SACCSIV – blog ortodox

VATICANUL: versiune rap a BIBLIEI la radio şi pe internet

Posted in VATICAN by saccsiv on septembrie 16, 2010

   Citez din articolul Biblia pe ritmuri de rap:

   Vaticanul s-a arătat favorabil iniţiativei de a transpune cele mai cunoscute versete din Biblie  pe ritmuri de rap, în speranţa că va apropia tinerii de credinţă.

   Biblia ţine pasul cu timpurile. Cu ocazia lansării versiunii de buzunar a Cărţii Sfinte din Italia, care va fi vândută şi în supermaketuri, benzinării şi aeroporturi, cu 7,90 euro, cele mai cunoscute versete vor putea fi ascultate în versiune rap la radio şi pe internet, transmite La Reppublica.

   Inţiativa îi aparţine revistei catolice Famiglia Cristiana care sărbătoreşte 50 de ani de la o mare operaţiune comercială: „Biblia la 1000 de euro” (echivalentul a 50 de eurocenţi).

   Vaticanul s-a arătat favorabil inţiativei, care speră să apropie cât mai mulţi tineri de credinţă. De altfel, Sfântul Scaun nu respinge ideile progresiste de popularizare a Bibliei. În urmă cu doi ani, într-un program de televiziune transmis pe canalele RAI şi intitulată „Lectura Bibliei zi şi noapte”, Papa Benedict al XVI-lea a citit în direct prima carte a Genezei.

   Comentariu saccsiv:

   Foarte deschis Vaticanul asta:

Astronomul Vaticanului: “DUMNEZEU SI EXTRATERESTRII COEXISTA” …

Academia Pontificală de Ştiinţe şi Observatorul Vaticanului au fost gazda „Zilelor de studiu despre viaţa pe alte planete” …

Lista albumelor muzicale recomandate de VATICAN reflecta deschiderea acestuia spre NOUA ORDINE MONDIALA …

VATICANUL ii iarta pe BEATLES …

Vaticanul lauda ultima serie din Harry Potter

 

34 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on septembrie 16, 2010 at 5:17 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. fanu said, on septembrie 16, 2010 at 5:42 pm

    şi unii mai vor ecumenism cu ăştia…

    Apreciază

  3. chisinauian said, on septembrie 16, 2010 at 5:54 pm

    tampenie; rapu nu-i rea muzica ca poate transmite si mesaje bune, dar sa faci asa ceva ca ce face Vaticanul e o mare tampenie; catolicii nici nu sunt crestini de fapt

    Apreciază

  4. Karol said, on septembrie 17, 2010 at 12:11 am

    Ce bine spunea Dostoievski, catolicismul nu este defapt o religie crestina, ce bine prezicea Dostoievski acum 150 de ani,poate si mai bine despre papa, vedea fundamentul religiei catolice ca fiind identic cu cel al masonilor,acelasi stapan, care doreste sa-l incoroneze pe papa peste toate religiile, si uite ca toate previziunile sale se adeveresc acum !
    Aveau apologetii , fratii de la apologeticum un articol foarte bun pe tema asta

    Apreciază

  5. anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 6:04 am

    Sfântul Ioan al Crucii, Sfânta Tereza de Avilla, Sfânta Tereza a Pruncului Iisus, Don Bosco, Padre Pio, Sfântul Ieremia Valahul, Sfântul Francisc de Assisi, Sfântul Ioan Maria Vianney… puneţi mâna pe Google şi documentaţi-vă niţel înainte de condamna catolicismul, creştini dostoievskieni dumneavoastră. Mai daţi negura fundamentalismului jos de pe ochi. Cine ştie? S-ar putea chiar să vă prindă bine…

    Apreciază

  6. Adrian.I said, on septembrie 17, 2010 at 8:17 am

    anndryusha. Niste oase ceruite ale unor oameni, care unii dintre ei au fost in cea mai mare stare de inselare diavoleasca ajung pana la a fi si posedati, astia sunt asa zisi sfinti catolici. Papa Borghia (homosexual), „Sfantul”Aloysius Stepinac (un criminal care i-a masacrat pe ortodocsii din Croatia) si o gramada de „sfinti” criminali inchizitori.Lasa googlelul si pune mana pe o carte ca sa vezi adevarata istorie.

    Apreciază

  7. anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 9:22 am

    @Adrian. I: ai uitat să-i adaugi pe „tradiţionalii” Galileo Galilei şi Giordano Bruno, ca să fie tacâmul complet. Cred că ai dreptate: adevărata cale creştină e să ne scoatem unii altora ochii cu căzăturile care au pătruns în Biserică timp de două mii de ani. Pilda cu bârna şi paiul nu mai funcţionează, e evident faptul că Mântuitorul s-a jertfit exclusiv pentru spaţiul est-european, unde locuiesc din cele mai vechi timpuri popoarele „alese”, blânde şi incoruptibile, restul planetei fiind populat de nişte îndrăciţi notorii, atei, perverşi ş.a.m.d.

    Apreciază

    • uncrestinortodox2 said, on septembrie 17, 2010 at 9:31 am

      Dar tu nu eşti creştin.

      Apreciază

      • anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 9:33 am

        Evident că nu sunt creştin. Sunt catolic, orice o fi vrând să însemne asta…

        Apreciază

  8. Adrian.I said, on septembrie 17, 2010 at 9:46 am

    anndryusha. Biserica este una singura cine va pus sa cadeti in erezie?dar sa va despartiti? Vrei sa spui ca protestantii, neoprotestantii, pentru ca sunt foarte multi sunt crestini?Aplicam teoria chibritului ?Deci sa vedem poporul lui Israel era mic in comparatie cu toata lumea, ce tiran a fost Dumnezeu ca numai pe el(Israel) l-a ales poporul Lui.Ce tiran a fost ca i-a ucis pe idolatrii. Continuam si inaintam in timp… Perioada sfantului Maxim Marturisitorul prietenul sf Papa Martin din (care credeti ca a fost catolic) a fost singur, a luptat contra intregii „biserici” si ierarhii care cazuse in erezie. Ce s-o fi intamplat cu majoritatea aceea.I-a citeste sa vezi ce a spus sf Papa Martin despre monotelisti….au intrat cu totii in iad, tot porporul majoritar care ascultasera de ei.Si exemple sunt multe monofizitii sau arienii in orient sau iconoclastii.legat de afirmatia ta, citez :”Evident că nu sunt creştin. Sunt catolic, orice o fi vrând să însemne asta…” ….gura pacatosului adevar graieste.

    Apreciază

  9. Karol said, on septembrie 17, 2010 at 2:56 pm

    In primul rand romanii au facut schisma , au jefuit byzantul , au distrus zidul Constantinopolelor, au facut sodomie in biserici, au scuipat pe cruci , si multe altele, papi au fsot mereu talhari, mafioti ,rar de tot s-a gasit un papa in firea lui acum cine stie cate sute de ani,cand au distrus ordinul templierilor si gonit pe iluminati, atunci da, dar in rest…. nu e vorba ca nu au dat si catolicii cativa sfinti, aia au fsot oameni care au avut creditna in Hristos cel viu, nu in idoli, voi ati facut catolicii din Sfanta Feciaora un idol, i-ati atribuit anuumite insusiri pe care nu le are si ati renuntam la mutel dogme, ati bagat purgatoriu si filioquie din dointa papei, o dinta lumeasca, ati afurusit pe patriarhii ortodocsi,sa nu mai vorbim de schisma, de primii ani de domnie crestina la Roma,cand faceati crime in numele lui Hristos, incepuse prigoana contra paganilor, dar de unde si pana unde de obligati oameni sa creada si sa-i torturati???
    De la voi au pornit rupturile, religia(secta) catolica neavand adevar la baza era usor de penetrat, au aparut sectele, luteranii care aplicau legile VT si cele ale noului adica combina mierea cu fierea,reveneam la primitivism, la torturi si alte metode pe caer le aplica ereticul ala de Lutter !
    Lasati in pace crestinismul romanesc sa ramana asa cum a ramas curat din primul veac, noi am fost rpimul neam crestin, nu aveam nevoie de primat papal, nici de filioquie , nici de sectari protestanti, pana sa apara ereziile noi o duceam bine, traim in frica lui Dumnezeu, si ne pregateam linistiti pt viata ce va sa vina, dar ati veniti voi sa en tulburati linistea !
    Sa nu mai vorbim de catolicii unianisti sau unionisti cum le spuena ce faceau in Transilvania, de martirajul mitropolitilor moldoveni, de abuzurile calvinistilor si cate si mai cate……..

    Apreciază

  10. anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 3:53 pm

    @Mihaela: Răspund cât se poate de sincer şi după priceperea mea. Infaibilitatea papei nu se referă la infaibilitatea acestuia ca persoană – în sensul în care, odată ce eşti uns papă, gata! nu mai poţi greşi. Infaibilitatea papei se referă la faptul că papa, în calitate de conducător al Bisericii, nu poate greşi în probleme de dogmatică. Atât. Adică, atunci când sunt probleme legate de dogme, erezii, lucruri teologice care se dezbat şi asupra cărora trebuie dat un verdict, se consideră că Papa este infailibil, adică este condus de către Duhul Sfânt spre rezolvarea corectă a disputei. Aşa se traduce „infaibilitatea Papei” şi nu că acesta nu poate greşi – uneori, din păcate, foarte grav – în calitate de om, în particular sau în public.
    Sigur că nu pot fi de acord cu multe din lucrurile care se întâmplă în Occident, cu acest aggiornamento care pare de multe ori deplasat, dar la fel de bine trebuie cunoscut faptul că şi în lumea catolică sunt comunităţi foarte tradiţionaliste, cu reguli stricte, sunt ordine monahale care practică o asceză foarte dură – să amintim numai ordinul înfiinţat de Maica Tereza de Calcutta – în aşa fel încât cine doreşte o viaţă creştină autentică are posibilitatea să o facă.
    În afară de asta, actualul Papă, Benedict al XVI-lea, a declarat recent că Occidentul trebuie re-evanghelizat, aşa că nu e genul de persoană care se ascunde după deget când vine vorba de rostit adevăruri dureroase. Iar noi ştim cu toţii cât de aprinsă este opinia publică în ţările occidentale, cum orice declaraţie este răstălmăcită şi întoarsă pe dos şi aruncată împotriva celui care a exprimat-o, mai ales dacă acea persoană este din cadrul Bisericii…
    La ora actuală, în Occident, este o campanie extraordinară împotriva Bisericii Catolice, împotriva celibatului preoţilor, ş.a.m.d., aşa că faptul de a crede că în această Biserică nu există har, că Dumnezeu nu lucreazăn şi prin ea, ci numai prin Biserica Ortodoxă, e o mare, mare exagerare.

    Apreciază

    • Karol said, on septembrie 17, 2010 at 4:14 pm

      Da? si reevanghelizat cum , ecumenist?
      Ceea ce propovaduieste acest papa, mason, evreu, care aare langa el ca sfatuitori pe evrei, rabini, merge in Anglia si cere bani ca sa fie vizitat, asta e Evanghelizare?
      Cum evanghelizeaza, dupa prpopria doctrina filosemita, acceptand ca evreii nu l-au ucis pe Hristos si da vina toata pe romani, batjocorind crestinismul, cenzurand biblia si scotand pasajele unde Hristos a fost ucis de iudei !!!
      Asa evanghelizeaza?

      Asta p[ropovaduieste ecumensimul, evanghelizarea satanei, asta vrea si al noi sa inlocuiasca evanghelia cu una ecumenista satanica,asta e omul fiarei,e propovaduitoru satanei, papa va conduce o relgiie satanica, uite ca prezicerea lui Dostoievski e aproape sa fie pusa in aplicare acum de Papa,sa conduca el peste toate religiile,si uite ca si la originile papismului, iezuitilor, a avut dreptate, cand a zis ca au acelasi pastor cu masonii,ecumenismul si evanghelizarea asta e una satanica, masonica

      Apreciază

      • Karol said, on septembrie 17, 2010 at 4:17 pm

        nu e o campanie e pur si simplu un drept la autoaparare, patriarhii sunt slugile papei, au vandut credinta si vor sa accepte ecuemnismul,adica codnucerea papala, iar noi acum nu facem decat sa arata cine sunt catolicii, ce fel oameni sunt, cat ne-au prigonit sia suprit in istorie, si nu putem sa ne unim religiile, daca voi doriti sa reveniti la ortodoxie , va asteptam cu cafea,dar fara sa puenti conditii si sa acceptati dogemele noastre, acum o sa iasa la ivala cat de satanic este catolicismul,ce dedeubturi are,cine este papa,cu adevarat si care sunt scopurile lor !

        Au ieist la iveala destule dovezi despre ritualuri satanice, viluri si abuzuri din biserica catolica,asa ca renuntati la religia satanica si veniti la crestinism

        Apreciază

      • anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 4:21 pm

        Ai o sursă pentru aceste afirmaţii sau, pur şi simplu, ai avut un somn mai agitat astă-noapte?

        Apreciază

    • greygrey said, on septembrie 17, 2010 at 4:24 pm

      sa o crezi tu :).Catolicii au facut inchizitii etc +CA PAPA E CA UN ZEU PE PAMANT CU INFAILIBILITATEA.BINENITELES CA SE POATE INSELA CU PRIVIRE LA DOGMA.Catolicii au facut masacre si s-au abatut de la biblia si scrierile originale.Asta dovedeste clar ca sunt eretici + catolicismul e o religie politica 🙂 .Apropo,punand biblia in ritm de rap asta re-evanghelizeaza vestu ? =)))))))))))).Daaaaaaaa sigur.Eu iti zic sincer,scuip pe rahatu de biblie in ritm de rap :).Aia e blasfemie cum nici ateii nu fac.Da de,papa fiind asa smecher,isi permite

      Apreciază

    • ioana said, on septembrie 17, 2010 at 6:17 pm

      anndryusha,
      Duhul Sfant se retrage de la omul care greseste (pacatuieste).
      Sfantul Serafim a gresit cu un gand lui Dumnezeu si o m ie de nopti a plans pana a simtit ca l-a cercetat din nou Duhul Sfant.
      Cata pocainta trebuie sa faca un papa care greseste „foarte grav, in particular sau in public”. Si pana isi recapata papa capacitatea de a fi purtatorull Duhului Sfant, biserica catolica ia o pauza de lucru…

      Occidentul trebuie sa se intoarca la Biserica Ortodoxa cea care este pastratoarea evanghelizarii Sf.Apostoli.

      Apreciază

      • anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 7:22 pm

        Acum ne apucăm noi să decidem când coboară Duhul Sfânt, asupra cui şi în ce împrejurări. Azi-mâine, te pomeneşti că va trebui să ne ceară şi părerea, doar l-am citit pe Sfântul Serafim de Sarov şi ştim cel mai bine, nu?…

        Apreciază

      • ioana said, on septembrie 17, 2010 at 10:22 pm

        Nu, e suficient sa stai la inaltimea catedrei ca sa nu mai poti gresi…
        Nu am nimic impotriva catolicilor. daca nu ma nasteam in Romania ci in occident, eram si eu catolica. Dar ca un om nu poate gresi, asta nu pot accepta si nici daca eram catolic nu as fi acceptat, cu siguranta.
        Hristos stie cum va judeca si mantui lumea, ca El si-a varsat sangele, nu eu.

        Apreciază

  11. Adrian.I said, on septembrie 17, 2010 at 5:16 pm

    anndryusha. Amigo, citez :”Infaibilitatea papei se referă la faptul că papa, în calitate de conducător al Bisericii, nu poate greşi în probleme de dogmatică.” Daca stii atunci de ce mai crezi in continuare in catolicism? Vrei sa-ti dau exemple din istorie de o triada intreaga de papi eretici care au ..gresit din punct de vedere dogmatic? Nume ca Novatian sau Sixtus al III-lea iti spun ceva? Papa mai se declara si vicarul Lui Hristos prin dogma primatului (care e o erezie aparuta in secolul 8 si nu e mostenita de la sf apostoll Petru) el sustine ca are putere mai mare (sacerdotala) decat ceilalti episcopi nu doar administrativa.Sa vedem ce a spus sf Grigorie cel mare papa al Romei intr-o scrisoare adresata imparatului (care e infailibil in probleme dogmatice nu?)
    “Eu spun – fără cea mai mică ezitare – că oricine se numeste episcop universal sau doreste acest titlu este – prin mândria sa – precursorul lui anticrist, căci prin aceasta pretinde să se înalte mai presus decât ceilalti.”(cartea a VII-a, scrisoarea 33):Deci aplicand logica teoriei infailibilitatii papale rezulta ca primatul papal este o minciuna si o lucrare a satanei iar daca nu acceptam aceste cuvinte inseamna ca infailibilitatea este o minciune si papa gresete dogmatic.Ori una ori alte catolicismul este o religie mincinuasa.

    Apreciază

    • anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 5:37 pm

      Evident că aceasta nu e o discuţie în care vreunul dintre noi îşi va schimba opiniile sau credinţele. Eu n-am făcut decât să semnalez faptul că nu este absolut deloc creştineşte să scociorâm în erorile aproapelui pentru a ne crea nouă impresia că suntem grozavi. În credinţa creştină, rolul procurorului, al acuzatorului, îi revine celui Rău, aşa cum citim încă din Vechiul Testament, din cartea lui Iov.
      Mai departe, fiecare face cum îl va lumina Dumnezeu.

      Apreciază

      • greygrey said, on septembrie 17, 2010 at 5:50 pm

        acuzat de ce ?EREZIA TREBUIA ARATATA SAU TOTU CADE.Bineinteles ca indiferent cat de mult greseste papa o sa crezi in el.Inca ceva erorile dogmatice TREBUIE ARATATE.E vina ortodocsilor ca ati schimonosit adevarul ?

        Apreciază

  12. Adrian.I said, on septembrie 17, 2010 at 5:56 pm

    anndryusha.Inteleg ca e stresant sa sara vreo cinci pe tine si sa te atace dar aici nu e vorba de persoana X sau Y ci de Biserica Mantuitorului Iisus Hristos.El este capul Bisericii si nu poate gresi .Dumnezeu povatuieste Biserica sa prin Duhul Sfant asa cum a promis Mantuitorul, Duh al adevarului care nu-i poate povatui pe unii intr-un fel si pe altii in alt fel. A fost atata sange varsat pentru curatenie dogmelor atatia parinti cu viata sfanta au luptat pentru adevar care a stat intr-un singur cuvant, ba chiar mai mult diferenta intre rai si iad, Dumnezeu si diavol ,minciuna si adevar a stat intr-o singura virgula .”Pentru ca cine va pazi toata legea, dar va gresi intr-o singura porunca, s-a facut vinovat fata de toate poruncile.” (Ic 2,20) Nu ne putem juca cu mantuirea, ascunzand minciuna (cel putin ca ortodocsi)

    Apreciază

    • anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 6:30 pm

      Nu e stresant deloc, problema e că eu apăr un principiu simplu, de creștinism elementar, în timp ce voi vreți să dărâmați o întreagă Biserică cu totul, cu istoria ei, cu oamenii ei, cu realizările ei, ș.a.m.d.
      În momentul ăsta, în care noi polemizăm intens, se întâmplă tot felul de lucruri în Biserica Catolică, ca și în cea Ortodoxă: se țin slujbe, oamenii se împărtășesc și se spovedesc, se scriu cărți de teologie, se dau doctorate, au loc seminarii, discuții, polemici… A ne închipui că tot catolicismul se reduce, azi, la publicarea unor versete pe muzică rap, mâine cine știe ce alt incident izolat, dar preluat și amplificat de canalele mass-media din întreaga lume, e o mare greșeală.
      Cât despre curățenia dogmelor, discuția e pe atât de relativă, pe cât de simplă pare de fiecare parte a baricadei.
      Personal, mă ghidez după un principiu simplu: pomul se cunoaște după roade. Acolo unde acestea există, deși învăluite de propaganda mediatică, e evidentă acțiunea Duhului. Așa că eu n-aș îndrăzni să neg cuiva posibilitatea de a avea harul lui Dumnezeu, fie el ortodox, catolic ori protestant. Diferențele de dogmă există și, uneori, sunt foarte mari. Dar noi nu vom fi judecați după dogme ci după lucruri mult mai concrete și mai personale: fapte, gânduri, atitudini,
      Nu cred că va sta cineva la Judecată și va spune: tu, ăsta cu filioque, la stânga! tu, fără filioque, la dreapta! etc.

      Apreciază

      • greygrey said, on septembrie 17, 2010 at 6:40 pm

        sa judecam dupa poame ?Sa vedem,inchizitie,masacru asupra ortodocsilor in serbia,implicare excesiva in politica(ASTA NICI NU SE DISCUTA),atacul bisericii ortodoxe.Da,hai sa judecam dupa poame.Imi place ce poame da biserica catolica.Sau tre sa mai adaugam zecile de miscari sectante aparute din ea si abaterile de la ce au zis Sfintii parinti + OMUL ZEU,PAPA ?(chestie complet pagana 🙂 ).Chiar imi plac poamele catolicismului.Cum de n-am vazut adevarul ?

        Apreciază

  13. anndryusha said, on septembrie 17, 2010 at 7:18 pm

    @greygrey: am înţeles. Biserica Catolică a masacrat ortodocşii lipsiţi de apărare din Serbia, se implică excesiv în politică şi îl are în frunte pe omul-zeu, Papa. Ne oprim aici, sau îi adăugăm la pomelnic pe Galileo Galilei şi pe Giordano Bruno şi o luăm de la început?

    Apreciază

    • hesperus said, on septembrie 17, 2010 at 7:58 pm

      Anndryusha, sunt ortodox, dar nu am cum sa nu iti dau dreptate..esti mult mai aproape de omul propovaduit de biblie decat toti cei care se considera ortodocshi pe acest site..comentariile asa-zisilor crestini ortodocshi de aici sunt pline de rautate..rautate pura si fara sens pentru cei din jur..

      Apreciază

      • anndryusha said, on septembrie 18, 2010 at 7:22 am

        Nu e vorba de răutate. Din diverse motive, oamenii nu înţeleg că ortodoxia şi catolicismul sunt două feţe ale aceleiaşi monede: creştinismul. Sunt prea multe diferenţe culturale între cele două zone ale Europei, pentru a nu apărea şi inevitabilele diferenţe de rit, de îmbrăcăminte sacerdotală, diferenţe dogmatice dar care sunt, o parte, superficiale, altele vizează chestiuni atât de înalte, încât nici nu ştiu dacă se cade ca omul să-şi bată prea mult capul cu ele…
        Cine citeşte vieţile sfinţilor – catolici şi ortodocşi deopotrivă – adică a celor creştini care au trăit cu adevărat Evanghelia lui Hristos, va avea dovada că peste tot lucrează acelaşi har a lui Dumnezeu. La fel, lucrările de spiritualitate, duhovniceşti, cum ar fi Războiul Nevăzut a lui Nicodim Aghioritul la ortodocşi, Patericul, Filocalia, precum şi cele catolice ale Sfântului Ioan al Crucii, ale Terezei de Avila, experienţele marilor mistici, sunt, dincolo de limbajul diferit, absolut identice.
        Pe probleme de dogmatică, de crez, de interpretare a Bibliei, vor fi mereu dispute, controverse, neînţelegeri. Dar pentru asta există dialogul, există seminarii, Sinoade, Concilii, grav este când se ajunge la schismă, iar de la schismă, la aruncarea reciprocă a anatemei, după care fiecare se închide în adevărul său propriu şi se consideră „ales”, păstrătorul „Adevărului”, etc., etc.
        Iisus Hristos n-a venit la oameni să facă teologie. N-a venit să ţină un curs de dogmatică pentru avansaţi. Nu S-a suit pe un deal şi a început să le explice oamenilor de unde, când şi în ce fel purcede Duhul Sfânt, cum este harul – creat sau necreat şi alte lucruri de genul ăsta.
        A venit să le spună adevărul, în primul rând despre ei, să-i forţeze să se vadă puţin în adevărata lumină, aşa cum îi vede El: certăreţi, intoleranţi, dominaţi de ură, de răzbunare, hoţi, mincinoşi, duplicitari, făţarnici şi să le arate calea spre schimbare.
        Cale care conţine, printre altele, foarte importanta poruncă: „să-l iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.”
        Iar când L-au întrebat „cine este aproapele?”, le-a dat pilda cu omul căzut între tâlhari şi cu samariteanul cel milostiv. Samariteanul – să luăm aminte – nu evreul, nu cel „ales”. Nu cel care avea o credinţă „beton” pe care şi-o prezenta, plin de suficienţă, în fiecare sâmbătă, la Templu.

        Apreciază

      • Adrian.I said, on septembrie 18, 2010 at 10:16 am

        annyusha. Vietile mistice si induhonicite ale sfintilor catolici.
        Pedro Pio: Este posedat de diavol in diverse randur,i simte caldura raiului… urland ca ii ia foc trupul de viu. In timpul deselor sale posedari demonice temperatura sa atingea si 52 de grade celsius.
        Teresa de Acvila:”Am văzut astfel un înger care ţinea în mână o lance lungă de aur, la a cărui extremitate se afla cred o flacără. Am avut sentimentul că a îndreptat-o către inima mea şi a aprins-o până în străfunduri. În momentul în care a retras-o către el am rămas îmbrăţişată de o imensă iubire divină. Durerea pe care o resimţeam era aşa de vie încât mă făcea să gem. Dar suavitatea acestui chin excesiv era aşa de puternică, încât sufletul îşi dorea să fie fără sfârşit, şi nu se mai putea mulţumi cu nimic altceva în afara lui Dumnezeu”

        No comment

        Apreciază

  14. greygrey said, on septembrie 17, 2010 at 8:03 pm

    chiar daca nu realizezi papa chiar reprezinta omul zeu datorita chestiei cu infailibilitatea+ ca biserica catolica CHIAR SA IMPLICAT PREA MULT DPDV POLITIC

    Apreciază

  15. Adrian.I said, on septembrie 17, 2010 at 9:31 pm

    anndryusha. Sfintii parinti au spus foarte clar ca o greseala dogmatica inseamna cadere in erezie. In erezie harul nu mai lucreaza si asta au spus-o toti.Acum vad ca crestinismul matale nu este nici macar catolic ci mai degraba protestant si neoprotestant.Nu cumva papa spunea ca el reprezinta Biserica vechilor parinti, Biserica primara?Sau acum s-a reprofilat pe luther si calvin? S-a lasam credinta sa lasam invatatura data de apostoli sa uitam ca avem sfinti care au murit pentru credinta si au moaste intregi. Sa invartem hora mare cu sectantii, budisti,i mahomedanii, yoghinii si hindusii.Duhul Sfant este duh al adevarului;”Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci toate câte va auzi va vorbi şi cele viitoare vă va vesti. (In 16,13)’ ar când va veni Mângâietorul, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine. (In15,26):Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi! (in14,17) o singura abatere inseamna o cadere mare. Au pierit din poporul lui israel pentru ca nu ascultasera de un singur cuvant al Domnului , David a fost pedepsit doar pentru ca a facut recensamtul poporului, iar Anania si Safira au murit indata dupa ce au mintit pe Duhul Sfant.O mica abatere e o greseala mare daca e vorba de credinta.Orice pacat se iarta dar hula impotriva Duhului Sfant niciodata.”Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, şi va învăţa aşa pe oameni, foarte mic se va chema în împărăţia cerurilor(Mt 5,19)
    Hai sa vedem si roadele Duhului daca vrei. Voi nu aveti sfinti cu moaste intregi dar pana cand ati fost anatematizati de sfantul Fotie ati avut, cum se face asta?Nu cumva atunci a patruns erezia?Arata-mi macar o poza de sfant catolic cu moaste intregi dupa schisma .Eu nu am vazut nimic la voi numai niste oase ceruite. Uite exemplu de sfant ortodox de dupa schisma http://laurentiudumitru.ro/blog/2008/02/01/sfantul-alexandru-din-svir/ Aghiasma la noi nu se strica niciodata. Asta nu e o lucrare a harului preotiei primit de la Mantuitorul ?.Poti s-o tii cati ani vrei nu se strica. Spre deosebire de aghiasma catolica… Convingete singur daca nu ma crezi. Sa nu mai vorbim de minunile din Tara Sfanta de la Sfantul Mormant muntele Tabor sau Iordan. In Scriptura scrie ca in cele mici se vede lucrarea Lui Dumnezeu si daca ar fi vazut budistii , yoghini sau celelalte popoare pagane cele ce se intampla in Ortodoxie ar fi venit de mult inapoi la Hristos in Biserica Sa adevarata, dar erezie este cel mai cumplit lucru intuneca mintea asemnea fariseilor si carturarilor care l-au ucis pe Hristos desi i-au vazut minunile.

    Apreciază

    • anndryusha said, on septembrie 18, 2010 at 6:57 am

      Aş opina că ceea ce L-a deranjat cel mai mult pe Iisus în privinţa cărturarilor şi fariseilor a fost tocmai faptul că se credeau „aleşii”, „administratorii harului lui Dumnezeu” şi-i dispreţuiau şi respingeau pe ceilalţi – păcătoşii publici, cum ar fi vameşii, prostituatele, pe cei de alt neam, etc. Sunt câteva pilde edificatoare în Evanghelie, dacă avem bunăvoinţa a le citi: pilda vameşului şi a fariseului, femeia cananeeană, episodul cu femeia prinsă în adulter şi alte câteva.
      Cât despre faptul că noi nu avem sfinţi, moaşte, agheazma la catolici se strică… nu mai comentez, că n-are niciun rost.

      Apreciază

      • Adrian.I said, on septembrie 18, 2010 at 9:59 am

        annryusha. Ia uite ce spune Sfanta Scriptura despre acestia…:”Dar unii din eresul fariseilor, care trecuseră la credinţă, s-au ridicat zicând că trebuie să-i taie împrejur şi să le poruncească a păzi Legea lui Moise” (Fapte 15,5), :Şi sculându-se arhiereul şi toţi cei împreună cu el – cei din eresul saducheilor – s-au umplut de pizmă.(Fapte 5,17) . Ai vazut cum ii numeste eretici? Fariseii si carturarii erau mandri si foarte pacatosi si de aceea au cazut in eres si li s-au inchis ochii.Alta este sa iti iubesti aproapele alta este sa il avertizezi asupra greseli in care se afla, sau mai bine zis nu-ti iubesti aproapele daca il lasi in starea in care este.Daca un om are o tumoare ii dai cateva pastile sa-i amorteasca durerea sau tai adanc pentru a scoate tumoare?Spune tu din acest caz, care medic isi iubeste mai mult pacientul ? In Scriptura scrie clar ca degeaba faci toate faptele bune de pe pamant daca nu ai credinta, daca nu tii invatatura adevarata.Ce a facut Mantuitorul cand se afla in templu.. nu cumva a gonit cu asprime pe cei care-l pangareau.:”Şi a intrat Iisus în templu şi a alungat pe toţi cei ce vindeau şi cumpărau în templu şi a răsturnat mesele schimbătorilor de bani şi scaunele celor care vindeau porumbei. Şi a zis lor: Scris este: „Casa Mea, casă de rugăciune se va chema, iar voi o faceţi peşteră de tâlhari!” (Mt 21,12-13) era si el un exclusivist nu… uite ce mai zice”Feriţi-vă de proorocii mincinoşi, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori.” (Mt 7,15) Apoi apostolii avertizeaza si ei asupra acestui fapt;”Dar au fost în popor şi prooroci mincinoşi, după cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, care vor strecura eresuri pierzătoare şi, tăgăduind chiar pe Stăpânul Care i-a răscumpărat, îşi vor aduce lor grabnică pieire;” (2Pt 2,1) Una este pacatul omului care nu trebuie judecat, alta este starea lui de minciuna in care se afla. Cand apostolii au mers la popoarele pagane ce le-a zis? Fatarnicilor, pacatosilor,desfranatilor, criminalilor? Nu, ci le-a spus idolii sunt Dumnezei falsi, credinta voastra este mincinoasa.Apoi la fratii veniti la crestinism le spune ,tineti invatatura noastra ,feriti-va de cei ce umbla in neoranduiala ,aveti grija la pastorii mincinosi. ba chiar mai mult zice”Precum v-am spus mai înainte, şi acum vă spun iarăşi: Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema! „(Gal 1,9).Apostolii sfintii parinti (inclusiv papii cu viata sfanta), sfintii marturisitori care au luptat impotriva ereticilor erau deci niste extremisti fanatici si fundamentalisti care nu ii acceptau pe ceilalti „crestini” asa cum erau. Sfantul Nicolae l-a palmuit pe Arie,era exclusivist nu?Nu e nici o problema ca Papa face ce nu a intraznit nici Arie s-au Pelaghie adica il da pe Hristos jos din fruntea Bisericii si se pune pe sine…. sunt numai diferente culturale,tipiconale, si daca sunt ceva dogmatice lasa-le incolo, lasa-i pe nebunii aia care s-au numit apostoli si sfinti parinti ,ce stiu ei .Frate asta este nebunie.Nu vrei sa comentezi nimic de aghiasma si moaste pentru ca stii care este adevarul.E foarte greu sa-ti dai seama ,trebui sa fii mare teolog ca sa realizezi ca Dumnezeu ne-a inzestrat cu vedere si mai exact ne-a conceput cu ochi.Bine spune apostolul „Întunce-se ochii lor ca să nu vadă şi spinarea lor încovoaie-o pentru totdeauna!” „(Rm 11,10) Nu ma crede, cerceteaza singur.

        Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.