SACCSIV – blog ortodox

Video: DECAPITAREA UNUI CRESTIN in Tunisia

Posted in Uncategorized by saccsiv on iunie 12, 2012

Vizionati va rog inregistrarea de la:

Graphic Video: Muslims Slaughter Convert to Christianity in Tunisia

  ATENTIE insa. E filmata de aproape decapitarea unui tanar cu cutitul. Deci daca credeti ca nu rezistati, mai bine nu va uitati. Desi in timpul prigoanei, veti tot vedea si mai cumplite.

Iata si traducerea articolului:

Gazda liberala a unui talk show, Tawfiq Okasha a aparut recent la emisiunea ‘’Egiptul astazi’’ si a difuzat un film care prezenta musulmani care au taiat capul unui tanar acuzat de apostazie, in acest caz, crima de a se converti la crestinism si refuzul de a renuta la credinta sa. Video-ul, va avertizam, este extrem de explicit, si este pus aici (executia propriu zisa este intre minutele 1:13 – 4:00. Pentru cei care prefera sa nu-l vizioneze, urmeaza sumarul filmului :

Un tanar este tinut de catre un om cu masca. Capul sau este dat pe spate, si are un cutit pus la gat. Nu se zbate, si pare resemnat cu soarta sa. Cel care comunica in limba araba, sau ‘’naratorul’’, spune cateva rugaciuni si implorari, majoritatea constand in condamnarea crestinismului, care, datorita Sfintei Treimi,  este considerata o religie politeista. ‘’Sa se faca razbunarea lui Allah asupra apostaziei politeiste’’  ; Allah, da-i putere religiei tale, fa-o invingatoare impotriva politeistilor ; Allah invinge-i pe tradatori prin mainile musulmanilor ; nu exista Dumnezeu in afara de Allah si mesagerul sau Muhammad.

Apoi, striga de doua ori ‘’Allahu Akbar’’- sau ‘’mare este Dumnezeu’’ – barbatul care tine cutitul la gatul apostatului incepe sa taie, in timp ce victima pare a spune o rugaciune cu calm. Dureaza aproape 2 minute efortul de taiere a capului crestinului care apoi este ridicat si se aud tipete si sloganuri de victorie.

Vizibil marcat, Tawfiq Okasha, gazda, intreba : ‘’Acesta este islamul ?’’ Cere islamul aceste lucruri ? Ce legatura are islamul cu aceste lucruri ?…Acestea sunt imaginile raspandite prin media electronica in Europa si America…Realizati aceste lucruri ?’’ Apoi face o referire la Fratia Musulmana din Egipt, a carei influenta politica a crescut foarte mult, ‘’Cum se presupune ca acesti oameni pot guverna ?’’

De fapt, chiar cu o zi inainte, un lider egiptean Salafi a explicat clar si dechis ca nici un musulman nu are dreptul sa faca apostazie sau sa paraseasca Islamul, iar in baza canoanelor, inclusiv la comanda lui Muhammad, ‘’Orice persoana care paraseste religia sa, trebuie omorat’’. Cele mai importante manuale legale musulmane explica clar ca apostazia este un delict care poate fi pedepsit cu moartea.

Primul calif de drept, intruchiparea virtutii si pietatii musulmane, a ordonat macelarirea a mii de oameni- inclusiv prin ardere, decapitare si crucificare-pentru simplul fapt ca au incercat sa lase in urma islamismul. Potrivit Encyclopaedia of Islam, cea mai reprezentativa lucrare despre Islam in limba engleza ‘’exista unanimitate in decizia de a ucide barbatii acuzati de apostazie’’.

In sfarsit, cateva cuvinte despre ‘’rugaciunile’’ pentru Allah facute de catre musulmanii calai din inregistrare :acestea sunt standard si cu o anumita formulare. Acesti oameni nu  sunt doar macelari mascati care il dau pe Allah drept pretext pentru a savarsi asemenea fapte atroce ; ci mai degraba lideri de rang inalt care invoca in mod deschis rugaciuni pline de ura.

Vedeti aici cateva exemple de reprezentanti ai musulmanilor care il indeamna pe Allah sa loveasca in infideli cu cancer si boli ‘’pana cand se vor ruga pentru moartea lor si nu o vor primi’’ inclusiv rugaciuni formale in Mecca, difuzate la megafoane in timp ce musulmanii sunt in pelerinaj, implorandu-l pe Allah sa faca vietile crestinilor si evreilor ‘’pline de mizerie ;sa le ofere disperare nesfarsita, durere neincetata si constanta ; sa le umple vietile cu tristete si sa sfarseasca in umilinta si opresiune’’

‘’Acesta este Islamul ?’’

Raymond Ibrahim este membru asociat al Middle East Forum, si membru Shillman al Centrului pentru libertate David Horowitz.

Cititi va rog si:

ISLAMUL …

O alta decapitare gasiti la:

SOCANTA RUSIE: dintr-o icoana a unui soldat rus decapitat de ceceni a iesit mir iar 9 neonazisti rusi, ce ucideau non slavi, au fost condamnati

 

132 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Laurențiu Dumitru said, on iunie 12, 2012 at 4:50 pm

    Daca mai sunt din cei care au imagini idilice despre ce inseamna martirajul, acum isi pot face o idee despre ce a insemnat prigoana primelor veacuri. Oricum, eu nu recomand vizionarea clipului. Multi se simt tari de inima, dar mai apoi vor fi luati cu ameteli si li se intuneca totul in jur…

    Apreciază

    • Alyssa said, on iunie 14, 2012 at 10:03 am

      Ati spus foarte bine „imagini idilice” in mintea noastra, pentru ca noi nici macar martirajul fara de sange nu-l suportam , adica: o nedreptate, o rautate sau o acuza nefondata adusa de altul, fara sa ne indreptatim.
      Un adevarat marturisitor! Dumnezeu sa-l aseze cu dreptii!

      Apreciază

  2. cosma said, on iunie 12, 2012 at 4:51 pm

    Cand citesc in Vietile Sfintilor sunt mai detasat putin. Acum doar poza si…
    Accidental am urmarit filmarea acelui sfant soldat rus martirizat in Caucaz asemanator…nu am cuvinte.
    Totusi, ce crestin era arabul acesta? Ortodox? Cand si cum s-a intamplat?
    Totusi cred ca pe la noi nu au nevoie de a face vizibile astfel de executii. Mai dese vor fi supliciile prin foame si alte asemenea ale celor care nu vor lua pecetea, sau cei tradati de cei apropiati, care vor ajunge in diverse lagare pentru „ilegalitati” impotriva SSistemului. Mi-amintesc sistemul de impartire al populatiei americane prin codul de culori…rosu-exterminati, portocaliu -reeducati, s.a.m.d. asa cred ca vor actiona- sistematic, mai ales cu noul internet, care ii ajuta mult. Ca pana acum priveau mai mult statistic oile.
    Dar Domnul sa fie cu noi. Nu ne speriem. Tocmai citesc un volum despre vietile martiilor COPII- sa vedeti acolo curaj!

    Apreciază

    • Ioan Pelasgul said, on iunie 12, 2012 at 7:32 pm

      Pai legionarilor le bagau aschii de metal sub unghii. Sfantul Petru Aleutul, primul Sfant canonizat al Amercii a fost ciopartit bucata cu bucata de papistasi.

      Apreciază

  3. Rational (inca) said, on iunie 12, 2012 at 4:53 pm

    Nu vă grabiți! Vorbim de erezii pe acest forum tot timpul…Era creștin ortodox? Botezat ca atare, care și-a marturisit credința ortodoxa? Caci dacă este un papistaș sau un eretic jertfa lui nu are nici o valoare….

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 12, 2012 at 4:57 pm

      Rational (inca)

      Esti tu sigur?

      Unii pagani vor ajunge in Rai. Dar vor fi orbi …

      https://saccsiv.wordpress.com/2011/08/15/unii-pagani-vor-ajunge-in-rai-dar-vor-fi-orbi-%e2%80%a6/

      Apreciază

      • Ioan Pelasgul said, on iunie 12, 2012 at 7:40 pm

        Saccsiv. Imi aduc aminte ca ar fi un Sfant care era prieten cu crestinii si avea de gand sa se boteze iar intr-o zi cand a vazut cum erau persecutati crestinii ar fi vrut si el sa ii apere dar stia ca nu e botezat. Atunci un prieten crestin a aflat pricina pentru care e suparat si i-ar fi spus ca nu era nevoie sa se boteze dandu-i si un exemplu si Sfantul atunci a inceput sa distruga statuile idolilor si a fost omorat.

        E posibil sa fi gresit putin. Ar fi bine sa o cauti.

        Apreciază

    • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 4:58 pm

      Eu am citit commentul in engleza.L-au pus sa se lepede de Sf .Treime,deci nu era eretic.In Tunisia,ati auzit dvs. sa aibe catolicii misiune?Eu nu..

      Apreciază

      • marian said, on iunie 12, 2012 at 6:22 pm

        Tunisia e tara in care se vorbeste franceza, in primul rand in capitala Tunis si in al doilea oras ca importanță, Sfax. Nu asta conteaza, daca era eretic, dupa principiile noastre omenesti, adica imperfecte. Era un OM, creatie a Lui Dumnezeu, cu dreptul sansei la desavarsire, intru mantuirea sufletului, unica avere pe care o avem in fata Lui Dumnezeu! Numai Dumnezeu judeca, nu eu si nimeni altcineva.Sa il odihneasca Dumnezeu si sa il ierte! Nu vreau sa privesc asa ceva, desi, stiu ca vor mai fi multe grozavii, greu de cuprins in cuvinte.
        Degenerati care sa ucida sub pretextul credintei, au fost, sunt si vor mai fi. Daca isi inchipuie cineva ca islamul e vreo religie care sa indemne la crima, sa il intrebe si pe Imran Hosein, iar acesta il va intreba unde si cu cine a studiat islamul, daca l-a studiat vreun pic.

        Apreciază

      • Mălin said, on iunie 12, 2012 at 10:24 pm

        @marian
        Interesant ce spui, cei care l-au ucis sunt sigur niste intunecati..

        Iar cazul poate fi mediatizat special de sionisti avand pentru a influenta masele si ai sensibiliza pe crestini fata de ce se intampla in Siria…
        Tinand cont si de primavara araba de care stim cu totii

        E foarte posibil ca cel putin la nivel oficial sa fie ceea ce spune Imran Hosein…

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 13, 2012 at 3:58 am

        Ar fi…logic rationamentul,dar avem o mica problema : cazul NU a foat mediatizat!!! Si nu va fi,pana si egipteanul ce a facut comentariul s-a ingrozit…

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 13, 2012 at 6:05 am

        la noi in niciun caz nu va fi mediatizat, ma indoiesc si de bloguri ca il vor posta martirajul. Dar chiar daca vesticii vor folosi aceste imagini pentru a putea sa-i bumbaceasca pe arabi, nu schimba cu nimic sfintenia acestui arab, arata doar modul murdar in care s-au folosit mereu unii de cele sfinte. Iar ca si caz de martiriu si tortura eu zic ca sunt mult mai multe acolo la ei care nu sunt filmate si mediatizate, si pe acesta il putem vedea tot din orgoilul acelor muslimi de a fi auziti si vazuti ..ca altfel nu stiam nimic si nu filma nimeni fara incuviintarea toritonarilor daca ei nu vroiau sa se laude ca prostii. Sunt mult mai multe aceste cazuri .

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 13, 2012 at 4:44 am

        Rectific: nu a pre fost mediatizat INCA, si asa cum s-a mai exprimat cineva,cred ca acest clip nu va sta mult pe net…le cam incurca socotelile…si nu prea „da bine” imaginii pe care vor sa o construiasca.

        Apreciază

    • Toma said, on iunie 12, 2012 at 7:58 pm

      Daca o asa jertfa nu are nicio valoare, consider ca as putea merge in iad ca sa am acelasi curaj de marturisitor. Sa privesti un om care moare cu rugaciunea pe buze in asa hal pentru ca nu vrea sa se lepede de Hristos, si sa mai spui ca aceasta jertfa e lipsita de valoare… m-ai lasat fara cuvinte. Sa scrii asa ceva este de o josnicie fara termen de comparatie. Ai lasa fara cuvinte chiar si pe draci cu aceasta exprimare.

      La un asa gest de marturisire cred ca Hristos Insusi ar sta la capul bietului martir. Doar astfel se poate explica resemnarea.

      Cea mai impresionanta icoana care o cunosc eu, e cea in care Hristos sta cu un prunc avortat in mana si se roaga:

      Exact asa cred ca a murit acest tanar, cu Hristos langa el si cu mana pe capul martirului.
      Sa fii orb in Imparatie cum a spus Saccsiv? Tu crezi ca e lucru putin?
      Cand este un examen, de admitere la facultate sau liceu, 2 insi sunt cei mai bucurosi. DOAR 2 !!!!!!!!
      Primul care intra si ultimul inainte de linia celor care au picat.
      Si cred ca ultimul care ia examenul e mai fericit ca primul. E mai fericit ca toti. ACESTA ESTE ORBUL !!!!!!!

      Apreciază

      • Maria said, on iunie 13, 2012 at 6:42 am

        Toma ,
        Eu nu cred ca va fi orb acest om in Rai!!!
        Cred ca numai Dumnezeu l-a intarit asa cum a intarit toti mucenicii de la inceputul crestinismului ,care erau schingiuiti si se refacea trupul ,pana cand ,calaii oboseau si apoi ii taia cu sabia (in unele cazuri )
        Intr-adevar Dumnezeu a fost la capul lui !!!

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 13, 2012 at 6:12 am

      da !este Sfantul Mucenic Ciprian si Sfanta Mucenita iustina carora li s-a alaturat si un om oarecare pe numele Teoctist stand langa acesti Sfinti Martirizati a spus la pagani ca este si el crestin si astfel a fost omorat si BISERICA ORTODOXA CINSTESTE PE TOTI CEI TREI SFINTI SI MUCENICI Sfantul Sfintit Mucenic CIPRIAN si Sfanta Mucenita IUSTINA impreuna si Cu cel deal treilea sfant Mucenic TEOCTIST
      http://paginiortodoxe.tripod.com/vsoct/10-02-sf_ciprian_si_iustina.html

      sau cei 40 de Mucenici ,unul dintre ei a cedat si a marturisit un altul pagan fiind , a marturisit cand a vazut 40 de cununi din cer coborandu-se peste aceia si ramasese a patruzecea cununa , nefiind cel de al 40 lea mucenic , pe capul caruai sa se asezeze intrucat se lepadase , dar vazind acestae atunci un ostas pagan ce ipazea pe acestia , a marturisit pe loc ca este si el crestin , fiind al 40lea mucenic si lund cununa muceniciei !…
      http://www.calendar-ortodox.ro/luna/martie/martie09.htm
      Cei patruzeci de mucenici, deşi erau de obârşie din diferite locuri, făceau parte din aceeaşi ceată ostăşească. Ei au fost prinşi din pricina mărturisirii credinţei în Hristos şi au fost duşi la cercetare. Dar nelăsându-se înduplecaţi să jertfească idolilor, mai întâi au fost loviţi cu pietre peste faţă şi peste gură, dar pietrele în loc să-i atingă pe ei, se întorceau şi loveau pe cei ce le aruncau. Apoi au fost osândiţi, în vreme de iarnă, să petreacă toată noaptea în mijlocul unui lac, care se găsea în apropierea Sevastiei. Pe când se găseau în mijlocul apei, unul dintre ei, care iubea mai mult viaţa, ieşind din lac, a alergat la o baie din apropiere, dar de îndată ce a fost atins de căldura de acolo, s-a topit cu totul. Unul dintre ostaşii care erau de pază acolo însă a intrat laolaltă cu sfinţii în lac şi l-a înlocuit pe cel plecat, văzând în noapte pe sfinţi înconjuraţi de lumină şi cununi, pogorându-se din cer asupra fiecăruia dintre ei.

      Iar când s-a făcut ziuă, sfinţii care erau leşinaţi, de abia se mai vedeau suflând. Atunci li s-au frânt fluierele picioarelor şi au luat cununile muceniciei. Cât de plăcută s-a cunoscut a fi moartea pentru aceştia şi cât de dorită să fie îmbrăţişată se poate vedea şi din următoarea împrejurare. După zdrobirea fluierelor picioarelor, unul dintre ei, care din pricina vârstei mai tinere şi a puterii trupeşti mai sufla încă, a fost lăsat la o parte de tiran, socotind că acesta poate îl va îndupleca să-şi schimbe gândul. Dar mama lui, care în tot timpul cât mucenicii pătimiseră, rămăsese pe lângă el, văzând acum pe fiul ei, care era mai tânăr decât toţi ceilalţi, se temea ca nu cumva tinereţea şi dragostea de viaţă să-i insufle în cele din urmă teamă şi să se arate nevrednic de ceata şi de cinstea celorlalţi.

      De aceea aceasta sta încremenită şi cu trupul şi cu privirea, uitându-se la el, în starea în care se găsea, dându-i curaj şi întinzându-şi mâinile, în cele din urmă şi zicând: Fiul meu preadulce, mai rabdă puţin, ca să ajungi cu adevărat şi fiu al Tatălui Celui din ceruri. Nu te înfricoşa de chinuri, căci, iată, Hristos Dumnezeu îţi stă ţie într-ajutor. Nu vei mai întâlni mai departe nici o neplăcere, nici o durere; toate acelea au trecut, pe toate le-ai învins cu vitejia ta; după acestea va fi numai bucurie, desfătare, odihnă şi veselie, din care te vei împărtăşi împărăţind împreună cu Hristos şi vei fi rugător pe lângă Dânsul, pentru mine, mama ta.

      După ce sfinţilor li s-au zdrobit fluierele picioarelor, ei şi-au dat sufletele în mâna lui Dumnezeu. Iar slujitorii tiranului aducând nişte căruţe şi încărcând în ele sfintele lor trupuri le-au pornit către ţărmul unui râu, care trecea prin apropiere. Şi văzând că tânărul acela, al cărui nume era Meliton, mai sufla încă, l-au lăsat să trăiască mai departe. Când mama lui a văzut însă că rămâne singur, a socotit cã lucrul acesta înseamnă ceva mai mult decât moartea ei şi a fiului ei. De aceea, neţinând seama că este femeie slabă şi înăbuşindu-şi în suflet toată durerea de mamă, a luat pe fiul ei pe umeri şi a pornit cu el după căruţele cu trupurile sfinţilor, întocmai ca o vitează, socotind că numai atunci fiul ei va trăi cu adevărat, când l-ar vedea şi pe el mort şi părăsit împreună cu ceilalţi.

      Dar, în timp ce-l purta astfel pe umere, acesta şi-a dat şi el duhul. Şi atunci mama simţindu-se eliberată de griji, s-a bucurat mult şi sufletul ei a săltat în chip plăcut de sfârşitul fiului ei. Şi ducând trupul neînsufleţit al iubitului ei fiu până la locul unde se găseau trupurile sfinţilor, l-a pus deasupra lor şi l-a numărat cu toate celelalte, pentru ca nici măcar trupul, al cărui suflet pornise să se înnumere laolaltă cu sufletele celorlalţi, să nu se deosebească de trupurile lor. Iar slujitorii aceia ai vrăjmaşului, aprinzând un foc mare, au ars trupurile sfinţilor. Apoi, pentru ca nu cumva creştinii să poată lua moaştele lor, le-au aruncat în râu.

      Dar acolo, prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, s-au strâns cu toate laolaltă într-o surpătură, de unde fiind scoase de mâinile creştinilor, ne-au fost dăruite nouă ca o bogăţie de neînstrăinat.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 13, 2012 at 6:31 am

        …este Sfantul Sfintit Mucenic Ciprian si Sfanta Mucenita Iustina …

        Apreciază

    • Kogaion said, on iunie 16, 2012 at 10:36 am

      I-auziti fratilor, il aveam pe Hristos printre noi postand comentarii pe blog (Cel pt. care s-a jertfit acest tanar si care este SINGURUL in masura sa judece daca jertfa lui are sau nu valoare) si nu stiam.

      Ce chestie !

      Apreciază

  4. cosma said, on iunie 12, 2012 at 4:58 pm

    NU va uitati la clip decat daca credeti ca veti pati la fel. Altfel veti pierde si curajul pe care credeati ca-l aveati!

    Apreciază

    • marian said, on iunie 12, 2012 at 7:56 pm

      Sau, dimpotriva! Vom vrea sa fim SI NOI marturisitori ai Credintei noastre! Ti se pare chiar atat de imposibil?

      Apreciază

      • cosma said, on iunie 13, 2012 at 2:58 pm

        Posibil si asta. Insa traim si o propaganda a violentei si aspectele trebuiesc clar diferentiate. Se stie ca vizionarea media a violentei duce la o tocire a sentimentului de mila si compasiune si chiar la o propagare hipnotica a violentei. (vezi cartile lui Virgiliu Gheorghe)
        Mai bine citim Vietile Sfintilor in prealabil, apoi clipuri, fie ele ale mucenicilor contemporani. Iertare pentru indrazneala cuvantului.
        Oare vechii mucenici (cu exceptiile cunoscute) se intareau astfel, prin vizionare? Sau prin rugaciune si marturisire proprie?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 13, 2012 at 3:06 pm

        cosma

        Cei din vechime vedeau mai des executii publice, decat multi dintre noi vedem filme dure.

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 13, 2012 at 3:08 pm

        Crestinii din Biserica primara traiau in comuniune, dar si intr-o comunitate compacta. Se cunosteau bine intre ei,erau prieteni, si sunt martirologii unde se specifica faptul ca prietenii sau chiar rudele vreunui sfant au asistat la martiriu. Este cazul Sf. Agnia,la al carei martiriu a participat verisoara ei, pagana in acea vreme, care mai apoi s-a convertit. Apoi la martiriul Sf. cecilia au asistat prietenii ei..sunt multe cazuri, si oeicum executiile se faceau cu public…

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 13, 2012 at 3:36 pm

        exact , si multi imbratisau crestinismul in urma vizionarii torturilor si minunilor care se intamplau cu mucenicii lui Hristos.

        Apreciază

      • cosma said, on iunie 14, 2012 at 1:49 pm

        Nu sunt de acord ce este echivalent a fi martor la o mucenicie si a vedea inregistrarea unui film. Oricum ar fi imaginea tv/video trunchiaza si falsifica partial mesajul. E o falsa comunicare. Sa nu contribuim si noi la crearea iluziei realitatii tv/net, acolo unde se va arata antihrist. Sa nu credem ca internetul contribuie la viata noastra duhovniceasca. Cel mult mai aflam una alta, daca avem ceva discernamant. Nu ma intereseaza sa polemizez. Mai ales in post.
        Doamne ajuta.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 14, 2012 at 2:07 pm

        cosma

        Nu te intereseaza sa polemizezi, ci doar s-o arunci. Mai ales in post.

        Apreciază

  5. cosma said, on iunie 12, 2012 at 5:00 pm

    INTREBARE: Oare nu traim deja in ultimile timpuri ale Apocalipsei???

    Apreciază

    • marian said, on iunie 12, 2012 at 7:59 pm

      Doar Dumnezeu Tatal stie raspunsul la aceasta intrebare. Atunci cand se va implini numarul celor UCISI pentru CREDINTA in Iisus Hristos, cam asa retin ca se spune in Apocalipsa Sfantului Ioan Teologul. Dumnezeu stie acel numar, nu noi.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 13, 2012 at 6:28 am

        cand se va implini , ca numarul celor care au fost ingeri dar cazuti in iad de la inceputuri, pentru mandrie , sa fie completat de numarul celor care vor fi prigoniti, fugariti si intr-un final martirizati , pentru Iubirea Nemarginita , Credinta ca Stanca in fata furtunii si Nadejde drept ancorata in IISUS HRISTOS , MAICA DOMNULUI , SFANTA CRUCE in BISERICA CEA VIE , ADEVARATA si ORTODOXA !
        amin!

        Apreciază

  6. Varahil said, on iunie 12, 2012 at 5:31 pm

    Imi cer iertare, dar cred ca ar fi fost mai ingrozitor daca NU s-ar fi mediatizat. Asta e ADEVARUL, chiar daca e crud si dureros..si s-a intamplat SAPTAMANA TRECUTA! De ce sa ne imbatam cu apa rece?..

    Apreciază

  7. nuconteaza said, on iunie 12, 2012 at 5:45 pm

    Ingrozitoare moarte,dar sa ne bucuram pentru el caci pentru Hristos si-a dat viata !
    Daca era ortodox acum probabil e printre ingeri daca nu,tot in Rai l-as vedea.Dumnezeu stie…dar cati dintre „ortodocsii” de astazi nu s-ar lepada de El avand cutitul la gat ? asa ca si daca nu a avut dreapta credinta tot moarte de martir a avut,fericit va fii,noi pacatosii ar trebui sa luam aminte.

    Apreciază

  8. G-man said, on iunie 12, 2012 at 6:01 pm

    eu nu am citit comm si am vazut fara sonor daca asa cum zice Varahil a fost intrebat si nu s-a lepadat este cel mai nou Sfant de care stim . Slava lui Dumnezeu pentru taria cu care isi inzestreaza sfintii(se vedea pe fata lui ). Cei care se grabesc sa faca sofisme stiu ceva de botezul sangelui ? stiu ceva de calaii care se sfinteau dupa ce acceptau la randul lor martirajul doar ca ziceau :- cred in Hristos? nu le mai dadea nimeni extemporal sa vada cum stau cu catehismul.
    saccsiv rugamintea mea este pentru memoria acestui sfant recent sa nu lasi comentariile carcotase pe aceasta pagina.
    iar pentru ceilalti cititori rugamintea mea este sa observe ce alte bloguri mai posteaza acest subiect , pentru ca Sfintii si de Moastele dau multi falsi ortodocsi in vileag .
    Slava este a lui Hristos Dumnezeu.

    Apreciază

    • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 6:15 pm

      In videoclip,se aude vocea muftiului vorbind in araba. Intai il intreaba daca se leapada de credinta „politeista”-la ei,asa hulesc inchinarea Sf. Treimi,zic ca ne inchinam la mai multi dumnezei..Dupa aceea,zice sa i se taie capul „necredinciosului”,iar dupa aceea zice ca Allah e singurul Dumnezeu, iar Mahomed ,unicul profet,si cine nu crede asta e vrednic de moarte.In timpul sacrificiului stiga ca Allah e mare.. Efoarte crud si salbatic,mai bine ca l-ai vazut fara sonor.Oricum,sunttare parsivi..acum vreo doi ani,au postat pe youtube un videoclip muzical superb ca linie melodica,zicand ca e crestin,avea chiar si imagini din filmul”Patimile lui Iisus” presarate..parea ok..la un moment dat,incepeau sa cante in araba..ce crezi ca ziceau…?tot pe aia cu Mahomed..restul era in engleza,doar partea aia era in arabeste,sa nu se inteleaga…trist!

      Apreciază

      • marian said, on iunie 12, 2012 at 6:33 pm

        Am impresia ca sunt destui dezamagiti de asa-zisul crestinism catolic. Unde crezi ca au virat? La islam. Cat Stevens e doar un exemplu, dar, ma tem ca mai sunt si altii. Cam 2 miliarde de musulmani ar fi acum pe pamant. Probabil ca, ne or fi aliati in grozava lupta contra satanicului vest sionist. Imran Hosei, in cadrul unei prelegeri afirma ca, ei musulmanii CRED in Mantuitorul nostru, Iisus Hristos, Fiu al Unicei Fecioare din intreaga istorie a omenirii.

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 6:44 pm

        Nici musulmanii, nici evreii nu il considera pe Domnul nostru Iisus Hristos ca fiind Fiul lui Dumnezeu,ca fiind in acelasi timp Dumnezeu si om..degeaba zic altceva..ca il cred asa,un om mai deosebit,ok,dar NICIODATA nu-i vei auzi sa zica:Iisus e Dumnezeu si Fiul lui Dumnezeu! Atata tot! Asta e marturisirea de credinta ce face diferenta intre un ortodox, si restul!

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 12, 2012 at 6:49 pm

        stii cumva cum il cheama ?

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 6:54 pm

        Nu frate,si-mi pare tare rau pt asta..am intrebat si eu pe altii,nici ei n-au stiut..dar,nici o grija,se va face cunoscut mai devreme sau mai tarziu…bine ca stim de el si atat…

        Apreciază

      • marian said, on iunie 12, 2012 at 7:50 pm

        @varahiil Nu stiu la care sau, la cine te referi tu, ca si cum nu ar recunoaste aceea ca Iisus Hristos este Mantuitor al omenirii. Cauta daca vrei pe blogul lui Saccsiv confreinta „An islamic reponse to the imminent ZIONIST ATTCK on Iran By Imran Hosein” si vei vedea cum din gura lui, personalitate religioasa se aude clar spunand ca, ei, musulmanii il recunosc pe Domnul Iisus Hristos. Asadar, se pare ca, nu ne vom mira prea tare daca, in viitor, vom deveni chiar aliati pe plan militar.

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 8:01 pm

        Imi pare rau, dar sa nu confundam lucrurile! Alianta militara este una, credinta e alta!Mahomed, inainte de a le „preda” aceasta religie,a avut un episod mai…”pustnicesc”, asa, si ceva influente crestine,peste care a adaugat multe inselari. De aici,musulmanii il pun pe Mantuitorul in randul profetilor,adica recunosc o oarecare superioritate,dar,repet,niciodata nu vor zice ca Iisus e Dumnezeu! Observ ca le tii mult partea,dar adevarul e Unul singur! Hristos este piatra de poticnire!Si dcum ar putea avea ceva comun cu noi,neintelegand taina Sfintei Treimi? Sau nu constientizezi ca,tot luandu-le apararea pe aici,te faci partas la apostazia lor? Cum adica,Treimea cea Una si nedespartita este..”mai multi zei”…? Adica…cum,omule?

        Apreciază

      • marian said, on iunie 12, 2012 at 9:43 pm

        varahiil @ pe aici, le tii partea, apostazie, cuvinte si intentii ciudate prin otrava continuta. Au dat martiri, cu duiumul. Ne va veni si noua randul. Ai ascultat ce ti-am oferit ca varianta pt informarea ta?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 12, 2012 at 9:56 pm

        marian

        Frate, daca nu gresesc, parca spuneai mai demult ca islamistii n-au ucis ortodocsi. Nu mai stau sa caut, daca gresesc si n-ai spus-o, imi cer iertare.

        Te rog, nu-i pune pe un piedestal pe care nu merita, doar pentru ca lupta cu vesticii.

        Religia lor este draceasca si multi crestini au primit cununa muceniciei fiind prigoniti de ei.

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 13, 2012 at 4:22 am

        Inca nu am citit,nu am avut timp..voi citi,fii sigur de asta! Un singur aspect as mai doori sa lamurim aici: indiferent de ceea ce declara liderii politici sau religiosi, sa stiti ca istoria religiilor a fost studiata si scrisa cu mult inainte,de oameni cu un dram de obiectivism mai mult decat acestia..exista chestiuni care nu pot fi „acordate” dupa cerintele politice ale timpului, lucruri pe care nu le putem schimba asa, dupa cum ar fi convenabil…deocamdata, o ssituatie concreta ne sta inainte…ASTA! Daca doriti sa o contestati, aveti tpata libertatea..se spune ca argumentul suprem pe care-l poate oferi cineva pentru a-si sustine credinta, e a-si oferi propria viata..pana atunci,treaba cu martirii pe care i-au dat, sau i-ar fi putut da EI,e…asa,o poveste. Nu putem pune in balanta(sau,daca vreti,puneti dvs.) concretetea acestui martiriu, cu mai stiu eu ce discurs, sau cu o situatie ipotetica,probaabila,posibila,etc.

        Apreciază

      • marian said, on iunie 13, 2012 at 9:40 am

        @Saccsiv, ei insisi spun ca, ne datoreaza redarea Bisericii Sfintei Înţelepciuni, cu recunoaşterea greşelilor istorice comise faţă de creştinătate, numind aici, Biserica Creştină Ortodoxă. Nu risc să spun ‘drăcească’. Nu contabilizez câţi au omorât pe cei de altă religie, nefiind dreptul şi nici putinţa mea de a judeca aşa grozăvii. Nu am spus vreodată că musulmanii i-ar prigoni pe Creştini, deşi, excese sunt posibile, sub diferite motive, din ambele părţi. Imaginea de ansamblu e grăitoare prin ea însăşi, aceea că, peste o mie de ani, ambele religii au împărţit acelaşi spaţiu geografic. Acum, în Siria, comunităţi de Creştini sunt atacate de către mercenari, fapt care nu s-a întâmplat până la actuala nenorocire.
        Nu cred că vor difuza acest video pe marile canale, pentru că ei urăsc islamul, dar, mai ales, Ortodoxia.
        Iertare!

        Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 12, 2012 at 6:23 pm

      G-man

      Las carcotasii (oricum nu sunt multi) din doua motive:

      Poate-i trezim si pe ei.

      Sa ne invatam cu carcotasii inca de pe acum. Caci in timpul prigoanei va fi si mai rau. Si vor zice: „Ala n-a fost credincios, ca stim noi ca era curvar sau puscarias”. Ba mai rau, dupa cum am vorbit cu preoti si teologi, pe multi dintre noi nici macar nu ne vor omori sau inchide oficial pentru ca suntem crestini, ci ne vor fabrica tot soiul de dosare, de la droguri si pana la pedofilie.

      Apreciază

      • G-man said, on iunie 12, 2012 at 6:48 pm

        Atunci sa dea Domnul Hristos si sa te ajute si acest nou mucenic ,sa descoperi toti comentatori manati de duh anti Hristos.
        ………………………………………………………………………..
        Hristos este Dumnezeu.
        „Iar Eu şi Tatăl Meu una suntem.”

        Apreciază

    • Toma said, on iunie 12, 2012 at 8:05 pm

      @ G-man said, on iunie 12, 2012 at 6:01 pm

      Saccsiv asculta te rog pe G-man. Sterge orice comentarii carcotase. TOATE!
      E o marturisire clara si e vorba de un sfant. Fie el si orb in Imparatia Cerurilor, sigur e acolo. Noi inca nu suntem.

      Cei care carcotesc pe imaginile astea nu au dragoste in ei. Categoric nu!

      Ma alaturi si sustin initiativa lui G-man. Sterge carcotelile.

      Slava Lui Dumnezeu. Slava Lui Hristos Fiul si Cuvantul Lui Dumnezeu. Slava Sfantului Duh. Amin!

      Apreciază

      • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 8:43 pm

        @ Toma
        poate ca e bine sa se vadeasca clar ce e in inima fiecaruia..poate ca asta e singura metoda de a separa pe realii credinciosi de…ceilalti…

        Apreciază

      • Valentin Dorneanu said, on iunie 12, 2012 at 8:51 pm

        eu nu văd ce folos aș trage să cârcotesc la vederea acestor imagini. Dar să ne rugăm și pentru aceștia.
        Cred că că sfântul acela s-ar bucura de rugăciunile noastre pentru cârcotașii lui.

        Apreciază

  9. Maria said, on iunie 12, 2012 at 6:06 pm

    Vai !!!Doamne pazeste-ne !!!
    Am vazut doar imaginea de la inceput ,fara sa vizionez clipul si m-am infiorat ,facandumi-se rau !!!
    Nu va recomand sa va uitati !!!
    Cred ca acesta este primul mucenic al zilelor noastre !!!
    Eu nu pot sa vad nici cand taie o gaina ,intr-adevar incep sa tremur !!!
    Acest om este mucenicul lui Hristos !!!

    Apreciază

    • abdiel said, on iunie 13, 2012 at 5:05 am

      Ei, nu chiar primul… Vedeti viata Sfantului Nou Mucenic Evghenie Rodionov, sfantul militar martirizat de ceceni.

      Apreciază

  10. Fratele Ioan said, on iunie 12, 2012 at 6:33 pm

    Acest martiriu ne face sa ne gandim in sinea noastra , pana la ce nivel de sacrificiu am putea sa mergem , pentru a nu ne lepada de HRISTOS.

    Apreciază

  11. saccsiv said, on iunie 12, 2012 at 6:57 pm

    Fratilor, am pus si traducerea articolului.

    Apreciază

    • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 7:06 pm

      Multumim, frate,acum va fi clar..e un CONVERTIT la crestinism..banuiesc o convertire recenta,din moment ce l-au ucis saptamana trecutta…nu cred ca ar fi reusit sa-si ascunda credinta prea mult timp…

      Apreciază

  12. daniel said, on iunie 12, 2012 at 7:11 pm

    Islamul este o credinta inventata de oameni sub inspiratie satanica! Cititi cartea Sfantul Arsenie Capadocianul. Sunt acolo exemple in acest sens…

    Apreciază

  13. varahiil said, on iunie 12, 2012 at 7:16 pm

    Iar despre tanarul Evghenie am citit ca a fost martirizat chiar in ziua in care implinea 18 ani…dupa aceea,nemernicii i-au trimis mamei lui inregistrarea uciderii fiului ei,facuta cu telefonul..va puteti imagina cata tarie…?Femeia s-a uitat,si a inteles mucenicia lui Evghenie!Ma asteptam sa se intample minuni, minunat este Dumnezeu intru sfintii Lui!

    Apreciază

  14. marian said, on iunie 12, 2012 at 8:09 pm

    Se pare ca Rusia trimite Siriei elicoptere de atac, ceea ce, APARENT deranjeaza pe obama si pe madam killary clinton, ucigasa blonda, batrana, cu piei cazute de la casa zisa si alba. In realitate, stiu ca i-ar bucura peste masura sa faca baie de sange din Siria. Azi citeam pe televiziunea din metrou ca, un general american mare sef din Coreea de Sud, cere cresterea nr de rachete, in vederea…. ätacarii Coreei de Nord”. Am facut ochii mari! Tupeu, nu gluma sa se afirme asta pana si pe TVul din statiile de metrou. Hmmm…
    Michel Chossudovsky spunea intr-un interviu de pe data de 5 ale lunii, ca, se prea poate ca razboiul mondial 3 sa prezinte focare care sa conflueze. Fara a fi erudit ca el si eu cred la fel. Nu va mai conta ca e Siria inaintea Iranului, sau, ca e Coreea de Nord. Va fi, CRED EU, un MACEL generalizat. Cat de scutiti vom fi noi, romanii de consecintele celor care se pun la cale de mult prea multi ani, nu stiu. O alta parere a lui Chossudovsky, era aceea ca, razboiul 3 va dyra cam 6-7 ani si ca, dupa unele pareri, acest razboi e deja inceput. A se vedea masacrele din lumea araba.

    Apreciază

  15. daniel said, on iunie 12, 2012 at 8:12 pm

    Ar fi fost interesant de stiut daca era convertit chiar la ortodoxie. Tunisia e mai aproape de Frata, Italia… Poate se facuse catolic, desi sper ca nu. Oare jertfa unui convertit la catolicism e primita de Dumnezeu?

    Apreciază

    • varahiil said, on iunie 12, 2012 at 8:22 pm

      Ar fi si mai interesant de stiut de ce cautam atatea motive de necredinta,de ce scotocim si rastalmacim atat lucrurile,pana nu mai stim ce si cum e,cu adevarat…e atat de trist!!! Se intreba Mantuitorul: Oare,cand va veni Fiul Omului,va mai gasi credinta pe Pamant? Mi se pare mie,sau e …retorica intrebarea?? E…trist!

      Apreciază

    • sorin said, on iunie 12, 2012 at 8:59 pm

      Apuneti-mi si mie cum e cu martirul si martorul Sfintei Lumini, pe nume Tunom din anul 1579, s-a mantuit el sau nu ?
      Treaba e ca nu era botezat ci doar a marturisit si a primit cel mai mare Botez si anume cel al sangelui si s-a mantuit, moastele lui fiind pastrate si astazi in Manastirea Fecioarei Maria din Ierusalim
      Asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne botezam ci dimpotriva dar pt unii care nu sunt botezati, in anumite conditii este suficient sa marturiseasca si sa primeasca botezul sangelui si se mantuieschttp://www.odaiadesus.ro/lumina.html- aici sunt cateva detalii despre Tunom martirul Sf Lumini

      Apreciază

      • ROmanul said, on iunie 12, 2012 at 9:54 pm

        Si in Vietile Sfintilor sunt mai multe cazuri (nu-mi aduc acum aminte exact) de oameni care vazand cum erau omorati si chinuiti mucenicii crestini, incepeau si ei sa creada in Iisus Hristos si marturiseau in gura mare acest lucru si fara a fi botezati erau si ei omorati, devenind mucenici.

        Imi aduce aminte de o intamplare din Patericul Egiptean:

        „6. Auzit-a oarecare dintre sfinţi, că a căzut un frate în curvie şi a zis: o, rău a făcut! Iar după puţine zile a răposat fratele. Şi a venit îngerul cu sufletul fratelui către bătrânul zicând: iată-l pe cel pe care l-ai judecat, s-a mutat! Unde porunceşti să-l aşezăm. În Împărăţie sau la chinuri? Şi a petrecut bătrânul până la moartea sa rugându-se lui Dumnezeu, să câştige iertare de aceasta, plângând şi foarte mult ostenindu-se.”

        Asa si noi acum. Iata-l pe cel care si-a dat viata pentru Hristos…. unde poruncim sa-l aseze ingerul? In Imparatie sau la chinuri?

        http://www.pateric.ro/sa-ne-pazim-sa-nu-judecam-niciodata/

        Apreciază

      • ROmanul said, on iunie 12, 2012 at 10:09 pm

        Si pana la urma scrie clar in Evanghelie:

        „Şi zic vouă: Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, şi Fiul Omului va mărturisi pentru el înaintea îngerilor lui Dumnezeu

        9. Iar cel ce se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, lepădat va fi înaintea îngerilor lui Dumnezeu.”

        si:

        „25. Şi Iisus i-a zis: Eu sunt învierea şi viaţa; cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi.
        26. Şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri în veac. Crezi tu aceasta? „

        Apreciază

      • Cristina said, on iunie 17, 2012 at 7:53 am

        nici Sfantul Ioan Botezatorul nu a fost botezat, dar pentru credinta i s-a taiat capul…

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 13, 2012 at 6:50 am

      cand marturisesti pe HRISTOS , CREDINTA CRESTINA si platesti cu viata ca tribut pentru Hristos ,oare nu este suficient !, pentru a fi cinstit ca un mucenic pentru HRISTOS .
      ce spune insasi DOMNUL IISUS HRISTOS
      ‘fericiti cei ce-si vor pierde sufletul pentru mine , ca il vor gasi intru Mine ! ‘
      amin!

      Apreciază

  16. Mihail said, on iunie 12, 2012 at 8:42 pm

    Slava Tie Dumnezeule! Nu vroiam sa ma uit, nu prea suport violenta gratuita, dar vorba lui saccsiv, poate mai rele decat acestea va trebui sa vedem sau sa suportam. Asa ca m-am uitat, este incredibil, tanarul nu a tipat, nu s-a zbatut, nici macar nu a tresarit. Credeam ca sunt exagerate marturisiriile cu mucenicii care nu au schitat nici un gest de durere in fata torturii. Este o minune! Pomeneste-ne si pe noi pacatosii!

    Apreciază

  17. Valentin Dorneanu said, on iunie 12, 2012 at 8:57 pm

    eu nu cred că, dacă a mărturisit sfânta treime, poate fi altfel decât sfânt

    Apreciază

  18. Mălin said, on iunie 12, 2012 at 10:15 pm

    A-ti da viata pentru a marturisii Sfanta Treime nu este putin lucru, eu cred ca s-a dus in rai..

    Apreciază

  19. Aurora said, on iunie 12, 2012 at 10:28 pm

    Fratilor, este cel mai cutremurator lucru pe care l-am vazut vreodata. N-am avut curajul sa privesc cu ochii larg deschisi, ci impaienjeniti, caci mi-a fost teama sa nu fac infarct, dar jertfa lui este de o maretie fara seaman. De mic copil n-am suportat sa vad filme artistice cu decapitari, desi stiam ca sunt trucaje, tot ma ingrozeam. Si atunci priveam ca si acum cu ochii intredeschisi. E bine de vazut, capatam curaj pentru vremurile ce vor urma. Este un mucenic ca cei din primele veacuri crestine. Sa nu ne indoim nici o clipa de sfintenia lui !

    Apreciază

  20. Aurora said, on iunie 12, 2012 at 10:43 pm

    Fratilor, am vrut sa revad filmul cu martiriul sfantului Evghenie Rodionov si am constatat ca l-au sters de pe youtube. Poate cineva sa ma ajute sa mi -l trimita pe un cd, cineva care l-a copiat mai demult ? Tare m-am mahnit de disparitia lui de pe net, sa vedeti ca tot asa o sa procedeze si cu sfantul arab.

    Apreciază

  21. constantin said, on iunie 12, 2012 at 11:54 pm

    Dumnezeu sa-l mantuiasca si sa-i primeasca martirajul!

    p.s. este foarte posibil sa fi fost puternic sedat deoarece corpul nu are nici o contrareactie, nicio tresarire.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 13, 2012 at 10:52 am

      constantin

      Am observat lipsa miscarilor trupului decapitat si la acei soldati rusi. Nu cred ca a fost sedat.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 13, 2012 at 2:33 pm

        este PUTEREA CREDINTEI , A DRAGOSTEI , A NADEJDII IN IISUS HRISTOS !!!
        intrucat corpul acesta este doar o carcasa ce imbraca Acel suflet , Suflu din SUFLAREA LUI DUMNEZEU peste acest trup cand ia fiinta in pintecele mamei !

        Apreciază

  22. Cosmin M said, on iunie 13, 2012 at 5:40 am

    Modul si puterea cu care a acceptat situatia nu poate fi decat de la Dumnezeu.
    Nu cred ca un om obisnuit poate de unul singur accepta cu atata seninatate moartea. Desi stiu ce se intampla daca mori pentru Dumnezeu ( devii mucenic si treci prin cele 24 de vami ca mingea de foc, la fel ca sfintii, si diavolii nu au nici un cuvant de spus si se uita de la distanta) sincer ma ingrozesc ca as putea sa trec prin asa ceva.

    Părintele Arsenie (fiind tot timpul urmărit de securişti): „Nu vă necăjiţi de mine, că eu astfel mă hrănesc cu mană cerească… Măi, să răbdaţi şi voi prigonirile lui antihrist, că numai prima durere o simţi, restul suporţi cu ajutorul lui Dumnezeu… Este destul dacă aţi venit o dată sau de două ori la mine, că la dreapta judecată am şi eu un cuvânt de spus. Unde veţi fi, pun mâna în capul vostru şi vă scot afară. Dar este o condiţie: să fiţi buni, să faceţi fapte bune, să mergeţi pe linia Bisericii şi să fiţi tot timpul pregătiţi, cum vă învaţă preoţii Bisericii.”

    Apreciază

  23. Cosmin M said, on iunie 13, 2012 at 5:49 am

    Te rugam Doamne intareste-ne credinta si da-ne putere sa rezistam prigoanei.

    Apreciază

  24. SNG said, on iunie 13, 2012 at 11:28 am

    Doamne iarta-ne! M-a lasat fara cuvinte acest clip! Sper sa ne ierte si sa ne miluiasca Domnul pt toate pacatele noastre. Doamne iarta-ne! Sa ne pregatim cu multa rugaciune caci nu e nevoie sa vina antihristul ca sa marturism credinta sau sa cadem in pacat.

    Apreciază

  25. oarecare said, on iunie 13, 2012 at 1:29 pm

    Daca acest tanar nu este mucenic al lui Hristos, eu nu mai inteleg crestinismul. cei care neaga acesta jertfa sunt precum fariseii din vremea Mantuitorului care nu erau de acord cu vindecarea in ziua sambetei.
    Doamne…un om foarte tanar si-a dat viata pentru Hristos si noi vorbim de dogme. Doamne ce impietriti suntem.
    Ai dreptate frate saccsiv, omul a murit pt Hristos si pentru Sfanta Treime, nu pt papa de la roma.
    Sper ca pana in august sa termin cartea cu vietile Sfintilor Mucenici Patimitori ai Islamului.
    Daca duhovnicul va bincuvanta, il voi pomeni si pe acest tanar.

    Apreciază

  26. Rational (inca) said, on iunie 13, 2012 at 2:08 pm

    Bun….Păi atunci hai să nu mai batem câmpii atât despre eretici si erezii, orbi în Rai etc. Poți fi eretic, dacă arabul îți ia gâtul te mântuiești.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 13, 2012 at 3:02 pm

      Rational (inca)

      Asadar, tu erai cu misiune pe aici. Esti un sarpe.

      Apreciază

    • varahiil said, on iunie 13, 2012 at 3:16 pm

      OMU’ , pentru cultura ta generala, cine se inchina Sfintei si de-o-fiinta si de-viata-facatoarei si nedespartitei Treimi, NU E ERETIC! Clar?

      Apreciază

      • danutza said, on iunie 14, 2012 at 11:16 am

        gresit. si papistasii se inchina Sfintei Treimi, dar sunt ERETICI!!!

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 14, 2012 at 12:20 pm

        @ danutza,
        Acestia au greseli dogmatice legate de Sf. Duh atat de mari, (vezi fililoque), incat poti zice linistita ca se inchina…la…alta sf. Treime, nu la a noastra!!! 😀
        E.putin exagerata imaginea pe care am vrut sa o construiesc , dar, da, in esenta, ortodocsii au cunostinta completa si corecta a adevarului…

        Apreciază

  27. Pr Claudiu said, on iunie 13, 2012 at 3:32 pm

    Cu siguranta ca nu a avut posibilitatea alegerii: Ortodoxie, catolicism, protestantism sau neoprotestantism. A ales marturisirea Dumnezeului Treimic intr-o lume pagana, salbaticita de necunoasterea lui Dumnezeu. Este un sfant mucenic al lui Hristos!

    Apreciază

  28. marian said, on iunie 13, 2012 at 7:09 pm

    Asa cum anuntasem, nu am puterea de a privi o oroare de asemenea proportii. Indiferent ce ar fi fost victima, martirul, cu mintea mea cea proasta, imaginez ca, daca Bunul Dumnezeu inca are rabdare cu un ticalos ca mine si cu o lume atat de netrebnica, putreda din radacini si pana la varfuri, rasturnata complet cu scara valorilor, cred ca nu trebuie sa ne punem intrebarea legata de calea pe care o va harazi Dumnezeu acelui marturisitor.
    Mare si necuprinsa e bunatatea si dreptatea Lui Dumnezeu.
    Dincolo de teama ca musulmanii sunt rai cu totii, ceea ce, am simtit pe pielea mea ca nu e chiar asa, dincolo de intrebari imposibil de raspuns, gen, oare ce va fi cu sufletele atator milioane si miliarde de oameni, eu stiu una si buna, din batrani: ‘Are Dumnezeu grija!’ Asadar, pe mine si pe noi trebuie sa ne preocupe in primul rand propria mantuire, lasand in seama Lui Dumnezeu prea-grelele-pentru-mintea-omeneasca, judecati.
    Am revenit la titlul acestui articol pentru 2 motive: cred ca mult mai infioratoare e imaginea batjocoririi Mantuitorului la televiziune israelito-jidaneasca. privind, mi-a venit sa iau o coada de matura din casa spre a merge eu peste ei, din Romania, la telaviv. Fara a fi in mod obisnuit vreun curajos, temandu-ma de cei mai mari si mai puternici, imi aduc aminte ca in situatii limita, uit cine sunt si cat sunt si sar la lupta, fie ce va fi. E datoria mea sa sar si in gura animalului, daca trebuie sa apar pe cineva, iar Dumnezeu m-a ajutat sa POT, cand a fost cazul. Ne bucura sa aflam ca un Crestin a devenit martir, contemporan cu noi fiind. la fel a fost si cu Rachel Corrie, cea care s-a asezat inaintea plugului de caterpilar, pentru a salva casa unui palestinian, sperand pana in ultima clipa ca, omenia si cu teama de Dumnezeu vor invinge in sufletul asasinului de la manete. Nu a fost sa fie. Dumnezeu a iubit-o mai mult, cred eu si a luat-o in floarea tineretii, dintre noi, cei inca vii. Vor zice poate, unii, ca, acea fata, Rachel, a murit prosteste, pentru ratacirea din mintea ei de copil inca necopt. Ma mangaie gandul ca, Dumnezeu stie ce are de facut cu mine si cu fiecare din noi, El, nefiind om, ci, Insusi Tatal care a dat viata, iubirea, frumusetea, dreptatea toate cuprinse in vesnicul Lui Duh.
    Ceva imi spune ca videoul care a constituit subiectul acestui articol e si o cumplita propaganda, turata la maxim, pedaland pe ce avem noi mai intim, mai personal, Crezul. Se vrea polarizarea societatilor, dar, se va obtine efectul CONTRAR! Au gresit rau iudele care au conceput si pus in practica acea filmare.
    Sa ma ierte Dumnezeu daca am gresit si aici!

    Apreciază

    • varahiil said, on iunie 14, 2012 at 6:45 am

      @marian,
      Ai dreptate intr-o anumita masura, dar, hai sa gandim un pic asa…iudele care au pus la cale filmarea, cel putin,(in ceea ce priveste difuzarea…nu stiu), sunt CHIAR EI!!! Nu-mi imaginez cum s-ar fi putut strecura printre ei cineva..dinafara, sa poata filma datat de aproape,ca sa difuzeze apoi materialul in scop denigrator!…poare aici gresesc eu,n-am luat in considerare decataspectul religios, si lzu-am neglijat politic…

      Apreciază

      • varahiil said, on iunie 14, 2012 at 6:50 am

        *scuze,tastatura…n-am luat in considerare aspectul politic, ci doar pe cel religios…

        Apreciază

      • marian said, on iunie 14, 2012 at 7:26 pm

        @varahiil, Fara a fi vreun smecher de jidan, sau, mason, sau, satanist, -Laudat Fie Dumnezeu pentru ca sunt mai mic decat un nimeni!-, fara a avea cunostinta MATERIALA, informatie VERIFICABILA, din ce imi spune mie inima, iti spun asa; jidanul da ordin iar sluga criminala si vanduta raului, executa si atat! Jidanul cere: vreau video cu arab care sa taie gat de crestin! Sluga, face ce stie ca sa il serveasca pe jidan si ca sa-si vada PLATA in bani sau… putere, sau, alte asemenea desarte iluzii. Jidanul nu munceste! Jidanul doar cere si altii fac, indiferent daca e vorba de atentatul de la Smolensk, de 911, de copiii de la Beslan, etc. Jidanul vrea ca tu si cu mine sa credem ca arabii iau vietile Crestinilor Ortodocși! Cu unii, poate că reușește, dar, MINCIUNA ARE PICIOARE TARE SCURTE. De aceea spun: vor obtine efectul EXACT INVERS. Lumea, omenirea INTREAGA a inteles care e radacina raului de pe acest pamant si nu mai crede din prima chiar orice.
        Iarta-ma Doamne te rog!

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 15, 2012 at 7:12 am

        @marian,
        Uite,aici sunt de acord, ai dreptate, dar asta e realitatea din punct de vedere lumesc. Din punct de vedere duhovnicesc, lucrul sta asa: s-a nascut un nou mucenic in Imparatia lui Dumnezeu…Intotdeauna in spatele campaniilor de ucidere a crestinilor au existat interese politice mai mult sau mai putin cunoscute de marele public. Este important si acest aspect, desigur, dar pentru un crestin primeaza aspectul duhovnicesc.In rest, ai dreptate in ce ai scris…te rog sa ma ierti daca m-am exprimat gresit, sau ambiguu, si te-am mahnit…Dumnezeu sa te ajute!

        Apreciază

      • marian said, on iunie 15, 2012 at 5:12 pm

        @varahiil, Sunt aproape sigur ca acel om care si-a dat tot ce a avut pentru marturisirea celui mai important adevar, va fi tare placut Lui Dumnezeu.
        Daca satana are plan, sa ne fie ingaduit a afirma ca, vrerea Lui Dumnezeu e cu mult dincolo de tot, vazut si nevazut.
        As reaminti o emisiune de stiri, de pe Russia Today, in care ni se prezenta sub o oarecare rezerva, ceva ce se dorea a fi, nici mai mult nici mai putin decat o licitatie cu platitori sauditi care cumparau sinucigasi care sa puna bomba, cel mai probabil, in Siria. Am ramas ingrozit cand, unul, spunea ca isi vindea FIUL pentru 1,5 milioane de riali, -moneda, posibil, saudita-. Licitatia plecase de la 0,2 milioane, iar tatal criminal, acuza pe bogatii sauditi de zgarcenie. Zicea, ‘nu fiti zgarciti pt ca el da totul, asadar, dati si voi mai mult!’. Asta nu e tot! Tatal asasin spunea ca, mai are un fiu mort, tot in atentat. Tatal, parea de 35-40, iar baiatul, de vreo 16 ani! Aceia care fac asa ceva in numele religiei lor, sunt perfect manipulati, sau, daca o fac pe bani, sunt dincolo de descriere prin vorbe. Arabii sunt usor de influentat. Trec usor de la dragoste la ura, si nu stiu sigur daca sunt putini sau, multi, imamii care sa fie de buna credinta si care sa le ofere celor din popor interpretarea coranului care sa nu duca spre nebuneasca idee ca, ei, musulmanii, pentru a-si dovedi credinta, trebuie sa ucida. Cum spunea si Imran Hosein, conteaza enorm cu cine se studiaza coranul. Una e in Arabia Saudita si alta e in Afganistan, in Iran sau altundeva.
        Multumesc frate!
        Sa te mangaie Dumnezeu!

        Apreciază

  29. SNG said, on iunie 13, 2012 at 8:36 pm

    Va rog din toata inima…daca aveti Vietile Sfintilor si alte carti trebuincioase sufletului in format electronic , va rog rog sa mi le dati si mie deoarece la vara voi pleca acasa unde nu voi avea net sa urmaresc cum trebuie acest blog si vreau sa am ce citi. Daca vreti va pot lasa si mailul meu sau daca nu macar veniti cu niste linkuri utile si pt mine.Va multumesc mult!

    Apreciază

    • varahiil said, on iunie 14, 2012 at 5:47 am

      Aveti aici
      http://paginiortodoxe.tripod.com/vieti.html
      sinaxarul pe tot anul. De aici,cautati luna,respectiv ziua care va intereseaza. Pe http://www.SfaturiOrtodoxe.ro , gasiti si carti, si muzica, predici,sfaturi,noutati… Apoi pe http://www.pateric.ro/category/filocalia-sfintelor-nevointe-ale-desavarsirii-1/ ,gasiti din nou hrana duhovniceasca…mai tare.
      Mult spor duhovnicesc! Mai sunt multe siteuri cu continut duhovnicesc ortodox,poate veti mai primi link-uri si din alte perti…Doamne ajuta!

      Apreciază

      • SNG said, on iunie 17, 2012 at 11:42 am

        Iti multumesc mult! Am multe pacate si vreau sa ma schimb..aveam nevoie de asa ceva!

        Apreciază

      • varahiil said, on iunie 17, 2012 at 11:48 am

        Toti avem pacate,important e sa ne dorim schimbarea launtrica…lucrare buna!

        Apreciază

    • marian said, on iunie 14, 2012 at 7:15 pm

      @SNG Exista pagina romaneasca de internet denumita chiar asa, Vietile Sfintilor, cu o baza de date, riguros si minunat organizata. Poti descarca site-ul, sau, poti intra de cate ori doresti, pentru a citi. Lauda celor care s-au ingrijit sa avem un asemenea acces!

      Apreciază

      • SNG said, on iunie 17, 2012 at 11:43 am

        Iti multumesc mult pt raspuns!

        Apreciază

  30. Cosmin M said, on iunie 14, 2012 at 5:40 am

    Aici cred ca gasesti multe carti:
    http://bibliotecaortodoxa.blogspot.ro/

    Apreciază

  31. SNG said, on iunie 15, 2012 at 11:08 am

    Va multumesc frumos pentru ajutor.Domnul sa ne miluiasca pe toti si sa reusim sa ne mantuim caci asta este cel mai important.

    Apreciază

  32. georgiana24 said, on iunie 15, 2012 at 8:17 pm

    Sfantul Mucenic Polieuct l-a marturisit pe Hristos in fata paganilor..nu era botezat dar „si-a plecat capul sau sfant sub sabie si S-A BOTEZAT ASTFEL IN SANGELE SAU, fiind taiat pentru Domnul Iisus Christos”

    Apreciază

  33. omule said, on iunie 17, 2012 at 8:14 am

    se pare ca videoclipul a mai aparut mai demult si ca ar fi din siria, armata libera siriana etc.
    primul link vezi comentariile, iar a doilea filmul original pe youtube.

    nu stiu cand, si care sunt datele de aparitie ale filmelor pe youtube, pentru a confirma sau infirma afirmatiile de mai sus. nu ma pot uita la filmele acestea.
    cine poate sa verifice pe youtube, data aparitiilor. daca cea cu sirian army e mai veche e de acolo presupun logic.

    http://quitenormal.wordpress.com/2012/06/04/moderate-muslims-behead-christian-man-in-tunisia/
    http://www.youtube.com/verify_controversy?next_url=/watch%3Fv%3DC-JO-gMyM5A

    oricum ar fi, e groaznic ce pot face oamenii altor oameni.

    Apreciază

  34. omule said, on iunie 17, 2012 at 8:30 pm

    saccsiv.. nu stiu exact. doar m-am documentat si am postat linkurile cu comentariile rugand pe cineva cu inima tare sa verifice linkurile.

    mare, mare atentie.. se manipuleaza la greu, atragerea unui mitropolit pt a putea face declaratii impotriva unora sau a a altora pe baza unor filme scoase/puse intr-un context duce la a face mai mult rau.

    verificati intainte sa bagati pe teava anumite stiri. stiu, esti singur pe blog, exista scapari.. dar cineva exploateaza lipsta ta de timp si volumul mare de informatii.

    doamne ajuta.

    Apreciază

  35. Dan Tanasescu said, on iunie 20, 2012 at 8:57 am

    @varahiil, @TLC, @Toma: Să înţeleg că pentru voi să fii un bun creştin ortodox înseamnă să-i urăşti pe musulmani şi în general pe toţi cei care nu respectă canoanele ortodoxe, nu?! Asta ne-a învăţat Domnul Iisus: să-i urâm pe toţi cei care nu sunt ca noi! Bravo!

    @TLC: Dacă acum 17 ani am fost la nişte cursuri de radiestezie, asta nu înseamnă că mă mai ocup şi azi cu aşa ceva. 🙂

    Apreciază

    • Varahiil said, on iunie 20, 2012 at 9:32 am

      Domnule Tanasescu,
      Nu este vorba aici de dragoste sau ura, ci este vorba despre ADEVAR. E un adevar dureros, da, dar nune putem purta pueril, nu putem sa ne ascundem sub perna, iar neplacutul adevar-bau-baulpersonificat- sa dispara.E…inaltator sa vorbim despre o asa- zisa pace universala…va recomand sa mergeti intr-una din tarile musulmane si sa lepredicati pe tema asta, dupa ce in prealabil v-ati facut o Cruce…
      Nu este vorba de ura si de dragoste…oameni suntem toti , desigur, iar datoria mea de crestin ortodox este sa ajut tot omul in nevoie, fara sa-l intreb in prealabil ce religie are…dar uitati un lucru! Cei ce au la capatai Coranul,la fel ca si cei ce se ghideaza dupa Talmnd, nu gandesc ca mine.Revedeti spre edificare pasajele trimise dvs. de catre TLC, si de-mi va permite timpul, va voi trimite si ceva mostre de dragoste talmudica…
      Pacea si dragostea lui Hristos nu au nimic in comun cu ceea ce incercati dvs. fie sa intelegeti, fie sa-i faceti pe altii sa inteleaga..nu stau sa va explic acum, este extrem de profund si-mi esre clar ca nu ati intelege…
      Iar despre „starea de isihie”, dau un sfat alegoric: lasati putin deoparte studiul sonetelor shakespeariene, si centrati-va mai mult pe alfabet…

      Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.