SACCSIV – blog ortodox

Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la scurt timp si pe cei de la tara

Posted in APOCALIPSA, vremurile din urma by saccsiv on iunie 6, 2010

   Fratii mei, voi intra direct in subiect: dezastrul a inceput. Cum s-a ajuns aici si ce va urma, deja stiu cititorii fideli ai acestui blog sau cei ce au mai citit cate ceva despre SISTEM si profetiile din Sfanta Scriptura sau ale Sfintilor Parinti.

   Ce trebuie sa facem, iar s-a mai discutat. Dar acest aspect trebuie reluat. Si asta cat mai des:

   In primul rand trebuie sa constientizam necesitatea ruperii de SISTEM. Trebuie sa ne schimbam multe din conceptiile ce le avem, sa renuntam la planurile ce ni le facuseram pe cand lumea parea inca normala, sa privim altfel cele ce ne inconjoara, sa incepem a ne detasa de rutina de pana acum.

   Pentru cei de la oras, ruperea de SISTEM este extrem de dificila, de aceea trebuie  inceputa acum, nu maine. Trebuie neaparat sa renuntam definitiv la teroria fundamental gresita ca si alta data in istoria umanitatii au fost razboaie, ca si alta data au fost crize, ca si alta data a fost foamete, ca si alta data au fost revolutii, adica, ca cele ce se petrec acum s-au mai petrecut si prin urmare sa dormim pe noi, caci va trece … Nu va lasati inselati fratii mei, caci evenimentele ce se afla actualmente in desfasurare si mai ales cele ce iminent vor urma, sunt unice in istoria umanitatii. Acest teribil cumul probleme (criza, foamete, revolte, razboi) cu care se confrunta umanitatea intr-o perioada extrem de scurta de timp nu s-au mai petrecut vreodata la scara asta si nici nu se vor mai petrece. Ele au fost declansate voit cu un singur scop: acceptatea de catre omenire a “solutiei” salvatoare: NOUA ORDINE MONDIALA a GUVERNULUI MONDIAL stapanit de ANTIHRIST si acceptarea SEMNULUI FIAREI.

   Multi intreaba: exista scapare? Pentru a putea raspunde, trebuie sa definim foarte exact ce inseamna “scapare”. Daca ne gandim la o modalitate de a fenta SISTEMUL stand in marile orase, raspunsul e NU. Daca ne gandim la o retragere in comunitati rurale, raspunsul este de asemenea NU. Ele nu reprezinta decat o foarte scurta perioada de pregatire, un soi de tragere a aerului in piept inaintea efortului, caci valul “tsunami” va lovi intai orasele si apoi restul.

   Daca insa prin scapare intelegem mantuirea, atunci raspunsul este categoric DA, exista scapare. Trebuie insa sa intelegem ca desi omul e trecator pe acest pamant si prin urmare dator sa se straduie pentru a beneficia de aceasta scapare in timpuri, sa le zicem, normale, in vremurile apocaliptice ce vor urma, chestiunea devine ceva mai complicata. De aceea trebuie sa ne pregatim in mod special. Asta inseamna mai multa rugaciune decat pana acum, inmultirea faptelor bune, propovaduirea, marturisirea si, pentru multi, mucenicia.

   In plus insa, pentru a putea mai usor porni pe drumul acesta, este necesara, dupa cum am spus, ruperea de SISTEM.

   Aceasta rupere de SISTEM o putem asemui cu ruperea de material. de “necesitatile” nenecesare. Semnul fiarei nu va fi impus cu forta, in sensul ca nu ne vor lega de stalpi si ni-l vor pune, ci va fi acceptat, caci altfel, fara el nu vom putea vinde sau cumpara. Dar de acest “nu vei putea vinde sau cumpara fara semn” se sperie doar cei prinsi in SISTEM … Unui pustnic de exemplu, nu-i pasa. El sta in gaura sa din pamant si mananca ce-i da bunul Dumnezeu. El n-are “necesitati” precum impozitul la casa, rata la banca, benzina la masina, imbracamintea la moda, abonamentul la telefon, etc.

   Cum incepem rupere de SISTEM? Prin renuntari. Ai haine nerupte? Nu mai lua altele. Ai masina? Vinde-o. Ai casa la oras? Vinde-o. Nu mai fa imprumuturi la banca. Nu conteaza cat de multi bani ai, fa toate acestea. De fapt, cu cat mai multi ai, cu atat mai greu te vei rupe. Decide acum (si nu amana): ramai in oras sau pleci la tara? In primul caz, vei fi printre primii loviti. Cum te pregatesti? Vinde acum, cat lucrurile mai au inca un prêt cat de cat. Maine va fi mai mic iar poimaine poate nu vei mai avea cui vinde. Ce faci cu banii? Daca alor tai le e frica de primul val, muta-i la tara. Cu restul banilor sau daca esti singur, aduna comori in Ceruri, adica ajuta-i pe altii.

   Daca vrei sa pleci la tara, incepe acum, nu maine. Incheie acum socotelile de la oras. Nu mai astepta, caci astepti degeaba. Trebuie sa intelegi insa ca plecatul la tara nu este “solutia” ce va rezolva definitiv problema. Nici acolo nu vei scapa de SISTEM. Vei avea pamant acolo, vei avea casa, deci ca sa le poti avea trebuie sa fi incadrabil in SISTEM si ca sa fii incadrabil in SISTEM, trebuie sa porti semnul, mai devreme sau mai tarziu …

   Desigur, mai sunt multe alte aspecte, sa le zicem de detaliu, de analizat si probabil o vom face in functie de comentariile voastre.

215 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. Ciprian said, on iunie 8, 2010 at 12:43 pm

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Trebuie constientizata amploarea a ceea ce se intampla de cat mai multa lume lucru care se poate intampla numai cu ajutorul Lui Dumnezeu iar El ne ajuta daca ne rugam, deci Rugaciunea trebuie sa fie primordiala. Constat cu mare bucurie ca s-au inmultit numarul tinerilor in biserica ceea ce e un semn bun. Daca simtim o chemare de a spune cuiva ceva in acest sens sa o facem fara ezitare. Banii se vor devaloriza cand vor decide ca a venit momentul ciparii si „solutia” e cea mai buna. Deci trebuie sa ne detasam de toate bunurile materiale. Daca nu se va ajunge PRIN VREO MINUNE la o masa cat mai mare de oameni care sa constientizeze ca trebuie sa fim solidari unul cu altul, sa ne iubim se va ajunge rau. Trebuie gasit un loc ferit si sa ne rugam si la Dumnezeu sa il fereasca, am putea sa ne rugam pentru tara, sa tinem post, sa facem milostenie. Sa ne apucam de cultivat una alta, sa ne aducem aminte si de rudele de la tara pe care multi le-au uitat (vezi bunicii ce nu isi mai vad nepotii cu anii si asteapta cu lacrimi in ochi). Banii nu trebuie in nici un caz pastrati si trebuie sa constientizeze asta si cei care au multi bani, mai bine cumpara mancare neperisabila cu care sa faca milostenie cand va fi vremea.

    In mare totul se reduce la respectarea celor zece porunci daca vrem sa trecem cu bine vremurile ce vin.
    Dragi Români, se întâmplă cu noi lucruri care depășesc orice imaginație și este peste putiință a le pricepe și crede. Transmiteți această foaie, PREFERABIL TIPĂRITĂ, repede la cât mai multă lume, după o vreme mulți îi veți da dreptate. Dacă această foaie nu va ajunge în suficiente case, puțini vor rămâne, AȘA DE GRAV stau lucrurile!!! TREBUIE SĂ NE ! OPRIM ! ȘI SĂ GÂNDIM
    TOT ceea ce se întâmplă acum e ca urmare a păcatelor noastre, e scris NEGRU pe ALB și așa ne trebuie! Sunt cele șapte surle ale Lui Dumnezeu! Cel mai important pentru vremurile ce vin este să respectăm ÎNTOCMAI cele Zece porunci DUMNEZEIEȘTI:
    1. Eu sunt Domnul Dumnezeul tău; să nu ai alți Dumnezei afară de mine. – TOT ce ne înconjoară este datorita lui Dumnezeu. De asemenea El ne-a lăsat libertatea cugetului, e foarte important să ținem seama de a nu iubi pe nimeni și nimic mai mult decât pe Dumnezeu că toate Lui se datorează. Nu vă mai atașați de bunurile materiale,rugati-vă pentru Mântuire.ÎMPĂRTĂȘIȚI-VĂ!
    2. Să nu-ți faci chip cioplit, nici altă asemănare și să nu te inchini lor. – MARE ATENȚIE! Multă tâlcuire este în această poruncă! Cea mai raspandită „altă asemănare” în zilele noastre este televizorul. Mare grijă cu TELEVIZORUL că poate să facă lucruri care nici nu poți crede că îi sunt în putință și nici nu știi că ți le face! O alta e radioul și muzica modernă manele-rock-disco-hiphop
    3. Să nu iei numele Domnului Dumnezeului tău în deșert. – Mulțumiți lui Dumnezeu pentru bune și rele! FITI IN SMERENIE!
    4. Adu-ți aminte de ziua Domnului ca să o sfințești pe ea; șase zile să lucrezi și să-ți faci în acelea toate lucrurile tale, iar ziua a șaptea este ziua Domnului Dumnezeului tău. – Mare importanță, nu numai tu să nu lucrezi ci nu îi fă nici pe alții care nu au strictă necesitate să lucreze, precum angajații din mall sau supermarket, Duminica e pentru Dumnezeu, biserică și familie.
    5. Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, ca bine să-ți fie ție și mulți ani să trăiești pe pământ. – Prin ei Dumnezeu te-a adus pe Pământ, ei sunt Mâna lui Dumnezeu care te-a adus pe tine și trebuiesc RESPECTAȚI. Decât o dojană, mai bine o rugaciune!
    6. Să nu ucizi. – Să nu ucizi OM dar și alte viețuitoare, de aici și importanța trecerii la POST și Lactate, Ouă. Dacă tu cumperi carne alții ucid pentru tine și ești la fel de păcătos pentru că altii ucid pentru că tu le dai motiv (bani). De asemenea și avortul, chiuretajul sunt mai grave decat CRIMA și încalcă această poruncă! Lăsați copii să vină sau trăiți ca frații! Sa nu vă sinucideți!
    7. Să nu fii desfrânat. – Prea multă mâncare, băuturile alcoolice au menirea de a ne adormi simțurile și cugetul. Perversiunile sexuale, masturbarea sunt împotriva firii și strică echilibrul energetic al omului. Sub fiecare plăcere este un șarpe! (A.B.)
    8. Să nu furi. – Fiecare din noi are scânteie de viața de la Dumnezeu, pe Dumnezeu îl superi pentru că iți necăjești aproapele.
    9. Să nu mărturisești mărturie mincinoasă împotriva aproapelui tău. – Vin multe judecăți, trebuie să ne acceptăm greșelile fără a mâhni pe alții. Cu iubire de Dumnezeu și de aproapele nostru vom găsi curajul de a mărturisi adevărul. SPOVEDIȚI-VĂ!
    10. Să nu poftești nimic din ceea ce este al aproapelui tău. – Spuneți „DOAMNE AJUTĂ!” și Dumnezeu vă va ajuta în toate bune!
    Rugați-vă cu frângere de inimă și lacrimi în ochi, că vremuri grele vin, RUGĂCIUNEA INIMII, CEA MAI PUTERNICĂ RUGĂCIUNE:
    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul
    – în zilele acestea PRESA e armata care trage în popor iar BĂNCILE sunt teroriștii care iși mai adjudecă câte un sinucigaș aproape zi de zi!!! Se va hotărâ presa să fraternizeze cu poporul ?!? Băncile sunt mâna necuratului și a iudeilor ce se închină lui!!!
    – renunțați la televizor, radio, telefoane cu radiații (mobile),jocuri pe calculator. Minuni se vor întampla odată cu renunțarea la televiziune! Veți fi voi inșivă! Inclusiv cele mai „nevinovate” desene sunt pline de sexualitate și mesaje ascunse ce stârnesc pofte!
    – Iertati-vă datoriile,impăcati-vă cu toți și rugați-vă inclusiv pentru dușmani! Nu cumpărați nici un imobil scos la licitație de bănci!
    – evitați folosirea cardurilor, retrageți banii din bănci și faceți milostenii,puneți-vă firmele la adăpost prin reorganizare refuzând să mai platiți dobânzi și taxe aberante! FĂRĂ credite! TOATE sunt o capcană spre CIP!! Este posibil ca banii să ajungă fără valoare!
    – lasă grija ratelor,impozite,taxe,telefoane,utilitati – așa vor cădea în propria lor capcană cei ce ne vor SCLAVI !ACUM, DE AZI!
    – renunțați la supermarketuri, au falimentat împreuna cu băncile și guvernul toți micii întreprinzători și ne transformă în cobai alimentari cu mâncăruri iradiate (Codex Alimentarius, Initium). Folosiți remedii naturiste nu medicamente chimice. Fără vaccinuri!
    – TOATE bolile sunt vindecabile cu ajutorul lui Dumnezeu prin puterea credintei POST și APĂ,nu vă mai fie frică!Frica e de la diavol!
    – consumați numai alimente crescute de țărani sau de voi, cu sămânță tradițională nemodificata genetic, fără E-uri și îngrășăminte artificiale, mâncați mai puțin și cu luare aminte, vremuri grele vin (foamete, război). Beți numai apă, preferabil de izvor. Folosiți mierea ca îndulcitor. Faceți SFÂNTA CRUCE deasupra mâncării,apei, Dumnezeu va avea grijă de ea chiar de ar fi să fie otravită!
    – MARE ATENȚIE!Când vei auzi că Hristos a venit sau S-a ivit pe pământ, atunci să ştii că acela e Antihristul,să nu cădeți în capcană!
    – nu pronunțați sau gândiți numele necuratului, înlocuiți nervii cu iubire și compasiune! EXTRATEREȘTRII SUNT DRACI! Arme împotriva necuratului: Numele Domnului, Al Maicii Sale, Crucea și smerenia, rugați-vă dimineața și seara din suflet „Tatăl Nostru”
    – mergeți Duminica la Slujbă, rugați-vă Sfantului Parinte Arsenie Boca sau mergeți în pelerinaj la Prislop la mormântul lui, locul unde mi-a venit puterea, inspirația și curajul de a scrie aceste rânduri, el vă va ajuta în toate cele bune de veți merge cu credință
    – De veți avea credința cât un bob de muștar veți putea muta munții! Întoarceți-vă la tradiții,natura,iubire și curățenie-n toate!
    – Rugați-vă la Dumnezeu să ne dea degrabă conducători Crestini-Ortodocsi cu teamă de Dumnezeu și dragoste de oameni, TOȚI cei de acum se inchină necuratului și vor distrugerea noastră și a valorilor noastre milenare sub masca progresului mincinos(UE)!

    † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

    Apreciat de 1 persoană

  2. ioana said, on iunie 8, 2010 at 12:46 pm

    mikis,
    despre provizii spune cineva mai sus sa ne aducem aminte ce s-a intamplat cu hrana evreilor in pustie. Daca nu ati citit comentariul respectiv sau nu ati inteles la ce se referea, e bine sa stiti ca cei care si-au facut provizii, a doua zi le-au gasit alterate.
    Vom avea provizii de alimente, dar nu vom avea medicamente, etc…
    Solutia este sa ne invatam sa rabdam si cand nu mai putem rabda, murim! Simplu. Murim pentru a ne mantui sufletele.

    Apreciază

    • Anda said, on iunie 8, 2010 at 2:15 pm

      Cum spunea parintele Ioan Sismanian de la Manastirea „Petru Voda” intr-un articol din revista „Atitudini”: ceea ce ne-a mai ramas este crucea, adica trairea durerii in sensul plenar. Lacrima.
      Pentru ca din paharul suferintei baut de generatiile trecute, noua, celor de pe urma ne-a ramas drojdia.
      Deci, oriunde vei fi, oricum te va gasi durerea finala ea trebuie TRAITA pana la capat.
      Caci trebiue sa treci PRIN cruce si nu pe langa ea, daca vrei sa inviezi cu Domnul.
      Cati din noi s-au pregatit pentru trairea durerii?

      Apreciat de 1 persoană

      • Lupu Dan said, on noiembrie 5, 2016 at 8:00 pm

        Doamne ajuta!Felicitari Anda.Mi-a placut mult comentariul tau.Daca macar cincizeci la suta din romani ar gandi ca tine,soarta Romaniei s-ar schimba brusc.Din pacate”Tacerea e mormantul pe care-l sapam neamului nostru.”ne spune parintele nostru drag,Iustin Parvu.Tacerea vine din frica.Iar frica e de la demon.Sa scapam de frica prin spovedanie sincera deasa si apoi impartasire cu ascultare.A venit timpul sa fim marturisitori.Si mucenici.”Cei ce nu vor avea Rugaciunea inimii”nu vor rezista.”(parintele Paisie Aghioritul)

        Cu drag,Dan Lupu din Iasi.

        Apreciat de 1 persoană

  3. Rusu said, on iunie 8, 2010 at 2:49 pm

    Da.Are dreptate mikis.banii nu vor mai fi o valoare pe viitor si nici vreo afacere sau specula imobiliara.Parerea mea ca in viitorul apropiat,vor fi 3 notiuni care vor creste foarte mult in valoare:1.AURUL. ar fi o solutie sa tii banii in aur,pt a nu si pierde valoarea totusi sa nu uitam ca va fi greu de desfacut la momentul cand ai nevoie sa cumperi ceva.va fi greu atunci sa vinzi imediat un lingou de aur pt ca ai nevoie urgenta de bani.2.COMBUSTIBILUL.Motorina si benzina vor continua sa creasca si cred ca ceva rezerve nu ar strica mai ales daca vrem sa locuim la tara si avem un tractor.singura problema ar fi legata de stocarea combustibilului.e nevoie de o cisterna sau de o un numar de butoaie.3.MANCAREA.da,alimentele si cred ca asta e cea mai importanta valoare dintre toate.desi pare greu de stocat pt ca se poate strica si nu tine mult,totusi putem face stocuri mari de cereale si alte conserve(cum spunea cineva mai sus),pe care nu numai pt noi le putem folosi mai tarziu dar si pt hrana unor eventuale animale si pasari din gospodarie.de asemenea cand spunem mancare ne gandim si la agricultura, la recolta din fiecare an(ceapa, rosii,ardei etc)
    In concluzie cred ca mancarea si combustibilul ar fi singurele valori in care mai merita sa investim daca avem ceva bani pusi deoparte sau ceva proprietati la oras puse la vanzare.

    Apreciază

  4. ioanamt said, on iunie 8, 2010 at 3:30 pm

    ioana si Saccsiv,

    Am postat sub numele ioana un comentariu dezaprobator fara sa vad ca mai exista cineva care posteaza asa. Nu am vrut sa fur identitatea nimanui, dar nici nu am timp sa citesc sutele de comentarii de la articolul acesta. Parerea mea e ca toate aceste discutii nu sunt constructive. Starnesc mandrie la unii si panica la altii. Saccsiv nu e proroc, din cate stiu, deci ar trebui sa o lase mai moale cu previziunile (negre). Deocamdata marii nostri parinti nu sunt atat de apocaliptici.

    Apreciază

    • saccsiv said, on iunie 8, 2010 at 4:30 pm

      ioanamt

      Indubitabil, nu stii ce vorbesc marii nostrii parinti.

      Apreciat de 1 persoană

    • danutza said, on iunie 9, 2010 at 4:53 pm

      ioanamt: daca nu esti de acord cu saccsiv, nu il citi! nu am citit in vreun articol al sau sa aiba pretentia ca e luminat de Domnul, ca e prooroc sau profet. pur si simplu, e un om mai inteligent si mai anlitic ca noi. ia informatia, o prelucreaza si ne-o transmite prin prisma lui. de cele mai multe ori, a fost singura informatie corecta ( mass media ne intoxica). eu una, de cand il citesc, cam de un an si jumatate, am invatat cum sa separ falsa de adevarat informatie, cum sa ma pazesc si cum sa analizez ceea ce este in jurul meu. pt toate acestea, dar si pt munca lui deosebita ( pt ca nu e usor sa vii cu subiecte noi, ti-o spun pt ca si eu am un blog) EU II MULTUMESC! sper sa nu fie asta motiv pt a cadea saccsiv in pacatul semetiei, mdar sunt convinsa ca, de cand traieste in ortodoxie, a invatat sa infrunte astfel de ispite. eu ii sunt sincer recunoscatoare , ca si altor frati de pe alte bloguri care merita citite. Doamne-ajuta!

      Apreciază

  5. AltAlin said, on iunie 8, 2010 at 3:45 pm

    Imi pare rau ca scriu fara sa fi citit toate comentariile, multe sunt foarte interesante, probabil se regasesc si mai sus aceleasi idei care ar fi cam asa:

    1. Articolul este panicard, cu gust apocaliptic, foarte la moda acum, dar nu e litera de lege.

    Adica asa cum au mai fost crize in istorie asta s-ar putea sa fie doar una din ele si in nici un caz una „terminala” cum lasa impresia.
    Oricum nu-i o greseala iesita din comun, intotdeuna in prejma unei crize oamenii au gandit la fel.
    Dar din pacate, mai mult doar in preajma crizelor.

    2. Indemnul cu fuga la tara urmat de o sentinta de genul „nici acolo nu veti face mare branza pentru ca va va lovi si acolo” este nitel hilar (daca n-ar fi si elementul tragic)
    Adica sa fim seriosi, cine ar fugi din calea ursului cand stie ca oricum il va prinde 3 pasi mai incolo. Pentru ce efortul?

    3. Se pierde din vedere latura spirituala a problemei, se predica salvarea trupului, cand important este de fapt sufletul.
    „Dar vă spun vouă, prietenii Mei: Nu vă temeţi de cei care ucid trupul şi după aceasta n-au ce să mai facă.
    Vă voi arăta însă de cine să vă temeţi: Temeţi-vă de acela care, după ce a ucis, are putere să arunce în gheena; da, vă zic vouă, de acela să vă temeţi.” (Luca 12:4,5)

    4. Nu se spune despre ce ar trebui sa fugim de fapt. Foamete? Prigoana?

    Daca e prigoana, va lovi egal si simultan si pe cei de la orase si pe cei de la sate.

    Daca e vorba de foamete, cei de la sate S-AR PUTEA sa aiba un mic avantaj.
    Multi vorbesc despre munca la tara sau supravietuitul prin paduri fara sa aiba habar cu se maninca chestiile astea.

    Cu agricultura – un an daca nu s-a facut recolta esti terminat. Mori de foame.

    Daca tu crezi ca la oras o sa se moara de foame si orasenii doar au sa se plimbe besmetici pe strazi in timp ce taranii o sa-si stranga recoltele binemersi, iarasi gresesti.
    In caz de foamete majora, ca sa ajungi sa-ti culegi recolta va trebui sa fii gata (si sa poti) sa decimezi hoardele de oraseni infometati si posibil inarmati care vor veni dupa recolta ta. Nu este o situatie fericita pentru cineva care se crede crestin.

    Cei care recomanda cu caldura supravietuirea prin paduri le recomand sa lase Internetul si confortul de acasa si sa plece in padure pentru o saptamana doar cu hainele de pe ei, un cutit si o cutie de chibrituri. Si pe urma sa ne spuna si noua cum s-au descurcat.

    Daca e prea complicat, sa urmareasca o emisiune despre supravietuire in conditii ostile de pe Discovery (da, is bunii si astia la ceva uneori).
    Daca tot nu sunt lamuriti, pe urma sa faca cum scrie mai sus. Macar asa au sa stie la ce sa se astepte.

    Astept cu curiozitate si nerabdare sfaturi practice atunci, despre retragerea in pustie.

    Apreciat de 1 persoană

    • saccsiv said, on iunie 8, 2010 at 5:17 pm

      AltAlin – orthologia, care va sa zica …

      E firesc ca ai scris:

      asa cum au mai fost crize in istorie asta s-ar putea sa fie doar una din ele si in nici un caz una “terminala” cum lasa impresia.

      Din moment ce la

      https://saccsiv.wordpress.com/2010/01/08/coada-la-vaccin-si-la-pasapoarte-electronice/#comment-19330

      scriai:

      Un pasaport/buletin care sa includa pe langa deja biometrica poza si alte elemente biometrice si electronice de siguranta ar fi binevenit avand in vedere faptul ca actualele acte ofera prea putina protectie impotriva furtului de identitate.

      cei care au facut din asta o chestiune spirituala cand este cel mult una politica nu sunt ultra-ortodocsi sunt anti-ortodocsi care pentru scopurile lor politice si pseudo-spirituale sunt in stare de orice, inclusiv sa aduca dezbinare in Biserica.

      Iar la

      https://saccsiv.wordpress.com/2009/02/08/cuvant-grav-al-unui-preot-cei-ce-se-opun-noilor-pasapoarte-sunt-eretici/#comment-2604

      scriai:

      Parintele Iustin din pacate a fost dezinformat tocmai de ucenicii lui, probabil cei care ies acum in fata si ne servesc aberatii cu casiere care bat “666″ la casele de marcat, ca in cipuri sunt coduri de bare si “666″, ca pamantul nu se invarte, etc.
      Este perfect convins ca in cipuri se ascund microfoane, camere de luat vederi, ca se are in vedere implantarea copiilor pentru a fi omorati “in 3 zile”, ca gardasil sterilizeaza(nu sunt de acord cu gardasilul dar nici cu minciunile “celorlalti”), etc.
      Avand in vedere dezinformarea care insoteste aceasta campanie anti-cip, agresivitatea cu care se propovaduieste impotriva pastorilor Bisericii si amenintarile pentru eventualitatea in care resping aceasta “Evanghelie a cipurilor”, arata ca ceva nu este in regula.
      Cu alte cuvinte avem toate simptomele unei miscari sectare, bazata pe o pretinsa intelegere superioara, profetica a Apocalipsei, ajungadu-se chiar pana acolo incat deja se pretinde a se sti care este “pecetea fiarei” (cipurile binenteles), se inventeaza o pre-pecete (actele biometrice = lepadarea de credinta) etc.

      Pe acest blog se analizeaza un ansamblu de probleme, extrem de grave fiecare in parte, dar teribile luate impreuna. De aceea, din ce in ce mai multi spunem ca actualmente suntem martorii unor evenimente unice in istoria umanitatii. Si daca luam in calcul si cele scrise in profetii sau spuse de marii duhovnici, ajungem la concluzia ca vremurile apocaliptice bat la usi.

      Tu Aline, indubitabil esti omul SISTEMULUI. La fiecare tema importanta, vii cu obiectii pro sistem: actele cu cip sunt bune, criza ca asta a mai fost, vaccinurile nu sunt o problema, pamantul se invarte, etc.

      Nu Aline, Pamantul nu se roteste in jurul soarelui, ci taman invers, asa ne invata scrierile Sfintilor Parinti …

      Apreciat de 1 persoană

  6. G-man said, on iunie 8, 2010 at 5:19 pm

    ai avut dreptate saccsiv e un blog pt toata lumea de aia intra pe el majoritatea care nu prea inteleg ce vrei sa le spui …

    Alin pentru respectul celor mai de sus trebuie sa citesti si comm altora.apoi problema nu se pune asa cum zici tu
    1. fiecare din noi au rude a tara si mai stiu cum sta treaba pe acolo …mai ales cei care l-au prins si pe ceasca stiu ca de la tara se pleca mereu cu sacosele pline ..pe cand la oras mureai la o coada la oua…
    2 idea de a forma o comunitate acolo nu e ceva imposibil .e greu da nu imposibil
    3 crestiniii practicanti ( nu ce se perinda pe blog ca asa cum zice si saccsiv aici intra multi au altele de invatat ) pot supravietuii cu mai putina mancare si cu mai multa rugaciune
    4 nu foametea nu o sa faca orasenii sa invadeze taranii si o sa ii faca sa accepte semnul fiarei , si implicit daca esti la oras acest compromis fatal si FINAL il faci usor in oras cu foamea in gat decat la sAt in comunitate de crestini.
    NU UITA-TI INSA ESENTIALUL TOTUL STA IN PUTEREA LUI DUMNEZEU.

    Apreciat de 1 persoană

  7. G-man said, on iunie 8, 2010 at 5:31 pm

    scuze de grseala gramaticala ..

    NU UITATI ESENTIALUL TOTUL STA IN PUTEREA LUI DUMNEZEU .

    Apreciază

  8. Alexandra said, on iunie 8, 2010 at 6:28 pm

    @ Alt Alin

    1. Pina si sotul meu ateu, care pina mai acu’ un an spera ca Obama este schimbarea cea buna, cu alte cuvinte isi punea nedejdea in oameni si cand spera ca economia isi va reveni zicea acelasi lucru ca si tine ca a mai fost asa rau si inainte…incepe sa traga concluzia ca ASA CEVA NU A MAI FOST NICIODATA.

    2. Pentru simplu motiv ca atunci cand stii ca vine o nenorocire peste tine nu stai cu mainile in san ci pleci din fata ei….e ca si cand ai spune „La ce a mai fugit Maica Domnului cu pruncu’ in Egipt caci oricum Iisus a fost crucificat”…scuzati grosolania exemplului. Fiecare din noi ne rugam sa ne lumineze Bunul Dumnezeu si incercam pe cat putem sa ne lasam in voia Lui spunand la fiecare Tatal Nostru „faca-se voia Ta”. Daca Dumnezeu va vrea sa mor in oras, acolo voi muri, daca insa va vrea ca eu sa fug la eschimosi, probabil ca lucrurile se vor intampla in asa fel incat sa ajung acolo si voi muri dupa un alt an de frig sau mai stiu eu ce…dar poate acel an va fi chinul pentru plata pacatelor mele. Dumnezeu stie

    3. Toti ne rugam, mai mult sau mai putin, dar pentru ca tuturor ne este frica ori de moartea fizica ori de judecata lui Dumnezeu (care sunt mai induhovniciti) incercand sa gasim solutii, aparent pentru salvarea trupului; realizam cat suntem de neputinciosi si ne pregatiti si atunci ne rugam mai cu sarg si cu luare aminte….se formeaza un cerc: durere-plans-rugaciune catre Domnul-linistire-luminarea mintii-vederea pacatelor-plans-rugaciune….pentru ca noi prin trupul asta ne mantuim sufletul.

    4.

    Da, s-ar putea, pentru acel “s-ar putea” discutam aici. Pe cand muream de foame in Bucuresti pe vremea lui ceasca nu ma duceam sa fur gainile sau rosiile din ograzile oamenilor care traiau in jurul Bucurestiului. Rabdam, mancam mai putin, deci intr-o prima faza lumea din orase va ramane in orase, nu se stie cat timp va dura dar mai castigi un pic de timp pentru mantuirea ta si a altora caci nu-l vei petrece in huzur (cum se intampla acum cu noi toti) ci rugandu-te si ajutandu-i pe altii, mancand te miri ce.

    De aceea vorbim si ne framantam si numai la gandul ca s-ar putea sa traiesc numai din legumele din gradina mea ma apuca teama, imi dau seama ca situatia s-ar putea sa fie rea de tot si atunci ma rog la Bunul Dumnezeu sa ma intareasca.

    Aici gresesti, vezi anii de seceta din ’47, ’48.
    A…. daca dau cu bomba atomica…e altceva.

    Un alt amanunt, daca citesti comentariile vei vedea ca multi oameni care scriu pe aici sunt inteligenti (cel putin asa-i vad eu, din cele scrise de ei) si nu si-ar pierde timpul sa citeasca sau sa scrie daca ce s-ar dicuta aici ar fi cai verzi pe pereti.

    Apreciază

  9. G-man said, on iunie 8, 2010 at 8:27 pm

    si mai e o chestiune chiar daca nu prindem noi finalul vremurilor , nu vedeti ca in societatea asta nu se mai poate traii duhovniceste , sunt cateva exceptii pe la sate sau orase mici , dar acolo tot un fel de comunitati sunt.
    si o sa se faca tot posibilul sa nu mai poti sa te gandesti la Dumnezeu si la suflet …decat cel mult varianta soft , adica superstiite …cum merg majoritatea pe la biserica ca sa le mearga bine , sa ia la examen …etc
    iar cine mai il iubeste pe Domnul ,si vrea sa fie crestin pentru ca vrea sa fie cu EL nu de altceva o sa se grupeze la sate in comunitati sa isi duca mai departe dragostea de Hristos fara , tembelizor fara a merge pe strada printre injuraturi blasfemii , homo, femei aproape goale , copii maltratati de parintii lor si pusi la cersit , partide politice care mai de care in slujba diavolului/ biserici pline de eretici sau religii la gramada..copii vaccinati aiurea, spatiu virtual invadand totul
    adica ruptura asta oricum se va produce . crestinii vor vrea sa se separe de aceste orase sodoma si gomora moderne
    cui nu ii e frica sa stea intr-un oras de sodomiti ?
    si nu ma refer la fricile enuntate mai sus ( foamete / razboi / prigonire ) ma refer la frica de Dumnezeu .
    chiar daca nu vine sfarsitu in 10 ani bucurestiul va fi plin de sodomiti la brat. asta nu poate nega nimeni ca vedeti vremurile care le traim doar.

    Apreciază

  10. G-man said, on iunie 8, 2010 at 8:30 pm

    daca te gandesti mai bine nu iti mai trebuie pecete e deajuns sa accepti sa traiesti intr-un oras de sodomiti si hulitori . e suficient sa meriti iadu

    Apreciază

  11. G-man said, on iunie 8, 2010 at 8:46 pm

    Lot era un om drept. noi nu. noi suntem rai si pacatosi .
    Iar Lui Dumnezeu nui cere nimeni socoteala. si ca pacatosi nu meritam avertismentul ingerului . noi avem semnele sfarsitului ca avertisment.
    eu sunt ortodox .
    tu ce religie ai ?

    Apreciază

  12. G-man said, on iunie 8, 2010 at 8:57 pm

    Apreciază

  13. G-man said, on iunie 8, 2010 at 9:09 pm

    am zis peste 10 ani , aici cred ca am gresit …uite hulitorii si pe acest blog
    Viorele tata dute la preot maine
    „Cred ca a trebuit sa ia totul de la capat”
    asa vorbesti tu de Dumnezeu , asta e hula.
    Mantuitorul predica la 12 ani in biserica . si tu zici ca a trebuit sa invete totul de la capat si inca de la cine ? de la oameni …
    asta e teoria reincarnarii ce ai tu in cap ..

    saccsiv opreste hulitorii astia te rog.

    Apreciat de 1 persoană

  14. G-man said, on iunie 8, 2010 at 9:39 pm

    Viorele
    cauta cartea „omilii la matei ” scrisa de sfantul Ioan Gura de Aur si gasesti acolo raspunsu clar la intrebarea cu botezul Domnului , asta ca ma gandesc ca poate din nestiinta hulesti (si nu intentionat ) si sa te ajut , nici nu costa mult e 500 de mii vechi. si e aur curat gasesti raspunsu la multe intrebari . tu ai deviatii de la yoga , si ce ai zis mai sus e hula sa stii.
    http://www.ioanguradeaur.ro/carti-lista/

    Apreciat de 1 persoană

  15. danutza said, on iunie 9, 2010 at 5:00 pm

    “Daca vor gasi pe drum argint, nu se vor apleca sa-l ia. Dar pentru un spic se vor omori care sa-l ia primul”.
    “Raul va veni de la cei cititi [invatati, intelectuali]”.
    Clericii vor fi cei mai rai si mai necredinciosi dintre toti”.
    “Sa nu va faceti case mari. Sa faceti bordeie ca sa nu va intre inauntru”.
    “Stancile si rapele vor fi pline de lume”.
    “Stancile si rapele vor fi pline de lume”.
    uitati cateva profetii ale sf cosma etolul in care sunt nisteb raspunsuri la intrebarile voastre!

    Apreciat de 1 persoană

  16. danutza said, on iunie 9, 2010 at 5:10 pm

    Oamenii din vremea aceea se vor inrai ca niste fiare salbatice, fiind inselati de Antihrist. Nu vor da respect parintilor si celor mai batrani, iar dragostea va pieri. Pastorii crestinilor, arhierei si preoti vor fi oameni cu slava desarta, afara de prea putini, cu totul nerecunoscand calea din dreapta de cea din stanga.

    profetia sf Nil:
    Atunci se vor schimba obiceiurile si traditiile crestinilor si ale Bisericii. Curatia va pieri de la oameni si va stapani faradelegea. Minciuna si iubirea de argint vor ajunge la cel mai inalt grad si va fi vai de cei care vor aduna bani. Curviile, preacurviile, sodomiile, hotiile si omorurile, in vremea aceea, vor fi pe toate drumurile. Pentru savarsirea acestor mari pacate, oamenii vor fi lipsiti de darul Sfantului Duh, pe care l-au primit la Sfantul Botez, precum si de mustrarea constiintei. Bisericile lui Dumnezeu vor fi lipsite de preoti credinciosi si evlaviosi si va fi vai de crestinii care se vor afla in lume, caci isi vor pierde cu totul credinta, nevazand la nimeni lumina cunostintei.

    Atunci se vor duce la locurile ascunse si sfinte (manastiri si schituri), ca sa gaseasca mangaiere sufletului de multele tulburari si ispite pe care le vor intampina zilnic; dar usurare nu vor gasi, caci peste tot vor fi piedici si sminteli. Si toate acestea se vor face pentru ca Antihrist va stapani peste tot, va domni in toata lumea, va face semne si minuni cu inselaciune si va insela pe oameni cu viclenie, ca sa nascoceasca si sa vorbeasca unul cu altul de la un capat al pamantului la celalalt (telefonul, radiotelefonul, televiziunea, n.n.). Atunci vor zbura prin aer ca pasarile (avioanele n.n.) si vor inota prin adancul marii ca si pestii (submarinele n.n.).

    Apreciat de 1 persoană

  17. danutza said, on iunie 9, 2010 at 5:14 pm

    Cuvant al Sfantului Efrem Sirul :
    Viteaz suflet va fi acela care va putea sa-si tina viata atunci in mijlocul smintelilor; Ca daca putin va slabi credinta sa, lesne va fi inconjurat si va fi robit de semnele balaurului celui rau si viclean. Si neiertat se va afla unul ca acesta in ziua judecatii, ca insusi lui-si vanzator se va afla, ca cel ce a crezut tiranului de buna voie. De multe rugaciuni si lacrimi avem trebuinta, o, fratilor! ca sa fie cineva dintre noi intarit intru ispite. Fiindca multe vor fi nalucirile fiarei. Caci luptator impotriva lui Dumnezeu fiind, va voi sa le piarda pe toate …

    Deci fratii mei, infricosata nevointa va fi tuturor oamenilor celor iubitori de Hristos, si pana in ceasul mortii sa nu se teama, nici sa stea cu MOLESIRE cand balaurul va incepe a pune pecetea sa, in locul crucii Mantuitorului. Si va face in asa fel incat sa nu se mai faca nici un fel de pomenire Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos.

    Apreciat de 1 persoană

    • damian said, on noiembrie 6, 2016 at 4:56 pm

      Ar trebui facute anunturi de rectificare a stirilor, deoarece icoana minunata care a ajuns zilele acestea la Manast. Sf Voievozi din Slobozia nu este cea de la Manast. Nicula, ci este „Maica Domnului Ilisua” de le Mitropolia Clujului, care a fost adusa in pelerinaj la Biserica Icoanei, anul acesta cu ocazia Duminicii Ortodoxiei:

      http://www.manastireanicula.ro/index.php?id=9&category=galerie&lang=ro

      18-21 mart 2016 Biserica Icoanei Bucuresti
      http://www.bisericaicoanei.ro/ duminica-ortodoxiei/comunicat- de-pres-duminica-ortodoxiei- 2016/

      http://www.bisericaicoanei.ro/ duminica-ortodoxiei/icoana-de- la-ilisua/

      Icoana minuni MD Ilisua (la Bis. Icoanei, martie 2016):

      Inline image

      ……………………..

      4 nov 2016
      http://sf-esc.ro/informatii/ 13017-icoana-facatoare-de- minuni-a-maicii-domnului-de- la-manastirea-nicula-este-in- slobozia.html

      6 nov 2016
      http://sf-esc.ro/informatii/ 13018-inainte-praznuirea- hramului-manastirii-slobozia. html

      Icoana minuni MD Ilisua [nu Nicula !!!] (la Slobozia, nov. 2016):

      Inline image

      Inline image

      ……………………….

      Icoana minuni MD Nicula originalul (la Nicula):

      Inline image

      Inline image

      …………………………

      Icoana minuni MD Nicula si Ilisua alaturate comparativ:

      Inline image

      Inline image

      Inline image

      Inline image

      Inline image

      ……………………..

      Deci stirile oficiale BOR (Basilica, Trinitas, lonews, Episcopia Slobozia scl) au fost inexacte.

      Ar trebui sa faceti anunturi de corectare.

      Icoana Maicii Domnului de la Nicula în pelerinaj la Slobozia | TRINITAS TV

      Icoana Maicii Domnului de la Nicula în pelerinaj la Slobozia | TRINITAS TV
      By Virtual Library / Sebastian Ionescu (sebastian.ionescu [at] virtuallibrary.ro)
      Urmareste on-line programele televiziunii TRINITAS a Patriarhiei Române! Emisiuni, program TV, stiri video si mu…

      http://trinitastv.ro/stiri- video/icoana-maicii-domnului- de-la-nicula-in-pelerinaj-la- slobozia-75859

      https://lonews.ro/turism- pelerinaje/23258-icoana-de-la- nicula-ajunge-in-slobozia- program.html

      Apreciază

  18. danutza said, on iunie 9, 2010 at 5:15 pm

    CONTINUARE:
    Insa putini vor fi cei ce vor asculta si vor crede propovaduirea proorocilor. Iar aceasta o va face Mantuitorul ca sa-si arate negraita Sa iubire de oameni, ca nici odata nu voieste moartea pacatosului, ci voieste ca toti sa se mantuiasca. Ca nici in vremea aceea nu va lasa neamul omenesc fara de propovaduire, ca fara de raspuns sa fie toti la Judecata. Deci multi din sfintii care se vor afla atunci vor varsa rauri de lacrimi cu suspinuri catre Dumnezeu Cel Sfant, ca sa fie izbaviti de balaur, si cu mare sarguinta vor fugi in pustietati, in munti si in pesteri si cu frica se vor ascunde. Si li se va darui aceasta de la Dumnezeu Cel Sfant, si-i va povatui pe ei harul in locuri hotarate si se vor mantui, fiind ascunsi in GAURI SI IN PESTERI, nevazand semnele si infricosarile lui Antihrist.

    Apreciat de 1 persoană

    • danutza said, on iunie 9, 2010 at 5:32 pm

      asadar:
      -nu ne va lasa Hristos in acele ceasuri, daca noi vom avea credinta tare ( vom fi sfinti).
      -cei 2 prooroci ne vor fi duhovnici si calauze in acele clipe.
      -scaparea este in munti si pesteri
      -ca sa scapam de magire, trebuie sa nu vedem semnele si minunile false ale antihristului, adica…asa cum se spune si in articol, sa ne rupem de cele lumesti, sa renuntam la tv, ziare,etc si sa fim uniti
      asta este strict parerea mea! daca gresesc, iertare!

      Apreciat de 1 persoană

  19. danutza said, on iunie 9, 2010 at 5:38 pm

    Proorociile cuviosului Lavrentie (al Cernigovului), despre ultimele timpuri :
    „Peceţile vor fi în aşa fel încât se va vedea cine a primit-o şi cine nu. Creştinul nu va mai putea nici cumpăra şi nici vinde nimic. Dar nu vă întristaţi: Domnul nu îi va lăsa pe fiii Lui… Nu trebuie să vă temeţi! Biserici vor fi, dar creştinul ortodox nu va putea să intre, deoarece acolo nu se va mai aduce jertfa nesângeroasă a lui Iisus Hristos, căci acolo va fi adunătură „satanică”
    …..
    Creştinii vor fi omorâţi sau deportaţi în locuri pustii. Dar Domnul îi va ajuta şi îi va hrăni pe urmaşii Săi
    ….Această nenorocire se va prelungi trei ani şi jumătate, dar de dragul aleşilor Săi, Domnul va scurta aceste zile. In acele zile încă vor mai fi luptători puternici, stâlpi ai Ortodoxiei, care vor fi sub înrâurirea rugăciunii lui Iisus. Domnul îi va acoperi cu harul Său atotputernic şi nu vor vedea acele false semne, care vor fi pregătite pentru toţi oamenii.
    Repet încă o dată că nu se va putea merge la acele biserici, pentru că nu va fi harul în ele.”

    „„Pe cei slabi, Dumnezeu îi va lua, iar alţii se vor curăţa prin boli. Unii, care la război îşi vor înmuia păcatele lor în sânge, vor fi număraţi cu mucenicii. Iar pe cei mai puternici, Domnul îi va lăsa să se întâlnească cu El”
    sper sa nu plictisesc cu profetiile, dar sunt cuvintele sfintilor si sunt f elocvente pt discutia noastra. Doamne-ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    • ioana said, on iunie 10, 2010 at 5:32 am

      danutza,
      sa-ti rasplateasca Domnul pt osteneala de a cauta si a ne aminti si noua aceste proorocii.
      Cu ingaduinta lui Dumnezeu sunt lansate pe piata asa de multe boli, vaccinuri ucigase, alimente toxice…astfel inctat sa ii ia mai repede la El pe cei slabi ca mine. Cum Dumnezeu nu poate crea boli, ingaduie sa faca aceasta slujitorii diavolului.

      Apreciază

  20. Rgogu said, on iunie 9, 2010 at 8:25 pm

    Bine ai facut danutza cu aceste postari!

    Mi-am amintit de o profetie(aprox.): fericit si de trei ori fericit va fi cel care nu ii va vedea chipul hulitorului si al blestematului antihrist si nu ii va vedea falsele si intrutot mincinoasele lui minuni.
    Prin ferirea de lume si prin izolare ne vom izola si de aceste vederi care spurca si pierd pe om. Se intelege ca televizorul nu mai are loc in acest plan, dar multe altele care fac parte din viata noastra obisnuita lipsesc din spectrul vietii de izolare. Sunt multe de zis, dar ma restrang la o apreciere la adresa ultimei postari a danutzei: sa retinem ca tari si stalpi de credinta si tarie vor fi aceia care vor avea rugaciunea Lui Iisus! Lucrul asta sa il punem in inima noastra si sa incepem cat mai degraba aceasta slujba de neincetata rugaciune catre Dumnezeul si Mantuitorul nostru – Doamne Iisus Hristoase, Fiul Lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul(pacatoasa)!
    Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

  21. Nectaria said, on iunie 10, 2010 at 10:40 am

    1. in revista Atitudini din martie 2010 apare „Pro­ro­cia Par­in­telui Iosif Vato­pe­d­inul despre un apropiat razboi”
    http://atitudini.com/a-aparut-numarul-10/

    veti citi acolo detalii despre acest razboi apropiat, chiar si cat va dura(5luni)
    imi inchipui ca daca monahii de la Man Petru Voda au decis sa publice aceasta prorocie, vor sa ne transmita ceva…

    luminos este faptul ca prorocia despre razboi spune ca la sfarsitul lui va exista o perioada de …acalmie, de bine pentru oameni (cei care vor fi ramas in viata), sub conducerea unui ales al lui Dumnezeu (nu stiu daca ii pot spune rege), smerit si bland, care va conduce cu har si frica de Dumnezeu poporul. Pentru o vreme.

    2. amintiti-va ca suntem in Postul Sf Apostoli Petru si Pavel. Nu vi se pare lucrarea lui Dumnezeu ca acest post dureaza anul acesta, foarte neobisnuit, 1 luna (dat. praznuirii foarte devreme a Pastelui 2010)? de obicei se situeaza intre cateva zile si 2 saptamani din cate stiu eu (nu tin de multa vreme toate posturile). Parca ar fi pilda cu cetatea Ninive cand Domnul le-a cerut locuitorilor ei, prin proroc, sa se pocaiasca si sa posteasca cu totii daca vor sa fie salvati. Si atunci toti s-au imbracat in sac si au postit cu totii, tineri si batrani, oameni si animale. Si urgia a trecut de la ei..o vreme. Nu e acesta semnul si pentru noi..? Nu ni se cere pocainta ca sa ne scape sau sa amane momentul? Cati intelegem? Si, din cati intelegem, cati facem voia Lui? Ma rog sa pun inceput bun de pocainta ca de vorbit e usor, dar de facut, chiar cand vezi totul cu ochii tai, e greu

    Apreciat de 1 persoană

    • Rgogu said, on iunie 11, 2010 at 12:05 pm

      Nectaria, aceasta noua profetie a Par­in­telui Iosif Vato­pe­d­inul adevereste profetia de care am amintit eu ceva mai sus, iar aceasta o adevereste pe cea amintita de tine.
      Profetia de care am zis eu spune despre un om ce se va gasi in Constantinopol in timpul razboiului, un om intre doua varste. Acesta va fi cel pus de Ingeri imparat in Constantinopol dupa eliberarea lui din mainile turcilor. Inainte de aceasta se va auzi glas din cer(aprox.): „ajunge cu varsarea de sange”; iar oamenii vor inceta lupta. Dupa aceasta acest om simplu va fi pus Imparat(primul imparat dintre cei 11 de dupa razboi; cel de-al unsprezecelea va fi blestematul antihrist). Acest imparat va imparati 32 de ani si va intoarce toate bogatiile furate popoarelor de catre turci. Atunci va fi bogatie multa in lume si chiar si clopotnitele bisericilor vor fi aurite(ce e drept in Rusia deja sunt clopotnite aurite…), dar credinta oamenilor va scade atunci si bisericile vor fi goale.
      Regret nespus ca nu mai stiu unde am gasit profetia aceasta! Tot ea mai spune ca va venit Filip VI(6) cu x(nu mai stiu exact numarul lor- aprox 12?17?) limbi(tari) si va razboi pe turci. Filip VI este fiul lui Juan Carlos, regele actual al Spaniei. Am verificat personal si am aflat ca Juan Carlos are deja aprox 80 de ani, iar Filip peste 45(nu mai retin exact). Filip a fost in Franta, dar francezii au trecut de indicele 14 deja. Filip a mai fost in Belgia , dar doar la indicele 1 sau 2 au ajuns… deci profetia vorbeste nemijlocit de Filip al Spaniei, care va fi al saselea Filip al Spaniei. Tot in profetie mai retin ca se zicea ca Parisul va fi distrus complet, iar Franta se va uni cu Spania. E o profetie lunga, care am citit-o cu interes de cateva ori, dar asta s-a petrecut de mai bine de un an si nu mai stiu sursa…(eu retineam ca saccsiv a publicat porfetia… dar el s-a dezis de aceasta fapta mai sus la aceasta tema de discutie).

      Totusi nu stiu cum sa impac niste profetii. Una care zice ca dupa razboi vor mai fi ca la doua-trei tari. Iar alta care zice ca vor muri 600 milioane de oameni in razboi. Poate vor muri multi de boli… Poate vor mai ramane 2-3 state numai dupa ce vor veni orientalii asupra apusului(ortodox). Cert e ca acest razboi mondial va fi groaznic. Audiati urmatorul material in care vorbeste Parintele Ilie Cleopa despre Armaghedon si armele lui odioase.

      Mai atasez inca un link in care sunt trecute cateva profetii(se citeste repede) si sfaturi de-ale Cuv. Paisie Aghioritul despre sfarsit.

      http://sfaturiortodoxe.ro/buletine/scrisoareaparpaisie.htm

      Va recomand cartea „Staretii despre vremurile din urma” , o carte care m-a ajutat foarte mult in hotararea mea de a nu-mi mai face „planuri” pentru lumea asta (carierism[nu neaparat cariera!-depinde cum intelege fiecare], o locuinta „confortabila”, o situatie materiala de „normalitate” pentru vremurile noastre, etc.). Sfarsitul e la usi(cel putin razboiul- sfarsitul spiritual ia amploare; in timp de razboi[si asta nuclear] oare voi merge la serviciu cu cravata?). Nu mai e loc si timp! Ii multumesc Lui Dumnezeu ca prin mijlocul acesta m-a scos binisor din amorteala sufleteasca(inca nu m-am trezit si dezmeticit suficient, munca continua) , ca intr-o perioada de acalmie si de „normalitate” poate nu as fi avut o reactie atat de hotarata. O sa va pun la dispozitie mai jos un mod de a va o procura. Nu incerc sa fac publicitate acestei edituri , ci doar sa va dau un reper. Cartea se poate gasi si la alte librarii online.

      http://www.librarie.net/carti/81445/Staretii-Despre-vremurile-din-urma

      Doamne ajuta!

      Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 11, 2010 at 1:44 pm

        Rgogu

        VIDEO: IN 1995 Parintele Cleopa spunea ca ANTIHRISTUL AVEA DEJA 18 ANI …

        https://saccsiv.wordpress.com/2009/09/29/video-in-1995-parintele-cleopa-spunea-ca-antihristul-avea-deja-18-ani-%e2%80%a6/

        Apreciază

      • danutza said, on iunie 11, 2010 at 10:35 pm

        eu am citit ca e filip cu 18 limbi si ma gandesc ca e vorba de nato ( nu sunt 18 tari in nato?)

        Apreciază

      • danutza said, on iunie 11, 2010 at 10:39 pm

        Atunci se vor tulbura popoarele care sed in unghiurile Ostrovului, si se va ridica Filip cu 18 limbi (state), si se vor aduna la Constantinopol si vor porni razboi cum nu a mai fost vreodata. Si vor alerga pe ulitele cetatii si multa varsare de sange se va face, incat va curge sangele ca paraiele; si se va tulbura marea pana in adanc.
        iar intreaga profetie o gasesti la:http://www.razboiulnevazut.org/capitol.php?id=1194 sau o poti citi din carte. eu am citit-o de 2 ori.
        despre filip, am gasit un comentariu:
        Cine sa fie acest Filip?

        În 2010, preşedinţia UE va fi deţinută de Spania, din ianuarie până în iunie, şi de Belgia, din iulie până în decembrie. Observatie: Ambele tari care vor prelua presedentia U.E. in anul 2010, Spania respectiv Belgia, au printi cu numele de Filip. In Spania (Printul Filip de Bourbon) iar in Belgia (Prinţul Filip, Duce de Braband) România este programată la preşedinţia UE pentru a doua jumătate a anului 2019, deci peste exact 10 ani.

        Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 14, 2010 at 11:39 am

        Saccsiv nu stiu nici eu cum sa corelez ceea ce a spus Parintele Cleopa cu profetiile de la link-ul pe care n-il face cunoscut danutza. Despre aceste profetii am vorbit si eu mai sus, dar foarte imprecis , pentru ca le citisem de mai mult timp. Se poate ca acum blestematul sa aiba 33, dar de ce nu ar putea el lua imparatia asta pamanteasca pe care o ravneste asa de mult si pe la varsta de 70. Nu retin nici o profetie care sa zica ca va deveni imparat la 33. Probabil acum numai de acum se va face vazut si cunoscut de lume… nu stiu…
        Daca ati citit capitolul de la linku-ul trimis de danutza, se spune acolo ca primul imparat din Constantinopol va imparati 15 ani. Iar in capitolul dinaintea celui din link(in josul paginii se da „capitolul anterior”) se zice ca va imparati 32.
        Despre aceste profetii am zis si eu danutza , cand am pomenit de Filip care va veni cu „x limbi”. Deci sunt 18 pana la urma. De ce ar fi numai 18? In UE suntem 27 de tari(daca nu gresesc). Doamne ajuta noi sa nu luptam impotriva rusilor!
        Am citit azi o stire comform careia in Belgia,care va prelua mandatul de presedinte al UE pentru al doilea semestru al anului in curs, se confrunta cu probleme interetnice(intre valoni-francezi si flamanzi). Tocmai au fost alegerile parlamentare in Belgia si a castigat cu o majoritate ferma partidul care este pentru segregare si separarea celor doua teritorii unde traiesc aceste doua etnii. Se poate in semestrul acesta acre urmeaza sa urmarim si sa constatam din evenimentele ce vor avea loc, pe cele care sunt profetite.
        Iti multumesc pentru link Danutza si ma bucur ca ai postat un material foarte pretios pentru cei care vor sa se intareasca cu credinta pe aceasta cale.
        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 14, 2010 at 12:13 pm

        Rgogu

        Repet, nu consider credibile informatiile despre sirul acesta de imparati.

        Apreciază

      • Rgogu said, on iunie 14, 2010 at 3:55 pm

        Saccsiv,

        In „Proo­ro­cia Par­in­telui Iosif Vato­pe­d­inul despre un apropiat razboi” se zice(din ceea ce a reprodus Nectaria mai sus) ca va fi o perioada de pace dupa cucerirea Constantinopolului, ceea ce se potriveste cu profetiile de pe razboiulnevazut.org . Ati gasit aceasta Profetie a Parintelui Iosif Vatopedianul si in format electronic? Daca puteti macar o parte sa o reproduceti aici pe blog… 🙂
        Saccsiv, permite-mi sa te intreb daca crezi ca blestematul va imparati chiar la varsta de 33 de ani. Si daca nu va fi aceasta varsta(si nu prea poate fi, deoarece in 2010 ar avea aceasta varsta-dupa cum profeteste Parintele Ilie Cleopa si Parintele Proclu- si inca templul nu este ridicat) accepti ca el ar putea sa se inscauneze si la o varsta mai inaintata? Eu cred ca chiar varsta blestematului poate fi singura variabila din tot contextul apocaliptic. Pentru ca el chiar va fi din al 12-lea neam de desfranate, iar totul de poate intarzia numai prin intarzierea spitei lui blestemate. In logica asta eu zic ca putem accepta ca el va imparati functie de cum va slabi puterea rugaciunilor credinciosilor care ii stau impotriva. Dar daca e deja nascut, atunci el nu poate decat accelera sau incetini procesul inscaunarii lui prin masuri economice, politice, militare si in primul rand de oridin spiritual, de credinta.
        Eu incerc dealtfel sa nu ma pronunt hotarat in nici o privinta a detaliilor ce tin de cronologie. Ci tin sa ma refer mai mult la intensitatea si gravitatea celor ce vor veni, la masurile ce se pot lua si care sunt mai bune. Sa fac doar o analiza si o grupare a lor(nu sa le propun sau sa le anunt eu), pentru ca ele au fost deja date si zise de Dumnezeu prin gura Sfintilor Sai.

        Doamne ajuta!

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 15, 2010 at 6:46 am

        Rgogu

        Prietene, daca un imparat va fi pus chiar de ingeri, acesta ar fi un eveniment exceptional. Atat de execeptional, incat sigur ar fi amintit de el Sfanta Scriptura sau Stalpii Ortodoxiei din vechime. Dar nu se vorbeste de asa ceva. Deci scenariul pe care tot insisti sa-l analizez, nu-l iau in considerare.

        Apreciat de 1 persoană

  22. Alexandra said, on iunie 10, 2010 at 1:29 pm

    @ Nectaria
    Multumim de postare, intrebarea e: ai vazut pe careva imbracat in sac cu cenusa in cap? eu nu. Chiar si pe cei credinciosi ii vad cum se uita la stiri si sunt bucurosi cand mincinosii anunta ca ne vom reveni nu anul acesta poate la anu’ ca sunt semne…. (cel putin in aici Canada). Semne nu-s, iar promisiunile guvernului, de a face niste investitii serioase in infrastructura nu se tin…da, chiar si aici.
    Locuri de munca apar dar numai cele platite cu salariul minim pe economie. Deci s-au pierdut locurile de munca bine platite si au aparut cele foarte prost platite.

    Cand am vazut postul sfintilor apostoli atat de lung m-am bucurat, pentru ca simteam nevoia sa tin post datorita vremurilor pe care le traim.

    Problema e ca suntem foarte putini dintre cei care intelegem ce se intampla iar din cei care intelegem, foarte putini „pun osu'” la rugaciune si fapte bune, eu nefiind printre aceia, caci ori ma apuca lenea, ori somnul, ori gasesc „altceva mai bun de facut”…atacuri atacuri….

    Apreciat de 1 persoană

  23. […] Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc… […]

    Apreciază

  24. […] Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc… […]

    Apreciază

  25. Rgogu said, on iulie 8, 2010 at 8:23 am

    Doamne ajuta!

    Pr. Vasile spune ca Sfintii Ilie si Enoh vor prooroci in timpul imparatiei lui antihrist(nu e neaparat o contradictie cu ceea ce voi spune in continuare!). Am citit un articol pe Razboiintrucuvant in care se spune ca sunt trei perioade in evolutia celui blestemat. Prima este pregatirea terenului de catre inchinatorii lui. A doua perioada este cea in care se va face cunoscut oamenilor, dar inca nu va fi imparat. Iar a treia perioada este cea a imparatiei lui. Si a doua si a treia perioada vor dura 3 ani jumate. In a doua perioada am inteles ca vor veni si Sfintii Prooroci, iar atunci blestematul nu le va putea face nimic pentru ca va incerca sa se arate cu desavarsire bun si smerit. Dar cum va castiga imparatia ii va oamori pe cei doi Sfinti. Nu se zice la ce perioada dupa instalarea lui o va face , dar e de presupus ca curand.
    Trag concluzia , deci, ca Sfintii Prooroci voi profeti si vor fi in lume, in paralel cu blestematul care se va face cunoscut in persoana lumii si ii va insela. Inainte de a fi imparat blestematul acela, Sfintii Prooroci vor veni in lume ca sa ii invete pe oameni cum sa se fereasca de antihrist si sa se mantuiasca. Probabil va fi ultimul semnal inaintea insemnarii pierzatoare.
    Saccsiv, legat de cei 11 imparati despre care pomeneam tot la articolul acesta incep sa cred o alta varianta legata de ei(sau nici aceasta). Este tot o varianta gasita mi se pare in filmul Ingerul Digital. Acolo zice despre imparati ca vor fi de fapt 10 imparatii (una din ele este uniunea europeana, alta uniunea americii de nord…) carora le va succeda imparatia celui au, a intregii lumi.
    Cred ca cu tarie ca suntem ultimii si asta mai ales pentru profetia Sfantului Parinte monah Arsenie Boca(comentariul lui „c” la articolul despre 2011…): * Zicea Părintele Arsenie, parcă pentru toţi românii: „Îmi pare rău de voi că sunteţi slăbiţi în credinţă. Veţi cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de Dumnezeu, Care este tovarăşul de drum al fiecăruia, de la naştere până la moarte. Vor cădea şi cei aleşi. Îmi pare rău că sunteţi cei pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe şi alte îngrădiri. Vor lua totul!”.
    Incerc sa nu mai fac colaje de profetii si sa cred cat mai simplu profetiile. Binenteles voi crede profetia despre 2011.

    Dumnezeu sa ne ajute si sa ne miluiasca!

    Apreciază

  26. Strainul said, on iulie 30, 2010 at 6:26 pm

    Cred ( pe baza profetiilor citite) ca blestematul va lua imparatia in jurul varstei de 33 de ani. Deoarece va incerca sa-l imite(maimutareasca) pe Hristos (chiar si in acest caz). Crestinii naivi vor crede ca este Hristos la a Doua Venire.

    Apreciază

  27. […] de un sistem unic integrat, a explicat preşedintele CNAS, Nicolae Lucian Duţă. Cititi va rog si: Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc… Asadar, cu intarziere, dar iata ca ne mai paste un cartonas cu cip … ca sa ne obisnuim cu ideea. […]

    Apreciază

  28. […] Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc…  […]

    Apreciază

  29. […] Ni se spune astfel ca solutia este indepartarea de civism, incet-incet plecarea spre paduri si munte.(vezi) […]

    Apreciază

  30. mercurie said, on august 11, 2010 at 9:00 am

    O sa va inchipuiti ca cei de la tara vor scapa..Nu! Cine le va plati impozitele pe teren si casa ? Nu platesti, ti le ia. Poate refugiu in creierul muntilor sau sa ai harul sa anticipezi perioada de ani in care vor cipui neamu, sa poti plati pe cativa ani impozitul pe teren si casa…

    Apreciază

  31. […] Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc… […]

    Apreciază

  32. […] Pe masura ce din ce in ce mai multi inteleg ca trebuie sa se rupa de SISTEM (Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc…) vor apare din ce in ce mai des astfel de […]

    Apreciază

  33. mircea popa said, on iulie 8, 2011 at 12:27 am

    Fratilor, cred ca a venit vremea sa invatam sa vanam cu arcul, sa pescuim, sa ne reinventam.Cel mai bun exemplu il gasim la Daci si la Mongoli. Dacii au fost stramosii nostrii iar mongolii au cucerit lumea tocmai prin viata simpla si sanatoasa care au dus-o, de aici venind puterea lor de a lupta.Succes tuturora ce o vor face.

    Apreciază

  34. […] Desigur, mai sunt multe alte aspecte, sa le zicem de detaliu, de analizat si probabil o vom face in functie de comentariile voastre. Sursa: saccsiv […]

    Apreciază

  35. Lucia said, on aprilie 21, 2017 at 8:24 pm

    Multa vorba. Fapte! Organizare! Unde si cum constituim comunitatile astea crestine care nici la tara nu vor fi in siguranta, ci in munti. Cei cu aptitudini de lider care inteleg problema sa se afirme pe aici si sa initieze macar niste planuri credibile.Visatorii si propovaduitorii Cuvantului isi vor avea locul si rostul lor in astfel de comunitati. Deocamdata ne lipsesc liderii. Doamne ajuta!

    Apreciază

    • Alina said, on decembrie 2, 2017 at 12:52 am

      Ai dreptate Lucia. Trebuie sa luam atitudine, sa ne gândim cum si unde sa formăm acele comunități in care sa ii slujim cu adevarat Domnului in linistite si simplitate si sa ne ajutam unii pe altii. Trebuie sa fugim in grupuri, de unul singur e greu. Sa găsim acei preoți care țin dreapta credința sa ne călăuzească pasii catre mântuire. Are cineva o idee, un plan? Haideți sa ne mobilizam frați creștini. Doamne ajuta-ne si ne luminează!

      Apreciază

      • Geo said, on decembrie 10, 2017 at 8:07 pm

        Lucia si Alina
        Vorbim de mobilizare. Este foarte bine. Dar hai sa discutam pe concret. De teama (intrusilor) nimeni nu iese la inaintare cu vreo propunere. Eu as avea una. Rugati-l pe Saccsiv sa va dea adresa mea de email. Doamne ajuta.

        Apreciază

      • Lucia Werner said, on decembrie 10, 2017 at 10:10 pm

        Buna seara.Rog adresa de e-mail al utilizatorului Geo. Multumesc. Trimis din Yahoo Mail pe Android

        Apreciază

      • saccsiv said, on decembrie 10, 2017 at 10:54 pm

        Lucia Werner

        Parca nu-mi mai vine.

        Apreciază

  36. Alina said, on decembrie 11, 2017 at 12:24 am

    Si eu as dori adresa de email a lui Geo va rog frumos. Doamne ajuta.

    Apreciază

    • saccsiv said, on decembrie 11, 2017 at 12:55 am

      Alina

      Parca nu-mi mai vine.

      Apreciază

      • Alina said, on decembrie 11, 2017 at 4:39 pm

        De ce spuneti asta? Acum este timpul cand trebuie sa luam atitudine. Dati-ne o mana de ajutor. Trebuie sa fim uniți, sa luptăm pentru mântuirea noastra. Poate nu mai aveti incredere in oameni. Va asigur ca intențiile mele sunt bune. Doamne ajuta!

        Apreciază

  37. […] Necesitatea ruperii de SISTEM. Napasta ii va lovi pe toti: intai pe cei din marile orase, apoi la sc… […]

    Apreciază

  38. Catalina said, on mai 13, 2020 at 12:19 am

    Daca nici la tara nu e bine, atunci unde? Unde putem sa mergem cu familia? In munti? Si muntii sunt proprietatea cuiva.

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.