SACCSIV – blog ortodox

Greva impotriva PIPA și SOPA

Posted in internet by saccsiv on ianuarie 18, 2012

Iata ce putem citi la http://wiki.dexonline.ro/wiki/GrevaAntiSOPA:

Greva împotriva PIPA și SOPA, 18 ianuarie 2012

Echipa DEX online a decis să participe la greva împotriva PIPA și SOPA din 18 ianuarie 2012 prin afișarea unui mesaj informativ pe toate paginile site-ului.

Ce sunt PIPA și SOPA

 PIPA sau PROTECT IP (Actul pentru Prevenirea Pericolelor Online Reale la adresa Creativității Economice și a Furtului Proprietății Intelectuale) este un proiect de lege propus în Senatul Statelor Unite Ale Americii care ar da guvernului SUA și deținătorilor de drepturi de autor puteri fără precedent asupra site-urilor bănuite că încalcă aceste drepturi, inclusiv asupra site-urilor aflate în afara SUA.

Votul pentru aprobarea PIPA se va desfășura pe 24 ianuarie 2012.

 SOPA (Actul pentru Stoparea Pirateriei Online) este o versiune similară a legii propusă în Camera Reprezentanților din SUA.

Pe 15 ianuarie 2012, audierile privind SOPA au fost amânate până la „ajungerea la un consens” cu privire la ce se dorește de la o astfel de lege.

Ce este greva împotriva PIPA și SOPA

Propunerea acestor legi a stârnit un val de proteste în rândul companiilor de tehnologie și al utilizatorilor de rând din SUA. Site-ul  sopastrike.com a organizat o grevă pe data de 18 ianuarie 2012. Site-urile care doresc să participe sunt îndemnate să se închidă și să afișeze doar un mesaj de protest. Printre cele mai mari nume care participă sunt  Wikipedia,  Fundația Pentru Software Liber,  Wordpress,  Reddit,  Mozilla și  FailBlog.

PIPA și SOPA sunt rele

Aceste legi își propun să oprească încălcarea online a drepturilor de autor, dar în forma lor curentă ele vor îngrădi exprimarea liberă pe Internet, vor îngreuna inovația tehnologică și vor deschide breșe grave de securitate.

PIPA și SOPA prevăd mijloace multiple prin care site-urile suspectate de încălcarea drepturilor de autor pot fi oprite:

  1. Obligarea furnizorului de internet să înceteze găzduirea site-ului;
  2. Obligarea motoarelor de căutare (Google și celelalte) să ascundă referințele către site din paginile de rezultate;
  3. Obligarea serviciilor de plată, cum ar fi Google AdSense și PayPal, să înceteze plățile către site;
  4. Revocarea înregistrărilor DNS. Astfel, atunci când cineva tastează adresa site-ului, browserul nu va mai ști adresa numerică corespunzătoare pentru a se putea conecta la site.

Toate aceste măsuri ar face mai mult rău decât bine, pentru că ar duce la crearea de piețe negre pentru găzduire, servicii de plată și DNS. De exemplu, inevitabil ar apărea servere DNS care ar promite utilizatorilor acces la întregul Internet, nu doar la cel cenzurat. Dar aceste site-uri, din nepricepere sau cu bună știință, ar deschide porți spre site-uri cu software malițios care ar infecta calculatoarele care le accesează.

Site-urile sociale (de exemplu, Facebook sau YouTube) ar fi obligate să supravegheze activitățile utilizatorilor lor. În prezent, site-urile beneficiază de un refugiu (safe harbor) prin care ele nu sunt responsabile de documentele încărcate de utilizatorii lor (muzică, filme, fotografii). Site-urile trebuie doar să ofere o metodă prin care deținătorii de copyright să poată identifica și șterge documentele care încalcă drepturile de autor. Dar dacă PIPA și SOPA ar trece, clauza de refugiu ar fi desființată. Într-un scenariu extrem, Facebook ar putea fi închis imediat ce unul dintre utilizatori încarcă o fotografie asupra căreia nu deține drepturile.

Chiar și o singură legătură (link) către un site găsit vinovat este un motiv suficient pentru închiderea site-ului și acționarea în judecată a deținătorului.

Dacă un utilizator încarcă pe un site un clip cu cățelul său, iar în fundal se aude la televizor un cântec acoperit de drepturi de autor, întregul clip încalcă aceste drepturi și va fi șters de pe site. Utilizatorul poate fi, într-un caz extrem, trimis la închisoare.

Toate aceste lucruri se pot întâmpla fără un proces la tribunal și fără dreptul la apărare. Un mandat de la un judecător este suficient pentru a impune toate măsurile necesare pentru închiderea unui site.

Propagandă

Proiectele de lege sunt susținute de deținătorii de copyright, în special de trusturile de distribuție a filmelor și muzicii din SUA. Din interese financiare, ele trec peste avertismentele armatelor de experți în securitate cu privire la breșele de securitate pe care aceste legi le-ar deschide. Aceste proiecte solicită, fără niciun aviz tehnic, reconstruirea din temelii a unor mecanisme esențiale ale Internetului, cum ar fi serviciul DNS.

Textul legilor abundă în termeni de propagandă:

  • Proprietate intelectuală – Folosirea acestui termen evită consultarea societății și induce ideea greșită că am răspuns deja la întrebarea dacă un document este „proprietate” sau nu. Acest termen nu are niciun sens, ci acoperă o gamă largă de concepte foarte diferite: drepturi de copiere, patente, mărci înregistrate etc. În plus, el conduce mintea ascultătorului spre noțiuni de proprietate fizică neaplicabile unor bunuri digitale.
  • Piraterie – Copierea unui document este echivalată, în mod parșiv, cu atacarea unei nave și omorârea oamenilor.
  • Operă protejată – Drepturile de copiere nu protejează o operă. A proteja înseamnă a feri de daune sau de distrugere. O operă nu este distrusă dacă se fac mai multe copii ale ei; chiar dimpotrivă.

Noțiunea de proprietate în lumea digitală este fundamental diferită de noțiunea de proprietate în lumea fizică. În lumea fizică, dacă eu îi iau un obiect cuiva, acela nu îl mai are. În lumea digitală, dacă eu fac o copie după documentul cuiva, amândoi avem câte o copie perfectă, iar originalul este neafectat. Din această cauză, copierea digitală trebuie judecată de la zero, pe baze etice complet noi, nu respinsă a priori printr-o analogie simplistă și nejustificată cu furtul fizic.

Legile trebuie să se conformeze eticii, nu invers. O lege care îi incriminează pe  58% din cetățenii unei țări este o lege care a pierdut contactul cu pulsul societății.

De ce am aderat la această grevă

La prima vedere, decizia noastră de a incomoda serios accesul utilizatorilor noștri este exagerată. La urma urmei, este vorba despre o lege dată în altă țară. Chiar dacă utilizatorii noștri ar dori să se implice, ei nu au niciun cuvânt de spus în procesul legislativ al SUA, nu?

Nu chiar. Dacă PIPA și SOPA trec, ne putem aștepta la presiuni din partea concernelor de media din SUA pentru adoptarea de legi similare și în Uniunea Europeană. Dacă vreodată va veni momentul ca și dumneavoastră să vă implicați pentru prevenirea unei catastrofe similare în Europa, dorim să vă ajutăm să fiți pregătiți și informați. Vă încurajăm să înțelegeți ramificațiile unei astfel de legi și să observați cum protestează o națiune care prețuiește și militează pentru libertățile civile.

Având în vedere că 99,5% dintre utilizatorii noștri se situează în afara jurisdicției SUA, am ales să nu închidem complet site-ul și am optat pentru varianta mai puțin drastică de a publica un mesaj de protest pe fiecare pagină.

Bibliografie

46 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on ianuarie 18, 2012 at 4:40 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. agerstress said, on ianuarie 18, 2012 at 5:39 pm

    Observati cum sunt asezate stelutele pe sigiliul oficial al SUA?
    http://en.wikipedia.org/wiki/File:US-GreatSeal-Obverse.svg
    Aceleasi doua triungiuri in contrasens suprapuse semnificand rocada/rasturnarea ordinii firesti, adica impunerea N.O.W. ce tinteste (in nebunia lor) dincolo de marginile lumii, pana la rasturnarea ordinii ceresti. Nu lipseste nici steluta din mijloc cu semnificatie speciala. Nu ne trebuie prea multa inteligenta sa ne dam seama cine este in spate. Doar doua state (cu sau fara acordul popoarelor lor) antihriste au acceptat acest simbol in insemnurile lor oficiale si exista o subordonare nefireasca intre ele (cel mic stapaneste peste cel mare).
    Ne mai mira actiunile lor?

    Apreciază

  3. TLC said, on ianuarie 18, 2012 at 5:55 pm

    off-topic

    Pentru cei ce se cred stăpânii noştri

    POLITICIENILOR, ştim bine că domniile voastre se cred “aleşi”, nu în sensul de aleşi de naţiune ca să întreprindeţi ceva folositor, voi vă credeţi aleşi, hărăziţi de Divinitate ca să dispuneţi de popor după bunul vostru plac. Jaful instituţionalizat izvorât din pofta de arginţi e legea vostră de căpătâi. Mai mult de atât, aţi transformat România într-un ţarc de sclavi. Faptele voastre sunt crunte, nu mai smintiţi lumea!

    Matei 18
    7. Vai lumii, din pricina smintelilor! Că smintelile trebuie să vină, dar vai omului aceluia prin care vine sminteala.

    Aveţi impresia că „viaţa adevărată” începe abia în momentul în care cineva dobândeşte scaunul de “baron local”, senator, deputat, ministru etc. Ştim că majoritatea sunteţi crescuţi de hidra ateo-bolşevică, cu toate astea, presupunem că şi voi aveţi conştiinţa, încetaţi cu batjocura, încetaţi jaful, încetaţi să-i asupriţi pe cei mulţi.

    Apreciază

  4. un_mare_pacatos said, on ianuarie 18, 2012 at 6:14 pm

    E grav! Aceste legi nu reprezinta decat pasii necesari pentru ca internetul sa fie complet controlat de sistem,ca sa nu mai zic inceputul sfarsitului internetului.

    Apreciază

  5. Danielo said, on ianuarie 18, 2012 at 6:14 pm

    QED. Bine. Inca un slugoi basist si-a dat in petec, a cedat nervos la propriul joc duplicitar, si-a dat arama pe fatza.
    Si auziti ce idee trasnita si perversa marca Victor Roncea: ca sa ne produca lehamite romanilor patrioti ortodocsi, a catalogat aceasta iesire in strada (a disperarii si a minimei luciditati nationaliste, cred eu)… drept o miscare Occupy, finantata de un dusman clasic al Romaniei si al ortodoxiei: evreul ungur George Soros. Demascarea acestei diversiuni este inca un indiciu ca, la inceputurile lor, evenimentele iesitului in strada cu debutul in ianuarie 2012, nu au fost instrumentate din exterior. Ce va fi de aici incolo… sta si in mainile noastre. Doamne, fa o minune! Doamne, ajuta-ne!!!

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on ianuarie 18, 2012 at 6:29 pm

      @Danielo

      Eu sunt de acord cu ce zice Roncea dar nu sunt deloc de acord cu faptul ca tine cu idiotul de basescu.
      Dacai ai fi fost la fata locului ai fi vazut cu adevarat cine sunt cei mai activi la manifestari:anarhistii care cauta cu orice pret scandal la tot pasul.

      Apreciază

  6. Danielo said, on ianuarie 18, 2012 at 6:32 pm

    PS Confirm ca acel comentariu mizerabil, subuman, pornografic, de care vorbeste Pr Timotei, exista la data de 18 ian 2012, ora 20:26 GMT+2, si este reprodus intocmai mai sus de pe blogul lui Victor Roncea. Confirm ca linkul era valid si exact la acea ora. Am scris aceasta pentru ca banuiesc ca Victor Roncea il va sterge, sau este obligat moral ca ulterior sa stearga asemenea pornografii.

    Apreciază

  7. dumitru said, on ianuarie 18, 2012 at 6:50 pm

    frate saccsiv ,ti-a trimis un frate din partea mea(botosaneanul ortodox) un e-mail.te rog tare mult sa-i acorzi un pic de atentie.Multumesc mult
    Doamne ajuta!

    Apreciază

    • saccsiv said, on ianuarie 18, 2012 at 6:59 pm

      dumitru

      Doamne ajuta!

      N-am primit.

      Apreciază

      • dumitru said, on ianuarie 18, 2012 at 8:24 pm

        Doamne ajuta!
        Am sa apelez la tine ca incep din nou o campanie umanitara pentru o fetita de numai 1 ansi 6 luni care necesita o operatie pe cord in Germania si am sa-ti trimit articolul saptamana viitoare!
        Iti multumesc mult pentru sprijinul acordat
        Doamne ajuta

        Apreciază

  8. paul said, on ianuarie 18, 2012 at 7:00 pm

    Din pacate, se va intampla ce au proroocit pusnicii de la Rarau pentru curiozitatea morbida a celor care se temeau ca nu se va mai intampla. Pacat ca oamenii nu se pocaiesc.

    Ioan, capătul proorocilor

    „Ioan era ultima solie pe care a trimis-o Dumnezeu lui Israel. El avea misiunea să arate pe Mesia – Iisus – şi să-I netezească înainte calea, spre inima lui Israel. Cum Ioan era în duhul şi putere lui Ilie – cel mai mânios prooroc – se înţelege dintr-o dată şi asprimea lui sălbatecă asupra păcatelor. Dumnezeu nu trimite soli pentru a linguşi pe păcătoşi – soli de pace, că să legene pe oamenii răi într-o siguranţă de pace cu Dumnezeu. El
    pune poveri grele pe conştiinţa făcătorului de rele şi-i străpunge sufletul cu săgeţile remuşcărilor. Trimişii lui Dumnezeu aduc la cunoştinţa păcătoşilor judecăţile lui îngrozitoare, ca să adâncească simţul mustrării lor nevoiaşe, ca să le scoată din adâncul inimii strigătul: Ce să ne facem ca să ne mântuim? Atunci, mâna care ţi-a umilit fruntea până în ţărână, ridică pe cel pocăit; glasul care a mustrat păcatul şi a făcut de ruşine îngâmfarea şi ambiţia, întreabă cu cea mai dubioasă iubire: Ce doreşti să fac pentru tine? (White).
    Ura împotriva Romei mocnea la culme. În pustia Iordanului, Ioan striga răspicat şi plin de nădejde: Pocăiţi-vă căci s-a apropiat Împărăţia Cerurilor! S-a apropiat – până aci proorocii o prevesteau ca pe-un fapt al viitorului îndepărtat; acum Împărăţia mesianică era înaintea porţilor. Ioan denunţa corupţia naţională de la talpă până la coroană. Înştiinţările solemene de la Dumnezeu i-au alarmat pe toţi. Mulţimile veneau să-şi mărturisească păcatele şi să se boteze de la Ioan. Printre gloate se strecurau şi mulţi cărturari şi farisei, care nu voiau să piardă prilejul de-a se arăta, tot ei, în faţa mulţimilor, ca oamenii cei mai sfinţi. Tainele lor vinovate nu rămâneau ascunse de ochii lui Ioan. Duhul lui Dumnezeu îi descoperea proorocului că aceştia-s oportunişti. Făceau pe prietenii, ca să-şi asigure demnităţi când va veni Mesia.
    Pui de vipere! Ce credeţi, că scăpaţi de urgia viitoare? N-aveţi scăpare fără roade de pocăinţă! Avraam nu vă va putea scăpa, fiindcă faptele voastre nu sunt faptele lui Avraam. Acum securea stă la rădăcina pomilor netrebnici şi focul aşteaptă alăturea. Valoarea unui pom o hotărăsc roadele, nu numele ce-l poartă. Mărturisirea credinţei fără îndreptarea vieţii, n-are nicio valoare. Pentru păcat, Dumnezeu este foc. Deci, sau te desfaci de păcat sau vei fi ars cu păcat cu tot! Şi cum era multă viţă sălbatecă, mulţi pomi pădureţi şi foarte multă pleavă în Israel, mulţi începeau să simtă focul lui Dumnezeu arzându-i. Într-unii se aprindea focul pocăinţei; într-alţii focul mâniei şi al fărădelegii. Irod, ars de mustrarea proorocului, făcea parte dintre cei din urmă.”

    Sursa: Ieromonah Arsenie Boca, Cuvinte Vii, Editura Charisma, Deva, 2006

    Apreciază

  9. paul said, on ianuarie 18, 2012 at 7:23 pm

    RUGACIUNE pentru ŢARĂ – din cartea cu Acatistul parintelui ILIE LACATUŞU

    Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel care ai venit in lume sa ne mantuiesti pe toti, cu sufletele pline cu evlavie, Tie astfel ne rugam: “Indura-te, Doamne, de tara noastra si neamul nostrum si ajuta sa-si gaseasca, in sfarsit, calea cea dreapta. Coboara Duhul Tau cel Mangaietor sa le curateasca intinaciunea si sa le intoarca blandetea si frica de Tine, Doamne. Lumineaza, Doamne, mintile celor care din pricina amaraciunilor si umilintelor nu vad calea cea dreapta. Incalzeste, Doamne, mintile celor care din pricina amaraciunilor si umilintelor nu vad calea cea dreapta. Incalzeste, Doamne, inimile celor care, invrajbiti de diavol, au uitat sa-si iubeasca aproapele sis a ierte vrajmasilor. Sadeste, Doamne, in sufletele lor mandria
    muncii cinstite, bucuria de a-si agonisi painea cu sudoarea fruntii. Slobozeste, Doamne, neamul nostrum din jugul minciunii, urii, pizmei si egoismului. Invata-i, Doamne, sa se rabde unii pe altii asa cum Tu ne rabzi pe noi toti. Stinge pofta celor care pentru binele lor isi asupresc semenii. Incalzeste-le, Doamne, inimile, tamaduieste-le ranile si imbratiseaza-I in nestramutata Ta dragoste. Odihneste, Dumnezeule, sufletele celor care si-au dat bunul cel mai de prêt pentru credinta si dreptate. Cu capetele plecate, genunchii indoiti si inimile frante, ridicam aceasta rugaciune catre Tine, Doamne, Bunule, si Tie iti strigam: Auzi-ne, Doamne, si trimite Mila Ta pentru neamul nostrum romanesc. Ca numai a Ta este puterea si marirea si numai Tu vei intoarce raurile neamului nostru la matca strabuna, ca sa se laude numele Tau in veac, al Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh, Amin. (Rugaciune cuprinsa in slujbele duminicale ale Bisericii Ortodoxe Romane “Buna Vestire” din Sydney)
    Sa ne rugam pentru neamul romanesc in aceste vremuri tulburi, sa ne rugam sa ne izbaveasca de antihristii si vrajitorii de la conducerea tarii si de ereticii din sanul Bisericii si sa aseze in locul lor oameni cu frica de Dumnezeu, care -si iubesc tara. Amin!

    Apreciază

    • Grumpy said, on ianuarie 18, 2012 at 9:34 pm

      Amin

      Apreciază

    • agerstress said, on ianuarie 19, 2012 at 10:31 am

      „Sadeste, Doamne, in sufletele lor mandria”?
      Fragmentul asta pare separat de context, nu foarte evident dar suficient cat sa dea o intorsatura gresita rugaciunii. Am crezut initial ca este afisat asa din cauza browserului sau a dimensiunii „ferestrei” dar se pare ca a fost introdus un rand nou cu „enter” inainte de continuarea propozitiei.

      Apreciază

  10. Oarecare said, on ianuarie 18, 2012 at 7:50 pm

    Dar este posibil sa faci un Internet in afara Internetului. Faci propriile servere de DNS iar calculatoarele din acest mini-Internet sa faca referinta la acele servere. Aceste mini-retele vor trebui sa aiba propriile motoare de cautare (am citit despre search P2P), propriile site-uri complete gen enciclopedie si de stiri. Vor fi ca un Intranet. O retea care sa vada catre exterior dar care sa nu fie vazuta din exterior. Va rog sa ma corectati.

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 18, 2012 at 8:49 pm

      da, este posibil.

      Pr. Vasile

      Apreciază

      • roxie said, on ianuarie 18, 2012 at 10:13 pm

        E posibil, dar necesita infrastructura. Adica niscaiva cabluri care pot fi usor depistate daca se doreste asta.

        Apreciază

      • agerstress said, on ianuarie 19, 2012 at 10:43 am

        Cred ca poate fi implementata pe o retea de tip „cloud computer” pe calculatoare distribuite in toata lumea (cum are google) si intretinuta in sistem de comunitate O tentativa asemanatoare dar ceva mai complexa ar fi reteaua „freenet”. Nu va dura mult insa si va fi declarata „ilegala” si aceasta.
        Cineva face legea si restul lumii trebuie sa se supuna legii lu’ cineva… Insa cand „legea” devine absurda si nedreapta, anarhia e mai legitima decat „legea”. Asadar, e un fel de razboi iar la razboi… ca la razboi.

        Apreciază

  11. un_mare_pacatos said, on ianuarie 18, 2012 at 8:45 pm

    Este imposibil sa creezi un nou internet in afara internetului.Dupa controlul absolut al internetului de catre sistem, nici macar un server local nu poti crea din cauza providerilor ce vor fi supuse sistemului. Pentru ca sa faci un nou internet trebuie sa creezi un nou provider independent,servere noi DNS,sa pui cabluri noi de conexiune,echipamente network,etc. dar providerul nou intr-un fel sau altul tot va fi preluat sau inchis de sistem.

    Apreciază

  12. Pr. Vasile said, on ianuarie 18, 2012 at 8:51 pm

    @un_mare_pacatos

    Posibilitati exista si acum, doar ca nu le cunoastem sau nu vrem sa le folosit… din comoditate.
    Cata lume foloseste criptarea, desi exista?

    Pr. Vasile

    Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on ianuarie 18, 2012 at 9:13 pm

      Degeaba se folosesc criptarile avansate daca toate sistemele de operare sunt cele mai eficiente sisteme de spionaj.Nici cu MS-dos nu poti scapa de spionaj.

      Apreciază

    • un_mare_pacatos said, on ianuarie 18, 2012 at 9:52 pm

      Uite ce am gasit pe youtube acum cateva minute. John Young a postat pe site-ul lui „cryptome” un articol in care scria ca Windows preia ilegal datele de pe toate calculatoare ce detin acest sistem de operare.Putin mai tarziu dupa publicarea articolului ,site-ul a fost inchis si omul a fost amenintat cu inchisoarea.

      Apreciază

  13. Roncea.ro said, on ianuarie 18, 2012 at 8:52 pm

    Salut, Vasile si La Multi Ani!
    In privinta postarii „fratelui” „Apologeticum” este limpede ca „buna ziua” ca nu este vorba de mine ci
    de fratele meu, George, eu fiind ala „care baraie”. Asculta si te vei
    lamuri. Probabil a fost creata o confuzie in privinta numelui din
    discutia anterioara. Corect ar fi sa scoti porcaria asta ca tu, din
    cate stiu, nu esti si nu poti fi raspandacul unei minciuni veninoase.
    Multumesc si numai bine!
    Victor Roncea

    Apreciază

  14. abc Marin said, on ianuarie 18, 2012 at 8:54 pm

    vedeți pînă la capăt . este interesant

    Apreciază

  15. mihai4 said, on ianuarie 18, 2012 at 9:12 pm

    Apreciază

    • qwert said, on ianuarie 18, 2012 at 10:12 pm

      Dictatorul Barroso vad ca nu e prea incantat de discursul lui Orban,acesta nu vrea sa mai urmeze calea demoncratica si cosmopolita a francmasonilor.

      Apreciază

  16. roxie said, on ianuarie 18, 2012 at 10:29 pm

    Nu am timp sa caut si sa verific dar in clipul asta femeia spune ca in spatele miscarilor Occupy Wall Street … sunt Natiunile Unite si Lucis Trust(nume legate de acest site : Blavatski, ). Exist un site : http://15october.net/ inregistrat pe numele Paulina Archos care este sotia lui Francisco Carrión-Mena care este reprezentant Al Natiunilor Unite pt. Ecuador iar adresa pe care era inregistrat site-ul : 8666 Plaza NY este sediul neoficial al organizatiei Lucis Trust (de la lucifer trust) al carei fondatoare este Alice Bailey, discipola a lui Blavatski. Ulterior au schimbat domeniul de inregistrare.

    Apreciază

  17. marian said, on ianuarie 18, 2012 at 10:35 pm


    Ca fapt divers, scrierea unui comentariu se face cu dificultate, literele apar cu intarziere, contul de mail de pe telefon, nu mai poate fi utilizat, cel putin de catre mine deoarece serverul de mail nu mai e accesibil telefonului. Browserul OPERA e plin de invitatii la a bifa acceptarea de certificate care spun ca s-a returnat altceva decat ceea ce a cerut utilizatorul care cauta sa deschida o pagina. O sa spuna unii ca sunt paranoic si ca am telefonul defect, dar, cred ca, ceva se intampla. Se doreste inducerea senzatiei de nesiguranta pe absolut toate planurile. Cine o fi adevaratul terorist? Oculta mondiala si planul ei satanic de a ne transforma in sclavi, pe unii si in foarte multi morti, pe ceilalti.
    Daca am amintit de moarte, pe site-ul PRESS TV, am citit afirmatia nu mai stiu carui american, potrivit caruia, VIATA PE PAMANT S-AR PUTEA STINGE DACA VA FI ATACAT IRANUL!
    Cu voia Lui Dumnezeu, toate vor veni si toate vor trece, mai usor sau mai greu, mai bine sau… asa, dupa puterile fiecaruia dintre noi.

    Apreciază

  18. roxie said, on ianuarie 18, 2012 at 10:39 pm

    Referitor la ce se intampla la noi am gasit un articol pe ortodoxia tinerilor(
    http://www.ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-in-societate/mass-media/18486-de-ce-jos-basescu.html)
    Printre comentarii cineva a emis ideea ca s-ar putea ca totusi demonstratiile sa nu fi fost organizate ci sa fie ceva spontan. Asa s-ar explica comentariile dubios de acide ale lui Boc, sau ale lui Iulian Urban si atitudinea lui Roncea care insinueaza ca ar fi vorba tot de o miscare Occupy organizata de Soros; cadn e clar ca scanteia a fost demiterea lui Raed Arafat. Nu ca nu ar fi fost ei pregatiti pt. o revolta (am citit de mai demult ca jandarmeria se pregatea pt. asa ceva) ci poate nu acum; de aia a si pretins Basescu ca va fi retrasa legea.

    Apreciază

    • marian said, on ianuarie 18, 2012 at 11:00 pm

      Cred ca, in conformitate cu blestematele protocoale ale inteleptilor sionului, oriunde vedem o contradictie, va trebui sa ne gandim ca, in acea aparenta insula, exista INEVITABIL cel putin o iscoada a puterii, in masura sa transmita tot ce se vorbeste si nu doar atat; sa ajunga sa influenteze evenimentele incat, in final sa rezulte ceea ce a dorit oculta. Scapare nu exista. Puterea a vrut ca si Romania sa isi dea si ea tributul ei de sange la moda asta a conflictului fizic dintre oameni si administratie. Inca nu s-a terminat decat, poate, primul act. Ma tem ca vor mai urma si altele, inclusiv in Romania. Sper sa gresesc, sa nu cumva sa fie asa cum simt.

      Apreciază

  19. mircea said, on ianuarie 18, 2012 at 10:48 pm

    Salvarea nu vine de la internet ci vine de la absenta internetului si a electronicii. La un moment dat, cine isi da seama de cum merg lucrurile, va renunta el singur la toate astea. Lucrurile sant simple si clare.
    Comuniunea virtuala e doar virtuala. Ramane doar ceea ce e aproape de tine. Iar pt mancare, apa si nu in ultimul rand rugaciune, nu ai nevoie de internet. Acum, e un mijloc bun de comunicare, informare, cat va mai fi, dar apoi va „dauna grav sanatatii”.

    Apreciază

    • Pr. Vasile said, on ianuarie 19, 2012 at 7:20 am

      Corect. Insa acum cat il mai putem folosi pentru comunicare si informare libera, este bine sa o facem. Tocmai asta deranjeaza Elita, faptul ca informatie de pe net nu poate fi controlata decat brutal prin stergerea sau blocarea siteurilor.

      Pr. Vasile

      Apreciază

  20. marian said, on ianuarie 19, 2012 at 12:06 am

    Nu, nu cred ca ai dreptate. Rasplata pentru realizarea icoanelor vine de la Insusi Dumnezeu, fara urma de indoiala. Nu lasa Dumnezeu pe cel care a pictat asa cum se cuvine trei icoane, sa ramana nerasplatit. Accesul la valorile culturale, la informatie, trebuie sa ramana cat mai aproape de a fi, complet gratuit, pentru toti, instariti, sau, mai nevoiasi.

    Apreciază

  21. […] si nu in ultimul rand pentru Carmen, azi se petrece ceva nemaintalnit pana acum. Internetul e in greva si protesteaza impotriva cenzurii. Cine doreste sa semneze petitia, poate da click AICI. 0.000000 […]

    Apreciază

  22. Alexandru(Fulger) said, on ianuarie 19, 2012 at 3:55 pm

    Am postat mai demult un comentariu cu un videoclip care explica totul la SOPA.

    Apreciază

  23. minionita said, on ianuarie 19, 2012 at 5:37 pm

    Cei mai aprigi sustinatori impotriva pirateriei nu sunt cantăretii sau actorii care nu primesc nici macar 50% din incasarile pe care le are un disc ori un film ci aceia care scot bani de pe urma lor. Cei mai multi bani intra in buzunarele caselor de discuri, ai producatorilor de filme care pierd prin faptul ca in loc sa dai cateva sute de mii pe un film pe care in 2-3 ani il vei vedea la TV ori il vei primi moca la ziarul pe care il cumperi ( ceea ce nu e chiar asa pentru ca platesti ceva in plus ) tu il vezi gratuit.

    Apreciază

  24. Dan said, on ianuarie 19, 2012 at 9:53 pm

    Deja au inceput. Tocmai au inchis Megaupload.

    Apreciază

  25. minionita said, on ianuarie 20, 2012 at 12:18 am

    Si megavideo

    Apreciază

  26. oaia-musca-de-atatia-lupi said, on ianuarie 26, 2012 at 6:40 pm

    Azi, 26 Ianuarie, Romania a semnat ACTA (cu Japonia): Anti-Counterfeiting Trade Agreement,
    Jurnalul National: http://www.jurnalul.ro/tehnica/romania-semneaza-un-document-care-instaureaza-tirania-pe-internet-602604.htm

    Pe scurt: „Astfel, anumite clauze din documentul ACTA stipulează obligarea furnizorilor de servicii de internet să ofere informaţii despre „suspecţii” de încălcare a copyright-ului fără un mandat judecătoresc, facilitând astfel industriei muzicale/cinema etc intentarea de procese şi suspendarea site-urilor. De asemenea, susţinătorii drepturilor omului şi specialişti în politici online/digitale arată faptul că ACTA poate duce şi la controale pe aeroporturi asupra laptopurilor şi telefoanelor mobile după „fişiere şi documente care ar încălca drepturi de autor”.”

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.