SACCSIV – blog ortodox

OFICIAL: S-a decis ca ISRAELUL “asigura un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal” si POATE PRELUCRA TOATE DATELE CETATENILOR UNIUNII EUROPENE …

Posted in ISRAEL, UE, UNIUNEA EUROPEANA by saccsiv on martie 5, 2011

Citez din 2011/61/UE: Decizia Comisiei din 31 ianuarie 2011 în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal [notificată cu numărul C(2011) 332] Text cu relevanță pentru SEE:

Jurnalul Oficial L 027 , 01/02/2011 p. 0039 – 0042

Decizia Comisiei

din 31 ianuarie 2011

în temeiul Directivei 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului privind nivelul de protecție adecvat asigurat de Statul Israel privind prelucrarea automată a datelor cu caracter personal

[notificată cu numărul C(2011) 332]

(Text cu relevanță pentru SEE)

(2011/61/UE)

COMISIA EUROPEANĂ,

având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene,

având în vedere Directiva 95/46/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 24 octombrie 1995 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date [1], în special articolul 25 alineatul (6),

După consultarea Autorității Europene pentru Protecția Datelor,

întrucât:

(1) În temeiul Directivei 95/46/CE, statelor membre li se cere să ia măsuri astfel încât transferul datelor cu caracter personal către o țară terță să poată avea loc numai în cazul în care țara terță în cauză asigură un nivel adecvat de protecție și în cazul în care legile statelor membre care pun în aplicare alte dispoziții ale directivei sunt respectate înainte de transfer.

(2) Comisia poate constata că o țară terță asigură un nivel adecvat de protecție. În acest caz, datele cu caracter personal pot fi transferate din statele membre fără să fie nevoie de garanții suplimentare.

(3) În temeiul Directivei 95/46/CE, nivelul de protecție a datelor trebuie evaluat ținând seama de toate împrejurările care au legătură cu o operațiune de transfer de date sau cu o serie de operațiuni de transfer de date și acordând o atenție specială mai multor elemente relevante pentru transfer, enumerate la articolul 25.

(4) Având în vedere diferitele abordări privind protecția datelor din țările terțe, evaluarea caracterului adecvat trebuie efectuată și orice decizie în temeiul articolului 25 alineatul (6) din Directiva 95/46/CE trebuie adoptată și pusă în aplicare astfel încât să nu creeze discriminări arbitrare sau nejustificate față de țările terțe în care există condiții similare ori între acestea, și să nu se constituie o barieră mascată în calea comerțului, ținând seama de angajamentele internaționale actuale ale Uniunii Europene.

(5) Sistemul juridic din Statul Israel nu dispune de o constituție scrisă, însă Curtea Supremă din Statul Israel a acordat un statut constituțional anumitor „legi de bază”. Această „legislație de bază” este completată de o jurisprudență extinsă, întrucât sistemul juridic israelian aderă în mare măsură la principiile dreptului comun. Dreptul la protecția vieții private este inclus în legislația de bază: „Demnitate umană și libertate”, în secțiunea 7.

(6) Standardele legale pentru protecția datelor cu caracter personal în Statul Israel sunt bazate în mare parte pe standardele stabilite prin Directiva 95/46/CE și sunt prevăzute în Legea privind protecția vieții private 5741-1981, modificată ultima dată în 2007 pentru a stabili noi cerințe privind prelucrarea datelor cu caracter personal și organizarea detaliată a autorității de supraveghere.

(7) Legislația în domeniul protecției datelor este completată, de asemenea, de decizii guvernamentale privind punerea în aplicare a Legii privind protecția vieții private 5741-1981 și organizarea și funcționarea autorității de supraveghere, bazată în mare parte pe recomandările formulate în raportul adresat Ministerului Justiției de către Comitetul de examinare a legislației în ceea ce privește bazele de date (raportul Schoffman).

(8) Mai multe instrumente juridice care reglementează diferite sectoare, precum legislația din sectorul financiar, reglementările în domeniul sănătății și registrele publice, conțin, de asemenea, dispoziții privind protecția datelor.

(9) Standardele juridice în materie de protecție a datelor aplicabile în Statul Israel includ toate principiile de bază necesare pentru a asigura un nivel adecvat de protecție a persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal din bazele de date automatizate. Capitolul 2 din Legea privind protecția datelor 5741-1981, care prevede principiile de prelucrare a datelor cu caracter personal, nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal din bazele de date neautomatizate (bazele de date manuale).

(10) Aplicarea standardelor juridice în materie de protecție a datelor este garantată prin căi de atac de ordin administrativ și judiciar, precum și printr-un control independent exercitat de autoritatea de supraveghere, și anume de Autoritatea privind legislația, informația și tehnologia din Statul Israel (ILITA), care este învestită cu atribuții de investigație și intervenție și care acționează în deplină independență.

(11) Autoritățile israeliene responsabile de protecția datelor au dat explicații și asigurări referitoare la modul în care trebuie interpretată legislația israeliană și au confirmat că legislația israeliană privind protecția datelor este pusă în aplicare conform acestei interpretări. Prezenta decizie ține seama de explicațiile și asigurările respective și este, prin urmare, condiționată de acestea.

(12) Prin urmare, ar trebui să se considere că Statul Israel asigură un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal, astfel cum este prevăzut în Directiva 95/46/CE, în ceea ce privește transferurile internaționale automatizate de date cu caracter personal din Uniunea Europeană către Statul Israel sau transferurile neautomatizate supuse unor prelucrări automatizate în Statul Israel. Pe de altă parte, transferurile internaționale de date cu caracter personal din UE către Statul Israel, atunci când atât transferul în sine, cât și prelucrarea ulterioară a datelor se efectuează exclusiv prin mijloace neautomatizate, nu intră sub incidența prezentei decizii.

(13) Pentru a asigura transparența și pentru a garanta capacitatea autorităților competente ale statelor membre de a asigura protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor lor cu caracter personal, trebuie specificate circumstanțele excepționale în care poate fi justificată suspendarea anumitor fluxuri specifice de date, fără a aduce atingere constatării unui nivel adecvat de protecție.

(14) Constatările prezentei decizii privind nivelul adecvat de protecție se referă la Statul Israel, astfel cum este definit în conformitate cu dreptul internațional. Transferurile ulterioare către un destinatar din afara Statului Israel, astfel cum este definit în conformitate cu dreptul internațional, ar trebui considerate transferuri de date cu caracter personal către țări terțe.

(15) Grupul de lucru pentru protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal, stabilit în temeiul articolului 29 din Directiva 95/46/CE, și-a dat avizul favorabil cu privire la nivelul adecvat de protecție a datelor cu caracter personal în ceea ce privește transferurile internaționale automatizate de astfel de date din Uniunea Europeană sau transferurile neautomatizate supuse unor prelucrări automate în Statul Israel. În avizul său favorabil, grupul de lucru a încurajat autoritățile israeliene să adopte noi dispoziții care să extindă aplicarea legislației israeliene la bazele de date manuale, care să recunoască în mod explicit aplicarea principiului proporționalității la prelucrarea datelor cu caracter personal în sectorul privat și care să interpreteze excepțiile pentru transferurile internaționale de date în conformitate cu criteriile prevăzute în documentul său de lucru privind interpretarea comună a articolului 26 alineatul (1) din Directiva 95/46/CE [2]. Acest aviz a fost luat în considerare pentru pregătirea prezentei decizii [3].

(16) Comitetul instituit în temeiul articolului 31 alineatul (1) din Directiva 95/46/CE nu a emis un aviz în termenul stabilit de președintele acestuia,

ADOPTĂ PREZENTA DECIZIE:

Articolul 1

(1) În sensul articolului 25 alineatul (2) din Directiva 95/46/CE, se consideră că Statul Israel oferă un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal transferate din Uniunea Europeană în ceea ce privește transferurile internaționale automate de date cu caracter personal din Uniunea Europeană sau în cazul transferurilor neautomate, dacă aceste sunt supuse unor prelucrări automate în Statul Israel.

(2) Autoritatea israeliană competentă în materie de supraveghere a aplicării standardelor juridice privind protecția datelor în Statul Israel este „Autoritatea privind legislația, informația și tehnologia din Statul Israel (ILITA)”, menționată în anexa la prezenta decizie.

Articolul 2

(1) Prezenta decizie se referă exclusiv la nivelul adecvat de protecție oferit în Statul Israel, astfel cum este definit în conformitate cu dreptul internațional, în vederea îndeplinirii cerințelor de la articolul 25 alineatul (1) din Directiva 95/46/CE și nu aduce atingere altor condiții sau restricții care pun în aplicare alte dispoziții din directiva menționată anterior care se referă la prelucrarea datelor cu caracter personal în statele membre.

(2) Prezenta decizie se aplică în conformitate cu dreptul internațional. Aceasta nu aduce atingere statutului Înălțimilor Golan, Fâșiei Gaza și Cisiordaniei, inclusiv Ierusalimului de Est, astfel cum este definit în conformitate cu dreptul internațional.

Articolul 3

(1) Fără a aduce atingere atribuțiilor lor de a lua măsuri pentru a asigura respectarea dispozițiilor naționale adoptate în temeiul unor alte dispoziții decât cele prevăzute la articolul 25 din Directiva 95/46/CE, autoritățile competente din statele membre își pot exercita atribuțiile pentru a suspenda fluxurile de date către un destinatar din Statul Israel în vederea protejării persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal ale acestora, în următoarele cazuri:

(a) atunci când o autoritate israeliană competentă a stabilit că destinatarul încalcă standardele de protecție aplicabile; sau

(b) atunci când este foarte probabil ca standardele de protecție să fie încălcate, există motive întemeiate să se creadă că autoritatea israeliană competentă nu ia sau nu va lua măsuri adecvate și în timp util pentru a rezolva cauza respectivă, continuarea transferului ar crea un pericol iminent de prejudiciere gravă a persoanelor în cauză, iar autoritățile competente din statul membru au depus eforturi rezonabile în aceste circumstanțe de a avertiza partea responsabilă de prelucrarea datelor din Statul Israel și i-au oferit posibilitatea de a răspunde.

(2) Suspendarea încetează de îndată ce sunt asigurate standardele de protecție, iar autorității competente din statele membre în cauză i se aduce la cunoștință acest lucru.

Articolul 4

(1) Statele membre informează fără întârziere Comisia cu privire la măsurile luate în temeiul articolului 3.

(2) Statele membre și Comisia se informează reciproc cu privire la cazurile în care măsurile luate de autoritățile israeliene răspunzătoare de respectarea standardelor de protecție nu asigură această respectare a standardelor.

(3) În cazul în care informațiile culese în temeiul articolului 3 și al alineatelor (1) și (2) din prezentul articol demonstrează că un organism însărcinat cu asigurarea respectării standardelor de protecție în Statul Israel nu își îndeplinește eficient rolul, Comisia informează autoritatea israeliană competentă și, în cazul în care este necesar, prezintă un proiect de măsuri în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 31 alineatul (2) din Directiva 95/46/CE în vederea abrogării sau suspendării prezentei decizii ori a limitării domeniului de aplicare a acesteia.

Articolul 5

Comisia evaluează punerea în aplicare a prezentei decizii și raportează orice constatare pertinentă comitetului înființat în temeiul articolului 31 din Directiva 95/46/CE, incluzând orice dovadă care ar putea afecta constatarea de la articolul 1 din prezenta decizie conform căruia protecția datelor în Statul Israel este adecvată, în sensul articolului 25 din Directiva 95/46/CE, precum și orice dovadă din care rezultă că prezenta decizie este aplicată în mod discriminatoriu. Comisia va monitoriza, în special, prelucrarea datelor cu caracter personal în bazele de date manuale.

Articolul 6

Statele membre iau toate măsurile necesare pentru a se conforma prezentei decizii în termen de 3 luni de la data notificării acesteia.

Articolul 7

Prezenta decizie se adresează statelor membre.

Adoptată la Bruxelles, 31 ianuarie 2011.

Pentru Comisie

Viviane Reding

Vicepreședinte

[1] JO L 281, 23.11.1995, p. 31.

[2] Documentul WP114 din 25 noiembrie 2005. Disponibil la adresa: http://ec.europa.eu/justice_home/fsj/privacy/docs/wpdocs/2005/wp114_en.pdf

[3] Avizul 6/2009 privind nivelul de protecție a datelor cu caracter personal în Israel. Disponibil la adresa: http://ec.europa.eu/justice_home/fsj/privacy/docs/wpdocs/2009/wp165_en.pdf

–––––––––––––––––

ANEXĂ

Autoritatea competentă în materie de supraveghere menționată la articolul 1 alineatul (2) din prezenta decizie:

The Israeli Law, Information and Technology Authority (Autoritatea privind legislația, informația și tehnologia din Statul Israel)

The Government Campus

9th floor

125 Begin Rd.

Tel Aviv

Israel

Adresa poștală:

P.O. Box 7360

Tel Aviv, 61072

Tel.: +972-3-7634050

Fax: +972-2-6467064

E-mail: ILITA@justice.gov.il

Site: http://www.justice.gov.il/MOJEng/RashutTech/default.htm

Comentariu saccsiv:

Asadar, au decis ei ca Israelul e cel mai bun loc de pe planeta pentru actiunea asta. Ca sa vezi ce coincidenta total intamplatoare …

Si daca tot s-a inceput cu UE, probabil ca si celelalte state vor proceda aidoma. Ca sa fie toate datele acolo, la indemana, la botul calului … antihristului. Mult asteptatul mesia al evreilor, in Israel va fi inscaunat si acolo isi va avea cartierul general. Asa ca deja nu ne mai miram de manevra asta.

Cum se leaga ele lucrusoarele intre ele. Repede – repejor.

Ma gandesc daca oare aceasta stire ii va scoate oleaca din nesimtire si pe cei care zbiara ca vremurile apocaliptice n-ar bate la usi. Asa, macar strict lumesc, li se pare in regula actiunea asta cu prelucrarea datelor personale in Israel?

Cititi va rog si:

PROFETIA Sfantului LAVRENTIE DE CERNIGOV despre ANTIHRIST

58 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on martie 5, 2011 at 7:02 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. gerik64 said, on martie 5, 2011 at 7:06 pm

    DOUA CUVINTE.MARI ESCROCI!

    Apreciază

  3. nea Anderthal said, on martie 5, 2011 at 7:27 pm

    ..Daca cititi in cartile scrise de dr.Cathy Burns (le recomand..A MUST READ !!) veti vedea ca numarul fiarei este steau cu 6 colturi!Deasemenea a doua referire in Biblie la acest numar este in cartea Regilor si este tributul pe care-l plateau popoarele ocupate ovreilor de sase-sute-saizeci-si-sase de shekeli!DECI VOM PLATI TOTI ACESTI BANI LOR

    Apreciază

  4. admin said, on martie 5, 2011 at 7:42 pm

    Consider ca ar trebui ca romanii ortodocsi sa protesteze. Nu se poate ca niste jidovi, ca alde katz de la centrul sionist, sa aiba acces la datele noastre personale. Deja am devenit cetateni ai statului sionist, numit Israel?
    Oare aceste masuri nu ar trebui sa se ia in urma unui referendum? Noi nu mai avem nimic de zis in tara asta? Luam de bun tot ce decid homosexualii din Consiliul Europei?
    Cred ca ne meritam soarta daca nu cerem Guvernului si Presedintelui sa anuleze aceasta decizie draconica.

    Apreciază

    • IOAN said, on martie 5, 2011 at 8:53 pm

      admin
      DRUMUL ESTE INEVITABIL…IAR PROFEȚIILE APOCALIPSEI SE ÎMPLINESC ÎN TOTALITATE….DACĂ AȘTEPTĂM SOLUȚII LUMEȘTI….ELE EXISTĂ DOAR TEORETIC…
      ODATĂ CU APARIȚIA LUI ANTICHRIST VA VENI ȘI SF.ILIE, ENOH ȘI IOAN EVANGHELISTUL…ȘI EI VOR DA LUPTA ÎN PRIMA LINIE CU ANTICHRIST…EI VOR PROPOVĂDUI ADEVĂRUL ȘI VOR ÎNTĂRI CREȘTINII ÎN CREDINȚĂ….VA FI MULTĂ VĂRSARE DE SÂNGE CREȘTINESC …CĂCI SFINȚI SUNT ACEIA CE MĂRTURISESC ȘI MOR PENTRU HRISTOS MÂNTUITORUL LUMII…

      Apreciază

  5. Mos Ioan said, on martie 5, 2011 at 7:54 pm

    Daca nu stiam cine ne sunt „stapânii”, ACUM STIM…………….

    Apreciază

  6. fanu said, on martie 5, 2011 at 8:15 pm

    hopa, deja se mişcă pe faţă…

    Apreciază

  7. GABRIEL din Canada said, on martie 5, 2011 at 8:21 pm

    nu exista decat o singura solutie-iesirea din sistem, oriunde am fi pe glob, caci desi totul devine extrem de clar, conducerea statelor tace si pregateste tranzitia spre antihrist, care va avea toate datele personale ale celor ce au acte de identitate cu cip

    Apreciază

    • set said, on martie 6, 2011 at 3:49 am

      Gabriel am vorbit cu o cunostinta din Canada si imi povestea ca acum acolo ii obliga pe copii care pleaca in tabere sa le implanteze cipuri pe motiv sa nu se piarda. Este adevarat? Daca da este foarte grav.

      Apreciază

  8. GABRIEL din Canada said, on martie 5, 2011 at 8:29 pm

    este clar ca vom deveni cetateni ai statului mondial cu capitala ierusalim, de ce ar fi donate datele catre israel, decat cu o singura logica-vom depinde de un stat mondial electronic si vom trebui sa votam conducatorul lui-Doamne fereste!.
    acesta este cel mai evident pas catre instaurarea unui stat mondial unic, cu capitala la ierusalim, si se observa scopul u.e. de a colecta datele personale electronice pentru usurarea centralizarii datelor. facem pariu ca si america va face la fel?

    Apreciază

  9. IOAN said, on martie 5, 2011 at 8:36 pm

    TOATE DRUMURILE DUC LA IERUSALIM…CĂCI DE ACOLO VA VENI SI SE VA ARĂTA ANTICHISTUL…DĂRÂMARE MOSCHEII LUI OMAR ȘI CONSTRUIREA TEMPLULUI LUI SOLOMON VA CONSTITUI APARIȚIA INEVITABILĂ A ÎNȘELĂTORULUI ANTICHRIST CARE VA CERE NU NUMAI ÎNSEMNAREA CU SEMNUL LUI 666 CI ȘI LAUDA ȘI ÎNCHINAREA SPRE SLAVA ÎMPĂRĂȚIEI SALE…MINCINOASE

    Apreciază

  10. gerik64 said, on martie 5, 2011 at 8:38 pm

    Manevrele astea numai un razboi le poate opri. Si asta se va intimpla.Bineinteles ca dupa razboi vor continua.Dar vor trece direct la inplantarea cipurilor pe mina sau frunte.Pana atunci sa trecem cu bine de razboiuk profetit Rusia. contra Aliatii.

    Apreciază

  11. gina said, on martie 5, 2011 at 8:54 pm

    The swan lake
    http://vigilantcitizen.com/?p=6223

    Apreciază

  12. acelas said, on martie 5, 2011 at 9:06 pm

    „off” – topic

    fratilor, profit de acest ultim ragaz … inainte de intrarea si Sfantul si Marele Post de a mai releta alte ciudatenii din ultima vreme …, chiar dure unele …, caci nu vreau sa ne provocam tulburari sau sminteli odata ce a inceput Postul mare si intram si in prima saptamana de mare asceza, timp in care ne bucuram si ne ajutam cu totiii de canonul dumnezeiesc al Sfantului Andrei Cretanul…

    sa spun aici si … gata, caci incepe Postul, cel putin pentru o saptamana de inceput …

    am trebaluit astazi putin prin casa, la un moment dat am dat drumul la Trinitas tv mai mult sa ascult cate o cantare, era in jur de 11 si ceva … , stiam ca e transmisia in direct al Sfintei Liturghii de sambata, impreuna si cu parastasul facut pentru pomenirea motilor … . Un lucru a iesti in evidenta … , iar asta la spiritul de observatie al unei persoane feminine cu care priveam … . Toti preotii de la Patriarhie (si nu erau putini, era si cu slujba parastasului) care sunt monahi, nu preoti de mir, si care in tot timpul trecut aveau o anumita tinuta, cea fireasca de monahi cu chip ingeresc, pentru care si-au depus si voturile.., aveau proaspat taiat (se vedea ca era f recent) parul , aveau tuns parul cel lung. Marea majoritate a lor, daca nu il aveau liber, il tineau strans si adunat catre ceafa, iar acest lucru era f viizibil. Acum, nu, nu mai era deloc. Erau proaspat tunsi, ceafa le era scurta ca si intreg parul din rest, aveau chipuri de mireni in toata regula, sau precum niste preoti de mir, doar barba le mai era prezenta.

    persoana cu care priveam, mi-a spus ca a observat acest lucru tot asa, mai mult intamplator, cu o saptamana-doua in urma, mergand intr-o Duminica la Patriarhie. Dar pe atunci, a vazut totusi un singur preot dintre ce toti, care mai avea totusi parul lung si strans la spate, ceea ce a facut-o sa creada ca poate e totusi doar o ciudata coincidenta si atat. Astazi insa, inclusiv acesl preot era prezent si … tuns la spate, precum orice mirean de rand. Toti slujitorii de la Patriarhie, toti preotii de astazi erau tunsi intr-un mod f evident. Vorbesc aici de preoti-calugari, de ieromonahi (si poate si de ierodiaconi), dar in mod cert erau ieromonahi pe care toata lumea ii cunoasteau, de atata timp, ca aceia se purtau cu parul lung, asa cum era si firesc. (se poate observa cred, si in viitor, incepand de luni, chiar daca primele doua zile nu se mai savarseste Sfanta Liturghie, caci nu o sa creasca parul peste noapte ..)

    am inchis tv-ul dupa slujba, mirandu-ma destul de tare.

    a trecut ziua cu diverse treburi …. spre seara, merg si intru pentru priveghere la manastirea Plumbuita. Sminteala curata si acolo, inca o data ! Toti, dar absolut toti preotii calugari dar si diaconii-calugari (chiar si unul sau doi calugari simpli) era tunsi ! si la fel, „proaspat”, de curand. Se vedea inclusiv pe ceafa, parul ras, ceafa f ingrijita, curatita. Parul in restul capului, la fel tuns scurt, asa incat pareau de-a dreptul niste preoti de mir, ei – niste monahi pe care ii stiu de ani de zile, chiar daca nu merg totusi asa des la Plumbuita. Nu i-am vazut niciodata altfel. Cu greu am putut face fata acestei curate tulburari, in timpul slujbei …, aproape ca nici nu puteam sa-i privesc. apoi treptat mi-am mai revenit in firea rugaciunii.

    Ce sa intampla?? nu vreau sa zic ca am descoperit eu „america”. poate, si sunt aproape convins, ca ati observat si voi daca v-ati uitat cumva astazi la Trinitas la slujba…

    ce se intampla?? exista in aceasta perioada ceva deosebit?, incat se practica asa ceva? este in legatura cu inceputul Postului?, are vreo legatura? eu nu mai inteleg .., eu pana acum nu am auzit de asa ceva, dar nu exclud, poate nu stiu eu indeajuns …, desi dupa mintea mea mi se pare un non-sens. Stiti dvs ceva? ati m-ai vazut pe la alte manastiri din Bucuresti in ultima saptamana asa ceva?

    Doamne, iarta-mi te rog ticalosul meu suflet care este sufocat de pacate, si spun asta nu din smerenie ci din realitatea adevarata,… si si-a ingaduit cu de la sine-i putere sa vorbeasca despre preotime si cateva lucruri care ii s-au parut curioase. Nu vreau sa fiu un om „curios”, ci sa-mi vad de pacatele mele ca orice crestin normal .., iar in acelasi timp urmeaza aceasta frumoasa si binecuvantata perioada de postire speciala. asa incat nu vreau sa tulbur. poate ne vor lumina alti frati in legatura cu cele scrise mai inainte.

    Un post binecuvantat si cu sporire duhvniceasca de la bunul Dumnezeu pentru toti drept-maritorii crestini !

    Apreciază

    • Marius said, on martie 6, 2011 at 12:15 am

      Scuze de intrebare, dar are vreo insemnatate deosebita felul in care sunt tunsi preotii?

      Apreciază

  13. acadennis said, on martie 5, 2011 at 9:08 pm

    Deja o politie la nivel global exista – US – organizata de jidani, acum trebuie doar sa se asigure baza de date pentru populatie – organizata tot de jidani dupa care se poate trece la implementarea m-chipului si venirea lui anticrist.
    Asta-i cu doua taisuri pentru ca se vede ca jidani din afara Israelului orchestreaza totul.

    Apropo, ce se mai aude despre povestea cu acel rabbi care l-a vazut pe Jewish Messiah?

    Apreciază

  14. MIhaela said, on martie 5, 2011 at 9:13 pm

    Eu incep sa ma infior;oare cati vom rezista la presiunile care se vor pune pe noi? Si la toate atacurile dracesti care vin de peste tot?
    Doamne, ajuta-ne!

    Apreciază

  15. acadennis said, on martie 5, 2011 at 9:16 pm

    @Sacciv

    Am gasit asta cu cateva luni in urma pe intenet, poate e fara interes sau poate are vreun interes.
    Se refera la un tratat strategic, de parteneriat sau pace intre EU si Israel care are o durata de 7 anii, din 2007 – 2013

    EUROPEAN NEIGHBOURHOOD AND PARTNERSHIP
    INSTRUMENT
    ISRAEL
    STRATEGY PAPER
    2007 – 2013
    &
    INDICATIVE PROGRAMME
    2007 – 2010

    Link to pdf file:

    Dă clic pentru a accesa enpi_csp_nip_israel_en.pdf

    Apreciază

  16. acadennis said, on martie 5, 2011 at 9:26 pm

    Poate gresesc dar interesant in tratat, care-mi aduce aminte de Daniel 9:27 este:

    Relations between the EU and Israel are also part of the Union’s wider efforts to contribute to a resolution of the Middle East conflict. The achievement of lasting peace in the Middle East is a central aim of the EU…

    How does the ENP deepen the EU-Israel relationship? The EU-Israel ENP Action Plan opened up new possibilities for developing EU-Israel relations by setting out a wide range of areas for greater cooperation including: promoting peace in the Middle East; tackling racism, anti-Semitism, and xenophobia; stepping up cooperation in the fight against terrorism and proliferation of weapons of mass destruction; tackling human-trafficking, organised crime and migration issues; upgrading political cooperation; encouraging the approximation of Israeli legislation to that of the EU as a means of opening the EU internal market to Israel; and pursuing greater liberalisation of trade, services and agriculture.

    Apreciază

  17. acadennis said, on martie 5, 2011 at 10:10 pm

    off topic

    The Greatest Progress Toward the Rebuilding of the Holy Temple in Modern History: Blueprints for The Holy Temple

    Link:
    http://www.templeinstitute.org/blueprints-for-the-holy-temple.htm

    The Temple Institute presents for the first time, complete and highly detailed blueprints of the Sanhedrin Assembly Hall, the Chamber of Hewn Stone, part of the Holy Temple complex itself. These plans, drawn up by a top Israeli architectural firm hired by the Temple Institute, incorporate modern technological innovation while remaining true to the specific requirements of the Sanhedrin. These plans represent the first stage in the drawing up of comprehensive architectural plans for the entire Holy Temple complex.This video is based on these plans.

    Apreciază

  18. Aurora said, on martie 5, 2011 at 11:06 pm

    Astia lucreaza intens pentru a-i usura munca lui antihrist.

    Apreciază

    • el said, on martie 6, 2011 at 8:08 pm

      @Aurora

      spunea Vladica Luca al Crimeei ucenicului sau, viitorul Ieroschimonah Selafiil de la Tomsk(adormit la 7 ianuarie 2007), pe vremea cand Biserica in Rusia era tare prigonita ( bisericile daramate,inchise,profanate;clericii si monahii ucisi,inchisi,alungati) iar comunismul era la apogeul puterii sale ,ca acest comunism va trece si bisericile Rusiei vor fi iar deschise si Biserica nu va mai fi prigonita(o vreme,scurta dupa caredea comunismului) dar ca atunci se vor pregati TOATE pentru imparatia lui anticrist.
      ACUM suntem(poate doar inca pt PUTIN timp) in acea vreme anuntata de Sfantul Luca al Crimeei chirurgul.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

  19. codin said, on martie 6, 2011 at 1:47 am

    Daca se muta cu sandramaua informatica acolo inseamna ca in cel mult trei ani va rasari si „guvernatorul” lumii.

    Apreciază

  20. MARY said, on martie 6, 2011 at 2:42 am

    Evei se pregatesc de mult timp sa conduca lumea si asteapta cu multa nrabdare conducatorul mult iubit.Apocalipsa se desfasoara sub ochi nostri drumul lui anticrist este pregatit nu dureaza mult si va prelua conducerea lumi prin tote mijloacele .Foamete ,cutremure ,inundatii ,revolte sociale si alte fapte groaznice care se petrec nu sant intanplatoare .Acesta este modul de a asupri omenirea si a numai prin acest mod va reusi sa ajunga conducatorul intregi lumi acum se va inparti lumea in doua parti .1,OAMENI CARE IL URMEAZA PE DUMNEZEU .2.OAMENI CARE ILURMEAZA PE ANTICRIST cale de mijol nu mai este .

    Apreciază

  21. Vlad said, on martie 6, 2011 at 6:10 am

    @codin
    Te grabesti cu presupunerile. Parintele Iosif Vatopedinul zicea ca va mai dura ca la 3-4 decade dupa razboiul profetit.
    @Mihaela
    Orice s-ar intampla, nu trebuie sa iti fie frica. Frica e de la vrajmas. Gandeste-te bine, ca oricum mori. Moartea printr-un cancer, de exemplu, e la fel de neplacuta ca orice moarte printr-un posibil traumatism. Diferenta e, ca in caz de prigoana, avem ocazia sa avem si demnitate. Eu consider demnitatea un castig, mai ales ca e vorba de o moarte prin care trebuie sa trecem toti. Domnul sa ne intareasca pe toti, sa ne lumineze la vremea potrivita!

    Apreciază

    • saccsiv said, on martie 6, 2011 at 6:23 am

      Vlad

      Daca tie iti place somnul si sa te amagesti, nu-i amagi si adormi si pe altii.

      Apreciază

    • codin said, on martie 6, 2011 at 9:34 am

      @Vlad
      Logica, singura logica iti spune ca in momentul in care muti un intreg sistem informatic de asemenea factura, centralizat, super tehnologizat, intrun stat cu o istorie atat de…interesanta, cand iti pregatesti atat de meticulos si in avans fiecare miscare intrun haos controlat, cu certitudine exista personajul care va stapani si folosi acel sistem. In rest, daca am trai intro lume normala, probabil acum am sta si am juca sah intrun parc spunand bancuri cu Alinuta. Dar nu mai e cazul. Pentru ca un sistem nervos nu poate functiona fara o intentie (a se intelege un personaj) iar acea intentie exista, doar atata am remarcat eu, pentru mine personal, fara a sugera nimanui nimic.

      Apreciază

    • Iustina said, on martie 6, 2011 at 10:10 am

      @Vlad
      Dupa capusorul tau cancerosii, cei bolnavi de SIDA, alte boli cronice nu mor cu demnitate?! Ce te face sa crezi asta? Am lucrat cu bolnavii de cancer, infectie HIV si pot sa-ti spun ca multi dintre ei sunt OAMENI demni si modele de lupta si rabdare pentru multi dintre noi. Demnitatea nu este „un castig”, dragul meu, este starea normala a fiecarui om, a fiecarui crestin credincios si increzator in a doua venire a Mantuitorului. Dumnezeu ne vrea sinceri si curati precum copiii, nu mercantili. Nu cantarim noi , dupa legile noastre stramte si strambe care latura a caracterului nostru este un castig si care mai putin.
      Tu-ti faci din sfarsitul lumii glorie??!!

      Iarta-ma, Vlad dar gandesti intr-un mod putin ciudat…

      Apreciază

      • Cristina said, on martie 6, 2011 at 11:58 am

        Cred ca Vlad se referea la moartea pentru marturisirea lui Hristos – mucenicia – iar cu moartea muceniceasca nu se compara niciun alt fel de moarte.

        Apreciază

      • Iustina said, on martie 6, 2011 at 12:53 pm

        @Cristina
        Nu ma indoiesc de asta. Dar Vlad oare nu se urca si el un pic pe deal? Vlad a facut o comparatie usor superficiala, poate chiar cinica. A comparat mucenicii cu cancerosii. Dar nu trebuie sa punem problema asa. Vlad isi doreste demnitatea mai degraba in mucenicie, decat sa moara de vreo boala incurabila care sa-l tina „in umbra”.
        Halal, comparatie! Inseamna ca spitalele de oncologie sunt locuri pline de oameni lipsiti de demnitate!
        Dar ce vorbesc eu, o biata pacatoasa…Parintele Iustin Parvu graieste de o mie de ori mai bine :
        „Dumnezeu ne pedepseşte prin boli, dar totodată boala este şi singura noastră modalitate prin care ne ispăşim păcatele. A îngăduit Dumnezeu aceste boli grele, cancerul, Sida, chiar şi la prunci. Şi am observat eu, pentru că mulţi bolnavi vin aici să ceară ajutorul, am observat că aceste boli îşi fac loc în familiile care au dus o viaţă mai puţin creştină şi astfel prin suferinţă să se poată întoarce înapoi la Dumnezeu. Mă uitam într-un spital de copii bolnavi de Sida, sărmanii desfiguraţi, mâncaţi de vii. Aceştia pentru mine sunt mucenici care plătesc păcatele părinţilor lor. Pentru mine chinul acestor copilaşi este egal cu chinul nostru din puşcării”.
        Interviu realizat de Monahia Fotini, 20 decembrie 2010, revista Atitudini

        Apreciază

  22. acadennis said, on martie 6, 2011 at 8:41 am

    Oil wealth ‘must be shared’ with citizens says Soros
    4 March 2011

    Mr Soros also predicted the Iranian regime would be overthrown in the „bloodiest of the revolutions”.

    Link:
    http://www.bbc.co.uk/news/business-12643419

    Apreciază

    • infiniteladder said, on martie 6, 2011 at 9:14 am

      Nemernicul asta ar trebui sa se ia de mana cu Henry Kissinger, sunt din acelasi material facuti.

      Apreciază

  23. Dan Tanasescu said, on martie 6, 2011 at 8:48 am

    @Vlad: Aici nu e vorba de suferinţa sau teama personală a unui individ oarecare, este vorba de soarta întregii omeniri, a poporului nostru a copiilor noştri. Asta e durerea cea mare. Lucrurile nu trebuiesc privite egoist, în ideea că ce mi se va întâmpla mie în următorii ani!

    Apreciază

  24. gabitza said, on martie 6, 2011 at 9:09 am

    Salutate tuturor!
    Citesc de ceva timp articolele de pe acest site si pot sa spun ca sunt foarte uimita(in sensul rau) de ce anume vor sa faca ”stapanii” lumii cu noi.Sunt foarte speriata de aceste lucruri,de ce presupune viitorul acestei lumi.Daca se poate as vrea sa ma linisteasca si pe mine cineva,nu stiu,niste vorbe care sa-mi alunge teama.
    Va multumesc!
    Doamne ajuta!

    Apreciază

  25. abc said, on martie 6, 2011 at 10:41 am

    Pe mine mă indignează faptul că mulți gîndesc doar pînă la venirea antihristului și deloc după acesta , dacă ne rugăm și nu ne opintim în problemele pămîntești ,ce probleme am putea avea mai ales că deja noi știm în mare de ce să ne ferim , nu știm noi oare că venirea Domnului nostru Iisus Hristos ne va scăpa de toate necazurile , dar ca să guști mierea trebuie să bagi mîna în stup și vei risca cîteva înțepături care le uiți cu timpul. Curaj , curaj , frați și surori Domnul e cu noi de cine ne vom teme !

    Apreciază

  26. acadennis said, on martie 6, 2011 at 10:52 am

    off topic – recesamantul populatiei peste tot…

    As Britain comes to its census, privacy fears abound

    ­It is census time in the UK, when every household in the country is asked to provide detailed information about their lives to the government, so they can keep track of what is going on. And the company to be in charge of this sensitive data is none other than the controversial US arms manufacturer Lockheed Martin.

    RomaniaMain article: Demographic history of Romania – from wikipedia

    The first census in Romania was carried out in 1859. It is now carried out every ten years by the Institutul Naţional de Statistică (INSSE). The last census was in 2002; the next one will be in 2011.[62]

    Census – India
    http://www.youtube.com/user/RussiaToday#p/search/1/RzQppi3d5iA

    Apreciază

  27. paul bacosca said, on martie 6, 2011 at 10:59 am

    Cred ca de fapt globalizare inseamna evreizare.
    In Piatra Neamt de exemplu, toate farmaciile Ardealul au scris pe usa, mare si citet, cu rosu, cuvantul NUK, care banuiesc ca are conotatii evreiesti.

    Apreciază

    • acadennis said, on martie 6, 2011 at 11:31 am

      Probabil evrei au obtinut licenta de a vande produse pt bebelusii din piatra neamt… 🙂

      „Produsele NUK sunt distribuite in peste 90 tari de pe toate continentele iar suzetele si biberoanele noastre sunt pe primul loc in topul preferintelor bebelusilor din Germania si din multe alte tari de pe mapamond. ”
      http://www.nuk.ro
      🙂

      Apreciază

  28. acelas said, on martie 6, 2011 at 1:24 pm

    @gabitza

    iertare,

    niste vorbe care sa te linisteasca si care sa-ti alunge teama cu adevarat, ele nu sunt omenesti, nu le cauta ici-colo.. printre noi, caci ele vin numai din Cer, de la Domnul Dumnezeul si Mantuitorul nostru Iisus Hristos, iar acestea se afla in primul si in primul rand in timpul Sfintei Liturghii, de care in nici un caz nu trebuie sa ne vaduvim, nici unul dintre noi. Spun asta deoarece vad ora la care ai postat.. . Daca nici macar de Sfanta Liturghie nu ne ingrijim in saptamana… , atunci noi suntem cu adevarat morti. Asa ca e de inteles „teama” si „nelinistea” ta. Nu te speria, nu te supara… , incearca numai sa te duci acolo, orice-ar fi.

    si am mai vazut alti cativa useri postand la o ora vecina cu gabitza. departe de mine, nu vreau sa seman cu un „big brother”, insa incercati si voi sa fiti prezenti macar la Sfanta Liturghie in saptamana. Sau poate ceilalti au lipsit din binecuvantate pricini de la ea… . Doamne ajuta!

    Apreciază

    • gabitza said, on martie 6, 2011 at 6:11 pm

      Multumesc foarte mult pentru raspuns.
      Am vorbit mai demult si cu o profesoara de religie,o buna prietena cu mine as putea spune,si aceleasi lucruri mi-a spus si ea;ca teama vine de la diavol si mi-a recomandat sa citesc multe carti religioase si sa ma duc la biserica;sa nu imi fie teama caci Dumnezeu ne vrea binele.Sunt total de acord cu asta si chiar ma linistesc cand ma gandesc asa.
      si cu privire la ora postarii,obisnuiesc sa ma duc duminica la Sfanta Liturgie(nu vreau sa ma laud)dar saptamana aceasta nu am putut din diverse motive.
      Multumesc inca o data pentru raspuns!
      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • mircea said, on martie 6, 2011 at 7:20 pm

        Gabitza,

        Poti citi si „Viata parintelui Gheorghe Calciu”.
        E aproape ca un roman. Bineinteles, unul mai special.

        Apreciază

  29. acelas said, on martie 6, 2011 at 1:31 pm

    un voluntariat pur romanesc, curat, absolut bine venit care ne aduce aminte de vremuri frumoase…

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/campanie-impotriva-magazinelor-de-vise-923209.html

    .

    Apreciază

  30. Anca said, on martie 6, 2011 at 2:25 pm

    Dragii mei, desi in majoritatea cazurilor ma rezum in a citi comentariile voastre, pentru ca imi place entuziasmul caracteristic tineretii si forta cu care intrati in polemica , dar si pentru ca nu ma consider asa experta in astfel de probleme, vestea asta m-a indignat peste masura si vreau sa spun cateva cuvinte. Adica din toate tarile din lumea asta mare tocmai Israelul?????? De ce??????? Pai daca sunt ” poporul ales „, imi raspund singura. Daca aveam niscaiva nelamuriri si dubii, pentru ca in principiu , nu am nimic cu evreii si cu nimeni, deoarece nu sunt in masura a judeca pe nimeni, acum lucrurile sunt din ce in ce mai clare. Si va spun drept incepe sa-mi fie frica. Doamne Dumnezeule, nu ne lasa!

    Apreciază

    • codin said, on martie 6, 2011 at 4:12 pm

      Iti spun eu de ce. Deoarece „arienii” khazari, care se mai si autointituleaza evrei dupa ce au trecut la mozaism in sec. VII, au avut nevoie de o tara a lor pentru ca in erau expulzati din toate tarile incepand din evul mediu, erau expulzati datorita faptului ca oriunde se stabileau deveneau un real pericol al economiilor autohtone.Liderul lor de baza este fam. Rothschild, familie care, datorita practicilor oculte si stiintelor avansate khabalistice, a reusit sa monopolizeze intregul sistem financiar si bancar al vechii Europe.Aceasta familie a promovat si reusit sa „reinfiinteze” Israelul pentru a crea artificial o tara pentru khazarii „fara tara”. Vechii iudei, rasa negroida dealtfel, nu are absolut nimic de-a face cu invazia de mongoloizi autointitulati „evrei” de astazi, si reprezinta sub 10% din populatia evreiasca a lumii.Este o inselaciune fara precedent.
      In China exista pe putin cateva zeci de milioane de chinezi care au trecut la islamism. Ca sa facem o paralela, ar trebui ca acei chinezi sa revendice Egiptul in virtutea faptului ca ei sunt „arabi”.

      Apreciază

      • saccsiv said, on martie 6, 2011 at 4:37 pm

        codin

        Teoria cu khazarii e scoasa tocmai de ELITELE evreiesti, pe post de tinta falsa.

        Profetiile vorbesc clar ca antihristul se va naste dintr-o evreica. Nici o profetie n-a facut vreodata vorbire de un neam ce ia locul iudeilor.

        Apreciază

  31. acelas said, on martie 6, 2011 at 3:02 pm

    „zidarie” si „ochi” care privesc.. in aniversarea Google a unui alt evreu Will Eisner.

    Apreciază

  32. acelas said, on martie 6, 2011 at 3:08 pm

    cine se mai mira..?

    http://www.cotidianul.ro/139133-Codul-Muncii-modificat-dupa-indicatiile-FMI

    .

    Apreciază

  33. Dan Tanasescu said, on martie 6, 2011 at 3:48 pm

    Apropo de Codul Muncii. Consilierul lui Botiş la elaborarea proiectului a fost Dinu Patriciu, iar noua lege are la bază un proiect de Cod al Muncii redactat în 2002 de un avocat american care a profesat în România mai mult de 15 ani. http://www.adevarul.ro/dinu_patriciu_-_opinii/Povestea_neromantata_a_Codului_Muncii_7_437426257.html

    Asta ca să vddeţi cine face de fapt legile în România.

    Apreciază

  34. acelas said, on martie 6, 2011 at 5:22 pm

     ar fi periculos pentru viitorul Romaniei…, daca nu a fost total pusa cu botul pe labe tara asta, o lovitura definitiva..  (dupa aspect, mie mi se pare evreica dna. )

    http://www.cotidianul.ro/139177-Sulfina-Barbu-Boc-ar-trebui-inlocuit-cu-un-tehnocrat-din-zona-corporatista-sau-bancara  

     altfel,

    http://www.cotidianul.ro/139067-Securitate-fara-intimitate-in-SUA-Marea-Britanie-si-Franta  

    .  

    Apreciază

  35. acelas said, on martie 6, 2011 at 6:57 pm

    in sfarsit „fratia musulmana” se da pe fata… . ca organizatie menita sa ridice mingea la fileu … elitelor, de care au si fost infiintatate…

    dar ce „politic correcte” se arata ele… , mijloc de manipulare a maselor propriului popor.., dar si „model” de vazut si de urmat al „razvratitilor” (si acestia tot de „elite” infiintati, dar nu in totalitate, au mai nimerit cate unul suchiu, iar masele chiar au crezut in el.., devenind anti-americane) in randul celorlalte popoare, care au crezut si au devenit mai anti-americane decat trebuia.. ., dar ce politic correcti sunt in mod „exemplar” in ultimul paragraf, referitor la statul Israel..

    http://www.cotidianul.ro/139078-Mesajul-Fratilor-Musulmani-pentru-Occident-si-Israel

    .

    Apreciază

  36. GABRIEL din Canada said, on martie 6, 2011 at 10:46 pm

    pentru set nu stiu daca este adevarat, sper ca nu

    Apreciază

  37. yousef59 said, on martie 7, 2011 at 11:16 am

    Nu cred ca trebuie sa intre cineva in panica;trebuie sa se imbarbateze fiecare,pentru ca orice se va intampla…BINELE va triumfa,iar daca vor trebui facute si sacrificii…”c-o moarte tot suntem datori!”

    Apreciază

  38. catalin_b said, on martie 7, 2011 at 8:45 pm

    Stupefiant este că, din cele ce am citit despre aderarea la spațiul Schengen, nu există nici măcar la nivelul UE o legislație clară, bine înrădăcinată și conturată și care să fi întrunit consensul tuturor statelor membre, privind protecția persoanelor fizice în cazul colectării și prelucrării automatizate a datelor personale! Cu alte cuvinte, aderarea la spațiul Schengen ar semăna cu un salt în necunoscut, ar fi ca semnarea unui cec în alb, urmând ca abia după aderare să aflăm la ce am aderat de fapt, atunci când va fi adoptată la nivel de uniune legislația cu pricina. Iar acum aflăm că UE „constată” îndeplinirea de către statul Israel a „criteriilor” privind protecția adecvată a persoanelor fizice relativ la prelucrarea automatizată a datelor personale?!? Care vor fi fiind acele criterii, pe care nici UE nu le cunoaște încă? Statele membre semnează un cec în alb către UE în privința aderării la spațiul Schengen, iar UE semnează un cec în alb către Israel în aceeași problemă de fond! Evident că, etnic vorbind, conducerea UE nu se deosebește de conducerea României, ca să nu mai vorbim de alte implicații precum graba elitelor de a nu scăpa așa-zisul moment favorabil privind instaurarea guvernării mondiale, care nu este altceva decât graba satanei care vede că timpul lui e scurt.

    Sunt, însă, câteva întrebări care își așteaptă un răspuns legitim:
    1) Adoptarea unei asemenea decizii la nivel de Uniune nu trebuia să întrunească acordul explicit și individual al tuturor statelor membre, de vreme ce spațiul Schengen nu este extins, încă, la nivel de Uniune?
    2) Există o decizie similară adoptată de organul legislativ suprem al statului Israel concomitent cu adoptarea deciziei C(2011) 332 de către UE pentru asigurarea reciprocității schimbului de date personale între UE și statul Israel, sau UE se consideră implicit supusa de facto și de jure a statului Israel?
    3) Dacă nu a fost adoptată o asemenea decizie din partea statului Israel, un stat membru al UE are voie, conform legislației UE, să refuze punerea la dispoziție a bazei de date personale a cetățenilor săi către statul Israel pe motivul lipsei de reciprocitate?

    Nu că ar conta prea mult, de vreme ce ne-am hotărât să nu primim actele electronice. Dar chiar atâta lipsă de coerență și de demnitate din partea statelor mari ale UE? Măi, să fie…

    Apreciază

    • mircea said, on martie 7, 2011 at 9:56 pm

      catalin b,
      Ce mai e normal in lumea asta?
      SUA intra in Irak in 2003 (sau cand o fi fost) ca asa vrea muschii lor ca cica au arme chimice, nu le gasesc, si inca sant acolo.
      In fiecare saptamana auzim de civili omorati ba in Pakistan ba in Afganistan – copii, femei…. La stirile lor, bbc, cnn sant prezentate deja ca un fapt obisnuit. Cand un Kosovar (de al lor in fond) a omorat 2 americani in Germania pe un aeroport, mama, dezastru, tragedie, vaicareala…
      Acum, ca sa intre in Libia. Da de ce nu in Sudan, ca e mai urata situatia ca in Libia? De ce nu termina cu piratii sudanezi? Asta cu piratii e tare. A zis un amiral britanic ca e greu cu piratii, se misca repede, suprafata de acoperit e mare, da’ cei care merg cu vaporu’ pe acolo – zice amiralu’ – e bine sa dea cu vaselina pe balustrade si pe unde s-ar putea urca piratii, ca sa alunece astia. Iti dai seama ce de vaselina pt un petrolier de 200.000tone? 🙂
      Pr e ca boboarele asa zis civilizate cred toate gogosile astea.
      Asta asa, ca barfa…

      Apreciază

  39. valentin dorneanu said, on iunie 2, 2014 at 8:55 am

    nu am incredere in hotarari ale comisiei europene

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.