SACCSIV – blog ortodox

CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendiile sunt din ce in ce mai devastatoare …

Posted in cutremur, SEISM by saccsiv on noiembrie 11, 2011

   Iata ce aflam din articolul Major Earth Changes Coming? Earthquakes Are Becoming Much More Frequent And Much More Powerful:

Devin oare cutremurele din ce în ce mai frecvente şi mai puternice? Mai sunt doar două luni din anul acesta şi suntem pe punctul de a avea cutremure cu magnitudinea de 5.0 sau chiar mai mari decât am avut în oricare alt an din această decadă. De fapt, după cum veţi vedea în acest articol, începând cu anul 2000 a existat un curent ascendent în numărul cutremurelor majore. Aşa că, este oare acesta un indiciu că vor veni cutremure majore? Devine oare planeta noastră nesigură? În prezent suntem martorii unei răsturnări politice, sociale şi financiare la nivel global. În fiecare săptămână, criza economică din SUA sau din altă ţară pare că se înrăutăţeşte. Ce se va întâmpla oare dacă zdruncinarea pământului devine din ce în ce mai puternică şi oraşele importante de pe glob sunt destabilizate? De-a lungul istoriei, am subestimat puterea imensă destructivă a dezastrelor naturale iar faptul că un mare număr de cutremure din lume pare să ia amploare în mod considerabil, ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi. În zilele de astăzi, cutremure puternice au loc cu aşa mare frecvenţă că oamenii aproape că nu le mai observă.

Zilele trecute în Oklahoma a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5.6. A fost cel mai mare cutremur înregistrat vreodată în Oklahoma. A fost atât de puternic că s-a resimţit în Illinois şi Tennessee. Au fost 30 de replici. Însă a avut un slab ecou în presă câteva zile mai târziu, atunci când toată lumea uitase deja. Un cutremur cu magnitudinea de 5.7 a lovit estul Turciei. Cea mai mare parte a populaţiei uitase deja a doua zi. De ce oare oamenii nu dau importanţă acestor cutremure mari? Ei bine, deoarece cutremurele sunt atât de frecvente în zilele de azi! În 2001, au fost înregistrate pe glob 1361 de cutremure cu magnitudinea de 5.0 sau chiar mai mari. În acest an, suntem pe punctul de a avea un număr dublu de cutremure. În 2011, vom avea mai mult de 2600 de cutremure cu magnitudinea de 5.0 sau chiar mai mari. După cum veţi putea observa în diagrama de mai jos (preluată de pe pagina americandailyherald.com), numărul cutremurelor majore a crescut considerabil în ultimii zece ani, iar cele 2600 de cutremure majore pe care le vom avea anul acesta vor depăşi numărul cutremurelor din anii precedenţi ….

Cutremure cu magnitudinea între 5.0 şi 9.9 între anii 2000 – 2010

Oare ce spun geologii despre aceste date? Cei mai mulţi continuă să pretindă că este „politic corect” – numărul de cutremure nu este în creştere. În schimb, geologii au spus că ceea ce se întâmplă reprezintă de fapt îmbunătăţirea abilităţii noastre în a detecta cutremure. Desigur că este neverosimil. Abilitatea noastră de a detecta cutremure majore nu s-a dublat în ultimii zece ani.

Haideţi să privim altă diagramă. Această diagramă (preluată – dlindquist.com) indică numărul cutremurelor cu magnitudinea de 6.0 sau chiar mai mari care au avut loc începând cu 1973. După cum observaţi, curba este în creştere…

Dacă, aşa cum susţin geologii, motivul pentru numărul crescut al cutremurelor majore este abilitatea noastră permanentă de a le detecta, atunci de ce a fost numărul cutremurelor cu magnitudinea între 6.0 sau chiar mai mare, constant între anii 1973 şi 1999? Doar de zece ani încoare, cutremurele majore au devenit mai puternice şi mai frecvente. Dar nu doar cutremurele au crescut în intensitate şi frecvenţă. Au mai fost şi dezastre naturale care au cauzat pagube de peste un miliard de dolari anul acesta mai mult decât în oricare alt an din istoria SUA. Următorul extras este preluat dintr-un articol al ABC News:

„De la urganul Irene care a înecat întreaga coastă de est în august, la tornadele din partea de vest care au produse dezaste între Wisconsin şi Texas, anul 2011 a adjus prejudicii de peste un miliard de dolari din cauza dezastrelor naturale, mai mult decât s-a înregistrat în oricare alt an, potrivit Centrului de Naţional pentru Date Climaterice (National Climatic Data Center). Şi pentru că uraganele, inundaţiile, tornadele şi incendiile au înregistrat un record anul acesta, Preşedintele Obama a oferit un răspuns pe măsură. În cele zece luni de la începutul acest an, preşedintele Obama a afirmat public că s-au înregistrat 89 de dezastre majore, comparativ cu 81 de dezastre naturale înregistrate în 2010.”

Barack Obama a afirmat că s-au înregistrat mai multe dezastre majore şi asta în mai puţin de trei ani. Niciun alt preşedinte al SUA nu a afirmat că au existat atâtea dezastre naturale în timpul unui mandat de patru ani. Ce se întâmplă oare în lume? Ar trebuie oare să fim îngrijoraţi de ce va urma? Nimeni nu ştie cu exactitate ce se va întâmpla, dar există cu siguranţă o creştere a activităţii seismice la nivel mondial. În ultimii ani, „Cercul de foc” din jurul oceanului Pacific a devenit în mod neaşteptat, activ. Am văzut cu toţii cutremure devastatoare care au lovit Chile şi Noua Zeelandă. La începutul acestui an, Japonia a trecut prin cel mai îngrozitor cutremur înregistrat vreodată în această ţară. Tot în Japonia s-a  înregistrat şi un tsumai care a fost atât de zdrobitor încât nu va fi uitat vreodată.

Partea de est a SUA este aşezată de-a lungul „Cercului de foc” şi este cu siguranţă programată pentru un „cutremur nimicitor”. Dar nu este singura parte din ţară care ar trebui să ne îngrijoreze. Este foarte probabil ca un cutremur mare să lovească în orice moment zona de falie New Madrid (Missouri) care va distruge oraşe importante din SUA, începând din Chicago până în New Orleans. S-a mai întâmplat. Între anii 1811-1812, patru cutremure uriaşe de-a lungul faliei New Madrid au zguduit întreaga parte de est a ţării. Aceste cutremure au deschis fisuri adânci în pământ, au făcut ca râul Mississippi să-şi schimbe cursul, iar clopotele bisericilor s-au auzit până în Boston.

Oare ce s-ar întâmpla dacă un astfel de cutremur ar avea loc în zilele de astăzi? Ei bine, un studiu al Universităţii Illinois a arătat că un cutremur cu magnitudinea de 7.7 de-a lungul faliei New Madrid ar duce la 3.500 de morţi, mai mult de 80.000 de răniţi şi mai mult de 7 milioane de oameni fără adăpost. Ce s-ar întâmpla dacă un cutremur cu magnitudinea de 8.7 ar avea loc?

Ar trebui să ne dea de gândit. Trăim vremuri neobişnuite. Se pare că totul poate fi într-o clipă zdruncinat. Să sperăm că pământul se linişteşte pentru un timp şi că numărul cutremurelor majore începe să se reducă. Dar nu există nicio garanţie că aşa ceva s-ar putea întâmpla. De fapt, mulţi cred că acesta este doar începutul. Legaţi-vă centurile de siguranţă pentru că anii ce vin vor fi foarte, foarte interesanţi.

Cititi va rog si:

Statisticile arata ca in ultimii ani S-A MARIT SPECTACULOS NUMARUL SEISMELOR pe intreg globul

24 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on noiembrie 11, 2011 at 11:12 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. danutza said, on noiembrie 11, 2011 at 12:24 pm

  http://stirileprotv.ro/stiri/social/din-nou-cozi-interminabile-la-mitropolie-pelerinii-se-roaga-la-sf-mina.html
  frate, astia sunt de-a dreptul enervanti. alte subiecte n-or avea?

  Apreciază

  • emilian said, on noiembrie 11, 2011 at 1:10 pm

   Ei se adreseaza publicului lor si vor sa arate acestuia ca numai prostii, batranii, tiganii se roaga si prin asociere spiritele luminate ce se uita la protv nu se vor duce niciodata la sfintele moaste. Ma rog la Dumnezeu sa-i trezeasca pe ametitii care fac si prezinta in bataie de joc credinta oamenilor. vad ca si-au facut un program din a ataca pelerinajele.

   Apreciază

  • Ciprian said, on noiembrie 14, 2011 at 10:16 am

   Titlul a de-a dreptul pervers „Isteria moastelor continua. Sfantul Mina face furori printre pagubiti” adicatelea daca merg in pelerinaje sunt un „isteric”…. mai mai ii ard sfintii pe astia si nu mai suporta… sa vezi cati „isterici” (Doamne Iarta-ma) vor fi in 28 noiembrie de parastasul Parintelui Arsenie Boca… De ce filmeaza numai batrani… pentru a se crea ideea perimarii religiei oare…?!? Eu am vazut in pelerinaje majoritari pana in 40 de ani… ce se urmareste? Creearea unei mase critice cumva? Sa nu fie!

   Apreciază

 3. danutza said, on noiembrie 11, 2011 at 2:19 pm

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/fara-de-dumnezeu-si-atit-de-liber-69897.html#comment-666888
  va rog sa intrati pe site si sa comentati ca sa vada sa nu sunt toti romanii spalati pe creier de doctrina comunista.

  Apreciază

  • Ciprian said, on noiembrie 14, 2011 at 6:06 pm

   danutza

   in caz ca citesti zi-mi si mie daca ti-au lasat comentariile, ale mele desi foarte decente, obiective le-au sters dupa care au inceput sa isi bata joc de Petre Tutea… cenzura e in floare pentru a forma o masa critica de uratori de Hristos, ce e de facut fratilor? A mai comentat careva si i-au fost sterse comentariile? Ne intoarcem in comunism?

   Apreciază

  • Ciprian said, on noiembrie 14, 2011 at 6:22 pm

   nu putem face ceva pentru „dreptul la replica” al crestinilor, se pare ca astia tin acolo numai ce la comvine si mai si ataca legionarii facandu-i neonazisti…

   Apreciază

 4. Olivia said, on noiembrie 11, 2011 at 4:27 pm

  Dragii mei, Pro TV-u’ si-a facut un obicei zilnic in a ataca pelerinajele si Sfantul Botez. Ieri si alaltaieri la toate orele de stiri incepeau cu cazul botezului copilului de la Brasov, insistand pe ideea ca scufundarea de trei ori este invechita si habotnica si ca pune in pericol viata copilului. Mi-a placut reactia preotului, pe care il cunoastem personal (ne-a botezat primul copilas, care avea grave probleme de sanatate si urma sa moara, ceea ce s-a si intamplat si ne-a sustinut enorm pe noi, tineri parinti, rapusi de durere, desi nu ne cunostea pana in momentul respectiv). Dumnezeu sa ii dea sanatate si sa il intareasca in incercarea aceasta pe parintele Eugen Comsulea.

  Apreciază

  • marcela said, on noiembrie 12, 2011 at 4:09 pm

   olivia spune i lu preot sa nu l tina de subtiori !! sa l tina de nas si de gura !! ca instinctiv trage aer si ii intra apa !!! asta cu apa o stiu ca am facut inot multi multi ani !! nu trebuie sa fi preot ca sa sti ca pe nas si pe gura intra aer !! daca a dat preotul acela replica :era sa moara copilul din mica credinta a parintilor !! eu ma indoiesc ca e treaba asa corecta,toate bune !! pai ce a sustinut protopopul ??ca se tine copilul de subtiori?? mai olivia tu nu ai mai vazut pesemne nici un botez ?intra tu in apa cu nasu si cu gura trage apa si o sa vezi ca te ineci !!

   Apreciază

  • EU said, on noiembrie 12, 2011 at 10:09 pm

   Acel preot a facut o greseala de neconceput. Copilul trebuia sa aiba caile respiratorii astupate si nu trebuia bagat cu capul inainte in apa. Deci nu afundarea de 3 ori e preoblema ci modul cum o faci, iar acest preot nu are scuza…nu credinta parintilor a fost de vina aici. Ar trebui sa-si asume vina si sa nu se tina cu nasul pe sus.

   Apreciază

 5. Olivia said, on noiembrie 11, 2011 at 4:27 pm

  Si ma bucur ca a fost sustinut si de protopop.

  Apreciază

  • marcela said, on noiembrie 12, 2011 at 4:14 pm

   olivia si o sa te bucuri impreuna cu acest preot si cu protopopu cand din cauza lor o sa se interzica botezul !! cum soro astia ineaca copilul si tie iti place ?? ce nu stie sa tina un copil 2 secunde in apa??

   Apreciază

 6. abc Marin said, on noiembrie 11, 2011 at 6:01 pm

  Capitolul 24
  1. Iată Domnul pustieşte pământul şi îl preface în deşert, răstoarnă faţa lui şi împrăştie pe locuitori.
  2. Şi preotului i se întâmplă ca şi poporului, stăpânului ca şi robului, slugii ca şi stăpânei sale; vânzătorului ca şi cumpărătorului, celui care dă cu împrumut ca şi celui care se împrumută, datornicului ca şi cel căruia îi este dator.
  3. Pământul va fi pustiit, el va fi jefuit, că Domnul a grăit cuvântul acesta.
  4. Pământul este în chin şi sleit, lumea tânjeşte şi se istoveşte, cerul împreună cu pământul vor pieri.
  5. Pământul este pângărit sub locuitorii lui, căci ei au călcat legea, au înfrânt orânduiala şi legământul stricatu-l-au pe veci!
  6. Pentru aceasta, blestemul mistuie pământul şi locuitorii îndură pedeapsa lor; drept aceea cei ce locuiesc pe pământ sunt mistuiţi, iar oamenii rămaşi sunt puţini la număr!
  7. Via tânjeşte, viţele sale sunt firave, cei cu inima veselă suspină.
  8. Glasul cel plin de veselie al lirei a încetat, chiotele zgomotoase nu mai sunt, încetat-a glasul harpei.
  9. La cântec nu se mai bea, şi amar este vinul pentru băutor.
  10. Cetatea pustiită este în ruină, intrarea fiecărei case este închisă.
  11. Pe uliţă lumea strigă: „Nici un strop de vin!” Nu mai este bucurie, veselia este izgonită de pe pământ.
  12. În cetate au rămas numai dărâmături, porţi sfărâmate şi stricate.
  13. Aşa se va întâmpla în mijlocul acestui ţinut, înăuntrul popoarelor, ca şi când se scutură măslinii şi ca pe urma culesului viei.
  14. Aceia înalţă glasul şi cântă, preaslăvesc mărirea Domnului la apus.
  15. Pentru aceasta, în insule se preaslăveşte Domnul, în insulele mării numele Domnului Dumnezeului lui Israel.
  16. De la marginile pământului auzim cântând: „Slavă celui drept!” Şi eu am zis: „Vai de cei fără de lege, care lucrează, depărtându-se de lege!”
  17. Groază, laţ şi groapă pentru voi, locuitori ai pământului!
  18. Cel care va fugi de groază va cădea în groapă, cel care va scăpa din mijlocul gropii se va prinde în laţ! Zăgazurile cele de sus se vor deschide şi temeliile pământului se vor clătina.
  19. Pământul se sfărâmă, pământul sare în bucăţi, se clatină pământul.
  20. Pământul se mişcă încoace şi încolo ca un om beţiv, se dă în sus şi în jos ca un scrânciob; păcatele apasă asupra lui, ca să nu se mai scoale!
  21. Şi în ziua aceea Domnul va cerceta cu asprime, acolo sus, oştirea cea de sus şi pe pământ pe regii pământului.
  22. Şi ca robii vor fi închişi într-o închisoare sub pământ şi după multe zile vor fi cercetaţi.
  23. Luna va fi roşie, iar soarele va pierde din lumina lui, căci Domnul Savaot va fi rege şi slava Lui va străluci înaintea bătrânilor în muntele Sionului şi în Ierusalim!

  Apreciază

 7. burtus said, on noiembrie 11, 2011 at 7:31 pm

  Cred ca se si „joaca” cu HAARP …

  Apreciază

 8. Alexandru(Fulger) said, on noiembrie 12, 2011 at 9:14 am

  Incepe mania Domnului asupra necredinciosilor , sa ne rugam sa nu fie nimicitoare.

  Apreciază

 9. Ciprian said, on noiembrie 14, 2011 at 11:07 am

  Parintele Arsenie Boca spunea:
  „Mersul vremii este dupa purtarea oamenilor. ” sa ne indreptam cu inima catre Dumnezeu prin Sfintele Taine si se vor indrepta si vremurile…. se incearca spurcarea planetei prin crearea unei mase critice de pacate care sa aduca furia Lui Dumnezeu asupra oamenilor, e foarte important ca cei caldicei sa devina fierbinti, sa nu fie slabiti intru credinta. Sectarismul este o victorie a necuratului, de aceea „bisericile” sunt tot mai agresive cu finante made in americaca… Sa nu deznadajduim si sa facem fiecare ce putem, macar o rugaciune si tot e ceva…

  Apreciază

 10. […] CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendii… […]

  Apreciază

 11. […] CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendii… […]

  Apreciază

 12. […] CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendii… […]

  Apreciază

 13. […] CUTREMURELE devin din ce in ce mai frecvente si mai intense. Dar si uraganele, tornadele si incendii… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: