SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (12.03.2014): MARELE SINOD in 2016. Ce-i aia MITROPOLIA MOLDOVLAHIEI? BLACKWATER la Kiev? Instanta – LIBER LA GAZE DE SIST in PUNGESTI. Ce declara Traian Basescu cand decoreaza lideri evrei

Posted in SINOD, STIRI by saccsiv on martie 12, 2014

Patriarhia: Sfântul şi Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe se va reuni în anul 2016 la Constantinopol

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Ce trebuie sa le cerem Intaistatatorilor celor celor 14 Autocefalii Ortodoxe?

Gandul: Mitropolia Moldovlahiei – prima biserică PRIVATĂ care face concurenţă Bisericii Ortodoxe Române. „Fierb ăştia de la BOR când văd că nu au ce să ne facă”

 

EVZ: Mercenari americani în Ucraina? Rusia susţine că 300 de membri ai „Blackwater” au ajuns la Kiev

image-2014-03-6-16744244-0-distrugatorul-uss-truxtun

 

Foto: FOTOGALERIE Distrugatorul american USS Truxtun, in portul Constanta

Ziare com: Hotararea care interzicea explorarea gazelor de sist la Pungesti, declarata ilegala de instanta

Pana in prezent, Prefectura a castigat la Tribunalul Vaslui zece procese intentate consiliilor locale care au interzis explorarea si exploatarea gazelor de sist pe teritoriul comunelor respectiv, doar CL Bacani atacand cu apel sentinta instantei vasluiene. In schimb, au existat si trei consilii locale, respectiv Alexandru Vlahuta, Suletea si Pogana, care au avut castig de cauza in instanta pe aceeasi speta, insa Prefectura Vaslui le-a atacat la Curtea de Apel Iasi.
De asemenea, tot pe rolul instantei se mai afla si un proces intentat Consiliului Local Pungesti tot de Prefectura Vaslui, dupa ce consilierii au adoptat, tot la sfarsitul anului trecut, o hotarare privind organizarea unui referendum pe aceasta tema interzicerii explorarii si exploatarii gazelor de sist pe teritoriul comunei.

Ziare com: Basescu: Extremismul de stanga si cel de dreapta au inceput din nou sa prinda radacini in Europa

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat, marti, dupa decorarea liderilor comunitatilor evreiesti de la Palatul Cotroceni, ca extremismul de stanga si cel de dreapta, adica neofascismul, au inceput sa prinda din nou radacini in Europa.
De asemenea, in cadrul discursului pe care l-a tinut la evenimentul de la Palatul Cotroceni, seful statului roman a militat pentru stoparea acestui extremism de catre fortele democratice europene, transmite Mediafax.
„Este meritul fostului presedinte Ion Iliescu, care a acceptat sa se formeze Comisia Wiesel, destinata investigarii Holocaustului in Romania si este meritul Guvernelor urmatoare care au dezvoltat recomandarile Comisiei Wiesel”, a declarat Traian Basescu.
Totodata, liderul de la Cotroceni a declarat ca, desi Holocaustul a fost recunoscut, pentru „constientizarea acestui accident criminal” al istoriei va fi nevoie inca de mult timp.
Multi sustin ca nu s-a intamplat pe teritoriul Romaniei
„Este una sa il recunoastem oficial, la nivelul statului si alta pana cand populatia, in intregul ei, va fi constienta de ceea ce s-a intamplat in Romania in perioada 1933-1945.
Sunt inca multi dintre romani care spun: Nu s-a intamplat pe teritoriul Romaniei si speculatiile geografice sunt usor de facut, dar realitatea este ca evreii din Romania au fost transportati de caile ferate romane, paziti de armata romana, in Transnistria, unde au fost supusi la munca si la moarte”, a adaugat presedintele Romaniei.
De asemenea, presedintele Traian Basescu s-a aratat ingrijorat de prezent si a spus ca, pe fondul crizei economice prelungite, extremistul a inceput sa prinda din nou radacini pe continentul nostru. In acest sens, seful statului a facut trimitere la partidul Jobbik din Ungaria si la partidul lui Le Pen din Franta.
„Profitand de libertatea pe care toti ne-am asigurat-o prin democratie, foarte multi din oamenii acestor partide extremiste cred ca pot spune orice si cred ca pot face orice, in numele democratiei, dar promovand, de fapt, fascismul”, a conchis presedintele Traian Basescu.
Martea aceasta, seful statului i-a decorat pe presedintele Congresului European Evreiesc, Moshe Kantor, si pe presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania, Aurel Vainer.

Yahoo: Datele personale a 12 milioane de oameni, furate de un hacker din Coreea de Sud

Hotnews: RECENSĂMÂNT 2011. Câţi oameni fără Dumnezeu există în realitate în România

Portretul ateului român

Este tânăr, bărbat, are sub 30 ani, educat peste medie, dar în general mai intolerant faţă de alte grupuri sociale decât majoritatea cetăţenilor, arată studiul realizat de Fundaţia Soros. În ceea ce priveşte implicarea politică, aceştia sunt mai puţin interesaţi de ceea ce fac politicienii, iar ca poziţionare ideologică se află la o relativă egalitate stânga-dreapta.

[…]

Singura minoritate faţă de care ateii susţin că au toleranţă sunt homosexualii, potrivit studiului “Religie şi comportament religios”, bazat pe un eşantion de 1.200 de persoane şi întocmit între 1-21 iunie 2011. Marja de eroare se încadrează între +/- 2,6%. ”

 

18 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Dinu said, on martie 12, 2014 at 2:25 pm

    ,,pana cand, populatia , in intregul ei, va fi constienta de ceea ce s-a intamplat in Romania in perioada 1933-1945”
    Ar fi incredibil ca populatia Romaniei sa fie constienta de ce a fost in aceasta perioada incepand cu serviciul de informatii creat de Elena Lupescu care a destructurat Siguranta, cu afacerea Skoda sau cu refuzul camarilei regale de a opune rezistenta dupa diktatul de la Viena . Mai stie cineva unde sunt rapoartele Sigurantei despre iminenta unui atac al armatei hortiste in timp ce Titulescu tinea discursuri la Natiunile Unite pentru dezarmare? De fapt Basescu vrea o campanie de distragere a atentiei opiniei publice de la marsurile Jobbik prin Transilvania sau de la iminenta unui razboi pe fondul dezintegrarii Ucrainei.

    Apreciază

  2. danielvla said, on martie 12, 2014 at 4:53 pm

    Saccsiv,
    Ce se mai aude cu organizarea noastra? Vroiai o organizatie… Pe urma ai zis ca il sustii pe Silviu Chirila. De organizatia pe care vroia el s-o faca ce se aude?
    Pana cand vom sta fara sa facem nimic? Stim toti ce se intampla si totusi nu facem nimic.

    Ne trebuie o organizatie bine inchegata si cu suficienti de multi membri incat sa punem presiune pe anumiti factori de decizie (guvern, parlament, prefecturi, primarii etc).
    De ce nu trecem la treaba? De ce nu contactam niste avocati sa ne ajute la infiintarea organizatiei?
    Pana cand vom sta ca mortii?

    Apreciază

  3. Gabriel said, on martie 12, 2014 at 6:05 pm

    Ne trebuie curajul si intelepciunea lui Corneliu Zelea Codreanu…

    Apreciază

  4. duhovnic said, on martie 12, 2014 at 6:43 pm

    Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea. Prin caterisire intelegem pierderea dreptului de a invata, sfinti si pastori.

    Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte: o Taina, Hirotonia, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este hirotonit si un act juridic. Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu. Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate teritoriala. Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face.

    S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic. Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot printr-un act juridic.

    ” Cine indrazneste a savarsi Sfanta Liturghie fara stirea vreunui arhiereu, va aduce slujba diavolului” (Sfantul Ignatie Teoforul)

    Concluzie: cate sunt legate de un arhiereu sunt legate si de Hristos-Dumnezeu si ca te sunt dezlegate de un arhiereu, vor fi dezlegate si de Hristos-Dumnezeu!

    Apreciază

    • danielvla said, on martie 12, 2014 at 9:41 pm

      Si in continuarea acestei concluzii, preotul citat in articolul din „Gandul” se inseala cand spune:
      „….Caterisirea este o sancţiune ireversibilă, nu se mai poate reveni asupra ei”, a explicat pentru MEDIAFAX preotul Marian Timofte, consilier administrativ-bisericesc la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.”

      Apreciază

      • duhovnic said, on martie 12, 2014 at 10:44 pm

        Da! Episcopul este peste un preot consilier! ”Oricate veti lega si dezlega…” Matei 18-18

        Apreciază

      • duhovnic said, on martie 12, 2014 at 10:48 pm

        Episcopul are deplinatatea harului ca nimeni altcineva pe pamant. Nu exista un om cu o putere mai mare ca orice arhiereu…

        http://nordortodox.webs.com/

        Apreciază

      • duhovnic said, on martie 13, 2014 at 2:00 am

        Imediat după hirotonirea preotului, episcopul îi pune acestuia în palmă Sfântul Trup zicând:
        ,,Primește acest Odor și-L păstrează până la a doua venire a Domnului, când are să-L ceară de la tine.”

        Apreciază

  5. nikodim said, on martie 12, 2014 at 7:17 pm

    Stirea cu „biserica privata” este „tare”. In ce hal de ratacire bantuie slujitorii Bisericii de cad asa de rau? Este remarcabila supersminteala asta. Biserica privata pentru cei cazuti in pacate grele pe care nu si le recunosc, continuand cu incapatanare si nonsalanta sa arate aparente inselatoare si sa-i amageasca si pe alti slabi cu duhul.
    In prezent in Kiev drept reprezentant legal al bisericii nationale ucrainene se erijeaza un schismatic anatemizat de Biserica Ortodoxa, numit Filaret, autoproclamat „patriarh” si sustinut de catre clasa politica si ultrasii „revolutionari” si care revendica cu tupeu locurile sfinte Lavra Pecherska si Pocheav si intaietate peste toata Ortodoxia in Ucraina. A fost primit si de catre Barack Obama, intrucat a declarat ca este partizanul democratiei si al valorilor democratiei occidentale…Halal ortodocsi si el si ratacitii astia de la noi din „mitropolia privata”.

    http://www.prlog.org/12275048-patriarch-of-ukraine-to-attend-national-prayer-breakfast.html

    Apreciază

  6. nikodim said, on martie 12, 2014 at 7:24 pm

    Cred ca se poate deduce destul de clar scopul acestor „ortodocsi privati” si din ce „izvoare” se adapa sufletele lor haine pe la dineurile oficiale ale potentatilor lumii asteia.
    In curand se poate sa asistam la o propaganda mass-media ca este foarte „cool” si „democratic” conceptul de „ortodoxie privatizata”.

    Apreciază

  7. bi said, on martie 12, 2014 at 10:10 pm

    Pana la urma se stie ce teme de dezbatere au fost alese pentru Marele Sinod? Vor lua in discutie ecumenismul?

    Apreciază

  8. nikodim said, on martie 12, 2014 at 11:35 pm

    Sper ca la acest sinod 2016, sa nu fie promovata vreo reforma cu masuri „manageriale de rentabilizare” sau „privatizare” (cazul „mitropoliei private a Moldovlahiei”) sau alte mecanisme „politic corecte” care sa duca la noi sfasieri a camasii lui Hristos, a Ortodoxiei…ca momentul 1924 de schimbare a calendarului si alte asemenea momente din trecut care au lasat rani deschise pe Sfantul Trup al Bisericii. Sa speram ca sinodul respectiv va fi sub suflarea Duhului Sfant si nu a „sfantului spirit” al valorilor democratice si implicit al Vaticanului, al marii taine a faradelegii. Daca va fi a doua varianta de desfasurare, atunci din 2016 va incepe accentuat marea prigoana a celor care vor incerca sa pastreze in sufletele lor Duhul Adevarului…va fi de rau!

    Apreciază

  9. nikodim said, on martie 13, 2014 at 12:47 am

    duhovnic,
    Sunt deacord cu tine si marturisesc ca in cele sapte Sinoade ecumenice Sfintii Parinti au configurat Ortodoxia in toata plinatatea ei! Amin!
    Multi „ortodocsi” scurteaza, ciuntesc, ajusteaza, „modernizeaza”, shimonosesc dogma Ortodoxa, Mostenirea lasata de Hristos, Sfintii Apostoli si Sfintii Parinti, pentru comoditatea si interesele meschine si fatarnice al lumii acesteia. Iar de adaugat…daca intr-o mie si ceva de ani de la al saptelea Sinod, Ortodoxia este tot vie si traieste neintrerupt, nu este clar ca nu mai este nevoie de completari? Si atunci ce se vrea la sinodul 2016?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.