SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (27.09.2013): Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume pe 19 octombrie. Hominizi de stiinta – SUFLETUL NU EXISTA. Jihad sexual in Siria. Multe cutremure …

Posted in STIRI, SUA, Suedia by saccsiv on septembrie 27, 2013

Gandul: Papa Francisc, într-un interviu istoric: Biserica se poate prăbuşi dacă nu renunţă la obsesia pentru avorturi, homosexualitate şi contracepţie

Biserica Catolică se poate prăbuşi „ca o casă de cărţi de joc” dacă nu renunţă la obsesia sa pentru avorturi, homosexualitate şi contracepţie, a avertizat Papa Francisc, într-un interviu-eveniment acordat unui număr de 16 publicaţii iezuite din lumea întreagă. Suveranul pontif şi-a reafirmat dorinţa de a reforma Biserica, transmite Daily Mail.

Papa a a făcut aceste declaraţii în timpul unui interviu de 12.000 de cuvinte acordat după şase luni de activitate în fruntea Bisericii Catolice. „Nu este necesar să vorbim despre aceste probleme de fiecare dată. Nu putem insista pe problemele legate de avort, homosexualitate şi metodele contraceptive”, a declarat Papa, avertizând că Biserica pe care o păstoreşte are nevoie să găsească un nou echilibru.

Ziua Veche: Bilanțul seismul din Pakistan – Cel puțin 173 de morți 
Un bilanț provizoriu aratǎ cǎ seismul puternic care a afectat marţi, 24 septembrie, o regiune săracă şi izolată în Pakistan, s-a soldat cu cel puţin 173 de morţi şi sute de răniţi. (…)

Realitatea: CUTREMUR puternic în Mexic

Gandul: Bucureştenii află de cutremure şi inundaţii de pe panouri electronice plasate în marile intersecţii

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendiile sunt din ce in ce mai devastatoare …

 

Statisticile arata ca in ultimii ani S-A MARIT SPECTACULOS NUMARUL SEISMELOR pe intreg globul

Pro tv: Staretul manastirii Cotmeana, fugarit de credinciosii nemultumiti de efectele rugaciunilor platite

 

Batai crunte in Casa Domnului. Staretul manastirii Cotmeana din Arges a fost fugarit, imbrancit si lovit de doi soti credinciosi, bunica si un unchi, nemultumiti ca slujbele pe care sustin ca le-au platit parintelui nu au avut efectul asteptat.

Batausii spun ca i-au dat cateva mii de lei ca sa se roage pentru sanatatea copilului pe care il asteptau. Numai ca baietelul a venit pe lume cu o malformatie congenitala. Revoltati au mers sa-i ceara socoteala preotului.

Preotul a aratat echipei ProTV cum i-a fost rupta draperia din altar, apoi sutana si a povestit cum a fost fugarit prin altar.

Staretul sustine ca a el este victima in aceasta poveste. S-a trezit alergat prin biserica de o familie suparata foc ca acatistele platite cu bani grei au fost in zadar.

Acum zece luni a inceput sa tina slujbe unei femei insarcinate care se temea ca viitorul prunc se va naste cu o malformatie numita in popor buza de iepure.
Credincioasa mai are o fetita care a venit pe lume cu aceeasi afectiune. Slujitorul domnului acuza femeia i-a promis ca bebelusul va fi sanatos daca va respecta tot ce ii spune el.

Asa ca viitoarea mamica a tinut posturi si a venit si de doua ori pe luna pentru slujbe speciale, desigur platite. Rugile staretului nu au fost suficiente, pentru ca bebelusul s-a nascut cu aceasta afectiune.

Staretul spune ca el doar s-a rugat pentru ei si ei i-au reprosat ca au cheltuit 2600 de lei pentrzu slujbe si acatiste. „Cine a mai vazut sa vina inapoi sa ceara inapoi banii pe acatiste?”

Suparati, parintii impreuna cu bunica si un unchi au mers sa ceara socoteala pentru banii platiti pe acatiste.
In apararea staretului au sarit si cativa calugari si imediat s-au impartit pumni si picioare, in jurul bebelusului de numai 2 luni pe care mama il purta cu ea in brate.
Cand au sosit politistii, chemati de urgenta printr-un apel la 112, scandalul in manastire era in toi iar cei implicati au avuit nevoie si de ingrijiri medicale.

Credinciosii au facut plangere la politie. Tabara adversa asteapta dreptatea divina.

„Cu lacrimi in ochi o sa ma uit la tine, Doamne, sa ii pedepsesti pe nemernici, praful sa se aleaga de ei, pentru ce mi-au facut ei mie… Copilul a iesit asa pentru ca sunt nemernici, oameni de nimic”

Procurorul care instrumenteaza dosarul urmeaza sa stabileasca daca faptele preotului pot fi incadrate la inselaciune.

   Comentariu saccsiv:

Cititi va rog si:

Cum arata prigoana impotriva Bisericii in varianta 2.0?

BZI: Decizie exploziva! Judecatorii ieseni au hotarat definitiv demolarea unei biserici din mijlocul orasului

Ziua Veche: Ce se întâmplă pe 17 octombrie cu SUA 
Secretarul Trezoreriei americane, Jack Lew, i-a avertizat miercuri pe membrii Congresului că măsurile excepționale utilizate de Guvernul american pentru a evita intrarea în incapacitate de plată vor fi epuizate la data de 17 octombrie, când SUA ar putea să dispună doar de 30 de miliarde de dolari, transmit Reuters și AFP. (…)

Constanta: Începe nebunia: Chevron s-a instalat în staţiunea Venus

Adevarul: Bulgaria trece de la televiziunea analogică la cea digitală: un milion de oameni rămân fără acces la TV

Ziare com: Deputat PSD: „Pozitia Copilului” denigreaza poporul roman, e plin de obscenitati si injuraturi (Video)

Descopera: Au oamenii suflet? Iată care este răspunsul ştiinţei

Realitatea: Cea mai mare ORGIE din lume a îngrozit un orășel suedez. „Cum pot să facă așa ceva?”

Pe 19 octombrie, cea mai mare petrecere de swingeri (cupluri care fac schimb de parteneri) din lume va avea loc în Suedia, în orășelul Norrköpings, relatează thelocal.se.

La eveniment vor participa persoane din toată lumea, însă localnicii nu sunt deloc încântați de eveniment.

„Genul acesta de lucruri n-are ce căuta aici, să facă ei sex și schimb de parteneri. Cred că nu e potrivit într-un oraș cu familii și copii mici”, s-a plâns o femeie.

Organizatorii spun însă că temerile sunt nejustificate: „Cum se poate teme cineva de actele sexuale în anul 2013?”

Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

STIRILE ZILEI (20.09.2013): Suedia – masturbarea in public este permisa. Pro TV dat in judecata pentru nunta gay. Cea mai rece iarna din ultimii 100 de ani. Medias – cetatea masonilor?

Suedia tinde sa devina modelul perfect al NOII ORDINI MONDIALE …

Jurnalul: JIHAD SEXUAL în Siria. Tunisienele, aduse şi obligate să satisfacă sexual sute de rebeli sirieni (VIDEO)

Monitorul SV: Din cauza unei nunţi de homosexuali, Nicuşor de la MasterChef, „executat” de televiziunea care l-a făcut celebru, ProTV

 

41 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pcmouse said, on septembrie 27, 2013 at 5:08 am

    citez de aici>http://www.apologeticum.ro/2013/09/inedit-parintele-justin-principiul-unitatii-la-romani/#more-24894

    „Uitaţi de pildă acum suntem obligaţi să luăm cip. Dar dacă ar spune toţi: „Măi, ia să nu luăm cipul!” S-ar înţelege între ei şi să vezi că paralizează la un moment dat tot sistemul şi atunci te cheamă ei: „Vino, măi, să-ţi dau carnet fără cip, dar numai angajează-l la treabă aicea, că am nevoie de el”. Dar cu cine să faci treabă? Că fiecare cu ale lui: „nu mă bag, nu mă interesează”… Şi această nepăsare atrage după sine tot conflictul acesta. Şi faptul că nu ştim de unde venim şi unde mergem este şi din cauza necredinţei noastre.”

    fratilor haideti sa facem front comun impotriva jidanilor sionisti care vor sa ne pecetluiasca cu cip 666.nu luati cipul biometric.nu luati fratilor actele blestemate biometrice.nu va lasati de bunavoie sa deveniti goimii jidanilor sionisti si bancheri+masoni!!nenorocitii astia vor sa fim teleghidati prin sateliti.actele biometrice inseamna triangulare inseamna ca statul masonic jidanesc antihristic roman va sti in orice secunda ca” ion”este la paine sau la wc sau la servici sau in parc oriunde apoi nenorocitii vor scoate banii!haideti sa popularizam ce inseamna actele biometrice,.sa facem bloguri.sa scoatem la imprimanta.sa facem bannere pt masini sa nu stam ca baliga asteptand sa faca sistemul urmatorul pas.

    Apreciază

    • mircea.v said, on septembrie 27, 2013 at 9:49 am

      pcmouse,

      iei telefonul mobil cu tine cand pleci de acasa?

      Apreciază

    • tataia said, on septembrie 28, 2013 at 11:15 am

      In mare parte ai dreptate, dar vezi tu, exista doua probleme.

      Mai marii lumii oricum nu vor 6-7 miliarde de sclavi…sint prea multi nu au ce face cu atitia si mai ales se tem de NUMARUL lor. Ca sa nu vorbim de faptul ca multi dintre acestia INCA NU SINT sclavii lor. Oameni care desfasoara activitati liberale, care muncesc la negru si sint platiti cash fara sa imparta nimic din cistigul lor cu tatucul STAT, acestia inca nu sint sclavi. Elitele doresc o populatie de 500 de miloane, maximum un miliard…asa ca nu este o problema pentru ei sa ii elimine pe cei care nu se vor lasa pecetluiti…

      Si doi la mina…Asa a fost dintodeauna. Doar o anumita minoritate a fost in stare sa perceapa adevarul. Majoritatea s-au dus ca oile si au cazut in prapastie. Chiar vrei ca oamenii sa realizeze pericolul cipului intr-o lume dominata de atei, satanisti, homosexuali, etc, etc?

      Apreciază

  2. Cristian Petru Bălan said, on septembrie 27, 2013 at 5:09 am

    A fost o mare greșeală să fie reprodus un stupid și insidious articol (evident,ateist) despre inexistența sufletului. Mai indicat era să fie prezentat un material științific convingător despre existența sigură a sufletului omenesc. Există destul în acest sens.

    Apreciază

  3. John of Pelasgia said, on septembrie 27, 2013 at 8:23 am

    Legat de Suedia… din nou sunt convins ca unele persoane nu vor citi si cuvintele ingrosate:

    Cea mai mare ORGIE din lume a îngrozit un orășel suedez. “Cum pot să facă așa ceva?”

    Pe 19 octombrie, cea mai mare petrecere de swingeri (cupluri care fac schimb de parteneri) din lume va avea loc în Suedia, în orășelul Norrköpings, relatează thelocal.se.

    La eveniment vor participa persoane din toată lumea, însă localnicii nu sunt deloc încântați de eveniment.

    “Genul acesta de lucruri n-are ce căuta aici, să facă ei sex și schimb de parteneri. Cred că nu e potrivit într-un oraș cu familii și copii mici”, s-a plâns o femeie.

    Organizatorii spun însă că temerile sunt nejustificate: “Cum se poate teme cineva de actele sexuale în anul 2013?”

    Asadar persoane din toata lumea si-au gasit fraierii intr-un oras din Suedia si vor sa faca o orgie sexuala la ei in oras.
    Sunt convins ca unii din cititori iar vor sari si vor zice: „Vai domne, albii au nascocit”. Dar ei nu vad ca populatia locala e scandalizata de eveniment( chiar asa cum sunt suedezii atei, la ei nu prea a ajuns ortodoxia nici inainte de 1054, dar nimeni nu se duce sa faca misiune acolo, in schimb ni se spune tot timpul ca Africa a fost dezavantajata pentru ca ei nu au primit Ortodoxia – desi Etiopia a fost Ortodoxa inaintea Imperiului Roman, si azi nu mai e pentru ca asa au decis ierarhii lor si stramosii lor).

    Hai sa presupunem ca evenimentul se organiza la … Iasi. Si toti romanii erau impotriva evenimentului, dar totusi se intampla. Noi ce faceam? Dam vina pe romani nu? Ca in „jocurile” copilariei cand cineva te impingea peste altcineva si cel peste care ai fost impins dadea vina tot pe tine…

    Apreciază

    • John of Pelasgia said, on septembrie 27, 2013 at 8:32 am

      Oricum, dpdv al nivelului spalarii pe creier nici o tara nu se poate compara cu Suedia, acolo s-a facut totul pentru a distrige un popor de catre clasa lor politica tradatoare si filosemita. Si locul 2 ar reveni Marii Britanii.
      De ce se accepta insa?
      Din ce am aflat de la niste suedezi motivele sunt aceleasi pentru care si la noi se accepta concerte cu Lady Gaga, otravirea apelor, a solului a aerlui, batjocorirea crestinismului… adica faptul ca sunt niste mamaligi care stau si discuta cel mult familie treburile astea. Spun ca nu sunt de acord dar cand ies din casa nu incearca nici unul sa schimbe situatia.

      Apreciază

    • adi said, on septembrie 27, 2013 at 10:09 am

      Actele sexuale care sint promovate prin pornografie au legatura cu ritualurile de initiere la tot felul de satanisti gen hedonisti , yoga ,esoteristi etc pentru pregatirea terenului cind vine antihrist.Nu degeaba in muzica moderna sint promovati artistii care au mesaje subliminale inclusiv cu tenta sexuala.Dar sa ajunga yoghinii la Sarmisegetuza sa faca acolo „spirale” si tot soiul de practici de satanisti asta este peste puterea mea de intelegere.
      sursa
      http://adevarul.ro/locale/hunedoara/fotogalerie-templul-dacilor-sarmizegetusa-asediat-yoghini-1_50ac95837c42d5a663863f28/index.html

      P.S E democratie fratilor dar asta e inselatorie pe fata cu yoghinii si altii ca ei.Daca nu putem cu vorba buna sa ii convingem atunci sa ne sfintim noi luindu-i cu ciomegele la spinare pe banditii astia.Isi bat joc de istoria neamului de tot ,ii intereseaza doar sa se „energizeze” chipurile cind iau duhuri dracesti in ei acolo.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

  4. gicu said, on septembrie 27, 2013 at 9:56 am

    Off-topic: Au inceput iarasi masonii astia de la Iasi prin DSP sa iasa la inaintare cu PROGRAMUL DE STERILIZARE A ROMANILOR.

    http://www.bzi.ro/fetitele-cu-varsta-intre-11-si-14-ani-trebuie-sa-se-prezinte-urgent-la-ginecolog-vezi-motivul-392023

    Apreciază

    • Maria said, on septembrie 27, 2013 at 7:03 pm

      Dar cine-i atat de naiv sa-si duca copiii la vaccin , dupa atatea dezbateri clare despre adevaratul scop al acestor criminali din medicina ?

      Apreciază

  5. crestinul ortodox said, on septembrie 27, 2013 at 10:43 am

    cum oare sa nu se intample acestea „….batjocorirea crestinismului ”
    cum sa nu se intample asta , cand natiile se leapada si de putinul ADEVAR in care mai credeau si cred in inselaciunea amarnica a tatalui minciunii pentru a imbratisa spurcaciunea si beau din cupa spurcaciunii , cupa otravita
    si toate acestea se intampla pentru ca fiara rage prin numitul „papa francisc ”

    fiara este pe pamint si lucreaza prin acest ‘papa francisc ‘ -profetul mincinos ce pregateste calea pentru spurcaciunea cea mare sau antihrist care este in Romania
    am ajuns sclavii jidanilor pentru ca ca lupul paznic este pus la oi
    insa din TARA lupului va porni reincrestinarea neamurilor ce se vor intoarce la ADEVAR , la ORTODOXIE si In SFANTA CRUCE a Rasaritului , Vom Birui
    „In Acest SEMN Veti BIRUI ”
    Bucura-te Cinstita CRUCE de Lemn Lavra Pecerska , pazitoarea crestinilor ortodocsi
    amin.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on septembrie 27, 2013 at 10:44 am

      …am ajuns sclavii jidanilor pentru ca lupul paznic este pus la oi…

      Apreciază

  6. Emanuel said, on septembrie 27, 2013 at 11:06 am

    Cum spuneam, au ajuns preotii sa vaneze banii oamenilor. Dar ce spune Mantuitorul, ca porunca : nu luati bani de la nimeni, adica in misiunea pastorala conteaza jertfa. Nu spune asa, cand i-a trimis pe apostoli la propovaduire ?
    ” Şi a zis către ei: Să nu luaţi nimic pe drum, nici toiag, nici traistă, nici pâine, nici bani şi nici să nu aveţi câte două haine. ”
    Ei, acuma, urmasii apostolilor, episcopii, nu au doar zeci de haine scumpe, bani si masina foarte scumpa, toiag de aur, mitra de pietre scumpe si aur, vesminte brodate cu aur,bani la discretie, salarii de mii de euro, ce sa mai. Vai de capu nostru, asa ceva numai la mantuire nu duce. Cum se impaca viata asta extrem de luxoasa a episcopilor, cu ce a spus Mantuitorul mai sus pentru ei ? Mantuitorul le spune sa nu aiba toiag, ei au toiag de aur, le spune sa nu aiba doua haine, ei au zeci si vesminte cu aur si pietre scumpe, le spune sa nu aiba bani, ei au salariile cele mai mari, le spune sa umble desculti, ei au masinile cele mai scumpe … Ce e asta ??? Exact pe dos …

    Iar preotii au ajuns sa pretinda bani, daca nu platesti nu te pomeneste la slujba, daca nu platesti nu iti face inmormantare !!!!! Asta e un pacat de moarte foarte grav, se numeste simonie ( adica cumperi harul cu bani ), si se pedepseste cu caterisirea preotilor, si afurisirea mirenilor. Chiar si mirenii care spun ” platesc slujba ” fac pacatul acesta, caci harul nu se cumpara ( nici nu primesti har daca spui ” platesc harul ” ). Una e sa ajuti un preot care nu se poate autointretine, si altceva e sa platesti harul. Dar ca preot sa mai ceri si bani pentru slujbe e si mai grav. De exemplu cuv Paisie nu permitea preotilor sa accepte bani de la oameni, si cand un preot a luat bani, a venit a doua zi cuviosul la el, si i-a zis ca a visat ceva urat despre el in noaptea aceea, si i-a zis sa duca banii inapoi la omul respectiv. Deci preotii trebuie ajutati in misiunea lor, si ca sa poata trai, insa hai sa fim cinstiti : cati preoti de mir nu fac decat o slujba pe saptamana, si in restul saptamanii stau degeaba, si pretind ca ei nu trebuie sa munceasca nimic, dar ca au dreptul la bani; macar de s-ar ruga toata ziua pentru oameni, sau ar face o alta activitate misionara, marturisitoare, dar de unde ? Si pentru statul degeaba sa pretinzi bani, ce spune apostolul Pavel : cine nu munceste nici sa nu manance. Oricum, nu e judecata mea, insa ei vor fi judecati la Judecata, bietii. Is multi preoti care spun ca enoriasii nu le dau destui bani, dar nu se incumeta sa puna mana sa munceasca la sapa sau la coasa, ca sa isi poata intretine familia, pai asta e preotia adevarata, misiunea pastorala, lenea ? Daca unor apostoli li s-a spus sa nu ia bani de la nimeni, ei care trebuiau sa umble peste mari si tari ( mancau de la oameni e adevarat ), apoi un preot care are casa si masa, si poate avea si pamant, de ce sa nu fie in stare sa munceasca ? De ce sa stea degeaba ? Si cand ii mai vezi ca nici spovedanie nu au chef sa faca decat intr-o anumita zi din saptamana, la o anumita ora, ce sa mai zici de asemenea preoti care sunt peste tot ? Sa te mai astepti de la ei ca sa ajunga la o intelegere a canoanelor, care nu se inteleg decat in har ? Sa mai astepti de la ei marturisire ? Ma mir ca ne mai tine Dumnezeu, cu asemenea ” misiunea ” pastorala. Pai as fi inteles, sa primeasca omul bani si mancare, da sa-l vezi ca sta zi de zi la dispozitia oamenilor, ca e gata sa mearga cu tine sa te spovedeasca in orice zi, la orice ora, cand poate si el desigur, atunci da. Dar asa, sa vezi ca pretinde bani, pe stat degeaba ? Treaba lor, eu de bine am zis.

    Dar sa pretinzi de la oameni saraci de exemplu, bani pentru slujbe e si mai mare pacat, poate e chiar strigator la cer. Mantuitorul iti spune sa nu iei nici un ban, si tu pretinzi pentru slujba respectiva, care trebuia s-o faci crestineste, degeaba, ca degeaba ai si tu darul, pretinzi bani, si daca omul nu are nu ii faci slujba ??? Or fi multi putini astfel de preoti, nu stiu, dar oamenii se tem sa se duca la preoti daca nu au bani. Si nu e bine, ca nu e crestinism asta.
    Insa in exemplul de mai sus, sa vina omul la tine si sa iti ceara banii inapoi, iar tu sa nu vrei sa ii dai, asta e un grav pacat. Pentru ca banii sunt ai lui, si preotul nu trebuia nici sa ii ceara, poate nici sa ii primeasca, dar sa ii pretinda, ce sa mai zici ? Normal ca creaza sminteala asemenea prostii, si vina e a preotului. Apoi sa ii mai si blesteme pe oamenii aia, ce sa mai, vrajmasul vorbea prin preot.

    Apreciază

    • stefan said, on septembrie 27, 2013 at 5:47 pm

      Tot in Scriptura scrie ca slujitorul altarului sa se intretina din darurile care vin la altar. Cati preoti ti-au cerut tie taxa pe pomelnic, inmormantare sau spovedanie ? NU generaliza, nu-i baga pe toti in aceeasi oala. E drept ca sunt si preoti care fac lucruri nedemne, dar sunt multi care fac lucruri corect. Ideea ca preotul sa aiba si servici sa si slujeasca in biserica e identica cu ce a spus Mantuitorul: nu poti sluji si lui Dumnezeu si lui mamona. Tu cati copii ai ? Si daca ai (baieti) pe cati i-ai educat si indemnat spre preotie ? Tu crezi ca preotii cad din cer, dintre ingeri (ar fi bine sa fie asa)? Sunt si ei dintre oameni, cu neputinte si metehne, cu greseli si caderi. Sf Ioan Gura de Aur a spus: dati-mi mame crestine si voi schimba lumea. Adica parinti credinciosi care sa creasca copii credinciosi. Te numeri printre ei?! Si daca nu, de ce vezi paiul din ochiul altuia si barna din ochiul tau nu o scoti? Cine te-a pus pe tine judecator peste preoti? Esti pregatit sa-ti asumi raspunderea unui preot, raspunderea pentru sufletele altora

      Ce tare esti tu sa spui altora sa nu ia bani. Dar aia cu ce sa traiasca…tu de ce nu te duci la servici si sa refuzi salariul la sfarsit de luna?

      Apreciază

      • Maria said, on septembrie 27, 2013 at 7:34 pm

        Cunosc un preot dintr-un sat , care slujeste iarna fara pic de foc in soba , in biserica daca vezi zece credinciosi la slujba duminica este lucru mare , bani nu are de unde aduna pt ca nu da nimeni pomelnic cu bani ci doar cu o prescura sau o lumanare , satul este langa o padure , desi sunt lemne , nimeni nu se indura sa duca o caruta de lemne pt biserica desi au posibilitati .
        Un sat de zgarciti , necredinciosi , oameni rai , ce nu s-a mai vazut .
        Cred ca situatii de genul acesta , mai sunt in anumite zone ale tarii , preotii de prin sate sunt saraci , mai platesc si impozit la Patriarhie sau la Mitropoliile de unde apartin , din putinul pe care-l dau enoriasii .
        Emanuel , face o expunere corecta aici , insa in aceste vremuri , multe s-au schimbat si in viata slujitorilor bisericii , asa cum s-au schimbat si oamenii , din crestini au devenit , anti-crestini , prin comportamentul
        lor din punctul de vedere al credintei si a faptelor .
        Daca preotii s-au schimbat , tot din pricina oamenilor au facut-o .
        Cazul acesta cu bataia preotului , eu personal il consider a fi o ticalosie a acestor asa zis crestini .
        Daca au dat un ban , au dat bisericii , iar banul l-au avut tot de la Dumnezeu , pt ca tot ce are omul pe pamant , de la Dumnezeu are si ale Lui sunt , omul doar le stapaneste .
        Ce pretentii sunt acestea ca daca nu ti s-a implinit cererea din pomelnic , preotul este de vina ?
        In niciun caz nu-i preotul de vina , ci acei carora nu li s-au implinit , ca Dumnezeu nu i-a ascultat si stie El de ce .
        Daca pui un pomelnic pt o anumita cerere , nu inseamna ca faci un targ cu Dumnezeu , inseamna ca trebuie sa te rogi toata viata daca este nevoie si cum vrea Dumnezeu asa trebuie sa accepti situatia .
        Daca sunt si preoti care pun taxe pt anumite servicii duhovnicesti , dau si ei taxe la randul lor , inca destul de mari , mitropoliilor de care apartin , pt intretinerea bisericilor , construirea bisericilor , salariilor preotilor destul de modeste ,(pt ca si ei au multi copii , toti cati ii da Domnul ca nu fac avort ), iar daca unii fac abuzuri , vor da socoteala inaintea Domnului .
        Sa ne rugam pentru preoti , ca daca n-ar fi preoti , ar fi vai de noi .

        Apreciază

      • Emanuel said, on septembrie 28, 2013 at 12:49 pm

        Frate Stefan, nu voiam sa mai raspund, dar totusi te intreb : de ce spui ca preotul care munceste la servici e slujitor al lui mamona ? Sf Apostol Pavel muncea si se autointretinea din meseria proprie, facea corturi. In conditiile in care permanent era solicitat la propovaduire, totusi isi gasea ( nu stiu cum ), timp si pentru meserie. Slujea lui mamona ? Eu am zis, daca un preot ar avea de facut misiune zilnica, sau spovedanie si slujbe zilnice, si nu ar mai avea timp de altceva, ar fi intr-adevar pacat sa lase aceastea pentru munca. Dar in conditiile in care nu munceste nimic ? Eu nu am zis ca daca preotul ar munci sa refuze salariul, dar zic ca in conditiile in care nu munceste mai nimic, e drept ca sa ceara salar ? Ca am vazut multi preoti care se plang ca nu le ajung banii de la enoriasi … Nu ar trebui ca, daca tot nu vrea sa munceasca, sa traiasca in post si rugaciune aspre : ” cine nu munceste nici sa nu manance ” ? Dar daca are contacte cu o lume extrem de demonizata, care vine la biserica la slujbe, cum sa poata trai intr-o mare asceza ? Ar trebui sa fie un sfant, extrem de smerit, dar nu este. Caci pentru o mare asceza e necesara si o smerenie pe masura, altfel o iei razna, inebunesti, si iti pierzi sufletul.
        Deci daca vrea salar, trebuie sa munceasca. Ca lumea care vine la biserica iti da bani, dar te si judeca, pe dreptate, ca castigi prea mult fara sa muncesti ( si pentru ca iti da bani inseamna ca tu trebuie sa iei din duhul lor, altfel se cheama ca nu ai dragoste ). Si atunci un preot care nu mai are constiinta impacata, perde si harul, si apoi inevitabil slabeste si cade in duhul lumesc. Adica are un complex de inferioritate fata de lume. Si cade in lene, adica nici nu se mai poate ruga din cauza duhului lumesc care il are din cauza complexului de inferioritate fata de lume, dar nici sa munceasca nu se incumeta, pentru ca el si-ar fi dorit sa se roage si nu sa munceasca. In consecinta nu mai face nimic. Alearga dupa doi iepuri si nu mai prinde nici unul.

        Vad ca pacatele lumii apasa prea mult asupra noastra ca sa mai avem noi o judecata limpede. Adica nu suntem noi in stare sa ne ridicam la masura ceruta pentru o misiune sfanta, nu facem fata la PUHOIUL de pacate ale lumii care vin asupra noastra. Lumea refuza rugaciunea bisericii, si atunci rugaciunea are tendinta sa se transforme in deznadejde, intristare, si pierdem lumina, mantuirea, cadem in judecare si apoi pacate si mai grele. Care ar fi solutia ?
        Lumea face asa cum ai zis tu, considera orice pacat ca fiind mic, si astfel nu se mai indeamna la pocainta, si are o lumina, o bucurie, a tolerantei, dar ramane cu atat ( cam asta va fi si solutia antihristului din pacate ).
        Lumea asta traieste intr-o stare de ” bine „, in care i se pare ca mai nimic rau nu se poate intampla, sau chiar si de se intampla, nu conteaza, nu trebuie sa te intristezi deloc ci sa fii intotdeauna binedispus, ca asa te simti bine. Si atunci cand citesc astfel de bloguri, li se pare ca astea cu cipurile, cu masonii, cu catastrofele, WW3, etc., is niste bazaconii. Si chestia e ca la suprafata au dreptate, adica planurile astea ale raului nu s-au definitivat, nu s-au finalizat faptic, deocamdata inca se lucreaza la ele ( masonii lucreaza ). Starea asta aparenta de ” bine ” este ca un drog, odata ce il iei devii dependent, si chiar este un drog : serotonina se numeste, hormonul placerii. Toata societatea actuala recomanda acest hormon in cantitati nelimitate, si cu cat esti mai drogat cu el cu atat mai bine, cu atat ai o imagine mai buna in societate. Si problema e ca chiar te simti mai bine, insa la Judecata nu vei trece, pentru ca acest hormon in cantitatile recomandate de societate duce la pacate foarte mari. Dar fiind vorba de un drog, cand le spui oamenilor despre masoni sau Judecata, ei au o reactie opusa : ” de ce sa te gandesti la cutare, ca te simti rau, esti trist „. Oamenii chiar si daca exista posibilitatea ca teoriile conspirationiste sa fie adevarate, ei nu vor sa le ia in considerare, pentru ca te fac sa te simti rau, te pun in situatia sa te lupti cu tine insuti, sa trebuiasca sa te birui pe tine insuti, sa iti birui fricile legate de biologic, sa te rastignesti la propriu din punct de vedere social si al posibilitatilor materiale.
        Atunci omului care mai vrea sa mai faca ceva, ce ii mai ramane : pocainta care se transforma in deznadejde si apoi in judecare ? Sau despartirea apelor, adica despartirea de lume ? Dar daca te desparti de lume, mai poti munci ? Mai poti castiga bani ? Si daca nu, atunci nu ramane decat despartirea si asceza aspra. Sau si mai bine zis, o cale mai de mijloc, intai muncesti si castigi niste bani ( ii strangi ), si apoi te pui pe asceza aspra si traiesti cativa ani din banii respectivi. Pana la urma, daca preotul vrea mantuire, sa ramane in comuniune cu harul, trebuie sa se cam rupa de lume, dar si de sistemul ce cuprinde si rangurile mai inalte.

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on septembrie 27, 2013 at 7:49 pm

      cel ce semnezi cu „emanuel „Preotul Adevarat este Preot
      cel de care vorbesti este popa … pentru ca sunt multi si de acestia sau lupi in chiei de oaie
      dar Sunt si Preoti Adevarati care Marturisesc ADEVARUL , slujesc ADEVARUL adica pe HRISTOS si nu pe mamona …
      este lupul paznic pus la turma INSA nu toti pastorii sunt lupi in chiei de oaie … ca de ar fi fost asa turma era inghitita de mult
      prin Preotii Adevarati lucreaza Duhul SFANT spre Apararea si paza turmei
      caci ” mai marii BISERICII sunt vanduti , pastorii cei mici vor strange turma ”
      CINSTE Acestora „pastorii cei mici ” sau preoti ca slujesc pe HRISTOS cu Adevarat
      Pentru SFINTII de pe acest pamint de prin Muntii Raraului si din alte locuri pe care numai DUMNEZEU Ii stie … si pentru rugaciunile Preotilor Adevarati ne mai tine DUMNEZEU pe fata acestui pamint
      amin.

      Apreciază

      • Stefan said, on septembrie 28, 2013 at 4:10 pm

        Pentru Emanuel.
        Pentru cativa purici tu esti in stare sa arunci cojocul pe foc. Pentru cateva uscaturi (pe care oricum nu esti in masura sa-i judeci tu) tu ii faci pe toti preotii niste „cersetori de salar”. Ai habar ca foarte multi dintre preoti au salar doar pe hartie, si nu doar ca nu vad acel salar, ci mai trebuie sa si cotizeze darile pentru acel salar inchipuit, deci mai vin si cu bani de acasa.
        Nu stiu din ce zona esti tu, dar aici prin Moldova multi preoti au program zilnic la biserica. Dar tu mergi zilnic la biserica sa participi la aceste slujbe (daca si la tine s-ar face)? Sau te face sa te simti bine faptul ca e preotul in biserica, „la program” (asa cum iti doresti) fara nici un om care sa participe? Dar de ce nu faci un comentariu tot atat de lung si despre preotii care sunt non stop alaturi de pastorii lor, care sustin din propriul buzunar o brosura saptamanala pentru cei din parohie sau din afara ei? Dar e mai bine sa arunci cu noroi in altii, te face sa te simti mai bine, te face mai „crestin”. Nu era mai buna o rugaciune pentru ceilalti?
        Pentru informatia ta nici un preot nu-si pierde harul decat daca va cadea in erezie. Nici preotului caterisit nu-i lipseste harul, ci doar este oprit de la savarsirea slujbelor.
        Un sfat: nu-i mai judeca pe preoti si ierahi si pe oameni in general (are Cine sa ne judece), caci nu le cunosti pocainta. Ei se vor mantui dupa o pocainta sincera, iar tu vei ramane cu judecata. De unde stii tu ca in urma unei greseli omul nu se pocaieste si dobandeste iertare de la Dumnezeu, dar tu il osandesti? Mai bine sa ne vedem de neputintele si greselile noastre si pe ceilalti, daca poti, roaga-te pentru ei, daca nu, macar nu-i judeca.

        Apreciază

      • Emanuel said, on septembrie 30, 2013 at 9:43 am

        Dumneavoastra vreti sa ascundeti adevarul, insa oricum este limpede pentru toata lumea, caci numai preotii de la mitropolie sau de la manastiri fac slujbe in timpul saptamanii, iar restul, cu unele exceptii, doar in sarbatori. Cel putin cei de la sate nici nu mai zic. Eu nu ma refer doar la salarul de la stat, ci m-am referit la banii care ii pretind pe slujbe. Stiti dumneavoastra preoti care sa faca pomelnice pe gratis ? Eu nu. Cu toate ca harul preotiei l-au luat pe gratis, ca nu au muncit nimic pentru acel har, caci nici un muritor nu se poate considera vrednic de acel har, sau ca ar fi putut contribui cu ceva la acel har, al preotiei. Apoi, ce conteaza ca biserica are credinciosi sau nu, preotul oricum trebuie sa faca slujbele, zilnice, caci acolo pomeneste pe oamenii care in acele zile muncesc, si fiind poate obositi nu mai pot veni la biserica. Adica oamenii se duc la lucru zilnic 8 ore, ca nu sunt lenesi, dar preotul nu poate, ca el trebuie sa stea degeaba toata saptamana in vila parohiala, si apoi sa pretinda bani. Omul se ” respecta „. Vi se pare bine, ca toata lumea sa se sminteasca de preotii lenesi, si sa ii judece pe la spate ? Nu eu arunc cu noroi in preoti, ci lumea cu pacate mari spune ” daca preotii fac din astea, de la noi ce sa mai astepti ? „. Si le fac in continuare.
        PS : nu am spus ca preotul pierde harul preotiei, ci harul din sufletul lui … Iar harul preotiei nu il pierde nici daca cade in erezie, decat daca e caterisit.

        Apreciază

  7. adi said, on septembrie 27, 2013 at 1:34 pm

    Sa ceri banii inapoi de pe acatiste? Asta e blasfemie pacat ca oamenii nu realizeaza,daca Domnul a lasat asa copilul cu buza de iepure L-a lasat poate ca sa incerce pe parinti si rude nu ca si pedeapsa.Omul pacatos tot nu vrea sa inteleaga faptul ca incercarile sint trimise pentru ca omul sa se smereasca iar in loc de asta uite ce-a iesit.
    Pedeapsa este trimisa pentru indreptarea omului doar ca noi nu sintem capabili sa intelegem aceste lucruri(nici eu de multe ori pentru ca sint un pacatos).Sa acuzi Preotul pe asemenea motive iti iei pedeapsa mare la Judecata.

    Doamne Ajuta!

    Apreciază

    • valentin said, on septembrie 27, 2013 at 6:42 pm

      isi poate lua pedeapsa mare mai repede, pentru atacare omului lui Dumnezeu.
      mare pacat.

      Apreciază

  8. Paul said, on septembrie 27, 2013 at 1:44 pm

    Sa nu uitam ca banul este ochiul dracului si asta calca in picioare toate legile si principiile.Dincole de bani este neantul.

    Apreciază

    • Maria said, on septembrie 27, 2013 at 10:31 pm

      Spunea un parinte si bine spunea , ca , averea si imbuibarea pantecului , sunt doua patimi care vor opri sufletul de la Mantuire .
      Cei care traiesc pentru a se imbogati si pentru a se imbuiba , acesta fiind scopul vietii lor , vor fi pierduti .

      Apreciază

  9. studentperole said, on septembrie 27, 2013 at 2:00 pm

    Emisiunea „4 nunti si o provocare” a fost falsificata de PROTV pentru a promova homosexualitatea – cuplul gay a beneficiat de tot sprijinul material al PRO TV:
    iata ce declara Nicusor Coroama (ORTODOX, fost participant Masterchef) :

    „ProTV a omis să spună că nunta cuplului gay a fost organizată chiar de ei, după cum ne-a povestit şi Georgeta: „Nunta a fost făcută pe platourile ProTV de la Buftea. Toţi invitaţii erau vedete de la ProTV. Nu ştiu dacă erau vreo 10 – 15 persoane pe care nu le cunoşteam, dintre invitaţi. În rest, pe toţi îi ştiam de la televizor, de la ProTV. Aţi şi văzut că această nuntă a fost prezentată cel mai mult la televizor”.

    Apreciază

  10. Mati said, on septembrie 27, 2013 at 2:19 pm

    Pai, intai a fost „Dumnezeu nu exista”, apoi „Diavolul nu exista”. Daca nu a mers cu astea doua s-a gasit alta: „sufletul nu exista”. Mai trebuie sa ajunga sa spuna ca noi nu existam, ca suntem o iluzie, ca sa ne trezim cu cine stie ce alte tampenii. Fereasca Dumnezeu!

    Apreciază

  11. crestinul ortodox said, on septembrie 27, 2013 at 7:33 pm

    cei ce sunt Credinciosi cu Adevarat nu fugaresc slujitorul altarului precum la targ …Casa DOMNULUI nu este targ de desfacere si prezentare …acestea se intampla din pricina necuratului ucigal-ar SFANTA CRUCE ce seamana dezinare si vrajba prin razboiul mintii spre risipirea turmei …
    Si de rugaciunile facute inaintea lui DUMNEZEU nu sunt raspunzatori numai preotii ci si crestinii ortodocsi care se roaga cu preotul pentru a dobandi ceea ce cere … ca minuni se intampla dar nu unul sta ca nesimtitul respecta lege paganeasca si altul se roaga si tine legea crestineasca ;
    „cand doi se aduna in Numele Meu acolo Voi Fi si Eu „ne spune Mantuitorul
    si unde este MANTUITORUL , Domnul nostru IISUS HRISTOS ne spune iarasi ” bateti si veti afla , cereti si vi se va da ”
    crestinii ortodocsi cu Adevarat Tin si respecta legea crestineasca pentru ca nu ii afli in legea paganeasca in tot ceea ce fac si zic
    Atunci DUMNEZEU Binecuvanteaza acea casa unde legea crestineasca este lege si nu doar pentru nume de ochii satului sau de ochii lumii
    amin.

    Apreciază

  12. Ion Roman Popescu said, on septembrie 27, 2013 at 8:59 pm

    Materia organica nu se insufleteste cu puterile si tehnologiile cunoscute oamenilor. Asta e constatarea oamenilor de stiinta.

    Ei ar fi vrut sa creeze viata,. sa insufleteasca materia, dar nu pot.

    (…) ” Cercetătorii se confruntă cu două paradoxuri în ceea ce priveşte modul în care formele de viaţă au apărut pe Terra.

    Primul paradox este numit de Benner „paradoxul gudronului”:
    – toate formele de viaţă sunt făcute din materii organice, dar, dacă se adaugă energie (căldură, lumină etc.) moleculelor organice şi sunt lăsate să se manifeste, ele nu vor crea viaţă, ci se vor transforma în gudron, petrol etc.

    „Anumite elemente par capabile să controleze tendinţa materiilor organice de a se transforma în gudron, în mod particular borul şi molibdenul, deci credem că mineralele care conţin ambele elemente sunt fundamentale pentru începutul vieţii”, a spus profesorul, adăugând că analizele recente ale unui meteorit provenind de pe Marte au arătat că acesta conţinea bor, un element cheie pentru menţinerea vieţii.

    Al doilea paradox este acela că formele de viaţă ar fi trebuit să se lupte să supravieţuiască pe Terra, la momentul apariţiei, pentru că pe atunci Pământul era cel mai probabil acoperit în totalitate de apă. Acest lucru ar fi împiedicat existenţa unei concentraţii optime de bor – care în prezent se găseşte numai în zone foarte aride. De asemenea, apa este corozivă pentru ARN (acid ribonucleic), despre care cercetătorii cred că este prima moleculă genetică ce a apărut pe Terra.

    Detalii despre teoria profesorului Benner au fost prezentate miercuri la Conferinţa Goldschmidt, care are loc anual în Florenţa, Italia.” (…)

    Apreciază

    • mircea.v said, on septembrie 27, 2013 at 11:57 pm

      Sau mai simplu, cum poate materia moarta, non-inteligenta la modul absolut sa genereze informatie de cea mai inalta calitate? ca asta e viul in primul rand, informatie, adn. Informatie care creierul uman nu o poate produce. La fel, intra in categoria „blocarea creierului”. Auzi bre, informatie generata de materie moarta…
      Nici unui copil nu poti sa-i spui asa ceva.

      Toate principiile stiintei spun ca aparitia vietii de la sine si evolutia e imposibila: principiul cauza-efect, principiul transferurilor de energie, legea conservarii energiei, principiul 2 al termodinamicii…

      Apreciază

    • tataia said, on septembrie 28, 2013 at 11:19 am

      E…oamenii de „stiinta” se vor mira mereu cum este posibil atita timp cit NU VOR sa accepte existenta lui Dumnezeu.

      Apreciază

  13. john said, on septembrie 27, 2013 at 10:28 pm

    Ziarul The Guardian ne anunţă că în China cel puţin 28 de oameni au fost omorâţi şi alte câteva sute au fost rănite în timpul unui atac al viespilor gigant care a avut loc într-o provincie din centrul Chinei. Se spune că victimele au fost urmărite timp de câteva sute de metri de aceste viespi şi apoi au fost înţepate de cel puţin 200 de ori. Doar în oraşul Ankang 18 oameni au fost omorâte din cauza multiplelor înţepături de viespi.http://www.theguardian.com/world/2013/sep/26/hornet-attacks-kill-18-china

    Apreciază

  14. Olivia said, on septembrie 28, 2013 at 3:11 am

    Atentie! Imagini socante ale unui martiriu in anul 2013!Ne e greu si sa privim, darmite sa si suferim moartea pentru Hristos!

    Apreciază

  15. ianacosanzeana said, on septembrie 28, 2013 at 1:15 pm

    Ma ingrijoreaza putin viteza cu care se desfasoara lucrurile.
    Dirctorul general al Barilla Italia, Guido Barilla, producatori de paste a fost tarat prin toate noroaiele si facut in toate felurile de activistii pederastiei dupa ce a spus, intr-un mod civilizat si de bun simt, ca nu ar fi de acord sa distribuie cupluri de homosexuali in reclamele sale, pentru ca ei sustin familia traditionala si nu sunt de acord cu astfel de lucruri.
    Va rog cititi articolul pana jos, unde gasiti alta aberatie, reclamele in care tatal si copiii stau la masa in timp ce mama, singura, serveste „nu ar fi primite in nici o tara civilizata din afara Italiei.” Ei oare nu realizeaza ca pentru multe femei, inca mai este o placere sa isi serveasca si sa isi bucure familia? Cu afirmatiile astea manipuleaza tinerele care ajung sa urasca barbatii doar din principiu, ca asa e la moda.

    http://www.theguardian.com/world/2013/sep/26/pasta-firm-barilla-boycott-gay

    Apreciază

  16. john said, on septembrie 28, 2013 at 7:22 pm

    Împotriva Damascului Isaia 17:1-3,12-14
    Prorocie* împotriva Damascului.
    „Iată, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărîmături;
    http://israel-shabbat-shalom.blogspot.ro/2013/09/siria-saizeci-de-persoane-ucise-intr-un.html

    Apreciază

  17. […] STIRILE ZILEI (27.09.2013): Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume pe 19 octombrie. Hominizi… […]

    Apreciază

  18. […] STIRILE ZILEI (27.09.2013): Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume pe 19 octombrie. Hominizi… […]

    Apreciază

  19. […] STIRILE ZILEI (27.09.2013): Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume pe 19 octombrie. Hominizi… […]

    Apreciază

  20. […] Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume […]

    Apreciază

  21. […] Din nou SUEDIA – Cea mai mare ORGIE din lume […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.