SACCSIV – blog ortodox

OXI – o combinatie de cocaina, benzina, kerosen si oxid de calciu care creeaza dependenta de la prima utilizare … Drogul care a ingrozit Brazilia

Posted in droguri by saccsiv on iunie 1, 2011

   Citez din articolul Drogul care a îngrozit Brazilia. De două ori mai puternic decât cocaina, creează dependenţă de la primă utilizare:

Un stupefiant foarte puternic a ajuns celebru pe piaţa drogurilor din America de Sud, devenind în scurt timp cel mai cerut drog. Noul halucinogen- oxi are efecte mult mai intense decât drogurile cunoscute până acum, dar şi consecinţele consumului său sunt mult mai grave, potrivit The Guardian.

   Oxi, drogul care ucide rapid
Şerpi care vin noaptea, ies din colţuri ascunse şi se târăsc în subconştientul lui Marcelo. „Începi să te gândeşti că vin oameni, vine poliţia, se apropie un şarpe! Totul vine! şi atunci intri în panică. Dar nu există nici un şarpe, nici o urmă de poliţie. Nu este nimeni acolo şi nimic”, povesteşte tânărul senzaţia consumului de oxi.

Marcelo este un dependent de droguri, analfabet, de 24 de ani, a cărui casă este o bucată de carton de pe străzile din Rio Branco, un oraş din Riverside, Amazon. Drogul lui preferat este oxi, o combinaţie extrem de periculoasă de cocaină, benzină, kerosen şi oxid de calciu care creează dependenţă de la prima utilizare.

Oxi, sau oxidado – „rugina” – este cel mai nou drog care a intrat pe piaţa narcomanilor din Amazon. „Este înspăimântător. Majoritatea persoanelor care îl încearcă devin dependenţi de la primul contact cu drogul. Unii dintre cei care devin dependenţi stau şi 10 zile fără somn sau mâncare. Încep să intre într-un proces de degenerare, iar după luni de utilizare încep să arate ca nişte zombii în căutarea unui moment de plăcere”, spune Mendes Alvaro, care lucrează pentru organizaţia care a descoperit pentru prima dată drogul.

Oxi este un drog mai ieftin decât cocaina, dar mult mai puternic ceea ce îl face popular printre  narcomani. De obicei, stupefiantul este fumat din pipe improvizate din cutii, bucăţi de metal sau robinete. Potrivit lui Mendes care lucrează cu persoanele care au devenit dependente de oxi, drogul poate ucide o persoană după numai un an de utilizare.

„Diferenţa dintre cocaină şi oxi este ca diferenţa dintre o bere şi alcool pur”, spune un agent federal de la graniţa dintre Peru şi Brazilia.

   Armă de distrugere în masă

Oxi a apărut în regiunea dintre Brazilia şi Peru în anii ’80 şi se pare că a fost utilizat pentru prima dată de un mic grup de hippioţi care făceau experimente cu ayahuasca- o plantă halucinogenă care se găseşte în jungla din Amazon.

Totuşi, în ultimii cinci ani, consumul de oxi a explodat, în special în suburbiile oraşului Acre din zona de vest a Amazonului. Mendes estimează că există cel puţin 8000 de utilizatori de oxi în Rio Branco, un oraş cu 320.000 de locuitori.

Dar  acum oxi nu mai este un drog găsit numai în Amazon, ci s-a răspândit la nivel naţional, în oraşe precum  Sao Paulo şi Rio de Janeiro. „Statul brazilian nu este pregătit să facă faţă unei astfel de ameninţări şi victimelor sale”, a spus José Serra, un politician de opoziţie şi fostul guvernator din Sao Paulo. El a descris noul drog pe contul său de Twitter ca fiind „ o armă de distrugere în masă„.

În ciuda preocupării tot mai mare pentru răspândirea rapidă a noului drog, autorităţile recunosc că originea lui exactă rămâne un mister. „Am aflat de existenţa drogului oxi de puţin timp. Este un lucru nou şi nu avem încă toate detaliile despre drog şi efectele sale „, a declarat Elenice Frez, şeful poliţiei din Assis- un mic oraş de la graniţa dintre Brazilia şi Peru, care este un traseu cunoscut pentru traficanţi.

   O viaţă de câine din cauza noului drog

Mendes spune că utilizatorii suferă de cele mai multe ori de paranoia, vărsături şi accese incontrolabile de diaree, iar în câteva luni dependenţii îşi pot pierde dinţii.” N-am mai văzut astfel de scene violente ale consumului de droguri. Este foarte deprimant”, a spus el.

„Efectele noului drog sunt devastatoare. Când o persoană începe să îl folosească îşi petrece zile doar folosindu-l, fără să mănânce nimic. Începe să slăbească foarte mult şi vrea tot mai multe droguri. Dacă nu te opreşte vei muri de o supradoză sau trebuie să suporţi consecinţele consumului de oxi”, explică Sergio Lopez de Souza, şeful poliţiei din Epitaciolândia.

Un tânăr de 21 de ani, dependent de oxi explică că drogul i-a distrus viaţa şi l-a făcut să piardă tot  ce reuşise să construiască până atunci.  „Este o viaţă de câine. Este genul de drog care te face să îţi vinzi şi hainele de pe tine. Întreaga mea familie mă ignoră. Înainte aveam o slujbă, aveam lucrurile mele, acum toată lumea se uită la mine şi spun că sunt un prost”, povesteşte el.

 

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 1, 2011 at 11:57 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. DM said, on iunie 1, 2011 at 12:00 pm

    Off topic

    Monstra de „originalitate” din urmatorul articol:

    http://economie.hotnews.ro/stiri-it-8658393-concurs-170-tehnologii-ale-viitorului-imaginate-cititorii-hotnews-participa-poti-castiga-1-din-cele-3-seturi-consola-kinect-xbox.htm

    „NMM (No More Money) | trimis de Andrei
    Implementarea unor dispozitive în toate centrele de învătământ astfel încât, capacitatea creativo-inteligentă si GS (Goodness Share, adică bunăvointa de a-i ajuta pe cei din jur si ocrotirea mediului) a elevilor si studentilor să fie înmagazinată în aceste dispozitive NMM. În functie de rezultate, elevii si studentii pot beneficia de priorităti în institute, alimentatie, locuinte, locuri de muncă, timp liber, bunuri de consum. Practic unitătile NMM-ului să fie salariul proaspătului angajat. Astfel se vor evita: coruptia, furtul, si multe alte încălcări ale legii. Sistemul NMM nu poate fi fraudat si nici o persoană publică nu poate fi controlată prin HB (human bank – un biocip alimentat cu căldura corpului uman care are scopul de a înregistra datele necesare pentru dispozitivele NMM). Mentionez că persoanele subdezvoltate, respectiv , traumate fizic sau mental să beneficieze de asa zisele unităti PP (Protect Person. Viata va fi sigură si calitativ mai bună. ”

    Doamne ajuta!

    Daniel

    Apreciază

  3. Mos Ioan said, on iunie 1, 2011 at 3:43 pm

    „Astia” au iudaizat si Brazilia………
    Dintr-o tara imensa, bogata, Brazilia a ajuns una din tarile unde prapastia dintre saraci si bogati este strigatoare la cer…….
    Aceasta tara unde femeile nasc toti copiii ( o familie are 10 copii, cel putin) a fost supusa unor experimente crunte : droguri, homosexualitate, planning familial, atragerea populatiei rurale spre marile metropole pentru a o controla mai usor, asasinarea agriculturii, instalarea laboratoarelor mondiale care au acces la toate plantele medicinale ( si nu numai) în detrimentul brazilienilor saraci, etc.etc.
    Citeam pe undeva ca, la ora actuala, în Brazilia are loc o catastrofa ecologica fara precedent, aici fiind tot mâna „stapânilor”………

    Apreciază

  4. Fulger said, on iunie 1, 2011 at 7:09 pm

    Aceasta stopare a drogurilor este o mascarada , ei le promoveaza , au nevoie de toti bani pe care ii pot „extrage”.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.