SACCSIV – blog ortodox

Noi presiuni pentru ca MUNTELE ATHOS sa poata fi vizitat de FEMEI?

Posted in FEMEIA, feminismul, Muntele Athos by saccsiv on noiembrie 14, 2013

   Iata ce putem citi in articolul Manastirea Hilandar, Muntele Athos, ar putea fi vizitata de femei in scurt timp:

Un grup de deputați de sex feminin din Parlamentul European, a cerut Greciei să elimine un regulament, în funcție de care femeile sunt strict interzise pentru a vizita Sfântul Munte.

Solicitarea spune că legea “încalcă egalitatea de gen și introduce o discriminare împotriva femeilor, care nu este în concordanță cu democrația”. În același timp, anunțurile au apărut în presa sârbă, oferindu-se femeilor “pelerinaj la Sfântul Munte”, la pretul de 100 – 200 euro. O serie de ONG-uri din Serbia vor să faca demersuri pentru accesul femeilor in Sfantul Munte .

“Ideea de deschidere a Sfântului Munte pentru femei,  apare ca un atac frontal al noii ordini mondiale asupra creștinismului răsăritean sub masca de eliminare a comunităților tradiționale, introducerea democrației și dezvoltarea afacerilor turistice moderne. Acest lucru vine din cercurile feministe din SUA și comunitatea LGBT (in Romania asociatia ACCEPT), care dispun de resurse nelimitate și vor distruge pur și simplu tradiția creștină ortodoxă sub pretextul îngrijorarii pentru egalitatea de șanse “, a declarat Veljko Djuric Misina, istoric bisericesc.

Este cunoscut faptul că femeile nu pot pune piciorul pe Sfântul Munte, pentru că Maica Sfântă a lui Dumnezeu a interzis aceasta, atunci când Ea a vorbit în 442 fiicei lui Teodosie cel Mare, ce se afla in vizita la mănăstirea Vatopedi. De atunci, nici unei femei nu i s-a permis să meargă în grădina Maicii Domnului.

Proorociile spun ca, atunci cand vor intra femeile in Sfantul Munte, va pleca si icoana PORTARITA  de la Iviron, singura pe mare.

http://inserbia.info

CITITI SI ARTICOLUL: http://marturisim.ro/femei-in-athos-grecia-aflata-sub-presiuni-internationale/

CITITI SI ARTICOLUL: http://marturisim.ro/mai-explicit-avatonul-de-ce-nu-au-voie-femeile-in-sfantul-munte-athos/

Comentariu saccsiv:

   Este citat probabil articolul:

Hilandar To Be Visited By Women Soon?

Cititi va rog si:

Articolul zilei (10.09.2010): Detalii despre presiunile facute de cei ce au bagat bani grei in restaurarea manastirilor, pentru a fi acceptate femeile in Muntele Athos

 

Tagged with: ,

20 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on noiembrie 14, 2013 at 12:23 pm

    Se va intampla si asta cu siguranta, pentru au spus parintii ca atunci cand vor intra femeile in Athos se va distruge acest Munte al Ortodoxie si va fi un semn clar ca lepadatura de antihrist va aparea.

    Apreciază

    • lumeasicerul said, on noiembrie 14, 2013 at 11:07 pm

      E îmbucurător și reconfortant să vezi că primele persoane care au luat atitudine împotriva piciorului în ușă al neo-păgânilor, sunt femeile.

      Asta ne indică faptul că lucrează conștiința și trezvia la femei- deci e fals că toate doamnele sunt afectate de această interdicție.

      INTERESUL TURISTIC N-ARE CE CĂUTA ÎNTR-UN MEDIU SPIRITUALIZAT,

      NU E UN ARGUMENT DECÂT PT MINȚILE ȘUBREDE !

      Chiar și forfoteala de acum deranjează monahii de la rânduielile pe care de bună-voie le-au ales.

      N-au plecat din lume ca să dea tot de lume,gălăgie și intrigi ale unora care merg în Munte mânați de o iscodire demoniacă.

      Majoritatea profețiilor despre Muntele Athos indicau faptul că liniștea muntelui se va tulbura din INTERIOR, deci VIEȚUIREA MONAHILOR E BAROMETRUL, în funcție de care va fi menținută sau nu, interdicția.

      Puneți vă rog link și către profeția sfântului Nil(sau alte profeții) în care se vorbea despre decăderea muntelui ca o consecință a scăderii vieții duhovnicești, ca să înțelegem semnele căderii.

      Apreciază

      • lumeasicerul said, on noiembrie 14, 2013 at 11:17 pm

        (mă refeream la atitudinea critică și pertinenta a femeilor postată la comentarii.).

        Probabil că există și ONG-uri conduse de femei sau cu membre feminine active, care se opun profanării sacralității Sfântului Munte.

        Probabil că păgânii care au întaintat inițiativa n-au văzut nici 2% din clădirile istorice ortodoxe, dar vor să dea buzna într-un loc ce va aduce blestemul asupra lor.

        Apreciază

      • Munteanu Irina said, on noiembrie 15, 2013 at 11:52 am

        Da ar trebuii ca femeile ortodoxe din toata lumea ortodoxa sa  se uneasca si sa  contrabalanseze aceasta influenta nefasta a feministelor si intr-adevar sa lupte impotriva acceptarii femeilor in Muntele Athos, ca vazand acele biete femei- barbat sa ia exemplu sa vada ca tot niste femei se smeresc si accepta cu sufletul plin de pace si bucurie  sa nu calce vreodata in Muntele Sfant al Ortodoxiei.

        Apreciază

      • Irina said, on noiembrie 15, 2013 at 11:46 am

        Da manastirie trebuiesc vizitate doar de oameni cu credinta, care cauta un sfat duhovnicesc de la vreun parinte si nu de cei in cautare de atractii turistice. ca statiunile si altele. Dar Dumnezeu este rabdator si ingaduitor si ii rabda si pe acesti iscoditori ai manastirilor ca poate ii intoarce prin vreun parinte cu har. De aceea nu cred ca ideea de a merge oamenii la manastiri este gresita, pentru ca intotdeauna manastirile au fost o oaza de liniste si de revigorarea duhovniceasca a mirenilor. Si marii cuviosi coborau din munti in manastiri pentru a intarii si salva sufletele oamenilor, pentru ca tocmai asta este diferenta intre calugarii budisti ce fug de lume in mod egoist doar pentru ei insisi si calugarii ortodocsi ce pleaca din lume pentru lume, si o iau cu ei in rugaciunile lor si cand este nevoie vorbesc lumii. Dar monahismul din pacate decade nu atat din cauza oamenilor care frecventeaza manstirile de cand ele exista ci mai degraba din cauza patrunderii si in manastiri a duhului lumesc pentru ca aceste caderi ce se petrec in lume se resfrang intr-o oarecare masura si asupra manastirilor si bisericilor desi nu ar trebuii sa fie asa.

        Apreciază

  2. Maria said, on noiembrie 14, 2013 at 2:17 pm

    Nu vor intra femeile niciodata in Sfantul Munte , pentru ca vor pati ca mama Monicai fost Columbeanu , cand a ignorat cu buna stiinta avertismentul de a nu urca la manastirea interzisa femeilor .
    Va mai amintiti accidentul aviatic din 2004 , cand elicopterul cu cativa ierarhi , monahi si preoti , in care se aflau si doua femei , voind sa calce in Sf Munte , s-a prabusit in marea Egee ?
    Elicopterul voia sa survoleze Sf Munte sa faca cateva ture in jurul Sf Munte , probabil cu scopul de a face o evaluare , din punct de vedere turistic , pentru ca erau dezbateri mari in Grecia cu acest subiect .
    Din presa vremii :”In afara de patriarhul Alexandriei si a intregii Africi , in varsta de 55 de ani , in elicopter se mai aflau fratele sau Ghiorghios Papapetrou ,doi mitropoliti ai Bisericii de Alexandria si alti patru ierarhi , la care se adaugau cinci membri ai echipajului (din care doua femei ).Patriarhul ecumenic Bartolomeu , care se afla la Bruxelles si-a exprimat „profunda durere”.Patriarhul Alexandriei urma sa participe , duminica la o ceremonie religioasa la Manastirea Vatopedu .Ultimul semnal de la elicopter a fost receptionat la ora 10,54 ,in timp ce se afla la 10 mile in largul peninsulei Halkidiki .Potrivit unui purtator de cuvant al guvernului elen , elicopterul a intarziat la aterizare , deoarece patriarhul a dorit sa faca un tur al Muntelui Athos , survoland toate manastirile .Cauza prabusirii aparatului este cel mai probabil „un accident” a declarat un responsabil din Statul Major grec .”
    De atunci , nimeni nu a mai adus vorba de implementarea turismului in Gradina Maicii Domnului , iar nicio femeie nu a mai indraznit sa doreasca sa urce in Sfantul Munte .
    Au fost cazuri in care femeile au primit pedeapsa capitala , atunci cand se aflau in zona interzisa de Maica Domnului si intentionau sa urce in Sf Munte .
    Cat de prost trebuie sa fii , sa te razboiesti cu Maica Domnului ???
    Toti cei care au intentii contrare Maicii Domnului , vor fi trantiti in marea Egee .
    Aceasta insula sacra , este opera Maicii Domnului , Ea a intemeiat manastirile si tot Ea a interzis cu desavarsire accesul femeilor , iar turismul presupune accesul tuturor . In acest loc cat si la Ierusalim in locurile unde a trait , propovaduit si patimit Mantuitorul sunt cele mai sfinte locuri de pe Planeta .

    Apreciază

    • Irina said, on noiembrie 15, 2013 at 11:27 am

      Da intr-adevar Maica Domnului este cea care pazeste acest Munte Sfant, dar am citit mai de mult un articol in care era prezentata profetia unui cuvios din Athos care a spus ca din cauza duhului lumesc ce va intra si in Muntele Athos la un moment dat si care va duce la decaderea morala la monahilor de acolo, va fi un moment cand vor intra femeile in Athos si ca aceasta va fi un semn al Sfarsitului lumii. Eu sper sa nu fie adevarat ceea ce a spus acel cuvios, si ca Maica Domnului va ocrotii in veci Centrul Ortodoxiei, Muntele Athos.

      Apreciază

  3. mihai444 said, on noiembrie 14, 2013 at 4:07 pm

    Apreciază

  4. Aurora said, on noiembrie 14, 2013 at 7:16 pm

    Daca vor urca parasutele pe Sfantul Munte, va veni fiul pierzarii. Poate prin mila Domnului se va mai amana acest moment, dar de venit, tot va veni. Construirea templului din Ierusalim si incalcarea Avatonului sunt cele doua semne clare a apropiatei veniri a lui Antihrist.

    Apreciază

  5. minionita said, on noiembrie 14, 2013 at 8:18 pm

    Eu cred ca cel mai bine ar fi sa lansa o petitie prin care sa solicitam tuturor ortodocsilor si ai ales femeilor sa respinga orice masuri de natura sa schimbe regula referitoare la accesul in Muntele Athos. Si ar trebui sa lansam invitatii pe site-urile ortodoxe din Rusia, Grecia, Bulgaria etc sa procedeze la fel.

    Apreciază

  6. o oarecare said, on noiembrie 14, 2013 at 9:13 pm

    Dumnezeu sa le cheme la pocainta si la rugaciune pe toate femeile de pe glob. Athosul femeii e smerenia si rugaciunea. Vai de femeia care imprastie sminteala. Vai de femeia care va merge in Athos. Daca nici de Maica Domnului nu asculta, se va lovi de mania lui Dumnezeu.

    Apreciază

  7. Aurora said, on noiembrie 14, 2013 at 10:48 pm

    Va spun o intamplare petrecuta in urma cu vreo 40 de ani. Mi-a fost povestita de de insasi persoana care a trait-o. O femeie s-a dus cu sotul in Muiereasca, urmand ca el sa mearga la manastire la Frasinei sa se inchine, iar ea a ramas la gazda unde trasese. Dupa plecarea sotului ei, s-a gandit totusi sa se plimbe si ea un pic prin comuna. Asa ca si-a luat fiul de mana (acesta avea pe atunci vreo 6 ani) si a iesit sa dea o tura prin localitate. Pe drum, ce-i dadu in gand ? Sa se duca in directia manastirii, nu ca sa urce, caci stia ca nu e voie, ci sa o vada de la distanta, asa gandea ea. Insa nu stia in ce directie s-o apuce. Si cum gandea asa, deodata i-a aparut in fata un batran cu parul alb si cu barba lunga care avea in mana un bat lung. Batranul i s-a parut deosebit pentru ca avea o statura foarte inalta si o privire foarte patrunzatoare.. De cum a aparut in fata ei a intrebat-o ce cauta si ea i-a raspuns ca ar vrea sa vada manastirea macar de la distanta, fara sa se apropie, dar nu cunoaste drumul. Atunci batranul i-a aratat o directie in care sa mearga si s-a facut nevazut. Mergand pe drumul indicat de el, ajuns exact in centrul comunei, deci nu unde voia ea sa ajunga. Cred ca ati inteles cu totii ca acel batran nu era nimeni altul decat Sfantul Calinic, iar batul din mana lui era carja sa episcopala. I-a aratat o directie eronata intentionat pentru a o impiedica sa se apropie de locul oprit. Deci nu avem voie nici macar sa privim de la distanta spre Frasinei. Dar sa mergem in Athos ? Nici prin gand sa nu ne treaca asa ceva! Sa mearga acolo doar barbatii. Asa a stabilit Maica Domnului. Caprele raioase, feministele isterice si nerusinate nu inteleg ca n-ai voie pe Muntele Athos daca esti femeie. Ele au pierdut de mult buna-cuviinta si nu stiu ce e aia opreliste, vor doar drepturi. Din cauza unor asemnea ticaloase se poate abate urgia si asupra noastra. Sa ne pazeasca Maica Domnului si Sfanta sa Icoana Portarita de toate napastele !

    Apreciază

    • Irina said, on noiembrie 15, 2013 at 11:34 am

      Cu privire la Athos femeile au voie sa priveasca muntele de la o anumita distanta. Din cate stiu este un vaporas care ofera crestinelor o croaziera in jurul Sfantului Munte. Oricum ai dreptate Aurora nu ar trebuii nici sa priveasca femeile acel Sfant Munte, feministele astea sarcele nu-si dau seama ca se abat de la scopul pentru care au fost create. M-am ingrozit de ceea ce au spus niste frati despre femeile din Germania si cred ca din tot Occidentul care si-au pierdut feminitatea si rolul pe pamant.

      Apreciază

  8. Mirela said, on noiembrie 16, 2013 at 9:04 pm

    Eu cred că nu feministele sunt cele care au venit cu ideea încălcării avatonului, ci elitele care luptă de secole împotriva ortodoxiei. Să ne amintim de declaraţia pe care Nick Rokefeller i-a făcut-o lui Aaron Russo despre mişcarea feministă (despre cine stă în spatele acesteia şi care îi sunt scopurile reale). Părerea mea este că un mediu auster ca Athosul nu ar stârni interesul unor femei fără nici o legătură cu Dumnezeu, ci suscită doar interesul sataniştilor illuminati, care urăsc ortodoxia şi pe Hristos şi care caută să urgenteze instalarea NWO. Chiar dacă femeile sunt scoase la înaintare, consider că lupta adevărată e a altora.

    Apreciază

  9. […] Noi presiuni pentru ca MUNTELE ATHOS sa poata fi vizitat de FEMEI? […]

    Apreciază

  10. […] Noi presiuni pentru ca MUNTELE ATHOS sa poata fi vizitat de FEMEI? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.