SACCSIV – blog ortodox

Al patrulea Sinod ecumenic de la Calcedon

Posted in Al patrulea Sinod ecumenic, Calendar Ortodox, SINAXAR by saccsiv on iulie 16, 2010

   Citez din http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iulie/iulie16.htm:

   In 16 iulie, pomenirea celor 630 de Sfinti Parinti de la Calcedon, care s-au adunat la sfântul si a toata lumea al IV-lea Sinod ecumenic.

   Acest sfânt si a toata lumea Sinod s-a tinut în zilele lui Marcian si Pulheriei binecredinciosilor împarati, adunându-se în vestita biserica a Sfintei Eufimia, si adeverind sfântul Simbol al celor 318 Sfinti Parinti, adunati la Niceea. Pe care l-au întarit si l-au pecetluit si celelalte sinoade. Pentru ca ocârmuind împaratia Teodosie, feciorul lui Arcadie, a fost o întâmplare ca aceasta: un oarecare Eutihie, monah si preot, s-a facut începator eresului, zicând ca Domnul nostru Iisus Hristos este într-o fire si într-o lucrare. Acesta a fost scos si caterisit de Flavian, patriarhul Constantinopolului, si de ceilalti drept-credinciosi. Însa Eutihie, având ajutor pe cei fara de Dumnezeu fameni ai împaratului, n-a încetat a face amestecare si tulburare, pâna ce a murit Teodosie. Dupa ce a luat împaratia, Marcian a poruncit sa se faca sinod a toata lumea, si s-au adunat 630 de episcopi. Si alcatuind si o parte si alta, adica drept-credinciosii si ereticii, doua tomuri si deschizând racla Sf. Mucenite Eufimia, le-au pecetluit, si le-au pus pe pieptul ei. Si peste putine zile facând rugaciune si deschizând, au vazut si s-au spaimântat; pentru ca au vazut tomul ereticilor lepadat sub picioarele sfintei, iar tomul drept-credinciosilor tinut în cinstitele ei mâini. Vazând o minune ca aceasta s-au îngrozit toti. Si, întorcându-se mai vârtos spre credinta, au slavit pe Dumnezeu, Cel ce face în toate zilele lucruri minunate si peste fire, spre întoarcerea si folosul celor multi. Si se face pomenirea aceasta în sfânta biserica cea mare.ta

   Iata si ce putem citi in articolul Calcedon:

   Oras in Bitinia in apropiere de Constantinopol, unde, la convocarea imparatului Marcian (450-457), s-a tinut in anul 451 al patrulea Sinod ecumenic, in prezenta a 350 de episcopi si a patru delegati papali. Sinodul a reafirmat crezul niceo-constantinopolitan, combatand cele doua mari erezii ale timpului: monofizitismul si nestorianismul. Condamnand invatatura lui Eutihie, monah din Constantinopol, care sustinea ca, dupa unirea ipostatica, Hristos are numai o singura fire, cea dumnezeiasca, sinodul afirma ca Iisus Hristos este om adevarat, de o fiinta cu noi dupa umanitate. Condamnand nestorianismul, sino­dul afirma ca Hristos este cunoscut in doua firi, fiind Dumnezeu adevarat si om adevarat, dar nu in doua per­soane. El este intr-adevar unul, subiectul Sau fiind insusi ipostasul Cuvantului lui Dumnezeu cel vesnic.

   Cititi va rog si:

PRIMUL SINOD ECUMENIC (Duminica a 7-a după Paşti, a Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic)

AL DOILEA SINOD ECUMENIC

Pomenirea Sfinţilor Părinţilor celor ce s-au adunat în EFES la SFANTUL si a toata lumea AL TREILEA SINOD şi au caterisit pe necredinciosul NESTORIE

Pomenirea Sinodului al saselea Ecumenic de la Constantinopol (680-681)

   Despre Sfanta Mucenita Eufimia, cititi va rog:

http://www.calendar-ortodox.ro/luna/septembrie/septembrie16.htm

9 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 16, 2010 at 7:59 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Arcasul lui Stefan!!! said, on iulie 16, 2010 at 11:29 am

    saccsiv treaba devine tot mai urata! Este foarte foarte grav!

    DROGURILE DIGITALE

    Adolescenţii din SUA au descoperit a nouă metodă de a ajunge… în al nouălea cer. Tinerii utilizează drogurile digitale, o metodă legală şi gratuită prin care pot obţine senzaţii asemănătoare cu cele produse de Ecstasy. Drogurile digitale sunt de fapt sunete repetitive care variază uşor pe anumite frecvenţe şi care afectează creierul inducând ascultătorului stări de euforie, de agitaţie sau chiar panică.

    http://www.antena3.ro/high-tech/drogurile-digitale-noua-senzatie-printre-adolescentii-americani_103794.html

    Apreciază

  3. acadennis said, on iulie 16, 2010 at 12:07 pm

    STIRI DIN ISRAEL

    LINK:
    http://www.templeinstitute.org/sanhedrin-declaration.htm

    The Sanhedrin’s Decision Regarding the Holy Temple, the Temple Mount, and Jerusalem

    28 Iyar 5765

    The Sanhedrin calls upon all groups who work in the area of Temple and Temple Mount-related research and activity, to begin to prepare detailed architectural plans for the construction of the Holy Temple, towards the goal of its establishment in its proper place.
    The Sanhedrin will establish a forum of architects and engineers whose goal will be to implement this decision, so that detailed working plans are effectively brought to an operational stage.

    The Sanhedrin calls upon the Jewish people to contribute towards the acquisition of materials for the purpose of rebuilding the Holy Temple; the gathering and preparation of prefabricated, disassembled portions of this building to be stored and ready for rapid assembly, in the manner of King David. These contributions will be consider „chulin,” i.e., non-sacred, for the purpose of the planning and construction of the Temple.

    Prof. Hillel Weiss
    R. Chaim Richman
    Spokesmen for the Sanhedrin

    Apreciază

    • Razboinicul Luminii said, on iulie 16, 2010 at 2:15 pm

      Mda!

      Insa, inainte tre’…Moscheea lui Omar.

      Apreciază

  4. Stefan said, on iulie 16, 2010 at 6:56 pm

    la acest link o profetie veche de 900 de ani despre vremurile apocaliptice – e in engleza http://www.abovetopsecret.com/forum/thread593774/pg1

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.