SACCSIV – blog ortodox

ATENTIE! Nu cumparati! BIBLIA DISTRIBUITA DE ZIARUL „ADEVARUL” ESTE ERETICA

Posted in ADEVARUL by saccsiv on aprilie 10, 2012

Iata ce aflam din articolul SCANDAL IMENS: Biblia de la „Adevărul” este neoprotestantă, acuză Patriarhia Română:

Patriarhia Română sfătuieşte credincioşii ortodocşi să nu cumpere o Biblie distribuită de astăzi împreună cu ziarul „Adevărul”, informează agenţia Basilica. Motivul? Biblia distribuită este una neo-protestantă!

Iată comunicatul de presă al Basilica, agenţia de ştiri a Patriarhiei Române:
„Astăzi, 10 aprilie 2012, cotidianul Adevărul a început să vândă împreună cu ziarul la toate punctele de difuzare a presei şi în librăriile proprii o ediţie revizuită a Bibliei traduse de Dumitru Cornilescu, apărută anul acesta (2012) la editura „Orizonturi” din Bucureşti.
Deoarece mai mulţi credincioşi ortodocşi au sesizat deja Patriarhia Română cu privire la faptul că au fost induşi în eroare de către cotidianul Adevărul prin oferirea spre vânzare a unei Biblii neoprotestante, solicităm acestei publicaţii ca în articolele promoţionale şi în spoturile publicitare să ofere informaţiile corecte despre ediţia Bibliei pe care o difuzează.
În acelaşi timp, îndemnăm clerul ortodox să informeze comunităţile de credincioşi despre faptul că Biblia vândută împreună cu ziarul Adevărul nu este ortodoxă şi conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române”.
„Adevărul” vinde în prezent ziarul şi Biblia la preţul de 19,99 lei. Ziarul a prezentat produsul într-un articol publicat la 3 august.
„În preajma Sfintelor Sărbători Pascale, cotidianul „Adevărul” încearcă să-şi apropie cititorii de valorile  esenţiale ale creştinismului. Astfel, în Săptămâna Mare, ziarul se va distribui împreună cu Biblia, la preţul de 19,99 de lei.  Despre importanţa lecturii Sfintei Scripturi şi despre lungul drum pe care această carte l-a străbătut până azi am discutat cu Radu Preda, teolog şi lector la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca”. Teologul ortodox spunea că „Biblia are avantajul cărţilor mari. Este bună la orice pagină ai deschide-o”. Într-un dialog cu REALITATEA.NET, teologul spune că ziarul „Adevărul” l-a folosit pentru a vinde o Biblie neoprotestantă.
Totuşi, astăzi, patriarhia anunţă că Biblia distribuită de „Adevărul” conţine diferenţe majore de traducere faţă de textul oficial al Sfintei Scripturi a Bisericii Ortodoxe Române.
Baptiştii, penticostalii, adventiştii şi „Martorii lui Iehova” fac parte dintre credincioşii neoprotestanţi. Mai puţin de 600.000 de români fac parte din aceste culte.

Reprezentanţii Adevărul nu au transmis un punct de vedere pe această temă. Directorul general al Adevărul Holding, Peter Imre, a spus că va transmite un comunicat de presă.

Iata si ce aflam din articolul Pasaj din BIBLIA distribuită cu „Adevărul”: „Ruşinaţi cei care se închină icoanei”:

Biblia distribuită în Săptămâna Mare de ziarul „Adevărul” este cea tradusă de Dumitru Cornilescu. Faţă de alte traduceri ale Bibliei, limbajul este mult mai modern, însă teologii ortodocşi acuză unele erori, intenţionate sau nu, de traducere.

Astăzi, agenţia de presă a Patriarhiei Române, Basilica, a anunţat că îi sfătuieşte pe credincioşii ortodocşi să nu cumpere Biblia distribuită cu „Adevărul”. Mai mult, le-a cerut preoţilor ortodocşi să le comunica credincioşilor mesajul Patriarhiei.
Cornilescu, născut într-o familie de preoţi ortodocşi, a frecventat, în studenţie şi după studiile teologice ortodoxe, biserice neoprotestante. Mărturia îi aparţine lui Nae Ionescu, care defineşte activitatea lui Cornilescu din acea perioadă astfel:
„De trei ani se continuă stăruitor, la „Cuibul cu barză”, acţiunea evanghelizatoare, eminamente neortodoxă, a preoţilor T. Popescu şi D. Cornilescu, prin predici şi prin cărţi pe a căror copertă sfânta cruce este încălecată de coroana bizantină a unei regine de sânge englez”.

Cornilescu a început traducerea Bibliei imediat după studii, cu scopul declarat de a trezi credinţa ortodocşilor români printr-o traducere modernă a Bibliei. Totuşi, mai mulţi teologi ortodocşi au altă variantă, cea a unei traduceri intenţionat denaturate. Ei spun că persoana care l-a susţinut pe Cornilescu a fost prinţesa Rallu Calimachi, de religie protestantă.

Câteva diferenţe între Biblia în versiunea Cornilescu şi cea ortodoxă în versiunea Batolomeu Anania, aşa cum sunt prezentate pe siteul odaiadesus.ro:

  • Textul ortodox „ruşinaţi cei care se închină chipurilor cioplite” devine în traducerea Cornilescu „ruşinaţi cei care se închină icoanei”. În Apocalipsă, „chipul fiarei” devine pentru Cornilescu „icoana fiarei”.
  • În Biblia ortodoxă, Iisus Hristos este menţionat şi ca „ultimul Adam”. Cornilescu traduce şi foloseşte „al doilea Adam” pentru Iisus.
  • În Evanghelia după Ioan, cap. 3, verset 3, este redată discuţia lui Iisus cu Nicodim. Mântuitorul îi spune: „Dacă nu se naşte cineva de sus, nu poate să vadă împărăţia lui Dumnezeu”. Cornilescu scrie „dacă nu se naşte cineva din nou…”.
  • În Biblia ortodoxă a lui Anania, în cartea Apocalipsei se vorbeşte despre „mii de ani”. În versiunea Cornilescu, se precizează clar „o mie de ani”.
  • În versiunea Cornilescu apare deseori sintagma „calea mântuirii”, care nu apare în Biblia ortodoxă a lui Anania. Iată un exemplu: „Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim [toís dé sozoménois], este puterea lui Dumnezeu” (1 Corinteni 1:18) devine la Cornilescu „dar pentru noi, cari suntem pe calea mântuirii, este puterea lui Dumnezeu”.

Biblia lui Cornilescu este tradusă de mai multe comunităţi baptiste. O prezentare a lui Dumitru Cornilescu apare la voxdeibaptist.org.

69 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 10, 2012 at 2:37 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • mihailandrei said, on aprilie 10, 2012 at 6:47 pm

      Brosura scrisa de cornilescu e compromisa din start.
      Pana si Pagini Aurii e mai de folos decat brosura lui cornilescu .

      Hai sa dam si un exemplu in acest sens …cuvântul grecesc paradosis-παραδόσεις (TRADITIE), apare de treisprezece ori în Noul Testament.

      Cel putin in trei cazuri cuvantul „paradosis” este tradus eronat, de catre CORNilescu ….

      “…fratilor, va laud ca în toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile/traditiile/παραδόσεις cum vi le-am dat. “(1 Cor. 11,2)

      “…fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile/traditiile /παραδόσεις pe care le-ati învatat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastra”. (2 Tes. 2,15)

      ” …sa va feriti de orice frate care umbla fara rânduiala si nu dupa predania/traditia/παράδοσιν pe care ati primit-o de la noi.” (2 Tes. 3,6)

      Pana si versiunea New King James Version (NKJV) traduce corect ,adica “traditions“,nicidecum “invatatura” cum ne povesteste CORNilescu.

      “Now I praise you, brethren, that you remember me in all things and keep the TRADITIONS just as I delivered [them] to you. (1 Cor. 11, 2)

      ” Therefore, brethren, stand fast and hold the TRADITIONS which you were taught, whether by word or our epistle. “(2 Tes. 2,15)

      “… that you withdraw from every brother who walks disorderly and not according to the TRADITIONS which he received from us. “.(2 Tes. 3,6)

      PS: Nu are sens sa mai dau alte exemple…nu de alta dar imi ies vorbe ca acord credit tradatorilor apostati, mai mult decat e cazul.

      Apreciază

      • mosu said, on aprilie 10, 2012 at 7:25 pm

        O alta alternativa la editia Cornilesu puteti sa ne indicati?

        Apreciază

  2. […] Biblia de la Adevărul să nu fie cumpărată de români și alte reacții. Puteți citi câteva pe saccsiv, […]

    Apreciază

  3. Vaisamar said, on aprilie 10, 2012 at 5:29 pm

    În mod cer nu aveți informații corecte despre acest subiect.

    Versiunea Cornilescu 1924 spune Sînt ruşinaţi, toţi cei ce slujesc icoanelor, şi cari se fălesc cu idolii: toţi dumnezeii se închină înaintea Lui. (Psa 97:7 CNS)

    Versiunea distribuită de Adevărul spune: Să fie rușinați toți cei care slujesc chipurilor și care se laudă cu idolii.

    Isterie și ignoranță cât încape. Ziariști și blogări laolaltă!

    Apreciat de 1 persoană

    • STOP RFID 666 said, on aprilie 10, 2012 at 6:19 pm

      Vaisamar

      Bai sectarule, vaisamar nu se scrie legat. Se scrie asa…..vai s-amar. Adica noi suntem prosti si nu am inteles. Toate bibliile sectare sunt maculatura. Daca esti asa destept poti sa-mi spui de ce pe biblie este crucea daca voi SECTARII nu o cinstiti? Normal ca nu ai raspuns dar macar straduieste-te sa minti frumos.

      Apreciază

      • ayannis said, on aprilie 11, 2012 at 2:21 pm

        Apropo de bibliile adventistilor . Stiti ce semn se afla pe cotorul bibliei lor ? Un triunghi care poate fii luat drept si o piramida … Nu ma poate contrazice nimeni pentru ca am eu una de la ei .Ei nu au treaba cu crucea le place piramida 🙂

        Apreciază

      • Doktoru said, on aprilie 11, 2012 at 3:44 pm

        Sa stiti ca mai nou au pus si ei crucea pe coperta spre pacalirea nestiutorilor si o mai si distribuie gratuit ,adica au vopsit gardul dar inlauntrul leopardul e la fel ,au mai adaptat textul o secunda fata de versiunea cel putin aia din 90 si ceva pe care am citito mai demult…dar tot acelasi talmes balmes prin traduceri,psalmi si peste tot …in schimb lucrata ireprosabil in USA cu alte cuvinte penticostali .

        Apreciază

    • mihailandrei said, on aprilie 10, 2012 at 6:52 pm

      @Vaisamar

      Fie ca-ti place sau nu, pseudo-biblia voastra e unul din stalpii credintei tale, numai ca acesta e subred precum scobitoarea.

      „…fratilor, va laud ca în toate va aduceti aminte de mine si tineti predaniile/traditiile/παραδόσεις cum vi le-am dat. „(1 Cor. 11,2)

      „…fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile/traditiile /παραδόσεις pe care le-ati învatat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastra”. (2 Tes. 2,15)

      ” …sa va feriti de orice frate care umbla fara rânduiala si nu dupa predania/traditia/παράδοσιν pe care ati primit-o de la noi.” (2 Tes. 3,6)

      PS: Acum deschide si cartea de povesti editata de CORNilescu din „adevarul” ,vezi cum e tradus…:)))

      Pana si versiunea New King James Version (NKJV) traduce corect ,adica “traditions“.

      Asa ca ciocu’ mic si joc de glezne!:))

      Apreciază

  4. Pr.Alexandru said, on aprilie 10, 2012 at 5:36 pm

    Ziarul susţine că e „o traducere justă a formei originale a Bibliei”, pezentată „într-o limbă suplă şi curgătoare, care lipseşte oricărei alte traduceri” ! Cuvinte meşteşugite, dar viclene !
    La primul exemplu al diferenţelor, de pildă, cel din Psalmul 96,7 al versiunii originale Septuaginta (97,7 al lui Cornilescu), apare termenul „idol” (eidolon) şi nu „icoană”!
    Căci idolul nu e tot una cu icoana ! Dar numai unul care nu înţelege sau unul care nu vrea să înţeleagă această diferenţă poate pune semnul egal între aceşti termeni.
    Idolul este reprezentarea printr-o formă sau alta a unei puteri transcendente, de către închipuirea oamenilor primitivi sau antici, care nu L-au cunoscut pe Singurul şi Adevăratul Dumnezeu, Care încă nu se arătase, deci care nu a existat NICIODATĂ în realitate, doar în imaginaţia omului !
    Zeus, Jupiter, Marte, Baal, etc. si toti „zeii” şi idolii tuturor popoarelor vechi nu au existat decât în mintea oamenilor, din dorinţa lor de sacru, de venerare a unei puteri metafizice pe care o simţeau.
    Icoana reprezintă persoane vii şi adevărate care au trăit pe pământ şi acum trăiesc în Împărăţia lui Dumnezeu, deci nu personaje imaginare, ci REALE ! Ei au ajuns la asemănarea cu Dumnezeu prin viaţa lor curată şi sfântă pe care au trăit-o. Şi care ne sunt modele de urmat, pilde vii.
    Însă ereticii sectari resping sfinţenia, susţin că omul nu poate ajunge să fie sfânt, să se asemene lui Dumnezeu !
    Dar „minunat este Dumnezeu întru sfinţii Săi” spune Psalmul 67 în ultimul verset, 36. Cinstindu-i pe sfinţi ne închinăm lui Dumnezeu, Care S-a preamărit întru ei.
    Sfânta Cruce nu mai este acel obiect prin care erau executaţi răufăcătorii, ci altarul pe care S-a jertfit Domnul nostru Iisus Hristos şi pe care l-a sfinţit prin Sângele Său dumnezeiesc pe care l-a vărsat pentru mântuirea noastră. Este „semnul Fiului Omului”, semnul biruinţei lui Hristos asupra diavolului.
    Aşadar nu e o nevinovată traducere „net superioară oricărei alte traduceri”, cum este numită, ci una care produce confuzie şi rătăcire. Să nu ne amăgim !

    Apreciază

    • mihailandrei said, on aprilie 10, 2012 at 6:56 pm

      Cazul de la Psalmul 96,7 nu e singular ,a se vedea….

      ” Precum am făcut Samariei şi idolilor ei, tot aşa voi face şi Ierusalimului şi chipurilor (εἰδώλοις ) lui!” (Isaia 10:11) (ortodox)

      ” cum am făcut Samariei şi idolilor ei, nu voi face şi Ierusalimului şi icoanelor (εἰδώλοις ) lui?” (Isaia 10,11) (cornilescu)

      Apreciază

    • Monica said, on aprilie 11, 2012 at 9:30 am

      Cu tot respectul parinte Alexandru am si eu o intrebare care intr-adevar nu o stiu.
      Se poate vorbi de icoane in pasaje din Vecchiul Testament asa cum se pare ca apare scris in Biblia distribuita de ziarul Adevarul?
      Nu e termenul de icoana o notiune aparuta in exclusivitate dupa rastignirea lui Christos si corelata asa cum specifici si dumneata cu oameni care au dus o viata sfanta, curata si uneori sfarsind in mucenicie?
      Prin urmare acest termen nu poate fi legat de pasaje din Psalmi sau alte scrieri din V.Testament ori poate?
      Multumesc anticipat pentru raspuns.

      Apreciază

  5. Ioan C. said, on aprilie 10, 2012 at 6:44 pm

    IMAGINILE ( ICOANELE) ÎN BISERICĂ

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/imaginile-icoanele-in-biserica/

    ÎNCHINAREA LA ÎNGERI ŞI SFINŢI

    http://iisusestedomnul.wordpress.com/2011/12/06/inchinarea-la-ingeri-si-sfinti/

    Apreciază

  6. Alexandru(Fulger) said, on aprilie 10, 2012 at 6:53 pm

    ,,Biblia” asta nenorocita a lui Cornilescu seamana cu Biblia noastra , poate sa ii duca pe multi in eroare.

    Apreciază

  7. alexbidam91 said, on aprilie 10, 2012 at 7:08 pm

    din pacate am avut ocazia sa pun mana pe o biblie protestanta . diferentele dintre dintre cea ortodoxa si cea baptista sunt multe . de exemplu ei nu au ultimele 14 carti din vechiul testament pe care noi le avem , plus ca au diferente si la psalmi . ceva nu se aseamana cu ale noastre .
    parerea mea este ca atunci cand primiti o biblie care nu are crcea pe ea si nu are aprobarea Sinodului BOR sau a alte i biserici ortodoxe surori o puneti imediat la gunoi sau in foc .

    Apreciază

  8. mariani said, on aprilie 10, 2012 at 7:11 pm

    Mie unul imi suna ciudat chiar si numele omului asta … Cornilescu … studiati mai cu atentie …

    Apreciază

  9. Mălin said, on aprilie 10, 2012 at 7:42 pm

    In Franta a crescut numarul detinutilor monitorizati cu bratara electronica…

    Dupa un interval de cateva luni in care accepta sa poarte bratara electronica detinutii pot parasii locul de detentie pentru a-si executa pedeapsa la domiciliu fiind monitorizati cu ajutorul acestor bratari electronice .

    Bratara ii anunta despre intervalul orar in care au voie sa paraseasca domiciliul pentru a merge la servici sau despre timpul liber alocat….

    http://www.lemonde.fr/societe/article/2012/04/10/le-bracelet-c-est-une-peine-pas-une-faveur_1683015_3224.html

    Dictatura electronica e din ce in ce mai fatisa..

    Apreciază

  10. Adrian.I said, on aprilie 10, 2012 at 8:09 pm

    @angi
    „Sigur” a murit pentru ca s-a luat de biblia sectanta…
    Brosurica respectiva nu e cuvantul Lui Dumnezeu, ci e o pseudo traducere babeasca si mincinoasa.

    Apreciază

  11. STOP RFID 666 said, on aprilie 10, 2012 at 8:41 pm

    angi

    Nu, mai intai raspunde la intrebare………..de ce pe bibliile voastre aveti cruci daca nu credeti in cruce? Stii ce e acela……..semnul Fiului Omului?

    Apreciază

  12. Rares said, on aprilie 10, 2012 at 11:39 pm

    despre Biblia cu ilustratii de Anania de la Jurnalul National ce parere aveti? nu scrie pe ea ca are binecuvantare, este bine sa o citim?

    Apreciază

  13. Adrian.I said, on aprilie 11, 2012 at 8:50 am

    Oricine crede in sola scriptura e pagan
    Chiar si budistii sau hindusii sunt mai putin pagani decat sectantii

    Apreciază

  14. G-man said, on aprilie 11, 2012 at 10:08 am

    http://en.wikipedia.org/wiki/Rede_Record
    oameni de televiziune deci .. brazilia are deja samponu pe creeri .. dd zice ca o sa fim ca ei si noi !! .. nu il contrazic nici imaginile astea :
    http://www.youtube.com/watch?v=Wo5b99Mg_Ek&feature=relmfu…ca doar au drept de vot nu ? ,, si sa nu uitam ca nu numai ei il plac !! ci multi altii …borsul perfect ecumeno-satano-ateo-iudeo-masono-romano-international…

    Apreciază

    • ayannis said, on aprilie 11, 2012 at 2:54 pm

      Parca si muzica lor e o anomalie nu doar ritualul . Pai se compara cu muzica bisericeasca bizantina ?

      Am o curiozitate : adventistii si celelalte secte cand sarbatoresc Pastele ? Adica s-au hotarat : odata cu catolicii sau cu noi ?

      Apreciază

      • saccsiv said, on aprilie 11, 2012 at 3:17 pm

        ayannis

        In Romania, majoritatea, o data cu ortodocsii. Interesant de aflat cum procedeaza in tarile in care majoritari sunt catolicii.

        Apreciază

      • ayannis said, on aprilie 11, 2012 at 3:24 pm

        Chiar . Or fii cameleonici ?

        Apreciază

  15. danutza said, on aprilie 11, 2012 at 1:01 pm

    nu mai stiu cine intreba de procesiunea cu drumul crucii. parerea mea e ca, daca nu se erijeaza cineva in Hristos sa duca crucea, imitandu-l, e in regula sa faci o procesiune in care sa rememorezi drumul crucii( ceva gen procesiunea de la Florii), dar nu sunt de acord cu cei care cara o cruce ni spate sau isi bat cuie ori s e biciuiesc ca sa arate ca o data pe an, sunt gata de jertfa. mi se pare deplasat. in plus, jertfa pe care o cere Hristos este alta.

    Apreciază

  16. STOP RFID 666 said, on aprilie 11, 2012 at 2:35 pm

    RATACIRE PE CAPUL LA ASTIA

    Apreciază

  17. Iulian said, on aprilie 11, 2012 at 4:07 pm

    ares said, on aprilie 10, 2012 at 11:39 pm
    despre Biblia cu ilustratii de Anania de la Jurnalul National ce parere aveti? nu scrie pe ea ca are binecuvantare, este bine sa o citim?

    Frate,este bine de citit Biblia cu Ilustratii e Ortodoxa, este scoasa cu binecuvantarea regretatului nostru preasfintit mitropolit Bartolomeu Anania.A lucrat foarte mult la acest proiect sfintia sa.Este tradusa exact dupa Septuaginta.

    Apreciază

  18. monica said, on aprilie 11, 2012 at 4:07 pm

    Din moment ce targetul este majoritar ortodox (87%), m-as fi asteptat sa publice Biblia folosita de ortodocsi si nu un text folosit de mai putin de 4% din populatie, din consideratie pentru sentimentele majoritatii cititorilor, dar si ratiuni financiare, doar Biblia ar avea mai mare vanzare. In clipul publicitar difuzat non-stop pe realitatea tv si romania tv, nu se spune nimic despre ce tip de traducere au folosit si au facut-o in mod deliberat, pentru ca stiu ca n-ar avea vanzari, daca oamenii ar afla adevarul. Este foarte urat ce au facut, foarte diabolica campania lor de marketing, mai ales acum in perioada Pastelui. SI mai spun cu ipocrizie ca e cadoul pe care vor sa ni-l faca de Pastele Ortodox! Sa nu se inteleaga gresit, nu am nimic impotriva publicarii bibliei cornilescu sau chiar si a unor texte considerate sacre in alte religii, insa ma astept la profesionalism si onestitate fata de cititori, care trebuie sa stie ce cumpara, nu sa fie indusi in eroare, prin omisiuni atent stabilite.

    Apreciază

  19. monica said, on aprilie 11, 2012 at 4:15 pm

    Si inca ceva: Biblia Cornilescu, editia 1990 revizuita, cunoscuta si sub denumirea de Biblia cu triunghi, apare acum publicata de trustul Adevarul cu cruce pe coperta, tot din ratiuni de marketing, pentru a atrage targetul ortodox.

    Apreciază

  20. G-man said, on aprilie 11, 2012 at 7:09 pm

    http://ro.wikipedia.org/wiki/Dumitru_Cornilescu
    interesant ca , Cornilescu desi coleg cu Nichifor Crainic de seminar , pleaca in elvetia la sugestia patriarhului Miron Cristea , in timp ce Crainic/si multi altii infunda puscariile comuniste, interesant film ..poate il urmaresti si tu angi.

    Apreciază

  21. Adrian.I said, on aprilie 11, 2012 at 8:23 pm

    @Angi
    Mai erau unii cu dovezi „incontestabile” ….. cu studii de nivelul istoriei de gradinita.
    E faza cu jesuitii care au contribuit la raspandirea islamului? 🙂

    Apreciază

  22. Adrian.I said, on aprilie 12, 2012 at 5:59 am

    @Angi
    Da asa ,e jesutitii au infiintat islamul, ce conteaza ca au aparut la 900 de ani dupa ce islamul exista deja :))))))))))

    Apreciază

  23. G-man said, on aprilie 12, 2012 at 7:40 am

    http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Credinta%20adevarata/DUMITRU%20CORNILESCU.html
    O istorie adevărată
    de
    Dumitru Cornilescu

    Eram la seminar şi învăţam…………….

    într-o zi am primit de la directorul seminarului un catalog cu foarte multe cărţi religioase din străinătate. Am rămas uimit când am văzut atât de multe cărţi creştine, întrucât pe vremea aceea, la noi în ţară, erau foarte puţine.

    Am început să comand aceste cărţi şi să le citesc. Pe când le citeam, am aflat că toate vorbeau despre o viaţă creştină deosebită, cu totul diferită de viaţa religioasă de la noi. Ideea unei astfel de vieţi mă înflăcăra din ce în ce mai mult şi îmi ziceam mereu: „Asta are să fie slujba mea când mă voi face preot: să fac cunoscut poporului nostru această viaţă”. Dar cum?

    Nu m-am mulţumit să aştept până mă fac preot. Am început încă din seminar să traduc câteva capitole din aceste cărţi; uneori chiar cărţi întregi, şi să le trimit spre publicare aproape la toate revistele religioase din ţară. Mă aşteptam să văd viaţa despre care îmi vorbeau ele. Dar viaţa nu venea.

    Când eram la Universitate, din economiile mele şi banii pe care-i primeam ca pedagog la seminar şi cântăreţ la biserică, am început să tipăresc câteva din aceste capitole şi chiar cărţi şi tractate, şi să le împart prin ţară. Dar cu toată această lucrare, viaţa pe care o aşteptam nu venea.

    Mă miram şi ziceam: „Ciudat lucru! Sunt aceleaşi cărţi, aceleaşi gânduri: de ce nu vine aceeaşi viaţă despre care vorbesc ele?” Am început să mă gândesc mai temeinic şi să citesc cărţile cu mai multă atenţie. Cu prilejul acesta, am băgat de seamă că toate cărţile vorbeau de o singură carte: Biblia, în ele se spune că fiecare trebuie să aibă Biblia, s-o citească zilnic şi s-o trăiască. „Hm, îmi ziceam eu, iată un lucru pe care nici eu nu-l fac. Asta trebuie să fie pricina pentru care viaţa zăboveşte să vină”. Am început să citesc Biblia în fiecare zi dar – după câteva zile – Biblia nu-mi mai plăcea. Aveam înaintea mea o traducere aşa de proastă că n-o puteam înţelege. Mă miram cum de putea cineva să laude Biblia aşa de mult, când eu nu găseam nimic demn de laudă în ea. Dar când am început s-o citesc într-o altă limbă, am înţeles-o şi mi-a plăcut…………..

    ……………………..Eu n-am omorât pe nimeni, n-am fost în închisoare, aşa că nu pot spune că sunt un păcătos…………….Şi acum ce fac? Fac o foarte frumoasă lucrare: traduc Biblia în limba poporului meu. Dar atunci de ce spune Biblia că «nu e niciunul care face binele», când eu văd că este cel puţin unul… sunt eu însumi.
    ………………………că Domnul Hristos a murit şi pentru mine, deci iertarea aceasta e şi pentru păcatele mele. Slavă Domnului! Dacă voi zice lui Dumnezeu: „Doamne, eu nu cunosc decât cartea aceasta. Tu ai zis că e Cuvântul Tău. Eu am citit în ea că Domnul Hristos a murit pentru mine, am luat iertarea pentru mine. Dacă mă vei osândi, nu-i vina mea, fiindcă am crezut ce spune Cuvântul Tău.” Şi aşa am luat pentru mine iertarea păcatelor…………………………………..

    Dar dacă nu eşti mântuit, de ce n-ai vrea să fii tu mântuit acum, prietene dragă, după citirea acestor rânduri? Mântuitorul e acelaşi şi tu ai nevoie de El, cum am avut şi eu. El te iubeşte şi te aşteaptă să vii la El. Vrei tu să-L primeşti acum şi aici? Să facă Domnul ca acesta să fie rodul citirii acestei „istorii adevărate”!

    Apreciază

    • G-man said, on aprilie 12, 2012 at 7:41 am

      sunt cuvintele lui , si e destul de vizibila inslarea in care se afla nu ?

      Apreciază

      • G-man said, on aprilie 12, 2012 at 7:58 am

        si nu cred ca nu a avut de unde sa se adape cu spirutualitate tinand cont ca a fost contemporan cu Sfântul Ioan Maximovici (1896 -1966) / Dumitru Cornilescu (1891-1975)

        Apreciază

      • Adrian.I said, on aprilie 12, 2012 at 11:17 am

        E limpede ca Dumitru Cornliescu practica un „crestinism” babesc inca din perioada cand era ortodox. Nu-i de mirare ca a devenit sectant.

        Apreciază

    • mircea293 said, on mai 1, 2012 at 8:19 pm

      HRISTOS A INVIAT !!!

      Draga domn,

      Este o lucrare diabolica care se intimpla acum in lume: diavolul a dezlantuit lupta impotriva Bisericii lui Hristos cea Ortodoxa si vrea sa piarda sufletele !!! Avem libertatea sa alegem sa fim de partea ADEVARULUI si a VIETII ori sa fim de partea minciunii si a mortii, FEREASCA DUMNEZEU !

      Dumneata crezi ca Adevarul este Viu ?! Dumneata crezi ca nu pot exista doua Adevaruri ci numai UN SINGUR ADEVAR ?!
      Dumneata crezi ca DOMNUL IISUS HRISTOS A CREAT O SINGURA BISERICA ?!
      Dumneata crezi ca Dumnezeu vorbeste celor care vor sa auda ?! Celor care inteleg ca a-L urma pe El este o cale a lepadarii de sine, o cale a jertfei ?!
      Dumneata crezi ca DUMNEZEU FACE SFINTI NUMAI SI NUMAI IN BISERICA LUI ?!
      Dumneata crezi ca Sfintii, marturisiti de credinta neclintita si lucrarea Duhului Sfant implinita prin Ei, sunt Vii tot asa precum si Dumnezeu este Viu ?!
      Dumneata cinstesti pe Maica Domnului care a purtat in pintecele Ei si a alaptat la sinul Ei si a crescut pe Pruncul Iisus, pe Dumnezeu cel Intrupat care a invins moartea prin Invierea Sa ?! Ori dumneata incerci sa rupi pe Mama de Fiul Ei ?! Cum se poate sa rupem Dragostea dintre Mama si Fiu ?!
      Dumneata crezi in Puterea Sfintei Cruci care alunga pe diavoli ?!
      Dumneata crezi ca Lumina Sfanta de la Ierusalim care vine in fiecare an numai si numai de Pastele ORTODOX, Lumina aceasta este Incercarea lui Dumnezeu de a ne arata limpede si clar : ADEVARATA LUMINA ESTE ORTODOXIA ! Nu este alta ! Toate celelalte sunt intuneric !
      Si atunci de ce sa denaturam ADEVARUL lasat noua de Domnul Iisus Hristos prin Sfintii Apostoli, prin Sfintii Parinti si Sfintele Sinoade ecumenice ?!

      Dumneata stii ca exista preoti catolici care au incercat sa faca exorcizari si diavolul a iesit din cei demonizati si a intrat in preot ?! Dumneata stii ca NUMAI PREOTII ORTODOCSI POT SA SCOATA DEMONII ?!

      Dumneata stii ca SUFLETUL POPORULUI ROMAN ESTE ORTODOXIA ?! Daatorita credintei ortodoxe, credinta neclintita in Dumnezeul cel Adevarat poporul roman a rezistat atacurilor vrajmasilor de-a lungul istoriei ?!

      Ginditi-va la plata ce-i asteapta pe fii intunericului ! Este o plata vesnica ! FEREASCA DUMNEZEU !

      Scris este: „UN DOMN, O CREDINTA, UN BOTEZ !” AMIN !

      DOAMNE MANTUIESTE TOATE SUFLETELE ! AMIN !

      Mircea

      Apreciază

      • G-man said, on mai 2, 2012 at 7:05 am

        vezi ca ai gresit adresantu, daca mie imi scrii cele de mai sus … eu sunt ortodox.

        Apreciază

  24. Adrian.I said, on aprilie 12, 2012 at 7:46 pm

    @saccsiv
    Dupa mintea mititelui, Luther a facut canonul Bibliei :))

    Apreciază

  25. Cristian said, on august 1, 2012 at 4:13 pm

    Va invitam sa cititi acest articol bine argumentat:
    http://www.catehetica.ro/biblia-cornilescu-un-fals-o-inselare-o-modalitate-de-indreptatire-a-ereziilor
    Iar pentru cine vrea sa afle mai multe despre secte si ereziile lor accesati aceasta categorie:
    http://www.catehetica.ro/sectologie/3
    http://www.catehetica.ro/sectologie/2
    http://www.catehetica.ro/sectologie/1
    http://www.catehetica.ro/sectologie

    Apreciază

  26. […] ATENTIE! Nu cumparati! BIBLIA DISTRIBUITA DE ZIARUL „ADEVARUL” ESTE ERETICA […]

    Apreciază

  27. Ioan C. said, on august 9, 2018 at 11:50 pm

    În altă ordine de idei,
    În 2009 a apărut Noul Testament în traducere interconfesională (traducere făcută de doi ortodocși, doi catolici, un baptist, un adventist), iar traducătorul adventist a tradus, printre altele, Evanghelia după Matei din acest Nou Testament.
    O problemă am depistat încă de la capitolul 5, drept pentru care m-am și oprit din citit acea versiune.
    Dar iată textul:
    „Dacă mâna ta dreaptă te face să cazi în păcat, tai-o şi arunc-o, pentru că e mai bine să piară unul din mădularele tale decât să-ţi fie nimicit în gheenă întregul trup.” (Matei 5:30).
    Se poate vedea online și aici: https://www.bible.com/ro/bible/1506/MAT.5.BINT09

    Problema e că în versiunile românești mai importante e „aruncat” în gheenă, nu „nimicit”, dar cum adventiștii nu cred în supraviețuiera sufletului au schimbat traducerea, ca să se potrivească doctrinei lor.
    Dar nici versiunile „americănești” ale NT nu traduc Matei 5:30 cu „nimicit/distrus”
    Se poate verifica aici: https://biblehub.com/matthew/5-30.htm

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.