SACCSIV – blog ortodox

Ambasadorul SUA la Bucuresti, MARK GITENSTEIN, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia „Asta e viata” cu motto-ul lui Barack Obama „YES, WE CAN”

Posted in EVREI, MARK GITENSTEIN by saccsiv on iulie 2, 2010

   Citez din articolul Gitenstein recomanda romanilor sa inlocuiasca pesimistul „Asta e viata” cu „Yes, we can! „:

   Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia pesimista „Asta e viata”, folosita frecvent de romani, cu motto-ul lui Barack Obama, „Yes, we can!”, relateaza Mediafax.
   „Aici, in Romania, faceti eforturi de reformare si modernizare a statului si a economiei. Totul pentru a implini visul de a crea acea societate a oportunitatilor, pentru care si-au dat viata tinerii patrioti romani in urma cu 20 de ani. Nu ar trebui sa existe diferente de opinii asupra acestor subiecte si stim ca nu va fi simplu”, a spus ambasadorul, in discursul rostit cu ocazia Zilei Independentei.
   El a adaugat ca realizarea unor schimbari reale, de durata, nu este niciodata simpla.
   „Asa cum au demonstrat evenimentele recente, schimbarile pe care doriti sa le obtineti in societatea romaneasca necesita viziune comuna, curaj si hotarare. Si, asa cum s-a intamplat si in cazul Statelor Unite, acest angajament fata de idealurile noastre comune necesita o autoevaluare permanenta si o dorinta neobosita de perfectionare”, a spus el.
   Ambasadorul a adaugat ca in acest sens va fi necesara si „abandonarea completa si ferma a pesimismului transmis de expresia ‘asta e viata’, des folosita in Romania si care sugereaza ca nimic nu se poate schimba”.
   „Ea trebuie inlocuita cu motto-ul presedintelui american ‘Yes, we can!'”, a spus Gitenstein.
   La ceremonie participa cateva sute de persoane, printre care Ion Iliescu, Daniel Funeriu, Teodor Baconschi, Viorel Paunescu, Mihai Razvan Ungureanu, Sorin Oprescu, Andrei Chiliman, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti, Adrian Severin, Dudu Ionescu, Iulian Fota, Simina Mezincescu, Florin Geoorgescu, Marian Tutilescu, Laura Codruta Kovesi, Catalin Macovei.
   Gitenstein: Majorarea TVA ar putea afecta orice incercare de revenire economica
   In discursul sustinut, Mark Gitenstein a apreciat ca majorarea TVA ar putea afecta investitiile americane din Romania si a adaugat ca cea mai mare problema o reprezinta faptul ca aceasta crestere ar putea influenta revenirea economica.
   „Dar impactul real al cresterii TVA este legat de afectarea achizitionarii de produse de catre consumatori. Si, din cate stiti, multe din companiile noastre opereaza in domeniul tehnologiei, fie ca vand pe piata interna, fie pe alte piete. Nu mi-e clar daca vor avea un impact imediat”, a spus el.
   Ambasadorul a adaugat ca cea mai mare problema, in opinia sa, este ca majorarea TVA ar putea afecta orice incercare de revenire economica.
   „Cred ca cea mai mare problema este ca ar putea afecta orice incercare de refacere, pentru ca este o taxa regresiva. Am incercat sa evitam acest lucru in Statele Unite, dar acest Guvern are putine alegeri, trebuie sa atinga tintele care i-au fost fixate de FMI si de celelalte organizatii”, a spus el.

   Cititi va rog si:

VIDEO – Barack Obama: „YES, WE CAN = THANK YOU, SATAN”, înregistrarea în sens invers a discursului presedintelui american

   Intr-o oarecare masura, din ce in ce mai multi dintre cei cu opinii anti SISTEM au deja parerea asta, ca vor putea sa aduca schimbarea prin solutii lumesti …

22 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iulie 2, 2010 at 6:11 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. Ziera said, on iulie 2, 2010 at 6:23 pm

    cata subtilitate la evreul amasador american :))) da pentru ca agenda hotarata de SISTEM era 1)genocidul romanimii sarace si medii si abia in pasul 2)sugrumarea bagatilor cu TVA si alte masuri…deci o chestie de timp in care cine are de profitat de situatie sa mai profite adica magnatii planaetei care nu mai au rabadare sa puna laba pe Rosia Montana deci obama, soros , rockfeller, si alti circumcisi cu capitalurile planetei va spun we can… cat cinism, cat cinism, cat cinism!

    Apreciază

    • el lutte said, on iulie 4, 2010 at 5:38 pm

      „Inteleptule” Ziera,sa-ti amintesc un proverb arab ,din tara ta: „Arunca noroi pe zid, daca nu se lipeste, va lasa totusi urme.” DACA VREI, POTI! Esti ofiter mabhata?

      Apreciază

  3. Tania said, on iulie 2, 2010 at 6:30 pm

    Foarte tare sugestia asta! :))))))))

    Apreciază

  4. comentator said, on iulie 2, 2010 at 6:39 pm

    sa nu radem ca multi vor crede ceea ce le spune americanul! incet, incet ne cerne! sa ne rugam sa nu fim neghina!

    Apreciază

  5. Aurora said, on iulie 2, 2010 at 7:00 pm

    Fratilor,mai tineti minte ca paintii\ bunicii nostri ii asteptau pe americani ? Si iata ca au venit, dar nu cu mana goala , ci cu sloganuri otravite.

    Apreciază

  6. dusky said, on iulie 2, 2010 at 7:36 pm

    Am trecut si eu pe aici…
    Da, latul se strange mai mult in jurul gatului nostru la fiecare 24 de ore trecute.

    Apreciază

  7. Vasile C said, on iulie 2, 2010 at 7:40 pm

    (Ca fapt divers), această ambasadă nu a făcut parte dintre susținătorii pederastilor, la marsul vulgaritatii ?

    Apreciază

    • floarea said, on iulie 3, 2010 at 3:48 pm

      ba da, iar eu as spune nu doar sustinatori ci chiar unul dintre organizatori.

      Apreciază

  8. muresanalin said, on iulie 2, 2010 at 11:19 pm

    Iesiti din turma fi fugiti cat vedeti cu ochii!

    Apreciază

  9. Bogdan said, on iulie 3, 2010 at 5:39 am

    COMUNICAT AFR PRIVIND RETRACTAREA DE CĂTRE AMBASADA AFRICII DE SUD A SCRISORII DE SUSŢINERE A PERVERSIUNILOR SEXUALE

    După cum aţi fost informaţi anterior, în săptămâna perversiunilor sexuale desfăşurată acum o lună la Bucureşti, câteva ambasade au co-semnat o scrisoare de susţinere a practicanţilor acestor perversiuni, scrisoare prin care li se recomanda românilor în general să îi accepte. Scrisoarea a reprezentat un exemplu de amestec în treburile interne ale României şi o imixtiune în valorile de viaţă ale românilor.

    Alianţa Familiilor din România (AFR) a remis note oficiale de protest adresate Ambasadei Marii Britanii şi Ambasadei Cehiei. Românii din SUA au făcut demersuri similare la Ambasada SUA de la Bucureşti, iar organizaţiile pro-familie din Canada la Ambasada Canadei de la Bucureşti. În plus, în ultimele săptămâni, AFR a purtat un dialog privat cu Ambasadorul Republicii Africii de Sud la Bucureşti, rugându-l să-şi ceară scuze pentru implicarea lui în acest incident de încălcare a suveranităţii noastre.

    Vă informăm că marţi, 29 iunie, ambasadorul Pieter Swanepoel ne-a adresat nota de mai jos prin care îşi asumă responsabilitatea faţă de amestecul în treburile noastre naţionale şi îşi exprimă regretul. La rândul nostru, ne exprimăm aprecierea faţă de dl ambasador pentru înţelegerea de care a dat dovadă şi nădăjduim că de acum înainte valorile noastre vor fi respectate. Redăm în întregime textul original şi traducerea română a mesajului d-lui ambasador.

    From: Pieter Swanepoel
    Subject: Re: joint declaration (bucharest)
    Date: Tuesday, June 29, 2010, 8:32 AM

    In South Africa’s domestic jurisprudence, discrimination on the ground of sexual orientation is impermissible by Constitutional provisions. It is worth noting that Section 9 of the South African Constitution provides the right to equal protection and the benefit of the law for everyone. This Section then goes on to list several grounds on which no one may be discriminated against.

    The provisions of the South African Constitution, however, do not have any extra-territorial application. In this regard, South Africa’s foreign is predicated on the principles of international law such as respect for territorial integrity, non-interference in the domestic affairs of States and respect for the sovereign equality of all States as provided for in the Charter of the United Nations and the Declaration of Principles of International Law Concerning Friendly Relations and Cooperation among States in Accordance with the Charter of the United Nations. To this end, South Africa’s foreign policy engagement with States who are opposed to some of the issues of sexual orientation should only be persuasive in bilateral forums.

    In the light of this I apologize for co-signing the Joint Statement, for which I took personal responsibility

    Pieter Swanepoel

    Traducerea română

    În jurisprudenţa internă a Africii de Sud, discriminarea pe bază de orientare sexuală nu este permisă în conformitate cu prevederile constituţionale. Este important de menţionat că Secţiunea 9 a Constituţiei Africii de Sud stipulează un drept la protecţia egală a legii pentru toţi. Această Secţiunea continuă şi menţionează mai multe categorii pe baza cărora nimeni nu poate face discriminare.

    Prevederile Constituţiei Africii de Sud însă nu au aplicabilitate extra-teritorială. În sensul acesta, [politica] externă a Africii de Sud este bazată pe principiile dreptului internaţional, cum e integritatea teritorială, neamestecul în afacerile interne ale statelor şi respectul pentru egalitatea suverană a tuturor statelor aşa cum prevede Carta Naţiunilor Unite şi declaraţia Principiilor de Drept Internaţional privind Relaţiile de Prietenie şi Cooperare între state în conformitate cu Carta Naţiunilor Unite. În acest sens, politica externă a Africii de Sud în relaţiile cu ţările străine privind opoziţia faţă de unele aspecte ale orientării sexuale se cuvine a fi purtate doar într-un cadru bilateral.

    În lumina acestui comentariu, îmi cer scuze pentru că am semnat Declaraţia Comună, pentru care îmi asum responsabilitatea personală.

    Pieter Swanepoel

    Apreciază

  10. WillyS said, on iulie 3, 2010 at 7:22 am

    yes, we can http://www.youtube.com/watch?v=jqALdkTArqs …. te cutremuri!

    Apreciază

  11. seby said, on iulie 3, 2010 at 7:40 am

    cred ca mai mult se referea la faptul ca unii ar mai trebui sa mai si munceasca nu numai sa astepte sa le pice din cer( suntem recunoscuti ca fiind lenesi ..unii nu toti, poate era si pt trantorii din guvern ) si nu trebuie sa spunem fix yes we can in engleza (in cazul in care e adevarata faza cu thank you ….. ) o spui in romana ….. da pot sa fac aia sau aia si nu mie rusine .se stie ca unora din noi le place sefia si nemunca …. mai mult bate apropoul pe marirea tva care le va afecta afacerile marilor investitori americani (bechtel):)) … le scade profitul din japca pe care o fac … ( de parca ar plati vreo taxa sau impozit in vreo tara in care firmele americane activeaza ..este si putin praf in ochi pt cei care cred ca guvernul boc a luat aceste masuri si nu le-a fost impus de fmi

    Apreciază

  12. em said, on iulie 3, 2010 at 2:00 pm

    bine-am mai ajuns… Toti destrabalatii ne invata ce sa vorbim, cum sa gandim, cum sa fim toleranti fata de furaciuni, nesimtire si miciuna… Ba ne dau si expresii de-a gata ca sa nu mai trebuiasca sa ne chinuim noi mintea descoperindu-le.
    Da’ eu in incapatanarea mea am sa folosesc mai departe expresia: „asta avem, cu asta defilam”. Na! Iar ambasadorasul asta n-are decat sa se duca-n america lui daca nu-i convin expresiile romanilor. Ba… sa ii ia si pe alesii nostri (poate se mai relaxeaza omul cu un circ cand sa plictiseste de incantatia „we can”)

    Apreciază

  13. CANTASTIM said, on iulie 3, 2010 at 3:47 pm

    oare cum suna pe „reverse” , ASTA E VIATA !
    poate avem vreo surpriza 🙂

    Apreciază

  14. sergiu said, on iulie 4, 2010 at 5:36 am

    Da! Se strange latul in jurul celor, putini ramasi, care nu vor sa faca parte din multimea care intra bucuroasa si inconstienta pe ,,poarta cea larga„.
    Numai Dumnezeu are cunostinta despre ceea ce se va intampla cu noi: se fac si desfac guverne, intelegeri… se alcatuiesc alte si alte conspiratii iar oamenii sunt parca orbi si surzi!
    Cea mai clara profetie biblica indeplinita astazi sub ochii nostri este aceea in care se spune ca ,, in timpurile din urma intelepciunea va deveni nebunie si nebunia intelepciune„
    Yes, we can al americanilor (than you satan) strigat la investitura lui Obama iti fac e pielea ca de gaina in clipa cand realizezi ca esti unul dintre cei care s-ar putea sa vada cu ochii lui prpadul sfarsitului!
    E limpede ca ovreiul ambasador si-ar dori cu ardoare ca o tara ortodoxa sa urla la unison sloganul acesta nenorocit!

    Apreciază

  15. vasile said, on iulie 4, 2010 at 10:15 pm

    Credeam ca acel reverse cu yes ….. can (nici nu vreau sa o scriu ) e o exagerare – ceva discutabil dar dupa ce am luat un program si am facut eu insumi reverse ….. e chiar adevarat clar , exact ca in filmuletzele de pe you tube (http://www.youtube.com/watch?v=jqALdkTArqs)

    link program pt reverse : http://www.softpedia.com/progDownload/Music-Editor-Free-Download-104849.html .
    Trebuie folosit un fisier audio

    Apreciază

  16. hm! said, on iulie 5, 2010 at 5:54 am

    mai bine s-o inlocuim cu: „Doamne Iisuse Hrisotase, miluieste-ne!” E necesar mai mult ca oricand.

    Apreciază

  17. gorugeo said, on iulie 5, 2010 at 8:42 pm

    Tutea spunea ca nu crede in destin, pe el l-a protejat Dumnezeu. tot el spunea ca nu trebuie sa mai existe „merge asa”-trebuie sa scapam de el. Acelasi roman ne spunea ca nu trebuie sa-i mai asteptam pe americani, caci i-am asteptat si dupa al 2-lea Razboi si in zadar – ne-au vandut sovieticilor. Suntem capabili, dar fara sprijinul lui Dumnezeu, nu ne mai salveaza nimeni.

    Apreciază

  18. […] Ambasadorul SUA la Bucuresti, MARK GITENSTEIN, recomanda romanilor sa inlocuiasca expresia “Asta e… […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.