SACCSIV – blog ortodox

Video: PARINTELE IUSTIN PARVU DESPRE REVOLTELE DIN ROMANIA 2012

Posted in Iustin Parvu, REVOLTA, Romania by saccsiv on ianuarie 19, 2012

59 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 19, 2012 at 2:07 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • Zaban Adela said, on ianuarie 19, 2012 at 1:10 pm

      este minunata ideea cu rugaciunea in comun,,,in loc de revolta,,rugaciune

      Apreciază

    • nabohaus said, on ianuarie 20, 2012 at 8:26 am

      “Atunci când nu mai ai soluţie, fă o revoluţie!”

      – Asta spunea unul dintre cei mai puternici oameni pe care i-am cunoscut. Şi, trebuie să recunosc, abia acum am înţeles cu adevărat la ce se referea. De ce să faci o revoluţie? Simplu, pentru că altfel o fac alţii în locul tău.

      De la bun început m-am ţinut departe de mişcările având un spate doctrinar dubios, situat pe undeva prin zona serviciilor secrete. Occupy Wall Street a fost un exemplu magistral. Ce puteau face marile interese din spatele sistemului în condiţiile în care societatea era sub presiune? Toată lumea ştia că oamenii trec prin tensiuni extreme, că ajung la gesturi nebuneşti şi că sunt capabili de orice. După atâţia ani de studii, laboratoarele serviciilor secrete au învăţat cum să beneficieze de mecanica socială.

      Ce puteai face cu o societate încărcată, gata de explozie? Un lucru pe cât de vechi, pe atât de eficient: eliberarea unei supape. Inventezi o mişcare, dai impresia că lucrurile scapă de sub control şi dozezi porţii generoase de revoluţie la televizor. Monitorizezi totul strict, iar când lucrurile tind să o ia razna, băieţii tăi aflaţi la faţa locului deturnează în timp util mişcarea către alte false ţinte.

      Poate vă întrebaţi cum poţi mişca o groază de oameni, cum poţi manipula în direcţia dorită o adunătură eterogenă. Ei bine, cu cât e vorba de mai mulţi, cu atât e mai simplu, iar cei care au habar de psihologia maselor ştiu bine la ce mă refer: gloata e imbecilă şi poate fi manipulată mai simplu decât un bou care trage la plug.

      Principiile generale ale mişcării Occupy au fost dubioase din start: toţi trebuie să dispară, toţi sunt o apă şi-un pământ; omorâţi băncile, omorâţi politicienii, înlăturaţi tot sistemul. Iată o metodă genială de a lăsa lucrurile exact aşa cum sunt, de a nu face nicio schimbare, dar, în acelaşi timp, de a reduce tensiunea acumulată în animalul social. Lasă-i să mugească în număr controlat dându-le impresia că sunt liberi. Filmează-i şi multiplică nebun imaginea libertăţii lor pentru ca restul boilor să se elibereze în faţa televizorului, într-o mega-masturbare psihologică.

      Multiplică mesajele astfel încât fiecare să se regăsească într-unul din ele. Ajută-i să fie imbecili şi, mai mult, încurajează-i să rămâna aşa cum sunt. După ceva timp, răpuşi de oboseală(sau de câteva bâte ale poliţiei) se vor întoarce în bârlogurile lor infecte bucuroşi că au făcut revoluţie. O revoluţie în care nu s-a întâmplat nimic, dar care i-a eliberat de stress. Sunt numai buni, proaspeţi, având conştiinţa resetată şi creierul curăţat.

      Asta e arta revoluţiilor controlate! Este extrem de interesant de observat cum Occupy a fost preluată de toate ţările aflate în criză exact la fel cum sunt preluate formulele TV de succes(oare s-or plăti şi drepturi de difuzare?).

      Mă uit în Piaţa Universităţii şi la celelalte manifestări din ţară. Este exact aceeaşi doză de haos, genial dozată de arhitecţii din umbră. Mişcarea se desfăşoară după un pattern similar: toţi sunt o apă şi-un pământ, niciunul nu e bun. De la ”Jos Băsescu” la deja celebrul ”N-ai pe cine să pui în locul ăstora” sau, mai noul slogan ”USL=PDL=MIZERIE”. Într-adevăr, aceeaşi mizerie de manipulare genial instrumentată, scrie trenduri.blogspot.com.

      Iată şi o “mostră” de discurs public care confirmă faptul că acest tip de raţionament se regăseşte în gândirea actualilor lideri politici:

      “Cei din piaţă sunt oameni frustraţi, care consideră că au fost nedreptăţiţi, că li s-a luat un drept şi atunci protestează” – o spune, într-un interviu acordat Gândul, vicepreşedintele PDL Gheorghe Ştefan “Pinalti”, care, deşi admite că e normal ca populaţia să fie nemulţumită de măsurile de austeritate, crede însă că manifestaţiile începute acum o săptămână ar trebui să se termine.
      “Dacă aceste proteste vor continua, după mine există o manipulare pentru că ele ar trebui să se termine. Pentru că, după mine, te-ai refulat, ai o supapă, ai dat afară ce era în plus şi pe urmă revii la normal. Dar dacă sunt întreţinute, sunt întreţinute numai politic”, a comentat liderul PDL.

      Apreciază

      • emilian said, on ianuarie 20, 2012 at 5:44 pm

        Excelenta prezentare!

        Apreciază

  2. mihai4 said, on ianuarie 19, 2012 at 2:58 am

    Apreciază

    • qwert said, on ianuarie 19, 2012 at 10:33 am

      Bun videoclipul,uitati-va aici http://safetytat.com/

      Fara suparare dar oamenii astia sunt prosti ingramadati,cei din Occident sunt mult indoctrinati fata de noi,insa ma tem ca si noi o sa fim intoxicati de aceste „metode revolutionare care imbunatatesc viata,confortul si care asigura o mai mare siguranta oamenilor”.Trebuie sa recunosc masonii sunt extraordinar de inteligenti si demonici prin felul de a implementa programe la scara internationala,exemplu cel mai concret este planificarea familiala precum si educatia sexuala in scoli.

      Apreciază

  3. Danielo said, on ianuarie 19, 2012 at 8:21 am

    Am asteptat, multi dintre noi, cu nerabdare, un asemenea clip. Multumiri celor ce s-au ostenit si au cheltuit pentru a ajunge acolo, a inregistra si a posta acest dialog. Dumnezeu sa va pomeneasca si sa va rasplateasca osteneala aceasta a dvs. pentru noi, pentru toti romanii. Sarutam dreapta, parinte Iustin!!! Mi-a placut tot acest interviu, iar figura de stil Sf Ioan Gura de Aur vs Sf Ioan … Papa-Lapte este superba.

    Apreciază

  4. Mălin said, on ianuarie 19, 2012 at 8:55 am

    Se vede ca nu ai inteles nimic din e a zis Parintele Justin.
    Parintele a indemnat la rugaciunea si a vorbit despre un mod de a cere duhovnicesc,

    Ce a zis parintele Justin nu are nici o legatura cu ceea ce fac protestatarii .

    Apreciază

  5. agerstress said, on ianuarie 19, 2012 at 10:07 am

    @Danielo,
    Sa nu inteleaga cineva gresit, ar trebui transcris asa: “atunci era Sf. Ioan Gura de Aur… acum e “Sf Ioan” papa lapte…” (min 15:50). Se intelege din context ca despre ierarhii nostri de azi este vorba in cel de-al doilea caz, in special cei tineri si in putere.
    @…
    Mai departe parerea mea:
    Printre preotii Bisericii Ortodoxe mai sunt totusi cateva exceptii de la “Sf. x papa lapte” dar nu se implica suficient de mult in problemele sociale ale poporului. In viziunea unora credinta trebuie tinuta asa intr-un ambalaj frumos, intr-un sertar sacru, undeva intre niste ziduri… Nu li se pare normal ca trebuie sa se regaseasca in viata noastra de fiecare clipa, nu doar cea festiva.
    Faptul ca au iesit oamenii in strada, desi nu era de dorit, e de-acum un fapt implinit. Prezenta unui preot la fata locului ar putea dovedi unul din doua lucruri si anume:
    -Ori preotul reuseste sa le arate acestor oameni Calea de urmat pentru a iesi in sfarsit din mizerie, in special cea morala, asa cum Bunul Pastor ar face;
    -Ori in prezenta preotului respectiva multime adunata acolo isi va dovedi adevarata fata, cine le este adevaratul stapan, cine-i mana cu adevarat acolo, ce credinta au si cui se-nchina!
    De foame si discomfort chitaie si fiarele salbatice. Daca omul nu dovedeste ca e mai presus de acest statut nu pot vedea nimic nobil in protestele lui. De aceea intrebare: SUNT EI “ROBII LUI DUMNEZEU”? SAU MACAR AR VOI SA FIE??? Daca nu… “sa traiti bine!”. Solidaritatea generala este serios conditionata de acest raspuns.

    Poate am parut prea dur in ultimele fraze dar dreptatea e dura fratilor si adevarul la fel. Inainte de a cere sa fim respectati ar trebui sa ne intrebam “noi cine suntem”… nu “cine vrem noi sa ne credem” ci “cine/ce suntem inaintea Lui Dumnezeu”?… si daca vom gasi ceva… atunci sa asteptam respect, daca nu, sa ne ostenim sa punem ceva acolo.

    Apreciază

  6. kullofatlantis said, on ianuarie 19, 2012 at 10:11 am

    Parinte, fericiti sint toti acei ce va cunosc, frati si surori de la Manastire Petru Voda, caci sinteti printre putinii oameni intelepti pe acest glob pamantesc, unde ratiunea a fost inlocuita by madness.
    Ati grait drept despre aceste demonstratii , si anume ca trebuie luata binecuvantarea de la Dumnezeu, pt. a simti protectia dumnezeiasca, si avea succes in tot ceea ce credinciosii vor face, caci credinciosi nu sint „viermi”, ce degradante sint aceste afirmatii ? Sa ne rugam la bunul Dumnezeu, ca acest neam blajin si intelept, dar jignit de atatea ori in trecut, ca si astazi, de catre asa -zisii oameni istorici, care nu vedeau in acest neam decat un neam de parveniti si de salbatici, care nu au realizat nimic in istorie. Doar, o fi crezand acesti „istorici” ca din neamul acesta de tarani obiditi, nu s-au nascut personalitati marcante ? In storiografia generatie pasoptiste in cea pozitivist-critica incepand cu A.D Xenpol, N. Iorga, V. Parvan. Nu sintem un neam de stransura veniti pe aceste meleaguri in sec XIII , asa cum afirma rosslerienii , care indruga la minciuni neluand in seama izvoarele istorice , ei fiind , de altfel tendentiosi si lipsit de orice critica istorica.
    Parinte, binecuvantat sinteti de Dumnezeu , fiind acum , cel mai inalt in spritualitate, un calauzitor spre lumina pt. toti cei sarmani. Rugati-va si pt noi, cei multi, nestiuti, dar care avem suflet , chip, gandim si traim pasnic , cu frica de Dumnezeu, dar ca noi nu mai putem intelege de ce societatea conducatoare ne ignora , ne jignesc, subestimandu-ne din punct de vedere intelectual si uman.
    Sarut mana Parinte

    Apreciază

  7. Raluca said, on ianuarie 19, 2012 at 10:14 am

    A spus in primul rand CINE ii certifica sau ar trebui sa-i certifice, indice pe posibilii conducatori ca fiind oameni” crestini si iubitori de neam si tara”. Toti s-au autodenumit pana acum asa.
    Insa cred e prea tarziu. Trebuie mai multi astfel de oameni. Conducerea mondiala va sterge de pamant cu un singur om de acest fel.Noi nu mai facem jocurile demult, cine crede aceasta se imbata cu apa chioara. Doar unul nu va putea rasturna situatia. Dumnezeu sa ne pazesca, insa nu cred ca va fi bine, nici de acum. Va trebui sa dam cu capul mult mai rau ca sa ne intoarcem cat mai multi la credinta ortodoxa nevirusata.
    Sa ne traiesti Parinte!

    Apreciază

  8. costel said, on ianuarie 19, 2012 at 11:09 am

    @Pr. Timotei
    Cu tot respectul parinte, ati fost sau ati merge acolo printre manifestanti? Ati insistat pe langa alti preoti sa faca acest lucru? Ati facut preotii front comun pentru a-l determina pe multpreafericitul daniel sa scoata capul din barlog si sa spuna ceva: e bine, nu e bine, stati in strada sau acasa, preotii sa se roage, sa nu se roage la sfanta liturghie pentru tot romanul care a iesit sau nu a iesit in strada? E vorba de rugaciuni strict legate de evenimentele din ultimele zile…
    Daca ar fi fost preotii in frunte poate ca jandarmii ar fi ezitat sa puna tutnurile de apa pe oameni! Si poate ca si tovarasii de la conducerea tarii sau din opozitie ar fi inteles ca intr-adevar ceva e in neregula cu ei.

    Apreciază

  9. stef said, on ianuarie 19, 2012 at 11:21 am

    Basescu a vorbit cam de unul singur pentru ca ambasadorii mai aveau putin si cadeau de pe scaune… – bineinteles nimic despre necazul celor care stau in frig la proteste – Impresia mea e ca acest om nu e sanatos la cap- Multi oameni sosesc din diferite orase si astazi pentri Piata Universitatii dar,- ca sa intelegeti ce se urmareste de fapt- Li se inetrzice sa ajunga in Piata Universitatii si sunt directionati spre Piata Victoriei unde banditii PSD si PNL organizeaza un miting -autorizat- … Pute a PSD de-ti vine sa versi…

    Apreciază

  10. fanu said, on ianuarie 19, 2012 at 11:52 am

    u zic să-i mai dăm o şansă lui 🙂 iliescu să -şi aşeze bastarzii la putere în locul marinelului şi să distrugă ce a mai rămas de distrus după beţiv

    Apreciază

  11. Şerban said, on ianuarie 19, 2012 at 1:05 pm

    Vă dau cu această ocazie link-ul pentru POST SCRIPTUM la Scrisoarea Deschisă adresată Sfinţilor Părinţi care au grijă de blogul Apologeticum.Wordpress.com

    http://www.scribd.com/minunat/d/78743365-Post-Scriptum

    Sunt lucruri de importanţă capitală pentru bunul mers al societăţii creştine şi merită a fi privite cu multă atenţie şi maturitate duhovnicească

    Apreciază

  12. Cosmin M said, on ianuarie 19, 2012 at 4:58 pm

    Romania ar trebui condusa de, sau sub indrumarea Parintilor care poseda Rugaciunea Inimii, Parinti care ar avea intelepciunea si puritatea sufleteasca sa conduca tara respectand legile lui Dumnezeu si in folosul poporului.
    Viermii sunt politicienii de astazi si cand spun politicieni ma refer la toti. Noi ca si Crestini trebuie sa ne cufundam in rugaciune si sa trecem de la rugaciunea cu gura, la rugaciunea cu mintea si cu inima.
    Pentru politicieni si pentru foamea lor de avere pentru care si-au vandut sufletul, tara si neamul si au devenit unelte ale slujitorilor diavolului sau chiar slujitori al acestuia:

    ” Ce-i va folosi omului de va castiga lumea intreaga, iar sufletul sau il va pierde? (Matei 16,26)”
    Lumea ati castigat-o dar va veti pierde sufletele.

    Apreciază

  13. cineva said, on ianuarie 19, 2012 at 6:30 pm

    Spune parintele pe la minutul 8: ‘cine ne-a bagat in Uniunea Europeana? A intrebat cineva pe romani daca vor in UE?’ Aici trebuie sa-l contrazic: Cel putin 90% din romani au alergat ‘cu limba scoasa’ dupa UE si NATO. Cate injuraturi am luat pe forumuri si bloguri atunci cand am incercat sa avertiz ca nu era bine pentru Romania, numai Dumnezeu stie.. Si nu numai eu: o multime de romani care traim sau am trait in occident am vazut raul ascuns in asta. Cine a vrut sa asculte? Iar acum sa nu ne plangem ca ‘am fost bagati cu forta’ pentru ca nu este asa. Dumnezeu imi este martor.
    Tot ceea ce se intampla astazi este o consecinta a alegerii de atunci. Nu va inselati: Basescu nu hotaraste nimic. Puteti sa-l injurati pana maine daca asta va usureaza dar sa va fie foarte clar: Basescu nu face decat sa execute ordinele pe care le primeste! Nu va puneti nadejdea ca o sa-l dati jos, pentru ca vine altul care la fel o sa execute ordinele. Odata intrati in Uniune (imperiul Roman resuscitat, sau fiara) am renuntat la independenta. Se rasucesc in morminte generatii de soldati care au luptat si au murit pentru independenta impreuna cu Eminescu si alti patrioti care au platit cu sange ca noi sa putem alege. Iar noi am ales sa nu mai putem alege!
    Pana nu ne vom trezi si nu ne vom scutura de jugul strain o sa continuam sa ne scufundam sub limita existentei. Este posibil sa fie deja prea tarziu, dar Dumnezeu nu ii lasa pe cei care se pocaiesc si nu isi pierd nadejdea.

    Apreciază

    • ayannis said, on ianuarie 19, 2012 at 7:43 pm

      Foarte adevarat . Si eu mi-am dorit pe vremea aceea sa intram in UE … Mi se parea ca doar asa avem perspectiva . Nu stiam nimic , nu vedeam nimic pe atunci . Categoric da , Basescu e doar o marioneta , nu are autoritate decat de fatada pentru naivi. Ma consoleaza ( intr-un fel ) gandul ca INCA nu suntem intrati in UE .Poate nici nu va ingadui Dumnezeu asta .
      Eu cant in corul bisericii SF Parascheva din Ploiesti , unde se afla o parte din Sfintele Moaste ale Cuvioasei …astazi am avut repetitii dar pana sa inceapa m-am rugat la Moaste pentru noi toti , pentru neamul nostru sa nu ne paraseasca Dumnezeu. Asa am simtit pentru ca toate evenimentele astea duc intr-o directie rea iar oamenii nu vad … M-am uitat la ei la stiri , cata candoare , cata speranta au ca pot schimba ceva …. totul li se va intoarce impotriva pentru ca e regia unor minti bolnave , asa zis ” elite ” …. Iar de candoarea si buna credinta a manifestantilor vor profita altii….care stau la rand la furat , la distrus neamul asta : Ponta, Antonescu , Voiculescu …etc

      Apreciază

    • emilian said, on ianuarie 19, 2012 at 8:59 pm

      Dar totusi sistemul nu a avut curajul sa ne puna sa alegem intrarea sau nu in UE. Eu personal nu am fost pentru UE, cunoscand prevederile UE si principiile. S-a plecat de la cele patru libertati (marfurilor, capitalului, serviciilor si persoanelor) si s-a ajuns azi la standardizarea vietii tuturor cetatenilor din UE conform dorintelor tehnocratilor fara nici un Dumnezeu ce conduc. UE nu permite nici macar o urma de autonomie cum mai permitea CAER-ul. Prin aderarea si la Tratatul de la luxembourg Romania nu mai exista nici macar ca stat, ci doar o circumscriptie administrativa. Un popor care a devenit populatie nu poate sa mai aleaga, e impins ca cireada. Cei care ne conduc si ne vor conduce sunt si vor fi niste vatafi. Imi aduc aminte cum in anii 90 ne opream si spuneam Tatal Nostru in genunchi la manifestatii. Azi mai vedem asa ceva? Doamne ajuta!

      Apreciază

      • cineva said, on ianuarie 19, 2012 at 10:37 pm

        @ayannis si emilian

        ma bucur din tot sufletul ca oamenii incep sa inteleaga. Acum cativa ani nu se putea sta de vorba cu nimeni. Nici nu va puteti inchipui cata frustrare, cata durere este in sufletul unui expatriat care vede tara lui de bastina scufundandu-se fara sa poata face nimic care sa impiedice sau macar sa intarzie tragedia. Faceam bascalie cand auzeam de asta in liceu dar cata dreptate avea Alecsandri si cum mi-am inghitit cu noduri glumele.. E ca si cum ai fi pe tarm si ai vedea Titanicul cu toti copiii tai in el. Ma rog la Dumnezeu sa nu fie totul pierdut.. Chiar faptul ca nu s-a trecut inca la euro eu il iau ca incurajator. Poate se prabuseste blestemata aia de hardughie inainte sa tarasca dupa ea si tara noastra

        Apreciază

  14. Danielo said, on ianuarie 19, 2012 at 9:38 pm

    @ adina Cum sa ii bagi pe toti intr-o biserica? Nu incap. Eu am perceput asa ideea: faceti-i sa inteleaga pe manifestanti (daca puteti) ca trebuie sa ceara sprijinul lui Dumnezeu, ca sa izbandeasca, pentru ca fara El nu putem face nimic. Daca manifesteaza fara rugaciune, fara sa ceara sprijinul lui Dumnezeu, mare lucru nu fac.
    @ Malin Cu un slujitor al altarului se cam vorbeste macar la persoana a doua plural, daca nu putem pronunta „Sfintia Voastra” din prea mare shmekerie. Iar folosind persoana a II-a sg si apelative batjocoritoare „nene”, si „visator”, dovedesti ca nu meriti dialogul. Cam greu sa treci la capitolul pocainta, insotit de asemena apelative… Chiar asa, cum sa dialogam noi cu un atotstiutor ca tine? Iar eu ma semnez Danielo, nu Daniela. Am impresia ca ai bune maniere de postac basist. Bunele maniere nu trebuie invatate dupa carte, cel mai adesea se simt. Esti pur si simplu INSPAIMANTATOR DE PERICULOS pentru ca simt ca nu esti sincer cu tine insuti. Dialog inchis. Te rog, ignora-ma. Eu asa voi face.
    PS Azi unde am fost eu au vorbit multi oameni simpli, s-a spus „Tatal nostru” si aproape toti au vorbit cu patriotism si cu pilde din Evanghelie. S-a spus ca ni s-a furat tara lasata de stramosii nostri, iar tinerii pleaca afara… Incredibil? Dar adevarat. Eu am purtat afise in care em cerut abrogarea legislatiei pro-avort si drepturi pentru copiii nenascuti, si am mai dat la altii unele legate de Rosia Montana si vaccinuri… Maine o sa fac la fel in legatura cu cipurile, desi problematica nu prea este cunoscuta.
    PS Un topic interesant ar fi: de ce nu apare (aproape) NICIUN preot la aceste demonstratii? Sa stea 5 min, sa salute oamenii, si apoi sa plece, daca nu se practica acolo vorbitul catre multime…
    PS Nu este si asta o cale sa ne cunoastem? Daca biserica (adica noi, grupuri) am invata sa ne cerem drepturile, nu am putea sa refuzam prin opozitie ferma comuna masurile antihristice (card de sanatate, RFID, etc.)?

    Apreciază

  15. miky said, on ianuarie 20, 2012 at 12:09 am

    Cata manipulare si pe acest site,cum poti sa afirmi ceva de rau despre Pona si Antonescu care nu au fost la putere.De ce?ca sa dezorientezi oamenii slabi de inger.Oare nu este clar ca manipularea puternica este tocmai mpotriva celor care acum incearca sa faca ceva ca sa scapam de Basescu?Sa vedeti ce disperat este Dan Diaconescu care racoleaza inclusiv tineri fara bani in Piata Universitatii ,ca sa duca prntre manifestanti pancarde pe care scrie ca „PDL SI USL sunt la fel.”….etc…Acest individ a fost in Piata Universitatii si l-au scos oamenii in pumni, de abia a scapat de furia lor.Toti il intrebau cati bani a luat de la Cocos,prostul si incornoratul tipei din Plescoi, Udrea, pentru alegeri.Oare poporul asta nu invata deloc din greseli?Eu cand il vad ca cerseste cu mana intinsa ‘dati-mi si mie un SMS va rog”, si prostii de romani cheltuie banutii lor pentru el, pentru iahtul lui, mi se face lehamite.Cred ca numai Dumnezeu sa poata sa faca o minune, ca acest popor este clar ca nu poate sa-si depaseasca conditia…….si din pacate asta stie si Basescu.

    Apreciază

  16. Felix-Gabriel Lefter said, on ianuarie 20, 2012 at 7:48 am

    Mi se pare ciudat că în toate comentariile de mai sus (spre deosebire de părintele Justin!) nu apare nici un cuvânt despre regele Mihai. Atât de mult s-a îndepărtat Biserica de Monarhie? Regele Mihai n-are chiar nici o legătură cu creştinismul?
    Eu zic că e mai creştin decât tot clerul la un loc.

    Apreciază

  17. Danielo said, on ianuarie 20, 2012 at 10:17 am

    @ cineva. S-au adus aici destule argumente scripturistice si din Vietile Sfintilor si pro, si contra iesitului in strada, civilizat. Asa ca problema devine cam ca in dialogul cu sectantii: fiecare isi mentine parerea. Nu mai dati similitudini pentru azi, caci atunci nu aveai cum sa te exprimi liber. Si inca ceva important: eu am iesit in strada si am protestat pasnic pentru ca simt ca fiinta nationala si ortodoxia sunt atacate. Chair nu ma intereseaza pretul la ceapa, dupa cum sarcastic comentezi, nici macar minus 25%. Dar ma doare ca: Basescu cere la Rosia Montana exproprierea cu forta, implicit stramutarea sau demolarea a 3 biserici ortodoxe; ca Basescu nu a dat curs organizarii referendumului anti-cipuri pentru care man Petru-voda a strans peste 1mil semnaturi; ca Basescu a mentinut legislatia pro-avort; ca Basescu a aplicat scenariile Ocultei anti-crestine in privinta gripei porcine si a gripei aviare; ca Basescu sfatuieste tinerii sa plece din tara; ca BNR este reala stapana peste Romania; ca masoneria este finantata de la bugetul de stat; ca restrangerea libertatilor inceputa dupa 9-11 incepe sa fie aplicata si la noi; ca Basescu nu a suflat un cuvant la indatorarea perpetua a Romaniei, bani care s-au scurs via BNR la bancile straine, culmea („afacere” ale carei cifre sunt secrete; de ce sunt secrete?). Intr-un cuvant, Basescu este vinovat de tradare. Mai protestez: pentru ca se pregateste intens cipuirea, prin pasii anuntati de parintele Paisie, iar Basescu ii prezinta in mod pervers ca „reforme”; pentru ca am toate datele sa cred ca ortodoxia va fi atacata, dar inca poporul nu este suficient de slabit; cred ca astazi 20 ian 2012 nu este o miscare anarhista de tip „Occupy”, importata , inventata si tinuta in viata de Oculta; ca spolierea populatiei a atins cote care inseamna subminarea acestui neam; protestez, pentru ca nu sunt de acord cu dictatura FMI; pentru ca vreau sa fiu demn, liber, asa cum i-am perceput eu pe stramosii mei, nu sclav la ideologii europene; pentru ca nu ma cred superior oamenilor necajiti de pe strada; pentru ca Basescu nu a dat in vileag otravirea programata prin E-uri si unele medicamente.etc, etc etc Pentru ca nu imi imaginez o sluga mai perfecta a Ocultei; pentru ca oamenii din strada au dat un semnal de demnitate, iar pseudo-rugatorii, nu. Afisez asa ceva pe strada, sa vada si altii. Este ultima postare-comment pe acest blog pe luna ian 2012, si imi afirm parerea ca pe acest blog au intrat postaci basisti, probabil sectanti care nu se dau pe fatza. Doamne, ajuta-ne!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 20, 2012 at 10:35 am

      Danielo

      Adica cei care nu ies in strada sunt basisti si sectanti?

      Apreciază

      • Danielo said, on ianuarie 20, 2012 at 1:11 pm

        Ma faci sa imi incalc promisiunea de a nu mai comenta, dar o fac, fiindca te respect. Nu consider asa, ca cei ce nu ies in strada. Cei ce nu ies in strada au viziunea lor, pe care o respect. Poate nu au varsta si sanatatea de a sta 2-3-8 ore in strada, sau poate ca exista si alte pericole, cum, de exemplu, in cazul tau, ai putea fi arestat printr-o inscenare. Ei se pot ruga de acasa. Dar m-a contrariat atitudinea atotstiutoare a unora si blamarea celor ce isi varsa oful in strada drept: revolutionari, ulrasi, inselati, prosti, plus limbajul nepotrivit la adresa Pr Timotei, plus citate scripturistice rupte din context. Iar in special m-a contrariat replica de genul „Mai bine stam acasa si ne vedem/plangem pacatele proprii…”, replica pe care eu o cred a fi nesincera; pentru a-ti plange pacatele zilnic trebuie o viata duhovniceasca adanca si anevoioasa chiar si pentru monahi; ea nu apare la o simpla bataie din palme. In alta ordine de idei, de ce am folosit aceste cuvinte de basisti si sectanti: m-am gandit ca aparatul PDL si Oculta s-ar teme de o resurectie ortodoxa in Romania acum, ca atare, este posibil sa fi selectat niste buni cunoscatori ai Scripturii (sectanti), cu care sa provoace un curent de abordare a iesitului in strada, in sensul descurajarii, pe un blog ortodox cu trafic mare, ca al tau. Eu cred ca ideea asta nu este tocmai deplasata. Te asigur inca o data de respectul meu. Este un blog cu informatii utile, Dumnezeu sa-ti dea sanatate si sa-ti rasplateasca efortul.

        Apreciază

    • cineva said, on ianuarie 21, 2012 at 4:41 am

      @Danielo

      Basescu, Basescu, Basescu, Basescu, Basescu, Basescu, Basescu… si as putea continua pana miine. Sunteti dureros de naivi, dar nu in sensul bun, copilaresc, ci neinstruit si neinformat. Basescu este o unealta. O unealta tradatoare? Foarte probabil. Dar tocmai asta este definitia uneltei…
      Dumneata tot mai visezi ca daca-l dai jos pe Basescu in tara o sa fie liniste, pace si bunastare? Dar n-am crezut asa si cu Ceausescu? Dar cu Iliescu? Dar cu Constantinescu? Cati escu mai trebuie sa mai treaca pentru ca romanului sa-i vina mintea la cap? Nu rotind marionetele si ingrasandu-le camarilele o sa faceti ordine in tara. Atata imaturitate la dumneata si cel ce se da preot este de neiertat afara doar daca aveti sub 18 ani, caz in care in cer scuze anticipat.
      Da, aceste demonstratii sunt exact de tip ‘occupy whatever’! In tarile bogate a mers bancile la romani merge cu foamea. Pentru fiecare tara se gaseste elementul declansator potrivit caracteristicilor poporului respectiv.
      Nu-mi vine sa cred ca la 23 de ani de la lovitura de stat romanul este atat de fraier incat sa mai creada ca un nou presedinte o sa rezolve problemele. Lepadati odata mentalitatea de turma a unui tatuc! Odata intrati in imperiu sunteti HRANA la pesti! Plancton! De ce credeti ca a acceptat Franta, Germania, Anglia si toti arogantii continentului sa primeasca in clubul lor prapadita de Romanie slabita si costeliva dupa cincizeci de ani de comunism? Ca s-o ajute sa se puna pe picioare? Pentru ca ne sunt frati si prieteni? Nu dragii mei, ci pentru ca atata timp cat prin vinele ei mai curge o picatura de sange doresc sa o soarba. Pentru ca platindu-va contributiile si facand imprumuturi debilitante la masinilor lor de imprimat bani le burdusiti portofelele. Suna dur dar este purul adevar. Occidentul este o jungla prin care colcaie fiare in timp ce romanii au fost spalati pe creier sa creada ca este un club de prieteni care se intr-ajuta.
      Daca vreti sa faceti treaba cu cap si sa aveti vreo sansa de succes, informati-va mai intai de dedesubturile murdare ale Uniunii si apoi uniti-va si luptati-va sa iesiti din ea. Caci stand in cusca leului si visand sa-l legati pe paznic n-o sa va aduca nici un folos.

      Apreciază

      • Danielo said, on ianuarie 21, 2012 at 8:05 am

        @cineva Frate, pe tine te-a inzestrat Dumnezeu cu darul ratiunii, dar vad ca o intrebuintezi gresit. Personal, sunt 100% pentru iesirea din UE si NATO, sunt convins ca politicienii occidentalii catolici nu ne sunt prieteni, si ca acestia sunt slugi ai dusmanilor de moarte ai poporului roman si ai ortodoxiei. Nu stiu ce te face sa crezi ca suntem atat de redusi mental incat sa crezi ca noi romanii sau eu avem mentalitate paternalista. Ce te face sa crezi ca eu cred ca, dandu-l jos pe Basescu, rezolvam situatia? Nici pomeneala de asa ceva. De ce folosesti aiurea cuvintele „fraier” si „dureros de naivi”? Masele nu pot fi catehizate, asa cum bine ar fi, in sensul dorit de tine, deoarece … nu toata lumea este la fel de doritoare de informatii, si o asemenea schimbare de paradigma informationala nu se poate face peste noapte. Nu sunt sanse ca majoritatea romanilor sa inteleaga acum adevarurile pe care tu le spui despre Oculta mondiala si ura ei impotriva romanilor. Eu vad asa: oamenii, masele, se coaguleaza in jurul unor idei clare si simple. Iar acestui tradator sa ii aratam ca suntem o fortza, ca el trebuie sa plateasca, ca este timpul sa il oprim sa mai indeplineasca si restul agendei nebotezatilor pentru Romania, a caror sluga obedienta este. Si pelanga asta, sa facem auzite si nemultumiri crestine: avorturi, cipuri, etc. Iar tocmai „catehizarea” de care spui tu tine mai degraba de domeniul visurilor. Iar singurul punct divergent cu tine: acum 20ian nu este o miscare tip Occupy, dar probabil Oculta va lucra spre a fi deturnata spre asa ceva. Cunoscand mentalitatea poporului roman, relativ asezat si impaciuitor si reinfluentat de ideologii, le va fi greu; sper sa nu mai insel. Doamne, ajuta-ne!

        Apreciază

  18. Danielo said, on ianuarie 20, 2012 at 10:30 am

    PS Plus: ies in strada pasnic pentru ca il consider pe Basescu cel mare tradator din istoria Romaniei si din istoria Romanilor (poate la uniatia din Transilvania sau la Carol al II-lea sa mai gasesti grad de comparatie), si pentru ca asa imi dicteaza constiinta, sa nu stau acasa in timp ce altul lupta pentru mine. Exista probleme la care duhovnicul, in calitate de sfatuitor, explica situatia, apoi lasa la alegerea credinciosului alegerea. De la caz la caz, alt sfat, de la acelasi duhovnic. Asa ca nu generalizati sfatul primit de dvs. de la un duhovnic pentru sfatul primit de altii de la alt duhovnic. Doamne, ajuta-ne! Punct.

    Apreciază

  19. costel said, on ianuarie 20, 2012 at 10:47 am

    @malin @cineva
    Parerea mea este ca puneti etichete extrem de usor si aveti o duritate care nu cred ca-si are locul aici. Si observ si eu ceea ce a subliniat Danielo, lipsa de respect. Chiar si cineva care greseste, nimeni nu-i fara de greseala (cu exceptia Domnului, bineinteles), cred ca merita respectul nostru, suntem cu totii fii ai Domnului. Ce parere aveti? Daca aveti alta parere si mai ales cand mai e si documentata, e binevenita. Multumesc.

    Apreciază

    • cineva said, on ianuarie 21, 2012 at 4:05 am

      Costel,

      Cand un preot agita masele este foarte grav. As vrea sa pot sa te ajut sa intelegi cat este de grav. Mai grav chiar decat demonstratiile din strada. Pentru ca daca mirenii pot gresi, preotii nu au aceasta libertate si mai ales nu au libertatea de a rastalmaci invataturile Bisericii. Acesta este un pacat impotriva Duhului Sfant, mai mare chiar decat al invatatorilor si fariseilor de la templu, care nu numai pe sine nu s-au mantuit dar nici pe altii n-au lasat sa se mantuiasca. Capetele incinse n-au ce cauta in Biserica lui Hristos. Mantuitorul a propovaduit pacea… Ce propovaduieste ‘preotul’ Timotei?
      Daca va pasa de sufletul dumneavoastra nu ascultati aceste indemnuri. Aceste demonstratii sunt puse la cale de aceiasi oameni care au pus in miscare si ‘primavara araba’ si toate celelalte demonstratii din Europa.
      Cititi istoria. De la revolutia franceza si pana astazi n-a existat demonstratie sau revolutie sub soare care sa nu fie pusa la cale de cineva. De ce? Simplu: pentru ca masele nu au capacitatea de a actiona spontan decat sub indrumarea unui leader. Exista volume intregi despre psihologia si manipularea maselor. Nu vorbiti dupa ureche asa cum nici eu nu vorbesc dupa ureche.
      Daca Romania pica si in aceasta cursa s-a terminat cu ea.
      Ganditi-va la profetii si amintiti-va de Ninive.

      Apreciază

  20. cineva said, on ianuarie 22, 2012 at 4:21 am

    Frate Danielo,

    Iti multumesc pentru aprecieri dar sa stii ca si daca incerc sa imi folosec ratiunea in directia indicata de tine tot nu te inteleg. Pana la un punct ceea ce spui are sens : este adevarat, masele sunt greu de educat si nu prea doritoare/capabile sa asimileze informatia. Dar din momentul in care spui : «acestui tradator sa ii aratam ca suntem o fortza, ca el trebuie sa plateasca, ca este timpul sa il oprim sa mai indeplineasca si restul agendei nebotezatilor pentru Romania, a caror sluga obedienta este» m-ai pierdut. Adica toata agitatia aceasta ca sa-i demonstrati ceva lui Basescu? Dar oare merita atata consum de energie? Iarta-ma ca recurg din nou la acest cuvant dar a initia o revolutie fara sa ai un plan de durata in minte este naiv. Ok, cade Basesescu, si apoi ce? Exista o alternativa la Basescu, exista cineva de incredere?

    Si mai este si alt aspect. Ca si crestin eu gandesc, asa cum invata parintii, ca tot ceea ce vine asupra noastra este cu stirea si ingaduinta lui Dumnezeu. Si asta se intampla de obicei din trei motive : fie ca pedeapsa pentru pacate, fie ca sa ne incerce rabdarea, fie ca sa se slaveasca numele Lui. Insa indiferent care ar fi motivul, raspunsul pe care il asteapta Dumnezeu de la noi este rabdarea si smerenia. Pana aici de acord? Cand esti vinovat si te pedepseste trebuie sa taci si sa induri. Cand te trece ca fierul prin foc trebuie sa ai rabdare ca sa te calesti. Iar cand o face pentru a se slavi numele Sau trebuie sa astepti ca sa-si arate Slava Sa. In care din aceste cazuri este revolutia raspunsul adecvat? Daca Dumnezeu pedepseste Romania o face fie pentru avorturi, fie pentru hotii, crime, coruptie si mai ales indepartarea de Dumnezeu. In nici un caz pentru ca i se pare ca romanul e cam bleg si ar vrea sa vada daca are curajul sa iasa in strada si sa se scuture de un om pe care El l-a ingaduit sa fie unde este. Pentru ca este scris : ‘nu este stapanire decat de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt randuite’ Rom. 13 :1. Deci daca romanul vrea ca pedeapsa sa inceteze si raul sa se departeze trebuie sa inceteze a face ceea ce face acum.

    In concluzie nu poti sa crezi si in revolutie si in Dumnezeu. Cine recurge la revolutie se simte urgisit si parasit si are nevoie sa se ajute singur. Insa un crestin nu e niciodata singur. Indiferent cat de mult a gresit si cat de mult sufera in consecinta, daca s-a pocait si a rabdat, Dumnezeu l-a primit inapoi si l-a repus in cinstea sa.

    Apreciază

  21. Danielo said, on ianuarie 22, 2012 at 10:59 am

    Minunat ton, asa mai merge sa discuti. Deci incerc sa iti raspund, urmarind ideile tale/dvs. pe paragrafe. Vreau sa ii arat lui Basescu ca tradatorii (ca el) trebuie sa plece. Astfel: poate si-o mai pune si el niste intrebari despre ceea ce face, si astfel vad si altii ca nu sunt singuri, ca si noi, sa zic asa, din strada, gandim la fel. Am planul de a protesta pana tradatorul pleaca, insotit de fratele sau geaman intru distrugerea acestui neam numit Mugur Isarescu. Am spus alta data de ce. Si sunt sigur ca va aparea o platforma-program crestina, de genul Proclamatiei de la Timisoara. Oricum, se anunta un razboi de uzura, disproportionat in favoarea lor … dar atat timp cat eu sustin teme crestine si revendicari de aparare a neamului meu, nu o sa ma doara mainile sa tin afisele si picioarele sa merg si gura sa strig, 2 ore/zi, macar 5 zile/sapt. Foarte important: aceasta miscare nu este o revolutie, in sensul ca nu planuieste rasturnarea unor monarhi sau a unei conduceri binecuvantate de Dumnezeu. Este o miscare de strigat de avertizare impotriva dictaturii nationale si mondiale ce se prefigureaza. Deci eu lupt, in felul meu anemic, dar o fac pentru Dumnezeu: cer drepturi pentru copiii nenascuti, cer ne-obligativitatea cipurilor; as cere si ca Prohodul sa fie rostit neschimbat sau sa fie citite obligatoriu slujba de anatematizare a ereticilor din dum I a Ortodoxiei, dar … sunt realist in privinta sanselor.
    paragraful doi: Lupt in strada aici cerand legi anti-avort. Nu renunt nici la alte fronturi: oferirea de carti, fac unele subtitrari, milostenie, etc. Eu vreau sa ma schimb in sensul pocaintei, si fac asta si la fiecare spovedanie si, putin, la fiecare rugaciune individuala. Daca ceilalti romani nu se schimba, nu este vina mea, sau este sia mea, Dumnezeu va cantari. „Romanul trebuie sa inceteze…” Nu stiu daca am fost prea clar, dar vad o atitudine de imobilism de predestinatie hindusa.
    Ceea ce se intampla acum nu este revolutie. Daca imi demonstrezi ca este revolutie, sau voi vedea ca se transforma in revolutie, voi avertiza pe colegi si ma voi retrage si voi demasca revolutia. Dar nu este. Este un strigat in ceasul al 12-lea pentru libertate.
    Inca ceva: opiniile diferite pe aceasta tema minora nu sunt un motiv de dezbinare. Eu sunt dezbinat cu altul doar pe motiv de erezie sau schisma. Am spus ca fiecare isi stie familia lui , varsta lui , pericolele la care se supune, si nu este cazul de bravada. Daca nu vreti sa iesiti sa purtati niste afise contra avortului, regret, dar va cer sa va rugati. Da, este simplu. Si la liturghie si mereu sa ne rugam unii pentru altii. Nu toti sfintii au fost la fel. Nu toti dreptii au avut acelasi drum. Adesea, ne inselam in ceea ce facem. Dar mergem inainte, cu speranta ca Dumnezeu ne va ierta greselile ce nu sunt impotriva Duhului Sfant.

    Apreciază

  22. cineva said, on ianuarie 22, 2012 at 9:09 pm

    @Danielo

    Daca argumentelor din Scripturi imi raspunzi acuzandu-ma ‘ imobilism de predestinatie hindusa’ nu are rost sa mai discutam. Stiam de la bun inceput ca este o pierdere de timp dar nadajduiam ca macar cuvintele apostolilor sa te invite la reflectie. M-am inselat.
    Iti doresc mult succes in oprirea revolutiei atunci cand iti vei da seama cat de tare te-ai inselat.

    Apreciază

  23. Danielo said, on ianuarie 23, 2012 at 8:23 am

    @ cineva Auzi, daca eu voi cita in acest moment „Daca voi veti tacea, atunci pietrele vor vorbi!” in sprijinul ideilor mele acum, asta inseamna ca am dreptate?!? Nicidecum. Este un citat abuziv si rupt din context, total nepotrivit. Pentru argumente scripturistice, vezi comentarii ale Pr Timotei. In privinta randuielii conducerilor de la Dumnezeu, una este sa fie randuita si alta ingaduita de Dumnezeu. Au vorbit si parintele Iustin si multi altii despre asta. Iar daca ma convigi ca este revolutie, (pana azi 23 ian 2012 nu este!!!), eu iti voi da dreptate. Si voi spune: m-am inselat, sunt om, a gresi este omenesc. Sa luam exemplul revolutiilor franceza si bolsevica: au avut caracter ateu, au fost finantate de jidovime, au semanat teroarea si panica, au vost de o violenta extrema, criminala, demonica. Este cumva cazul cu aceste miscari din ianuarie 2012, Romania? NU, EVIDENT. Mai degraba le numesc RASCOALA, ei bine, da. Este o rascoala moderna, cu afise in loc de furci si topoare, dar la fel de eterogena, nationala si curata. Si, in ceea ce ma priveste pe mine si pe multi altii, crestina. De carturari si farisei si de draci arhiconi a fost si este plina lumea. Iata, la PDL, cu agenda lor „europeana” antihristica si antiortodoxa sunt doi teologi de frunte, Mihail Neamtu si Teodor Baconski, si pun pariu ca ti-ar face aoplogia legislatiei pro-avort cu zeci de citate scripturistice sau patristice. La revedere. Ai revenit la tonul superior si atotstiutor, iar eu nu pot dialoga cu asemenea persoane.
    PS Pr Timotei nu „agita masele” (cum spui tu, cu un termen imporat din revolutiile atee), caci nu este agitator bolsevic anti-crestin, nu face ce a facut Leo Trotski, alias Leiba Bronstein, sau Robespierre, sa insataureze teroarea prin puterea asasinatelor. El trezeste lumea si ii indeamna spre curaj, spre un crestinism militant moderat, cum au facut pr Calciu-Dumitreasa, Corneliu Zelea-Codreanu, Ioan Alexandru, Pr Gherasim Iscu, sfintii nasaudeni, chiar Antonie cel Mare, Sf. Ioan Gura de Aur…, zecile de preoti comunisti… pastrand proportiile, desigur. Faci niste confuzii penibile, de n-ar fi chiar ticaloase, pentru ca inseala si mint pe unii mai necopti, de buna credinta.

    Apreciază

  24. Danielo said, on ianuarie 24, 2012 at 8:16 pm

    Ma gandeam eu ca nu descopar roata acum, ca mai trebuie sa fi avut si altii opinii despre controversa de aici. Iata, am gasit ceva: http://www.razbointrucuvant.ro/2008/03/29/parintele-nicolae-steinhardt-despre-pacatul-prostiei-si-al-fricii/.
    Sunt sigur ca face lumina mai bine. Doamne, ajuta-ne!

    Apreciază

  25. […] Video: PARINTELE IUSTIN PARVU DESPRE REVOLTELE DIN ROMANIA 2012 […]

    Apreciază

  26. […] Video: PARINTELE IUSTIN PARVU DESPRE REVOLTELE DIN ROMANIA 2012 […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.