SACCSIV – blog ortodox

Consiliul Mondial al Bisericilor vrea ABOLIREA AVATONULUI. Adica femeile sa poata intra in Sfantul Munte Athos

Posted in CONSILIUL MONDIAL AL BISERICILOR, MANASTIRE, Muntele Athos by saccsiv on august 6, 2014

Aug, 02 2014: CMB dă speranță femeilor ce doresc să intre în Muntele Athos

Unul din cele 16 acorduri semnate în Consiliul Mondial al Bisericilor face referire la accesul liber în toate lăcașurile de cult, dând femeilor speranțe.

Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB), o asociație internațională a bisericilor doritoare de unitate, a semnat 16 acorduri în timpul ultimei întruniri la Busan, Coreea de Sud. Conform publicației ortodoxe grecești ”Presa Ortodoxă”, trei dintre acestea fac referire la Muntele Athos din Peninsula Halkidiki, nordul Greciei […] una dintre clauzele acordului CMB vizează abolirea ”Avatonului” ( însemnând ”necălcat” și ”neumblat”) care interzice intrarea femeilor în oaza spirituală a Muntelui Athos.

Cititi va rog mai multe la:

Noi presiuni asupra Sfântului Munte: Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB) dă speranță femeilor ce doresc să intre în Muntele Athos

Cititi va rog si:

Noi presiuni pentru ca MUNTELE ATHOS sa poata fi vizitat de FEMEI?

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei ce au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos

43 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] via Consiliul Mondial al Bisericilor vrea ABOLIREA AVATONULUI. Adica femeile sa poata intra in Sfantul M…. […]

    Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on august 6, 2014 at 12:37 pm

      OFF TOPIC

      Știe poate cineva cum să postez pe Google Radu Iacoboaie – BLOG ANTIECUMENIST, ANTICOMUNIST ȘI ANTIGLOBALIZARE?

      În momentul de față, când accesați pe google radu iacoboaie, ajungeți la blog numai dacă accesați fișierul FĂRĂ CATEGORIE – Radu Iacoboaie sau raduiacoboaie.wordpress.com

      Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on august 6, 2014 at 1:50 pm

      Blogul meu ACTUALIZAT LA ZI se poate găsi accesând pe Google fișierul: Radu Iacoboaie – WordPress.com sau adresa blogului: raduiacoboaie.wordpress.com

      Doamne ajută!

      Apreciază

      • Florin said, on august 6, 2014 at 2:32 pm

        Ce ar fi ca legea omeneasca sa dea voie femeilor sa intre in sfantul munte? Asta nu inseamna ca si Maica Domnului permite acest lucru. Ce credeti voi ca Dumnezeu este intimidat de acesti rataciti care fac voia satanei? Nici vorba.
        Nu m-ar mira deloc sa inceapa sa intre femei acolo si sa se indrepte asupra lor mania Dumnezeiasca prin niste semne sau pedepse sau blesteme nemai vazute sau de nepriceput cu mintea omeneasca(cautati cazul manei Monicai Columbeanu care a intrat la Frasinei). Atunci cred ca acele femei, daca vor putea sau vor mai trai, vor zbiera mai mult decat fiarele si vor zice: interzice-ti iar sa intre femeile in Atos, casa nu mai sufere si altele precum noi!
        Va dati seama ce marturie de DREAPTA CREDINTA ar primi ortodoxia? Va dati seama cati rataciti si cati si atei se vor intoarce la ADEVARATA CREDINTA? Poate aceste treburi sunt ingaduite de Dumnezeu, numai pentru a intoarce apoi foarte multe suflete pierdute.
        Eu zic sa nu ne mai speriem, ca judecatile Domnului nu sunt ca ale noastre.

        Apreciază

      • cosminmatiu said, on august 6, 2014 at 4:23 pm

        La fel de bine Dumnezeu poate ingadui ca acest lucru sa se intample. Dumnezeu nu pedepseste pe toata lumea in acesta viata, pe majoritatea ii pedepseste dincolo.

        Apreciază

    • Radu Iacoboaie said, on august 7, 2014 at 10:27 am

      OFF TOPIC

      Doamne ajută! Astăzi am adus adăugiri importante la sfârșitul articolului despre părintele Arsenie Boca..
      7 august 2014

      Apreciază

  2. geo said, on august 6, 2014 at 11:35 am

    La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, a oficiat sâmbătă, 2 august, în cadrul Sfintei Liturghii, slujba de hirotonie întru preot a monahului Valerian de la Mănăstirea Pătrunsa.

    Slujba de hirotonie a părintelui Valerian a fost prilej de bucurie pentru foarte mulţi oameni, care au ţinut să-i fie alături la acest moment de revărsare a harului dumnezeiesc, între ei numărându-se preoţi, teologi, monahi, mai mulţi actori consacraţi, precum Manuela Hărăbor, Claudiu Bleonţ, Tomi Cristin, Gabriela Iacob, Magda Catone, Iulia Lazăr, Rareş Ioan Stoica şi alte personalităţi culturale: academicianul Sorin Dumitrescu, regizorii Chris Simion şi Iulian Capsali, jurnalista Mariana Borloveanu, poeţii Florin şi Diana Caragiu ş.a.

    Părintele Valerian (n. 1951) este nimeni altul decât fostul actor Dragoş Pâslaru, unul dintre cei mai talentaţi şi îndrăgiţi actori români, cunoscut prin rolurile interpretate vreme de aproape două decenii în filme, pe scena Teatrului Nottara, cât şi pe multe alte scene din ţară.

    Un rol, interpretat magistral, care a prefigurat cursul vieţii sale de mai târziu, a fost cel al tânărului Alioşa din Fraţii Karamazov, de F. Dostoievski. După zilele sângeroase ale revoluţiei din 1989 şi frământările sociale care au urmat, părintele Valerian a luat atitudine în mod public împotriva abuzurilor şi corupţiei noii conduceri. Pe când participa la un protest organizat în Piaţa Universităţii în zilele de 13-15 iunie 1990, a fost bătut în mod sălbatic de mineri, ajungând în comă la Spitalul de Urgenţă din Bucureşti.

    Revenind în chip minunat din pragul morţii, în perioada ce a urmat a resimţit tot mai viu chemarea spre o viaţă închinată lui Dumnezeu, închinoviindu-se la Mănăstirea Frăsinei în acelaşi an. Ulterior, a refuzat să depună mărturie împotriva celor care l-au maltratat, spunând: „Am luat coarnele plugului dumnezeiesc şi sufletul meu a iertat tot“.

    În Mănăstirea Frăsinei a fost ucenic de chilie al cuviosului Ghelasie, un renumit duhovnic, care i-a călăuzit paşii şi l-a ajutat să sporească pe calea cea strâmtă a vieţii însufleţite de dorul dumnezeiesc. După trecerea la Domnul a duhovnicului său, s-a mutat la Mănăstirea Pătrunsa. În ultimii ani a pustnicit în apropierea mănăstirii, cu binecuvântarea duhovnicului său, părintele stareţ Varsanufie.

    http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/monahul-valerian-de-la-patrunsa-hirotonit-preot

    Întrucât în ultimele zile, în dezbaterile politice din media pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, au fost făcute referiri nedrepte şi nedemne la adresa Bisericii Ortodoxe Române şi au fost exprimate opinii nefondate despre o presupusă implicare a acesteia în confruntările electorale, Patriarhia Română reaminteşte:

    1. Biserica Ortodoxă Română cooperează cu autorităţile de stat centrale şi locale pentru împlinirea binelui comun în societate şi are relaţii civilizate cu toate partidele politice, dar rămâne neutră din punct de vedere politic în conformitate cu hotărârile Sfântului Sinod fundamentate pe canoanele Ortodoxiei universale. Indiferent de doctrina politică, originea etnică, credinţa sau convingerile religioase ale candidaţilor în alegeri, clerului ortodox român îi este interzis să desfăşoare activităţi cu caracter partinic în comunităţile de credincioşi pe care le păstoreşte. Orice activitate partinică a clerului ortodox este contrară hotărârilor Sfântului Sinod şi dezaprobată de credincioşi.

    2. De aceea, Patriarhia Română face un apel către reprezentanţii clasei politice din România ca în dezbaterile electorale privind alegerile prezidenţiale din toamna acestui an să evite confruntările politice motivate religios, deoarece, potrivit legilor României, cultele religioase sunt factori ai păcii sociale (Legea 489/2006, art. 7, alin. 1), nu motive pentru învrăjbirea populaţiei.

    Priorităţile permanente ale Bisericii Ortodoxe Române sunt lucrarea pastoral-misionară în mijlocul poporului român, ajutorarea săracilor şi a bolnavilor, activităţi educaţionale şi culturale în beneficiul comunităţilor româneşti din ţară şi străinătate, iar în această perioadă, ajutorarea familiilor sinistrate din Oltenia şi din alte zone ale ţării afectate de inundaţiile din ultimele săptămâni, şi nu implicarea politică.

    http://ziarullumina.ro/actualitate-religioasa/biserica-dezaproba-confruntarea-politica-motivata-religios

    Apreciază

    • Partizanu said, on august 6, 2014 at 8:29 pm

      Frate lasa-ne cu comunicatele BOR. Atita timp cit nu sufla o vorba despre MASONI SI ROTARIENI lor este egal cu ZERO. E bine ca mai avem alaturi de noi inca un marturisitor PARINTELE VALERIAN(DRAGOS PASLARU).

      Apreciază

  3. geo said, on august 6, 2014 at 11:42 am

    România a privit stupefiată mărturisirile celor trei magistraţi incoruptibili. Zece milioane euro mită în dosarul ALRO şi două milioane în cazul Bercea Mondial – Mircea Băsescu. În ciuda unor dovezi zdrobitoare, dosarele sunt închise şi magistraţii eliminaţi din sistem.

    Cine sunt însă anchetaţi de DNA? Nişte bătrâni pensionari neputincioşi. O bătrână chemată la DNA pentru că a dat cu borcan de miere. Un pensionar pentru că a dat 100 de lei mită.

    Cinci astfel de pensionari speriaţi de hărţuirea la care au fost supuşi de procurori s-au sinucis.

    Mircea Diaconu: Mă îngrozeşte că aceşti anchetatori ştiu multe lucruri cumplite şi nu se uita la ele

    Cazurile absolut şocante ale pensionarilor care s-au sinucis după ce au fost speriaţi de procurorii DNA au fost prezentate în ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza Zilei.

    Iată cazul şocant al doi pensionari care şi-au pus capăt zilelor, după ce au fost anchetaţi de DNA:

    O altă bătrână s-a sinucis după ce a fost anchetată de DNA în cazul medicilor care au luat bani în schimbul pensionărilor. Frica de arestare a împins-o la sinucidere:

    Încă o victimă a scandalului „Mită pentru Pensii”. Bătrâna s-a sinucis pentru că ar fi dat şpagă un borcan de miere pentru a ieşi mai repede la pensie.

    Un pensionar de 60 de ani din Arges s-a sinucis după ce a fost anchetat de DNA pentru o presupusă şpagă de 100 de lei.

    Mărturia surorii femeii achetată pentru un borcan cu miere:

    http://www.antena3.ro/romania/sinteza-zilei-cinci-pensionari-anchetati-de-dna-s-au-sinucis-o-batrana-chemata-la-dna-pentru-ca-ar-262098.html

    Maria Cociorvan, 72 de ani. Este bătrâna acuzată de procurorii DNA că a dat 35 de „ouă negre” judecătorilor. Răspunsurile bătrânei au determinat procurorii să spună: „ce drac de babă e” și s-o lase fără bani, în mijlocul Bucureștiului, la peste 400 de kilometri de casă. Dezvăluirea dialogului cu procurorii i-a determinat pe jurnaliștii din platoul „Sinteza Zilei” să râdă în hohote și pe Dana Grecu să-i facă bătrânei o propunere la care a răspuns: „Râdeți de mine, doamnă?”.

    Pensionara Maria Cociorvan, comuna Iaslovăț, județul Suceava: „M-am sculat de dimineață, toată noaptea n-am dormit, eu îs femeie bolnavă, sufăr cu inima și m-am dus să-mi beau pastilele. Aud câinii, aud bătând la poartă, ies la poartă – jandarmeria. Oare cum mi-a fost mie, la vârsta mea, cu jandarmii la poartă?”.

    Iată ce-și amintește bătrâna despre momentul în care jandarmii au ridicat-o:

    Jandarmi: Te-mbraci, mamaie, te-mbraci și vii cu noi.

    Maria Cociorvan: Eu am crezut că mă duce în Rădăuți. Cât e până la Rădăuți?

    Jandarmi: Îți iei banii…

    Maria Cociorvan: Eu, la trei milioane și ceva, de unde să iau bani? Pensie n-am luat, n-am niciun leu. Cine mă ia, mă aduce înapoi acasă.

    Jandarmi: Ia-ți telefonul, ochelarii, tot ce ai.

    Maria Cociorvan: Eu n-am nimic. Mă pune în mașină. Eu fără grijă. Trec de Rădăuți, trec de Suceava și întreb: unde mă duceți?

    Bătrâna pensionară Maria Cociorvan avea să ajungă la DNA, la București. Pensionara a dezvăluit dialogul cu procurorii DNA:

    DNA: Mamaie, te rog frumos să-mi spui.

    Maria Cociorvan: Ce să spun?

    DNA: Că ai dat la judecători 35 de ouă…

    Maria Cociorvan: Domnule procuror, eu am auzit că aici, la DNA, sunteți oameni cuminți, cu școală, nu o proastă de babă de adus exemplu aici.

    DNA: Nu, că ai dat ouă negre.

    Maria Cociorvan: Da’ ce, găinile în București fac ouă negre?

    DNA: Nu fac ouă negre. Dar dumneata știi ce înseamnă ouă negre?

    Maria Cociorvan: Nu știu ce înseamnă.

    DNA: Ou negru înseamnă 100 de euro.

    Maria Cociorvan: Da’ cât înseamnă 100 de euro?

    DNA: Ați dat o mie de euro…

    Maria Cociorvan: Doamne ferește, dacă aveam 1000 de euro făceam o nuntă cu un moșneag.

    DNA: Mamaie, spui adevărul?

    Maria Cociorvan: Da, adevărul. Ce să spun, ce știu eu sau ce vreți dumneavoastră?

    DNA: Ești filmată.

    Maria Cociorvan: Eu zic, n-am bani, nu m-am filmat niciodată. Chiar, dați drumul să mă văd. Cum arăt filmată?

    DNA: Mamaie, semnezi precum că refuzi declarația.

    Maria Cociorvan: Eu nu pun mâna pe pix, nu pun, nu cunosc și nimica.

    DNA: Da’ spune că refuzi, dacă nu, te condamnăm.

    Maria Cociorvan: Ce bine-mi pare, copiii m-au abandonat, pensia mi-e mică, rămân aici la dumneavoastră, vine iarna, n-am bani, n-am lemne.

    „Erau procurori mai mulți acolo, era o doamnă și unu spune: ‘lu’ mamaie i s-a făcut rău’ și celălalt: ‘nu vezi ce drac de babă e, nu scoți nimic de la ea'”, își amintește pensionara Maria. După acest moment a fost aruncată în stradă, în București.

    „Cine-mi plătește mie rușinea?”, se întreabă bătrâna și-și amintește de un avocat căruia i s-a făcut milă de lacrimile ei: „Era un procuror, judecător, înalt, de la noi de la Rădăuți, îmi zice: ‘mamaie, nu mai plânge, ia un milion cât costă biletul de tren până la Rădăuți’ și-mi dă un milion”.

    Dana Grecu, impresionată de bătrâna de 72 de ani, îi propune: „Povestea dumneavoastră și felul în care ați reacționat- exemplar. Dacă ar fi după mine și dacă dumneavoatră ați vrea asta, eu aș vrea ca dumneavoastră să fiți președintele României. Îmi amintiți de bunica mea, care era corectă și dreaptă”.

    http://www.dcnews.ro/dosar-pensii-ilegale-o-batrana-a-facut-praf-procurorii-dna-propunerea-danei-grecu_450109.html

    Doi pensionari, soţ şi soţie, din Harghita au fost găsiţi spânzuraţi în magazia locuinţei lor, ei lăsând un bilet de adio, iar poliţiştii spun că s-a stabilit că bărbatul a încasat sume necuvenite la pensie, în valoare de peste 41.000 de lei, iar zilele trecute primise decizia de returnare a banilor, informează Mediafax. Cei doi pensionari din localitatea harghiteană Bălan au fost găsiţi spânzuraţi luni seară, în magazia locuinţei lor. În biletul de adio cei doi cereau scuze copiilor pentru gestul făcut. Şefa Casei de Pensii Harghita, Ban Katalin, a declarat pentru Mediafax că la data stabilirii pensiei bărbatului, acesta a prezentat o adeverinţă de angajat care era falsă.

    http://activenews.ro/caz-socant-harghita-doi-pensionari-s-au-sinucis_1846044.html

    Guvernul Ponta l-a schimbat din functia de prefect de Harghita pe Adrian-Jean Andrei, care atacase in instanta o serie de hotarari de consilii locale din judet privind autonomia asa-numitului Tinut Secuiesc. Fostul prefect, care era sustinut de PSD Harghita, a declarat, pentru HotNews, ca era in concediu cand a fost schimbat din functie. In locul lui a fost numit prefect al judetului Harghita Petres Sandor, sustinut de UDMR, printr-o hotarare de guvern semnata de premierul Victor Ponta. De asemenea, in Mures, UNPR si-a pus prefectul plin, iar UDMR subprefectul.

    Contactat de HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, Adrian-Jean Andrei, a afirmat ca retrogradarea sa in functia de subprefect este o decizie de negociere politica in coalitia de guvernare. “Nu stiu de ce am fost schimbat din functie, acestea sunt negocierile in biroul de coalitie. Eu am fost schimbat din concediu, nu ma mai mira nimic“, a declarat, pentru HotNews.ro, fostul prefect de Harghita, ajuns subprefect.

    Potrivit acestuia, la nivelul judetului Harghita, in cel putin 10 localitati consiliile locale au adoptat hotarari de aprobare a unui memorandum privind instituirea regiunii administrative autonome “Tinutul Secuiesc”, la propunerea Consiliului National al Secuilor.

    http://www.hotnews.ro/stiri-politic-17804856-guvernul-ponta-schimbat-din-functie-prefectul-harghita-care-atacase-instanta-memorandumul-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc-locul-sau-fost-numit-prefect-udmr.htm

    Premierul Victor Ponta a fost intampinat, duminica, la manifestarile comemorative din Pasul Nyerges, judetul Harghita, cu imnul Ungariei, transmite Mediafax. La inceputul manifestarii, fanfara din comuna Cozmeni a intonat imnul Ungariei, iar apoi a fost pusa o inregistrare cu imnul de stat al Romaniei. Premierul Ponta a salutat audienta in limba romana, dar si in limba maghiara, multumind pentru invitatia careia i-a dat curs, precizand ca stie ca va fi criticat.”Vreau sa ii multumesc presedintelui UDMR, domnul Hunor Kelemen, care mi-a facut invitatia de a fi azi alaturi de dumneavoastra. Sigur ca vom fi criticati amandoi pentru asta, dar e mai bine sa fii criticat ca faci ceva decat ca nu faci”, a spus premierul.

    http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17814995-ponta-intampinat-harghita-imnul-ungariei-sigur-vom-criticati-kelemen-hunor-care-facut-invitatia.htm

    “Valoarea unui om nu este data de greselile sale, ci de rezultatele pe care le lasa in urma lui”

    Iata rezultatele Ibolyei, care o recomanda pentru conducerea culturii si cultelor din Romania:

    Rozalia Ibolya Biro este co-acţionar, administrator sau director la societăţi comerciale înfiinţate de Alexandru Kiss, soţul unei verişoare: RCS SRL (tatăl şi mama actualei RCS-RDS), Ştirea SRL, Videovox SRL, Softpartner SRK, Alexis SRL, Lancelot SLR, Vetrolux SRL, Biolact SL, Studio Lotus SRL şi Bioland SRL… Cum se vede, este un fel de naşă ori fină de sereleuri, cu afaceri ce merg de la informatică la lapte covăsât sau presă şi afaceri cu imobile din chirpici ori beton şi cărămizi de Jimbolia! În viaţa ei politică a mai fost viceprimar la Oradea, şi a acţionat pentru înfiinţarea de clase cu predarea în limba maghiară în judeţ, apoi pentru înfiinţarea de grădiniţe şi şcoli exclusiv în limba maghiară. În fine, până şi conaţionali de-ai ei au criticat-o pentru iniţiativa ei de a monta plăcuţe cu traducerea în maghiară a tuturor străzilor din Oradea! În ultimul ei mandat de viceprimar, când la Sănătate au fost miniştri udemerişti, a montat plăcuţe bilingve cu denumirile maghiare ale secţiilor şi sălilor de la spitalele din Oradea. S-a mai pricopsit şi cu un dosar la DNA pentru conflict de interese şi abuz în serviciu. În 2013, doi lideri ai unui partid maghiar o criticau pentru că ar fi făcut dispăruţi 1,1 milioane de euro alocaţi construirii Centrului Cultural Ady Endre. Este preşedinta Consiliului Reprezentanţilor Unionali ai UDMR, iar în 2012 a fost aleasă senatoare în Camera Superioară a Parlamentului României, susţinând proiectul UDMR de modificare a Constituţiei prin eliminarea sintagmei de „stat naţional” din art.1. Rozalia Imolya Biro şi-a depus la registratura Senatului un CV în care, la rubrica„ limbi străine”, declara „limba română – nivel superior”, iar „limba engleză-nivel mediu”. Zilele trecute, la mai mult de un an după ce declara că stăpâneşte româna ca limbă străină, la „nivel superior”, ea spunea, într-o conferinţă de presă, că şi-a corectat „greşeala” şi că îşi asumă româna ca „limbă de cetăţean” (?!).

    http://www.cotidianul.ro/rozalia-ibolya-biro-primul-ministru-biped-al-culturii-romane-244178/

    Apreciază

    • Etern said, on august 6, 2014 at 8:13 pm

      Geo, f bune știrile tale. Numai că…te apucă plânsul…

      Apreciază

  4. geo said, on august 6, 2014 at 11:44 am

    Moise este reprezentat tânăr, sugerând că omul cu viață în Dumnezeu e mereu tânăr, dar și că Legea divină nu îmbătrânește, ţinând în mâini Tablele Legii, iar Ilie este reprezentat sub chipul unui bătrân cu părul lung, semnificând înțelepciunea veșnică a lui Dumnezeu.

    Mântuitorul Iisus Hristos Se află în centrul compoziţiei, în partea superioară, înconjurat de o mandorlă alcătuită din cercuri concentrice în nuanţe de albastru în degradé. Albastrul capătă aici înţelesul simbolic al lumii cereşti, dar și al întunericului supraluminos ce-L înconjoară.

    Domnul Hristos Se înfăţişează Apostolilor ca una din Persoanele Sfintei Treimi, stând de vorbă cu Moise şi cu Ilie despre viitoarea Sa Patimă, iar Faţa Sa strălucea ca soarele. Lumina ce izvorăşte din Hristos este însuși harul dumnezeiesc cel necreat care este prezent în întreaga Sa fiinţă.

    Din trupul transfigurat al lui Hristos pornesc raze, semn al slavei Domnului, care îi luminează atât pe Moise şi pe Ilie, cât şi pe cei trei Apostoli, și indică în acelaşi timp prezenţa Duhului Sfânt Care în momentul Schimbării la Faţă se manifestă și sub forma unui nor luminos (cf. Matei 17, 5).

    Hristos este îmbrăcat în veşminte albe, strălucitoare, semn al curăţiei Lui depline și al îndumnezeirii trupului Său -„Cel ce te îmbraci cu lumina ca şi cu o haină” (Psalmul 103, 2).

    În mâna stângă ţine filacterul, simbol al propovăduirii, iar cu mâna dreaptă binecuvintează.

    Spre deosebire de faţa lui Moise care strălucea de o slavă venită din afară după revelaţia din muntele Sinai (cf. Ieșirea 34, 29), Faţa lui Hristos apăru pe muntele Taborului ca un izvor de lumină, izvor al vieţii dumnezeieşti făcute accesibilă omului.

    „Arătat-a Hristos ucenicilor taina în Tabor, strălucind cu faţa mai mult decât razele soarelui, hainele Sale fiind luminoase şi albe ca zăpada, Cel ce se îmbracă, precum zice psalmistul, cu lumina ca şi cu o haină” (Canonul Utreniei din ziua Înainteprăznuirii, cântarea a V-a).

    Muntele Tabor apare în icoana Schimbării la Faţă având trei culmi: una pentru Hristos şi celelalte două pentru Moise şi Ilie. Muntele constituie un element esenţial al peisajului biblic, fiind locul privilegiat al rugăciunii; el semnifică îndepărtarea de lume şi apropierea de Dumnezeu și este locul prin excelenţă al revelaţiei dumnezeiești.

    Sfinții Prooroci Moise şi Ilie se află de o parte şi de alta a Mântuitorului, stând fiecare pe câte un pisc. Ilie se află în partea stângă a imaginii (la dreapta lui Hristos), iar Moise în partea dreaptă. Acești doi Mari Prooroci ai Vechiului Legământ sunt singurii oameni din poporul lui Israel care au văzut slava lui Dumnezeu și au auzit glasul Lui, Moise în norul luminos pe muntele Sinai (Ieșirea 34, 4-29) şi Ilie „în adiere de vânt lin” (III Regi 19, 12) pe muntele Horeb.

    Moise este reprezentat tânăr, sugerând că omul cu viață în Dumnezeu e mereu tânăr, dar și că Legea divină nu îmbătrânește, ţinând în mâini Tablele Legii, iar Ilie este reprezentat sub chipul unui bătrân cu părul lung, semnificând înțelepciunea veșnică a lui Dumnezeu.

    Amândoi stau în picioare într-o atitudine plină de cucernicie, înclinaţi către Hristos. Sunt reprezentaţi pe culmi pentru că sunt oameni ai înălţimilor duhovniceşti, desăvârșiți în virtuți. De aceea, împreună cu Hristos poartă aureolele sfințeniei.

    Potrivit unor tâlcuiri ale Sfântului Maxim Mărturisitorul, Moise reprezintă pe cei adormiți, iar Ilie pe cei vii; Moise şi Ilie evocă Şeolul (Tărâmul morţilor) și Cerul, pentru că Moise a gustat moartea, iar Ilie este viu, fiind ridicat la cer într-un car de foc. Înfăţişând alături de Hristos deopotrivă viii şi morţii, icoana afirmă că Iisus Hristos, ca Dumnezeu, are deplină putere asupra vieţii şi a morţii. Moise şi Ilie reprezintă totodată și cele două căi (moduri) de viețuire binecuvântate ale omului: căsătoria şi fecioria.

    Ei simbolizează în acelaşi timp Pronia (Moise) și Judecata (Ilie) lui Dumnezeu, dar și Legea şi Proorocii, a căror plinire este Hristos. Prezența lor trebuia să le confirme ucenicilor că Hristos nu calcă Legea și Proorocii (cum Îl calomniau iudeii), ci că Hristos este dătătorul și plinirea lor.

    Deoarece, potrivit relatării Sfântului Evanghelist Luca, Moise şi Ilie s-au arătat şi ei în slavă (9, 31), și ei sunt reprezentaţi adesea în interiorul cercului luminos. Prezenţa lui Moise ne aminteşte de experienţa sa de pe muntele Sinai când el însuşi s-a umplut de strălucire. „Iar când se pogora Moise din muntele Sinai, având în mâini cele două table ale Legii, el nu ştia că faţa sa strălucea, pentru că grăise Dumnezeu cu el.” (Ieşire 34, 29)

    Atitudinea lor exprimă deopotrivă teamă, uimire şi bucurie la vederea lui Hristos strălucind și la auzul glasului Tatălui ceresc. Deoarece ei nu sunt încă desprinşi de cele omeneşti, starea lor exprimă în același timp și contemplație și tulburare.

    Acești trei ucenici mai apropiați ai lui Hristos, care s-au învrednicit de vederea slavei lui Dumnezeu, au fost martori și ai învierii fiicei lui Iair (Marcu 5, 37) şi îi vom regăsi din nou în Grădina Ghetsimani (Marcu 14, 33).

    În dreapta icoanei se află Petru, (Ioan la mijloc, Iacov în stânga), ridicându-şi o mână spre Hristos și grăind către El să ridice trei colibe…

    Apostolii Petru, Iacov și Ioan sunt reprezentaţi căzuţi la pământ, ferindu-şi sau acoperindu-şi privirea la vederea slavei dumnezeieşti. După Sfântul Ioan Gură de Aur, doar pe acești trei ucenici i-a ales Hristos ca să li Se descopere în slavă deoarece Petru Îl iubea mult pe Hristos, Ioan era iubit mult de Hristos, iar Iacov şi-a mărturisit râvna până la jertfă pentru Hristos (fiind primul Apostol martirizat de iudei). Totodată, într-un înțeles mistic, cei trei reprezintă virtuțile care fac sufletul văzător de Dumnezeu: credința, nădejdea și dragostea.

    Prezenţa lor în număr de trei era cerută şi de Legea lui Moise pentru adeverirea publică a unei mărturii. Dacă Moise şi Ilie reprezentau Tărâmul Morţii şi Cerul, ucenicii îi reprezintă pe cei vii de pe pământ, cu toții aflați sub ocârmuirea lui Dumnezeu.

    Astfel, Vechiul şi Noul Legământ sunt reprezentate aici unificate în Hristos prin Moise şi Ilie pe de o parte, şi prin cei trei ucenici, pe de altă parte. Aducându-i de față pe cei doi mari Prooroci, Mântuitorul îi învață pe ucenici să fie desăvârșiți în blândețe (ca Moise) și în trezvie sau râvnă pentru Dumnezeu (ca Ilie) pentru a fi buni păstori ai poporului Său.

    http://www.doxologia.ro/viata-bisericii/catehism/persoane-sensuri-simboluri-ziditoare-icoana-schimbarii-la-fata-domnului

    Statul român „democratic” se mai ţine într-un fir de aţă. „Firul de aţă” nu e nici NATO şi nici UE, cum ne tot procitesc „bursierii”, oengiştii, „acoperiţii” diverselor puteri străine toleraţi de atâţia ani din interese inavuabile, din trădare groasă, din slăbiciune şi din prostie, dintr-un eşec istoric. Firul de aţă care mai ţine încă legată la un loc România este brâul Munţilor Carpaţi, care-i încurcă încă, militar şi strategic, şi pe unii, şi pe alţii, şi pe ceilalţi. Codru-i încă frate cu românul. Dar, deşi munţii noştri aur poartă, e bine ştiut că noi cerşim din poartă-n poartă.

    Frumoasa idee poetică „România”, născută în capul marelui romantic care a fost Nicolae Bălcescu, e pe cale să-şi dea obştescul sfârşit. Vi-l mai amintiţi pe Bălcescu (probabil, împreună cu prietenul său Alecu Russo), cel din „Cântarea României”? Iată-l:

    „3. Care e mai mândră decât tine între toate ţările semănate de Domnul pe pământ? care alta se împodobeşte în zilele de vară cu flori mai frumoase, cu grâne mai bogate?

    4. Verzi sunt dealurile tale, frumoase pădurile şi dumbrăvile spânzurate de coastele dealurilor, limpede şi senin cerul tău; munţii se înalţă trufaşi în văzduh ; râurile, ca brâie pestriţe, ocolesc câmpurile; nopţile tale încântă auzul, ziua farmecă văzutul… Pentru ce zâmbetul tău e aşa de amar, mândra mea ţară?…

    5. Pe câmpiile Tenechiei răsărit-au florile?… Nu au răsărit florile, sunt turmele multe şi frumoase ce pasc văile tale ; soarele înrodeşte brazda ; mâna Domnului te-a bucurat cu bunuri felurite, cu pomete şi cu flori, cu avuţie şi cu frumuseţe… Pentru ce gemi şi ţipi, ţară bogată?…

    6.Dunărea bătrână, biruită de părinţii tăi, îţi sărută poala şi îţi aduce avuţii din ţinuturile de unde soarele răsare şi de unde soarele apune ; vulturul din văzduh caută la tine ca la pământul său de naştere ; râurile cele frumoase şi spumegoase, pâraiele cele repezi şi sălbatice caută neîncetat lauda ta… O, ţară falnică ca nici una, pentru ce faţa ţi-e îmbrobodită?

    7. Nu eşti frumoasă, nu eşti înavuţită?.. N-ai feciori mulţi care te iubesc? N-ai cartea de vitejie a trecutului şi viitorul înaintea ta… pentru ce curg lacrimile tale?…”

    Ne este prea puţin cunoscută viaţa înaintaşilor noştri daci, deşi mulţi dintre noi am vrea să ştim mai multe despre ei. Până mai ieri ne era greu de înţeles dezastrul fanariot, mizeria adâncă şi generală în care s-au scufundat teritoriile româneşti sub domniile fanariote. Întreg secolul al XVIII-lea nu a lăsat aproape deloc, oricât ne-am zbate să demonstrăm contrariul, urme de cultură laică apte de a fi comparate cu cele din Europa de Vest. Şi, cu excepţia nenorociţilor domnitori trimişi de la Stambul şi a câtorva nume de generali măcelari ai acestora, nu ne-au rămas din anii fanarioţi nume de oameni de ispravă. Cum au putut cădea teritoriile româneşti într-o asemenea gaură neagră a istoriei? Iată că numai după 25 de ani de tranziţie, de la comunism şi ocupaţie sovietică (rusească) la haosul democratic de inspiraţie occidentală, începem să înţelegem prin experienţă directă, pe pielea noastră, secolul fanariot românesc.

    Bătălia pentru bastonul prezidenţial şi pentru scaunul de la Cotroceni, pentru Marele Caşcaval, scoate la suprafaţă tot putregaiul fosforescent al ultimilor 25 de ani, un sfert de secol. Închinaţi de diverse obedienţe, păpuşi găunoase manipulate de sforari necunoscuţi, bine ascunşi, puşcăriabili de diverse grade, tâmpiţi dar foarte obraznici se înghesuie să-i bage în seamă poporul nefericit, greu încercat, de la care aşteaptă votul „democratic”, dar, mai ales, să-i bage în seamă Sforarul Principal. Pentru că de el depinde totul. Şi, deşi nu este necunoscut, el nu poate fi numit. Cei mai gălăgioşi sunt spălătorii de cadavre politice de pe multiplele televiziuni anume fabricate pentru a ameţi şi prosti bietul popor. Aceleaşi maimuţe se mută de pe un canal pe altul, de la un partid la altul, şi sunt cu atât mai agresive cu cât sunt mai bine tocmite şi mai lipsite de vreo judecată personală.

    Zilele trecute, prim-ministrul britanic David Cameron, în urma studiului elaborat de o comisie a Parlamentului britanic, a atras atenţia că ţările membre NATO vecine cu Rusia nu sunt la adăpost de un atac din partea Rusiei (“[It is] also unacceptable because if we stood back and did nothing tomorrow they would be destabilising countries in the Baltic states, destabilising Romania, the neighbours of Russia will start to feel the pressure of what Putin is doing.”). În acelaşi timp, Rusia e înghesuită, agresată cu sancţiuni economice, financiare, politice ce amintesc de iresponsabilitatea tratatelor care au îngenuncheat Germania după primul război mondial, generatoare de Hitler şi de al doilea război mondial. Vladimir Putin, puternicul ţar al Rusiei, anunţa, tot zilele trecute, că Rusia nu va mai importa arme, ci le va fabrica pe toate şi în mare număr acasă. Ce va face cu aceste arme “made in Russia”, produse pe stoc şi în mari cantităţi, nu e greu de imaginat decât pentru o clasă politică europeană de cea mai slabă calitate, care nu mai vede nimic de multă vreme dincolo de burta ei mare şi nasul ei mincinos.

    Dar, dacă politicienii din marile ţări europene nu mai sunt în nici un fel comparabili cu părinţii şi cu bunicii lor, ce să mai spunem despre cloaca politică românească? Să mai amintim doar câteva versete din “Cântarea României” a lui Nicolae Bălcescu (şi a lui Alecu Russo), căci forţa lor biblică se potriveşte teribil cu clipa de faţă şi, aproape cu certitudine, cu clipele ce ne aşteaptă:

    „Dacă duşmanul vostru va cere legăminte ruşinoase de la voi, atuncea mai bine muriţi prin sabia lui, decât să fiţi privitori împilării şi ticăloşiei ţării voastre. Domnul părinţilor voştri însă se va îndura de lacrimile slugilor sale şi va ridica dintre voi pe cineva, care va aşeza iarăşi pe urmaşii voştri în volnicia şi puterea de mai înainte. (Cronică moldovenească)

    1. Domnul Dumnezeul părinţilor noştri înduratu-s-a de lacrimile tale, norod nemângâiat, înduratu-s-a de durerea plămâilor tale, ţara mea?… Nu este îndestul de smerită, îndestul de sfâşiată? Văduvă de feciorii cei viteji, plângi fără încetare pe mormintele lor, precum plâng şi jelesc femeile despletite pe sicriul mut al soţilor!

    2. Neamurile auziră ţipătul chinuirii tale ; pământul se mişcă. Dumnezeu numai să nu-l fi auzit?… Răzbunătorul prevestit nu s-a născut oare?”

    http://www.cotidianul.ro/sfarsitul-romaniei-moderne-244541/

    Apreciază

  5. Klauss said, on august 6, 2014 at 11:47 am

    Sa ne feresca Dumnezeu de mintile indracite. Acesta e o mare incercare pentru Ortodoxie. Trebuie sa intensificam rugaciunea, prea am ajuns societate de consum. De asta ne vin astfel de ispite. Biserica sa se roage, actele de caritate nu ii sunt in atributie. Sunt pe plan secundar, dar biserica a facut prioritate din acestea. Ca la catolici.

    Apreciază

  6. geo said, on august 6, 2014 at 11:49 am

    The U.S. government has long lavished overwhelming aid on Israel, providing cash, weapons and surveillance technology that play a crucial role in Israel’s attacks on its neighbors. But top secret documents provided by NSA whistleblower Edward Snowden shed substantial new light on how the U.S. and its partners directly enable Israel’s military assaults – such as the one on Gaza.

    Over the last decade, the NSA has significantly increased the surveillance assistance it provides to its Israeli counterpart, the Israeli SIGINT National Unit (ISNU; also known as Unit 8200), including data used to monitor and target Palestinians. In many cases, the NSA and ISNU work cooperatively with the British and Canadian spy agencies, the GCHQ and CSEC.

    The relationship has, on at least one occasion, entailed the covert payment of a large amount of cash to Israeli operatives. Beyond their own surveillance programs, the American and British surveillance agencies rely on U.S.-supported Arab regimes, including the Jordanian monarchy and even the Palestinian Authority Security Forces, to provide vital spying services regarding Palestinian targets.

    The new documents underscore the indispensable, direct involvement of the U.S. government and its key allies in Israeli aggression against its neighbors. That covert support is squarely at odds with the posture of helpless detachment typically adopted by Obama officials and their supporters.

    President Obama, in his press conference on Friday, said ”it is heartbreaking to see what’s happening there,” referring to the weeks of civilian deaths in Gaza – “as if he’s just a bystander, watching it all unfold,” observed Brooklyn College Professor Corey Robin. Robin added: ”Obama talks about Gaza as if it were a natural disaster, an uncontrollable biological event.”

    Each time Israel attacks Gaza and massacres its trapped civilian population – at the end of 2008, in the fall of 2012, and now again this past month – the same process repeats itself in both U.S. media and government circles: the U.S. government feeds Israel the weapons it uses and steadfastly defends its aggression both publicly and at the U.N.; the U.S. Congress unanimously enacts one resolution after the next to support and enable Israel; and then American media figures pretend that the Israeli attack has nothing to do with their country, that it’s just some sort of unfortunately intractable, distant conflict between two equally intransigent foreign parties in response to which all decent Americans helplessly throw up their hands as though they bear no responsibility.

    “The United States has been trying to broker peace in the Middle East for the past 20 years,” wrote the liberal commentator Kevin Drum in Mother Jones, last Tuesday. The following day, CNN reported that the Obama administration ”agreed to Israel’s request to resupply it with several types of ammunition … Among the items being bought are 120mm mortar rounds and 40mm ammunition for grenade launchers.”

    The new Snowden documents illustrate a crucial fact: Israeli aggression would be impossible without the constant, lavish support and protection of the U.S. government, which is anything but a neutral, peace-brokering party in these attacks. And the relationship between the NSA and its partners on the one hand, and the Israeli spying agency on the other, is at the center of that enabling.

    Tally of UN Vote on July 22, 2014 to investigate violations of international law in West Bank and Gaza (Credit: Ken Roth, Human Rights Watch)
    Tally of UN Vote on July 22, 2014 to investigate violations of international law in West Bank and Gaza (Credit: Ken Roth, Human Rights Watch)

    Last September, the Guardian revealed that the NSA “routinely shares raw intelligence data with Israel without first sifting it to remove information about US citizens.” The paper published the full top secret Memoranadum of Understanding between the two agencies governing that sharing. But the NSA/ISNU relationship extends far beyond that.

    One newly disclosed top secret NSA document, dated April 13, 2013 and published today by the Intercept, recounts that the “NSA maintains a far-reaching technical and analytic relationship with the Israeli SIGINT National Unit (ISNU) sharing information on access, intercept, targeting, language, analysis and reporting.”

    Specifically, “this SIGINT relationship has increasingly been the catalyst for a broader intelligence relationship between the United States and Israel.” Moreover, “NSA’s cyber partnerships expanded beyond ISNU to include Israeli Defense Intelligence’s [Special Operation Division] SOD and Mossad.”

    Under this expanded cooperation, the Americans and Israelis work together to gain access to “geographic targets [that] include the countries of North Africa, the Middle East, the Persian Gulf, South Asia, and the Islamic republics of the former Soviet Union.” It also includes “a dedicated communications line between NSA and ISNU [that] supports the exchange of raw material, as well as daily analytic and technical correspondence.”

    The relationship has provided Israel with ample support for both intelligence and surveillance: “The Israeli side enjoys the benefits of expanded geographic access to world-class NSA cryptanalytic and SIGINT engineering expertise, and also gains controlled access to advanced U.S. technology and equipment via accommodation buys and foreign military sales.” Among Israel’s priorities for the cooperation are what the NSA calls “Palestinian terrorism.”

    The cooperation between the NSA and ISNU began decades ago. A top secret agreement between the two agencies from July 1999 recounts that the first formal intelligence-sharing agreement was entered into in 1968 between U.S. President Lyndon Johnson and Israeli Prime Minister Levi Eshkol, and informally began in the 1950s. But the relationship has grown rapidly in the last decade.

    In 2003 and 2004, the Israelis were pressuring the NSA to agree to a massively expanded intelligence-sharing relationship called “Gladiator.” As part of that process, Israel wanted the Americans to pay hundreds of millions of dollars to fund Israeli activities. The specific proposed “Gladiator” agreement appears never to have been consummated, derailed by Israeli demands that the U.S. bear the full cost, but documents in the Snowden archive pertaining to those negotiations contain what appear to be two receipts for one or more payments of $500,000 in cash to Israeli officials for unspecified purposes:

    The surveillance-sharing relationship with Israel has expanded to include the NSA’s British and Canadian counterparts, GCHQ and CSEC, both of which actively participate in feeding the Israelis selected communications data they have collected. Several documents from early 2009, at the height of the Israeli attack on Gaza called “Cast Lead” that left more than 1,000 people dead, detail some of this cooperation.

    One top secret 2009 GCHQ project named “YESTERNIGHT” involved “Ruffle,” the British agency’s code name for ISNU. According to the document, the project involved a “trilateral (GCHQ, NSA and Third Party RUFFLE) targeting exchange agreement covering respective COMSAT accesses.” One of the “specific intelligence topics” shared between the parties was “Palestinians”, although the GCHQ document states that “due to the sensitivities” of Israeli involvement, that particular program does not include direct targeting of Palestinians and Israelis themselves. Another GCHQ document from February, 2009, describes “a quadrilateral meeting for RUFFLE, NSA, CSEC and GCHQ.”

    The British agency noted in early 2009 that it had been spying on emails and telephone numbers specifically requested by ISNU, “and they have thanked us many times over.”

    The NSA and GCHQ receive intelligence about the Palestinians from many sources. The agencies have even succeeded in inducing the U.S.-supported Palestinian Authority Security Forces (PASF) to provide them with surveillance and intelligence about other Arab groups in the region. One July 2008 GCHQ document states:

    Jordan also feeds surveillance data about the Palestinians to the NSA. One classified NSA document from 2013 describes how “NSA’s partnership with EWD [the Jordanian Electronic Warfare Directorate] is a well established, long-standing and trusted relationship dating back to the early 1980’s.” Specifically, the two agencies “cooperate on high-priority SIGINT targets of mutual interest” that includes the Palestinian Security Forces.

    The document continues: “EWD provides high-interest, unique collection on targets of mutual interest, such as the Palestinian Security Forces; EWD is the sole contributor to a large body of NSA’s reporting on this target.”

    But even as the NSA and its partners are directed by political branches to feed the Israelis surveillance data and technology, they constantly characterize Israel as a threat – both to their own national security and more generally to regional peace. In stark contrast to the public statements about Israel made by American and British officials, the Snowden archive is replete with discussions of the Israelis as a menace rather than an ally.

    NSA documents previously published by the Guardian stated that “one of NSA’s biggest threats is actually from friendly intelligence services, like Israel.” Another notes that the National Intelligence Estimate ranked Israel as “the third most aggressive intelligence service against the U.S.”

    British officials have a similar view of the Israelis, describing them as a “very real threat to regional stability.” One top secret GCHQ planning document from 2008 notes that “policy makers remain deeply concerned over the potential threat that Israel poses to a peaceful resolution of the Iran problem, and to some of Israel’s less desirable activities in the region.” Moreover, “Israel’s thinking on the long-term threat offered by Iran to its fundamental foreign policy strategy of armed deterrence may create very real threats to regional stability in 2009.”

    The NSA’s 2007 Strategic Mission List, identifying priorities for surveillance targeting, repeatedly identifies Israel as one of the leading threats in a diverse range of areas, including: “Combating the threat of development of weapons of mass destruction” and “delivery methods (particularly ballistic and nuclear-capable cruise missiles).” The “focus area” for that concern is “WMD and missile proliferation activities,” and one of the leading threats is listed as “Israel (cruise missiles).”

    The NSA internal discussion from that document regarding “Mastering Cyberspace and Preventing an Attack on U.S. Critical Information Systems” includes a subheading on “FIS [financial/banking system] threats.” The nations identified as the leading FIS threats include India, North Korea, Cuba and Israel. Similarly, Israel appears on the list of countries believed by the NSA to be “Enabling EW (producers/proliferators).”

    Another section of the threat assessment document is entitled “Foreign Intelligence, Conterintelligence; Denial & Deception Activities: Countering Foreign Intelligence Threats.” It is defined as “Espionage/intelligence collection operations and manipulation/influence operations conducted by foreign intelligence services directed against U.S. government, military, science & technology and Intelligence Community.” The countries posing the greatest threat: “China, Russia, Cuba, Israel, Iran, Pakistan, North Korea, France, Venezuela, and South Korea.”

    Asked about its cooperative relationship with Israel, an NSA spokesperson told the Intercept: “We are not going to comment on specific intelligence activities and relationships. The fact that intelligence services sometimes cooperate in a lawful and appropriate manner mutually strengthens the security of both nations. Whenever NSA shares intelligence information or technology, we comply with all applicable laws and rules.” A GCHQ official refused to comment on the record beyond the agency’s standard boilerplate claiming its activities are legal and subject to “rigorous oversight.”

    Legal or not, the NSA’s extensive, multi-level cooperation with Israeli military and intelligence agencies is part of a broader American policy that actively supports and enables Israeli aggression and militarism. Every Israeli action in Gaza has U.S. fingerprints all over it. Many Americans may wish that the Israeli attack on Gaza were a matter of no special relevance or concern to them, but it is their own government that centrally enables this violence.

    https://firstlook.org/theintercept/2014/08/04/cash-weapons-surveillance/

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17814799-conflictul-din-gaza-copil-palestinian-fost-ucis-dupa-intrarea-vigoare-armistitiului-temporar.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17808888-der-spiegel-israelul-interceptat-telefonul-secretarului-american-john-kerry.htm

    http://www.gandul.info/puterea-gandului/cand-genocidul-e-permis-13025273

    Apreciază

  7. Florin said, on august 6, 2014 at 11:54 am

    Deci inca nu e clar. Acel consiliu vrea ca femeile sa calce pe acel teritoriu, cu argumentul ca este teritoriul intregii lumi platitoare de taxe si impozite? sau vor ca femeile sa intre in bisericile ortodoxe de acolo si in felul asta sa incalce o regula?
    Daca ereziia aia de consiliu este formata din toate ratacirile lumii, inseamna ca, doar ratacitii vor ABOLIREA AVATONULUI. De ce spun asta? Pt ca de cand sunt manastiri ortodoxe acolo, nu cred ca s-au gasit femei sau barbati ortodoxi care sa vrea ABOLIREA AVATONULUI.
    Dar de ce nu isi fac ratacitii biserici doar pentru ei si sa intre acolo cine vrea si sa faca ce vrea si sa nu se mai bage pe ortodoxi. Vor zice…ortodoxii au ocupat de mult acel munte si cand au iesit bisericile (sectele lor) erau deja stabilite toate hotatele. La vremea aia era in Grecia ca si acum majoritatea ortodoxa si a fost de acord sa ramana muntele doar pentru monahi ortodoxi. Bun! Acum de ce nu isi fac fiecare in tara sa, dupa orientarea majoritatii lor, ce fel de asezaminte doresc si pe ce teritorii doresc ei. Aaa nu le mai da nimeni acum pe moaca atatea terenuri? sa ii sponsorizeze sponsorii lor care detin fabricile de bani.
    De aici putem intari concluzia ca sectarii au doar interesul sa dezbine si sa strice biserica ortodoxa. Ei mor de capra vecinului… de ce sa duca monahii aia viata curata acolo!!! hmm hai sa ii ispitim si cu femei ca astea le lipseau.
    Doamne fereste, maine, poimaine, vom auzi rataciti care, nu vor mai suporta sa ne ne vada cum ne inchinam pe strada sau in bisericile ortodoxe sau la icoane sau la moaste de sfinti, pe motiv ca sunt lezati sau jigniti cei ce nu sunt ortodoxi sau nu cred in Iisus Hristos. Si iar cei drepti vor fi numiti nebuni si cei care sun nebuni se vor numi drepti.
    Asta este drumul nostru fratilor! Vremurile astea ne-au fost lasate noua si noi trebuie sa le trecem asa cum ii place Domnului nostru.
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  8. geo said, on august 6, 2014 at 11:56 am

    http://adevarul.ro/international/europa/ramasi-munitie-400-soldati-ucraineni-s-a-retras-rusia-1_53df56b80d133766a8fee70b/index.html

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/lupte-violente-in-ucraina-ministrul-apararii-armata-este-aproape-de-victorie-impotriva-insurgentilor-din-sud-estul-tarii-674573.html

    http://www.antena3.ro/externe/onu-tragedie-umanitara-in-irak-dupa-capturarea-orasului-sinjar-de-jihadisti-200-000-de-oameni-au-262452.html

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/secretarul-general-al-nato-despre-tragedia-mh17-avem-informatii-care-indica-faptul-ca-separatistii-prorusi-sunt-cei-vinovati-674575.html

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17808950-criza-din-ucraina-sase-civili-ucisi-donetsk.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17814371-rusia-efectua-exercitii-militare-100-aparate-zbor-langa-ucraina.htm

    http://www.gandul.info/international/germania-renunta-la-un-proiect-militar-cu-rusia-din-cauza-crizei-ucrainene-13029692

    http://www.capital.ro/obama-armele-nucleare-sunt-din-nou-in-discutie.html

    http://www.b1.ro/stiri/externe/armata-ucraineana-a-patruns-in-orasul-donetk-unde-au-loc-lupte-intense-88597.html

    http://www.mediafax.ro/politic/melescanu-nato-sa-identifice-ce-din-razboiul-hibrid-din-ucraina-este-sub-incidenta-articolului-5-13036993

    http://www.mediafax.ro/externe/rusia-avertizeaza-republica-moldova-ca-exista-riscul-destabilizarii-situatiei-in-transnistria-13034011

    http://www.mediafax.ro/externe/noi-manevre-militare-rusesti-in-apropierea-frontierei-cu-ucraina-rusia-se-pregateste-pentru-respingerea-unui-atac-masiv-cu-rachete-13031056

    http://www.mediafax.ro/externe/rasmussen-statele-nato-trebuie-sa-suplimenteze-eforturile-pentru-a-contracara-rusia-ne-confruntam-cu-cea-mai-mare-provocare-de-la-sfarsitul-razboiului-rece-13039666

    http://www.romaniatv.net/ucraina-rusia-cere-reuniune-de-urgenta-a-consiliului-de-securitate-al-onu-privind-situatia-umanitara_162719.html

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17825163-criza-din-ucraina-lupte-intese-portile-donetskului.htm

    http://www.hotnews.ro/stiri-international-17821727-new-york-times-rusia-isi-intareste-pozitiile-militare-granita-ucraina-unde-putea-interveni-partea-separatistilor.htm

    http://adevarul.ro/international/europa/rusia-dubleaza-numarul-soldatilor-mobilizati-granita-ucraina-1_53e105a30d133766a8089cb5/index.html

    http://jurnalul.ro/stiri/externe/putin-ordona-elaborarea-unor-masuri-de-riposta-impotriva-sanctiunilor-occidentale-674723.html

    Neoconii si slugile lor, idiotii utili, cum le zicea lenin, isi freaca miinile de bucurie in speranta izbucnirii unui razboi, mondial daca se poate, cu atit mai mari vor fi incasarile lor…

    Apreciază

    • andrei-d said, on august 6, 2014 at 12:20 pm

      „Vrei, nu vrei Dumnezeu exista. Acum e pe crezute, mai tarziu va fi pe vazute.” unii nu sunt constienti de ce le debiteaza creierasul…eu cred ca si crestini ortodocsi sunt care tagaduiesc pe Mantuitor, insa fara sa stie „de ce” ii cam mustra constiinta si vorbesc cu frica, dar o ignora…ar trebui sa asculte de ea.

      Apreciază

    • Giovanni Onika said, on august 8, 2014 at 2:28 pm

      Exact ! De ce toata lupta se duce impotriva Lui Iisus. De ce totul e Anti-Hristos, Satanismul e o lupta impotriva Lui Dumnezeu crestin. Tot simbolismul lor e intors impotriva crestinismului, cruci intoarse, nu am vazut nici un Buda cu picioarele in sus, nu am vazut nici un Antibudist, AntiAlah . La sfarsit zic ca va veni Anticristul, duca-s-ar pe pustie. De cand e lumea , necuratii astia impotriva lui Dumnezeu Iisus lupta si nu-L suporta, pentru ca El este adevarul si asta-i arde. Numai si faptul asta trebuie sa ne intareasca credinta si convingerea ca noi avem calea ce dreapta, calea spre Dumnezeu Cel Viu , Cel Adevarat, cand vedem cu cata inversunare lupta impotriva Lui si acest lucru ii da de gol daca se poate zice asa. Daca ar fi o minciuna nu si-ar bate capul, dar tocmai asta e sigura lor lupta si disperare sa-L alunge pe Dumnezeu din sufletele oamenilor, e sigurul lor dusman. Da pentru ca El e Adevarul, Calea si Viata ! Doamne ajuta-ne si ne da putere si imulteste credinta noastra, spre mantuirea noastra.

      Doamne apara-ne si ne iarta !

      Apreciază

  9. andrei-d said, on august 6, 2014 at 12:16 pm

    Abolirea Avatonului, dupa cum spune un Sfant din Munte, e inceputul sfarsitului, Maica Domnului va parasi Sf Munte pentru totdeauna iar sfrsitul ne va fi cu mult mai aproape…

    Apreciază

  10. valentin dorneanu said, on august 6, 2014 at 12:28 pm

    acel consiliu e blestemat

    Apreciază

  11. valentin dorneanu said, on august 6, 2014 at 12:28 pm

    nu sunt de acord niciodata cu intrarea femeilor in sfantul munte

    Apreciat de 1 persoană

  12. o oarecare said, on august 6, 2014 at 12:30 pm

    Nu le este de folos femeilor sa intre in Athos, chiar daca legea omeneasca le-ar permite. Femeile trebuie sa respecte dorinta Maicii Domnului, adica legea dumnezeiasca. Femeia ar trebui sa-si asume misiunea de femeie si sa se imbrace precum Maica Domnului, nu sa caute să-i faca in ciuda Preasfintei Nascatoare. Athosul este in primul rand muntele Ei si dorinta ei trebuie ascultata.

    Apreciat de 1 persoană

    • preot-duhovnic said, on august 6, 2014 at 3:24 pm

      Lucifer a pregatit terenul si prin tarnosirile facute de arhiereii nostri. Dupa sfintirea bisericilor, arhiereii baga prin fata SFINTEI MESE nu numai femei, dar si pagani, eretici si catehumeni. De ce si-or fi batand joc de Sfantul Duh care sfinteste Altarul ala? De ce nu baga lumea prin Altar inainte de inceperea sfintirii? De ce dupa? Stiti ce scrie in arhieraticon (cartea de slujba a arhiereului)? Ca e asa…un obicei in unele parti… (vezi pagina 172)

      Priviti cum Liturghia ii da afara pe toti cei chemati-catehumeni-nebotezati, pe pagani si pe eretci, iar slujitorii azi fac slujbe cu ei si ii mai baga si prin Sfantul Altar, prin fata SFINTEI MESE!!!!!!!!!

      Preotul: Ca şi aceştia împreună cu noi să slăvească preacinstitul şi de mare cuviinţă numele Tău, al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor.

      Strana: Amin.

      Preotul zice:

      Câţi sunteţi chemaţi, ieşiţi.

      Cei chemaţi, ieşiţi.

      Câţi sunteţi chemaţi, ieşiţi.

      Ca nimeni dintre cei chemaţi să nu rămână.

      Câţi sunteţi chemaţi, ieşiţi.

      Cei chemaţi, ieşiţi.

      Câţi sunteţi chemaţi, ieşiţi.

      Ca nimeni dintre cei chemaţi să nu rămână.

      DUMNEZEIASCA LITURGHIE
      A SFÂNTULUI IOAN GURĂ DE AUR
      Arhiepiscopul Constantinopolului

      Apreciază

      • o oarecare said, on august 7, 2014 at 5:13 pm

        E bine ca ati adus in discutie acest subiect. Ce sa caute o femeie in altarul unei biserici de curand sfintite. Eu stiu de asemenea de la un om cu viata sfanta ca femeia nu trebuie sa mearga prin altar la sfintiri de biserici, chiar daca i se permite. E un obicei masonic, cred. Acolo se sfinteste femeia? Adica nu este dusa prin altar la botez, cand este curata, si se duce singura prin altar la sfintiri de biserici!

        Apreciat de 1 persoană

  13. geo said, on august 6, 2014 at 12:33 pm

    cuvintul ortodox este fostul razbointrucuvint…

    Apreciază

  14. nikodim said, on august 6, 2014 at 2:13 pm

    „CMB da speranta femeilor ce doresc sa intre in Muntele Athos”…Femelele antropoide care indraznesc sa spere a intra in Muntele Athos, cu ajutorul presiunilor si marsaviei ecumeniste, oare sunt chiar femei?

    Apreciază

  15. ORTODOXIE said, on august 6, 2014 at 4:21 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  16. Iani said, on august 6, 2014 at 4:27 pm

    La ce le foloseste acelor femei sa intre in Sf Munte ? Daca sunt femei credincioase, au destule manastiri in toata Grecia unde pot merge, inclusiv la Meteora. Daca sunt femei credincioase respecta aceasta interdictie, care este din vointa Maicii Domnului si este de multe secole.
    Abolirea avatonului va reamintesc, va insemna ca vor intra si la Frasinei, unde Sf Calinic a instituit blestem pentru femeile care intrra acolo sui multe au murit din cauza asta pana acum. Doamne fereste !
    Oricum, este un semn al sfarsitului, clar. Calugarii vor pleca de acolo daca vor intra femeile.

    Apreciază

  17. cristi o. said, on august 6, 2014 at 8:10 pm

    CMB=Consiliul Mondial al slugilor lui Belzebuth, unealta marsava a masoneriei. Ce sa caute femeile in Sfantul Munte? Sa-si faca vreo spurcaciune de sediu de „liga feminista” pro avort, pro cip si pro guvernare mondiala antihristica in Gradina Maicii Domnului? Au facut papistasii niste experimente satanice, cu ani in urma (nu stiu daca mai sunt de actualitate), cu manastiri mixte, unde, asa-zisii calugari si asa-zisele calugarite aveau chiar voie sa doarma impreuna. Sa ne asteptam la tot felul de aberatii de la adoratorii guvernului mondial… Toate uraciunile eretice au ajuns sa-si faca de cap prin ortodoxie. BOR ar trebui sa paraseasca imediat ceata lepadatilor de Dumnezeu, numita CMB!

    Apreciază

  18. Aurora said, on august 6, 2014 at 11:47 pm

    Daca intra toapele in Athos vine sfarsitul.

    Apreciat de 2 persoane

  19. Ecaterina said, on decembrie 15, 2015 at 2:25 pm

    „dând femeilor speranțe.” Speranțe la ce? Că după ce faci una ca asta te așteaptă iadul veșnic. Ce-i trebuie unei femei ortodoxe să se ducă acolo?. Poate doar dacă este posedată. Sau drogată. Altfel nu reușesc să înțeleg.

    Apreciază

  20. viorel said, on septembrie 8, 2016 at 11:50 pm

    Cei Din Cmb vor sa arate femeilor ca sunt mai buni ca insusi Dumnezeu

    Apreciază

  21. […] Consiliul Mondial al Bisericilor vrea ABOLIREA AVATONULUI. Adica femeile sa poata intra in Sfantul M… […]

    Apreciază

  22. […] Consiliul Mondial al Bisericilor vrea ABOLIREA AVATONULUI. Adica femeile sa poata intra in Sfantul M… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.