SACCSIV – blog ortodox

Iredentismul maghiar finantat de autoritatile romane: O trupă de EXTREMIŞTI care cheamă maghiarii la luptă, invitată din nou să cânte în România

Posted in iredentism maghiar by saccsiv on august 8, 2012

Asociaţia “Tineretul Maghiar Ardelean” (Erdelyi Magyar Ifjak – EMI) organizează o nouă tabără în România, invitaţii principali fiind membrii trupei iredentiste maghiare Karpatia.

Formaţia rock a provocat controverse cu mai puţin de două luni în urmă, când a cântat la o altă tabără a extremiştilor maghiari organizată în apropiere de Târgul Secuiesc. Atunci solistul s-a adresat spectatorilor în mai multe rânduri şi a promovat deschis dezmembrarea teritorială a ţării gazdă prin mesaje de genul “Aici e Ardealul! România e mai încolo!”.

Trupa, care este interzisă în Slovacia tocmai din cauza câtecelor instigatoare, promovează reîntregirea Ungariei Mari, denunţă Tratatul de a Trianon prin care Ardealul a revenit României după Primul Război Mondial şi cheamă maghiarimea la luptă împotriva “asupritorilor”.

Tabăra, care a început astăzi, se va încheia pe 12 august. În anul 2011 Consiliul Județean Harghita a sprijinit tabara celor de la EMI, din bugetul public al instituției, cu suma de 7.000 de lei iar în 2010 cu suma de 8.000 de lei. Sursa: FrontPress.ro

Asociaţia ,,Tineretul Maghiar Ardelean”  organizează o nouă tabără în România şi pentru a încinge atmosfera au invitat trupa iredentistă Karpatia.

Formaţia a provocat controverse cu mai puţin de două luni în urmă, când a cântat la o altă tabără a extremiştilor maghiari organizată în apropiere de Târgul Secuiesc.

Trupa, care este interzisă în Slovacia, promovează reîntregirea Ungariei Mari, denunţă tratatul de a Trianon prin care Ardealul a revenit României şi cheamă maghiarimea la luptă.

Tabăra anuală, care a început astăzi la Borzont, în județul Harghita, se va încheia pe 12 august.

În anul 2011 Consiliul Județean Harghita a sprijinit tabara celor de la EMI, din bugetul public al instituției, cu suma de 7.000 de lei iar în 2010 cu suma de 8.000 de lei. În acest an tabăra se va desfășura în perioada 8-12 august.

La sfârşitul lunii iunie, primăria din Târgul Secuiesc a fost intens criticată pentru că a sponsorizat un festival care i-a avut invitaţi pe extremiştii maghiari din fondurile Consiliului Local, susţinând voalat atitudinea iredentiştilor.

Conform frontpres.ro, festivalul “Szekely Sziget” reprezintă doar una din modalitățile prin care UDMR și PCM stimulează spiritul iredentist al tinerei generații de maghiari care sunt învățați să-i urască pe români în aceste tabere în care de cele mai multe ori se consumă alcool și droguri. Personaje binecunoscute pentru declarațiile lor antiromânești sunt invitate să țină prelegeri. Printre aceștia se numără Csibi Barna sau liderul Jobbik din Ungaria, Vona Gabor. O serie întreagă de organizații extremiste maghiare, unele dintre ele neînregistrate legal, folosesc acest tip de evenimente pentru a atrage noi militanți.

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Stefan said, on august 8, 2012 at 3:40 pm

    Din ce in ce, par sa se infiripe cele spuse (si) de Parintele Boca in privinta tarii noastre.
    Ca intr-o noapte o sa se intample un anume lucru ingrozitor si ca mai apoi izbavirea va venii din rasarit.
    Parca tot mai multe intamplari ,reale dar si zvonuri, converg spre un acelas deznodamant cu implicatii atat de mari pentru noi toti.

    Apreciază

    • cititor said, on august 9, 2012 at 11:32 am

      @stefan trimite ne si noua acatistul acestui sfant ca vad ca le stia pe toate inainte sa se intample

      Apreciază

      • Stefan said, on august 9, 2012 at 5:30 pm

        Mai explicit te rog,ce vrei defapt?

        Apreciază

      • marius said, on august 9, 2012 at 11:24 pm

        cititorule, te-am urmarit, numai erezii spui si mari tampenii. Parintele Arsenie Boca, pentru multi romani sau/si crestin-ortodoxi a fost un Sfant in viata! Daca nici macari pe acesti mari Preoti romani nu ii asculti, atunci tu pe cine asculti?

        Apreciază

  2. Adrian said, on august 8, 2012 at 5:48 pm

    ce poti cere unor oameni care nu-s cunosc trecutul

    Apreciază

  3. Valentin Dorneanu said, on august 8, 2012 at 10:37 pm

    io cred că ei sunt nebuni

    Apreciază

  4. Alexandru(Fulger) said, on august 8, 2012 at 11:38 pm

    Greu este sa fim si noi ca Slovacia , guvernul nostru trebuie sa sustina extremisti ca tot e o tara libera , vai de noi.

    Apreciază

  5. xULe said, on august 9, 2012 at 6:08 pm

    nu mai avem basarabia,ungurii ne folosesc apa si resursele ca pe ale lor ,suntem jigniti in propria”ograda”,iar ungurii vor ardealul,drepturi si se victimizeaza cand ne iau la misto,autoritatile/organele romane nu prea fac nimic(poate doar daca se mediatizeaza la tv ..)..tare nu!?dar nu disperati ,inca mai avem istoria unui popor glorios si stravechi(actual obedient ,stat -colonie)..(crestin..teoretic, aplanat in sprintul new age(noii epoci) in forta),daca mai conteaza..suntem talhariti la drumu mare(fizic si spiritual) si ochiul atotvazator coordoneaza totul. ^[ °]^ .sa speram totusi la mai bine si cu gandul la”orice inceput are si sfarsitul sau”,la incetarea nebuniei,a freamatului mondial si de sfaramare a tuturor planurilor prietenilor nostri din varful piramidei.

    Apreciază

  6. ioan para said, on august 13, 2012 at 7:19 pm

    Guvernul nostru nu ştie ce este în ţară.Ei urmăresc numai să se îmbogăţească ,mai mult nu-i interesează.Trebuie schimbaţi toţi şi înlocuiţi cu ofiţeri patrioţi sau ofiţeri pensionari tineri.Apoi trebuie adusă regalitatea.Numai aşa mai putem exista ca naţiune.
    Ion.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.