SACCSIV – blog ortodox

CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY vor fi cumparate doar pe baza unui ACT DE IDENTITATE. Proiect de lege aprobat de Guvern. Intra in vigoare dupa ce-l adopta Parlamentul. Apoi in termen de 6 luni toti trebuie sa se inregistreze

Posted in Big Brother, CARTELE TELEFONICE PRE-PAY, telefon mobil by saccsiv on aprilie 9, 2014

Va amintiti?

CARTELELE TELEFONICE PRE-PAY sunt identificate de George Maior, directorul SRI, drept: ”una din cele mai mari probleme de securitate ale României” … deoarece „SUNT ANONIMIZATE”

   Iata ce aflam din articolul Cartele telefonice pre-pay vor cumpărate doar pe baza unui act de identitate. Ce obligaţii vor avea cei care le deţin deja:

Persoanele care deţin o cartelă pre-pay vor fi obligate să se înregistreze la operatorul de telefonie cu un act de identitate, sub sancţiunea sistării serviciului, iar cele care doresc să cumpere o astfel de cartelă vor trebui, la rândul lor, să prezinte un act de identitate pentru a primi cartela.

Noile reguli au fost aprobate de Guvern prin proiect de lege şi vor fi aplicate după ce Parlamentul adoptă actul normativ, deţinătorii actuali de cartele având la dispoziţie un interval de şase luni de la data intrării în vigoare pentru a se înregistra.

Proiectul de lege modifică OU 111/2011 privind comunicaţiile electronice.

În vara anului trecut, după ce presa a relatat că deputatul PSD Sebastian Ghiţă vrea să depună o iniţiativă legislativă prin care cartelele telefonice pre-plătite să poată fi achiziţionate numai după furnizarea datelor personale, premierul Victor Ponta a arătat că înregistrarea convorbirilor telefonice efectuate pe baza cartelelor pre-plătite a fost decisă de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în luna august 2012, după atentatul terorist din Bulgaria.

El a precizat că nu este vorba de o operaţiune de interceptare, ci de înregistrare.

În forma de la acea dată, proiectul prevede că, atunci când o persoană va cumpăra o cartelă pre-platită, va trebui să prezinte codul numeric personal şi, dacă ulterior un judecător va decide interceptarea numărului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica deţinătorul acestei cartele.

Argumentul a fost că zona cartelelor pre-plătite este folosită pentru infracţiuni economice, existând şi riscul de utilizare a acestor cartele în activităţi legate de terorism.

Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a solicitat atunci Guvernului şi Parlamentului să aibă în vedere obligaţiile asumate de România prin tratate internaţionale cu privire la drepturile omului, nu doar necesităţile dictate de siguranţa naţională.

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mihai said, on aprilie 9, 2014 at 9:52 pm

    lege dupa model vestic: in Spania exista inca din 2006 si in Italia la fel.

    Apreciază

  2. Iacoboaie Radu said, on aprilie 9, 2014 at 11:33 pm

    Referitor la: ,,Asociaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului în România-Comitetul Helsinki (APADOR-CH) a solicitat atunci Guvernului şi Parlamentului să aibă în vedere obligaţiile asumate de România prin tratate internaţionale cu privire la drepturile omului, nu doar necesităţile dictate de siguranţa naţională.”
    Putem spune că o asemenea lege ar fi în interesul siguranței naționale. Cartela pre-pay cumpărată pe baza actului de identitate, ar echivala practic cu telefonia fixă, unde fiecare abonat are un nume și o adresă. În Grecia și alte țări există deja o asemenea lege. Se tem cumva potențialii infractori?
    Să nu uităm că asociația pomenită mai sus a susținut homosexualitatea…
    Doamne ajută!

    Apreciază

    • saccsiv said, on aprilie 10, 2014 at 5:57 am

      Iacoboaie Radu

      Tu esti de acord cu legea Big Brother?

      Apreciază

    • tataia said, on aprilie 10, 2014 at 10:14 am

      Si ti se pare normal ca telefonia mobila sa se echivaleze cu cea fixa? Mie nu! Daca in Grecia si in alte tari deja functioneaza acest sistem inseamna ca este bine? NU voi accepta niciodata sa imi dau datele personale operatorului de telefonie mobila! Renunt la telefon si am terminat povestea.

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 10, 2014 at 11:27 am

        tataia

        Bine ai revenit frate.

        Apreciază

    • Astor said, on aprilie 10, 2014 at 3:10 pm

      Tare asta cu siguranta nationala.
      Adica un terorist sau un spion sau un mai stiu eu ce viseaza astia este atat de idiot sa se duca cu buletinul sa-si cumpere cartela de telefon.Apoi o foloseste sa vorbeasca cu asociatii lui la fel de idioti despre planurile lor.
      Asta cu „in Spania exista” este si mai tare.
      Ne multumim sa acceptam toate incalcarile la viata privata, la libertate de exprimare, etc numai pentru ca altii accepta.

      Apreciază

  3. Mircea said, on aprilie 10, 2014 at 12:51 am

    Asa se cumpara in Italia. Cu documentul de identitate.

    Apreciază

    • tataia said, on aprilie 10, 2014 at 10:16 am

      Si ti se pare normal? Nu imi pare normal ca la cumpararea oricarui tip de produs sa fiu nevoiut sa dau buletinul.

      Apreciază

      • ionutignat111 said, on aprilie 10, 2014 at 1:02 pm

        Un motiv in plus de a scapa de telefonul mobil.
        Dar inca nu imi dau seama cum vor face lucrul asta, adica sa impuna indosarierea.
        Probabil acea mica masa de oameni care nu vor dori sa se inregistreze, este neglijabila pentru ei..

        Apreciază

  4. aha said, on aprilie 10, 2014 at 9:17 am

    motivul invocat mi se pare pueril, de-a dreptul hazliu daca nu s-ar ascunde, de fapt, o metoda de a indosaria oamenii.
    pai credeti voi ca interlopul de aia nu mai poate el sa faca infractiuni ca nu are de pe ce cartela sa sune? pune pe altul sa cumpere cartela asa ca e simplu. o rezolva cat ai zice peste. dar se pregateste terenul…pentru pecete! mai incolo nu o sa mai poti da telefon daca telefonul tau nu comunica cu cipul din piele…cine stie…zic si eu.
    Doamne IIsuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste-ne pe noi!

    Apreciază

  5. tataia said, on aprilie 10, 2014 at 10:26 am

    http://www.libertatea.ro/detalii/articol/preotul-cleopa-convins-noile-acte-de-identitate-enoriasi-pierzanie-buletin-cip-pierzanie-487792.html

    Nu cititi si comentariile…asta daca nu vreti sa aveti palpitatii la inima…

    Apreciază

  6. dd said, on aprilie 10, 2014 at 11:05 am

    Fara buletin(card sanatate, car bancar, permis si altele) nu o sa mai poti cumpara nimic, face nimic. Asta e viitorul care se doreste.

    Apreciază

  7. cristian said, on aprilie 10, 2014 at 4:40 pm

    Asta e lege de rahat.Ca toti cei ce au cartele sa se inregistreze.Legea asta suna a comunism moderm.Maine, poimaine o sa mergem la WC doar daca Ponta si SRI ne dau acordul.Poate ca pentru ei WC va inseamna act terorist si poti fi arestat,asa ca iti cumperi pempers.Vaisiamar de tara asta de rahat.Suntem sclavi moderni in propria tara.Va fi si mai rau.

    Apreciază

    • ionutignat111 said, on aprilie 11, 2014 at 4:47 pm

      cristian,

      am mai spus-o si altora, tara nu este de r…t, caci pamantul ei este sfintit de sangele bunicilor si strabunicilor nostri, care au aparat-o cu pretul vietii!
      vor nebotezatii sa credem ca e de r…t , asa vorbesc multi reeducati cu care si eu am avut de-a face.. sunt idei inoculate in 25 de ani de neocomunism, si acre se propaga zilnic prin „jurnalele de stiri” .
      noi il avem pe Hristos – Dumnezeu, de cine ne este frica?

      Apreciază

  8. duhovnic said, on aprilie 11, 2014 at 3:19 am

    eu propun cu aceasta ocazie, anularea telefoanelor publice…daca nu, statul inseamna ca are ceva cu persoana si cu identitatea ei!!!

    Apreciază

  9. stelian said, on aprilie 12, 2014 at 3:17 am

    Un prieten si-a cumparat un nr sim de la vodafone. Imediat ce l-a activat, a fost sunat de un operator care i s-a adresat pe nume. Asta inseamna ca ei deja folosesc sistemul de amprentare vocala, sau poate fi alta explicatie?

    Apreciază

  10. john doe said, on aprilie 18, 2014 at 1:35 pm

    http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/milioane-de-romani-vor-trebui-sa-confirme-cu-buletinul-dreptul-de-a-si-folosi-sim-ul-cand-intra-in-vigoare-noua-lege.html

    „Proiectul de lege merge si mai departe si prevede ca nimeni nu va mai putea sa foloseasca retelele de internet wireless gratuite din restaurante, baruri sau parcuri daca nu isi introduce intai numele, prenumele sau CNP-ul. Documentul va ajunge in parlament, unde poate suferi modificari.”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.