SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (10.04.2012)

Posted in MASS-MEDIA, STIRI by saccsiv on aprilie 10, 2012

Adevarul: Comunicat de presă: Biblia e una singură

Referitor la comunicatul transmis presei astăzi de Patriarhia Română, cu privire la publicarea Bibliei împreună cu ziarul „Adevărul”, conducerea trustului Adevărul Holding face următoarele precizări:

Ziarul „Adevărul” se adresează tuturor cetăţenilor români, indiferent de confesiune. În niciun material de presă sau promoţional, „Adevărul” nu a pretins sau susţinut că Biblia care apare împreună cu ziarul este o versiune ortodoxă, catolică, neoprotestantă sau sinodală. Biblia e una singură.

Biblia care apare împreună cu ziarul „Adevărul” este Biblia creştină, aceeaşi pentru întreaga creştinătate, indiferent de confesiune. Din punctul nostru de vedere, ea se adresează tuturor creştinilor vorbitori de limbă română. Diferenţele de traducere şi interpretare – care apar inclusiv între ediţiile acceptate de BOR – le lăsăm pe seama bisericilor şi a teologilor.

„Lucrarea nu conţine niciun fel de comentarii sau alte consideraţii şi reprezintă o traducere justă a formei originale a Bibliei. Ceea ce deosebeşte aceste confesiuni sunt interpretările pe care fiecare dintre ele le dă Bibliei. Lucrarea publicată de noi nu cuprinde niciun punct de vedere sau comentariu pe marginea textului Bibliei”, precizează şi editura Orizonturi, deţinătorul drepturilor de traducere pentru ediţia apărută împreună cu ziarul „Adevărul”.

În completarea acestor informaţii, precizăm că traducerea Cornilescu a fost considerată în epocă „net superioară oricărei alte traduceri, fiind prezentată într-o limbă suplă şi curgătoare, care lipseşte oricărei alte traduceri” (Alexandru Maianu. Viaţa şi lucrarea lui Dumitru Cornilescu).

Pe această cale, urăm tuturor credincioşilor un Paşte fericit!

10.04.2012

Peter L. Imre

Director general Adevărul Holding

Descopera: În secret, homofobii ar putea fi ataşaţi de persoane de acelaşi sex

Oamenii de ştiinţă din New York, Essex şi California au declarat că au găsit dovezi care atestă faptul că homofobii se tem de homoxeuali pentru că le amintesc de propria persoană. Din acest motiv, explică cercetătorii, homofobii simt un dezgust intens faţă de persoanele care întreţin relaţii intime cu oameni de acelaşi sex. Conform studiilor, se pare că indivizii homofobi tind să îşi reprime adevărata sexualitate deoarece au fost crescuţi în familii în care relaţiile între persoane de acelaşi sex nu erau acceptate.

Can Can: Desi multi au incercat sa ajunga la chilia lui de cand actorul s-a retras din lumina reflectoarelor, doar CANCAN a reusit! Dragos Paslaru traieste in inima muntilor fara apa si curent

Gandul: Patriarhul Kirill va primi despăgubiri de 660.000 de dolari pentru că i-a fost prăfuit apartamentul

Vocea Rusiei: Evgheni Primakov: „Dacă nu va exista o înţelegere, în Siria va fi război civil”

Realitatea: TIRURI SIRIENE spre Turcia: Ministrul de externe turc îşi întrerupe vizita în China

EVZ: Bill Gates transformă apa din WC în apă potabilă. Ai bea un pahar?
Capital:
Ilie Şerbănescu: „În lume, cu excepţia Africii, nu se vând zăcămintele”
Realitatea:
BIG BANG-ul creştinătăţii: A fost descoperit adevăratul mormânt al lui Isus
Jurnalul:
Desantul camionetelor gri. Americanii mişună prin satele din Vaslui pentru a pune bazele exploatării gazelor de şist

Antena 3: Paştele în rate! Vezi cum vor băncile să te păcălească şi anul acesta

Pro TV: Romania, noul Big Brother. Ce au de gand sa faca autoritatile cu datele noastre de pe net

EVZ: Primăvara a venit cu un val de sinucideri. Românii nu ratează nicio metodă: ştreangul, otrava, săritul de la înălţime sau glonţul

Jurnalul: Biserica Ortodoxă rusă, criticată de Amnesty International pentru felul în care a „afurisit” trupa punk Pussy Riot (VIDEO)

Cotidianul: O bandă de românce cu fuste largi jefuieşte bătrânele din Norvegia

O bandă de românce de etnie romă care fură bijuterii  de la bătrâne norvegience acţionează în mai multe oraşe din această ţară nordică, între care şi în capitala Oslo, informează TheLocal.no.
În decursul a două săptămâni în capitala norvegiană au avut loc cel puţin 20 de astfel de cazuri.
Victimele sunt întrebate dacă vor să cumpere imitaţii de bijuterii , după care li se fură propriile bijuterii , autentice, potrivit cotidianului VG.
Într-unul dintre cazuri, care a fost înregistrat parţial de o cameră de luat vederi, o femeie în vârstă de 83 de ani din Oslo povesteşte cum a fost abordată de două românce în faţa unui azil în care locuieşte. Când le-a spus că nu este interesată să cumpere produsele lor, femeile au prins-o de mâna stângă şi i-au smuls trei inele de aur de pe deget, între care verigheta mamei ei, din 1927.
Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Oslo, Geir Ellefsen, a declarat că în baza informaţiilor pe care le-a primit de la victime sau martori oculari şi a investigaţiilor poliţiei, s-a constatat că autoarele acestor infracţiuni sunt exclusiv femei de etnie romă din România.
Potrivit poliţiei, femeile de etnie romă şi-au concentrat atenţia asupra bătrânelor naive. Pentru a ajuta la limitarea infracţiunilor comise împotriva bătrânelor vicepreşedintele Comisiei parlamentare de Justiţiei, Jan Bohler (Partidul Laburist), şi parlamentarul conservator Andre Oktay Dahl au cerut interzicerea cerşitului.
„Toţi cei care vor fi prinşi vor trebui să primească pedepse suficient de severe pentru a putea fi extrădaţi în România”, a adăugat Bohler.

EVZ: Hillary Clinton și ambasadorul SUA la București felicită comunitatea romă de Ziua Internațională a Romilor | VIDEO

ZF: IBM va construi cel mai performant calculator din lume pentru a cerceta originea Universului

Ziare com: Cancerul, provocat de telefon – noi dovezi stiintifice

S-a afirmat de multe ori ca telefonul mobil afecteaza fertilitatea barbatilor si poate provoca o afectiune precum cancerul. Un nou studiu arata ca el dubleaza riscul de cancer in cazul copiilor.
Noi dovezi obtinute in urma unor studii stiintifice arata ca telefonul mobil prezinta mari pericole pentru sanatatea oamenilor, scrie inquisitr.com. Studiile sunt greu de facut si este greu de separat telefonul mobil de riscul de cancer.

Capital: Terminatorii vor fi printre noi în câţiva ani

DARPA, agenția din cadrul Departamentului Apărării al Statelor Unite care are rolul de a dezvolta noi tehnologii pentru forțele armate, vrea să construiscă un robot care să opereze în cele mai dificile conditii și capabil să folosească orice fel de instrumente.

Mediafax: Blaga: Nu trebuie să ne temem de regionalizare. E un proces necesar pentru a avea un stat eficient

Capital: Din cauza crizei, executivul portughez suspendă pensionările anticipate

EVZ: S-A DESCOPERIT vaccinul care distruge cancerul

Israelienii au obţinut un vaccin care distruge 90% din tumorile canceroase.
EVZ: Isărescu, scos vinovat pentru tăierea salariilor bugetarilor

Analistul economic Ilie Șerbănescu a lansat un atac la adresa guvernatorului Băncii Naționale, acuzându-l că a transferat povara neplății creditelor către pensionari și salariați, prin protejarea cursului valutar al leului.

”Cine a plătit creditele? Salariaţii, prin tăierea salariilor, pensionarii prin îngheţarea pensiilor şi contribuabilii, prin creşterea TVA. De ce? Ce vină am eu în calitate de contribuabil să plătesc pentru cei care s-au împrumutat la bănci?”, s-a întrebat retoric Șerbănescu. ”Cineva trebuie să plătească. La noi au plătit pensionarii, salariaţii şi contribuabilii în locul debitorilor la bănci”, a afirmat acesta, citat de Agerpres.

Adevarul: Pelerinaj de patru stele la hotelul secret al Patriarhiei. Află cât te costă o noapte de cazare

Can Can: Facebook plăteşte un miliard de dolari pentru aplicaţia foto Instagram

Facebook va cumpăra cu un miliard de dolari dezvoltatorul aplicaţiei Instagram pentru smartphone-uri şi tablete, care are funcţii de editare de fotografii şi publicare pe reţele de socializare, cea mai mare achiziţie efectuată vreodată de compania fondată de Mark Zuckerberg.

Capital: Arhipelagul Gulag se întoarce: Peste 150.000 de nord-coreeni, încarceraţi într-un gulag de tip sovietic
Mediafax: CNA face istorie: reduce pentru a doua oara licenta OTV, care mai poate emite doar pana la 4 iulie

CNA a aplicat, marti, cea mai drastica sanctiune din istorie, a injumatatit din nou licenta OTV, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala, astfel ca postul mai poate emite doar pana la 4 iulie.

10 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 10, 2012 at 7:37 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Alexandru(Fulger) said, on aprilie 10, 2012 at 8:03 pm

    Presedintele nostru isi da seama de incercarile noastre si incearca sa exploateze resursele cat mai repede fara stirea noastra mintind ca nu mai avem resurse pentru locuri de munca:

    http://www.realitatea.net/basescu-vrea-aviz-pentru-rosia-montana-nu-mai-avem-resurse-pentru-locuri-de-munca_931894.html

    Apreciază

  3. Adrian.I said, on aprilie 10, 2012 at 8:24 pm

    Sper ca acum patriarhia sa raspuna serios la replica inculta si idioata a celor de la adevarul, si sa spuna negru pe alb, ca Biblia e produsul strict al Bisericii Ortodoxe (siondul de la Laodicee, Cartagina s.a) nu e o carte “interconfesionala”.Sau si acum va castiga ecumenismul si atitudinea tradatoare….

    Apreciază

  4. cineva said, on aprilie 10, 2012 at 8:36 pm

    Cine indrazneste sa afirme ca Biblia este una singura este pervers si rau intentionat. Biblia nu poate fi una singura pentru ca traducerile se fac in functie de credinta si cunostintele dogmatice ale traducatorului. Limba ebraica avand o multitudine de sensuri pentru acelasi cuvant este nevoie pe alocurea de interpetarea sensurilor si deci nu se poate vorbi de o traducere universala. Ortodocsii au tradus-o potrivit invataturilor de credinta iar ereticii conform lipsei acesteia. Un exemplu concludent este acela ca Biserica catolica din America vrea sa inlocuiasca (daca nu a si facut-o deja) termenul de fecioara referitor la Maica Domnlui cu acela de femeie tanara.

    http://www.upi.com/Odd_News/2011/03/02/New-Bible-nixes-booty-virgin/UPI-36421299100985/

    Dar iata si parerea vrednicului de pomenire parinte Ilie Cleopa despre aceasta:

    „Sectarii au scos din Scriptură multe cărţi, iată greşelile Bibliei sectare:

    1. Pe ea nu scrie decât, Biblia – fără a mai scrie unde este editată şi de cine, scrie acolo “Societatea biblică”, dar care-I aceea? în Biblia ilustrată veţi găsi rachete, sportivi, tineri sărutându-se, clădiri, din Ş.U.A., preşedinţi ai S.U.A. Orice găseşti în ele numai pe Iisus Hristos nu. Intr-un loc este o cruce fără Hristos pe ea, l-au rupt pe Iisus de pe ea, lepădare de Hristos! în Biblia ortodoxă în imagini este Iisus Hristos.

    2. Au scos din Vechiul Testament 14 cărţi: de la proorocul Maleahi până la Evanghelia lui Matei, următoarele cărţi: Tobit, Cartea Iuditei, Cartea lui Baruh, Epistola lui Ieremia, Cântarea celor trei tineri, CartCa a treia a lui Ezdra, Cartea înţelepciunii-lui Solomon, Cartea înţelepciunii lui Iisus, fiul lui Sirah; Istoria Suzanei, Istoria omorârii balaurului Bel, Cartea I Macabei, Cartea II Macabei, Cartea III Macabei, Rugăciunea lui Mânase, au scos afară de la pagina 917 la pagina 1097s adică un total de 180 de pagini. Ce scrie la Apocalipsă: “De va scoate cineva din cuvintele cărţii acestei proorocii, Dumnezeu va scoate partea lui din pomul vieţii şi din cetatea sfântă şi de la cele scrise în cartea aceasta!” Apoc. 22, 19). Şi ei au scos ce au vrut ei. Numai două Biblii în lume sunt bune şi egale: Biblia ortodoxă, pe care sectarii o zic Biblia bogată şi Biblia catolică. Numai Biblia şi Noul Testament aprobate de Sinod sunt bune. Toate drăciile le-au făcut, dracii de sectari, dracii ăştia fără de coarne.

    3. Nu au psalmul 50: în orice Biblie de când ar fi ea, Psalmul 50 este: “Miluieşte-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta…”, psalmul de pocăinţă al lui David, la ei este Psalmul 51, care zice: “Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta!”, cu totul altul este sensul la noi şi altul la ei.

    4. In Psalmul 96,7, la ortodocşi spune: “Să se ruşineze toţi cei ce se închină chipurilor cioplite şi se laudă cu idolii lor” la sectari în Psalmul 97,7 – căci nici numerotarea psalmilor nu este identică – scrie: “Sunt ruşinaţi toţi cei se slujesc icoanelor şi care se fălesc cu idolii”, lor nu le plac icoanele, că le-au făcut idoli. Dar idolii sunt: animale, pasări, oameni, zei, aştri, soarele, pietrele^ la acestea să nu te închini. Icoana. îl arată pe Dumnezeu şi Moise a făcut Heruvimi în cort, tot icoane.

    5. Numerotarea Psalmilor este greşită au tăiat un psalm în două, la noi este psalmul 96, iar la ei 97. Textul este foarte încâlcit.

    6. În noul Testament, la Matei 1,20 scrie la noi: “Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Măria, logodnica ta, iar la ei, sectari scrie: “Pe Măria, nevastă-ta!” dar oare Maica Domnului I-a fost nevastă lui Iosif? Ce drăcie!
    Cum s-a împlinit atunci proorocia lui Isaia 7, 14: “Iată fecioara va avea în pântece şi va naşte fiu…”? Ce rătăcire grozavă, nu se naşte Hristos dintr-o nevastă, ci dintr-o fecioară! 1

    7. În Evanghelia de la Luca 1,28, la noi scrie: “Bucură-te cea plină de har” iar la sectari: “Plecăciune ţie…” au înlocuit “Bucură-te” ca să nu fie ca la noi la Acatist. în limba greacă scrie: “Berete” – bucură-te (în româneşte) – altă greşeală a lor!

    8. La Luca 1,43, la noi scrie: “Şi de unde mie cinstea aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?” iar sectarii au pus: “mama Domnului” în loc de Maica Domnului, ei n-o cinstesc, ci o batjocoresc!

    9. La Luca 1,48, la ortodocşi scrie: “Că iată, de acum mă vor ferici toate neamurile” la sectari scrie aşa: “Că iată de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericita”. Este o înjosire adusă Maicii Domnului. Dacă ei n-o cinstesc, atunci au ajuns să o batjocorească, că-i o femeie de rând, că a mai avut copii. Ce drăcii în capul lor!

    10. Greşeli mai sunt la Tit 3,10 şi în multe locuri, aşa-i Biblia lor, dacă şi-au stricat credinţa şi-au stricat şi Scriptura.

    11. La I Tim 3,1: “De doreşte cineva să fie Episcop…” la ortodocşi, iar la sectari:”.. .să fie episcop”‘cu explicaţia, episcop=privighetor, supraveghetor, mare greşată. Episcopii numai în Biserică îi’găsim.
    Numai Biblia şi Noul Testament tipărit de Biserică sunt bune, că ele sunt aşa cum au fost şi în urmă cu 2000 de ani, ale lor vă duc în Iad. Noi avem cărţi foarte vechi, Scriptura nu-i de ieri sau alaltăieri, “TOATĂ Scriptura este de Dumnezeu insuflată” (II Tim 3, 16) deci toată nu numai o parte.

    12. În Biblia ortodoxă găsim cuvântul preot sfinţit de apostoli. La sectari cuvântul preot=bătrân, deci un om oarecare de rând, mare greşeală. Preotul este preot pus de sfinţii Apostoli. Vezi Iac 5, 14.”

    In plus de asta mai pot sa aduc o dovada gasita de mine cu totul intamplator: cautand odata sa aduc ca argument intr-o discutie cu un anglican versetul 8 al Psalmului 11 din Psalmii lui David, „Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni” l-am cautat in Biblia Regelui Iacob dupa care se ghideaza ei (King James Bible) si am avut o mare supriza: acest verset nu exista. Psalmul lor se termina la versetul 7. Cine nu ma crede sa caute aici:

    http://www.kingjamesbibleonline.org/Psalms-Chapter-11/

    Apreciază

    • agerstress said, on aprilie 12, 2012 at 1:39 pm

      “Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiţii mişună pretutindeni”

      Fireste ca lipseste, doar versetul acesta ii deranjeaza foarte tare pe „iluminati”.

      Apreciază

  5. marian said, on aprilie 10, 2012 at 9:04 pm

    De pe site-ul PAKALERT aflam zvonul potrivit caruia, Rusia ar masa forte armate catre granita cu Iranul, aparent, in vederea apararii(!) Iranului.
    Russia Is Massing Troops On Iran’s Northern Border And Waiting For A Western Attack
    The Russian military anticipates that an attack will occur on Iran by the summer and has developed an action plan to move Russian troops through neighboring Georgia to stage in Armenia, which borders on the Islamic republic, according to informed Russian sources.

    Russian Security Council head Viktor Ozerov said that Russian General Military Headquarters has prepared an action plan in the event of an attack on Iran.

    Dmitry Rogozin, who recently was the Russian ambassador to the North Atlantic Treaty Organization, or NATO, warned against an attack on Iran.

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on aprilie 10, 2012 at 9:50 pm

      Zeci de stiri alarmante citite in ultimele 5 zile m-au facut sa zic azi : Razboiul e mai aproape decat credeam eu.

      Fara exagerare,dupa Pasti o sa incep sa achizitionez mancare care sa reziste cel putin 2 ani si bineinteles uneltele necesare supravietuirii.

      Apreciază

      • marian said, on aprilie 11, 2012 at 7:40 pm

        @un_mare_pacatos, stai linistit, nu e cum se anunta, sau, nu in cele mai multe cazuri. Mancarea care sa tina 2 ani, da, poate fi o solutie pentru ai tai, indeosebi pentru copii, dar, simt ca, pe foarte putini Va Voi Bunul Dumnezeu sa ii ajute sa treaca astfel, -cu ajutorul ratiilor si al proviziilor-. Eu nu simt ca sunt unul dintre acestia, fiind poate, cel mai mare pacatos din cati s-au nascut vreodata si nu cred sa merit nimic.
        Sa ma ierte Dumnezeu daca a vorbit gura fara cuget!

        Apreciază

  6. Mălin said, on aprilie 10, 2012 at 10:24 pm

    Cine altcineva putea sa descopere vaccinul contra cancerului decat israelienii… ?
    Desi cu siguranta cercetari impotriva cancerului exista de mult timp insa nu venise momentul sa fie facute publice

    Sionistii care stau la panda si fura secretele de stat si munca altor cercetatori pentru ca mai apoi sa le foloseasca in avantajul lor

    Sa spuna Berceanu cum a vandut proiectul secret (100% romanesc) al unui avion militar firmei din Israel, IAI LAHAV si multe altele de acest gen se intampla la nivel mondial…

    Sionistii si marionetele lor sunt ca niste parazitii in guvernele lumii. Se folosesc de cercetarile si de munca a multor oameni pe care si le insusec lor…

    Asa s-a intamplat si cu munca cercetatorului Dr Nicolae Paulescu care ia fost furata

    Deci toate fortele goimilor sa se uneasca pentru a sluji intereselor sionismului si Israelului si atunci cele mai spectaculoase descoperiri vor avea loc in Israel si vor fi facute publice de catre sionisti, lumii..

    Asta face parte tot din strategia unei noi ordini mondiale care este bine pusa la punct…
    Se lucreaza inca de acum la implementarea NOM care va trebui sa aiba in centrul pe evreii si pe Israel pentru ca nu-i asa, de acolo va veni „izbavitorul mesia evreilor” iar lumea intreaga trebuie sa vada inca de pe acum binefacerile „poporului ales” si descoperirile nemaiintalnite la ninvel mondial care au loc exclusiv in Israel…

    Apreciază

  7. CipiCix said, on aprilie 11, 2012 at 2:21 am

    Sacciv – nu prea inteleg ce este asta –
    muzica lautareasca sau cantec de rugaciune la penticostali? – http://www.youtube.com/watch?v=k93Rm06HhbU&feature=relmfu

    Cam cum gandesc si „fratii crestini” – http://www.youtube.com/watch?v=_5SjqA8v1lE

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.