SACCSIV – blog ortodox

SIMBOLURI … Un studiu al sinistrelor embleme de misiune ale satelitilor de spionaj

Posted in SIMBOLURI, Uncategorized by saccsiv on iunie 30, 2011

Citez din articolul Top 10 Most Sinister PSYOPS Mission Patches:

   Emblemele de misiune sunt folosite de organizaţiile militare şi spaţiale pentru a identifica, simboliza şi descrie obiectivele unei misiuni şi a echipajului ei. Această practică este deasemnea observată în lumea întunecată a războiului psihologic unde fiecare misiune secretă a Pentagonului are o emblemă. Aceaste embleme oferă o privire importantă asupra operaţiunilor secrete de la Pentagon iar simbolismul acestora este pur şi simplu izbitor: cuvinte ameninţătoare şi ascunse, simbolism întunecat, ascuns, referinţe la societăţi secrete şi, uneori, un umor negru.

Iată aici top 10 al celor mai sinistre embleme folosite în războiul psihologic.

   În 1965, NASA a început folosite emblemelor pe bucăţi de pânză pentru a identifica fiecare dintre misiunile sale şi pentru a simboliza obiectivele misiunilor şi a echipelor sale. Tocmai de aceea, fiecare lansatoare de rachetă are o emblemă executată de membrii echipajului în colaborare cu echipa oficială de proiect. Aceste embleme sunt apoi expuse cu mândrie pe echipament şi purtate cu mândrie de astronauţii NASA şi de personalul afiliat la misiunile spaţiale.

Diverse embleme de misiune NASA

De atunci, alte organizaţii implicate în călătoriile spaţiale şi operaţiuni secrete au început să folosească embleme de misiune, inclusiv organizaţiile specializate în războiul psihologic: CIA, Departamenul de Apărare şi Oficiul Naţional de Recunoaştere (NRO). Ce are de-a face călătoria spaţială cu războiul psihologic? Sateliţi de spionaj. Încă din 1960, NRO (a cărei existenţă a fost declasificată în 1992) a lansat în spaţiu numeroşi sateliţi de spionaj şi a adunat extrem de multe informaţii referitoare la prietenii, duşmanii şi cetăţenii Statelor Unite.

Pentru că este aproape imposibil să obţii informaţii cu privire la operaţiunile strict clasificate, embleme de misiune oferă o privire importantă în lumea războiului psihologic. Chiar dacă nu sunteţi un bun cunoscător al simbolismului, este uşor să sesizezi o „vibraţie” sinistră emanată de aceste embleme. Trasată cu simboluri ciudate, creaturi ameninţătoare, cuvinte în latină şi chiar cu umor negru, aceste embleme reflectă gândirea celor care le poartă.

Pionier în acest domeniu de cercetare este Trevor Paglen care în 2008 a publicat cartea „Ţi-aş fi putut spune dar, apoi te-aş fi distrus: Embleme din lumea neagră a Pentagonului”. Din studierea a sute de informaţii, el a obţinut şi analizat 40 de embleme de misiuni.

Iată ce a analizat Trevor Paglen:

   “Iconografia militară a Statelor Unite. Nu [este vorba doar de] curentul militar cu berete, panglici şi medalii, ci lumea secretă sau a „proiectelor negre” care poate fi sau nu implicată în contactul cu extratereştrii, în construcţia navelor spaţiale nedetectabile şi în experimentarea susbtanţelor explozive care pot produce bombe atomice sub chipul unor jocuri de artificii. Aici, figuri misterioase şi simboluri ascunse fac aluzie la o intrigă mult mai ascunsă ca un ordin militar, companie sau unitate. UTNE Reader

   “Desigur, elaborarea emblemelor pentru o operaţiune secretă sună mai mult a glumă, dar adevărul trebuie spus, în aceste zile totul este imagine. Simbolurile militare sunt deseori supraîncărcate cu imagini heraldice – cu rădăcini în istorie, alte embleme în schimb se bazează pe arta contemporană şi înfăţişează caractere comice – însă aceste imagini enigmatice, în unele cazuri desenate chiar de participanţi, sunt de multe ori personale şi perturbatoare. —Steven Heller, The New York Times Book Review

De la publicarea acestei cărţi, noile embleme de misiuni au fost elaborate întocmai ca cele de dinainte: ciudate şi ascunse. Dacă aceste embleme simbolizează „valorile echipajului şi obiectivele misiunii” poate are trebui să fim puţin îngrijoraţi.

Iată aici top 10 al celor mai sinistre embleme.

#10 – [Alien Face] „Chipul Extraterestrului”

TENCAP este acronimul pentru “Exploatare tactică a aptitudinilor naţionale” şi este o colecţie de programe implicate în războiul de ultimă oră.

“Scopul programului AF TENCAP este să exploreze potenţialul naţional existent actual şi viitor, dar şi sistemul spaţial civil şi sistemele naţionale pentru a asigura cât mai repede luptătorilor în război aceste aptitudini.

– Sursă

În războiul psihologic, “Special” aproape inevitabil înseamnă “negru” sau „strict clasificat”. Dar oare partea „strict clasificat” a misiunii are de-a face cu faptul că emblema are desenată faţa unui extraterestru? Această frază de jos nu ajută prea mult “Oderint Dum Metuant” este de obicei asociată cu Caligula, împăratul Roman din primul secol al cărui nume a devenit sinomic cu depravarea, nebunia şi tirania. Fraza s-ar traduce astfel: „Lasă-i să te urască atât timp cât le este frică”. Chiar aşa.

  #9 [All Your Base Are Belong to Us] – Tot ce ai ne aparţine

Un dragon uriaş care domină planeta şi o distruge din spaţiu. Aceast este un mod interesant de a simboliza misiunile spaţiale. Simbolismul din războiul psihologic, dragonii care în mod obişnuit reprezintă sateliţi, aripile dragonilor ce sunt aurite simbolizează sateliţi imenşi care culeg toate tipurile de informaţii de pe pământ. Sintagma “Omnis Vestri Substructio Es Servus Ad Nobis” se poate traduce liber ca „Tot ce ai ne aparţine”. Această sintagmă nu prea are sens, doar că afirmă vag că lumea este deţinută de aceia care creează emblemele. Dar această sintagmă este o reminescenţă a geeky 2002 Internet meme care se bazează pe o traducere slabă dintr-un joc vechi Seda.

Cel mai larg răspândit Internet meme 2002, un joc Sega prost tradus

Această remarcă la cultură publică este distractivă dar şi deranjantă. Sunt sigur că aceşti oameni cred că tot ce avem noi le aparţine.

#8 Imnul lui Pan

Satelitul Pan a fost lansat în septembrie 2009 şi este strict secret astfel că nicio organizaţie militară sau guvernamentală nu a recunoscut că l-ar fi construit. „O rachetă Atlas V a United Launch Alliance a fost lansată cu PAN, un satelit clasificat care va fi gestionat de guvernul SUA. Lansarea a avut loc la ora  21:35 GMT (17:35 ora locală). Neobişnuit pentru un satelit guvernamental american, agenţia resposabilă pentru funcţionarea navei spaţiale nu a fost dezvăluită.”

Zborul spaţial al NASA

Potrivit emblemei, PAN reprezintă „Scutul nopţii”, Scutul fiind un element metalic din argint care este probabil prezent în satelit. Misiunea este secretă. Oricum, în glumă s-a spus că PAN înseamnă „Alege un nume” (observaţi semnul de întrebare de sub rachetă).

PAN este numele unui important zeu antic ocult şi are o ciudată legătură cu istoria rachetelor în SUA.

Zeul antic Pan, o zeitate a naturii cu atribute falice. Este oare emblema mea sau emblema lui Pan falică?

Jack Parsons, un pionier al propulsiei spaţiale în America care de multe ori este creditat că ar fi „propulsat” Statele Unite în era spaţială (un crater de pe lună este numit în cinstea lui), a fost deasemenea şi un ocultist celebru. A fost membru proeminent al Ordinului Ordo Templi Orienti (O.T.O.), o organizaţie secretă ocultă prezidată de A. Crowley. Pentru că viaţa lui profesională este strâns legată de munca sa ocultă, Parson a fost cunoscut drept cel cânta Imnul lui Pan scris de Crowley înainte de fiecare testare a rachetelor.

„Parson dansa şi cânta – cel mai probabil pe imnul lui Pan a lui Crowley – înainte de testarea rachetelor”. – Goeffrey Landis, The Three Rocketeers

Este oare Pan invocat în timpul lansării de rachete?

#7[ Supra Summus] – Deasupra tuturor

Aceasta este emblema pentru satelitul de spionaj NRO. Aceia care sunt familiari cu acest site vor recunoaşte probabil acest simbol 101 al Iluminaţilor: o piramidă neterminată ce are în vârf Ochiul atot-văzător. Acest Ochi atot-Văzător ne aminteşte de ceva: are nevoie de sateliţi de spionaj pentru a fi atot-cuprinzător.

„LMA” din josul emblemei se referă cel mai probabil la Lockheed Martin Aerospace care este cea mai recentă mega-companie Big Brother care lucrează cu CIA, NRO, NSA şi IRS.

Deasupra Ochiului atot-văzător este scris „Supra Summus” care poate fi tradus „Deasupra tuturor”, care indică un grad exacerbat de mândrie.

Emblema NROL-32

Şi alţi sateliţi de spionaj au astfel de embleme

#6 [Omul cu două feţe]

Cel de-al 23-lea Detaşament de Operaţiuni Spaţiale (23 SOPS) este o unitate a Forţelor Aeriene SUA localizată în New Boston, Air Force Station in New Hampshire. Emblema acestei misiuni prezintă o figură cu o privire înspăimântătoare care se uită pe furiş asupra Pămîntului cu ochi înfiorători şi care priveşte continentul American în mod straniu. Oricum, acesta nu este cel mai înfiorătoare observaţie din această emblemă. Dacă priviţi mai atent la conturul chipului negru, veţi vedea o altă faţă, cu un un nas arătător şi urechi arătătoare care privesc înspre stânga. Cine este oare acest ciudat? Sintagma „Semper Vigilans” înseamnă „Întotdeauna de veghe”. Cel puţin asta îmi dau seama. Dar în acest context, este în mod sigur înfiorător.

#5 [Reţeaua]

Aveţi de gând să vă vindeţi proprietăţile şi să renunţaţi la tot pentru a „ieşi din reţea”? Încercaţi să faceţi astfel şi acest cavaler vă poate tăia capul. Ar fi oricum inutil să încercaţi. Priviţi mai aproape această emblemă: nu există „în afara reţelei”. Emblema de fapt înfăţişează „informaţiile din reţea”, adică pe acei teoreticieni nebuni ai conspiraţiei care hoinăresc şi care sunt punctele îngroşate de pe reţea.

Defenders of the Domain este un sub-grup al NSA Information Assurance group şi este format din indivizi „care sunt în prima linie în dezvoltarea strategiei, conceptelor, planificării şi implementării tehnice în domeniul furnizării de informaţii. Aceştia sunt adevăraţii lideri ai lumii Cybersecurity.” În alte cuvinte, ei monitorizează cyberspace folosind cele mai noi tehnologii.

Omul cu sabie poartă un costum al Cavalerilor Templieri, un grup antic al Cruciaţilor care s-a convertit într-o societate secretă. Cavalerul îi reprezintă pe descendenţii Templierilor, Iluminaţii moderni.

#4 NRO [Şerpii]

Aceasta este o emblemă misterioasă a NRO. Programul asociat cu această emblemă este total necunoscut. Tot ce ştim este că reprezintă trei vipere ameninţătoare înfăşurate în jurul pământului şi care ne fac să tremurăm. Inscripţia în latină “Nunquam Ante Numquam Iterum” se traduce „Niciodată până acuma, niciodată din nou”. Ce oare nu s-a întâmplat înainte şi nu se va întâmpla din nou? Poate nu vom şti niciodată.

#3 [ De ţi-aş putea spune…]

Ştiţi că o misiune este strict secretă când nici măcar un simbol obscur nu se foloseşte pentru a o reprezenta. Această emblemă a fost creată ca o insignă generică pentru „proiectele negre” conduse de Detaşamentul 4 de Evaluare şi Testare Navală. Fraza în latină „Si Ego Certiorem Faciam … Mihi Tu Delendus Eris” se traduce la prima vedere „Ţi-aş putea spune…dar apoi, ar trebui să te ucid”. Poate este o frază clişeu, dar luând în considerare că aceşti oameni sunt cei ce au creat-o, atunci probabil că ei nu văd emblema bizară. De fapt, ei sunt extrem de serioşi.

Mai mult chiar, este aici un dublu sens. Potrivit lui Paglen, fraza în latină este aşezată într-un mod anume pentru a face referire la textele din greacă şi latină.

„Fraza în latină Si Ego Certiorem Faciam … Mihi Tu Delendus Eris” se traduce la prima vedere printr-un clişeu apropiat „programelor negre”: „Ţi-aş putea spune…dar apoi, ar trebui să te ucid”. Însă aici, fraza este neobişnuită pentru că este scrisă la diateza pasivă:_o traducere adecvată din latină ar fi: „Ţi-aş putea spune, dar apoi ar trebui să te distrug”. Prin folosirea diatezei pasive, fabricantul emblemei face două referiri care nu există în alte sintagme. Prima referire este la zeul grec al Haosului, Eris, despre care Homer a scris în Cea de-a patra carte a Iliadei: „Eris a cărei furie este nestăvilită… este sora şi tovarăşa ucigaşului Aris, ea pare neînsemnată la început, dar apoi creşte şi păşeşte pe pământ cu capul ei zdrobind cerul. Apoi, aruncă amărăciune deopotrivă în cele două tabere pe măsură ce atacă violent şi face durerea oamenilor insuportabilă.”

Fraza la diateza pasivă din latină se regăseşte în cuvintele lui Cato cel Tânăr, un senator Roman din secolul II Î.C., care rătăcea prin Senat repretând cuvintele „Carthago delenda est” – Cartagina trebuie distrusă. În anul 149 Î.C. Cato a reuşit şi Roma a atacat oraşul nord-african, poziţionat în zilele noastre în Tunisia. La trei ani după începerea asediului, armata Romană a cucerit Cartagina, i-a dărâmat zidurile şi i-a făcut pe locuitori, sclavi. După ce Senatul Romana a declarat că nimeni nu va mai locui vreodată în oraşul acela, legenda spune că Roma a aruncat sare pe pământul din jurul oraşului pentru a se asigura că oraşul Cartagina va fi deşert.”

Sursă – Astfel că emblema nu conţine doar o simplă ameninţare, face deasemenea aluzie la „ o furie de sus” de proporţii mitologice, care să transforme oraşul în care locuiţi într-un deşert pentru generaţiile următoare. Asta chiar că este o ameninţare.

#2 [Get Your Kicks on 66] – Simte-te bine pe ruta 66

Programul Minotar este realizat pentru misiunile strict secrete ale sateliţilor de spionaţi NRO.

Molech

Minotaurii sunt creaturi cu cap de taur preluate din mitologia greacă şi care sunt întotdeauna furioşi, violenţi, neîndurători. Minotaurii se asemănă cu zeitatea din Orientul Mijlociu, Molech, un zeu cu cap de taur şi corp de om în cinstea căruia se sacrificau copii.

Această emblemă pentru NROL-66, Minotarul Roşu (care parcă izvorăşte direct din iad) ţine în mână un semn rutier, semnul mitic 66. Este greu să nu observi aluzia la diavol (care apare deseori în roşu) şi la numărul 666.

Mai mult chiar, potrivit unor cercetători ai ocultismului, ruta 66 a fost la început realizată pentru a deveni un fel de „pelerinaj ocult”. Faimoasa autostradă americană „Ruta 66” a fost realizată de masoni cu intenţia aparentă de a trimite călători cu maşina într-o procesiune ocultă de genul „călătorie”.

Ruta 66 a început la Buckingham Fountain in Chicago lângă sit-ul Universităţii Chicago, acolo unde se găsesc ritualuri iniţiatice ale colecţiei Aztece. Călătoria se termina în Barstow, California, în deşertul Mohave, care este pentru masoni, cimitirul cosmic al Vestului, destinaţia finală a lui Anubis, şacalul celest, altfel cunoscut ca Sirius (a se vedea Giorgio de Santillana and Hertha Von Dechend, Hamlet’s Mill: An Essay on Myth and the Frame of Time, p. 358).

Dacă această versiune a Rutei 66 are iz de pelerinaj medieval şi se apropie de o călătorie cu cămila şi mai puţin de una cu maşina, atunci raţiunea este întemeiată. Ruta 66 s-a bazat pe un drum inventat în 1857 de Lt. Edward Beale şi de caravana U.S. Camel Corps. – Michael A. Hoffman II, Societăţi Secrete şi Războiul Psihologic.

Aşa că, cine se simte într-adevăr bine pe Ruta 66?

#1 [Diavolul pe care-l cunoşti]

Emblema pentru NROL-49 înfăţişează o pasărea phoenix care se ridică din flăcări cu steagul SUA în fundal. Cuvintele în latină “Melior Diabolus Quem Scies” s-ar traduce la prima vedere

„Diavolul pe care-l cunoşti”, la fel ca în fraza „ Mai bine diavolul pe care-l cunoşti decât cel pe care nu-l cunoşti.” Criptic. Potrivit NASA, această frază se referă la întoarcerea folosirii unui vechi sistem după încercarea de a utiliza unul nou, care a eşuat.

„Emblema de misiune pentru NROL-49 arată o pasăre phoenix ce se ridică din foc, iar cuvintele “melior diabolus quem scies” se traduc astfel: „mai degrabă diavolul pe care-l şti” şi indică aici întoarcerea la sistemul precedent după eşecul de a înlocui acest sistem cu unul nou”.

–         Sursa

Este o alegere destul de ciudată de cuvinte pentru o agenţie guvernamentală, dar în mod sigur, întreaga frază este sinistră, diabolică, la fel ca celelalte embleme ale războiului psihologic.

NROL-49 înainte de lansare cu emblemele de misiune sus pe vârf.

Altă emblemă legată de NRO-49 înfăţişează satelitul ca o fiinţă incandescentă înaripată (cu referire la NASA – diavolul numit Betty) care ţine în mână un trident şi o cheie.

“O imagine a diavolului prezintă pe această emblemă lansarea rachetei. Vechea tradiţia de a numi rachetele se pare că a revenit; Delta 352 se numeşte „Betty” şi Atlas V lansat din Vanderberg anul trecut a fost numit „Gladys”. – Ibid.

Această emblemă înfăţişează luna (sau o cometă?) ce acoperă parţial pământul. Dacă priviţi îndeproape, se văd litere în detaliu ale corpului ceresc de culoare gri. La ce oare se referă? În partea de jos a emblemei, sintagma latină este deasemenea enigmatică: “Primoris Gravis Ex Occasus”. „Primoris” înseamnă „Primul”, „Cel dintâi”, „Gravis” se traduce prin „important, foarte serios” iar „Occasus” se referă la „apusul soarelui, Vest sau cădere”. În alte cuvinte, nu prea ştiu exact ce înseamnă. „Mai întîi apusul soarelui?” „Cel mai important lucru după apus?”, „Mai întâi o cădere importantă?” Indiferent de conotaţia exactă, se pare că e vorba de accentuarea conceptului de întuneric. „Betty” este întunericul absolut înfăşurat în flăcări şi care acoperă parţial soarele. Mai este şi un corp ceresc de culoare gri care se mişcă către soare… şi încă vorbim despre un satelit de spionaj. Bine.

Distincţii

Mai sunt diverse embleme care oferă indicii despre cât de încălcită este lumea războiului psihologic:

Şopârle care controlează pământul prin magie este o temă obişnuită în emblemele războiului psihologic. Este oare magie parte din lansarea rachetelor aşa cum era în timpul lui Jack Parsons şi a O.T.O?

Ce înseamnă oarele literele din josul emblemei? Nu este treaba ta. Nu, acuma desigur nu brutal..  chiar la asta se referă literele: „Nu este treaba ta”.

Altă emblemă NRO, una care adună înţelesul tuturor emblemelor de mai sus. Satelitul-spion este simbolizat ca un dragon furios care ţine strâns întreaga planetă cu cele patru fălci, iar în coadă are un diamant. Dragonul nu pare preocupat de intimitatea noastră şi de alte asemenea lucruri.

În concluzie

Deşi nu este posibil că cunoaştem înţelesul exact al simbolurilor ce se regăseşte în aceste embleme de misiune, totuşi simbolurile oferă o privirea aparte asupra filizofiei, stării de spirit şi cunoştinţelor organizaţiilor care crează astfel de embleme. Vrăjitori care controlează pământul, vipere care înconjoară pământul, dragoni furioşi care înlănţuiesc pământul… în acest mod se văd aceşti oameni pe ei şi astfel îşi iau în considerare munca. Întrebarea mea este: ar trebui oare să fim ceva mai preocupaţi? Cineva ar putea afirma că aceste embleme sunt făcute cu scopul de a-i pune în primejdie pe duşmanii Americii. Asta e adevărat, dar cei mai mulţi sateliţi lansat de NRO sunt realizaţi pentru a spiona America de Nord, din moment ce accentul se pune pe acest continent în multe dintre embleme.

Un lucru e sigur, emblemele de misiune reprezintă cea mai onestă descriere pe care o avem a misiunilor secrete. Din moment ce multe embleme nu sunt realizate pentru a fi arătate publicului, acestea sunt lipsite de contacul cu publicul. Emblemele nu vorbesc despre „instaurarea democraţie şi despre lumina libertăţii în lume”… emblemele arată lumea în lanţuri şi în flăcări, o lume controlată de dragoni şi vrăjitori şi de cuvintele acestora sunt ameninţătoare de moarte şi distrugere.

Simbolismul ocult ilustrat de aceste embleme este deasemnea o aluzie la aceste organizaţii care au relaţii cu societăţi secrete şi care sunt „în branşă”. Iar cei care nu fac parte din branşă, adică masele neiniţiate, profanii, sunt nu bineveniţi.

“Procul Este Profani”: “Staţi deopare, voi, ce neiniţiaţi.”

8 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 30, 2011 at 9:10 am

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. Alexandru said, on iunie 30, 2011 at 9:31 am

  A meritat sa fie tradus pentru cei care nu cunosc foarte bine bine engleza.
  Am mai gasit un articol interesant pe Vigilant Citzen cu simboluri ale unor vedete printre care se afla si vedeta romaneasca Inna :

  http://vigilantcitizen.com/latestnews/symbolic-pics-of-the-week-062511/

  Apreciază

 3. timisorean1 said, on iulie 3, 2011 at 11:36 am

  foarte bun articolul

  Apreciază

 4. […] SIMBOLURI … Un studiu al sinistrelor embleme de misiune ale satelitilor de spionaj […]

  Apreciază

 5. […] SIMBOLURI … Un studiu al sinistrelor embleme de misiune ale satelitilor de spionaj […]

  Apreciază

 6. […] SIMBOLURI … Un studiu al sinistrelor embleme de misiune ale satelitilor de spionaj […]

  Apreciază

 7. octavpelin said, on noiembrie 24, 2017 at 10:19 am

  A republicat asta pe Octavpelin's Weblog.

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: