensificare a atacurilor îndreptate împotriva lor. Articolul de față nu face excepție!

   În al doilea rând, a numi eretici pe saccsiv, radu iacoboaie, apologeticum etc., fără dovezi în acest sens, nu este UN ABUZ FĂRĂ PRECEDENT? Cu ce ne-am abătut noi dragilor de la dreapta credință? Pentru respingerea buletinelor electronice și toate dezvăluirile incomode, inclusiv despre Patriarhia Română? Nu cumva mai degrabă situația este exact invers? Știm că postarea multor informații și în general a blogurilor ortodoxe mai active deranjează foarte mult masoneria și Patriarhia Română care cooperează cu această organizație ocultă. Deranjează ECUMENISMUL. Nu cumva serviți chiar cauza lor, sub pretextul apărării chipurile a tradiției Sfinților Părinți?

   Ne acuzați că neglijăm și respingem învățătura Sfinților Părinți? Ce dovezi și argumente aveți în spriijin? Ați citit vreuna dintre antologiile redactate de mine? Sunt pline de texte tocmai din Sfinții Părinți… Ați citit antologia LUPTAȚI ÎMPOTRIVA SCLAVIEI ELECTRONICE? Dacă nu, v-o recomand. Poate atunci veți înțelege mai bine cum stau lucrurile într-adevăr cu aceste cipuri, pentru dumneavoastră absolut inofensive…

   Cum se face că mari cunoscători ai Patristicii, precum Cristian Bădiliță au trecut la catolicism lepădându-se de ortodoxie? De aceea întreb: antiecumenismul autorului articolului și al adepților lui nu este cumva unul de fațadă? De regulă, cei care se bat cu pumnul în piept că sunt patrioți de exemplu, în realitate nu sunt… Sunt lupi îmbrăcați în piei de oaie…

   Cât privește pictura necanonică, dar profetică și plină de semnificații și de o frumusețe aparte, a preotului martir Arsenie Boca, iubit de poporul român pentru faptele sale trecute și prezente, lucrurile sunt lămurite în mare parte în articolele scrise de mine despre părintele Arsenie Boca.

   Miza este de fapt una uriașă: ÎMPIEDICAREA CU ORICE PREȚ A CANONIZĂRII SFINȚILOR ÎNCHISORILOR COMUNISTE! Părintele Arsenie Boca, ca și părinții Ilie Lăcătușu, Iustin Pârvu, Gheorghe Calciu-Dumitreasa, Arsenie Papacioc, Adrian Făgețeanu și mulți alții, a făcut parte din această galerie nemuritoare a martirilor neamului românesc și merită să-l cinstim ca atare. MAI ALES PENTRU FAPTUL CĂ SUNT SFINȚI! Ne spun Sfinții Părinți ai ortodoxiei de până acum cine vor fi sfinți în epoca contemporană? Atunci, a-i respinge și a-i denigra nu înseamnă altceva decât a lupta împotriva Duhului Sfânt, care a lucrat prin aceste vase alese!…

   Cu dragoste întru Hristos, nevrednicul Radu Iacoboaie, 21 august 2014

   Apreciază

   • Radu Iacoboaie said, on august 22, 2014 at 9:07 pm

    AM ADĂUGAT LA FINAL:

    ADEVĂRATA TEOLOGIE SE TRĂIEȘTE ȘI SE TRĂIEȘTE ZI DE ZI! PRIN PĂZIREA PORUNCILOR LUI DUMNEZEU, PRIN RUGĂCIUNE ȘI PARTICIPAREA LA SFINTELE TAINE ALE BISERICII, DAR ȘI PRIN MĂRTURISIREA ADEVĂRULUI ÎN ACESTE VREMURI TOT MAI TULBURI. ADEVĂRAȚII TEOLOGI AU O COMUNIUNE STRÂNSĂ CU DUMNEZEU. TEOLOGIA NU ESTE DOAR ȘTIINȚA DESPRE DUMNEZEU…
    Ei spun că nu e pericol în a lua cipurile, că nu vine antihrist etc. etc., pentru ca oamenii să nu se întărească în credință, să nu despartă adevărul de minciună și să nu se pregătească din timp pentru prigoana care va veni, care îi va lua astfel pe neașteptate și îi va îngenunchea, ca și în cazul strategiei diavolului de amânare până în ceasul morții a pocăinței…

    Apreciază

 2. Dan said, on august 21, 2014 at 1:06 pm

  ati uitat de deveghepatriei

  Apreciază

 3. petru said, on august 21, 2014 at 1:23 pm

  pai deveghepatriei e lider detasat la categoria puscariabili,de ce i-ai uitat… la ce articole posteaza

  Apreciază

 4. Marius Drăjan said, on august 21, 2014 at 2:31 pm

  Frate Vasile, din păcate eu chiar nu voi mai posta o vreme deloc. Voi fi plecat într-un loc unde nu voi avea posibilitatea să fac asta. Dar, acolo unde voi fi, mă voi ruga pentru întărirea ta și a celorlalți care duc această luptă. Să vrea Dumnezeu ca niciunul dintre cei enumerați de tine să nu cedeze gândurilor lumești/diavolești de genul „cipul nu e chiar așa mare grozăvie”. Trebuie să ne opunem până la capăt încercării de a ne controla la modul absolut/satanist pe care o pun în lucru mai-marii acestei lumi.

  Apreciază

 5. tataia said, on august 21, 2014 at 2:55 pm

  @sacsiv Iertare ca nu m-am mai ocupat cu ceea ce trebuia sa mai traduc dar am fost iar plecat prin tara. Ma voi apuca zilele care urmeaza. Pina atunci uitati ceva interesant:

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/aproape-30-de-delfini-gasiti-morti-pe-litoralul-romanesc-5572.html

  Sa fie de la chemtrails? Delfinii au respiratie pulmonara ca si noi…nu au respiratie branhiala cum am pestii. Sa fie de la poluarea apelor marine? Se pare ca este mult mai plauzibila prima varianta…deoarece daca apa marii ar fi fost poluata ar fi afectat si pestii, nu doar mamiferele marine.

  Apreciază

 6. cristian said, on august 21, 2014 at 3:07 pm

  de veghe patrie se tranforma incet,incet in blogg politic si sustinator al politici.nu prea mai este otrodox.

  Apreciază

  • Florin said, on august 21, 2014 at 3:53 pm

   Sa ma ierte Dumnezeu dar nu numai ca devine politic, pro Putin, ii mai ridica in slavi si pe unii securisti si SRI-sti dar indeamna oamenii la ura si la scandal, ba ii mai mai si injura pe cate unii din cei rai.
   Sincer, eu urmaream blogul acela si din intamplare am ajuns pe blogul saccsiv si am vazut ca, cineva comenta despre deveghepatriei, una din promisiunile lor de genul „va garantam noi, din sursele noastre, ca in 14 zile vine si in Romania razboiul sau prigoana asupra crestinilor si trebuie sa ne pregatim de pustnicie , etc”. Apoi intr-un comentariu le-am dat linck-ul sa vada si ei cum comenteaza lumea „previziunile lor”.
   Apoi mi-au raspuns ceva de genul: lasa-ne cu …..
   Dar nu mai retin cum s-a exprimat, fiind vorba de saccsiv.
   Atunci m-am ambitionat, si vroiam sa imi dau si eu seama daca acest saccsiv este drept ortodox sau nu (ca eu cautam ortodoxie nu scandal). Si de atunci sunt cel putin 5 luni de cand nu ii mai agreez, din cauza ingamfarii lor.

   Apreciază

 7. Florin said, on august 21, 2014 at 4:20 pm

  Ia uitati ce se intampla perfid sub ochii nostii!
  Acest linck se numea, razboi si indoctrinare satanica https://www.youtube.com/watch?v=xnQ6JelIhXI&list=UURMXJ1ThevJiQiQZOJaVrCw
  Acesta se numea, Parintele Iustin Parvu-veti fi vanduti (fragment) https://www.youtube.com/watch?v=0GZKfhkl35Q&list=PL0A45878352E993DC
  Oameni care L-au gasit pe Dumnezeu-Un reportaj miscator, merita si trebuie vazut. https://www.youtube.com/watch?v=fNGPRV-reuI
  Aceste linck-uri le-am avut salvate in pc si uite ca nu mai exista si in mediul online si nu cred ca cei ce le-au postat le-au sters ci cei ce ne cenzureaza. Poate asa incepe cate una sa dispara.

  Apreciază

 8. ETRN said, on august 21, 2014 at 4:42 pm

  Cand esti insa activ, de ce nu ai lipici la public? Ce le lipseste?

  Eu spun simplu: nu ești dăruit. Eu personal m.am luptat într-o vreme pt trafic, căci îmi păsa de el, și.am încercat în orice chip să mi.l aduc. Am tot încercat un nou design, postări mai dese, etc. Chestia e că SE SIMTE dacă autorul unui blog nu e dăruit, lumea simte și nu vine, nu simpatizează, nu e atrasă de. Rămân la distanță, vizitează cel mult din când în când, rece, rar, ca un drum la… primărie. SI ESTE FOARTE BINE CĂ ESTE AȘA, ce ne-am face dacă oamenii n.ar mai sesiza UNDE E DARUL, VALOAREA, DRAGOSTEA, LUPTA, și ar deveni fanii unor cu totul alte lucruri, căutându-le pe acestea, de fapt? Ar fi tragic. De aceea, eu unul am înțeles și stau la locul meu – foarte jos -, conștientizând că totul vine după lucrare, iar dacă eu sunt un creștin care, ok, vrea să ducă lupta cea bună, dar… concret nu prea o duc, sau o duc târâș-grăpiș, FIIND FOARTE PĂCĂTOS, îngrozitor de păcătos, iar atunci rezultatele vin după această măsură. Acuma eu nu vreau să spun că Saccsiv e sfânt, însă el e clar MAI DĂRUIT decât mine și își lucrează darul. Cine știe? Poate eu nici nu sunt dăruit aici, și m.am găsit să vreau a.mi face blog. Ce.i drept, am o mare liniște: acum, al meu blog e… site, adică am pus în el MULTE LUCRURI FOLOSITOARE PT SUFLET, în speranța și dorința că, cine știe cum și cine știe care, intră acolo și se folosește, și… îmi ajută și mie la judecată.
  Da, i.am spus chiar fratelui Saccsiv de el, l.a pus în blogurile recomandate, i.a plăcut, dar după numai câteva săptămâni „s.a stricat feed.ul”. Acu, dacă dai click, dai degeaba. Și am pus și asta în seama rânduielii lui Dumnezeu, care… pe toate le știe.
  Acum scriu rar, foarte rar, când pot și mă simt în stare și conștientizez că.i foarte important ce scriu și o necesitate este să drămuiesc fiecare cuvânt: căci pe unul îl poate ajuta, pe unul îl poate sminti.
  Și, cu siguranță, mi-ar fi mers mai bine dacă aș fi pornit lucrurile cu binecuvântare, însă l.am început în Germania şi nici prin cap mi-a trecut să.mi sun duhovnicul să.i cer o părere.
  Greșit, plătit!
  Doamne-ajută!

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 21, 2014 at 6:50 pm

   ETRN

   Doamne ajuta!

   Imi pare rau. Dar mai mult decat sa pun link-ul acolo in casuta cum imi cere, nu stiu ce sa fac. Se mai intampla si la altii, dar dupa o perioada isi revin de la sine. Doar la tine a tot tinut-o asa.

   Sa vad cine se pricepe, poate gaseste o solutie totusi.

   Apreciază

   • ETRN said, on august 22, 2014 at 2:47 pm

    Saccsiv,
    Nicio grijă, frate. Asta să fie problema.

    Apreciază

  • danielvla said, on august 21, 2014 at 7:33 pm

   ETRN,
   Adica ar cam trebui sa ne lasam, ca nu ne pricepem. Sau cum?
   Din punctul meu de vedere, nu ma intereseaza neaparat traficul foarte mare. Cine vrea sa citeasca, sa citeasca. Daca sunt multi, cu atat mai bine. Daca sunt putini, macar sa se foloseasca acei putini. N-am avut intentia expresa sa imi fac blog, l-am facut din intamplare. Si apoi, unde sa se imparta si miile astea sau zecile de mii de ortodocsi traditionalisti?
   Saccsiv scrie destul de mult si unui vizitator ii ia destul de mult timp sa citeasca articolele de aici si sa mai arunce o privire si peste comentarii. Citeste omul articolele de aici, se mai uita si pe apologeticum, poate o data pe saptamana mai scrie si un comentariu si eventual isi mai arunca ochii si pe unul – doua bloguri mai mici. In rest, de unde mai mult timp? De unde mai multi ortodocsi nationalisti?
   Si…. nu stiu cat de eficient este modul asta de viata. Citim, ne informam, dar nu facem practic mai nimic. Ne complacem in a constata niste lucruri si a critica starea de fapt. Macar de ne-am ruga mai mult….

   Apreciază

   • ETRN said, on august 22, 2014 at 2:44 pm

    Danielvla, fiecare înțelege ce poate.

    Apreciază

 9. mircea.v said, on august 21, 2014 at 5:36 pm

  Deveghepatriei sant cam manipulabili de sri, si sant un pic cam gonflati, si cam cred ca tot ce zboara se mananca, si mai trebuie si un pic de discernamant, care vine odata cu timpul.

  Exemplu: maama, stim noi nu stiu pe cine din sri, de la nu stiu ce departament, care face si drege pt Romania, asa, la secret…

  Nu frate, sri-ul cum au departament de relatii cu publicul, purtator de cuvant, daca vrea sa faca ceva foarte important pt popor, sa iasa purtatorul lor de cuvant si sa zica:
  „Pentru siguranta romanilor si deci a Romaniei, va indemnam romani sa nu luati acte biometrice, si vom face si drege pe aceasta tema, va indemnam sa nu fiti de acord cu gazele de sist, si noi vom face si drege pe tema asta…”

  Da ei se tot „lupta” cu spionii si cu apararea romaniei, si astia vin si ne incaleca cu toate tampeniile. Nu mai vorbesc de Petrom, apa potabila din marile orase, utilitatile in general, care toate sant la straini. Siguranta nationala? Vrajeala si abureala.

  Sri-ul??? Pauza.

  Trebuie sa fii usurel ca sa crezi balivernele sri-ului ca face si drege el.

  Apreciază

 10. ORTODOXIE said, on august 21, 2014 at 6:11 pm

  Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

  Apreciază

 11. lorena said, on august 22, 2014 at 2:01 am

  Exemplu de curaj pentru noi…Oaia atacă lupul !!! Iată ce trebuie să facă creştinii şi cetăţenii noştri cu păstorii sau conducătorii lor făţarnici

  Apreciază

 12. moxu said, on august 22, 2014 at 7:37 pm

  Apreciază

 13. moxu said, on august 22, 2014 at 7:38 pm

  Mai bun este asta cred

  Apreciază

 14. Florin said, on august 22, 2014 at 9:49 pm

  Catre cei cunoscatori.
  A fost pe internet o filmare in car erau parinti romani, contemporani noua si care au marturisit ceva foarte important pentru noi azi si in viitor. Eu am descarcat filmul acela si acum vad ca nu se mai gaseste filmul pe site-ul respectiv(nu e vorba de niciunul din postare de mai sus). E legal sa postez eu acest film? Incalc vro regula a dreptului de autor? Sunt sigur ca parintii respectivi nu sunt impotriva sa se faca public filmul respectiv.
  Ce sa fac cu acel film? Unde sa il pun, casa il vada toata lumea?

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 22, 2014 at 9:54 pm

   Florin

   Noi de unde sa stim? Da-ne mai multe detalii.

   Apreciază

   • Florin said, on august 22, 2014 at 9:59 pm

    Til trimit tie? Da-mi adresa de email sau trimite-mi direct email sa aflu adresa ta. Filmul are 40 MB.

    Apreciază

   • saccsiv said, on august 22, 2014 at 10:15 pm

    Florin

    Nu frate, da link-ul acelui site.

    Apreciază

 15. Florin said, on august 22, 2014 at 10:03 pm

  pardon vad ca are 59 MB si nu incape pe email. ce solutie am?

  Apreciază

 16. Florin said, on august 22, 2014 at 10:22 pm

  S-a facut o selectie din multe filmari ala parintilor in care marturisesc impotriva actelor cu cip, si din toate filmarile aste s-a facut un singur film. Filmul a fost postat pe un site si acum nu mai este. Acum imi pare bine ca am ramas eu cu filmul si vreau sa-l dau sa vada si altii si sa nu se piarda marturia lor.
  Aici era filmul dar acum nu se mai deschide http://vestitorul.blogspot.ro/p/anti-cip.html

  Apreciază

  • saccsiv said, on august 22, 2014 at 11:37 pm

   Florin

   Pune-l frate pe youtube, apoi postezi aici la comentarii link-ul si daca nu l-am postat deja pe blog, o voi face.

   Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: