SACCSIV – blog ortodox

Parintele Savatie Bastovoi despre filmul blasfemie “Dupa dealuri” – poveste romaneasca de lesbianism cu sfirsit tragic

Posted in Savatie Bastovoi by saccsiv on ianuarie 3, 2013

Preiau integral articolul “Dupa dealuri” – poveste romaneasca de lesbianism cu sfirsit tragic

Filmul vine sa pecetluiasca imaginea unei Romanii ortodox-handicapate pe care a faurit-o presa dimpreuna cu unii oameni ai bisericii in stradania lor de a judeca intimplarea nefericita de la Tanacu.

Este un film frumos colorat, bine paginat, cu portrete si dialoguri potrivite cu talent, dar care sufera de vesnica meteahna a artistului roman: lipsa de profunzime si teama de a nu placea strainului.

Si daca nu se sugera relatia diderotiana in numele careia practic se jerfeste Alina filmul nu mai era film. Caci nu-i asa, filmul este o poveste tragica de iubire dintre doua fete, foste colege la un orfelinat, in care una ajunge la manastire, iar alta, dupa ce face ceva bani in Germania, vine sa-si scoata iubita din robia calugariei pentru a fugi amindoua in lume unde sa-si traiasca nestingherite dragostea. Dar n-a fost sa fie, caci bigotismul, cruzimea si prostia calugarilor au vazut in crizele de gelozie ale Alinei un drac si, legind-o, i-au facut molitfe pina au ucis-o. Iaca asa sfirsesc homosexualii si lesbienele in Romania…

Dar treaba lui Mungiu cum si pentru cine face filme. Eu nu-l judec. Lectia care a trebuit invatata din cele intimplate la Tanacu si apoi mai sus la cei care i-au judecat este ca daca ti se murdareste o mineca la camasa trebuie sa o speli, nu sa o tai. Altfel, tot tragindu-ti umarul si sucindu-ti cotul pentru a masca lipsa minecii ajungi sa pari calic.

Cititi si:

“Dupa dealuri” – Monahismul românesc acuzat de practici necurate şi de crimă

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. pacatos said, on ianuarie 3, 2013 at 12:05 pm

    cine e Mungiu asta?

    Apreciază

    • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 12:31 pm

      @pacatos cum cine e mungiu / nu l sti pe mazonache? mason beton ! asta e mungiu ! ca daca nu era tartor mason mai lua el premii pentru filmuletzele lui de rahat ??

      Apreciază

    • mircea said, on ianuarie 3, 2013 at 12:42 pm

      Cristian Mungiu este fratele mai mic al Alinei Tatiana Mungiu, actuala sefa SAR si fosta activista UASCR (ca sefa a Asociatiei Studentilor Comunisti pe UMF Iasi si redactor-sef la „Opinia Studenteasca“, ziarul Uniunii Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania – UASCR, patronat de CC al UTC), casatorita de forma cu Andrei Pippidi, cunoscut drept homosexual in cercurile istoricilor de la Iasi, suspectat in aceleasi cercuri ca agent dublu al Securitatii si, respectiv, al unui alt serviciu secret strain. Tatal lor, Ostin Mungiu, in perioada comunista ocupa la UMF Iasi postul de sef al Biroului organizatiei de baza a PCR si, conform marturiilor locale, era insarcinat cu supravegherea studentilor straini, pe modelul Mona Musca. Familia lor este originara din Balti.

      Alina Tatiana Mungiu a fost prima din familie care a indraznit sa se faca remarcata si dupa 1989 printr-o pronuntata aversiune fata de crestinism, in special fata de ortodoxie, ura exprimata prin piesa “Evanghelistii”, jucata pentru prima oara in Ungaria si beneficiara premiul UNITER pentru “cea mai bună piesă românească a anului 1992″. Piesa a fost pusa in scena si la noi, in decembrie 2005, la Ateneul Tatarasi din Iasi, in regia unui oarecare Benoit Vitse. Conform marturiilor autoarei, piesa a fost conceputa in 1988, deci in plin elen comunist creator.
      http://roncea.ro/tag/alina-tatiana-mungiu-pippidi/page/2/

      Apreciază

      • F said, on ianuarie 3, 2013 at 5:18 pm

        Frate si sora…2 smintiti.

        Apreciază

    • mircea said, on ianuarie 3, 2013 at 12:51 pm

      Iată cum este la randu-i caracterizată de colegi:

      „Vocatia de „cerber ideologic“ Mungiu si-a rafinat-o incă de cand activa in UTC si in UASCR, dar si-a găsit camp liber de afirmare pe deplin in cadrul retelei Soros – Humanitas – GDS. Sustinută intens si finantată puternic Mungiu a fost plasată in pozitii de autoritate tocmai pentru a implini vocatia deconstructivă afisată de mică. Vulgaritatea erotică ostentativ afisată trădează cu sigurantă frustrări adanci, a face insă din Sfanta Evanghelie un spectacol cvasipornografic, prin desacralizarea Lui Iisus pentru a sacraliza Vulgaritatea exprimă pe deplin „convingerile comuniste“ in care s-a format Mungiu. „Piesa Alinei Mungiu spune că pe cruce nu a murit Iisus, ci Baraba. Că la Cina cea de Taină ar fi participat inclusiv Maria Magdalena, care apare perfid in piesă atunci cand personajul Elena intră in rolul ei incercand, in viziunea bolnavă a autoarei, o relatie amoroasă cu fiul Omului.

      Perversitatea gandirii analistului Mungiu- Pippidi merge mai departe si in episodul spălării cu lacrimi a picioarelor lui Iisus aduce o incărcătură erotică. Scena de sex oral este reprodusă fără perdea, Apostolii mor otrăviti de Pavel care, inainte de căderea cortinei, il injunghie pe Iisus Hristos. Totul se petrece tocmai pentru a fi păzit peste timp „secretul“ lui Pavel, că, de fapt, Hristos nu ar fi existat niciodată. Mungiu-Pippidi are desigur si o explicatie: „Suntem singurii care, de la ateismul fortat, am căzut in fundamentalism crestin. Bulgarii au rămas moderni, hai să ne străduim si noi!“

      Apreciază

  2. i c said, on ianuarie 3, 2013 at 12:12 pm

    nu am vazut mizeria de film,nu am simtit nevoia sa ma mai murdaresc,am deja destule pacate,port povara lor in mintea mea…dar stiu cine e savatie.si ceea ce zice,zice minunat
    sa-i dea dumnezeu sanatate si putere pentru ca sfintia sa chiar are ce sa spuna!

    Apreciază

  3. marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 12:30 pm

    da pe mungiu nu l judecam ca facand noua ceva rau ,dar putem sa l judecam ca si bate joc de Hristos ! ca Biserica e trupul lui Hristos !! si in acest caz putem nu numai sa l judecam ci si sa i zicem o urare crestineasca ce se adreseaza vrajmasilor lui Hristos

    Apreciază

  4. marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 1:03 pm

    ceva foarte explicit:http://blog-crestin-ortodox.blogspot.ro/2012/01/implementarea-si-pericolele.html

    Apreciază

  5. marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 1:11 pm

    Apreciază

    • Verde said, on ianuarie 3, 2013 at 5:29 pm

      si daca are cip SIM? Nu RFID?

      Apreciază

      • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 5:55 pm

        @Verde ,nu stiu ce e cip sim ! dar stiu ca si cardu cu banda magnetica are 666 si cardurile cu bar code are 666 !! nu sant maestru in electronica dar ori ce intra in sistem are 666!!!!! altfel nu intra in sistem !! tocmai d aia e facut sistemul :sa ne dam sufletul in mainile dracilor!!!

        Apreciază

  6. marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 1:29 pm

    http://refuzimplant.blogspot.ro/

    Apreciază

  7. ORTODOX said, on ianuarie 3, 2013 at 1:48 pm

    Apreciază

  8. Lastun said, on ianuarie 3, 2013 at 2:01 pm

    Marcele aceste informati ar trebui transmise tuturor site-urilor si blogurilor crestin ortodoxe.

    Apreciază

  9. Lastun said, on ianuarie 3, 2013 at 2:07 pm

    Eu stiam ca legea H.R.3200 cu implantareCIP-URILOR RFID cazuse si ca se adoptase o noua lege
    H.R. 3962 RFID CHIP IMPLANTATION 111_ahcaa care tot aia este dar in alta forma scrisa si la fel scrie ca pentru un american sa beneficieze de sistemulđe senatate al SUA trebuie sa accpte acest IMPLANT RFID IN MANA DREAPTA, tu ce sti Marcele ?

    Apreciază

    • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 6:06 pm

      @Lastun eu am informatii de la episcopi de acolo din sua si e supernaspa !! chiar sant speriati nu de ei ci de faptul ca crestinii din sua nu au experienta jertfei si se gandesc doar la compromisuri ,lucru care este profund neortodox !!! frate nu ma pricep sa scriu pe net pe bune ,am o varsta la care nu mai am chef de tehnologie fa tu ce te indeamna Hristos si unde va gasi teren fertil spre jertfa sa ajute Hristos !! nu stiu cum sa ti spun dar situatia este mult mult mai nasoala decat ne imaginam noi in Romania !! si acolo episcopii ravnitori au fost alungati !!preotii ravnitori la fel au fost alungati !!! si redusi la tacere !!! Sfantul Serafim Rose a spus ca in SUA va fi mai rau ca in 1917 la RUSIA!!! este peste imaginatia noastra dar si a americanilor care si imaginau ca la ei o sa curga laptele si mierea !! si ei se uita ingroziti cum se apropie sfarsitul lui februarie !! imi pare rau ca la noi in problema cipurilor s a pus problema ca unii nu s ortodocsi si asta e cotrara profetiilor care spun ca cei ce vor muri refuzand semnul lui antihrist li se va socoti lor toata dreptatea ca asa s vremurile de acum :fara sfinti facatori de minuni ca la inceputul crestinismului …d aia si eu desi ma contrez cu cei care vorbesc ca sa nu taca dar ii accept num,ai sa lupte contra insemnarii !! astept si eu pe mail raspunsuri dar nu sant numai io buricul pamantului si sant si altii la rand cu intrebari!! cam la 2 luni primesc si io date din sua !!dar si de la altii care au rude acolo .. cum aflu ceva am sa spun aici !!

      Apreciază

  10. daniel said, on ianuarie 3, 2013 at 2:28 pm

    Dumnezeu sa-l ierte pe Sergiu Nicolaescu! A fost un mare regizor si actor. A facut filme frumoase dar si facaturi comuniste. Desi a facut parte din PSD, cred totusi ca a fost un patriot!

    Apreciază

  11. Lastun said, on ianuarie 3, 2013 at 3:00 pm

    Marcele inca o mica greseala sau problema la articolul acesta de aici: Ce sant cipurile ?

    http://biblioteca-secreta.blogspot.ro/2011/04/cipurile-rfid.html

    in articol scrie … Sa marturisim cu pretul vietii sfinta credinta ortodoxa, ca sa ne invrednicim si noi de rasplata fagaduita
    marturisitorilor Ortodoxiei: Si am vazut scaune, si au sezut pe ele, si judecata li s-a dat lor, si pe sufletele celor
    taiati pentru marturia lui Iisus, si pentru cuvantul lui Dumnezeu, si care nu s-au inchinat fiarei, nici chipului ei, si
    nu au luat semnul pe fruntea lor, si pe mina lor; si au vietuit si au imparatit cu Hristos o mie de ani. Iar ceilalti
    morti nu au inviat pana nu se va sfarsi mia de ani. Aceasta este invierea cea dintai. Fericit si sfant este cel ce are
    parte intru invierea cea dintai; peste acestia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoti ai lui Dumnezeu si
    ai lui Hristos, si vor imparati cu El o mie de ani. (Apocalipsa 20:4-6).

    Problema e cu mia de ani,( parca e cam sectant citatul, poate a gresit autorul fara voie si a copiat citatul dintr-o Biblie din care nu stia ca nu e ortodoxa ) iar in Biblia ortodoxa scrie mii de anii uite:

    Biblia ortodoxa online.ro

    4. Şi am văzut tronuri şi celor ce şedeau pe ele li s-a dat să facă judecată. Şi am văzut sufletele celor tăiaţi pentru mărturia lui Iisus şi pentru cuvântul lui Dumnezeu, care nu s-au închinat fiarei, nici chipului ei, şi nu au primit semnul ei pe fruntea şi pe mâna lor. Şi ei au înviat şi au împărăţit cu Hristos mii de ani.
    5. Iar ceilalţi morţi nu înviază până ce nu se vor sfârşi miile de ani. Aceasta este învierea cea dintâi.
    6. Fericit şi sfânt este cel ce are parte de învierea cea dintâi. Peste aceştia moartea cea de a doua nu are putere, ci vor fi preoţi ai lui Dumnezeu şi ai lui Hristos şi vor împărăţi cu El mii de ani.

    Dar in rest articolul este folositor si bun de folosit, doar sa nu intram pe cele lalte acticole ale sitului acela ca sant rele, oricum ttrebuie sa luam numai ce este bun din cea ce zice fiecare.( chiar daca situl ala e cu ideii rele aceasta informatie e buna ).

    Apreciază

    • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 6:09 pm

      @Lastun frate pai asa scrie in scriptura !! numai ca ortodocsii luminati de Hristos stiu una iar nebunii sectari alta!! 1000 de ani este existenta examenului vietii acesteia a lumii pana la judecata de la sfarsitul lumii!!! citeste talcuirea nu te grabi !!!

      Apreciază

  12. Lastun said, on ianuarie 3, 2013 at 3:03 pm

    Dumnezeu sa-l ierte pe Sergiu Nicolaescu, stiti cumva era ortodox ? …sper ca nu era mason.

    Apreciază

  13. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 3:42 pm

    Aia cred in imparatia de 1000 de ani pe pamant sunt milenaristi ,au modificat intelesul cuvintelor.Si aia cu yogaezoteric sunt impotriva cipurilor articolelele sunt bune si argumentate folosim ce e bun restul nu ne intereseaza.

    Apreciază

    • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 6:12 pm

      @gerica si io sant pentru a vedea in aceste vremuri : ce avem comun si nu ce ne desparte ,ca nu mai e timp de virgulitze si gramatica .. e razboi frate !!daca vedem doar ce ne diferentiaza nu mai are sa vorbim cu nici un om ca nu gasim pe nimeni perfect cu noi in gandire !!!

      Apreciază

  14. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 3:51 pm

    Lastune am vazut ca ai intrat pe la blogul acela cu problema suicidului si ala care e penticostal ti-a ciopartit comentariile.E rau ca noi nu avem ceva sa ajute pe cei care ii bantuie dracul acediei si se sinucid din te miri ce.Creste din ce in ce procentajul de sinucideri pana si la copii e un fenomen ingrijorator.

    Apreciază

  15. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 4:31 pm

    Cristian Mungiu a folosit tema cu lesbianismul pentru ca stie ca in Europa subiectul da bine la publicul homosexual si la propaganda illuminati.Cine promoveaza relatiile sexuale anormale are o bila alba din start.A mai atacat si crestinismul ortodox plasand actiunea filmului pe langa o manastire ortodoxa si a pus in discutie moliftele de indepartare a demonilor.Daca e ortodox e un mare tradator si mincinos.Parerea mea este ca nu o sa sfarseasca bine nici el nici antipatica aia de Tatiana

    Apreciază

  16. F said, on ianuarie 3, 2013 at 5:28 pm

    Îngerul de aur: O întâmplare din zilele noastre cu Părintele Arsenie Boca, povestita de o fosta necredincioasa

    Mă numesc Georgiana Mitea, am 30 de ani, sunt căsătorită, am o fetiţă de 2 ani şi 10 luni şi un băieţel de 5 luni (astăzi, 24 noiembrie 2012). Am simţit nevoia să împărtăşesc cu cât mai multă lume minunea săvârşită de Părintele Arsenie Boca cu mine în anul 2009. Venise vara şi am plecat în concediu, în Munţii Retezat, cu un grup de prieteni, la una din pensiunile de lângă Haţeg. Eram căsătorită de doi ani şi eram însărcinată în 4 luni cu fetiţa mea. Nu eram credincioasă practicantă, mer­geam la biserică când aveam necazuri, de Paşte şi, foar­te rar, cu alte ocazii, de cele mai multe ori la nunţi şi botezuri. Nu ştiam nici o rugăciune, cu excepţia “Tată­lui nostru” şi nu mă rugam. Nu ţineam posturile de pes­te an, poate 1-2 săptămâni de Paşte şi nu aveam preot duhovnic. Nu auzisem de Părintele Arsenie Boca şi nici de Mânăstirea Prislop.

    Gazda pensiunii din Retezat ne-a recomandat să mergem să vizităm Mânăstirea Prislop, pentru noi fiind mai degrabă un obiectiv turistic. Aş dori să repet că nu ştiam cine este Părintele Arsenie Boca, nici măcar gazda nu ne-a povestit despre minunile săvârşite de el. Am ajuns aproape de mânăstire, şi la mai puţin de un kilometru, am avut un gând, am auzit o voce: “Lăsaţi grijile deoparte”. Nu am dat o mare importanţă acestui gând, dar mi-a rămas clar întipă­rit în minte, ca o ciudăţenie. Am intrat în curtea mânăstirii şi am început să admir peisajul şi arhi­tectura bisericii, ca orice alt tu­rist. Una din prietenele mele mi-a spus să mergem să vizităm şi cimitirul. La început m-am îm­potrivit, argumentând că mie nu îmi plac cimitirele şi nu am ce să caut printre morminte.
    Dar fiind mai mulţi prieteni care au vrut să meargă, am decis să îi însoţesc şi eu. Ajungând la mormântul Pă­rin­telui Arsenie Boca, m-am aşe­zat pe băncuţa de lângă mor­mânt şi am început să citesc pli­antul care descria istoria mânăstirii; aşteptam ca prie­tenii mei să ter­mine de vizitat locul şi să mer­gem mai departe. Şi atunci, cine­va m-a bătut pe umărul drept şi m-a întrebat: “Ce cauţi tu aici?”. Din acel moment, par­că am intrat în altă lume, într-o lume în care eram doar eu şi părintele Arsenie Boca, pe care eu l-am sesizat ca o energie aurie, având forma unui înger impunător ca sta­tură (bă­nuiesc că a fost o persoană înaltă şi impună­toare cât a trăit) şi stând exact lângă crucea de lemn de lân­gă mormânt. Aceeaşi voce ima­ginară a con­tinuat să îmi vor­bească tot timpul, chiar şi când am plecat de lângă mormânt şi m-am îndreptat către o peşteră din apropiere. În urma acestei în­tâmplări am reţinut cu certitudine două lucruri: 1. Cu toate că eu nu am vorbit, am simţit că m-am spo­vedit (o spoveda­nie completă, curată şi sinceră). 2. Îmi amintesc că Pă­rintele mi-a spus că voi naşte o fetiţă şi că va fi sănă­toasă.

    Când m-am întors la maşină, uluită de ce mi s-a întâmplat, am întrebat-o pe una dintre prietenele care mă însoţea: “Tu ai văzut ceva deasupra mormântului?”. Spre mirarea mea, şi ea avusese exact aceeaşi trăire. Mi-a răspuns: “Da, l-am văzut pe Părintele Arsenie şi mulţi îngeri deasupra mormântului!”. Din cei opt prie­teni care fusesem la mânăstire, doar eu şi Loredana l-am văzut pe părintele Arsenie. Soţul meu nu a văzut nimic spectaculos, dar şi pe el, în mod miraculos, această expe­rienţă l-a schimbat. Ce schimbări ne-a adus această experienţă? Am conştientizat amândoi că Dumnezeu există, că există viaţă după moarte, că sufletul trăieşte veşnic, că Părintele Arsenie Boca este viu şi lucrează pen­tru mântuirea oamenilor. Ni s-a înfiripat în suflet setea de a-L descoperi şi de a-L cunoaşte pe Dumnezeu.
    Îi mulţumesc Bunului Dumnezeu că a binevoit să ne deschidă ochii! Ziua în care l-am cunoscut pe Părintele Arsenie Boca mi-a schimbat viaţa din temelie. Îmi do­resc să aleg cele mai inspirate cuvinte pentru a descrie imensa bucurie pe care am simţit-o şi o simt în fiecare zi, odată cu descoperirea lui Dumnezeu, a bucuriei de a trăi, cu şi în Hristos!
    Doamne ajută!
    GEORGIANA MITEA

    Sursa: Formula AS

    Apreciază

    • tatalor said, on ianuarie 8, 2013 at 9:21 am

      De ce oare unii au nevoie de minuni pentru a crede? Asta e problema grava! Si sfintii au fost inselati uneori. Nu putem sti daca aceste aparitii sint de la Dumnezeu sau de la diavol. De aceea cind avem asemenea viziuni trebuie sa na facem cruce, sa ne rugam staruitor la Mintuitorul si sa nu cadem in capcana.

      Cit despre faptul ca exista Dumnezeu, ca omul are un suflet nemuritor….sint chestii pe care pur si simplu le SIMTI inca de la nastere, oricit ar incerca sa te indoctrineze medicina si stiinta actuala cum ca ar fi altfel. Eu pur si simplu nu inteleg cum inca unii nu sint constienti de acest lucru. Oare asa mare putere de indoctrinare are „stiinta” oamenilor de „stiinta”?

      Apreciază

    • Sorin said, on ianuarie 30, 2013 at 12:24 pm

      Sfantul Siluan in legatura cu vedenii, ganduri si staril de extaz (prezente si in alte culte crestine si in religii pagane): „SINGURUL CRITERIU al prezentei lui Dumnezeu si al autenticitatii extazelor si viziunilor este daca ele nasc in suflet strapungerea inimii, smereniei si iubire de vrajmas. Daca in urma experientei sufletul nu simte UMILINTA si mila, ci dimpotriva orgoliu si indiferenta fata de soarta lumii si a semenilor, e semn ca ea este o amagire primejdioasa si e inspirata de demoni”.

      Si tot Sfantul Siluan mai spunea: „Cine s-a semrit pe sine, acela a biruit pe vrajmasi. Care se socoteste in inima sa vrednic de focul cel vesnici NICI UN VRAJMAS NU SE VA APROPIA DE EL. „Nu sunt vrednic de Dumnezeu si de rai. Sunt vrednic de chinurile iadului si voi arde vesnic.” (dar sa nu uitam sa nadajduim in mila lui Dumnezeu!).

      Apreciază

  17. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 5:57 pm

    Si daca aparitia era un demon, eu am ceva rezerve cu aceasta intamplare.Persoana era necredincioasa si brusc asa i se arate Arsenie Boca.Asttfel de lucruri sau intamplat si unor sfinti da aceia au mai si verificat daca este de la Dumnezeu… si nu era.

    Apreciază

    • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 6:18 pm

      @gerica sant o groaza de carti aparute acum care scriu aparitii si invieri si experiente care sa justifice credinta celui care face cartea !!! am primit din Rusia argumente incredibile la canonizari foarte dubioase,traznai care sa inflacareze imaginatia bolnava a multimii needucate in spiritul ortodox al sfintilor !! este o inselare de un tupeu si sfintii ne au avertizat ca tupeul ierarhilor de acum de a ne minti nu a mai fost NICIODATA!!!!in razboiul pentru mantuire nu e om care sa nu aiba vedenii,vise ,naluciri..dar fiecare va da socotealoa pentru ca nu a fost vigilent si a cascat gura ca la dentist ,toate bune!

      Apreciază

      • marcel said, on ianuarie 3, 2013 at 6:27 pm

        @gerica frate mie imi sta inima cand aud tineri incepatori cum se excita bla aceste aparitii dracesti ,cand eram in mastire nu era zi in care sa nu vada cineva pe dracu sub forme de morti ,de animale..zgarieturi pe mobila ,caderi de dulapuri … oameni care erau ridicati in aer de draci.. frate daca ar scrie cineva toate nebuniile astea ne am strange unii pe altii de gat cu ciocanu si cu druba!!aceste vedenii nici nu se spun decat duhovnicului !! pai ce crize de nebunii au cei ce incep calugaria ,cum le vine sa fuga sa se casatoreasca ,frate nu exista infranare ?? adica toate fantomele toate visurile toata imaginatia noastra bolnava o spunem ca fiind vorbiri cu sfintii cu Dumnezeu ???nu se vorbeste in credinta pe aparitii fara sens !! sant atatea discutii destepte care se pot porni dar nu se poate ca apar aceste tampenii ale incepatorilor care se uimesc ca vad si ei pe dracu si crede ca deja au venit toti sfintii sa l imbratiseze ca mandria le umfla penele,incepatorii in manastire nici nu au voie sa vorbeasca timp de cativa ani …uf ce sa ajuns si cu vedeniile astea tip maglavitu..

        Apreciază

      • Irina said, on ianuarie 4, 2013 at 6:36 pm

        Canonizari dubioase nu au cum sa existe, pentru ca sfintenia unui sfant este aratata de Dumnezeu, si aici este lucrarea Lui necontestabila. In Biserica ortodoxa nu exista lucruri la intamplare, pentru ca Duhul Sfant este cel ce conduce Biserica. Canonizarea nu este facuta de popor, desi si el are un merit, dar nu fara faptele celui cinstit.Biserica Ortodoxa este cea care decide in final daca cutare este vrednic de a fi trecut in Sinaxar.Si pe langa rugaciune din partea Sinodului are loc si studierea vietii, operei si apoi a eventualelor minuni savarsite de cel in cauza pentru a se vedea daca sunt respectate dogmele ortodoxe. Dar aici este lucrarea lui Dumnezeu, si El este cel care arata in mod deslusit cine e Sfant si cine nu. Daca ne indoim de sfinti, unde ajungem? Prin Sfinti lucreaza Dumnezeu si de aceea este un nonsens sa ne indoim de ei.

        Apreciază

  18. crestinul ortodox said, on ianuarie 3, 2013 at 6:12 pm

    in primul rand se spune si se scrie Sfantul Parinte Arsenie Boca
    in al doilea rand , oricat de necredincioasa ar fi ‘o persoana ‘ cum te exprimi , este un crestin ortodox , iar Sfantul Ardealului este CHEMAREA A CELOR BOTEZATI IN ORTODOXIE LA CREDINTA ADEVARATA , intrucat Insasi A spus si A profetit
    „Din Prislop tar va Lua foc ” poate te grabesti sa dai interpretari si la acest foc ce fel de ‘foc’ poate sa fie …Focul Divin daca n-ai inteles si daca nu intelegi nici minunile care se fac acolo la Mormantul Sau …
    de asta si-l necanonizat pentru ca daca va fi scos la suprafata Acst SFANT MARE AL ROMANIEI , Va Lovi si darma tot ce este spurcat pe Acest pamint …
    caci pentru rugaciunile Acestuia , pamintul Acesta este ocrotit si ingrijeste cu Harul Sau precum florile , pe cei ce se roaga la El , Sfantul parinte Arsenie Boca

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on ianuarie 3, 2013 at 11:53 pm

      si va rog nu amestecati borcanele ca le incurcti rau de tot …
      aparitiile dracesti sunt aparitii dracesti , ex , Sfantul Parinte Ilarion Argatu , i-a aparut ca arata precum Maica DOMNULUI dar s-a uitat mai jos si in loc de picioare avea cochite … si atunci a spus BUCURA-TE MARIA DOMNUL ESTE CU TINE si o pocnit si o disparut …
      s-au cand s-a luptat si Cu Sfanta CRUCE A Biruit …
      insa repet aparitiile dracesti sunt aparitii dracesti … dar nu le incurcati cu cele Ale Acestui Sfant , unde dracii din demonizati urla cand ajung in apropierea mormantului Sau , urla precum ii taie si iau foc …si spun adevarul despre Acest Sfant Mare , pentru ca nu suporta PUTEREA CEA MARE A ACESTUI SFANT , SFANTUL PARINTE ARSENIE BOCA
      ‘nu pronuntati prea des numele meu ca pe multi are sa-i Arda ‘ Sfantul parinte Arsenie Boca
      si asmeni nu judecati SFINTII sa nu va aprindeti foc in cap pentru ca …nu Stiti DREAPTA JUDECATA A LUI DUMNEZEU sa ne dam cu parerea mai ales in cazul Unor SFINTI Ce Fac MINUNI sub ochii nostri
      amin!

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on ianuarie 3, 2013 at 11:54 pm

        pt gerica si marcel am scris … daca binevoiti a-mi afisa mesajele daca nu …
        voi intelege Ceea ce este de Inteles,

        Apreciază

  19. Lastun said, on ianuarie 3, 2013 at 8:09 pm

    Gerica64 de aia nici nu am mai scris acolo pentru ca daca tupul acela imi tai ce vroia el din comentarii cea ce ramanea parea curi sa ca sant sectant sau ca indrept spre o BIserica oarecare spre un Dumnezeu oarecare si daca cineva un om indurerat cu ganduri sincigase te vede ce scrii si nu intelege o poate lua pe orice cale aiurea, nu am vrut sa ma cert cu administratorul de acolo si nu am vrut sa transmit mesaje false ( de fapt taite de adminul de pe situl acele ). Problema celor sinucigasi este ca ei au o problema sau necaz si cand vad ca nu o pot rezolva sau durerea lor pentru cineva e prea mare se supara rau se deznadajduiesc si atunci apar diavolul si le sopteste ca daca nu pot rezolva problema sau nu pot trece peste o durere mare ( pierderea uni persoane dragi ) si le zice sa se omoare, desi uni poate cred in Dumnezeu NU STIU CINE ESTE CU ADEVARAT DUMNEZEU SI CA EL II POATE AJUTA IN TOT SI IN TOATE, orice problema si ORICE poate fi rezolvat cu ajutorul lui Dumnezeu, si mai este alceva cand uni oameni traiesc in pacate grele sufletul lor se incarca cu mult rau cu multi diavoli, pacatul cu cat ii faci mai mult aduce mai multa nemultumire in suflet si omul devine o marioneta a diavolului si doar dac vrea sa ii descopere pe Domnul IIsus Hristos si religia crestin ortodoxia si dupa aceea sa se spovedeasca atunci incepe lupta pentru el. Pentru oameni care vor sa se sinucida trebuie sa se faca multa rugaciune si cel care a vrut sa se sinicuda trebuie si el sa se roage, dar credema frate gerica64 sant uni oameni care chiar adora pacatul si sant lupiti=legati cu lanturi grele de pacate grele si de gandu sinucideri si cu greu pot fii intorsi pe cale a cea buna pe mantuire, doar dac vor cu adevarat si se zbat si ii ajuta si altii pot scapa de acest pacat greu al sinucideri.
    Cel e sa sinucis cu voia sa arde in vecii in iad si nu are scapare niciodata, doar cei nebuni cu capul care nu stiau ce fac, parca spunea parintele Ilie Cleopa ca dupa 7 anii te poti ruga de ai, dar multi se sunicid din cauza
    baniilor, iubiri sau problemelor, de aceia nu trebuie sa nu iubim cele lumesti mai mult decat pe Dumnezeu.
    Da frate cei care au avut incercari de sinucidere si cei care vor sa se sinucida ar trebuie facut un site sau blog sau un centru o linie telefonica ceva,dar numai cu ajutor din partea preotilor, teologilor, celor cu multa dragoste si rabdare multa fata de oameni si care sa le inteleaga problemele, asta e munca de raspundere mare si cel ce face asa ceva trebuie sa aiba credinta mare si intelepciune mare.

    Apreciază

  20. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 8:24 pm

    marcele
    Ai dreptate, banuiesc ca ai stat mult pe la manastiri caci cunosti problemele si ispitele de acolo.Apocalipsa este in partea finala din 1992 parintele Proclu spune ca a iesit tot iadul pe pamant …si cred ca are dreptate.Asa ca sau imultit aparitiile de OZN{draci} dar si Maica Domnului[tot demoni} pe la catolici.Era un sfant care ia spus demonului care sa dadea drept iisus Hristos ca a gresit adresa ca el e pacatos si pe Dumnezeu daca o sa-l vada o sa o faca dupa ce va muri.,

    Apreciază

  21. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 8:37 pm

    Lastune
    Eu m-am gandit sa fac un blog ceva dar problema e foarte complexa si nu am binecuvantare sa fac asa ceva.Am sa pun totusi multe articole care trateaza aceasta problema asta nu cred ca e ceva rau.Dar sa discuti cu sinucigasi trebuie sa o faca un duhovnic experimentat.

    Apreciază

  22. gerica64 said, on ianuarie 3, 2013 at 8:55 pm

    Tatal meu o luase razna a fost cuprins de un demon in asa hal incat a avut 2 incercari de sinucideri esuate.Nu mai zic prin ce am trecut cat de suparat am fost. E o minune ca traieste si acum dupa ce sa otravit cu 30 de flacoane de fenobarbital si otrava de gandaci.Sinucigasi daca rateaza o sinucidere repeta pana reusesc, e o linie generala asta.Era obsedat ca nu are bani desi eu va spun ca era blindat.Acum e bine merci au trecut 7 ani de atunci.De atunci am devenit atent la aceasta problema care se amplifica din ce in ce mai mult si pe zi ce trece.Mult rau fac mass media si televiziunile ca prezinta acest subiect si mai da idei si altor potentiali sinucigasi.

    Apreciază

  23. Lastun said, on ianuarie 3, 2013 at 11:40 pm

    Minunea Sfântului Grigorie Palama contra hulitorilor latini

    http://vreausastiu.eu/vreau-mantuire/2011/04/18/minunea-sfantului-grigorie-palama-contra-hulitorilor-latini/

    Apreciază

  24. totedati said, on ianuarie 3, 2013 at 11:48 pm

    mai ortodox e nicolaescu prin filmele sale decît gunoiul de mungiu! iar pentru că totuși nici în ultimele ceasuri n-a reușit să creadă în dumnezeu, aud că va fi incinerat deci nu e creștin, a murit neîmpăcat, ca un fel de ultimul mohican fără urmași și fără dumnezeu ….

    dumnezeu să îl odihnească în pace, că pentru creștinism, neam și țară, deși necreștin, a făcut mai mult decît mulți alții!

    iar noi să ne rugăm să apară cît mai repede următorul sergiu nicolaescu și următorul titus popoviciu că țara are nevoie de ei!

    Apreciază

    • crestinul ortodox said, on ianuarie 3, 2013 at 11:57 pm

      masonii isi spun cuvantul in filmele unde a jucat nicolaescu si cu asta inchei ce am vrut a spune ..
      grad de comparatie intre rele ce slujesc aceluias stapin adica pe sarsaila , pentru mine nu exista

      Apreciază

  25. gerica64 said, on ianuarie 4, 2013 at 12:40 am

    crestin ortodox
    Persoana de sex feminin a spus ca nu era credincioasa nu eu.”Nu eram credincioasă practicantă, mer­geam la biserică când aveam necazuri, de Paşte şi, foar­te rar, cu alte ocazii, de cele mai multe ori la nunţi şi botezuri. Nu ştiam nici o rugăciune, cu excepţia “Tată­lui nostru” şi nu mă rugam. Nu ţineam posturile de pes­te an, poate 1-2 săptămâni de Paşte şi nu aveam preot duhovnic. Nu auzisem de Părintele Arsenie Boca şi nici de Mânăstirea Prislop.”Stiu si eu cine este Arsenie Boca si am sustinut ideea ca trebuie canonizat .Nu reiese nici faptul ca ca eu am judecat pe acest sfant ,eu nu judec nici un preot chiar daca se vorbeste rau despre el.Eu am spus ca duhurile ar trebui cercetate macar cu o cruce in timp ce ele se arata si nu am observat in aceasta istorisire ca sa incercat aceasta.Faceti cum credeti daca sunteti atat de siguri ,eu merg pe ideea ca diavolul e batran si hot si ca nici un sfant sau inger trimis nu se va supara ca est circumspect si faci o verificare.

    Apreciază

  26. gerica64 said, on ianuarie 4, 2013 at 12:55 am

    Si urmatoarea afirmatie imi da de gandit:”Cu toate că eu nu am vorbit, am simţit că m-am spo­vedit (o spoveda­nie completă, curată şi sinceră)”

    Apreciază

  27. gerica64 said, on ianuarie 4, 2013 at 11:32 am

    Consider ca cercetarea duhurilor este necesara:
    http://www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/sufletul-dupa-moarte-salasul-duhurilor-vazduh.html

    Apreciază

  28. raluca said, on ianuarie 4, 2013 at 12:17 pm

    Dumnezeu are lucrarea si caile Lui cu fiecare, nici un necredincios nu e de pierdut pt E.Minuni vadite apar si la persoane mai putin credincioase(am auzit la mai multi Parinti, acesta afirmatie) . Oricum e posibil ca anumite fraze(cu privire la spovedania curata …etc) sa fie adaugate de redactorii formulei As care stim ce hram NEW AGEIS poarta.

    Apreciază

  29. Irina said, on ianuarie 4, 2013 at 5:53 pm

    Din filmul ” Dupa Dealuri” fiecare intelege ce vrea. Un necredincios vede habotnicie, prostie si tot ce mai vrea el sa vada. Dar parerea mea este ca filmul prezinta in mod destul de obiectiv cazul Tanacu, exact cum s-a stabilit si din ancheta, anume ca moartea i s-a tras din cauza medicilor. Eu cel putin asa am inteles din discutia dintre cele doua cadrea medicale de la finalul filmului.

    Apreciază

  30. crestinul ortodox said, on ianuarie 5, 2013 at 9:47 am

    „N-am nimic cu evreii cu jidanii am ce am ” Parintele Adrian Fageteanu ..
    si asemeni spun
    si daca a-i sti tu Irina si cei care inghit ‘ prajiturlele cu otrava ‘ oferite de jidani poate ai sti mai bine anume si ca la HOLOCAUSTUL PITESTI unde intelectualitatea romana era pusa la zid si pusi a se omora intre ei , a si bea urina , a manca excrementele unul de altul si … hraniti cu sare , lasati far apa zile intregi …si la comanda acestui holocaust erau doi jidani (jidovi) rusi sau evrei khazari ..
    si Acesta-I un ADEVAR dragii mei DE CE si Intreb , DE CE NU FACE mungiu un film cu si despre asa ceva ???
    a ca le jigneste originea de jidani imputiti si blestemati ce sunt pe acest pamint
    a Le Sta In gat ADEVARUL si nu-l digera ..
    SA LE STEA si SA SE CARE DE PE ACEST PAMINT ca au ocupat juma din tara , jumatate din paminturile Acestei Tari sunt ale spurcatilor de jidani , astia ce ne-au omorat si ne-au pus la zid Neamul din Care Ne Tragem
    dar BUNUL DUMNEZEU Va face si Aduce Dreptatea Intru ADEVAR si LUMINA Adevarata ce va spulbera toata pleava si spurcaciunea de pe Acest pamint
    amin!

    Apreciază

  31. Lucretia said, on ianuarie 5, 2013 at 10:49 am

    Am aflat de la o crestina ca in urma recursului inaintat la Bruxelles, parintele Daniel Corogeanu a fost declarat nevinovat. Aceasta sentinta nu-l mai influenteaza cu nimic pe parintele Daniel Corogeanu care vietuieste acum pustniceste, undeva retras, dupa ani buni de detentie. Totusi, e bine de stiut.

    Apreciază

  32. Diana said, on ianuarie 6, 2013 at 9:54 pm

    Lucretia
    Si eu am aflat aceasta veste buna inainte de Craciun si m-am tot uitat sa o regasesc si pe stiri sau blogurile crestine, dar pana la dumneavoastra, n-a mai dat-o nimeni. Dumnezeu sa-i aiba in paza Sa pe parintele Daniel si maicutele de la Tanacu.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.