SACCSIV – blog ortodox

Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare) pune niste biruri uriase preotilor

Posted in Episcopul Corneliu Barladeanu, PREOT, Uncategorized by saccsiv on septembrie 28, 2011

Iata ce aflam din articolul Un nou episod din SC Episcopia Hușilor SRL: Biruri popești:

Preoții din județ sunt în pragul disperării din cauza multitudinii de biruri inventate de Episcopia Hușilor. Pentru niște obiecte de cult din tablă ordinară fiecare preot este obligat să plătească aproape 15.000 de lei. Cei care nu se supun directivelor sunt amenințați cu mutarea disciplinară în parohii din mediul rural.
Fețele bisericești mai reclamă și atitudinea despotică a episcopului Corneliu Bârlădeanu, precum și abuzurile pe care acesta le face prin prisma funcției.
Preoții bârlădeni, dar și cei din comunele arondate, sunt din nou extrem de supărați pe șefii lor, indiferent că vorbim de Protopopiatul Bârlad sau Episcopia Hușilor. Din discuțiile pe care le-am avut cu mai mulți preoți, se pare că starea de nemulțumire este generalizată la nivelul întregii Episcopii a Hușilor, însă mulți se feresc a spune lucrurilor pe nume de teama represaliilor. Așa cum am mai prezentat și în alte rânduri în paginile cotidianului nostru, cele mai multe acuzații ale preoților se referă la regimul de-a dreptul dictatorial impus de Corneliu Bârlădeanu, odată cu înscăunarea sa ca episcop al Hușilor. Preoții se plâng că sunt obligați să plătească tot felul de biruri și taxe, care mai de care mai piperate, iar cei care se opun sfârșesc prin a fi maziliți. Mai grav este că totul se răsfrânge asupra enoriașilor, cei pentru care preoții se transformă în perceptori de biruri la ordinul Episcopiei Hușilor.

Ultima găselniță gândită de cei din fruntea Episcopiei Hușilor este legată de obligativitatea fiecărei parohii de a achiziționa obiecte de cult la niște prețuri imense. Culmea este că aceste obiecte de cult nu sunt confecționate din metale prețioase (argint sau aur), însă prețul pe care îl cere Episcopia Hușilor este atât de mare încât tinzi să crezi contrariul.
“S-a primit ordin de la Episcopie ca fiecare parohie să achiziționeze obiecte de cult (gen sfintele vase și câte o evanghelie) în valoare totală de 15.000 de lei. Practic, ne-au fost băgate pe gât cu forța, dar prețul pe care ni-l cere este enorm. Vreau să vă spun că astfel de obiecte pot fi achiziționate cu maxim 7.000 de lei. Asta în condițiile în care vorbim de vase de cult confecționate din argint masiv și suflate cu aur. Or, acestea pe care ne obligă să le cumpărăm nici măcar nu sunt din metale prețioase. Vreau să vă spun că unele au și început să rugineasă, asta ca să vă dați seama cam de ce calitate sunt”, ne-a spus unul dintre preoți, care a dorit să-și păstreze anonimatul de teama represaliilor.
La un calcul sumar, ținând cont că în Episcopia Hușilor există 297 de parohii, suma ce ar trebui încasată este de-a dreptul fabuloasă, undeva la aproximativ 45 de miliarde de lei. Dar foamea de bani a celor din conducerea Episcopiei Hușilor, în frunte cu Presfințitul Corneliu Bârlădeanu, nu se oprește aici. Tot preoții sunt cei care ne-au povestit și alte modalități de a mai strânge bani inventate de șefii lor de la Huși.
“Ne-au obligat să cumpărăm de la ei și să vindem oamenilor din parohii câte cel puțin 100 de kilograme de lumânări, pe care noi am plătit Episcopiei câte 45 de milioane de lei vechi. Cine a îndrăznit să se opună a avut de suferit. Apoi, iarăși ne-au băgat pe gât câte patru kilograme de tămâie și patru cutii de cărbuni de narghilea, cu prețul de 750 de lei. Nu mai știu ce să mai facă să ne ceară bani, sub diverse forme și fel și fel de pretexte. Nu trece o lună fără să nu primim ordin că trebuie să mai dăm niște bani”, ne-a mărturisit un alt preot.
Bineînțeles că cei care îndrăznesc să se opună birurilor excesive impusă de Episcopia Hușilor sfârșesc prin a-și atrage mânia mai marilor. De altfel, mulți dintre preoți îl acuză pe Corneliu Bârlâdeanu că a instaurat un veritabil regim al terorii, în care cuvântul de ordine este “bani și nimic altceva”. Mai grav este că nici protopopii, cum este și cazul lui Vasile Lăiu, de la Bârlad, nu fac nimic pentru a schimba situația, ci dimpotrivă se supun fără să crâcnească numai de dragul de a fi menținuți în funcție.
“Suntem amenințați că dacă nu vom plăti aceste obiecte de cult la prețul de 15.000 de lei, vom fi mutați disciplinar în parohii din mediul rural, prin sate câte mai depărtate și mai năpăstuite. Toate acestea nu sunt decât niște dări puse pe umerii enoriașilor, iar noi preoții suntem obligați să le încasăm de la bieții oameni. Prin astfel de acțiuni ajungem să dărâmăm biserica din sufletul oamenilor și să le luăm și ultima brumă de speranță și încredere pe care o mai au în credința strămoșească. Suntem extrem de nemulțumiți și de faptul că însuși Presfințitul Corneliu este cel care a pus la cale așa ceva. Și ne tratează pe noi preoții ca pe niște oameni de nimic. Ne face tot timpul albie de porci, ne vorbește urât și ne adresează cuvinte și expresii dintre cele mai grele. A ajuns să spună unor colegi de-aii noștri, care cântau într-un cor, că «lătrați ca niște măgari!»”. Nu se poate așa ceva pentru un preot, darămite pentru o înaltă față bisericească. S-a înconjurat (Corneliu Bârlădeanu, n.r.) numai de lingăi care îi cântă în strună toată ziua și care nu fac decât să ne oblige să băgăm mâna în buzunarele și așa sărăcite ale bieților enoriași. Asta e menirea și misiunea noastră?”, ne-a mai spus un preot.
În aceste condiții, este lesne de înțeles supărarea preoților, mai ales că până la urmă, totul cade pe umerii enoriașilor. Mai trist este că situația este arhicunoscută și de către forurile superioare ale Bisericii Ortodoxe Române, însă nimeni nu ia nicio măsură. Indiferent că vorbim de Mitropolia Moldovei sau Patriarhia Română, toți închid ochii pentru că până la urmă e mai important ca “dările” să curgă cu regularitate în vistierie. Și când te gândești că acum, în vremuri de criză economică, biserica ar trebui să fie cea care să sară în ajutorul oamenilor necăjiți și nu să le bage și mai adânc mâna în buzunare.
Am dorit să aflăm și un punct de vedere al Episcopiei Hușilor, însă până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns din partea acestora.

   Comentariu saccsiv:

Sa ne amintim ca la propunerea Preasfintitului Corneliu, Episcopul Husilor:

PATRIARHUL SATANIC interzice citirea in biserici a Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare la inceput de an …

   Acesta a dovedit ca are o problema cu exorcismele inca din timpul chestiunii „Tanacu”:

CAZUL TANACU. Presa a turbat din nou la aflarea vestii ca trei maicute au fost eliberate. Unde au gresit ierarhii? IN APARAREA PREOTULUI Petru Corogeanu: parintii GHEORGHE CALCIU DUMITREASA si IUSTIN PARVU

Esti dintre cei cu o ascensiune extrem de rapida:

Din anul 1993 a studiat la Facultatea de Teologie Protestanta din cadrul Universitatii Marburg-Germania, fiind bursier al Diakonisches-Werk, EKD. Din anul 1996, a funcţionat ca asistent in cadrul aceleiasi facultăţi, la catedra de Teologie si Spiritualitate a Bisericii Ortodoxe, sub îndrumarea prof. Hans-Martin Barth.

Pe 21 noiembrie 1997 a fost tuns in monahism la Catedrala Episcopiei Husilor, a doua zi fiind hirotonit ierodiacon, iar in 23 noiembrie – ieromonah. La 25 decembrie 1997, a fost hirotonit protosinghel.

In Eparhia Huşilor a activat mai intai ca profesor de seminar si consilier cultural la Centrul Eparhial. In anul 1998 a fost numit de catre PS Ioachim Mares vicar administrativ al eparhiei si, la propunerea aceluiasi, Sfîntul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane i-a acordat rangul de arhimandrit, pe 26 iunie 1999. La 27 octombrie 1999 a fost ales arhiereu-vicar al Episcopiei Husilor, cu titlul de „Bîrlădeanu”.

Pe 18 iunie 2009 in sedinţa Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Prea Sfintitul Corneliu Birladeanu a fost ales in scaunul de episcop al Episcopiei Husilor.

Cititi va rog si:

BIRURILE Patriarhului Daniel

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 28, 2011 at 1:30 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. sol said, on septembrie 28, 2011 at 2:19 pm

    foarte dur articolul. tot respectul pentru acei care, prin curajul de a spune adevarul, denunta practicile antihristice care erodeaza din interior Biserica lui Hristos.

    Apreciază

  3. cezar said, on septembrie 28, 2011 at 2:24 pm

    e bine sa ne bagam noi in treburile astea ?..atat timp cat nu e vorba de erezie ?…

    Apreciază

    • fanu said, on septembrie 28, 2011 at 4:13 pm

      şi ce ai vrea frate să i laşi să îşi bată joc de oameni şi de acei preoţi care au vocaţie pentru preoţie şi nu o pot desăvârşi din cauza unora care NU iubesc decât banul şi afacerile??? cineva îmi spunea că Patriahul a cam acaparat totul la nivel financiar… vom ajunge să negăm şi mărturisirea Părintelui Făgeteanu când actualul Patriarh o vrut să îl asasineze… cât să mai suportăm pe ăştia???

      Apreciază

    • sol said, on septembrie 28, 2011 at 5:01 pm

      @cezar
      Scriptura e pentru toti? iar cine o sfideaza nu e eretic?
      10. Şi intrând El în Ierusalim, toată cetatea s-a cutremurat, zicând: Cine este Acesta?
      11. Iar mulţimile răspundeau: Acesta este Iisus, proorocul din Nazaretul Galileii.
      12. Şi a intrat Iisus în templu şi a alungat pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în templu şi a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor care vindeau porumbei.
      13. Şi a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!”
      (Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 21 )

      Apreciază

      • sol said, on septembrie 28, 2011 at 7:54 pm

        Am facut referire la toti cei pentru care invatatura crestina a devenit o afacere. Se stiu ei bine.

        Apreciază

      • cezar said, on septembrie 29, 2011 at 9:33 am

        @ sol : tu vezi vreo legatura intre citatul tau si articolul de mai sus ?

        Apreciază

  4. dana said, on septembrie 28, 2011 at 2:55 pm

    Nu mai locuiesc de ceva timp in judetul Vaslui, dar cunosc situatia din satul natal, aflat la cativa km de Birlad. Anul trecut preotul din sat a fost reclamat de parinti pentru ca, la orele de religie, punea mana pe fete intr/un mod nedemn de un propavaduitor al lui Hristos. Primarul si directorul scolii au reactionat imediat si i-au interzis preotului sa mai predea elevilor. Insa la Husi situatia a fost incredibila. Reprezentantii satenilor s-au lovit de un zid. Nu au fost crezuti cand au povestit faptele, dimpotriva, au fost acuzati oamenii ca nu stiu sa isi educe copiii.
    Cand a fost vorba de banii pe care preotul ii cere nejustificat, reactia a fost aproape vehementa: oamenii trebuie sa plateasca atat cat li se cere. preotul a capatat curaj si sustinere.
    Ultima veste din sat a fost naucitoare: preotul mergea prin sat si le cerea oamenilor … TAXA DE ORTODOXIE! cate 5 lei de familie. Anul trecut le cerea oamenilor CNP ul si datele de pe buletin, spunandu-le ca se face recensamantul ortodocsilor. Din ce stiu eu, in ultimul an, multe familii nu mai frecventeaza biserica din parohie, cei care au masini merg in satele apropiate, pentru a asista macar la slujba de duminica.
    Ingrijorator este ca, in aceste conditii, se dezvolta tot mai mult sectele religioase, care profita de orice prilej – ex. moartea unui satean membru al sectei – pentru a veni in sat cu microfoane si a face adevarate spectacole, in fata carora oamenii, multi saraci cu duhul, raman cu gurile cascate.
    Va rog sa ma credeti, situatia este reala. Mai cititi si un material naucitor despre Parintele Mina Dobzeu (cel care l-a crestinat in inchisoare pe Nicolae Steinhard), care astazi este foarte bolnav, la Husi: http://apologeticum.wordpress.com/2009/09/15/dictatura-in-episcopia-husilor-parintele-mina-dobzeu-tinut-sub-sechestru/

    Apreciază

  5. Laurentiu said, on septembrie 28, 2011 at 3:39 pm

    Incredibil! Magician decapitat în public pentru practicarea „magiei negre” (VIDEO)

    http://www.jurnalul.ro/stiri/externe/incredibil-magician-decapitat-in-public-pentru-practicarea-magiei-negre-video-591901.html

    Apreciază

  6. alexandra said, on septembrie 28, 2011 at 5:46 pm

    Fratilor, chiar de ar fi adevarata o asemenea urgie, nu imprastiati asemenea lucruri intre crestini. Veti face o mare bucurie ateilor care isi vor gasi indreptatiri sa fie atei, numai ei scriu asemenea critici in blogosfera lor. Nu dati apa la moara hulitorilor care au impresia ca aratand cu degetul greseli adevarate sau inchipuite, vor fi mai mari in Imparatia cerurilor. Este o mare capcana asta. O sa ajungem in ritmul asta sa criticam pe oricine. Presa manipuleaza multe.

    Apreciază

  7. . said, on septembrie 28, 2011 at 5:56 pm

    ma gandesc ca ar fi bine ca fiecare Biserica din episcopie, care doreste sa scape de biruri, ar putea-o face
    cam in felul urmator – ar convoca consiliul si comitetul parohial, , ar supune discutiei publice toate aspectele ridicate in material , ar lua o decizie care sa fie adusa la cunostinta mai marilor
    pana la urma, parohia prin consiliu si comitet este legislativul, iar preotul este executivul
    deci, cel care decide este consiliul si comitetul parohiei, iar preotul se supune acestor hotarari.
    Trebuie doar putin curaj si nimic mai mult ! Totul vine de Sus. Exista Biserici in tara care au luat atitudine fata de anumite probleme, si au spus-o in gura mare !

    n-are importanta

    Apreciază

  8. Aurora said, on septembrie 28, 2011 at 6:14 pm

    Probabil majoritatea clericilor care au avut o ascensiune fulminanta sunt slugile ocultei. Sunt hrapareti si fara rusine. N-au frica de Dumnezeu. Au devenit un fel de ciocoi, fanarioti, capuse. O astfel de atitudine necrestineasca din partea lor va atrage mania lui Dumnezeu. Sa ne rugam sa nu cadem si noi !

    Apreciază

  9. nu said, on septembrie 28, 2011 at 6:39 pm

    pai astia cred ca ne cam forteaza sa ne facem „parabolani”, sa ne strangem asa cateva sute la episcopie, si sa-i ardem „prea sfintitului” cateva lopeti pe spinare, cat o fi el de prea sfintit…Dumnezeu sa ma ierte, dar marii nostri parinti pleaca si ramanem numai cu tradatori…

    dar si daca noi credinciosii nu am mai da nici un ban, ia sa vad ce ar mai face…sa mute preotii, n-au decat, ca nu ar primi nici unul…mai marii astia care si-au tradat de mult misiunea sfanta (si care pe deasupra sunt toti calugari!, deci si la ei e valabil votul saraciei) merita toti numai lopeti pe spate si batuti cu biciul in palatele lor episcopale, pana le vine mintea la cap!

    Apreciază

  10. Eugen said, on octombrie 4, 2011 at 11:04 am

    nu va ambalati pe tema Husilor… situatia este generalizata…
    stiti ca preotii trebuie sa vanda nu-stiu-cate numere din tot felul de ziare si carti
    evident nedorite de nimeni… stiti care este miza ? salariul lor !
    daca nu aduc banii pe carti si reviste nu-si primesc salariul !!!
    si mai nou daca nu contribuie cu donatii pt catedrala mantuirii neamului nu-si iau leafa…
    poate ca o actiune comuna a comitetelor parohiale ar fi solutie, dar de unde unitatea asta ?
    ca toti sunt dezbinati si parca lupta unul impotriva celuilalt…

    Apreciază

  11. ionel said, on noiembrie 14, 2011 at 2:55 pm

    Asta cu adus bani pentru catedrala mantuirii neamului am auzit si eu de la preoti, SI MAI NOU LA MANASTIREA BOGDANA CAND IESE CU SFINTELE DARURI POMENESTE SI PE CEI CARE AU DONAT PENTRU CADEDRALA MANTUIRII…..NU STIU DACA O FI BINE SAU NU DAR CRED CA ESTE O MANIPULARE PENTRU CREDINCIOSI SI CREDETI-MA CA VIN MULTI LA SLUJBA DUMINICA.

    Apreciază

  12. miki said, on august 9, 2012 at 8:31 pm

    ,sunt un om f f bolnav cu multe boli f incurabile cum ar fi.. infarct miocardic antero-septal suferit de 2 ori, si tot de 2 ori am suferit accidente vasculare din trunchiul cerebral,, partial sunt paralizat,, zic asta ca am ajuns sa mai pot merge un pic adica merg cam 20-30m apoi fac o pauza si tot asa. am diabet f complicat eu imi fac singur injectii cu insulina de 4 ori pe zi, numai eu si cu bunul dumnezeu stiu de chinul meu zi de zi, duc lipsa de medicamente si alimente, stiu ca voi muri in curand ptr ca asa-s bolile astea, dar cred-ca voi muri flamand tare greu mai este cand nu ai de mancare, de aceea fac apel pe aceasta cale catre toti oamenii credinciosi si care il iubeste pe bunul dumnezeu, sa ma ajute si pe mine, cu putin din putinul lor ptr ca dumnezeu ii va rasplati inzecit pe fiecare, va rog din suflet sa ma iertati daca deranjez si vas ruga sa nu ma judecati voi lasatil pe dumnezeu sa judece pe fiecare ptr faptele bune sau rele,. eu nu pot efectua nici o activitate. .ma aflu in spania unde urmeaza sa fiu supus unei inerventii chirurgicale la creer unde am 2 cheaguri de sange, am cont la banca.. CAIXA in spania are nr. ES6321002701100110648088/CAIXESBBXXX. .. pe nume mihai feraru.. va rog nu ma lasati ajutati-ma tel 0034642624824 Doamne ajuta A-R

    Apreciază

  13. […] Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfan… […]

    Apreciază

  14. valentin said, on aprilie 20, 2015 at 3:05 pm

    Din acest caz se văd multe…
    Cine e cu Hristos și cine e cu Iuda…

    Apreciază

  15. […] Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfan… […]

    Apreciază

  16. […] Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfan… […]

    Apreciază

  17. […] Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfan… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.