SACCSIV – blog ortodox

Marioneta Basescu a promulgat „LEGEA BIG BROTHER” …

Posted in Big Brother, Romania, Traian Basescu by saccsiv on iunie 13, 2012

Iata ce aflam din articolul Presedintele Basescu a promulgat „Legea Big Brother”:

Presedintele Traian Basescu a promulgat, marti, Legea privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice, cunoscuta si ca „Legea Big Brother”.

Potrivit unui comunicat al Presedintiei, seful statului a semnat, marti, decretul pentru promulgarea Legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de comunicatii electronice si de furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului, precum si pentru modificarea si completarea Legii nr.506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.

Camera Deputatilor a adoptat, pe 22 mai, cu 197 de voturi „pentru”, 18 voturi „impotriva” si 13 abtineri, proiectul legii privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de retele publice de trafic de telefonie si internet, cunoscuta ca Legea „Big Brother”.

Legea fusese respinsa de Senat, in decembrie 2011, insa Camera Deputatilor este forul decizional.

Legea prevede obligativitatea furnizorilor de telefonie fixa si mobila si de internet sa retina timp de 6 luni anumite date ale abonatilor care sa fie trimise, la cerere, autoritatilor din domeniul sigurantei nationale pentru actiunile de prevenire, cercetare, descoperire si urmarire a infractiunilor grave.

Furnizorii de telefonie fixa, mobila si internet sunt obligati sa stocheze timp de sase luni toate datele legate de convorbirile telefonice si schimbul de email-uri, cu exceptia continutului corespondentei electronice sau al convorbirii telefonice. in cazul retelelor de telefonie fixa si mobila trebuie sa se retina numarul celui care formeaza, numarul destinatarului, numarul celui spre care a fost redirectionat apelul, precum si numele acestora. in cazul serviciilor de internet, se vor retine utilizatorul, serviciul de telefonie folosit, numarul de telefon al apelantului si al destinatarului, numele si adresa abonatilor, identitatea echipamentului folosit„, prevede actul.

Furnizorii de telefonie si internet au obligatia ca timp de 48 de ore de la cererea organelor de urmarire sa transmita datele solicitate, iar daca acest lucru nu este posibil in 48 de ore, datele trebuie transmise in cel mult cinci zile.

Proiectul de lege privind stocarea datelor de trafic de telefonie si internet mai prevede ca organele de urmarire penala au obligatia de a informa persoana ale carei date sunt retinute in termen de 48 de ore de la momentul transmiterii solicitarii, cu exceptia cazurilor in care persoana este implicata in actiuni care pericliteaza siguranta nationala.

Ministrul Afacerilor Externe, Leonard Orban, a declarat, in 7 mai, ca Romania risca amenzi de peste 30.000 de euro pe zi daca nu va adopta cat mai repede legea privind retentia datelor, cunoscuta si ca legea „Big Brother”, pentru care este deschisa procedura de infringement impotriva tarii noastre.

Cititi va rog si:

Romania: Legea BIG BROTHER a fost adoptata …

60 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 13, 2012 at 3:26 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Iones said, on iunie 13, 2012 at 4:18 pm

    Sa folosim aceasta ocazie pentru caderea lui Basescu !

    Băsescu poate fi suspendat fără aprobarea CCR
    http://www.adevarul.ro/actualitate/politica/Basescu_poate_fi_suspendat_fara_aprobarea_CCR_0_718128443.html

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 14, 2012 at 7:01 am

      ai aceeasi fixatie ca crin antonescu? ca doar omul asta, plin de ura si venin, si-a facut ca scop politic ( unic de altfel) suspendarea lui basescu.
      oare cand ne-a condus spre dezastru ilici iliescu de ce nu ati avut initiativa de a-l suspenda???
      cand a chemat minerii care au batut si omorat atatia tineri , de ce nu ati tipat sa fie suspendat?
      ok, il suspendam, ca nici eu nu-l iubesc, dar ce alternativa avem???? crin??? dan diaconescu??? fugim d e dracul si dam de tac’su????
      tara trebuie condusa si nu trebuie aruncata in haos.
      gandeste-te ca oricum iese cine e agreat de washington si bilderberg…..

      Apreciază

  3. vasile ăl mic said, on iunie 13, 2012 at 5:35 pm

    „…precum si numele acestora.”
    Frate saccsiv, se pare ca pana acum nimeni n-a avut minte sa scoteasca noua găselnita.
    Ia fii atent aici. Hai sa analizam cuvintele astea din lege.

    Prima data definim cuvintele „conversatie” si „discutie” ca exprimand o convorbire prin telefon (vorbe), prin e-mail (text), prin SMS (text) sau prin orice alta forma care se poate transmite printr-un mediu de comunicare (sarme, radio) si se supune legii asteia.

    Dupa capul meu cel prost, legea asta noua spune ca dintr-o conversatie trebuie sa se retina numarul de pe contract al abonatului care da telefon/trimite mailu/expediaza un mesaj (scris, vorbit), numarul de pe contract al aluia care primeste, precum si numele proprietarilor de abonament.
    Pana acum s-a inteles.
    Uite ce urmeaza:
    din „conversatie” trebuie sa se retina numele celor care „discuta”.
    Bun, deci avem doi care „discuta” si folosesc telefoanele sotilor/nevestelor/sefului/companiei/parintilor. Din explicatia anterioara stim ca se retin datele proprietarilor de abonament. Dar cum explicam „precum si numele acestora” care „discuta” ? Daca vorbeste copilu de pe telefonu parintilor, nu-i asa ca trebuie retinut numele lui? Asa zice legea. Deci cu prima ocazie se va identifica dupa voce ca e o persoana noua, apoi prin prelucrarea electronica a convorbirii se identifica vorbele si se transcrie numele. Asta presupune clar o stocare temporara a „conversatiei” (telefonica, internet, sms, mail) pe un hard-disc pentru efectuarea transcrierii si identificarea numelor. Avand in vedere cat de ambigua este exprimarea, lasa loc de abuzuri. Nu e formulata calumea. Harddiskul de pe care „s-a sters” convorbirea poate fi pastrat, asa sters, fara sa se efectueze nici un alt fel de transfer de date (care ar putea afecta suprafata de pe care s-a sters). As putea intra putin in teoria din spatele „recuperarilor de date”. Nu-i complicat dar e mult de vorba. Daca cineva e interesat, va povestesc in alta postare. Harddiscul (discul magnetic de sub carcasa computerului), care din punct de vedere legal a fost sters pt ca din punct de vedere legal nu se retine continutul, poate fi reaccesat oricand pentru…. recuperarea datelor. Asta nu e acoperita in lege. In concluzie marioneta a dat unda verde la o lege ambigua, fara sa aiba nici cea mai vaga idee ce semneaza. Sigur in timpul marinariei nu a avut nici o tangenta cu radiotransmisionistii.

    O formulare corecta a legii ar fi urmatoarea: se vor retine cutare, cutare si cutare, urmand ca memoria dispozitivului cu care s-a efectuat treaba sa fie sters ireversibil.

    Dar nu se vrea.

    Deci va fi nasol. Se va stoca tot dar se va tine capul la cutie si se vor preface ca e totul bine. Liniste pana la un anume moment cand… se va crea contextul potrivit pentru adaugarea caramizilor lipsa.

    Apreciază

    • varahiil said, on iunie 13, 2012 at 7:05 pm

      Pai, istoria ne zice ca au mai facut asa odata, mai demult..au stocat informattii si au facut legaturi cu cativa ani inainte de a incepe prigoana propriu zisa..se repeta, ca de obicei..om trai si om vedea!

      Apreciază

    • CipiCix said, on iunie 14, 2012 at 1:50 am

      „Harddiscul (discul magnetic de sub carcasa computerului), care din punct de vedere legal a fost sters pt ca din punct de vedere legal nu se retine continutul, poate fi reaccesat oricand pentru…. recuperarea datelor.”
      In postarea ta, nu sunt de acord cu aceasta idee. Pentru un neavizat, asa este, dar, pentru cine stie despre ce este vorba, prin simpla metoda Mersenne-Twister un HDD, indiferent de producator va fi adus la faza initiala 0.
      Daca se doreste stergerea definitiva a datelor sub metoda DoD (Departament of Defence), aceasta metoda este mult mai buna si are reusita garantata de 100%, pentru ca distruge head tables .Bineinteles ca mai sunt si alte metode de stergere (data wipe).
      Daca tu te referi la simpla „rescriere” a HDD, in comentariul tau, adica ceea ce face Windozul , asta este mana cereasca pentru cei care se ocupa de restabilirea datelor.

      Apreciază

    • CipiCix said, on iunie 14, 2012 at 1:59 am

      Revin cu o alta idee – daca multi folosesc Windozul si nu Linux, Mac sau Unix, recomand criptarea hardului cu TrueCrypt.

      În acest fel baza de date este inca intacta, mai degrabă decât complet distrusa. Odata criptat HDD, nu există nimic si nimeni nu va obţine date din baza de date, cu excepţia proprietarului.
      Am folosit DBAN şi este lent ca o broasca testoasa cu 3 picioare. 9 ore pentru a şterge o unitate de 640GB şi asta cu un singura utilizare!
      L-am criptat, cu TrueCrypt si totul a durat doar 6 ore.
      Totul depinde de end user – Wipe or Crypt – stergere definiva sau cryptare.

      Apreciază

      • Vasile ăl Mic said, on iunie 14, 2012 at 4:32 am

        Și crezi că pe ei îi interesează cum îți criptezi tu atât de pompos hardul, atâta timp cât legea permite ca ei deja să aibă înregistrate toate datele care ți-au intrat (de pe net) în el?

        Ai citit legea aia?

        Știi ce înseamnă?
        Știi măcar despre ce am vorbit?
        Știi că în ultimul timp legile sunt concepute astfel încât ele să fie mai târziu (după îndobitocirea oamenilor) completate cu elementele lipsă (cu care astăzi nu suntem de acord)?

        Știi că dacă legea asta ar spune din start că toate conversațiile+datele de indentificare se rețin, lumea ar sări în sus, dar dacă se introduc adăugiri treptat, nu mai sare nimeni?
        = știi că dacă bagi o broască în apă fiartă ea sare în sus, dar dacă bagi în apă rece și dai foc ușor până fierbe, broasca nu mai sare și stă acolo până devine ciorbă?

        Sau ai 15 ani, citești pe sărite și vrei să arăți că ai o tonă de experiență în munca cu computerele?

        Eu am povestit clar și la mintea cocoșului (și aici și la celălalt articol legat de legea BigBro) cum se poate ocoli legea de către cei însărcinați să o aplice și cum se prefac toți că treaba e parfumată și roz.

        Dar după cum spunea fratele Saccsiv (bagă link te rog), puricoșii maidanezi au învățat să treacă strada pe culoarea verde (unii merg de capul lor chiar cu metrou, tramvai, autobuz și se orientează perfect), iar puștimea a uitat asta și ne moare pe capete în mijlocu drumului cu muzica urlând la maxim în căști… că-i duce capul numai la copypaste de pe „goangăl”.

        Nu știu de când se va aplica legea asta. Dar mai există o problemă. Legea are implicații grave. Un virus „plantat prietenește” (=”nu știm cine l-a programat”) poate activa microfonul și camera fără să te prinzi, apoi poate iniția trafic spre adrese aiurea (chiar inexistente) pe internet. Iar conform legii și conform la ce am povestit în postările precedente, ghici ce se întâmplă. Prin simpla rulare a unui documentar pe discovery continand anumite cuvinte „cheie”, sunetele captate pleacă către organu însărcinat și te trece pe listă. La un moment dat când te vei supăra și vei refuza, de exemplu, să plătești o taxă prea mare, când vei deschide gura că ceva nu îți convine, ei pot trimite mascații și te saltă din pat nevinovat doar pe baza înregistrării ăleia. E grav fraților. E foarte grav.

        Din nou, la cerere pot intra în detalii despre cum să-ți activezi singur microfonul la calculator cu câțiva clici de maus ca să verifici că-i adevărat: butonul de „mute” și „volumul dat la minim” din aplicația „mixer”/”sound volume” sunt degeaba, microfonul tot captează indiferent de ce faci. Calculatorul cel mai protejat este cel scos din priză.

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 14, 2012 at 5:23 am

      in timpul marinariei nu a stat aici in tara sa stie suferinta acestui popor sau sa ia partasie la ce se numea pe buna dreptate ‘dictatura’ ; a fost plecat pe meleaguri straine si s-a dat cu naimitii , nu degeaba i-a spus parintele Varsanufie din Sfantul Munte Athos :’ pleaca ca ai facut intelegere cu necuratu si ai doi draci dupa tine mereu in spate’
      si ce a aprobat a aprobat lege impotriva altei legi anume CONSTITUTIA CE APARTINE doar POPORULUI si ASTEI NATII , nu ?

      Apreciază

    • Cipi-Cix said, on iunie 14, 2012 at 11:28 pm

      @ vasille al mic
      Din cate observi, si observi destul de bine (sper), eu vorbesc despre un anume lucru – acela ca exista si alternative in viata asta.Foloseste un alt sistem de operare decat Windoz – 98% dintre sistemele de operare de azi au interfata grafica – si cel mai non-inteligent utilizator poate da „câțiva clici de maus” fara probleme. Folosind un proxy (doar ai google) ai posibilitatea, ce-i drept, la o viteza mult mai mica, de a transfera date fara ca furnizorul tau de internet sa vada ce si unde/de unde transmiti. Sau eventual folosesti adrese de IP/conectii de undernet, unde acolo, chiar multi „experti” sunt 0. Si nu vorbesc de IPv6.
      Sau vrei sa zici ca folosind un live cd cu un disk extern(la cat de ieftine sunt acum….),mai vine la tine DIICOT sa te ridice din pat ca tu ai descarcat nu stiu ce mp3 sau au scartait arcurile de la canapeaua ta si le-ai zgariat urechile. Daca nu au dovada asupra ta, totul este = 0., Daaa, ca se pot fabrica dovezi, asta este cu totul o alta mancare. Te rog, nu exagera!
      Tu, in schimb, o tot bagi cu Windozul si microfoane. Lasa chestiile astea care panicheaza „poporul” si mai bine gaseste solutii. Incearca sa ajuti. Eventual scrii un programel in .vb, il testezi si il imparti gratis ca sa ajute utilizatorii de Windoz sa isi „anuleze” microfonul sa asculte ceva nedorit.
      In momente de panica, omul trebuie sa gandeasca lucid.Sa se roage fierbinte lui Dumnezeu si sa aiba mintea clara!
      Intr-un cuvant – cine vrea, poate!

      Apreciază

  4. Diego said, on iunie 13, 2012 at 5:45 pm

    de cand se va aplica legea aceasta?

    Apreciază

  5. mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 5:56 pm

    Sa-i credem?

    Prima asezare umana pe Marte.

    http://www.yoda.ro/stiinta/video-prima-asezare-umana-pe-marte.html

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 13, 2012 at 6:42 pm

      Saracii !!!
      Mintea lor le-a luat-o razna rau de tot !!!
      Vor merge pe Marte ,asa cum „au mers „si pe Luna !!!!

      Apreciază

      • mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 7:06 pm

        Imi amintesc ce zicea par. Cleopa, bunu Dumenezeu sa-l odihneasca, ca astia atata se mai lauda cu marile lor cuceriri tehnologice si cosmice, si noi de abia am trimis niste sateliti si niste rachetute prin jurul pamantului ca si o albina care a zburat in jurul stupului, si noi cu planetuta asta mica suntem un fir de nisip in universul asta infinit. Mandria nu le da voie sa vada cat de mici suntem ci mai mult ii determina sa se creada dumnezei. Acest concept numit tehnologie inventat de satana are un efect foarte distructiv asupra fiintei umane atat din punct spiritual cat si fizic si al sanatatii organismului uman.

        Apreciază

  6. mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 6:00 pm

    Distrugerea Greciei datorita ortodoxiei veritabile continua.

    Secretul de la Bruxelles: portofelul Greciei ramane gol in cel mult o luna. Dupa 20 iulie nu se mai platesc salarii si pensii.

    http://www.incont.ro/bani/portofelul-greciei-ramane-gol-in-cel-mult-o-luna-dupa-20-iulie-nu-se-mai-platesc-salarii-si-pensii.html

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 13, 2012 at 6:35 pm

      Daca e sa ne luam dupa datoriile uriase ale anumitor state ,care au tupeul s-o scoata pe Grecia in fruntea datornicilor ,tara cu cea ma mare datorie de aproape 20 de mii de miliarde de dolari ,este America ,apoi in Europa , Italia are ,1800 de miliarde de euro datorii externe !!!
      Dar ii incurca foarte tare ,Ortodoxia din Grecia ,pt ca elitele nu-si pot realiza planurile atat de usor ,precum in statele ,unde de mult s-au implementat legi imorale si demonice !
      Vor s-o ingenuncheze economic ,apoi sa treaca ,la celelalte !!!
      Dumnezeu va apara Grecia de aceste vipere de la Bruxelles , care musca si invenineaza economiile statelor ,care au aderat la aceasta Casa a Diavolului (UE)!

      Apreciază

      • mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 6:50 pm

        Un singur si adevarat scop in privinta Greciei il reprezinta pentru ei distrugerea Athosului intrucat rugaciunile de acolo le zadarnicesc planurile.

        Apreciază

    • crestinul ortodox said, on iunie 14, 2012 at 5:30 am

      Credinta DREAPTA , Dragoste NEMARGINITA si Nadejde SFANTA in IISUS HRISTOS , MAICA DOMNULUI si SFANTA CRUCE sa aiba grecii , fratii nostri in HRISTOS si ORTODOXIE IAR DUMNEZEU NU-I VA LASA la ananghie!
      asemeni si noi , romanii !

      ‘ pe inima noastra Atat sa scrie/
      HRISTOS , Neam si Ortodoxie …/
      amin!

      Apreciază

  7. mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 6:02 pm

    Primele IMAGINI cu barbatul devorat de canibalul din Miami.

    http://stirileprotv.ro/stiri/socant/fotografiat-in-spital-primele-imagini-cu-barbatul-devorat-de-un-canibal-la-miami.html

    Apreciază

    • Maria said, on iunie 13, 2012 at 6:19 pm

      Ma intreb totusi ,cum de a stat asta sa-l devoreze in asa hal fara sa incerce sa scape ,sa se opuna ,sa fuga ,
      sa tipe ,ce, era drogat si acela ,sau a fost adormit ?
      Cred ca nu l-a mancat in cateva secunde !
      Nu se dau explicatii ,in acest sens !

      Apreciază

  8. mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 6:04 pm

    Comisarul european al Energiei: „Uniunea Europeana trebuie sa devina Statele Unite ale Europei.”
    Si la cum decurg lucrurile exista toate sansele sa se intample.

    http://stirileprotv.ro/stiri/international/comisarul-european-al-energiei-uniunea-europeana-trebuie-sa-devina-statele-unite-ale-europei.html

    Apreciază

  9. mishuleu said, on iunie 13, 2012 at 6:04 pm

    Muritori de foame in Canada. Proteste cauzate de preturile exagerate la alimente.

    http://www.foodstory.ro/trenduri-stiri/regiunea-cu-cele-mai-mari-preturi-la-alimente

    Apreciază

  10. Cosmin M said, on iunie 13, 2012 at 7:01 pm

    Imi spunea un Parinte ca Athosul e unul din locurile pentru care ne mai rabda Dumnezeu pe acest pamant. Fara rugaciunile parintilor din Sfantul Munte sfarsitul ar fi venit de mult dar si asa la cum creste faradelegea nu mai este mult. Lucruri care sunt mai prejos de dobitoace acum devin obisnuite si sunt intens promovate.
    A ajuns omul care are in el o parte de la Dumnezeu sa fie cel mai rau animal si dobitoc de pe fata pamantului.
    Cu orice animal ai compara omul nu gasesti ceva mai josnic.

    Apreciază

  11. Instigare la Viata said, on iunie 13, 2012 at 9:14 pm

    Cred ca legea asta e unul dintre „preturile” pentru imprumutul pe care l-am facut, din nou. Si iar pe noi nu ne-a intrebat nimeni. http://www.evz.ro/detalii/stiri/banca-mondiala-a-aprobat-imprumutul-de-un-miliard-de-euro-pentru-romania-986443.html

    Apreciază

  12. priza0000 said, on iunie 13, 2012 at 10:04 pm

    Scuze ca nu sunt la subiect…dar as vrea sa va rog sa-mi dati si mie un link…sau numele unei carti ce contine adevarata istorie a legionarilor…pt ca vreau sa ma pun la punct…aud multe puncte de vedere si nu stiu exact care cum…va multumesc anticipat.

    Apreciază

  13. danutza said, on iunie 14, 2012 at 8:36 am

    in articol e o mica greseala, pe care astia de la pro tv au corectat-o: leonard orban nu e min de externe!!!!
    in rest, e clar ca se pregateste dictatura mondiala, ori nu poate fi asa ceva fara control total si fara supunere orbeasca . urmeaza haos, destabilizari economice si financiare, eventual si un razboi pt a veni cu solutia, deja propusa: guvern mondial si lider unic. asadar, totul e in agenda lor. eu ma gandesc: schimbam guverne si presedinti, dar oare e vreunul dintre politicieni independent sau neinregimentat in masonerie sau toti depind de elite????? raspunsul e usor de intuit…..
    ca sa zic asa: pleac-ai nostri, vin ai nostri/ iarasi am votat ca prostii!!!!

    Apreciază

  14. crestinul ortodox said, on iunie 14, 2012 at 8:52 am

    care ‘ai nostri’ astia sunt naimitii ce ne-au Tradat si Vandut in adevaratul sens al cuvintelor ;au Vandut o Tara si Au Tradat un Neam, si Popor intreg iar acum se inaugureaza oficial aceasta dictatura antihristica ;
    daca suntem …ce pot sa mai spun ne meritam soarta sau nu ? sa se intrebe fiecare roman crestin-ortodox si sa reflecte la raspuns , inainte de al da !!!

    Apreciază

  15. crestinul ortodox said, on iunie 14, 2012 at 8:59 am

    Apreciază

  16. agerstress said, on iunie 14, 2012 at 9:39 am

    @danutza,
    Dintre toti cei cu intentii politice Dan Diaconescu nu este inregimentat in masonerie si a declarat ca nici nu intentioneaza sa intre deoarece nu-l intereseaza (nu este inca in masura sa poarte un razboi deschis, prin urmare, declaratiile sunt inca destul de prudente). Deasemeni, a prezentat in mai multe randuri uniunea europeana ca pe o mare hotie si nu oricum ci cu argumente. Multa vreme l-am ignorat pur si simplu datorita „elodiadelor” dar de cand a „schimbat macazul” si s-a prezentat ca o alternativa politica m-am simtit dator sa-i acord mai multa atentie, atat lui cat si postului OTV. Pana la acel moment am fost total refractar fata de aceste subiecte.

    Cat despre prosti… poporul roman nu are nici un drept si nici o scuza sa fie prost. Dintre toate popoarele pamantului, acestui popor i s-a dat „mura-n gura” toata intelepciunea cerului si pamantului in povestile populare, in proverbe, in zicale si alte „vorbe de duh” cum ar fi scrierile Sfintilor Parinti. Daca cineva, cu toate astea ramane prost, atunci… sa-mi fie cu iertare dar merita sa fie pedepsit pentru lene, ignoranta si rea vointa. Spunea candva un vechi prieten „de prosti nu trebuie sa-ti fie mila” iar eu, ca un crestin, am reactionat vehement la momentul respectiv impotriva acestei „filozofii” dar am fost nevoit sa constat in timp ca lor nu le este nicidecum mila sa te faca victima prostiei lor. Deasemeni, am constatat ca in multe cazuri este o prostie pe care si-o „cultiva” singuri pentru ca „asa vrea muschiul lor” (preluare din limbajul lor consacrat), adica vorbim de data asta de o combinatie foarte periculoasa: prostie+indaratnicie ca sa devina o prostie perena, ireversibila, consolidata si inatacabila. E lucrare draceasca sau nu? Ce merita, mila sau „biciul”/”palma” (a se lua ca metafora)?

    Apreciază

    • danutza said, on iunie 14, 2012 at 10:31 am

      nu-l mai ridica in slavi pe dd ca e varza. numai ascultandu-l iti induce transa. e un ratacit care promoveaza rataciri.

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 14, 2012 at 11:10 am

        aha ! numai fata lui spune totul ! n-am nimic cu bietul om dar dupa ‘roade’ se cunosc , vz emisiuni otv ,… ce subiecte …!

        Apreciază

      • agerstress said, on iunie 14, 2012 at 12:36 pm

        Nu este perfect. Aveti voi unul perfect? Poate fi insa o solutie de moment (trebuie, sunt convins, sa specific ca nu sunt macinat de pasiuni politice ci este doar o gandire pragmatica).
        Sau poate ar trebui sa-l asteptam p’ala „intelept” si iluminat, imparatul universal, patriarh si zeu de ocazie in acelasi timp… Ei bine, sunt convins ca acela va avea mare succes la romani ca doar da crestinismul pe-afara din ei si… ramane vid pe dinauntru.
        Stii bancul acela cu tiganul cand i-a dat laptele in foc? Ei bine, se inchina tiganul, facea matanii si striga „sporeste Doamne, sporeste!” pana a ramas cu cratita goala. Care o fi morala?

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 14, 2012 at 2:02 pm

        agerstress

        Morala e ca te tii cu dintii sa ramai in borcanul cu purici.

        Asta-i argument? Sau poate ar trebui sa-l asteptam p’ala “intelept” si iluminat, imparatul universal, patriarh si zeu de ocazie in acelasi timp

        El joaca rolul „altenativei”, pe care au jucat-o la vremea lor si Urban Iulian si chiar Silviu Prigoana.

        Chiar atat de usor te lasi pacalit? Sau vrei sa ne pacalesti pe noi?

        Apreciază

    • danutza said, on iunie 14, 2012 at 11:07 am

      http://www.romanialibera.ro/exclusiv-rl/investigatii/pp-dd-srl-cum-a-vandut-dan-diaconescu-filialele-partidului-265479.html
      la constanta, fosta presedinta pp dd e implicata in afaceri cu interlopi…

      Apreciază

    • Maria said, on iunie 14, 2012 at 8:55 pm

      agerstress,
      Problema tragica este , ca daca multi sunt prosti permanent , sufera pe langa ei ,( cei vinovati )si cei mai putin prosti sau chiar desteptii si asta de doua decenii !!!
      Apoi , nu prea cred ca Dan Diaconescu reprezinta salvarea Romaniei si nu trebuie sa credem chiar tot ce arunca el pe „piata „prin postul tv pe care-l are si-l foloseste !!!
      Are multi masoni in partid si nici nu-i nevoie sa fie si el mason ,pt a le face jocurile !!!
      Numai eu , cate mesaje i-am trimis la 1333 ,spunandu-i ca partidul lui este plin de masoni si de sectari !!!
      Dar nu numai eu , ci zeci de persoane ,acum , sigur ca isi da seama ca aceste „creaturi „cu chip de om ,nu prea au „aderenta „la public si incearca sa se disculpe !!!

      Apreciază

    • Cipi-Cix said, on iunie 14, 2012 at 11:33 pm

      Ai dreptate agerstress-
      „Cat despre prosti… poporul roman nu are nici un drept si nici o scuza sa fie prost. Dintre toate popoarele pamantului, acestui popor i s-a dat “mura-n gura” toata intelepciunea cerului si pamantului in povestile populare, in proverbe, in zicale si alte “vorbe de duh” cum ar fi scrierile Sfintilor Parinti. Daca cineva, cu toate astea ramane prost, atunci… sa-mi fie cu iertare dar merita sa fie pedepsit pentru lene, ignoranta si rea vointa. Spunea candva un vechi prieten “de prosti nu trebuie sa-ti fie mila” iar eu, ca un crestin, am reactionat vehement la momentul respectiv impotriva acestei “filozofii” dar am fost nevoit sa constat in timp ca lor nu le este nicidecum mila sa te faca victima prostiei lor. Deasemeni, am constatat ca in multe cazuri este o prostie pe care si-o “cultiva” singuri pentru ca “asa vrea muschiul lor” (preluare din limbajul lor consacrat), adica vorbim de data asta de o combinatie foarte periculoasa: prostie+indaratnicie ca sa devina o prostie perena, ireversibila, consolidata si inatacabila. E lucrare draceasca sau nu? Ce merita, mila sau “biciul”/”palma” (a se lua ca metafora)?

      conform zicalei – „Nu te pune cu prostul ca are mintea odihnita ! si mai adaug eu – si te bate cu experienta lui!

      Apreciază

    • G-man said, on iunie 15, 2012 at 10:23 am

      fanule! , uitate atent, http://www.youtube.com/watch?v=TCby90yWVpA , secunda 04 colt stanga sus, si minutul 1.11

      Apreciază

      • agerstress said, on iunie 15, 2012 at 4:03 pm

        Frate, d’astia sunt si la noi in biserica. Nu stiai? Unul e chiar mare sef la Patriarhie. E adevarat ca aici au o oarecare retinere la gesturi ca nu le merge ca in alta parte dar si aici sunt nelipsiti. O fi Biserica vinovata? Daca nici Biserica Ortodoxa nu a gasit un mijloc de autoaparare impotriva intrusilor masoni, ce pretentii sa mai avem de la un partid politic, oricare ar fi acela? Acum ce vei face, te vei lepada si de biserica din cauza masonilor? Crede-ma ca va veni o zi in care tot trebuie sa ne punem serios problema NOI sau EI?
        Trebuie sa intelegi ca dracii si-au trimis slugile peste tot, daca e cu putinta sa-ti bage una si in pat si asta vor face. Era de asteptat sa incerce sa se infiltreze si in PP-DD. Cand reusiti sa demascati cate unul, strigati fratilor de pe acoperisul casei sa se poata separa graul de neghina. Nu-i musai sa dam foc la tot lanul din cauza neghinei. Dan Diaconescu se intreaba de ce unii dintre oamenii care l-au reprezentat la locale nu au castigat. E momentul sa-i explicati omului in fata de ce, sa se poata delimita de cei care il trag in jos.

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 15, 2012 at 4:20 pm

        agerstress

        Ce paralela ai ajuns sa faci …

        Adica daca suntem crestini, chiar daca exista preoti masoni, de ce nu si alegem un partid sustinut de masoni?

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 15, 2012 at 4:56 pm

        lasa-l ca ii place sa aiba ultimul cuvant si de aceea forteaza mereu tot, inclusiv logica, ca sa nu mai zic tainele. Biserica e altceva fanule! nu poti fara ea indiferent cine o conduce ..si ca chestie stii cine o conduce .. cine-i Capul? ..asta asa ca sa ai tot tu ultimul cuvant

        Apreciază

      • agerstress said, on iunie 15, 2012 at 6:34 pm

        Daca asta e tot ce ati inteles, chiar ca nu are nici un rost sa mai insist. Am argumente „cu sacul” si raspunsuri deasemenea, dar nu vreau sa joc rolul de partizan politic.
        Auzi… toate in lumea asta sunt sustinute de masoni… Pana si Biserica??? Nu fratilor, masonii se agata de toate. Asta e realitatea! Masonii nu sustin decat cauza lor satanista. Nimic altceva nu sustin ci doar cauta sa controleze infiltrandu-se in tot ce le iese in cale. Or fi si pe aici negresit. Daca vrem sa iesim la lumina trebuie sa invatam a deosebi padurea de copaci si invers.
        Eu pun punct aici si il rog pe G-man sa adauge ceva ca sa nu fie asta „ultimul cuvant”…

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 16, 2012 at 9:01 am

        credem ca discut cu o persoana inteligenta ,altfel nu continuam ,dar se pare ca la tine se aplica principiul lui piter.
        1 ai zis ca agamita dandanache nu are masoni in partid… ti-am aratat ca are si nu masoni, ci posibil illuminati (cel putin dupa cum pretinde omu ..sunt un om care am lumina”)
        apoi incepi sa o intorci ca sunt masoni peste tot , si mai te sui si in deal ca nu intelegm noi ,.,tu esti ala desteptu .. atunci stai in deal si vorbeste cu cine vrei ..ti-am mai zis si o repet petnru ca se vede de la o posta ..ai citit prea mult blogul lui bataiosu si ai sajuns la orgolii din alea de taran ca ale lui … sau tu esti chiar bataiosu ?

        Apreciază

      • agerstres said, on iunie 16, 2012 at 4:05 pm

        Din fericire sunt chiar taran 100% si ma bucur ca este asa. Am crescut in mijlocul naturii sub echilibrul creatiei Lui Dumnezeu. Nu sunt fiul betoanelor.
        Sa inteleg ca unii sunt in misiune… 8)
        http://half-life.wikia.com/wiki/The_G-Man
        Din zona MRU cumva?

        Apreciază

      • G-man said, on iunie 16, 2012 at 7:50 pm

        🙂 da foarte amuzant , mai lasa jocurile video ca e alta realitate .., si nu esti original faza asta mia mai zis-o unu acu 2 ani tot aici 🙂

        Apreciază

  17. crestinul ortodox said, on iunie 14, 2012 at 1:38 pm

    catre ager…nu te-ai saturat sa alegi din doua rele pe ‘raul mai mic’ ! cand de fapt si unul si altul sunt de aceeasi speta !
    ma repet doar BUNUL DUMNEZEU Sa vina si Sa mature cu spurcaciune afar’ din tara ! parerea mea!

    Apreciază

  18. agerstress said, on iunie 14, 2012 at 6:32 pm

    @saccsiv,
    @crestinul ortodox,
    M-am saturat de „borcanul cu purici”. Deasemeni, m-am saturat sa aleg raul cel mai mic. Dar daca deschidem ochii vom vedea ca lumea asta nu este populata cu7 nimic bun. Orice am alege este un rau mai mic sau mai mare. As vrea sa cred ca eu sunt bun, dar nu sunt. As vrea sa cred ca oricare dintre voi este bun, dar stiti mai bine decat mine raspunsul si daca aveti dsinceritate il veti si recunoaste. Daca pana si sfinti spun ca nici ei nu sunt buni, daca pana si Iisus a spus ca bun este numai Dumnezeu Tatal, atunci de unde sa alegem dintre noi ceva bun? E adevarat ca Dumnezeu va matura spurcaciunea de pe pamant dar pana atunci noi trebuie sa stam cu mainile in san si sa ne lasam striviti de spurcaciunea asta? Orice drum se parcurge pas cu pas iar daca acum ne aflam in mocirla, urmatorii pasi prin mocirla trebuie sa-i facem pana ajungem la loc uscat. Daca stam pe loc ne inghite negresit pentru ca asta-i este scopul. Ce bine ar fi sa ne „teleportam” dar iata ca nu se poate. Nici puricele nu poate sari prea departe desi sare foarte mult in raport cu propriile dimensiuni. Si acela trebuie sa sara din aproape in aproape.
    Cert este ca un rau tot se va alege, cu sau fara participarea noastra. Daca putem impiedica alegerea raului cel mai mare (dar real, dincolo de orice aparenta) ar fi un mic castig. Cine isi aminteste, am mai vorbit si in trecut de fatalitatea „democratiei” intrebandu-ma cine ne mai scoate din aceasta capcana. Iscusit instrument dracesc. Vedeti cu ce consecinte si cu cata abilitate s-a infipt pana si in inima bisericii si cum a transformat sinodul din cel de Duhul Sfant inspirat intr-unul mai mult democratic.

    Pana una, alta, purtam lupta aceasta cu ceea ce avem la-ndemana.
    Nu avem deocamdata prea multe alternative practice pentru a rasturna „spurcaciunea”:
    – ori revolutie,
    – ori lovitura de stat,
    – ori alegeri cu toate compromisurile ce decurg de aici.
    Ar mai fi emigratia sau fuga in munti dar daca fugim de-acuma si lasam in urma cu atata usurinta ceea ce aveam datoria sa aparam… 😦
    Inca mai astept solutii mai bune. Lista ramane deschisa. Dar solutii concrete si VIABILE.

    Apreciază

    • Alexandru(Fulger) said, on iunie 14, 2012 at 8:43 pm

      Uite o solutie RUGACIUNEA ! Antihristul va veni ori ca facem razboi , ori ca facem revolutie ori ca facem lovitura de stat , nu poti sa il opresti nici pe el nici pe oameni lui si doar Dumnezeu poate face asta dar Dumnezeu are nevoie de ceva. Acel ceva este credinta si iubirea oamenilor pentru El iar acest lucru il manifestam prin Rugaciunea launtrica ceea ce il va face sa RABDE. Cu cat rugaciunea va fi mai slaba , fara speranta atunci si Dumnezeu va rabda mai putin cu cat mai multi oameni vor cadea cu atat se va mai scurta timpul. Multi nu inteleg activitatea acestui blog , ce incercam noi sa facem este sa informama , sa trezim si prin acest lucru si spalatul pe creier isi va da usor seama cine este cel rau si cine este cel bun si dupa cum stim doar unul este adevarul , calea. Ai uitat ce a spus Parintele Iustin Pirvu : ,,Soluti lumesti nu sunt” asa ca nu mai fi abatut , fi smerit , traieste in rugaciune , ajutai si pe alti sa afle de Hristos 🙂 .

      Apreciază

      • crestinul ortodox said, on iunie 15, 2012 at 8:44 am

        mai ager …
        oi fi tu ager dar de unde stii tu ma ca ‘lumea asta nu este populata cu7 nimic bun.’ esti tu , DUMNEZEU sa cunosti pe fiecare in parte si fiece loc de pe pamintul asta in parte , le cunosti tu pe toate , vezi ca si necuratu se credea atotsiutor la inceputuri si unde a ajuns ? nu haurile iadului iar acu o venit pe pamint sa ne insele si pe noi , crestinii ortodoxi , nu ?
        TREZIREA !
        toti romanii sunt crestini ortodoxi , da tu dovada ca esti si tu adevarat Crestin Ortodox caci si noi ne straduim cu putinta sa fim adevarati crestini ortodoxi !
        iar in FATA SFINTEI CRUCI SI A LUI IISUS HRISTOS , A MAICII DOMNULUI , fie muntii toti de pe acest pamint cu spurcaciune sa fie plini , nu vor putea sta in FATA ADEVARULUI SI A LUMINII SFINTE DUMNEZEIESTI ;
        de noi depinde CE ALEGEM DE AICI cu DUMNEZEU sau cu mamona !
        sau raiul , imparatia cerurilor a LUMINII DUMNEZEIESTI anume TATAL , FIUL SI DUHUL SFANT sau intunericul , plangerea amarnica si scrasnirea dintilor !

        Apreciază

      • agerstress said, on iunie 15, 2012 at 8:47 am

        Rugaciunea este un lucru elementar, dincolo de orice alta actiune a noastra. E necesara, nici nu mai incape indoiala si bine ar fi sa fie permanenta, adica, in tot ce facem, cu gand rugator la Dumnezeu sa facem si spre slava Sa sa lucram toata lucrarea noastra. Doar asa roadele ostenelii noastre vor fi cu folos pentru om si cu biruinta in calea rautatilor.
        E bine ca ai amintit acest lucru.

        Apreciază

      • agerstress said, on iunie 15, 2012 at 9:27 am

        @crestinul ortodox,
        Bine, am sa fiu mai clar: printre tot ceea ce este pamantean nu se gaseste nimic bun la modul absolut. In toate este un compromis mai mic sau mai mare.
        Noi pe toate le-am gradat si le-am facut la toate unitati de masura insa tot sistemul nostru de masura nu e altceva decat o conventie („la mica intelegere”) sub semnul relativitatii.
        De exemplu, noi vorbim de zero grade Celsius dar cine poate spune care este temperatura cu adevarat zero? Cine poate spune de unde incepe temparatura negativa si de unde incepe temperatura pozitiva? Cu ce logica poate fi explicata o temperatura negativa??? Nici unde este minte multa prostia nu lipseste ci doar are alte proportii…

        E adevarat ca Duhul Sfant a coborat pe pamant printre oameni si lucreaza printre oameni dar nu este pamantean si nu este componenta a populatiei terestre. Este fara termen de comparatie mai presus de tot ce este pamantesc. Mai clar decat atat nu pot sa ma exprim fara a supara pe Dumnezeu! Daca asta se doreste, atunci pofta-n cui!
        Iisus Hristos ne-a spus: „De ce-Mi spui bun? Nimeni nu este bun, decât numai Unul Dumnezeu. Iar dacă vrei să intri în Viaţă, păzeşte poruncile“. (Evanghelia dupa Matei, capitolul 19, versetul 17 -pe litere, mura-n gura, ca la aia mici). Se crede cineva mai presus de Iisus Hristos?
        Eu nu am absolut nimic de comentat fata de Cuvantul Lui Dumnezeu!
        Unde veti intalni ceva de genul: „cel ce va fi gasit bun inaintea Lui Dumnezeu…” este evident vorba de un „bun” prin indulgenta, prin har nu prin sine. Nu este sub nici o forma un „bun” egal in bunatate cu Dumnezeu. Noi, absolut toti, suntem cu mult (la o distanta ce tinde spre infinit) in jos fata de Cel la care ne raportam fiinta, fata de Cel dupa „chipul si asemanarea” caruia am fost facuti. A ne adjudeca statutul de „buni” este o mare dovada de ingamfare. Nu e nimic de dovedit aici. Totul e limpede precum cristalul.

        Apreciază

    • crestin ortodox said, on iunie 15, 2012 at 5:07 pm

      „Rugaciunea este un lucru elementar, dincolo de orice alta actiune a noastra” ia intreaba pe DD , daca vede la fel ,prin acest vizor ca ca si tine , intreaba-l daca este crestin ortodox si in ce Biserica si-ar dori sa fie un crestin ortodox ?
      dar sa nu fie acea Biserica universala de care ne tot vorbeste , nu ?

      Apreciază

      • agerstress said, on iunie 15, 2012 at 6:49 pm

        Pe care sa-l intreb, pe cel real sau pe cel din imaginatia ta? Pe unul dintre ei e inutil sa-l intreb (ghici care?), celalalt a si raspuns pentru cine a fost atent sa auda.
        Dincolo de orice asteptari, e doar un om, supus greselii ca orice om. Daca asteptati vreun „superman” ma tem ca veti fi dezamagiti. Apropos, ce zici de „Fata babei si fata mosului”? Vezi cumva si poporul roman pe aici?

        Apreciază

  19. Cipi-Cix said, on iunie 14, 2012 at 11:41 pm

    off topic 2X

    La intrare in Israel, se cere sa deschizi computerul si sa te loghezi la emailul personal
    http://www.theaustralian.com.au/australian-it/israel-steps-up-email-border-checks/story-e6frgakx-1226385584079

    2 povesti de la Broadway 55 – Centru de supraveghere New York.
    http://www.counterpunch.org/2012/02/06/wall-streets-secret-spy-center-run-for-the-1-by-nypd/

    Apreciază

  20. cati said, on iulie 13, 2012 at 6:13 pm

    in canada exista o lege big brother de ani de zile. nimeni nu s-a suparat, intrucat datele obtinute sunt folosite doar pentru a identifica traficantii de droguri sau utilizatorii de pornografie infantila…etc. chiar si eu am fost supusa unui astfel de control aleatoriu. asa ca ce preferati: big brother sau filmulete porno cu minori?

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.