SACCSIV – blog ortodox

8 MARTIE este o inventie a STANGII evreiesti

Posted in 8 MARTIE, EVREI, FEMEIA by saccsiv on martie 7, 2012

Citez din articolul 8 Martie – o sarbatoare necrestina:

Ziua de 8 Martie a fost propusa in 1910, de Clara Zetkin (1857-1933), ca zi dedicata femeii, care sa fie sarbatorita la nivel international, la asa-numita Conferinta a Femeilor Socialiste de la Copenhaga.

Prima sarbatorire a femeii la 8 martie, a avut loc in anul urmator. Cu toate ca 8 martie este numita “ziua internationala a femeii”, aceasta zi nu a fost sarbatorita oficial decat in tarile din fostul „lagar socialist“.

   De ce 8 Martie?

Unul dintre motivele cel mai des invocat este ca in aceasta zi avusesera loc mai multe demonstratii revendicative ale „femeilor muncitoare“, incepand cu o greva a tesatoarelor new-yorkeze din 1857.

Insa, diac. prof. dr. Andrei Kuraev pornind de la originea evreica a Clarei Zetkin, sustine ca aceasta a propus ziua de 8 martie pentru ca s-a gandit la sarbatoarea Purim care rememoreaza anual un cumplit masacru (dupa traditie, 75.000 de morti – barbati, femei si copii) intreprins asupra poporului persan de iudeii aflati in exil. Personajul-cheie al evenimentului este tocmai o femeie, Estera, devenita intruchipare biblica a “eroismului“ feminin evreiesc. El sustine ca Esterei ii este inchinata cea mai vesela sarbatoare a evreilor – Sarbatoarea Purim. Astfel, in viziunea sa, ziua de 8 Martie este o chemare a lumii de a slavi Femeia-Lider – pe Estera, adica a serba Purimul.

   8 Martie – o sarbatoare necrestina

Ortodoxia nu a asumat ziua de 8 martie ca zi inchinata femeii. Daca ar fi sa vorbim de o zi pe care Ortodoxia o inchina femeilor, acesta este Duminica Femeilor Mironosite, a treia duminica dupa Invierea Domnului. Femeile Mironiste sunt cele care au urmat, au slujit lui Hristos atat inainte cat si dupa moartea Sa si au vestit pentru prima data ca El a inviat din morti. Potrivit Sfintei Scripturi, ele au plecat de la mormant „cu frica si cu bucurie mare ca sa vesteasca ucenicilor Lui“ (Matei 28, 18). „Dar cand mergeau ele sa vesteasca ucenicilor, iata Iisus le-a intampinat zicand: Bucurati-va!“ (Matei 28, 9). Cu aceste cuvinte intampina Biserica femeia.

Iata si ce putem citi la articolul Ziua femeii de 8 martie – sarbatoare comunista cu radacini jidanesti. Care este sarbatoarea femeii crestine?:

   De ce nu trebuie sarbatorita ziua de 8 martie

Cu totii stim ca 8 Martie este “ziua internationala a femeii”. De asemenea stim ca femei sint in toate tarile lumii. Cu toate acestea, in ultimii ani ne-am dat seama ca aceasta zi se serbeaza doar in tarile fostei URSS si in unele tari foste socialiste. De ce in celelalte tari nu se serbeaza aceasta zi? 8 Martie nu e ziua femeii, ci a unui tip de femeie – a femeii-revolutionar. Iata de ce in tarile unde miscarea comunista nu a prins radacini, aceasta sarbatoare nu s-a pastrat.

De ce insa ziua femeii-revolutionar a fost pusa pe 8 Martie? Cine din liderii miscarii a fost concediat? Cine a fost arestat? Cine din ei s-a nascut in aceasta zi? Nici un raspuns… De aici reiese ca motivele crearii acestei sarbatori nu au fost istorice, sociale sau publice. Ceva personal se asocia la fondatorii acestei sarbatori cu aceasta data. O data ce motivele au fost personale, ar trebui sa cercetam mai indeaproape persoanele, care de altfel ne sunt cunoscute inca din copilarie. Numai ca abia nu demult ne-am permis sa observam ca nu doar apertenenta la Internationala si ideile revolutionare erau comune pentru ei, ci si o legatura etnica. Internationala, cum s-a constatat mai tirziu, in mare parte era uninationala. Este un fapt fara de care nu se poate vorbi despre miscarea revolutionara din Europa sf. sec. 19 – inc. sec. 20. Anume evreii au ridicat popoarele impotriva “lumii violentei” si au propus ca ea sa fie “distrusa din temelie”.

Instinctul mitic al revolutiei pune intrebarea astfel: “Au fost in istorie femei care au ridicat poporul in lupta contra tiraniei si au avut succes?” Rugind un european sa dea un nume de femeie-lider, el negresit va raspunde: Ioana d’Arc. Dar Clara Tetkin e evreica si pentru ea mai familiare sunt asocierile cu evenimentele din istoria poporului sau. Pentru evrei Ioana d’Arc se asociaza cu Estera din istoria biblica. De acea, atunci cind Partidul a pus problema infiintarii unei sarbatori feminine, Clara Tetkin si-a adus aminte de Estera.

Cu multe secole in urma Estera si-a salvat poporul de minia unui tiran. Istoria aceasta este prezenta nu numai in Biblie. Esterei ii este inchinata cea mai vesela sarbatoare a evreilor – Sarbatoarea Purim. Ea se serbeaza la sfarsitul lunii februarie – inceputul lui martie. Aceasta sarbatoare nu are o data fixa (ca si Pastele crestin) si e posibil ca in anul cind s-a infiintat “ziua internationala a femeii” Purimul a coincis cu 8 Martie. A schimba in fiecare an data ar fi fost incomod, de aceea s-a hotarit ca ziua femeii-revolutionar sa se serbeze aparte de Purim. Indiferent de aceasta insa, in fiecare an ziua de 8 Martie este o chemare a lumii de a slavi Femeia-Lider – pe Estera, adica a serba Purimul. Numai ca in acea zi au fost nimiciti 75.000 de oameni – elita tarii, din imperiul persan.

Cum se poate sarbatori o zi de macel? Nici un popor din lume nu serbeaza o asemenea zi cu bucurie. Purimul – sarbatoare in special pentru copii ( unde se cinta, se joaca, iar Talmudul recomanda celor maturi chiar sa bea bauturi spirtoase pina nu mai deosebesc diferenta dintre expresiile “blestemat fie Aman” si “binecuvintat este Mardoheu”) este comemorarea unui masacru in care au murit poate mii de copii. Nu a fost o batalie (cum incearca unii sa explice), in care si evreii si persii sa se lupte cu armele in mina, ci anume un macel.

Biserica nu are nimic impotriva personajelor biblice, doar ca intelegerea evenimentelor petrecute in cartea Estera este diferita in crestinism si iudaism. Crestinismul vede in aceasta cum Dumnezeu nu a permis ca poporul Sau sa fie nimicit de dusmanii persi, iar iudaismul vede in toate popoarele un dusman, care ar trebui sa fie nimicit asemenea persilor.

Exista in istoria gindirii iudaice o parere precum ca toate popoarele sunt ostile evreilor, iar evenimentele Purimului amintesc cum trebuie sa se procedeze cu ele.

In crestinism, razboaiele si robia babiloniana din Vechiul Testament sint intelese in mod alegoric. In iudaism insa s-a pastrat intelegerea literala a normelor si exemplelor vechi-testamentare.

De ce un popor in istoria caruia au fost atitea suferinte, care a trecut prin atitea devastari, sarbatoreste un masacru care in vechime i-a reusit?

Internationala a avut scopuri mondiale. Ea a avut ce spune lumii: ca Purimul e sarbatoarea nimicirii dusmanilor, iar dusmanii Revolutiei bineinteles au fost nu numai capitalistii, ci si Biserica. In acest caz e lipsita oare de motivatie presupunerea ca in constiinta liderilor evrei ai Internationalei, miscarea revolutionara feminina se asocia cu Estera, iar 8 Martie – din obisnuinta cu sarbatoarea Purim?

Am scris acest articol nu pentru ca noi crestinii sa avem o atitudine neprietenoasa fata de cei de un neam cu Clara Tetkin, ci pentru a intelege ce sarbatorim de fapt pe 8 Martie si pentru a reintoarce stima fata de traditiile noastre ortodoxe. Motivele Clarei Tetkin sunt evidente… Nu inteleg de ce noi ar trebui sa serbam Purimul evreilor. N-ar fi timpul sa uitam de sarbatorile “rosii”, ostile crestinismului si de 8 Martie in special. Zi care nu are nimic comun cu femeia crestina.

   Care este sarbatoarea femeii crestine?

Crestinismul sarbatoreste femeia intr-un mod smerit, asa cum se cade. De fapt nici nu e normal sa existe o sarbatoare diferentiata pe sexe, ca din moment ce exista o sarbatoare a femeii, logic ar fi sa existe si o sarbatoare a barbatului, dar aceasta nu este. De aceea credem ca femeia este subapreciata atunci cand i se inchina o zi anume, ca una ce are nevoie de celebrare pentru a-si asigura conditia de om. Crestinismul nu sarbatoreste firea umana, ci cinsteste nevointele laudabile ale sfintilor, indiferent de sex. Calendarul bisericesc este plin de cinstiri ale sfintelor femei, mucenite sau cuvioase, dupa nevointele lor. Dar exista o zi anume, prin care Biserica cinsteste femeile impreuna, si anume ziua mironositelor, Duminica mironositelor, zi in care sunt slavite toate sfintele femei care L-au urmat pe Mantuitorul, unele chiar pana la Cruce, cum e cazul Sfintei Mironosite Maria Magdalena. Pentru a inlatura ideea de discreditare a femeii in fata barbatului, Traditia le numeste nu numai sfinte femei, ci si intocmai cu Apostolii. Oricine vietuieste in Hristos, barbat sau femeie, este mai presus de oricine vietuieste dupa legile lumii cazute, indiferent ca ar fi barbat sau femeie.

Asadar dorim tuturor femeilor: fecioare, casatorite sau vaduve, sa urmeze sfintelor femei mironosite pe drumul Crucii Mantuitorului, care sa le daruiasca focul dumnezeiesc al iubirii sfintei Maria Magdalena si inima buna a sfintei Veronica, cea care a sters fata Matuitorului, ostenita pe drumul Crucii.

O alta mare sarbatoare ce aduce bucurie indeosebi femeilor (crestine) este Bunavestire, cand Fecioarei Maria i se ofera cinstea maxima de a purta in pantece pe Dumnezeu Fiul, Iisus Hristos.

   Comentariu saccsiv:

   Femeile acestea revolutionare evreice au si nume, iar numele lor este legat atat de miscarea STANGII, cat si de promovarea avortului, a sodomiei, a emanciparii femeii, a revolutiei sexuale, a distrugerii conceptului de familie. Dar pentru aceasta era nevoie de foarte multi bani, oferiti generos de … ELITE. Cititi va rog detalii despre aceste personaje in articolele:

„IARNA DEMOGRAFICA„ subtitrare in limba romana si completari foarte necesare

Un pericol iminent: ANARHISMUL, “alternativa anti-sistem” creata si coordonata de ELITE pentru motivarea statului politienesc

 

47 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on martie 7, 2012 at 8:19 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • mishuleu said, on martie 8, 2012 at 4:32 pm

   Imbecilizarea deliberata a unei natiuni.

   Apreciază

   • pacatos said, on martie 8, 2012 at 9:22 pm

    Pacat ca putini sunt parintii care constientizeaza ca SCOALA PROSTESTE si atunci cand se vor trezi isi vor da seama ca e prea tarziu ca si in cazul fetitei din filmulet.

    PS: Sa nu credeti ca as fi un retardat cu 2 3 clase. Am inceput si eu sa fac o facultate dar pe parcurs mi-am dat seama de inutilitatea ei. Lucrurile pe care le inveti in 3 ani de facultate le poti invata si singur acasa studiind carti de specialitate si intr-un timp mult mai scurt(ma refer la domeniul IT, la restul nu ma bag ca nu ma pricep). Cunostintele dobandite fiind net superioare

    Concluzia mea dupa 1 an de gradinita, 8 de generala, 4 de liceu si 3 de facultate (care s-au transformat in 4 datorita neprezentarii la cursuri. seminarii si laboratoare) ca mi-am pierduri cea mai frumoasa parte a vietii si anume COPILARIA stand si invatand pentru a intra la un liceu bun si la facultatea visurilor mele (care s-a dovedit o porcarie si o pierdere de timp)

    Poate parintii ar trebui sa fie alaturi de copii si sa faca o selectie a materiei care le este predata la scoala si sa ii stimuleze sa gandeasca si sa isi forme propria opinie, nu sa accepte toate prostiile care le sunt puse pe tava

    Apreciază

   • doktoru said, on martie 9, 2012 at 1:20 pm

    Pacatos,asa este scoala o mare inutilitate,materii nefolositoare in marea majoritate si timp inutil cu profesori prosti cu ambitii personale de tot rahatul…cel mai bun sistem ar fi cel autodidact dar intradevar sunt foarte putini care fac fata. Scoala este buna doar pt alfabet,scris si ceva aritmetica restul este doar gunoi si ar trebui sa inceapa ceva mai tarziu cand mintea se poate concentra mai bine,la 7ani copii copilaresc nu se pot concentra la cacaturile lor de materii care incarca mintea cu balast inutil si porneste omul in viata cu principii defectuoase ,dar asa este sistemu il inregimenteaza pe om de copil ca sa ii inoculeze ideile lui de tot cacatul iar mai apoi in viata are impresia ca stie ce face,dar face totul prost…unii se mai trezesc ajutati de Dumnezeu dar marea majoritate nu si ajung abia in fata mortii sa si realizeze marea inutilitate a vietii pierdute fara Dumnezeu alergand dupa cai verzi pe pereti… Ca o mica paranteza cred ca Jobs, Steve Jobs care se zice ca inainte de a muri a zis de doua ori wow cred ca facea referiri la prietenii lui negri copitati care il asteptau sa ii explice ceea ce el nu a crezut ca exista si anume …Dumnezeu,doar un singur Dumnezeu pe cand el se budizase toata viata lui in zadar !!!

    Apreciază

   • pacatos said, on martie 9, 2012 at 3:52 pm

    Doktoru, Ma bucur ca sunt si altii care gandesc ca mine. Doar ca te contrazic. In zilele noastre nici pentru alfabet si artimetica nu mai este buna. Multi din cei care termina scoala nu stiu nici numele sa si-l scrie corect (citeam cu mult timp in urma ca in SUA gradinitele sau scolile, nu mai stiu sigur, erau dotate cu ipad in concluzie acei copii nici sa scrie nu vor mai sti ). Probabil incet incet sistemul te va scuti de aceste deprinderi preistorice (scrisul , calculul mintal ).

    Oricum sunt putini parinti care constientizeaza, 99.99% cred ca daca copilul lor are o diploma de licenta si una de masterat este cineva sau va ajunge cineva. Ei pierd din vedere un singur lucru ca vor nu vor o sa ajunga sclavii sistemului daca nu deschid ochii la timp.

    Apreciază

   • pacatos said, on martie 9, 2012 at 3:56 pm

    Daca vom merge in curtea unei scolii si ne vom sustine ideiile sigur vom fi alungati cu pietre pe motiv ca instigam la incultura si analfabetism… doar domii educatorii, profesori sidiriginti au dreptate „ca doar sunt profesonisti”

    Apreciază

   • profesor said, on martie 10, 2012 at 3:16 am

    Excelent, de acord cu pacatos si doktoru. Am fost mereu premiant si pot zice ca mi-am pierdut timpul. N-am invatat cam nimic util in scoala. Nici pregatit pentru viata telurica, si deloc pentru Viata vesnica. Abia mai tarziu am reusit sa mai invat cate ceva folositor, singur, cat mi-a permis timpul.

    Concluzia mea e ca scoala obligatorie a fost croita cu un scop ascuns:
    1. pentru a crea masse obediente si
    2. pentru ca aceste masse, cand vor muri, sa merga in iad.

    Orice parinte responsabil ar trebui sa caute alte solutii sau sa pretinda o noua institutie scolara, dedicata cu adevarat educarii caracterelor unei noi generatii.

    Apreciază

 2. Phylimon said, on martie 8, 2012 at 9:18 am

  Astazi, 8 martie e prilej pentru anti-crestini sa se manifeste impotriva „discriminarii” femeilor, a celor care sunt impotriva Patriarhiei pe motiv ca le „lezeaza”. Astefel ca astazi organizatia Feminism Romania (profund anti-crestina prin promovarea avortului) va marsalui in Bucuresti:
  http://feminism-romania.ro/index.php/component/content/article/766-de-8-martie-luptam.html
  Printre „motive” se numara si patriarhatul.
  Sa nu uitam ca anul trecut, de 8 martie, in Italia s-au ars cruci de lemn pe scarile bisericilor.
  Anuntul suna astfel parafrazand sloganul lui Karl Marx : „Femei de orice etnie, ORIENTARE SEXUALA, varsta, clasa sociala, dizabilitate, UNITI-VA!”

  Apreciază

 3. Dan said, on martie 8, 2012 at 9:37 am

  Nu este intocmai o sarbatoare, caci paganii nu au sarbatori, ci cauta prilej de baut si desfrau. Ei beau si desfraneaza de „sarbatori” inventate, lumesti, ori de zile onomastice, evenimente speciale, sau mai rau de sarbatori crestine pe care le spurca prin paganatatea lor, considerand ca asa e „normal”. Multi beau si se destrabaleaza si fara motiv serios.
  Dar oricum nu e o sarbatoare in toata regula, ci o zi ca oricare alta, doar ca se constituie in prilej de curvie. Cand eram mic, se zicea ca e ziua mamei, nu a femeii, si faceam cadouri mamei, acum vad ca e mai larg „ziua femeii”, iar tinerii o transforma in prilej de desfrau cu cele de varsta lor (un fel de Valentine’s Day).

  Pentru crestin-ortodocsi astazi e Sf. Teofilact Marturisitorul, Episcopul Nicomidiei si Cuv. Pavel Marturisitorul.

  Apreciază

 4. pongogonzo said, on martie 8, 2012 at 9:41 am

  Reblogged this on pongogonzo.

  Apreciază

 5. daniela rusu said, on martie 8, 2012 at 10:14 am

  adevarul este ca de un timp, cam 4 ani, de cand merg frecvent la biserica, am alta perceptie asupra unor astfel de evenimente si , da, mi se pare ca ” la multi ani , mami” este destul in aceasta zi
  asa cum mi-a spus si fiul meu azi de dimineata
  astfel, nu astept flori, cadouri…. nu e firesc asa… sotul, prietenul, fiul, poate aduce flori oricand doreste
  nu trebuie sa i se impuna o zi in care sa isi arate recunostinta sau aprecierea
  apoi, petreceri? azi? suntem in Postul Mare .. asa ca… puteti dansa? categoric nu cei care citesc acest blog
  ceea ce nu trebuie sa facem noi, nu trebuie sa ii judecam pe cei care aleg astazi sa se intalneasca in restaurante, sa petreaca… pentru ca ei nu traiesc crestineste… INCA
  si sunt convinsa multi ati trecut prin faza asta
  nu trebuie decat sa aveti curaj sa recunoasteti
  eu tocmai am facut-o
  Doamne Ajuta si un post cu bine

  Apreciază

 6. Dan Tanasescu said, on martie 8, 2012 at 10:53 am

  Ce părere aveţi despre acest clip? http://www.youtube.com/watch?v=EjYHHhGMF8Y Să fie o provocare acum în Postul Paştelui? Deja au început comentarii pe bloguri.

  Apreciază

  • stef said, on martie 8, 2012 at 11:40 am

   E suparat si pe patriarh – zice ca-i antihrist

   Apreciază

   • stef said, on martie 8, 2012 at 11:42 am

    Pare ceva organizat – locul si felul in care face scandal – putea sa faca scandal la relatii cu publicul sau la casa dar asa expus si gata de filmat e oarecum ciudat

    Apreciază

  • Maria said, on martie 8, 2012 at 5:49 pm

   Parerea mea este ca ori este bolnav grav cu capul (saracul ),ori este o diversiune masonica ,ca sa discrediteze Biserica .Nu cred ca exista calugar sa stea intr-o manastire si sa aiba un astfel de vocabular vulgar si sa se manifeste in public .
   Curios este faptul ,ca politia a intarziat cu interventia ,de parca i-ar fi dat un anumit timp ,facandu-i ,
   „publicitate „si injuriile prea parca erau selectate si indreptate doar intr-o anumita directie (de compromitere a credintei si a preotilor )si mai putin asupra celor care i-au provocat nemultumirea .

   Apreciază

  • codrut said, on martie 8, 2012 at 6:13 pm

   e doar un suflet inselat de satana….nu va” blocati” ca e imbracat ca un monah…haina nu valoreaza nimica decat ptr oamenii superficiali sau dusmanii crestinismului ( ca si pretext de a denigra Ortodoxia)

   Apreciază

 7. Dorin said, on martie 8, 2012 at 11:37 am

  Eu cred ca poate fi si unul imbracat in calugar si sa faca asa ca lumea sa nu mai aiba incredere in Calugari,Monahi etc. Deci e facuta faza aceasta unde este trafic intens in aeroport . Ceva nu imi miroase a bine. Cred ca avea pasaport cu cip.

  Apreciază

 8. Dan Tanasescu said, on martie 8, 2012 at 11:42 am

  Unii spun că e din R Moldova. Dar oricum un călugăr autentic, obişnuit cu rugăciunea şi sihăstria, nu cred că ar înjura în halul ăsta tocmai în Postul Mare şi chira dacă i-ar veni să înjure şi-ar da seama că e în public şi face biserica de ruşine. Văd că există şi comentatori pe mîsura acestui eveniment http://www.evz.ro/detalii/stiri/video-stupefiant-un-preot-injura-de-toti-sfintii-in-aeroport-970391.html

  Apreciază

 9. Alexandru(Fulger) said, on martie 8, 2012 at 12:34 pm

  Aceasta sarbatoare este o obligatie si o minciuna pentru noi crestini ortodocsi , vor sa ne spurce cu sarbatorile lor evreiesti.

  Apreciază

  • Alina said, on martie 8, 2012 at 1:56 pm

   De ce obligatie? De mai bine de 15 ani am tot spus la cunostinte si la elevi (cand predam) ca eu nu tin 8 martie, ca e o sarbatoare comunista (la acea vreme nu cunosteam dedesubturile), si au inteles, mai ales elevii.

   Apreciază

   • Maria said, on martie 8, 2012 at 5:54 pm

    8 martie este sarbatoare pagana ! Nu am tinut-o niciodata .

    Apreciază

 10. michael said, on martie 8, 2012 at 2:58 pm

  Eu am o altfel de explicație în legătură cu alegerea zilei de 8 martie ca zi internațională a femeii(mamei). Dacă ar fi să așezăm virtual zilele anului pe un cadran vom observa că ziua de 08.03 se află în opoziție cu ziua de 08.09 zi în care noi creștinii sărbătorim ziua de naștere a Maicii Domnului și care după părerea mea este adevărata zi a mamei. Probabil că s-au gândit jidanii că în felul acesta o sfidează pe cea care L-a născut pe Mântuitorul Iisus Hristos, propunând și impunând un fel de anti-ziua Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

  Apreciază

  • Dan Tanasescu said, on martie 8, 2012 at 4:32 pm

   Interesantă observaţie! 🙂

   Apreciază

  • lamurit said, on martie 10, 2012 at 1:53 pm

   Excelenta observatie! Asa este in mod sigur.
   8 martie e o tampenie, comisa evident de niste ticalosi care si-au manifestat astfel ura impotriva crestinatatii.

   Ziua femeilor ar trebui sa fie pe 8 Septembrie. Atunci e ziua cand respectam mai mult femeia, gandindu-ne la Maica Domnului.

   Apreciază

 11. minionita said, on martie 8, 2012 at 4:52 pm

  Cred ca totusi e prea simplist tratata povestea Estherei. Eu am niste nelamuriri. In primul rand proorocii avertizau impotriva casatoriei cu femei din alte neamuri. In cazul Estherei nu se mai aplica regula, desi ea era femeie si era limpede ca nici un copil al regelui nu va creste crezand in Dumnezeul iudeilor. Mai mult, ea isi ascunde identitatea in palatul regelui adica minte in privinta numelui, a neamului din care se trage si a religiei.
  Dar, in acelas timp nu a fost un macel gratuit atata vreme cat in Biblie scrie „Mardoheu a scris în numele regelui Artaxerxe, scrisorile le-a pecetluit cu inelul regelui şi le-a trimis prin curieri călări, pe caii din hergheliile regelui,
  11. Spunând că regele îngăduie iudeilor din fiecare cetate să se adune ca să-şi apere viaţa lor, să bată, să ucidă şi să piardă pe toţi cei puternici din popor şi din ţară, care ar vrea să-i atace, cu femeile şi cu copiii lor, iar averea lor să o jefuiască. ” Adica eu inteleg ca li s-a dat dreptul sa se apere de cei care vroiau sa ii ucida pe ei, femeile si copii lor, nu ca li s-a permis sa macelareasca oameni nevinovati.

  Apreciază

 12. G-man said, on martie 8, 2012 at 6:04 pm

  cineva scrie cu nikul meu si calomniaza ..cel de mai sus nu e comentariul meu. sunt niste inventii probabil ale cuiva posedat.

  Apreciază

 13. STOP RFID 666 said, on martie 8, 2012 at 6:17 pm

  PENTRU ACEIA CARE MAI CRED CA PAMANTUL SE INVARTE, SA RASPUNDA LA URMATOAREA INTREBARE – DACA DUMNEZEU A FACUT PRIMA DATA PAMANTUL, IN JURUL CUI SE INVARTEA EL?

  IATA CE SPUNE BIBLIA

  [ Cap. 1 ] Facerea lumii şi a omului.
  1 Întru’nceput a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.
  2 Dar pământul era nedesluşit şi ne’mplinit; şi întuneric era deasupra genunii; şi Duhul lui Dumnezeu Se purta pe deasupra apelor.
  3 Şi a zis Dumnezeu: „Să fie lumină!“ Şi a fost lumină.
  4 Şi a văzut Dumnezeu lumina că e frumoasă; şi a despărţit Dumnezeu lumina de întuneric.
  5 Şi Dumnezeu a numit lumina „ziuă“, iar întunericul l-a numit „noapte“. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua întâi.

  ABIA A PATRA ZI S-A FACUT SI SOARELE – DACA TOTUL SE INVARTE IN JURUL SOARELUI DE CE NU L-A FACUT DUMNEZEU PRIMUL? RASPUNSUL ESTE SIMPLU – PAMANTUL ESTE CEL MAI IMPORTANT PENTRU DUMNEZEU

  4 Şi a zis Dumnezeu: „Să fie ‘ntru tăria cerului luminători care să lumineze pământul, să despartă ziua de noapte şi să fie ei spre semne şi spre anotimpuri şi spre zile şi spre ani,
  15 şi să fie ei întru tăria cerului luminători să lumineze pământul!“ Şi a fost aşa:
  16 Dumnezeu i-a făcut pe cei doi luminători mari: luminătorul cel mai mare spre stăpânirea zilei şi luminătorul cel mai mic spre stăpânirea nopţii, şi stelele.
  17 Şi le-a pus Dumnezeu întru tăria cerului, ca să lumineze pământul,
  18 să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
  19 Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a patra.

  Apreciază

 14. G-man said, on martie 8, 2012 at 6:32 pm

  saccsiv baga la spam mailul ala ca a spart si mailul , o sa fac altul
  o se vezi diferenta la ip.

  Apreciază

 15. G-man said, on martie 8, 2012 at 7:03 pm

  asta este noul meu mail ,uitate la id,,

  Apreciază

 16. […] Despre istoria acestui obicei gãsiti aici si aici. Al doilea, Dan Ghenea,  este mai aproape de reactiile si opiniile mele; inclusiv in ceea […]

  Apreciază

 17. mihaiiliescu said, on martie 9, 2012 at 7:45 pm

  Esthera este precum o Sfanta a Vechiului Testament,asa ca asocierea cu sarbatoarea femeii de acum este ca o batjocura.Faptul ca si evreii o pretuiesc e drept ca e din poporul lor dar si crestinii care stiu ca la acea vreme poporul evreu era cel ales si singurul de pe pamant care se inchina Adevaratului Dumnezeu,si Duhul Sfant era peste Proorocii Vechiului Testament.Asa ca sa stam si sa gandim bine Biserica lui Hristos recunoaste si Vechiul Testament si dupa cum ne invata SF Ioan Gura de Aur Avram si toti dreptii din vechiul testament sunt mai mult acum ai nostrii ai crestinilor,deoarece ei la vremea lor au facut voia lui Dumnezu pana la venirea lui IISUS HRISTOS;asa sa nune grabim cu Esthera.Cine vrea sa citeasca mai mult se gaseste in Cartea Estherei din Vechiul Testament

  Apreciază

 18. […] imbeciloide importate cu succes din capitalism fără a şti ce înseamnă (14 februarie, 8 martie, 1 mai, Halloween – o sărbătoare satanică), a personajelor de inspiraţie păgână (Moş […]

  Apreciază

 19. […] 8 MARTIE este o inventie a STANGII evreiesti […]

  Apreciază

 20. […] 8 MARTIE este o inventie a STANGII evreiesti […]

  Apreciază

 21. […] 8 MARTIE este o inventie a STANGII evreiesti […]

  Apreciază

 22. […] 8 MARTIE este o inventie a STANGII evreiesti […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: