SACCSIV – blog ortodox

CARICATURA ZILEI (20.12.2010): „Conducatorii” statelor sunt slugoi cu stapanii lor si nemilosi cu cetatenii …

Posted in UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on decembrie 20, 2010

19 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on decembrie 20, 2010 at 5:45 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. abc said, on decembrie 20, 2010 at 6:02 pm

    http://www.britishpathe.com/record.php?id=1798
    http://www.britishpathe.com/record.php?id=1208
    http://www.britishpathe.com/record.php?id=1209
    Fratilor priviţi ce a fost cindva Romania , reclame făcute de britanici , î-ţi vine să te întorci în timp să trăieşti acele vremuri , era impecabil de curată.

    Apreciază

  3. Set said, on decembrie 20, 2010 at 7:26 pm

    OFF-TOPIC
    Rusia avertizează: Al treilea război mondial ar putea porni din Coreea
    http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/rusia-avertizeaza-al-treilea-razboi-mondial-ar-putea-porni-din-coreea-563246.html

    Apreciază

  4. paul said, on decembrie 20, 2010 at 7:27 pm

    deși mulți și-au bătut joc de acest om bolnav, iată frumusețea și simplitatea sufletească a celui care a lansat așa zisul fenomen „nu știu de astea”. in plus, merge la biserică si are virtuti pe care multi dintre noi nu le avem. parintele Paisie Aghioritul spunea undeva ca astfel de oameni o sa ne-o ia inainte cu mult la judecata de apoi:

    Apreciază

  5. paul said, on decembrie 20, 2010 at 7:35 pm

    Da: Fundatia Arsenie Boca
    Oggetto: Din învăţăturile Părintelui Arsenie Boca: „Raţiunea”
    A: „Fundatia Arsenie Boca”
    Data: Lunedì 20 dicembre 2010, 15:41

    Dragi prieteni,

    Mulţumim pentru tot ajutorul oferit copiilor din Valea Plopului/Valea Screzii! Mulţumim, de altfel şi pentru prezenţa la conferinţa domnului Vatamaniuc, care după părerea noastră a fost impresionantă! Este totuşi trist că aceşti eroi ai neamului nostru, oameni cu o deosebită înălţime duhovnicească sunt foarte puţin cunoscuţi, ca şi cei care au trecut prin ororile de la Piteşti între anii 1949-1951 sau Gherla între anii 1950-1951. Unul dintre cei care au trecut prin penitenciarul Piteşti este chiar domnul Dan Lucinescu.

    În curând, (luna ianuarie) vom lansa un film cu scenariul lui Alin Mureşan şi regia lui Nicolae Mărgineanu despre ceea ce s-a petrecut în Piteşti între anii sus menţionaţi. Ne bucurăm că avem prilejul, prin aceşti oameni care au muncit la film, să arătăm adevărul despre istoria recentă a poporului nostru. Pe site-ul fundaţiei găsiţi trailerul filmului, precum şi pe site-ul http://www.fenomenulpitesti.ro. Click aici pentru a se deschide pagina.

    Raţiunea

    „Raţiunea nu poate cunoaşte pe Dumnezeu prin puterile proprii oricâte piscuri de întrebări i-ar pune. Dumnezeul raţiunii e un Dumnezeu abstract, un postulat, deci nu putem ieşi pe această cale din ateismul conceptului. Absolutul metafizic nu e Dumnezeul personal care transformă haosul în cosmos, re-creează pe om şi-l aduce iarăşi în starea paradisiacă din care a căzut.

    Mulţi rămân bucuroşi la un surogat de religie, al unei religii în limitele raţiunii, pentru că aceasta nu angajează viaţa omului în nici un risc; ba dimpotrivă, ajung să creadă că religia e un gen mitic de cunoaştere, moştenit din pruncia omului pe pămînt – cu alte cuvinte omul e creatorul lui Dumnezeu sau, şi mai precis, Dumnezeu devine conştient de sine din om, deci omul e Dumnezeu.

    Aci duce,la acest gen de deducţii, orgoliul luciferic al raţiunii autonome. Dar duce şi la însăşi desfiinţarea raţiunii, întrucât aceeaşi raţiune poate dovedi, cu aceeaşi stringenţă logică, şi teza şi antiteza.

    Când competiţia dintre raţiune şi instinctele declanşate se soldează cu schilodirea raţiunii, care pierde oarecum criteriul responsabilităţii, – i se întunecă zarea metafizică, în folosul datelor imediate ale simţurilor, care, ele, confiscă tot omul şi-l reduc, până la urmă, la un număr. Sofismul şi vicierea instinctelor au compromise raţiunea ca unealtă capabilă de cunoaşterea lui Dumnezeu. Când compromiterea raţiunii şi decăderea omului în animalitate au ajuns la paroxism, a venit vremea Revelaţiei.

    Abia Revelaţia reabiliteză raţiunea,luminînd-o prin har, şi sfinţeşte natura, purificăndu-o, prin virtute. În atare împrejurare credinţa nu mai e un risc al raţiunii, ci o certitudine pentru care bucuros riscăm viaţa. Sigur Împărăţia lui Dumnezeu e un risc şi o catastrofă pentru toate împărăţiile lumii, pentru toate instituţiile ei.”

    Sursa: Ieromonah Arsenie Boca/P.S. Daniil Stoenescu, Părintele Arsenie Boca: Omul îmbrăcat în haină de in şi Îngerul cu cădelniţă de Aur, Editura Charisma, Deva, 2008.

    Cu prietenie,

    Irina Adriana Coşoveanu

    Apreciază

  6. Ady said, on decembrie 20, 2010 at 9:44 pm

    Frate saccsiv un lucru extrem de ingrijorator e pe cale sa se intimple la Iasi,in toate scolile se vor inaugura capele de rugaciune comuna a elevilor de toate confesiunile adica un mic ecumenism.Trage te rog un semnal de alarma.

    Apreciază

    • Ciprian said, on decembrie 21, 2010 at 1:20 am

      EXTREM DE GRAV… ADICATELEA DACA NU POATE SA II IMPREUNE PE CEI MARI MACAR PE CEI MICI SA II SPURCE… IL VOM SUPARA PE DUMNEZEU DACA LASAM ASTA SA SE INTAMPLE!!! COPII BOTEZATI INTRU HRISTOS SA SE ROAGE LA COMUN… ADICA SA II INSELE DE MICI IAR CAND VOR FI MARI SA FIE GATA REEDUCATI… MAI BINE FARA DECAT LA COMUN DE ACEEA EXISTA BISERICI, IESENILOR DUCETI LUPTA DE CONSTIENTIZARE!!! PROFETIILE DIN 2011 DEPIND MAI ALES DE PURTAREA NOASTRA FATA DE DUMNEZEU CEL UNUL MARTURISIT PRIN ORTODOXIE.

      Apreciază

  7. ana said, on decembrie 20, 2010 at 11:45 pm

    Off topic:
    Nu e cam ciudata Lady Gaga la min 1:09 cand isi acopera cu o mana un ochi?

    Apreciază

    • Mihail said, on decembrie 23, 2010 at 12:11 am

      Mai ciudat e ca isi pune mana la ochi ca o REACTIE la ce a spus moderatorul: Ohhh Good Lord! (Ohhh Doamne). Cand a auzit de Dumnezeu a facut gestul respectiv.

      Apreciază

  8. Fulger said, on decembrie 21, 2010 at 9:08 am

    UIMITOR. Au existat zeci de semne care prevesteau atentatul din 911 in filmele de la Hollywood.

    Apreciază

  9. Fulger said, on decembrie 21, 2010 at 9:20 am

    Inca un videoclip foarte interesant.

    Apreciază

    • ana said, on decembrie 21, 2010 at 8:53 pm

      Stie cineva in ce limbaj sau alfabet litera w reprezinta cifra 6? Va dati seama ca noi ori de cate ori intram pe un site scriem cei trei de sase?

      Apreciază

      • Ciprian said, on decembrie 21, 2010 at 8:58 pm

        in ebraica, ana
        si din nefericire ne cam dam seama… dar uite ca wordpresu nu are…

        Apreciază

  10. eufrosin said, on decembrie 21, 2010 at 3:11 pm

    Fenomenul slugoilor abjecti explicat mai pe indelete – merita citit si nu o spun pentru a creea trafic pe Lumea dupa Eufrosin:

    http://eufrosin.wordpress.com/2010/03/26/sclavi-in-asteptarea-stapanului/

    Apreciază

  11. […] CARICATURA ZILEI (20.12.2010): „Conducatorii” statelor sunt slugoi cu stapanii lor si nemilosi c… […]

    Apreciază

  12. […] CARICATURA ZILEI (20.12.2010): „Conducatorii” statelor sunt slugoi cu stapanii lor si nemilosi c… […]

    Apreciază

  13. […] CARICATURA ZILEI (20.12.2010): „Conducatorii” statelor sunt slugoi cu stapanii lor si nemilosi c… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.