SACCSIV – blog ortodox

E GATA … Curtea Suprema din SUA da liber la casatoriile gay

Posted in casatorii intre homosexuali, HOMOSEXUALITATE, SUA by saccsiv on iunie 26, 2013

   Iata ce putem citi in articolul Curtea Supremă din SUA declară anticonstituțională legea care interzice căsătoriile gay:

Curtea Supremă a Statelor Unite a invalidat amendamentul la legea care defineşte căsătoria drept uniunea între un bărbat şi o femeie. Cu cinci voturi în favoare şi patru împotrivă, judecătorii au stabilit că legea, care datează din anul 1976, este anticonstituţională, deoarece reprezintă o privare a accesului la libertatea persoanelor, drept garantat de al Cincilea Amendament, transmite Reuters.

Decizia Curţii Supreme este în acord cu avizul Administraţiei Obama privind căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Hotărârea permite cuplurilor homosexuale căsătorite legal în 12 dintre cele 50 de state şi în capitala Washington DC să aibă acces la aceleaşi beneficii federale ca şi cuplurile heterosexuale.

   Cititi va rog si:

DISTRUGEREA FAMILIEI: legalizarea casatoriilor intre homosexuali si adoptia de copii de catre acestia este folosita de catre ELITE pentru bifarea inca unui punct din doctrina viitoarei NOI ORDINI MONDIALE

 

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ieri Azi Maine said, on iunie 26, 2013 at 10:28 pm

    Eu nu am inteles deloc cum de unii oameni isi gasesc fericirea in sex?!

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 26, 2013 at 11:09 pm

      Cum nu intelegi ,sunt bolnavi psihic .

      Apreciază

    • gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 1:49 am

      ieri azi maine

      Sexul intre un barbat si o femeie cununati in Biserica este ceva placut si binecuvanat de Dumnezeu pentru nasterea de fii si fice.Placut este ca daca nu ar fi nu ne mai imulteam.Uraciune este relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex si care reprezinta pentru oameni normali ceva contra firii.Homosexuali ajung sa faca ce fac unii ereditar alti din cauza mandriei si influentei demonice , alti din esecuri in dragoste iar alti din interese materiale sau abuzati in copilarie.Or mai fi si alte motive.Oameni isi pot gasi fericirea in Dumnezeu (cei credinciosi) iar cei lipsiti de credinta o gasesc numai in sex,avere ,imbogatire,putere si glorie distractiile oferite de lume.

      Apreciază

      • a said, on iunie 27, 2013 at 12:59 pm

        chestia cu ereditarul e o gluma, nu? era un banc la radio erevan: Intrebare: homosexualii pot face copii? raspuns: nu, dar ei tot incearca! 🙂

        Apreciază

      • danutza said, on iunie 27, 2013 at 1:27 pm

        cum sa faca ereditar homosexualii asa ceva? ereditar inseamna mostenit de la parinti…..
        homosexualitatea e o deviere de la normal, o forma d e posedare!!! Dumnezeu NU i-a creat pe oameni gay.

        Apreciază

      • Ieri Azi Maine said, on iunie 27, 2013 at 2:42 pm

        Gerica, stiu ca pentru un cuplu, ce a cunoscut taina casatoriei, sexul este UNA din starile ce consolideaza relatia sot – sotie. Eu ma refeream la sexul dintre doi barbati, doua femei sau intre barbat si femeie (in aceasta situatie, cei doi nefiind casatoriti). Pentru ca eu am avut, timp de aproape doi ani, o relatie bazata pe sex cu o partenera. Daca discutam ceva sanatos pentru minte si trup ne contrazicem ca…stii tu cine. Dupa ce am renuntat la aceasta relatie, am observat ca nu realizasem nimic pe plan personal, profesional etc. De aceea am intrebat retoric (ca si eu sunt un om care am crezut ca sexul aduce fericire) si inca nu am gasit raspuns. In privinta sexului intre persoane de acelasi sex, Maria ai dreptate (citisem „odata si demult in urma” un articol intr-un ziar, in care se demonstrase stiintific faptul ca homosexualitatea este o boala, nu o stare fireasca).

        Apreciază

  2. paul said, on iunie 26, 2013 at 10:55 pm

    Adevaruri tulburatoare-Manastirea Petru Voda
    Discutii cu monahul Teodot:

    Apreciază

  3. John of Pelasgia said, on iunie 27, 2013 at 12:36 am

    Cum opresti marsul a 400 de comunisti in capitala Americii cu numai 8 nationalisti?

    Apreciază

  4. John of Pelasgia said, on iunie 27, 2013 at 12:36 am

    Apreciază

  5. petru-iustin said, on iunie 27, 2013 at 12:54 am

    dai in Doamne iarta-ma ca doar nu is asa de multi,doar n-o fi jumatate din sua sau franta gay si lesbiene

    Apreciază

  6. Aurora said, on iunie 27, 2013 at 1:07 am

    Prin legiferarea spurcaciunii sodomite se va abate mania lui Dumnezeu asupra Americii. Dar nici Europa nu e mai breaza. Vai de noi ca importam tot ce e urat pe afara !

    Apreciază

  7. Omer said, on iunie 27, 2013 at 2:18 am

    V-am scris dvs. despre acea carte care ar fi bine sa fie citita … Atunci nimeni nu se va mai mira de ceea ce se intampla si urmeaza sa se intample … Ma intreb : oare eu sunt mut , ceilalti surzi , ori amandoua ? … sau dimpotriva ? … lumea trebuie sa se mire ca sa nu se plictiseasca atat unii , cat si altii cu meseria lor de ” informatori ” . Deci SACCSIV , ai de gand sa-mi raspunzi , tu , marele erou mesianic al adevarului ? Sa vedem … Asteptam …

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 27, 2013 at 8:46 am

      Omer = Baba Ali

      De ce carte tot zici?

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iunie 27, 2013 at 6:05 pm

        Daca nu i-ai gasit comentariul la spam si nici in rubrica de comentari , Baba Ali care este si Omer s-ar putea sa fie un sarpe care vrea sa iti faca o imagine proasta.

        Apreciază

  8. Baba Ali said, on iunie 27, 2013 at 2:22 am

    V-am  scris  despre  carte …  Nici  un  raspuns .  Sa  inteleg  deci  ca  niste  imbecili  pot  avea  mai multa  vizibilitate  comentand  intruna ,  decat  altul  ( adica  eu ,  alt  imbecil )  care  vrea  sa prezinte  o  carte  la  care  cineva  a  muncit  3  ani ?  Omul  ala  a  transpirat  sange  acolo … Poate  ca  nu  v-a  parvenit  mesajul  meu ,  dar  il  aveti  pe  acesta . Voi  apela  pana  imi  raspunde . Multumesc  si  Doamne  ajuta .

    ________________________________

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 27, 2013 at 12:56 pm

      ???????????????
      niste imbecili?????????????? de ce nu vorbesti civilizat?????? cum ai dedus ca suntem imbecili????

      Apreciază

  9. mihai said, on iunie 27, 2013 at 8:26 am

    ne va lovi dumnezeu cu varf si indesat, pt. rautatea si spurcaciunile care au luat o amploare nemaiintalnita

    Apreciază

  10. Alex said, on iunie 27, 2013 at 9:06 am

    Islanda renunţă la aderarea la Uniunea Europeană

    „…………Întrebat despre motivele acestei decizii, (ministrul de externe Gunnar Bragi) Sveinsson a menţionat problemele economice şi criza zonei euro cu care se confruntă Uniunea Europeană, adăugând că partidele care au ajuns la putere au promis în campanie că Islanda nu va adera la UE şi că guvernul nou format se va ţine de cuvânt. „Aşa funcţionează democraţia” a explicat ministrul islandez birocraţilor europeni…………….”

    http://romanian.ruvr.ru/2013_06_26/Islanda-renunta-la-aderarea-la-Uniunea-Europeana/

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 27, 2013 at 6:35 pm

      cei care se trezesc isi dau seama ce este aceasta „ue” si cei care nici nu bat palma cu fiara din apus vor avea de castigat si nu de pierdut

      Apreciază

  11. mircea.v said, on iunie 27, 2013 at 9:17 am

    Zicea parintele Arseneie Boca: „Nu ne tragem din maimuta dar ne indreptam cu pasi mari spre maimuta” (aprox.)
    Oamenii de stiinta evolutionisti spun ca noi din cimpanzeul Bonobo ne-am trage pentru ca asta ar fi cel mai apropiat de om. Si dai cu cercetarile si studiile pe maimuta aceasta. S-au facut studii pe generatii intregi, s-au tras tot felul de concluzii, s-au facut documentare…

    Homosexualitatea la maimute
    „Un numar mare de maimute dezvolta la un moment dat acest tip de comportament. Insa cel mai bine impamantenit este la cimpanzeii Bonobo, unde indivizii strict heterosexuali nu sunt acceptati de grup. Bisexualismul caracterizeaza aceasta specie mai mult decat oricare alta. Intr-o societate matriarhala, 60% dintre relatiile sexuale au loc intre doua sau mai multe femele. Un individ care nu accepta relatii sexuale cu parteneri de acelasi sex, este exclus din grup.
    Sexul este extrem de frecvent la aceasta specie. Aproape orice activitate ce nu are legatura cu hrana, se finalizeaza cu raporturi sexuale, de cele mai multe ori intre parteneri de acelasi sex. Un mascul gelos il va urmari pe celalalt si toata operatiunea se va finaliza cu…sex. O simpla cutie de carton pusa in tarcul acestor maimute este un pretext pentru a intretine relatii sexuale. Femele curioase vor avea astfel de raporturi inainte de a fi cunoscut pe deplin toate proprietatiile noului obiect.”

    Dupa cum se vede, tot parintele Boca are dreptate…

    Apreciază

  12. dante said, on iunie 27, 2013 at 9:43 am

    Pentru ca omenirea toata sa fie rapusa este necesar sa cada redutele cele mai importante, Franta si SUA sint unele dintre acestea. Daca intr-o haita de ciini alungi seful haitei, atunci aceasta se disperseaza, asa e si cu aceasta propaganda agresiva pro gay, si a fost mult pina au cazut citeva, caci acuma tavalugul nivelarii este urnit. Dumnezeu sa ne tina tari in credinta si sa nu capitulam, cu orice risc, este spre mintuirea noastra.
    Acum e momentul ca ortodoxia (Biserica luptatoare si nu biserica adormita) sa ia atitudine si sa-si puna in aplicare, mai abitir, menirea pentru care a fost lasata pe pamint de catre Hristos si anume propovaduirea dreptei credinte si a Adevarului.

    Doamne ajuta!!

    Apreciază

  13. rt said, on iunie 27, 2013 at 11:45 am

    Incorect. Nu da liber, ci recunoaste beneficii federale. Legile statale raman neatinse.
    Aici este explicarea: http://www.culturavietii.ro/2013/06/27/sua-curtea-suprema-casatoria-intre-persoane-acelasi-sex-homosexuali/#.Ucv6aFalDqA

    Apreciază

    • mircea.v said, on iunie 27, 2013 at 12:38 pm

      rt,
      adica daca la tine in stat nu poti sa te „casatoresti”, te duci in alt stat unde se poate, si odata „casatorit” acolo, orice stat e obligat sa-ti asigure toate drepturile. E la nivel federal recunoasterea acestor drepturi. Deci, se ocoleste un pic rezolvarea problemei, dpdv gay. Dar, pr e rezolvata, si in curand va fi rezolvata si la modul foarte direct. Eu asa am inteles. Poate gresesc.

      Apreciază

      • rt said, on iunie 27, 2013 at 12:54 pm

        Ai inteles gresit. Legislatia americana are foarte multe particularitati care sunt greu de inteles unui neinitiat.

        Beneficiile federale se refera la drepturi materiale si la regimul comunității de bunuri si au sens doar in relatia cu autoritatile federale si fondurile federale.

        Statele raman cu dreptul de a decide singure recunoasterea sau nu a legalitatii acestor pretinse mariaje.

        Este crucial ca nu a fost recunoscut dreptul fundamental la casatoria homo.

        Apreciază

  14. gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 2:16 pm

    ROMANIA CA O PRADA

    http://prosistemhaha.wordpress.com/2013/06/27/8854/

    Apreciază

  15. gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 3:22 pm

    a

    Nu stiu si nu inteleg de ce va mirati ca homosexualitatea se mosteneste si ereditar.Stiti foarte bine ca inclinatiile catre pacate a parintilor se mostenesc de catre copii pana in al 7 lea neam.Asta de ce nu s-ar mosteni?Poate ca sunt statistici cautati-le care aveti indoieli.

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 27, 2013 at 4:44 pm

      ca sa fie ereditara, ar trebui ca homosexualitatea sa fie inscrisa in codul nostru genetic ( ADN), ori eu NU cred ca Dumnezeu ne-a creat cu gena homosexualitatii.
      formularea asta: „se mosteneste si ereditar” e pleonastica.
      EREDITÁR adj. 1. congenital, înnăscut, moștenit.
      par Boca spunea ca pacatele se inscriu in codul nostru genetic. corect, adica pacatele noastre se trag pana la a 4 generatie ( asa stiu ca scrie in Biblie). asta inseamna ca trebuie s afim atenti ce facem, pt ca datorita pacatelor noastre se pot naste urmasi cu probleme ( handicap) , dar homosexualitatea nu e trimisa de Dumnezeu ca plata a pacatului.
      daca tu ai statistici, dar nu mincinoase, a elitelor, ci adevarate, despre asta, trimite-le.

      Apreciază

  16. john said, on iunie 27, 2013 at 3:27 pm

    1)Dezvăluiri ULUITOARE. MINORI români, RECRUTAŢI pentru relaţii SEXUALE cu PREOŢI de la Vatican
    26 iun 2013, 22:01 | RTV.net
    Un fost preot face acuzaţii șocante care zguduie Vaticanul, într-o perioadă în care scandalurile cu tentă sexuală în care sunt implicate feţe bisericeşti par că se ţin lanţ. Fostul prelat a dezvăluit procedeul prin care copiii erau recrutaţi pentru a întreţine raporturi sexuale cu preoţi italieni, printre minori numărându-se şi minori de origine română.
    În câteva biserici de la periferia Romei, mai mulţi copii, printre care şi români, au fost abuzaţi sexual de nouă preoţi. Pentru fiecare raport sexual, copiii ar fi primit între 150 şi 500 de euro, potrivit dezvăluirilor făcute de Don Patrizio Poggi, un fost preot care susţine că la Vatican există o reţea organizată de pedofilie la Vatican.
    Potrivit fostului prelat, condamnat şi el pentru abuz asupra unor minori, cel care-i recruta pe minori era chiar un poliţist implicat în mai multe reţele de trafic de minori în scopuri sexuale. Potrivit preotului, copiii erau recrutaţi din localurile de noapte pentru homosexuali aflate în preajma gării Termini din Roma.
    Cei nouă preoţi care îi abuzau pe minorii români, cu vârste de 16 şi 17 ani, făceau parte din parohiile Pisa, Magliana, Pineta Sacchetti, Cassia şi St. John şi, potrivit publicaţiei quotidiano.net, raporturile sexuale aveau loc chiar într-una dintre biserici.
    Poliţistul care îi „livra” pe copiii români preoţilor era implicat şi în alte reţele de prostituţie masculină, inclusiv în cele din lumea artistică sau a modelling-ului, iar printre clienţii pe care îi deservea s-au numărat şi membri ai sectelor sataniste.
    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/dezvaluiri-uluitoare-minori-romani-recrutati-pentru-relatii-sexuale-cu-preoti-de-la-vatican_86416.html#ixzz2XQ2LZ1hf

    2)ŞOC LA VATICAN: Papa Francisc recunoaşte existenţa unui „lobby gay” în cadrul Curiei
    12 iun 2013, 15:36 | RTV.net
    Papa Francisc a recunoscut dificultatea de a reforma Curia romană, vorbind despre ‘un curent de corupţie’ şi despre existenţa unui ‘lobby gay’, în cursul unei recente întâlniri avute la Vatican cu un grup de religioşi şi religioase din America Latină, informează marţi agenţia de presă I.Media, potrivit Agerpres
    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/soc-la-vatican–papa-francisc-recunoaste-existenta-unui-lobby-gay-in-cadrul-curiei_84111.html#ixzz2XQ2Wx3Qu

    Apreciază

  17. gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 3:47 pm

    DESPRE MOSTENIREA GENETICA La HOMOSEXUALI

    http://narth.com/docs/pieces-rom.html

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 27, 2013 at 4:48 pm

      nu e elocvent. majoritatea „oamenilor de stiinta”primesc sarcini sa scrie despre acest subiect si sa il prezinta intr-un anumit fel.. nu e un studiu stiintific si NIMIC nu ma face sa cred ca Dumnezeu ne-a creat cu gena homosexualitatii in noi!!!!!
      HOMOSEXUALITATEA NU E O BOALA! cred ca e o forma de posedare.
      cred ca ai o pozitie anticrestineasca in aceasta privinta.

      Apreciază

      • Alexandru(Fulger) said, on iunie 27, 2013 at 6:11 pm

        Daca Dumnezeu ne-ar fi creat cu gena aceasta inseamna ca af fi fost o Sodoma si Gomora a intregi omeniri , gerica64, homosexualitatea este o boala mintala si sufleteasca care poate fi vindecata.

        Apreciază

    • Moca said, on iunie 27, 2013 at 6:42 pm

      @Gerica,
      De multe ori mergi la esenta cu ale tale comentarii…
      Dar daca esti intradevar cel pe care-l stiam pe aici(au mai fost cazuri de furt de nickname pe bloguri), cu acest comentariu cum ca bulanii ar avea ceva genetic in manifestarea lor, il hulesti pe Dumnezeu si spui ca ne-a creat si hetero si homo….
      Adeca o iei pe ulei, amigo !!!!!
      Despre materiale scrise/produse la comanda politica/economica, e plina lumea si istoria….

      Apreciază

      • gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 8:26 pm

        Moca
        Mie nu-mi fura nimeni nickname prietene!Doar daca-mi sparge parola la blog.Eu stiu ca esti rau intentionat si cauti sa ma ataci pentru ca simt asta.Nu mai adaug nimic si nici nu mai argumentez ceva care este demonstrat din punct de vedere medical ,psihologic ,ereditar.Ai mai zis tu odata ca hulesc pe Dumnezeu iti place sa arunci vorba asta foarte usor.Ati intrat sa destabilizati treburile pe aici dar o faceti prea grosier si bate la ochii.

        Apreciază

  18. gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 6:08 pm

    danutza

    Eu nu sunt genul sa stau sa ma contrazic e deajuns pentru mine.Sa spuna homosexuali ce simt si ce cred de unde apar problemele lor ca poate asa intelegem si noi devierea lor.Dumnezeu nici pe diavol nu la creat sa cada in mandrie si nici pe noi sa facem pacate de genul sodomiei.Dar uite ca se fac .Daca parinti sunt betivi,fumatori,curvari si alte pacate copii mostenesc aceste inclinatii cum au fost parintii mei asa sunt si eu.Iar copii trebuie sa invinga aceste inclinatii este in puterea lor cu ajutorul lui Dumnezeu.Cam astea sunt problemele un preot duhovnic poate sa lamureasca mai bine lucrurile Cuvantul anticrestin suna tare urat .Eu nu as spune ca stiu ce trimite si ce nu trimite Dumnezeu ca plata a pacatului ca fiinta creata dar poate unii cunosc tainele lui Dumnezeu si stiu mai multe.Ce stiu insa sigur este ca nu trebuie sa-i judec mai ales ca sunt si eu plin de alte pacate care ei nu le au.

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 27, 2013 at 6:40 pm

      plata acestor spurcaciuni si acestor spurcati a mai fost data odata pe pamint -Sodoma si Gomora
      pentru ca focul a mistuit si curatat pamintul de aceasta spurcaciune ce astazi este decretata in numele legii
      si vai si amar de cei ce stau printre acele neamuri spurcate ce iau parte la legea sodomei si gomorei caci tot prin foc si Urgie DUMNEZEIASCA vor fi starpite
      si se va da PLATA dupa FAPTA
      Amin!

      Apreciază

    • Moca said, on iunie 27, 2013 at 6:55 pm

      @Gerica
      A marturisi adevarul-inclusiv despre acest cumplit pacat al sodomiei-nu e nici pe departe judecarea celor ce-l practica.
      Comportamentul asta a fost condamnat de Supremul Judecator inca de la inceputurile manifestarii lui.
      Acum ,practicantii lui sunt Panzerele Mortii vesnice, cu care ingerii iadului conduc ultimul asalt asupra (so)cetatii neamurilor.
      Aceasta nu va rezista mult,are zidurile mult subrezite, mai ales in ultimii 200 de ani.
      Iar tu, pari a te indoi de adevar…Domnul sa te si ne apere !

      Apreciază

      • gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 7:59 pm

        Moca
        Daca nu-mi spuneai tu nici ca-mi dadea prin cap cred ca ai gresit tinta s-au cauti tinte iti spun eu nu sunt pe aici.Eu vorbeam despre ce fac eu modul meu de comportament fata de pacatele celorlalti ,eu incerc sa nu judec pe nimeni.Ai auzit s-au ai vazut scris de mine ca am adus vreo aluzie cum ca cineva de aici ar judeca homosexuali?Eu cred ca nu.Dar tu faci o afirmatie ,ca ma indoiesc de adevar?Despre care adevar ma indoiesc eu?Daca aveti ceva de spus spuneti dar nu mai faceti afirmatii gratuite numai sa adaugati un comentariu fara noima numai ca sa ne aflam in treaba si foarte interesanti.

        Apreciază

  19. gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 6:39 pm

    Fenomenul homosexualitati nu trebuie ignorant sunt procentaje destul de mari iata ce am gasit:

    Ca deviere sexuala, homosexualitatea poate avea un caracter tranzitoriu sau accidental: masturbatia adolescentilor, homosexualitatea din perioadele de detentie, practicile perverse ale bolnavilor psihici, ale celor cu tulburari de dinamica sexuala etc. In aceste cazuri, devierile sexuale trebuie intelese ca rezultat al unei dinamici de maturizare, ca o tranzitie spre adaptarea de „necesitate’ din inchisori sau ca epifenomene ale unor nevroze sau psihoze. Accentul este pus pe expresia unei instabilitati emotionale, a unei insuficiente capacitati frenatorii fata de instincte, a lipsei de maturitate psihica (conduite si sentimente morale formate cu defect), raspunzatoare de nonadaptarea la realitatea complexa.

    intre cauzele care determina formarea si structurarea cu defect a personalitatii enumeram: cauze genetice – incomplet elucidate de cercetarile din ultimii 50 de ani si cauze educational-sociale. Cele mai multe cazuri de homosexualitate sunt la persoanele la care s-au perceput greseli educative in copilarie, perpetuate in adolescenta si devenite conduite cu conditionare negativa ulterior: obiceiuri proaste. Activitatea in clinica de psihiatrie, in sensul ei cel mai profund, ne-a aratat ca indiferent de etiologia care genereaza homosexualitatea, persoanele care practica aceasta anomalie sunt dintre cele care nu-si recunosc propriile defecte din structura personalitatii lor, fiind permanent nemultumite de conditiile oferite de societate.

    De cele mai multe ori ascunsa ca deviatie, homosexualitatea nu poate fi surprinsa ca frecventa si dinamica. Oricum, tulburarea este in crestere pe glob, cifrele aratand prezenta fenomenului in lume in proportie de 10% pe intreaga planeta si de 35% in SUA.

    Apreciază

  20. gerica64 said, on iunie 27, 2013 at 6:53 pm

    Oameni buni unde am scris eu ca Dumnezeu a creat o gena a homosexualitati aratati-mi?Am spus ca printre alti factori exista si unul de transmitere genetica asa cum exista si diabet mostenit si boli de inima mostenite si anumite malformatii semene pe piele etc.Daca nu unul mai mult specialisti spun asta nu ne contrazicem fara rost?

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 27, 2013 at 9:38 pm

      homosexualitatea este boala pacatului impotriva firii , pacat mare ce se vindeca prin marturisire , pocainta sincera lasare de acest pacat si Sfanta Impartasanie dupa Canonul Sfintei Biserici , Biserica Ortodoxa

      Apreciază

    • danutza said, on iunie 27, 2013 at 11:43 pm

      multi specialisti spun si ca universul a aparut in urma big bang-ului….trebuie sa ne luam dupa asa-zisii specialisti? tot specialistii spun ca vaccinurile sunt bune…..

      gerica, crede-ma ca gresesti in problema asta.nu se transmite ereditar homosexualitatea pt ca asta ar inseamna existenta unei gene.
      si te contrazici singur. uite un exemplu:” Oameni buni unde am scris eu ca Dumnezeu a creat o gena a homosexualitati aratati-mi?Am spus ca printre alti factori exista si unul de transmitere genetica…”
      pai ori exista gena care asigura transmiterea genetica si atunci a creat-o Dumnezeu, canu apare din senin, ori nu exista factori de transmitere genetica ( adica gena). tu stii putina genetica??
      si te-as ruga, fara sa te superi pe mine, sa scrii folosind semne de punctuatie ca nu se stie unde se termina propozitia /ideea .in plus, se deterioreaza sensul ideii prin folosirea lor gresita. daca vrei, iti pot arata unde ai gresit si sa te indrepti.
      atentie, ca sau se scrie legat cand se poate inlocui cu ori. cand avem un verb la perfect compus si reflexiv, in loc de se au dus, de exemplu, scriem s-au dus.
      uite, aici: ” cred ca ai gresit tinta s-au cauti tinte iti spun ” sau avea semnificatia de ori ( conjunctie adversativa), deci trebuia sa scrii sau legat.
      nu va suparati, fratilor, dar incercati sa vorbiti si sa scrieti corect romaneste, ca o dovada de iubire si respect si fata de limba strabunilor si fata de cei carora va adresati. in plus, prin nefolosirea virgulei sau a punctului, se distorsioneaza intelesul frazei/propozitiei. doar citind cat mai mult si fiind educati vom putea sa ne dezvoltam simtul analitic si sa intelegem mai bine realitatea.
      e normal sa gresim, dar sa perseveram in greseala e de neinteles.

      Apreciază

      • gerica64 said, on iunie 28, 2013 at 9:52 pm

        Cand spui ereditar spui prin gene asemenarile cu parintii spre exemplu se transmite prin gene eu daca seman cu tata s-au cu mama ori cu unul dintre bunici inseamna ca mi-au transmis genetic

        EREDITÁR, -Ă, ereditari, -e, adj. 1. (Despre particularități fizice sau psihice) Care se transmite prin ereditate (1). 2. (Despre un bun, un privilegiu etc.) Care se transmite prin moștenire, care se moștenește; moștenit. – Din fr. héréditaire, lat. hereditarius.

        GÉNĂ, gene, s. f. (Biol.) Element al cromozomilor care determină transmiterea și manifestarea unor caractere ereditare. – Din fr. gène.

        Se intampla ca ne mai grabim si apar tot felul de greseli ,niciodata nu am reprosat cuiva ceva de genul asta.Dar cred ca avem caractere diferite.Am observat ca femeilor in general le-a placut mult gramatica si nu rateaza niciodata sa te corecteze.Oricum am facut ceva progrese imi pare rau ca nu ai remarcat.Eu iti spun ca iti place sa te contrazici si sa dovedesti ca ai nu mai tu dreptate si poate ca uneori nu este chiar asa.La fel si eu iti spun sa nu te superi nici eu nu o spun cu rautate.

        Apreciază

    • a said, on iunie 28, 2013 at 11:35 pm

      mai, gerica, danuta are dreptate. Tu vb de boli mostenite, dar astea sunt cai prin care SE PLATESC PACATELE, adica suferinta urmasilor pt pacatele inaintasilor. Dar nu ar fi logic deloc ca Dumnezeu sa vrea plata pacatelor prin acelasi pacat comis la nesfarsit in tot lantul genetic al unui individ. Homosexualitatea nu e o boala, ci o pervertire a firii. Asa cum necuratul suceste tot ce e de la Dumnezeu si-i perverteste rostul, spurca tot ce se poate spurca. Si a-propos de ce spunea cineva de gasirea fericirii in sex, tocmai ca nu se poate asa ceva, asta este si motivul pt care se ajunge la perversiuni si devieri, pt ca cine aluneca pe panta asta nu mai simte nici macar satisfactie si cauta tot mai mult, mai pervers. Si dorinta asta de a spurca, este clar o inraurire demonica. Nu am statistici, pt ca nu ma preocupa asta, nu cred ca are amploarea care se prezinta in media, dar nu cred ca homosexualii fac copii. E ultima lor grija! Asta e o fitza de ultim deceniu, acum cand se incearca integrarea lor in societate ca fiind normali. Cunosc un caz, de prin anii ’60, in alta tara, casatorit de forma cu o femeie, pt ca se pedepsea homosexualitatea, care timp de 7 ani nici nu s-a atins de ea! de fapt niciodata, ea a divortat virgina fiind. 🙂 Deci de unde ereditate?

      Apreciază

  21. mircea.v said, on iunie 29, 2013 at 12:11 pm

    Cateva cuvinte din Jurnalul Fericirii referitoare la moral, viciu, monotonia viciului, tarie…

    „Morala nu e statică, presupune progresul constant, morala nu e nici uşoară, nici plictisitoare. Henri Massis: răul e banal, dezordinea e banală, excepţionale sunt lucrurile bune, însuşirile alese.
    Renunţarea şi lenea sunt monotone. Efortul e creator de noutăţi interesante. Ştim mereu dinainte cum vor reacţiona fariseii, imprevizibil e Hristos.
    Dacă e vorba de anost, zice Suares, apoi obscenitatea e monotonă, rituală, răul sau viciul sunt mereu aceleaşi, de o uscăciune apăsătoare. În general vorbind, defectele sunt uniforme. Searbăd prin lipsă de inventivitate e viciul.
    Pentru a ieşi din încurcătură, plictisiţii de creştinism şi de idealul binelui recurg în cele din urmă la manicheism, rezolvă totul înlocuind etichetele. Procedând astfel, cad sub proorocirea lui Isaia (5, 20): „Vai de cei ce numesc răul bine şi binele rău, care spun că întunericul este lumină şi lumina întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă şi dulceaţă în loc de amărăciune.”

    „Mai bine să ai toate viciile din lume decât unul singur… Se poate totuşi să n-ai decât un singur viciu şi să-ţi duci traiul cu el, numai să fii mai tare ca el. Admiţând că slăbiciunile noastre ne sunt date, ne putem da singuri tăria, care-i o strunire a slăbiciunilor noastre. Trebuie să fii întotdeauna mai tare decât tine însuţi, la drept vorbind nici n-ai vreo altă îndatorire morală. Tăria unui ins este pe măsura slăbiciunii sale. Nu e tare decât fiindcă e şi slab şi e mai tare decât slăbiciunea sa, şi cu cât e slăbiciunea mai mare cu atât e mai mare şi tăria, numai s-o domini, cât de puţin. Forţa morală, oricât de slabă ar fi, nu constă decât în a fi mai tare ca tine însuţi… Tăria morală a cuiva e pe măsura nevolniciilor sale; tăria mea morală e direct proporţională cu nevolnicia morală care mă pândeşte.”

    Apreciază

  22. mircea.v said, on iunie 29, 2013 at 12:20 pm

    In Legea Noua, copiii nu mai platesc pentru pacatele parintilor. „Cine va manca agurida aceluia i se vor strepezi dintii”

    Ieremia, cap 31

    27. „Iată vin zile, zice Domnul, când voi semăna în casa lui Israel şi în casa lui Iuda o sămânţă de om şi sămânţă de vite;
    28. Precum am privegheat asupra lor ca să-i smulg şi să-i zdrobesc, ca să-i risipesc, să-i vatăm şi să-i pierd, aşa voi priveghea asupra lor, ca să-i zidesc şi să-i sădesc, zice Domnul.
    29. În zilele acelea nu vor mai zice: „Părinţii au mâncat aguridă şi copiilor li s-au strepezit dinţii”.
    30. Ci fiecare va muri pentru fărădelegea sa; cine va mânca aguridă, aceluia i se vor strepezi dinţii.
    31. Iată vin zile, zice Domnul, când voi încheia cu casa lui Israel şi cu casa lui Iuda legământ nou.
    32. Însă nu ca legământul pe care l-am încheiat cu părinţii lor în ziua când i-am luat de mână, ca să-i scot din pământul Egiptului. Acel legământ ei l-au călcat, deşi Eu am rămas în legătură cu ei, zice Domnul.
    33. Dar iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel, după zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea înăuntrul lor şi pe inimile lor voi scrie şi le voi fi Dumnezeu, iar ei Îmi vor fi popor.
    34. Şi nu se vor mai învăţa unul pe altul şi frate pe frate, zicând: „Cunoaşteţi pe Domnul” că toţi de la sine Mă vor cunoaşte, de la mic până la mare, zice Domnul, pentru că Eu voi ierta fărădelegile lor şi păcatele lor nu le voi mai pomeni”.

    Apreciază

  23. […] Decizia de miercuri a Curții Supreme în favoarea căsătoriilor gay a fost întâmpinată cu mare entuziasm de activiștii poligamiei din SUA, care văd în victoria activiștilor gay un pas crucial către o acceptare inevitabilă a poligamiei. […]

    Apreciază

  24. […] Decizia de miercuri a Curții Supreme în favoarea căsătoriilor gay a fost întâmpinată cu mare entuziasm de activiștii poligamiei din SUA, care văd în victoria activiștilor gay un pas crucial către o acceptare inevitabilă a poligamiei. […]

    Apreciază

  25. […] E GATA … Curtea Suprema din SUA da liber la casatoriile gay […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.