SACCSIV – blog ortodox

ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 26 mai 2014. “NEVOIA IMINENTA”: comemorarea a 50 de ani de la RIDICAREA ANATEMELOR

Posted in papa Francisc I, Patriarhul BARTOLOMEU by saccsiv on mai 21, 2014

Dupa cum stiti:

PAPA FRANCISC I si PATRIARHUL BARTOLOMEU impreuna la IERUSALIM intre 24 – 26 mai. RUGACIUNE COMUNA

francis_and_bartholomew_march_20_2013

   Iata ce aflam din articolul Patriarhul Ecumenic Bartolomeu se va întâlni cu Papa Francisc în perioada 24 -26 mai:

Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, se va întâlni cu Papa Francisc I în perioada 24 – 26 mai 2014 în Orașul Sfânt, Ierusalim.

Scopul imediat al acestei întâlniri este de a comemora aniversarea a cincizeci de ani de la întâlnirea predecesorilor lor, Papa Paul al VI-lea și Patriarhul Atenagora I. Atunci a fost prima dată în peste 500 de ani când un Patriarh Ecumenic s-a întâlnit cu un Papă al Romei. Această întâlnire istorică a dus la ridicarea anatemelor (7 decembrie 1965) care existau între cele două Biserici date reciproc cu aproape o mie de ani în urmă, în anul 1054.

Nevoia iminentă a unei astfel de întâlniri a fost afirmată și în martie 2013 la înscăunarea Suveranului Pontif. Într-o manifestare a iubirii creștine și a respectului reciproc, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a participat personal la înscăunarea Papei Francisc. Astfel, aceasta a fost prima dată înregistrată în istorie când un Primat al Constantinopolului participă la numirea Întâistătătorului Romei. În timpul acestor zile festive, acordul comemorării acestei aniversări remarcabile s-a născut în cadrul întâlnirii lor private.

Iată ce declară Sanctitatea Sa despre întâlnirea cu Papa Francisc din Ierusalim:

„Cu bucurie și un simț statornic al fraternității, așteptăm cu nerăbdare întâlnirea comemorativă cu prea iubitul nostru frate în Hristos, Sanctitatea Sa Papa Francis ce va avea loc mai târziu în acest an în Cetatea Sfântă de la Ierusalim. Această aniversare a cincizeci de ani de la  întâlnirea istorică dintre Papa Paul al VI-lea și predecesorul nostru memorabil, Patriarhul Atenagora, este o ocazie excepțională de a aprofunda legăturile frățești dintre Sfinții Apostoli Petru și Andrei, pentru că ei au fost întemeietorii ambelor Scaune. De aceea, urmând modelul Papei Paul al VI-lea și al Patriarhului Atenagora, ne exprimăm dorința de a întări relațiile dintre Biserica Catolică și Biserica Ortodoxă. În urmă cu două mii de ani, în Ierusalim a strălucit Lumina din Mormânt. Fie ca tot în Ierusalim să strălucească cu putere lumina păcii, a încrederii reciproce și a iubirii aproapelui, de dragul celor două Biserici ale noastre și de dragul lumii întregi.”

   Comentariu saccsiv:

   Ereticul papa o fi frate cu patriarhii masoni ai Constantinopolului, nu cu ortodocsii:

O scurta cronologie ortodoxa a apostaziei vremurilor noastre

   Cititi va rog si:

La „Nasul” (B1TV), MASONII se lauda ca PATRIARHUL ECUMENIC ATHENAGORAS (cel ce a ridicat anatema de la 1054) a avut GRADUL 33 … (adica se inchina lui LUCIFER)

PROFETIA PARINTELUI ELPIDIE: „Voi, cei mici, îl veţi vedea pe ANTIHRIST”. Despre noul papa – profetul mincinos, razboi, foamete, ELITE, cipuri. Text integral preluat din revista Atitudini

 

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Irina said, on mai 21, 2014 at 7:15 pm

    Aiureli, anatemele se ridica numai daca cei anatemizati revin inapoi la Dreapta Credinta. Eu nu stiu cu ce drept s-a ridicat aceasta anatema, vai de cei ce-au ridicat-o, dar de fapt n-au ridicat nimic, pentru ca o data ce papistasii continua sa ramana in erezie ridicarea anatemei este de fapt o iluzie alor. Din cate am inteles Patriarhul Ecumenic Antenagora pe patul de moarte s-ar fi cait pentru aceasta indarzneala.

    Apreciat de 1 persoană

  2. dante said, on mai 21, 2014 at 8:59 pm

    De ridicat anatemele le-or fi ridicat acum 50 de ani, insa faptele pentru care aceste anateme au fost date dupa marea schisma s-au rezolvat?
    Asa in numele iubirismului si al pupatului de picioare se pot sterge multe fapte, dar in numele Adevarului nu cred, pentru ca daca s-ar fi ajuns intr-adevar la ridicarea anatemelor atunci ar trebui sa fie doar o singura Biserica in care aberatiile gen Filioque, primat papal, purgatoriu, etc ar fi trebuit abandonate, ceea ce nu e cazul.
    Asistam la un nou episod cu doi masoni intr-o piesa de teatru trista si proasta.
    Intrebarea mea e urmatoarea: Ce vom face cu tonele de scrieri ale Sfintilor Parinti care incrimineaza papalitatea cu tot ceea ce inseamna ea si ce vom face cu Adevarul revelat de aceeasi Parinti ai ortodoxiei?

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

    • Irina said, on mai 22, 2014 at 11:57 am

      Problema este ca foarte multi preoti, care culmea sunt preoti cu vocatie considera ca Biserica Catolica este o biserica sora cu Ortodoxia, si daca au ocazia sa treaca la ortodoxie un catolic, il trec doar prin mirungere, care este o iconomie care se face doar in anumite situatii, dar la acesti preoti iconomia a inlocuit din pacate adevaratul mod trecere care se face doar prin botezul ortodox.

      Apreciază

      • Iacoboaie Radu said, on mai 22, 2014 at 11:49 pm

        Pentru că mulți preoți, deși au studiat teologia, nu mai respectă învățăturile Sfinților Părinți ai Bisericii Ortodoxe, mai cu seamă acele învățături și canoane privitoare la erezii. CATOLICISMUL ESTE O EREZIE. Papa nu are nici măcar botezul unui simplu ortodox. Catolicii nu reprezintă o biserică. Ei au decăzut din succesiunea apostolică și nu mai au har, nu mai pot avea sfinți drept măritori.

        Apreciază

  3. Giovanni Onika said, on mai 21, 2014 at 9:14 pm

    Stire, daca mai era nevoie sa confirme ca actualul papa este antepremergatorul :
    – Papa Francis “sustine public” implantueile RFID! (Asta explica si “ce s-a intamplat si cu cei doi Papa anteriori: cel “decedat dupa o lunga si grea suferinta” si cel ce “si-a abandonat de bunavoie” pontificatul.GV)

    Pope Francis Publicly Supports RFID Implants

    Apreciază

  4. ORTODOXIE said, on mai 21, 2014 at 10:24 pm

    Reblogged this on CREDINŢĂ DREAPTĂ ORTODOXĂ!!!.

    Apreciază

  5. lastunnegru said, on mai 21, 2014 at 10:25 pm

    off topic

    Orbi vor vedea, paralizati vor merge, toate bolile si suferintele vor fi rezolvate cu cip-uri, nanocipuri si electrozi implantati in corpul uman, asta ne indruma si ne arata uni cercetatori iar descoperirile si stiri din acestea veti vedea de acum incolo din ce in ce mai frecvent.

    Neuroscientists Restored Movement to Paralyzed Monkey Hands

    Cercetatori in neurostiinta restaureaza miscarea la mana paralizata a maimutei.

    http://motherboard.vice.com/read/neuroscientists-restored-movement-to-paralyzed-monkey-hands

    Dupa cum stiti oameni cu cipuri si electrozi implantati in cap ( sau corp ) pot sa miste cursorul pe monitorul unui computer, pot misca brate robotice, pot misca exoschelete asa ca sau luat o maimuta mica sanatoasa i sa dat dat un medicament care ia paralizat temporar corpul apoi ia bagat electrozi in creier si in maduva spinari si cand au dat drumul la stimulare maimuta isi putea misca mana desi era paralizata si cercetatori doresc sa faca acest lucru si la oameni, scopul este bagarea cip-urilor, electrozilor si tehnologiei in corpul uman pentru asa zisul bine de a reda sanatatea pacientilor. Asa ca in viitor oameni de stiinta vor zice ca iata ce bine face tehnologia in corpul uman asa ca ce mai stati luati toti cip-uri si nanocipuri si bagatile in voi ca nu sant rele dar asa vor ajunge in IAD.

    Spinal cord research helps paralysed hand to move again.

    Cercetatori ai maduvei spinari ajuta mana paralizata ( de maimuta ) sa se miste din nou.

    Apreciază

  6. lastunnegru said, on mai 21, 2014 at 10:30 pm

    off topic

    Asa arata un pacemaker de 3 milimetri alimentat cu energie electrica wireless implantat la un iepure in curand vor urma oameni.

    http://www.bbc.com/news/science-environment-27488486

    http://motherboard.vice.com/read/we-can-now-wirelessly-power-tiny-electronic-devices-implanted-in-the-body

    Apreciază

  7. o oarecare said, on mai 22, 2014 at 1:43 am

    Apreciază

  8. john said, on mai 22, 2014 at 11:18 pm

    Papa s-ar fi întâlnit cu un extraterestru în grădinile din castelul Gandolfo!! El i-a numit pe extratereştri „copiii lui Dumnezeu”! Blasfemie… aceştia sunt demoni!!
    Iată 3 fragmente din 3 locuri care vorbesc despre acelaşi lucru: faptul că un papă (Ioan al XXIII-lea) s-a întâlnit cu un extraterestru! Ioan al XXIII-lea a fost papă între 1958 şi 1963 şi, recent, pe 27 aprilie 2014, a fost declarat sfânt.
    “Angelo Roncalli, Papa cel Bun, s-a întâlnit cu un extraterestru in 1961.

    http://www.lovendal.ro/wp52/papa-s-a-intalnit-cu-un-extraterestru-in-gradinile-din-castelul-gandolfo-el-i-a-numit-pe-extraterestri-copiii-lui-dumnezeu-blasfemie-acestia-sunt-demoni/

    Apreciază

  9. […] ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 2… […]

    Apreciază

  10. […] ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 2… […]

    Apreciază

  11. […] ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 2… […]

    Apreciază

  12. […] ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 2… […]

    Apreciază

  13. simona said, on ianuarie 3, 2015 at 12:42 am

    OMILII LA SARACUL LAZAR. DESPRE SOARTA SI PROVIDENTA.
    DESPRE RUGACIUNE. DESPRE VIETUREA DUPA DUMNEZEU
    SFANTUL IOAN GURA DE AUR
    EDITURA INSTITUTULUI BIBLIC SI DE MISIUNE AL BOR
    2005
    Despre anatema

    Citat :

    „Apostolul spune: <>(II Timotei 2, 25-26), intinde mreaja dragostei,
    nu ca sa cada cel neputincios, ci, dimpotriva, ca sa se vindece! Arata
    ca din toata inima ta vrei sa faci ca binele (pe care l-ai primit tu)
    sa fie binele tuturora! Arunca undita cea placuta a dragostei, si
    astfel, cercetand cu ea cele ascunse, scoate din prapastia pierzarii pe
    cel pe care il ineaca gandurile sale. Paruta lui invatatura buna vine
    sau din prejudecata, sau din nestiinta. Arata-i ca invatatura lui e
    straina de invatatura incredintata de Hristos Sfintilor Apostoli. Iar
    daca omul care s-a abatut din calea cea dreapta va voi sa primeasca
    sfatul tau, el, dupa cuvantul proorocului, cu viata va vietui(cf.
    Iezechiel 3,21), iar tu iti vei izbavi sufletul tau. Dar daca nu vrea,
    ci staruie in indaratnicia lui, tu, ca sa nu te acoperi de vina,
    marturiseste-ti numai credinta ta, cu indelunga rabdare si bunatate, ca
    sa nu-ti ceara Judecatorul din mana ta sufletul lui. Nu fi cu ura, nu-i
    intoarce spatele, nu-l prigoni! Dimpotriva, arata-i dragoste curata si
    adevarata. Castiga-i dragostea! De n-ai avea alt folos, acesta este
    marele folos, acesta-i marele castig, ca va jubiti unul pe altul, ca
    ati invatat sa fiti ucenici ai lui Hristos. Caci spune Hristos: <>(Ioan 13, 35).
    Apostolul a aratat ca, daca nu e dragoste, nimic nu foloseste: nici
    cunoasterea tainelor dumnezeiesti, nici credinta, ori darul proorociei,
    ori saracia de buna voie, nici mucenicia pentru Hristos. Ca spune
    Apostolul: <>(I Corinteni
    13,2,1,3,4,5,7).

    Desi si altora le-am citat textul de mai sus, ei au ramas asa cum scria tot Sfantul Ioan Gura de Aur despre astfel de oameni :

    OMILIA XIX
    din “Omilii la Epistola catre Romani”

    „Ce este deci? Nu tot Israelul a dobândit ceea ce căuta; ci cei aleşi au dobândit, iar ceilalţi s-au împietrit” (Romani 11, 7).

    Iar in alt loc ,Sfantul Ioan Gura de Aur spune :

    „Ci ale noastre sunt astfel, pe când împotriva alor voastre n’a purtat nimeni niciodată război; căci nici nu le e îngăduit creştinilor să răpună rătăcirea prin silă şi samavolnicie, ci mântuirea oamenilor trebuie dobândită prin înduplecare, prin cuvânt şi prin blândeţe ( Omilia despre Sfantul Vavila si impotriva paganilor – Sfantul Ioan Gura de Aur ).

    Dar degeba ne invata Sfantul Ioan Gura de Aur ca cei ce se iubesc, chiar daca unul dintre ei ar fi si pagan, sunt ucenicii Domnului Hristos tocmai pentru dragostea dintre ei, pentru ca aceia care pun mai presus de iubire ura , nu numai ca decad din starea de crestini si ucenici ai Domnului, dar se fac si luptatori impotriva Duhului Sfant, caci se spune despre cei care nu se mantuiesc, ca si altora li se fac impotrivitori mantuirii.

    Apreciază

  14. […] ANTIHRISTIC: Papa FRANCISC I si Patriarhul BARTOLOMEU se intalnesc la IERUSALIM in perioada 24 – 2… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.