SACCSIV – blog ortodox

Atac turbat anti crestin in mass-media. EVZ cica prezinta „CE BOLI RISTI CAND PUPI ICOANE” sau cand la Sfanta Impartasanie se foloseste aceeasi lingurita

Posted in ICOANE, Sfanta Impartasanie by saccsiv on septembrie 14, 2011

Citez din articolul Ce boli rişti când pupi icoane:

Anumite hepatite sau TBC-ul se pot transmite când icoane sau linguriţe sunt atinse cu gura de mai multe persoane.

Bisericile şi pelerinajul la moaşte, unde puparea icoanelor este sport naţional, vă pot expune la multe boli transmisibile.

Mai nou, curtea a numeroase spitale din ţară a fost acaparată de biserici unde se practică acest ritual, iar unele au fost deschise chiar în unităţi medicale unde se tratează boli transmisibile, gen TBC sau virusuri gripale agresive.

Părerile medicilor în ceea ce priveşte transmiterea unor boli prin puparea iconelor sau folosirea unei linguriţe comune pentru sute de persoane sunt împărţite.

Obiectele sfinte, igienizate suplimentar

Un exemplu de unitate medical „dotată” cu biserică este Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, unde sunt trataţi bolnavi de TBC şi unde a fost amenajată şi secţia pentru tratamentul gripei A1H1. Directorul instituţiei, Maria Cerbu, este foarte mândră de bisericuţa din curtea spitalului şi nu are nicio obiecţie.

„Ipotetic vorbind, bolile contagioase nu se iau neaparat din biserică, unde s-ar putea regăsi persoane bolnave şi sănătoase. La fel de bine, cineva poate contracta un virus contagios din tramvai, la magazin, etc.”, a declarat doctorul. Suplimentar, mai ales vara, vin în spital copii cu diverse boli infecţioase, gen rujeolă sau varicelă.

„Pacienţii nu merg prea des la biserică. Eu nu i-am văzut. Vin mai ales rudele lor sau oameni din cartier. Într-adevăr, un pacient cu TBC care e în faza de tuse cu expectoraţii sau unul cu hepatită A în perioada de contagiozitate ar fi periculoşi, dar, în aceste faze ale bolii, ei stau în saloane”, mai spune medicul Cerbu.

Conducerea spitalului nu ne-a dat de înţeles că, dat fiind profilul spitalului, în lăcaşul de cult s-ar lua măsuri suplimentare de igienă şi sterilizare a obiectelor sfinte.

Infecţii cu stafilococi şi hepatite, de la Împărtăşanie

Medicul Maria Nica, şefa Laboratorului de microbiologie de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti spune că „bolnavii cu TBC care pupă icoanele pot lăsa particule de salivă contaminate cu bacilul Koch. Acesta este destul de rezistent şi atacă foarte uşor, în special persoanele cu imunitate foarte slabă. În general, celelalte bacterii şi microorganisme nu supravieţuiesc în afara organismului, pe sticlă, lemn sau metal, pentru că nu au cu ce să se hrănească. Au demonstrat- o numeroase studii efectuate pe bancnote”.

În cazul împărtăşaniei, medicul microbiolog spune că riscurile de transmitere a bolilor sunt mici, pentru că, „din câte ştiu, linguriţele sunt din argint, care este bactericid (bacteriile nu supravieţuiesc în prezenţa ionilor de argint). În plus, alcoolul din vin omoară şi el bacteriile. Totuşi, n-aş exclude varianta transmiterii stafilococului, toxinelor, hepatitelor”, mai spune specialistul.

„O persoană care începe tratamentul pentru TBC, în douătrei zile nu mai este contagioasă pentru că bacilul moare. Mai multe cazuri se transmit în mijlocele de transport în comun, unde mulţi tuşesc şi strănută fără a pune o batistă la gură”, spune medicul Magda Ciobanu, pneumolog la Institutul „Marius Nasta” din Bucureşti.

„Nu se poate îmbolnăvi cineva când atinge trupul şi sângele Domnului”

Părintele Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, este de părere că nu este posibil ca un credincios să se îmbolnăvească în Biserică.

„În ceea ce priveşte obiectele folosite la Împărtăşanie, acestea sunt folosite când o persoană gustă pâine şi vin, care reprezintă trupul şi sângele lui Dumnezeu. Nu se poate îmbolnăvi cineva când atinge trupul şi sângele Domnului, nu? Legat de icoane, acestea sunt şterse zilnic. Pe perioada epidemiilor de gripă, credincioşii s-au rugat în biserici şi nimeni nu s-a îmbolnăvit. Nu este posibil aşa ceva, să te îmbolnăveşti în Casa Domnului. Au mai fost astfel de zvonuri, ale unor persoane rău-voitoare, însă nu a fost confirmat niciodată un caz de îmbolnăvire”, a comentat părintele Stoica.

Comentariu saccsiv:

   Sunt neobositi slugoii astia ai diavolului. Fac ce fac si revin cu tema asta obosita. Ii arde rau ca sunt biserici pe langa spitale. Turbeaza cand mase mari de credinciosi merg la Sfintele Moaste. In ciuda atacurilor furibunde din mass-media impotriva crestinismului, din ce in ce mai multi credinciosi se aduna in biserici de Sarbatori si atunci se straduie din rasputeri sa sperie poporul cu tot soiul de bau bau –uri.

Cititi va rog si:

La REALITATEA s-au descoperit vinovatii raspandirii GRIPEI PORCINE si ai refuzului vaccinarii: CRESTINII …

Din pacate, uneori atacurile vin tocmai din interior …

Ratacirea preotului LUCIAN GRIGORE, din Pitesti, cel ce da SFANTA IMPARTASANIE CU MAI MULTE LINGURITE … Sau „Sa mai zica cineva ca nu e vremea cernerii cumplite…”

„COINCIDENTE”: Preotul LUCIAN GRIGORE, cel ce promoveaza, prin producerea SCARBEI, folosirea mai multor lingurite la Sfanta Impartasanie, DORESTE SI UN CALEDAR UNIC …

17 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 14, 2011 at 9:26 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Gheorghita said, on septembrie 14, 2011 at 11:00 am

    Totul este foarte foarte simplu : cel ce „se simte imbolnavit” sa ingenuncheze si sa sarute o icoana ! si se vindeca miraculos, daca Dumnezeu vrea, …si dupa cata credinta are.Ca saracul nu are daca s-a imbolnavit ci i-a facut jocul hratului astuia de diavol !
    Si intradevar este neobosit ranjitul asta , munceste dom’le necontenit , din pacate insa noi mai dormim, mai lasam ce putem face azi – pe maine…si uite asa apar tot felul de bazaconii despre credinta UNA ortodoxa, despre Sfinti si Icoane. Doamne trezeste-ne ca sforaim tare…Si sa ne intarim in credinta ! Eu i-as trage olecutica de urechi pe slugoii astia , pana la o icoana, si i-as pune acolo cu fruntea sa se vindece de turbaciune!iertat imi fie azi, de sarbatoare mare, acest gand scris.Slava Sfintei Cruci !

    Apreciază

  3. Raluca said, on septembrie 14, 2011 at 12:53 pm

    Am o prietena, fiica de profesori-doctori.Tatal ei e gastroenterolog si ii pune mereu aceeasi problema fiicei (prietenei mele), ea devenind ortodoxa marturisitoare de putin timp. Parintii ei nu sunt practicanti. Insa ea n-are nici o problema cu „virusii” din Sfanta Impartasanie si Icoane, si e perfect sanatoasa. Ba mai mult, traieste un adevarat miracol: peste 2 luni va avea un copil, neavand nici o problema pe perioada sarcinii, ea fiind operata pe cord deschis la varsta de 10 ani. Aceasta problema de sanatate i-a limitat permanent viata, insa chiar din timpul operatiei a avut mare evlavie la Maica Domnului. Maica Curata care a adus-o usor, dar sigur, la ortodoxie.
    Nu inteleg de ce lumea nu-si pune problema virusilor , bacteriilor de orice natura ca provenind din atata desfranare care a devinit un mod de viata generalizat.

    Apreciat de 1 persoană

    • agerstress said, on septembrie 14, 2011 at 9:31 pm

      Subscriu fara rezerve la ultima fraza. Nedumerirea ta exprimata acolo este mai mult decat justificata.

      Apreciază

  4. STOP RFID 666 said, on septembrie 14, 2011 at 12:57 pm

    Un OZN intra intr-un vulcan activ din Japonia VIDEO

    O camera care filmeaza tot timpul un vulcan din Japonia a suprins un obiect misterios deasupra acestuia. Nu este primul astfel de obiect surprins in zona.

    Vulcanul este unul activ si se numeste Sakurajima, scrie Examiner. In imagini poate fi vazut un obiect alb care intra in vulcan, acesta nefiind primul OZN suprins in zona.

    Exista mai multe informatii referitoare la OZN-urile prezente in zona vulcanului, ceea ce face aparitia una veridica. Un alt evenimnent notabil a avut loc in aprilie 2011, atunci cand mai multe OZN-uri au fost vazute in zona Sakurajima. De atunci, marturiile care sustin prezenta OZN-urilor acolo au fost numeroase.

    Obiectul de acum a aparut pe data de 8 septembrie. El coboara de la inaltimea initiala in fumul eliberat de vulcanul activ. Cu siguranta nu a fost vorba de un avion sau elicopter, deoarece miscarea este una nespecifica acestor aparate de zbor. Vulcanul tocmai erupsese pentru a 600-a oara in acest an.

    comentariul meu

    Pai nu se stie ca OZN-urile sunt duhuri necurate si locul lor este in vazduh? Acum in vremurile din urma ele ,,se joaca,, pe cer pentru a prostii pe cat mai multa lume. Si unde sa se duca, decat in imparatia lor in iad adica in mijlocul pamantului. OZN-urile s-au inmultit si oamenii sunt din ce in ce mai ,, inspirati,, sa se inchine ,,fratilor”(extraterestrilor) care-i va izbavii de neajunsurile sociale. Cultura cosmosului a devenit o noua religie pentru cei inclinati sa primeasca putere.

    Apreciază

    • STOP RFID 666 said, on septembrie 14, 2011 at 1:44 pm

      PENTRU CEI CU OCHII INCHISI-IADUL EXISTA

      PENTRU ACEIA CARE SPUN CA NIMENI NU S-A INTORS DIN MORTI

      MARTURISIREA UNUI OSANDIT LA CHINURI IN IAD

      În seara spre a doua zi de Paşti eram în casă şi m-am culcat. Nu mă prinsese bine somnul, nu-mi dau seama dacă eram treaz sau adormit, când văd în faţa mea un om cu o înfăţişare înfricoşatoare. Era negru ca păcura, ca un mort, dar ochii îi avea deschişi şi mă privea înfricoşat. Faţa lui era ca o mască, ca o mumie, cu pielea lucitoare neagră-gălbuie şi lipită de os, pe toate adânciturile lui. Respira greu, parcă se sufoca. Într-o mână avea un obiect ciudat, pe care nu l-am înţeles ce era, cu cealaltă se strângea de piept, parcă suferea, îl durea.

      Prezenţa lui mă făcea să tremur de frică. Se uita la mine şi eu la el, fără să-mi vorbească, parcă aştepta să-l recunosc. Şi în adevăr cu toate că era aşa straniu, parcă un glas îmi zicea: “Este cutare!” Şi îndată l-am cunoscut cine era. Atunci şi el a deschis gura şi a suspinat. Dar glasul lui parcă venea de foarte departe, parcă ieşea dintr-o fântână adâncă. Il vedeam că se afla în mare suferinţă. Mâinile, picioarele, ochii, tot trupul i se chinuia. În compătimirea mea, voiam să merg spre el să-l ajut cumva dar el mi-a făcut semn cu mâna să stau pe loc. A început apoi să geamă aşa de tare, că am îngheţat de frică. Apoi mi-a zis: “N-am venit eu de voia mea, ci m-au trimis. Tremur cu totul; mă aflu în mare suferinţă. Roagă pe Dumnezeu să mă miluiască! Vreau să mor şi nu pot! Ah! Ah! Toate câte le-ai zis atunci sunt adevărate. Ţi-aduci aminte, cu câteva zile înainte de moartea mea că ai venit la mine acasă şi îmi vorbeai de lucruri religioase. Se aflau acolo şi alţi doi prieteni ai mei, necredincioşi şi ei ca şi mine. În timp ce tu îmi vorbeai ei râdeau. Iar după ce ai plecat, ei mi-au zis: “Păcat să ai aşa cap şi să crezi în prostiile, pe care numai babele le mai cred”. Într-o zi ca şi în multe altele ţi-am spus: “Bre cutare, strânge bani, că o să mori SARAC. Vezi cât de mulţi am eu şi tot mai vreau să am”. Atunci tu mi-ai zis: “Dar oare ai făcut contract cu moartea ca să trăieşti atâţia ani câţi vrei, ca să te desfătezi la bătrâneţe?” Şi eu ţi-am răspuns: “O să vezi câţi ani o s-o duc. Acum am 75 şi voi trece de o sută. Pe copii mi i-am asigurat: fiul meu câştigă bani mulţi, pe fată am măritat-o cu un bogătaş, eu şi cu femeia mea avem şi răsavem. Nu ca tine, care asculţi de ce zic preoţii: “Sfârşit creştinesc vieţii noastre”. Ce iese din “sfârşitul creştinesc?” Să ai în buzunar şi să nu-ţi pese de nimeni! Să dau eu milostenie? De ce Preamilostivul Dumnezeu a făcut pe săraci? Ca să-i hrănesc eu? Ţi-i las ţie, ca să te grijeşti tu de leneşi ca să intre în Rai. Auzi colo: În Rai! Cunosc eu bine aceste vorbe, să le creadă ce-i fără de minte, dar nu şi tu, care te îngrijeşti de familia ta. Tu o să te duci înaintea mea şi o să ai pe conştiinţă familia. În ce mă priveşte pot să-ţi dau şi în scris ca medic ce sunt, voi trăi 110 ani”…

      Zicând acestea, se întorcea încoace şi încolo şi se învârtea scoţând mugete din gura lui: “Ah, Oh, Vai,Ah!”

      S-a liniştit puţin şi apoi a continuat: “Aşa am grăit atunci, dar după puţine zile am murit. Am murit şi am pierdut totul! ce tulburare, ce chinuri am suferit! Când mă afundau în foc, când mă scoteau şi eu strigam: Milă! dar nimeni nu mă auzea. Mă învârteau într-un vârtej ca pe un gunoi. Cât am suferit până acum şi cât sufăr! Ce chinuri înfricoşătoare! Toate câte le-ai spus atunci, le-am găsit adevărate. Când eram în lume eram doctor învăţat, eram ascultat, luam în râs religia. Acum văd că toate acelea sunt ca nişte gunoaie. Vai în ce grozave chinuri mă aflu! Acesta trebuie să fie viermele cel neadormit, scrâşnetul dinţilor”.

      După aceasta a pierit din faţa mea. Îi auzeam numai geamătul, dar şi acesta, încetul cu încetul s-a stins. M-a prins puţin somnul, dar peste câteva clipe am simţit că mă împinge o mână îngheţată. Deschid ochii şi îl văd iarăşi înaintea mea. Dar acum era mai oribil: mic la trup, ca un băieţel şi cu cap mare, de bătrân, pe care îl clătina încoace şi încolo. A deschis gura şi a început să vorbească iar: “În curând se face ziuă şi cei care m-au trimis vor veni să mă ia”. “Dar cine te-a trimis?” îl întreb eu. Mi-a spus câteva cuvinte încurcate, din care n-am înţeles nimic. Apoi a continuat: “Acolo unde mă aflu eu sunt şi alţi mulţi din acei ce-ţi batjocoreau credinţa ta, din acei cărora le făceai bine şi ei răspundeau cu rău. Aceia se află într-o stare mai rea decât mine şi nu pot ieşi din închisoarea lor cea întunecată şi sunt biciuiţi cu biciul dragostei, cum a zis un sfânt. Acum am înţeles că deşteptăciunea noastră era o prostie, lucrurile noastre rele şi distracţiile noastre mincinoase şi înşelătoare. Voi care aveţi în inimă pe Hristos şi pentru care cuvântul Lui este Adevăr, voi aţi câştigat totul iar eu mişelul am pierdut totul şi tremur şi suspin şi nu aflu pace. Că în iad nu mai este pocăinţă. Vai de cei ce trăiesc viaţa aşa cum am trăit şi eu pe pământ! Am râs de cei ce credeau în Dumnezeu şi în viaţa viitoare şi multă lume ne aplauda; vă socoteam nebuni şi vă luam în batjocură, vă numeam făţarnici şi înşelători de popor. Aş vrea să le-o spun ca să-şi schimbe viaţa, dar nu am îngăduinţă, cum n-a avut nici acel bogat care ruga pe patriarhul Avraam să trimită pe săracul Lazăr. Ca să fie vrednici de osândă toţi cît au păcătuit şi nu s-au pocăit, şi vrednici de mântuire cei ce au mers pe urma lui Hristos Dumnezeu”.

      Cu aceste cuvinte a dispărut din faţa mea…

      cartea Sufletul dupa moarte-Parintele Serafim Rose

      Apreciază

  5. oana said, on septembrie 14, 2011 at 1:09 pm

    Un alt atac mizerabil din presa de astazi, de aceasta data la adresa Sfintelor Moaste aduse de la Prodromu spre inchinare. Mai rau decat paganii: http://www.turnulsfatului.ro/9874/suntem-salvati-au-venit-moastele-.html

    Apreciază

    • Roxie said, on septembrie 15, 2011 at 12:41 pm

      Deci in 2000 de ani moastele Sfantul Ioan Botezatorul nu au ajuns NICIODATA in Romania, demersurile pentru aducerea lor s-au facut cu 3 ani inainte iar in muntele Athos doar barbatii pot sa intre – se poate spune ca e un eveniment cu mari sanse sa fie unic – si e normal ca lumea merge; sa nu uitam ca la judecata finala Sfantul Ioan Botezatorul va sta in dreapta Fiului. De aia a si aparut articolul acum cand sunt moasele.

      Apreciază

  6. acelas said, on septembrie 14, 2011 at 5:51 pm

    poate ar trebui sa iasa din nou Gigi Becali cu toate prostiile sale, dar care stie un lucru si bine, crede netarmurit in ce spune Biserica si Sfintii Sai. A spus nu o data ca vrea sa faca un act public prin care sa se impartaseasca de fata cu toata lumea dupa niste leprosi, bolnavi de holera sau tuberculosi etc, cu aceeasi lingurita, ca sa se vada daca pateste ceva. Asa inchide odata pentru totdeauna gura acestor razvratiti ce par incurabili. Doamne fereste! Dar daca e nevoie, as vrea sa o faca odata ..

    Apreciază

  7. Dan said, on septembrie 14, 2011 at 6:39 pm

    Mai rau este ca si unii teologi sustin asemenea lucruri. Ba chiar, unii profesori de la Facultatile de Teologie lanseaza asemenea idei (ca si multe alte idei pagane gen evolutionism). De la evenimentul zilei nu poti avea pretentii. L-as numi mai degraba (iertata fie-mi injuratura) excrementul zilei. Pierdere de timp sa citesti ce-i in asemenea tabloid, e adresat in general oamenilor cu o stare culturala precara (numai articole de bascalie, nestiintifice, scrise de catre oameni care nu se pricep la domeniul studiat).

    Apreciază

  8. Alexandru(Fulger) said, on septembrie 14, 2011 at 7:55 pm

    Ataca degeaba ortodoxia deoarece cum spunea Mantuitorul nostru Iisus Hristos NICI PORTILE IADULUI NU O VOR BIRUI asa ca multa rugaciune ca Dumnezeu nu ne va lasa.

    Apreciază

  9. agerstress said, on septembrie 14, 2011 at 9:37 pm

    Cine nu crede in puterea Lui Dumnezeu nu-i ramane decat sa se fereasca de virusi (sau virusuri)… si sa mai ia si o portie de antibiotice la micul dejun, asa, „preventiv” sa vedem cine se imbolnaveste mai repede.

    Apreciază

  10. Ciprian said, on septembrie 15, 2011 at 8:46 pm

    Parintele care a construit biserica la Victor Babes Timisoara a facut si capela de la Cardiovasculare de langa, cunosc un caz care prin rugaciunile Sfintiei Sale s-a vindecat si de 6 ani din bolnava la pat a devenit o credincioasa vioaie si nu e singurul caz. Parintele e un ctitor de lacasuri si un preot cu mare har de la Dumnezeu, acum realizeaza un ansamblu bisericesc cu gradinita si altele, si normal ca necuratului nu ii comvine… Mai cunosc pe cineva care prin ruaciunile catre Sfantul Mina facute in lacasul de acolo i s-au rezolvat anumite probleme materiale destul de spinoase. De cand am devenit „pupator de moste si icoane” de mai bine de 1 an si jumatate nu mai am fost bolnav ca inainte cu gripe, raceli etc… si exemplele pot continua la infinit…

    Apreciază

  11. […] Atac turbat anti crestin in mass-media. EVZ cica prezinta „CE BOLI RISTI CAND PUPI ICOANE” sau c… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.