SACCSIV – blog ortodox

STIRILE ZILEI (29.08.2013): Noutati Siria. Episcopia Husilor ancheteaza un preot pentru ca a organizat un miting anti Chevron. Ziua Independentei Moldovei, motiv de bucurie sau de intristare pentru romani?

Posted in Chevron, Siria, STIRI by saccsiv on august 29, 2013

Ziua Veche: Atacul chimic din Siria. Obama evocǎ doar o loviturǎ de avertisment 
Barack Obama a afirmat miercuri, 28 august, că nu a luat încă o decizie privind reacţia americană faţă de folosirea de arme chimice în Siria, dar a evocat o “lovitură de avertisment”. Atacul chimic din Siria. (…)

Ziua Veche: Operaţiune militară în Siria. Cele mai probabile ţinte 
Armata de Eliberare din Siria a organizat o reuniune la Istanbul pentru a discuta despre utilizarea armelor chimice şi pentru a evalua posibila operaţiune militară împotriva regimului Assad.

Ziua Veche: Atacul chimic: Serviciile secrete SUA au ascultat conversațiile armatei siriene 
Serviciile secrete americane de informaţii au ascultat conversaţii ale armatei siriene privind atacul cu arme chimice. (…)

Ziua Veche: Nave ale Rusiei în Siria. Arabia Saudită a vrut să vândă Europa lui Putin 

Ziare com: Ponta: Romania va trebui sa recunoasca Kosovo. In Siria este un regim ilegitim si criminal

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Articolul zilei (28.08.2013): Scrisoarea unei femei din Siria pentru Antena 3. „Ce o sa se aleaga de noi?”. Drama inca unui popor ce va fi „ajutat” de statele democrate …

Ziua Veche: Principalele intervenţii militare iniţiate de occidentali fără mandat ONU 
Ţări occidentale, conduse de obicei de NATO, dar şi intervenţii unilaterale în urma cărora ONU crează, eventual, forţe de interpunere sau de menţinere a păcii, au efectuat de dată recentă o serie de intervenţii militare fără mandat ONU sau al căror mandat a fost contestat. (…)

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

VIDEO: Statele Unite, Marea Britanie si Israelul au folosit arme chimice in ultimii 10 ani dar condamna Siria si vor invazie. Oare Siria chiar e vinovata sau se aplica schema cu rachetele lui Sadam Hussein ce n-au fost de fapt vreodata gasite?

Gandul: Preot anchetat de Episcopia Huşilor pentru organizarea unui miting în numele Bisericii

Episcopia Huşilor a anunţat declanşarea unei anchete în cazul preotului paroh din localitatea vasluiană Gara Banca, Iulian Ghimuş, după ce acesta a publicat afişe prin care invită populaţia, în numele Bisericii, la un marş şi la un miting de protest faţă de exploatarea gazelor de şist, în comuna unde slujeşte.

[…]

„Nu am ştiut de această acţiune, însă vom analiza situaţia să vedem despre ce este vorba. Aşa după cum am precizat şi cu alte ocazii, orice preot poate participa la acţiunile pro sau contra exploatării gazelor de şist, însă doar ca persoane fizice şi după cum le dictează propria conştiinţă, însă fără a implica în niciun fel Biserica Ortodoxă Română şi fără a uza de calitatea oficială din cadrul Bisericii. Episcopia Huşilor nu a organizat şi nici nu va organiza vreo acţiune în acest sens, iar cei implicaţi în aceste activităţi nu au voie să folosească în mod iresponsabil Biserica în aceste dezbateri”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, Marin Tudorică.

Foto: Protestul de la Banca va avea loc într-o parcare!

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Episcopul Corneliu Barladeanu – Episcopia Husilor – (cel cu initiativa impotriva Molitfelor Sfantului Vasile cel Mare) pune niste biruri uriase preotilor

Realitatea: Guvernul A APROBAT proiectul privind exploatarea la Roşia Montană şi îl trimite Parlamentului

Ziua Veche: 27 august, Ziua Independenţei R Moldova faţă de URSS VIDEO 
Republica Moldova marchează pe 27 august 22 de ani de la proclamarea independenţei faţă de URSS. Actualii conducători au uitat că în DECLRAŢIE se spune clar că locuitorii sunt români şi vorbesc limba română. (…)

   Comentariu saccsiv:

   Cititi va rog si:

Ziua Independentei Moldovei, motiv de bucurie sau de intristare pentru romani?

RTV: CAZ ŞOCANT: Copil de şase ani lăsat fără ochi de către traficanţii de organe

Un copil chinez în vârstă de şase ani a fost drogat şi supus unei operaţii de excizie a ambilor globi oculari pentru un presupus trafic de organe, a anunţat marţi presa chineză, un act barbar care a provocat un şoc pe reţelele de socializare, relatează AFP, potrivit Mediafax.

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. John of Pelasgia said, on august 29, 2013 at 11:32 pm

    Femeie gravida din Franta A PIERDUT SARCINA dupa ce a fost atacata timp de 2 saptamani cu pietre de imigranti non-albi.
    Politia nu a intervenit de frica imigrantilor.
    Ce a ajuns poporul francez. Sclav in propria tara. Imigrantii traiesc din banii lor. Imigrantii fac copii cati vor, imigrantii omoara pe cine vor si mai nou BEBELUSII FRANCEZI NU MAI AU VOIE NICI SA VADA LUMINA ZILEI VII!

    Apreciază

  2. marian said, on august 30, 2013 at 12:03 am

    Coincidente, sau, mai bine zis, planning, observam ca:
    1. america va avea un weekend prelungit cu o zi, deoarece, luni pe 2 Septembrie 2013, in america, nu se lucreaza. Cand nu se lucreza, nu se gasesc nici cheile de la birouri si nici ofiterul de serviciu nu stie ce sa spuna, oricare ar fi miza.
    2. congresul american, cica, ar fi in… vacanta!?!?! Ticalosii de proportii COSMICE s-au produs pe fondul plecarii in vacante. Votarea rezervei federale in 1913 pe 22 Decambrie…
    3. sunt unii care, in gluma sau, nu tocmai, pun intrebari despre locurile unde ar putea fi gasiti congresmenii americani, -evident, nu pentru a fi impuscati in cap pentru ce au facut omenirii, ci, asa, ca sa stim si noi daca nu cumva au coborat in bunkerele lor de mii de miliarde de dolari scosi din hartie taiata la ghilotina, cu care au platit petrolul REAL al concernelor satanicului, blestemat vest-.
    4. jidanimea din israel (Palestina!), face ce stie mai bine: SE VAITA CA NU CUMVA SA RAMANA FARA MASCA DE GAZE.
    5. daca inca nu ne-am ingrozit de-a binelea, ni se sopteste pe site-uri, ca, in america, aceasta mama a desfranatelor, se va face un exercitiu la nivel de continent: stingerea luminii in 3 tari: canada, sua, Mexic. Ce nenorocire or mai pune la cale, o sa aflam, de va mai fi cazul.
    6. sirienii, bietii de ei sunt speriati si incearca sa braveze situatia asa cum poate fiecare mai bine pentru sine si pentru pamantul natal. Damascul traieste, pulseaza de viata cu zgomotele, luminile, aromele si inca ceva: un tineret care nu se da batut, care spune americanului de la cnn ca, ei cred in Dumnezeu!
    Bravo Siria!
    Dumnezeu sa ii apere!
    Iar noua, sa ne cada mana din umar daca om trage vreun glont impotriva acestui popor!

    Apreciază

  3. daniel said, on august 30, 2013 at 12:08 am

    off topic:
    Blogul http://antimasonic.blogspot.ro a fost desfiinta, am incercat sa intru sa citesc linkul de mai jos si nu mai e disponibil
    http://antimasonic.blogspot.ro/2009/10/dezvoltarea-masoneriei-in-romania.html

    Apreciază

  4. Maria said, on august 30, 2013 at 12:11 am

    Episcopul Husilor nu slujeste lui Dumnezeu , ci Sistemului antihristic , e lesne de inteles , cate nelegiuiri va mai face , pt ca are spete la Bucuresti , la Patriarhie .

    Apreciază

    • valentindorneanu said, on august 30, 2013 at 4:16 am

      stiu cazuri concrete in care ia de la manastirea bujoreni miliarde, acolo unde sunt pusi oameni din turma lui Ilie ca sa pacaleasca pe credinciosi si sa nu se mai duca la slujbele din bisericile Barladene. e o totala nebunie ce se petrece in Episcopia Husilor

      Apreciază

    • valentindorneanu said, on august 30, 2013 at 4:19 am

      preotii din barlad stau cu frica in san de cand e episcop corneliu care ia biruri enorme pt sfintiri si baga pe gat niste produse prea scumpe si mai multe decat decat e necesar ptr a scoate bani din parohiile supuse.
      pt asta si-a pus si oamenii lui in posturi cheie dand afara vechi si indragiti preoti.

      si-a batut joc si de parintele Mina Dobzeu, martir in inchisorile comuniste . E UN MASON INDRACIT

      Apreciază

  5. valentindorneanu said, on august 30, 2013 at 4:19 am

    Doamne AJuta! NU SE MAI POATE CU TOTI HOTII SI LASII ASTIA !

    Apreciază

    • dariana33dari said, on august 30, 2013 at 1:13 pm

      asa am zis si eu ca nu se mai poate asa. Dumnezeu mi-a aratat ca se poate si mai rau pentru ca hotii s-au transformat in criminali la propriu.
      cat despre lasitate ma rog sa-mi ajute Dumnezeu sa nu fiu lasa pana la capat cu orice pret si orice risc si ma rog sa imi ajute sa umblu numai in caile Lui sa-mi alunge gandurile viclene si urate pe care de multe ori le am si sa nu actionez dupa ele si sa ma povatuiasca numai spre adevar si dreptate sa gasesc calea cea mai buna fara minciuna si viclenii. ma mai rog sa-mi ajute sa-mi pot purta crucea proprie si sa ma scape de crucea pusa de altii ca sa pot si eu la randul meu ajuta pe altii. daca-mi va lua crucea pusa mie de altii atunci va lua instantaneu crucea si de pe umerii altora care cred ca nici nu sunt constienti ca poarta o cruce.
      nu va dati seama ce periculosi sunt. nu cred ca realizati ce uniti si fara nici un fel de scrupule sunt. incalca orice fel de regula si sunt dispusi la orice fel de crime.

      Apreciază

  6. Mihai said, on august 30, 2013 at 9:55 am

    Exemplu pentru preoti. Multi se retrag in rugaciune si se resemneaza dar eu cred ca in zilele astea Dumnezeu are nevoie de „soldati” si nu de capete plecate si tacute, chiar smerite fiind. Nu uitati o maxima celebra: „ca raul sa castige e suficient ca oamenii buni sa stea si sa nu faca nimic”

    http://atreiaforta.wordpress.com/2013/08/30/la-brlad-protopopul-vasile-laiu-face-chemarea-la-oaste-e-pregatit-pentru-o-batalie-lunga-ct-n-rosii-montane/

    si tot de pe aceeasi pagina, merita citit:

    http://atreiaforta.wordpress.com/2013/08/20/ovidiu-hurduzeu-romnia-si-modelul-extractiv/

    Apreciază

  7. emanuel1979 said, on august 30, 2013 at 10:40 am

    Offtopic
    faceti urmatorul experiment : deschideti google, si scrieti sus in bara de adresa ( link ), Illuminati dar invers, adica ” itanimulli „, urmat de ” .com „. Deci scrieti itanimulli.com, si dati enter. Veti intra pe siteul NSA !!!
    Interesant, ce treaba are NSA cu Illuminati ? Intrebare retorica … Daca pana si internetul care e creat de ei, ne spune ca e acelasi lucru NSA si Illuminati, ce sa mai zicem ?

    Apreciază

    • Cosmin said, on august 30, 2013 at 12:54 pm

      E o redirectionare. Cineva explicase aici pe blog cum e facuta… asta nu inseamana ca NSA nu e subordonata asa zis iluminatilor 😉

      Apreciază

  8. Mălin said, on august 30, 2013 at 11:29 am

    Parlamentul britanic a RESPINS o intervenţie militară în Siria. Obama va decide conform intereselor americane. Şeful Pentagonului: SUA caută în continuare o coaliţie internaţională:
    http://www.mediafax.ro/externe/parlamentul-britanic-a-respins-o-interventie-militara-in-siria-obama-va-decide-conform-intereselor-americane-seful-pentagonului-sua-cauta-in-continuare-o-coalitie-internationala-11281033

    Casa Albă: Obama îşi rezervă dreptul să acţioneze singur pentru a pedepsi Damascul:
    http://www.mediafax.ro/externe/casa-alba-obama-isi-rezerva-dreptul-sa-actioneze-singur-pentru-a-pedepsi-damascul-11281161

    Apreciază

  9. danutza said, on august 30, 2013 at 12:53 pm

    http://mucenicul.wordpress.com/2010/04/27/damascul-nu-va-mai-fi-oras-o-profetie-biblica/

    Isaia 17, un oracol cu privire la Damasc, pare a fi o astfel de profetie. Exista indicii care il leaga de Iezechiel 38-39, profetia razboiului Gog/Magog, un atac multinational impotriva Israelului.
    Proorocie împotriva Damascului: “Damascul este scos din numărul cetăţilor şi a rămas o grămadă de ruine. Cetăţile Aroerului sunt pustiite pentru vecie; ele sunt bune de păscut turmele, care se culcă acolo şi nimeni nu le goneşte.” Isaia 17:1-2
    Oraşul Aroer se afla pe malul nordic al râului Arnon, cu vedere la defileul adanc prin care râul se varsă în Marea Moartă, cincisprezece mile spre vest, in prezent in Iordania.

    ” Nici cetate întărită pentru Efraim şi nici împărăţie la Damasc. Tot aşa va fi cu rămăşiţa Siriei şi cu mărirea ei, precum a fost cu fiii lui Israel, zice Domnul Savaot.” Isaia 17:3

    Apreciază

  10. Sluga netrebnica said, on august 30, 2013 at 2:17 pm

    Erezia isi face tot mai mult loc in Biserica noastra Ortodoxa. Pentru aceasta se intampla din ce in ce mai multe atitudini necrestinesti, in special la nivelul ierarhilor.

    Biserica lui Hristos tocmai din pacatosi este formata. Dar nu din pacatosi eretici. Ci din pacatosi dreptcredinciosi, care isi vad si incearca sa-si vindece propriile pacate prin prisma drepteicredinte si nu prin prisma ereziilor.

    Din ce in ce mai des este folosita pilda Mantuitorului care a stat de vorba cu femeia pacatoasa. Dar aceasta pilda este folosita intr-un mod manipulatoriu atunci cand este vorba de erezie.
    Aceasta pilda nu are nici-o legatura cu invatatura despre atitudinea fata de oamenii cazuti in erezie.

    Pentru ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos nu a stat de vorba cu o eretica spunandu-i ca si falsa ei credinta este buna si ca are si ea Harul si ca El si cu ereticii sunt biserici surori, savarsind impreuna slujbe.

    Ci aceasta pilda are rostul de a ne arata ca orice pacatos care vine la dreapta credinta va fi mantuit si ca sa nu-i judecam noi pe pacatosi, caci suntem la fel ca si ei sau poate chiar mai rau.

    Dar cand a venit vorba de erezie, acelasi Iisus Hristos Dumnezeul nostru ne-a spus sa fugim, sa ne despartim de eretici caci nu ii putem indrepta noi, ci din contra, vom cadea si noi in erezia lor.( “putin aluat dospeste toata framantatura”)

    Si acest lucru l-a spus acelasi Dumnezeu care a stat de vorba cu femeia pacatoasa, l-au spus toti Sfintii Parinti si il spun toti clericii dreptcredinciosi din zilele noastre.

    Nu ne spune sa-i prigonim pe eretici, nu ne spune sa aruncam cu pietre in ei, nu ne spune sa ii judecam noi. Ne spune foarte clar sa ne despartim de ei. Atat. Restul sa lasam in grija lui Dumnezeu.

    Datoria noastra de crestini ortodocsi este sa urmam invataturile Dumnezeului nostru Iisus Hristos si ale Sfintilor sai. Asta nu inseamna ca judecam noi, ci inseamna ca facem voia lui Dumnezeu, voie care ar trebui sa fie si duhul Bisericii.

    De ce ne ascundem dupa falsa smerenie si dupa falsa nejudecare a aproapelui? Din cauza imputinarii credintei.

    Si din cauza imputinarii credintei dam la spate invatatura Dumnezeului nostru, dam la spate invataturile Apostolilor si dam la spate invataturile Sfintilor Parinti ai Bisericii Ortodoxe, punand in fata noastra innoirea, modernizarea, schimbarea lumii …

    Din cauza imputinarii credintei nu mai putem sa spunem raului rau, ci “modernizandu-ne”, am ajuns sa spunem ca raul este un fel de “bine mai mic”.

    Apreciază

  11. crestinul ortodox said, on august 30, 2013 at 2:43 pm

    „…Episcopia Huşilor nu a organizat şi nici nu va organiza vreo acţiune în acest sens, iar cei implicaţi în aceste activităţi nu au voie să folosească în mod iresponsabil Biserica în aceste dezbateri”, a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Episcopiei Huşilor, Marin Tudorică. ”
    sa intelegem ca asa numita „BISERICA ” nu este alaturi de poporul cel furat , jetmanit si acuma pus la zid prin actiunea celor ce ne guverneaza papusi in mainile fiarei
    ca voia acestora este ca chevron sa sape pamintul pentru a se lua totul din ce are acest pamint si ce este pe acest pamint ;
    insa este si blestemul pamintului care va fi raspunsul pentru nesimtirea impietrita a celor ce stau pe acest pamint asemeni si voia lupilor in chiei de oaie ca vor doar a duce turma la pierzare …
    lasati chevronul sa foreze ca apoi are sa se foreze si cutremure peste noi de nu o sa stim unde mai avem salvare si scapare …iar casele de locuit sau blocuri …vor fi doar sicrie adica mormane de moloz una cu pamintul

    Apreciază

  12. cristina said, on august 30, 2013 at 11:22 pm

    Siria,inca o victima nevinovata ,cazuta sub sabia Ocultei Mondiale.Siria,o tara frumoasa.cu aer oriental,cu sukurile in care mirodeniile si curmalele te imbata cu miresmele lor.Siria ,o tara cu oameni pasnici care traiesc linistiti din mestesugurile pe care le-au mostenit din tata in fiu,din comertul infloritor ,diin fructele parfumate ale smochinilor si curmalelor.Au fost ucise femei cu copiii in brate,barbati care si-au aparat familiile de trupele de mercenari i asasini platiti de Oculta Mondiala sa ingenuncheze aceasta tara mareata cu o istorie de mii de ani.Nu Bashar al Assad a ordonat uciderea sirienilor,este o manipulare a populatiei,pt a se revolta impotriva presedintelui lor si pt al inlatura de la putere.Noi romanii,cunoastem acest scenariu ,pt ca si noi am fost mintiti si manipulati pt al ucide pe Ceausescu si acum ,tara noastra nu ne mai apartine,pt ca este vanduta strainilor si noi am ajuns sclavi,saraci,umiliti,discriminati si urati de occidentali,pt ca poporul roman este un popor format din oameni destepti,cu radacini bine infipte in acest pamant sfant ,care se numeste Romania,dar care de fat este DACIA..leaganul civilizatiei.Sunt alaturi de poporul sirian si regret moartea oamenilor nevinovati,care au cazut victime si au platit cu viata pt faptul ca unii nu se mai satura de bani si de putere.

    Apreciază

  13. aniush said, on septembrie 2, 2013 at 8:00 am

    Sluga netrebnica,
    Cei mai multi nu inteleg ca trebuie sa ne intoarcem la vechile cai si ca tehnologia asta e moarte curata.
    Eu nu pot sa spun ca sunt asa plina de har si inteleapta si sa consider ca le stiu pe toate atat de bine. Sunt oameni mult mai intelepti decat mine si chiar de acesti oameni avem toti nevoie, desi marii duhovnici pe care i-am avut nu mai sunt printre noi, au plecat la Domnul (caci la duhovnici ma refer). Avem nevoie de ei asa cum avem nevoie de aerul pe care il respiram. Din pacate foarte greu gasesti acuma, dar speranta nu moare niciodata. Putem cere si ajutorul celor plecati, chemandu-i in rugaciune, caci ei au devenit Sfinti. Repet, avem foarte mare nevoie.
    Dumnezeu sa ne ajute!

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.