SACCSIV – blog ortodox

“SFINTI” CATOLICI LA TRINITAS … E clar oare incotro se indreapta lucrurile?

Posted in Trinitas by saccsiv on septembrie 15, 2011

Iata ca cititorii au raspuns afirmativ la intrebarea:

La Trinitas, din Troparul Sfintei Cruci s-a scos cuvantul “crestini”?

Dar tot la acel articol, fratii ne mai instiinteaza ca la Trinitas, la rubrica despre Sfintii pomeniti in acea zi (calendarul zilei), au inceput sa fie enumerati si „sfintii” care se pomenesc la romano-catolici …

Iar de la sora danutza aflam ca „si in emisiunea Lumina lui Hristos de la TV Neptun cta sunt enumerati “sfintii” papistasi…

Dar, cum nu ne miram de Trinitas, nu ne miram nici de emisiunea cu pricina:

Cum se leaga ele lucrurile … Preot ANGHEL DINCU („Lumina lui Hristos”, TV Neptun): EXTRATERESTRII EXISTA

12 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 15, 2011 at 2:11 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. peter said, on septembrie 15, 2011 at 4:51 pm

    chiar sunt sfinti,sau sunt sfinti facuti la comdanda?

    Apreciază

  3. Lucian said, on septembrie 15, 2011 at 5:24 pm

    Ma gandeam eu ca e ceva suspicios cu Trinitasul de cand am aflat de el , adica avem de atatia ani atatea programe Tv care ne-au umplut capu si inima cu pacate si nici unul ortodox nu a fost pana acu ceva vreme de cand a iesit la lumina ecumenismul si uite asa o sa insele multa lume acesti ‘lupi imbracati in costume de oi.’ La fel am auzit multe lucruri gresite pe radio-uri ortodoxe (gen teoria evolutiei si altele) ! Nu e bine!

    Apreciază

  4. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 15, 2011 at 7:08 pm

    Tv Neptun pare cea mai ecumenista televizune din tara.

    Apreciază

    • danutza said, on septembrie 15, 2011 at 8:26 pm

      nu-i ecumenista. de fapt, tvn care apartine lui mazare, nu are prea multe in comun cu religia.
      dar preotul care prezinta emisiunea e un preot slab pregatit din punct de vedere teologic. e un preot dintr-o parohie de tara, care nu prea e interesat de ceea ce se intampla in jur.
      e cam political corect, ca sa zic asa. nu vrea sa supere pe nimeni, nu pune punctul pe i, chiar cand ataca sectantii ortodoxia. are un soi de politete prost inteleasa.
      in plus, e pro cip si pro masonerie.am renuntat sa ma mai uit la emisiunile lui, ca ma maniez si fac pacat. am fost fericita cand am vazut in grila de program o emisiune religioasa, dar mai mult sminteste.

      Apreciază

  5. Popescu ion said, on septembrie 15, 2011 at 8:50 pm

    Sfintii „papistasi” Anton si Tereza nu sunt sfinti? Nici sfantul Francisc?

    Apreciază

  6. Raluca said, on septembrie 15, 2011 at 11:42 pm

    Radio Renasterea a facut toata vara reclama „pelerinajului” pt tineri la Taize.

    Apreciază

  7. STOP RFID 666 said, on septembrie 18, 2011 at 7:48 am

    ,,SFINTI” CATOLICI PROMOVATI IN ZIARUL LUMINA-3 septembrie 2011

    PE CAND PROMOVAREA ,,SFINTILOR” PROTESTANTI

    EUROPA CRESTINA-O MINUNE I-A SCHIMBAT CURSUL VIETII

    Era noaptea de 27 septembrie 1511, în timpul războiului dintre Republica Veneţia şi Statele Ligii Cambrai (alianţă încheiată în 1508 între mai multe puteri împotriva Republicii Veneţia, pe atunci puternică prin flotă, comerţ, finanţe şi cultură). Ieronim Emiliani (Miani), un tânăr expert în arme, a fost luat prizonier şi închis în subsolurile fortăreţei din Castelnuovo, de lângă Trevisio. Cu cătuşe la mâini şi cu picioarele în obezi, meditează la vremelnicia acestei vieţi. A început să se roage. S-a adresat Fecioarei Maria, promiţându-i că-şi va schimba viaţa. După o lună, prin mijlocirea Maicii Domnului este eliberat neaşteptat din lanţurile închisorii. Acest eveniment minunat a modificat cursul vieţii lui Ieronim şi a marcat începutul unei experienţe de viaţă călugărească foarte însemnată pentru istoria Bisericii.

    Se vor împlini 500 de ani de la minunata eliberare din închisoare a Sfântului Ieronim Emiliani. Ordinul călugăresc fondat de el, Clericii Regulari Somaschi, a proclamat un an jubiliar. Celebrările se vor deschide la Veneţia la 25 septembrie, prin Liturghia oficiată în Basilica „Sfântul Marcu”, şi se vor prelungi până la 30 septembrie 2012 printr-o serie de întâlniri pe teme istorice şi evenimente dedicate figurii sfântului.

    Despre prima parte a vieţii lui nu se cunosc prea multe. Se ştie că s-a născut la Veneţia, în anul 1486, într-o familie nobilă. A mai avut trei fraţi. La 10 ani rămâne orfan de tată. Este îndrumat spre cariera militară.

    După eliberarea din închisoare, în anul 1518 a simţit chemarea de a se ocupa de slujirea săracilor, bolnavilor, tinerilor abandonaţi şi a femeilor decăzute care tânjeau după întoarcere. „Orice om este fratele meu”, a fost deviza sa.

    În anul 1528, deoarece o foamete îngrozitoare chinuia întreaga peninsulă, urmând imediat ciuma, a vândut tot ceea ce avea, inclusiv mobilierul din casă, şi s-a dedicat asistenţei celor loviţi de ciumă. Morţii trebuiau înmormântaţi, iar el făcea aceasta în fiecare noapte. A contractat ciuma, dar s-a vindecat. Trebuia ca cineva să se gândească şi la supravieţuitori, mai ales la copiii care-şi pierduseră părinţii şi la femeile pe care mizeria le-a dus la prostituţie. Verona, Brescia, Como şi Bergamo au fost câmpul acţiunii sale binefăcătoare.

    Pentru a-i ajuta pe copiii săraci şi abandonaţi, care străbăteau străzile în căutare de hrană, a fondat orfelinatul „Sfântul Vasile”, în care sfântul s-a implicat nu numai să-i hrănească, ci, de asemenea, să le dea educaţie religioasă şi să-i înveţe o meserie.

    Îi adună pe colaboratorii său cei mai fideli pentru prima dată la Merone şi fondează Compania Slujitorii Săracilor lui Cristos. Doi ani mai târziu, în 1532, într-o mică localitate de lângă Bergamo, la Somasca, s-a întâlnit din nou pentru a structura opera începută. Numită acum Societatea Clericilor Regulari, îşi va lua numele de Părinţi Somaschi, după localitatea în care opera s-a cristalizat. Membrii ei vor duce mai departe marele proiect al fondatorului: înfiinţarea de şcoli gratuite deschise tuturor şi în care era adoptată revoluţionara „metodă dialogată”, pe bază de întrebări şi răspunsuri. În sistemul său pedagogic, Ieronim nu separă formarea creştină de cea umană: urmarea Evangheliei trebuie să deschidă în acelaşi timp porţile cerului şi cele ale lumii.

    În timp ce îngrijea bolnavii de ciumă la Somasca, lovit de aceeaşi boală, s-a despărţit pentru un timp de cei pe care îi iubea: săracii şi bolnavii. Era 8 februarie 1537. Într-un testament făcut înainte de a muri sintetizează experienţa sa spirituală şi un itinerar de viaţă creştină: „Urmaţi drumul Crucifixului. Nu iubiţi lumea. Iubiţi-vă unii pe alţii. Slujiţi-i pe săraci”.

    A fost canonizat în anul 1767, fiind amintit de calendarul roman la 8 februarie. În anul 1928 a fost proclamat patron al orfanilor şi al tineretului abandonat. Este protector al oraşelor Trevisio şi Veneţia.

    Într-un mesaj adresat cu ocazia anului jubiliar părintelui Franco Moscone, actualul superior general al Clericilor Regulari Somaschi, Papa Benedict al XVI-lea a scris: „Creşterea noilor generaţii este necesar să fie alimentată nu doar cu noţiuni culturale şi tehnice, ci mai ales de iubirea care învinge orice individualism şi egoism… Exemplul luminos al Sfântului Ieronim Emiliani ajută la a pune la inimă orice sărăcie a tineretului nostru, morală, fizică, existenţială, şi înainte de toate sărăcia de iubire, care este rădăcina oricărei serioase probleme umane”.

    comentariul meu

    ,,Orice om este fratele meu”-pentru ecumenisti aceasta vorba a ,,sfantului” este ca o mina de aur

    ,,Fondeaza Compania Slujitorii Săracilor lui Cristos”-de ce Cristos si nu Hristos?

    ,,Infiinţarea de şcoli gratuite deschise tuturor şi în care era adoptată revoluţionara „metodă dialogată” pe baza de intrebari si raspunsuri – o fi vorba de celebrele scoli valdorf? -evident ca glumesc

    În sistemul său pedagogic, Ieronim nu separă formarea creştină de cea umană: urmarea Evangheliei trebuie să deschidă în acelaşi timp porţile cerului şi cele ale lumii-Evanghelia trebuie sa deschida si portile lumii-mare ,,sfant”, mare caracter – si cum ramane cu ,,nu iubiti lumea si tot ce este in lume”?-asta e pentru cei cu vibratii joase cum spun new-agerii.

    Într-un testament făcut înainte de a muri sintetizează experienţa sa spirituală şi un itinerar de viaţă creştină: „Urmaţi drumul Crucifixului” -de ce crucifixului si nu crucii?

    Apreciază

  8. […] “SFINTI” CATOLICI LA TRINITAS … E clar oare incotro se indreapta lucrurile? […]

    Apreciază

  9. […] “SFINTI” CATOLICI LA TRINITAS … E clar oare incotro se indreapta lucrurile? […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.