SACCSIV – blog ortodox

NATO si ASPEN Romania (presedinte Mircea Geoana, finantare ROCKEFELLER) cauta solutii impotriva atacurile informatice …

Posted in ASPEN, internet, Mircea Geoana, ROCKEFELLER by saccsiv on iunie 4, 2010

   Citez din articolul Atacurile informatice sperie NATO:

   Institutul Aspen Romania, in parteneriat cu NATO Public Diplomacy Division, organizeaza pe 2 iunie 2010 conferinta “Cyber Defense in the Context of the New NATO Strategic Concept”. Aceasta are loc la doar o saptamana dupa publicarea concluziilor Grupului de Experti condus de Madeleine Albright, fost secretar de stat american si trustee a Institutului Aspen, care declara recent ca pregatirea pentru eventualitatea unui atac informatic are importanta strategica pentru NATO, si cu cateva zile inainte de intalnirea ministrilor apararii din statele membre ale Aliantei pentru discutarea acestor concluzii.

   Pentru prima data in cadrul dezbaterii nationale privind contributia Romaniei la Noul Concept Strategic al NATO, evenimentul va reuni toate entitatile interesate (circa 200 de personalitati marcante din institutii ale statului, mediul privat, parteneri internationali), in jurul uneia dintre cele mai importante teme strategice pentru pozitionarea tarii noastre ca furnizor de securitate pentru Alianta Nord-Atlantica.

   Conferinta va fi deschisa de George Maior, director SRI, si introdusa de Erik Breidlid, reprezentant al Diviziei NATO pentru Planificare si Politici de Aparare. Printre vorbitori se numara Iulian Fota, consilier prezidential pentru securitate, col (r) Shlomo Mofaz, fost sef al departamentului de lupta antiterorista in serviciile de informatii ale armatei israeliene, Paolo Campobasso, Director de Securitate al grupului Unicredit Tiriac (Roma), reprezentanti ai companiilor General Electric, IBM, Alcatel-Lucent, BCR, ING, ROMATSA, Qualcomm Europe. Din partea autoritatilor romane participa SRI, Ministerele Apararii, de Externe si de Interne, dar si parteneri din cadrul NATO, cum sunt SUA si Turcia, sau cercetatori. Concluziile finale vor fi exprimate de Mircea Geoana, Presedintele Institutului Aspen.

   Apararea in fata potentialelor atacuri cibernetice ocupa un loc central in strategia de  securitate a Romaniei si este in acelasi timp o dimensiune importanta a profilului extern al tarii noastre, a carei activitate in acest sens s-a dovedit deja remarcabila in planul cooperarii internationale. Pentru NATO, de asemenea, acest domeniu de responsabilitate este inca nou, dar extrem de important, data fiind dependenta permanent crescanda a societatii fata de accesul la internet si de retelele informatice si de telecomunicatii. Un potential atac, favorizat de vulnerabilitatile sistemelor informatice, ar avea o viteza mare de propagare, la un cost relativ scazut pentru autor, iar impactul sau va fi resimtit la nivelul intregului sistem virtual si capabil sa pericliteze existenta zilnica a tuturor cetatenilor. Avand in vedere ca vulnerabilitatile sistemice nu se opresc la instalatii militare ci implica ansamblul administratiei si mare parte din infrastructura esentiala functionarii unei societati moderne, participantii si vorbitorii reflecta si aceasta componenta. Perspectiva si experienta mediului privat si in special a bancilor, companiilor de comunicatii dar si companiile de securitate informatica si servicii IT care furnizeaza solutii complexe sunt reprezentati in panelul dedicat acestui sector.

   Avand in vedere natura sensibila a problemelor de pe agenda, discutiile se vor desfasura cu usile inchise, accesul presei fiind permis la deschiderea si inchiderea evenimentului. In cazul in care doriti o discutie cu unul dintre invitati, Institutul Aspen va face toate eforturile pentru a va facilita o programare in acest sens, pe baza interesului dumneavoastra exprimat in prealabil.

   Institutul Aspen Romania este o asociatie non-profit, apolitica, avand ca misiune promovarea unui dialog informat si critic pe diverse teme de interes pentru societatea romaneasca. Institutul este recunoscut in intreaga lume pentru devotamentul cu care promoveaza deschiderea catre un leadership inovativ si un dialog informal in cadrul mediilor de afaceri, mediilor politice si in societatile civile de pretutindeni.

   Comentrariu saccsiv:

   Fondat in 1950, Aspen Institute are printre principalii finantatori fundatiile Carnegie Corporation, Rockefeller Brothers Fund si Ford Foundation.

   Madeleine Korbel Albright (nascuta Marie Jana Korbelová), (1937-), evreica, este prima femeie United States Secretary of State. Directoare la Council on Foreign Relations

   In 1959 se marita cu Joseph Medill Patterson Albright nepotul lui Joseph Medill Patterson, fondatorul New York Daily News.

   Sefa intre 1981 si 1982 la Center for Strategic and International Studies  pentru Uniunea Sovietica si Europa de Est. Co fondatoare in 1981 si presedinta a Center for National Policy. Inainte de a deveni secretar de stat , a fost US Ambassador to the United Nations . A fost sfatuitoarea lui Barack Obama pe probleme de securitate nationala in campanie . 

   Faptul ca nu da doi bani pe viata plebei o dovedesc inclusiv propriile declaratii. Astfel, pe cand era la ONU, nu a intreprins nimic impotriva genocidului din Rwanda, mai mult, a fost impotriva unei noi misiuni ONU in acea tara. In 1996, in emisiunea “60 de minute“ a postului CBS, Lesley Stahl i-a spus referitor la efectele sanctiunilor impotriva Irakului: “Am auzit ca peste o jumatate de milion de copii au murit. Vreau sa spun ca sunt mai multi decat au murit la Hirosima “. Raspunsul ei: “ Cred ca este o decizie grea dar pretul merita “ S-a opus United States resolution on Armenian genocide, fapt pentru care a primit critici din partea armenilor, dar putin ii pasa ei. O ura deosebita are impotriva popoarelor ortodoxe, prin urmare a insistat pentru bombardamentele impotriva Serbiei. Sa ne amintim ca n-au avut nici un scrupul si au facut-o inclusiv in zi Sfanta de Pasti, cand pe bombele lansate era scris “Paste Fericit“. Mult mai dragi i-au fost insa teroristii albanezi, in frunte cu Hashim-Thaci, seful UCK.

   A promovat in Romania vaccinul GARDASIL – SILGRAD.

VIDEO: Marturii zguduitoare despre tinere ucise sau a caror sanatate a fost distrusa de catre vaccinul GARDASIL. RASPANDITI!

   Center for Strategic and International Studies este un think tank politica externa fondat in 1964 de Arleigh Burke si David Manker Abshire, ultimul fiind si seful National Security Group (ce include si State and Defense Departments,  U.S. Information Agency, Central Intelligence Agency). Fost director la Proctor & Gamble.

   Centrul i-a avut sefi pe greii: Henry Kissinger, Zbigniew Brzezinski, William Cohen, George Argyros si Brent Scowcroft.

   Analizele lor includeau terrorism, homeland security, energy, trade si technology.

   CSIS de asemenea a sponsorizat Iraq Study Group si Operation Dark Winter (numele de cod al unui atac terorist simulat in 22 – 23 iunie 2001).

   Tatal sau, Josef Korbel (1909 – 1977), diplomat ceh pana la fuga sa din calea nazistilor. Mentorul secretarului de stat Condoleezza Rice. Fondatorul Graduate School of International Studies. Membru Council on Foreign Relations

   Revenind la tema articolului, tinand cont ca

Jay Rockefeller: „INTERNETUL REPREZINTA RISCUL NATIONAL NUMARUL UNU” – video

   Si ca

ATACURILE CIBERNETICE: Se exagerează ameninţarea pentru a justifica REGLEMENTAREA INTERNETULUI …

DARPA, Microsoft si colosul fabricant de arme Lockheed Martin ne pregatesc NOUL INTERNET?

VIDEO: Barack Obama a anuntat oficial crearea CYBERSECURITY CZAR

Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul CYBERSECURITY

CYBERSECURITY: legea INTERNETULUI propusa de JAY ROCKEFELLER

FBI vrea sa fie pastrate evidentele tuturor site-urilor vizitate de catre populatie

Plan SUA pentru ca 90% din populatie sa aiba acces la internet în bandă largă. Se propun insa si modificări in reglementarile retelelor Internet

Seful executiv GOOGLE: doar imoralii sunt secretosi …

TELEGRAPH: Este cazul sa va temeti foarte tare … ACORDAREA LICENTELOR PENTRU INTERNET va duce la DISPARITIA BLOGGERILOR anonimi sau ANTI-SISTEM

   Intelegem cam ce solutii se cauta si care sunt de fapt motivele … Sa ne mai amintim:

DE CE l-a vizitat azi (26.05.2010) DIRECTORUL CIA pe TRAIAN BASESCU?

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on iunie 4, 2010 at 12:43 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

 2. acadennis said, on iunie 4, 2010 at 6:40 pm

  “New world order conspiracies are spoiled borsch” – Bilderberg skeptic
  Published 04 June, 2010, 21:30
  Link:
  http://rt.com/Top_News/2010-06-04/new-world-order-conspiracies.html

  Apreciază

 3. ines said, on iunie 5, 2010 at 11:28 pm

  Mor plantele si se prapadesc recoltele dintr-o data. Ce cade din cer peste ele? Noi ce facem?
  http://eufrosin.wordpress.com/2010/06/03/mor-plantele-si-se-prapadesc-recoltele-dintr-o-data-ce-cade-din-cer-peste-ele-noi-ce-facem/

  Apreciază

 4. […] NATO si ASPEN Romania (presedinte Mircea Geoana, finantare ROCKEFELLER) cauta solutii impotriva atac… […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: