SACCSIV – blog ortodox

Chinezii ascund trei milioane de copii anual

Posted in CHINA by saccsiv on iunie 4, 2010

   Citez din articolul Chinese hiding three million babies a year:

   Aproape trei milioane de copii chinezi sunt tinuti ascunsi de către părinţii lor în fiecare an, în scopul de a ocoli politica ţării despre un singur copil pe familie.
   „Eu sunt cel mai mare inversunat luptator împotriva politicii Chinei de un copil pe familie!” a râs Fu Yang, un om vânjos şi energic de 47 de ani, in timp ce se agita şi turna ceai in cani. „Am avut şapte fiice în doar zece ani.”

   Domnul Fu si sotia sa, mult mai rezervata, sunt printre milioanele de părinţi chinezi care riscă ameninţări, amenzi şi chiar închisoare, în scopul de a sfida politica ţării a unui singur copil de familie. Cei doi, care traiesc acum o viaţă prosperă într-un mic sat în afara oraşul sudic Xiamen, în trecut au trebuit să fugă în trei provincii şi sa-si ascunda copiii cu ajutorul prietenilor.

   „Au existat si momente dificile,” a admis domnul Fu. „Am fost urmariti peste tot şi a trebuit sa trăim ca nişte cerşetori. Dar niciodata nu m-am gandit sa fac altfel. Sunt conştient de faptul că mulţi oameni nu doresc fiicele lor, dar am un decent respect asupra vieţii. În China, credem că, atunci când avem un copil este ca si cum o bucată din propriul tău corp se desprinde, si n-am considerat niciodata alte opţiuni „, a spus el.

   Din 1978, guvernul Chinei a limitat fiecare cuplu la a avea doar un copil, în încercarea de a stopa creşterea populaţiei care este cea mai mare din lume. Pentru a implementa legea, comisiile de vecini urmaresc de aproape orice sarcină, şi oficialii de planificare familială au puterea de a forta femeile sa faca avorturi şi sterilizare, precum şi să le monitorizeze contraceptia.

   Politica nu se aplică la toată lumea. În mediul rural, părinţii au voie să încerce pentru un al doilea copil, dacă primul lor copil este fată. Cuplurilor din copii unici la parinti, de asemenea, li se permite de a avea doi copii. Un număr tot mai mare de chinezi bogati, de asemenea, plăteasc amenzi pentru a avea un al doilea copil.

   Dar pentru parintii care nu se conformeaza legii, sancţiunile pot fi dure. Lucrătorilor din societăţile cu capital de stat îşi pot pierde locurile de muncă. Alţii pot primi amenzi uriaşe, li se poate demola casa, sau chiar primi o pedeapsa cu inchisoarea.

   „Când au aflat, în cele din urmă, ca am şapte fiice, au încercat să ne darame casa, dar din fericire pentru ca am conexiuni bune: unchiul meu este primarul satului”, a spus domnul Fu. „Ei, de asemenea, au vrut să ma amendeze cu 600 de mii de yuani (£ 60,000) Dar am refuzat să plătesc. În cele din urmă au daramat doar o mica parte din casa mea veche şi le-am plătit doar 2000 de yuani”, a adăugat el.

   Domnul Fu a spus că cunoaşte mai multe persoane, din satul său, care de asemenea, au avut mai mult de un copil şi că si-a încurajat fiica sa cea mare, care i-a născut de curând un nepot, sa continuie sa procreeze. „I-am spus: indiferent cu ce costuri, tu trebuie să ai mai mulţi copii”, a spus el.
   În milioane de alte cazuri, familiile sunt, de asemenea, pregătite să-şi asume riscul şi sa încalce legea, rezulta din cercetarea facuta de către Zhongtang Liang, un demograf şi fost membru al comitetului National Demografic al Chinei şi Comisiei de planificare familială.

   Examinând cifrele recensământului populatiei, domnul Liang a observat discrepanţe care au dovedit acest subterfugiu”. În 1990, recensământul naţional a înregistrat 23 de milioane de naşteri. Dar la recensământul din 2000, existau 26 de milioane de copii de zece ani, o creştere de trei milioane”, a spus el. „În mod normal, v-aţi aştepta la un numar mai mic a copiilor de zece ani, din cauza mortalităţii infantile”, a adăugat el.

   Constatările sale sugerează că politica unui singur copil pe familie nu are consecinţele severe care au fost larg prevazute. Potrivit cifrelor proprii ale Chinei, dorinţa tradiţională a familiilor chineze de a avea un baiat, împreună cu regimul de un copil pe familie, trebuie să producă un exces de 30 de milioane de barbati până în anul 2020, mulţi părinţi pretinzand ca folosind investigatiile cu ultrasunete le garanteaza sexul copilului lor.

   Factorii de decizie politică au avertizat că aceste milioane de oameni frustraţi, care ar fi în imposibilitatea de a-si găsi soţii, ar putea face ravagii în societatea chineză, si va conduce la o creştere abruptă a prostituţie şi a violenţei.

   Cu toate acestea, domnul Liang a spus: “dezechilibru a fost cu siguranta nu asa de grav cum statisticile sugerează”. În loc de avortarea fetuşilor de sex feminin, cercetarea domnului Liang indică faptul că familiile au fete, dar nu le declara.

   „Ce se întâmplă este că fetele neplanificate, de obicei, nu sunt înregistrate la autorităţile atunci când se nasc. Familiile aşteapta până când au şase sau şapte ani iar atunci, autorităţile locale au tendinţa de a nu le mai pasa prea mult”, a adăugat el.

    „De îndată ce fiecare dintre fetele noastre n-au mai fost sugari, le-am trimis sa locuiasca cu un prieten sau cu o rudă”, a spus dl Fu. „S-au dus la şcoală, dar fără documente corespunzătoare”, a adăugat el. „La un moment, autorităţile de planificare familiala au fost foarte stricte şi faceau arestari, dacă familiile au depasit  limita”, a spus el.

   „Dar în Guangdong, am avut un prieten care a fost gangster. Ne-am dus împreună la spital şi am obligat un medic să emită un certificat cum ca sotia mea a fost sterilizata. În acest fel, atunci când autorităţile au venit, am putut să le aratam documentele noastre. Ele trebuiau să fie reale, deoarece oficialii de multe ori verificau aceasta pentru a se asigura ca sunt corecte.”

   Traind într-o zonă gri a legii chinezesti nu pare să fi deteriorat perspectivele copiilor domnului Fu. Trei din cinci din cele mai mari fiice sunt chiar membre ale Partidului Comunist, în timp ce celelalte două sunt în şcoală. O fiica studiază la Beijing cursuri de drept postuniversitare în timp ce alta este pe cale de a prelua afacerea familiara.
   Cititi  va rog si:

DEZASTRU: Legea „copilului unic” lasă China fără pensii

 

6 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on iunie 4, 2010 at 8:19 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. adris said, on iunie 6, 2010 at 5:24 pm

    Marele pacat al neamului romanesc, pentru care bunul Dumnezeu ne-a pedepsit sa avem conducatorii pe care-i avem si sa ajunga tara vanduta pe nimica la straini, este acela al uciderii de prunci nenascuti, intrucat suntem pe primul loc in lume (raportat la numarul populatiei) la avorturi.
    NU mai faceti avorturi si rugati-va la Domnul sa ne ierte acest pacat de neiertat!

    Apreciază

  3. […] Chinezii ascund trei milioane de copii anual […]

    Apreciază

  4. […] Chinezii ascund trei milioane de copii anual […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.