SACCSIV – blog ortodox

Unii oameni de stiinta au „explicat-o” si pe asta: NDE (near-death experience – experiente in apropierea mortii) sunt cauzate de o furtuna electrica a creierului aflat pe moarte …

Posted in iad, NDE, near-death experience, RAI by saccsiv on mai 31, 2010

   Citez din articolul Near-death experiences ‘explained’: Scientists believe it’s the last gasp of a dying brain:

   Unii spun că pluteau deasupra propriului corp, alţii susţin că au mers de-a lungul unui tunel plin de lumină sau au fost saturati de un sentiment de pace.

   Dar, decât să fie o pregustare a vietii de dupa moarte, mai degrabă aceste experienţe dinaintea mortii, pot fi, pur şi simplu, cauzate de o furtuna electrica a creierului aflat pe moarte.

   Un studiu facut pe creierul critic bolnav la bărbaţi cat şi la femei, a dezvăluit o izbucnire scurtă de momente de activitate înainte de moarte.

   Cercetator Lakhmir Chawla, un medic de terapie intensivă, a declarat: „Noi credem că experienţele dinaintea mortii ar putea fi cauzate de o descarcare electrică cauzata de rămânerea fără oxigen a creierului.
   Odata cu scaderea fluxului de sânge şi nivelul de oxigen scade, iar celulele creierului elibereaza un ultim impuls electric.

   „El începe într-o parte a creierului şi se răspândeşte în cascadă şi acest lucru poate da oamenilor senzatii mentale vii.”

   Dr. Chawla, din Centru medical de la Universitatea George Washington din Washington DC, a monitorizat activitatea creierului la şapte persoane în faza terminală a bolii pentru a se asigura daca calmantele ce erau administrate si-au facut efectul.

   În fiecare caz, în aproximativ ultima oră înainte de moartea, reducerea treptată a activitatii cerebrale a fost întrerupta de o revenire a activitatii, de scurtă durata, tinand de la 30 de secunde pana chiar la trei minute.

   Nivelurile de activitate au fost similare cu cele observate la oamenii deplini constienti, chiar dacă tensiunea arterială a fost atât de scăzuta încât să fie nedetectabilă – şi acest lucru ar putea genera imagini vii şi sentimente, a spus cercetătorul.

   Scriind în Jurnalul de Medicina Paliativa, el a spus: „Noi speculam ca la acei pacienţi care cu succes sunt readusi la viata, ei pot sa-si aminteasca imaginile şi amintirile declanşate de această cascadă.

   „Consideram acest lucru ca o potenţiala explicaţie a claritatii cu care mulţi pacienţi au trait experienţe „în afara trupului ” atunci când au fost revitalizati cu succes dintr-un eveniment aproape de moarte.”

   O cercetare, lansata luna trecuta, atribuie experienţele avute dinaintea mortii pe nivelurile ridicate de dioxid de carbon din sânge care modifica echilibrul chimic al creierului care ne pacaleste cu „vederea” diverselor lucruri.

   Un studiu anterior a constatat că aproape unul din cinci pacienţi cu atac de cord ale căror vieţi au fost salvate au raportat experienţele din apropierea mortii.

   Acestea au inclus experienţe în afara corpului, sentimente placute, vederea unui tunel, o lumina, vederea rudelor decedate sau fragmente ale vieţii lor derulandu-se rapid în faţa ochilor.

   Cercetatorii de la Universitatea Southampton au încercat să clarifice dacă experienţele au o explicaţie medicală cerand la 1500 de pacienţi de atac de cord să-si reamintească orice amintire avuta după atacul lor cardiac.

   Într-un test, imagini care pot fi vazute doar privind de sus in jos sunt puse pe rafturi înalte în camerele de resuscitare în 25 de spitale din Marea Britanie şi SUA.

   În cazul în care oricare dintre pacienţi isi pot reaminti aceste imagini, aceasta va sugera o adevărată experienţă avuta în afara corpului. Cercetătorul sef Dr. Sam Parnia, a declarat: „Vedem moartea ca pe un moment dar, de fapt ea este un proces pe care medicina moderna il poate inversa des.

   Moartea începe atunci când inima nu mai bate, dar putem interveni şi să aducem oamenii înapoi la viaţă, uneori, chiar şi după trei-patru ore atunci când corpurile lor sunt păstrate foarte reci.

   „E posibil ca o proporţie mult mai mare de oameni sa aiba experiente dinaintea mortii, dar nu si le mai amintesc.”

   El a adăugat că Dr. Chawla nu a furnizat dovada că supratensiunile electrice înregistrate au fost legate de experienţele dinaintea mortii, spunand: „Din moment ce toţi pacienţii au murit, nu putem spune ce au experimentat”
   Comentariu saccsiv:

   Asadar, furtuna din creierul muribunzilor e cauza … De ce insa le creaza acestora imagini similare, nu mai explica. Ce sa mai spunem de cei ce au vazut chiar Raiul sau iadul? Desigur, acestia nici nu exista pentru asemeni oameni de stiinta. Hal de stiinta …

   Din nefericire cei ce cerceteaza near-death experience (NDE) sunt mai ales cercetatori atei si ca atare dau si explicatii imbecile. De ce orbii din nastere isi vad trupul si pe cei din jur, iarasi nu-i mai intereseaza. Cum de aud convorbiri din alte incaperi, cum datorita vizualizarii rapide a intregului parcurs al vietii afla de evenimente ce nu le stiau, nu le pasa majoritatii “cercetatorilor“. Mare napasta pentru omenire ateismul asta ce ingradeste insasi cercetarea si pe care l-au scornit mintile bolnave ale marionetelor diavolului pentru a indeparta oamenii de Dumnezeu si a nega existenta sufletului, a iadului si a raiului. Mare pedeapsa isi vor lua.

   Intr-un documentar transmis de curand pe TVR Cultural, un barbat descria o astfel de experienta in care a aflat de existenta unui fiu de care habar nu avea. Facand cercetari dupa revenirea sa printre noi, a constatat realitatea: in urma unei relatii trecatoare pentru el, acela s-a nascut dar foarte tanar a murit. Copilul si mamica lui au asteptat in zadar aparitia acelui barbat de care aveau o foarte mare nevoie … Acum batranul se caieste …

   Util pentru a ne reaminti cat suntem de trecatori pe acest pamant este si materialul urmator:

   Prieteni, sa ne amintim neincetat de moarte dar si de Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Sa nu ne lasam prada societatii ce ne indeamna „sa ne traim viata„ caci nu stim ceasul despartirii sufletului de trup.

   Toti Sfintii Parinti, marii duhovnici sau cei ce au avut experiente NDE ne spun ca dupa moarte percepi lumea intr-un mod cu mult mai REAL decat o poti face cand esti in trup. La inceput nici nu realizezi ca ai murit … Doamne, ce minunat e sa ajungi in Rai dar si ce cumplit e sa ajungi in iad …

   Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul. Neincetat prieteni sa spunem rugaciunea lui Iisus .

   Oare ce gandesc cei ajunsi in iad? O posibilitate este dramatizarea urmatoare:

   Prieteni, de indata ce am auzit si primit Cuvantul Domnului, neincetat sa-l propovaduim. Domnul ne da niste talanti si ne va intreba ce-am facut cu ei. Sa-i inmultim!

   Filmele de mai sus nu sunt ortodoxe, dar nu va lasati smintiti de acest fapt. Nu acest lucru este important in context.

   „Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră şi în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 

   Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porţii lui, plin de bube, 

   Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar şi câinii venind, lingeau bubele lui. 

   Şi a murit săracul şi a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit şi bogatul şi a fost înmormântat. 

   Şi în iad, ridicându-şi ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam şi pe Lazăr în sânul lui. 

   Şi el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine şi trimite pe Lazăr să-şi ude vârful degetului în apă şi să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 

   Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ţi aminte că ai primit cele bune ale tale în viaţa ta, şi Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuieşti. 

   Şi peste toate acestea, între noi şi voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. 

   Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiţi în casa tatălui meu, 

   Căci am cinci fraţi, să le spună lor acestea, ca să nu vină şi ei în acest loc de chin. 

   Şi i-a zis Avraam: Au pe Moise şi pe prooroci; să asculte de ei. 

   Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morţi se va duce la ei, se vor pocăi. 

   Şi i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise şi de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morţi. „

   Luca 16 , 19 – 31

   Un călugăr cu viaţă aleasă, din Sfântul Munte Athos, fiind paralizat de mulţi ani, începuse a se ruga lui Dumnezeu ori să moară, ori să se facă sănătos, nemaiputând suferi acea boală chinuitoare. Aşa rugându-se, a venit la el un înger al Domnului şi i-a zis: „Dumnezeu voieşte să te cureţe pe tine de păcatele tale ca fierul prin foc, spre a te duce pe tine în raiul desfătării, că nu este altă cale spre Mântuitorul decât calea Crucii, care se face prin suferinţe. Deci dacă vrei să te cureţi de greşelile tale trebuie să mai zaci un an pe pământ sau să stai trei ceasuri în iad“.

   Călugărul bolnav a început a cugeta. Încă un an de suferinţă pe pământ? Mai bine să stau trei ceasuri în gheenă! Atunci, îngerul, cu iuţeala fulgerului îi duse sufletul său în chinurile iadului şi plecă, zicând aceste cuvinte mângâietoare: „După trei ore voi veni la tine să te caut!“ Întunecimea aceea cumplită, suspinările sfâşietoare ale păcătoşilor care se chinuiau în gheenă şi feţele înfricoşate ale diavolilor au adus asupra călugărului urgisit o groază şi o durere nespusă. Pretutindeni nu vedea şi nu auzea decât suferinţe, lacrimi şi vaiete îngrozitoare! Doar ochii arzători ai diavolilor luceau în întunericul fără margini al iadului.

   Atunci, chinuitul călugăr a început a plânge şi a striga, însă nimeni nu răspundea la strigătele sale. Lui i se părea că de când a sosit acolo trecuseră sute de ani de suferinţă şi aştepta cu nerăbdare să apară îngerul Domnului să-l scoată. Însă îngerul nu venea. Toţi păcătoşii închişi în gheenă nu erau ocupaţi decât de moartea lor prea amară şi groaznică şi de propria lor muncă, iar grozavii diavoli, în bucuria lor infernală, îşi băteau joc de suferinţele păcătoşilor.

   …îngerul cu un zâmbet de lumină, se apropie de chinuitul călugăr şi-l întreabă: „Cum te afli, frate?“ „Niciodată nu aş fi crezut că gura unui înger poate minţi! Oare nu mi-ai spus că ai să mă scoţi de aici după trei ore? Şi iată, au trecut sute de ani în aceste suferinţe groaznice! Ce zici tu?“ A răspuns îngerul cu faţa luminată: „O oră a trecut de când te-am părăsit şi mai ai încă două ore de stat aici!“ „Două ore?“ strigă călugărul chinuit, cu mare groază. „Este oare cu putinţă să fi trecut o oră? Dar nu mai pot suporta aceste munci cumplite! De se poate face voia Preamilostivului Dumnezeu, te rog, scoate-mă de aici. Voiesc mai bine să sufăr pe pământ ani, secole chiar până la a doua venire a Domnului, dar scapă-mă de aici! Fie-ţi milă de mine!

   Zise îngerul: „Dumnezeu, fiind Părintele îndurărilor şi a toată mângâierea, arată bunătatea Sa asupra ta. Dar tu trebuie să-ţi aduci aminte de acum înainte cât de grele şi de mari sunt muncile gheenei; iar chinurile de pe pământ, oricât de groaznice ar fi, sunt numai umbră faţă de cele veşnice ale iadului“.

   De ce habaucii vor sa convinga masele ca nu exista nimic dupa moarte? Ca sa nu creada ca exista Rai si iad si prin urmare, sa nu se teama a pacatui …

   Desigur, raiul este cu mult mai minunat decat au putut sa il descrie Sfintii Parinti si marii duhovnici iar iadul cu mult mai cumplit decat au putut oamenii sa-l exprime in cuvinte, imagini sau sunete. Materialele de mai sus sunt ajutatoare plecand de la premisa ca sunt mai putin infricosatoare decat acela. Le consider utile de parcurs de cate ori suntem ispititi, pentru a ne feri cat putem mai mult de pacate.

35 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 31, 2010 at 6:48 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

    • DeSeKapa said, on iunie 1, 2010 at 7:35 am

      Legat de acest articol…nu am rulat tot blog-ul poate ai deja cunostinte despre acest documentar, facut de un doctor cardiolog.

      Dureaza 90 de minute parca iar in el sunt interviurile a vreo 2 oameni de stiinta, un politician destul de cunoscut, doctori etc.
      Au intrat din diferite motive, specificate acolo in fiecare interviu in MOARTE CLINICA si confirma cu totii existenta IADULUI si existenta lui Iisus Hristos.
      Cine urmareste acest documentar.. indiferent cat de ateu crede ca este, imposibil sa nu-l miste incat sa-l faca sa-si puna INTREBAREA !

      PS: In cazul in care acest doc. nu a ajuns pe acest blog fac apel la @saccsiv pentru a-i dedica un articol.

      Apreciază

  2. G-man said, on mai 31, 2010 at 7:28 pm

    mi-e frica ca de atatia prooroci mincinosi sa nu il respingem si pe sf Ilie cand va incepe sa prooroceasca … bine nu cred ca sfantul va veni cu chitara si zicand sa mergem la discoteca „din cand in cand”…
    apoi e efectu asta de hipnoza al tembelizorului …care ii ajuta pe unii mici ca base..apoi cum o sa hipnotizeze masele atunci cu anticrist …ceva gen zombi..mai nou sunt televizoare peste tot (holuri . metrou -plasme )

    Apreciază

    • Ciprian said, on iunie 1, 2010 at 4:52 pm

      Mai nou sunt si televizoare 3D. A luat-o razna tehnologia 2008-PLASMA, 2009-TFT, 2010-3D . Din motive de marketing dar si de cheltuire a ultimului banut scot pe banda rulanta toata tehnicaraia si stim cat ii este de draga Lui Dumnezeu atata tehnica, sa nu uitam Antlantida.

      Apreciază

      • Pustnicul Digital said, on iunie 1, 2010 at 5:59 pm

        În momentul în care ai menționat Atlantida ai anulat Biblia și Geneza fiindcă după orice sursa distrugerea Atlantidei este poziționată în timp mult înainte de cei approx. 7.500 ani de la creație. Iar distrugerea are loc după o enormă evoluție (pe parcursul a multe zeci/sute de mii de ani) care împinge apariția Atlantidei în timp enorm de mult.

        Părerea mea!

        Apreciază

      • Ciprian said, on iunie 2, 2010 at 2:47 pm

        Imi cer iertare, nu am vrut sa smintesc, mi-a scapat.

        Apreciază

  3. clement said, on mai 31, 2010 at 8:56 pm

    Mare parte a acestor medici care cred ca omul este doar biologie sunt fie foarte bine retribuiti pentru a afirma acest lucru, fie au o constiinta atat de incarcata de multele greseli de care se tem ca vor da socoteala, incat prefera sa nege insasi existenta lui Dumnezeu, creatorul minunii „biologice”asupra careia dizerteaza obsesiv.
    Parte din acesti doctori-cercetatori, din curiozitate morbida au impins lucrurile pana la a impune legi, ca cea a eutanasierii, care le permite sa faca si „cercetare „pe persoane in faza terminala a diferitelor boli. Exista programe experimentale asupra batranilor, cum ar fi cele ale centrului Narilis, care si prin intermediul medicilor generalisti au sub observatie si persoane fara familie aflate in centrele pentru persoane invarsta si care devin obiect de studiu, inclusiv pentru studiul fenomenelor neurologice si psihice din preajma mortii.
    Toti cei ce stim ca viata nu-i doar biologie, nu putem decat sa-i compatimim pe acesti nefericiti care s-ar putea sa primeasca dupa moarte, exact ceea ce au afirmat. In fond, asa cum spunea un urias scriitor rus, „fiecaruia i se va da, dupa credinta sa”.

    Apreciază

  4. Pustnicul Digital said, on mai 31, 2010 at 8:59 pm

    Da’ e veche rău teoria halucinațiilor cauzate de diverși factori inclusiv neoxigenarea neuronilor care, în agonia lor, prezintă ‘închipuiri’ subiecților afectați.

    Problema este că astfel de teorii puerile nu prea pot să lămurească detaliile inaccesibile despre mediul înconjurător pe care le prezintă subiectul la revenire. Inclusiv evenimente din afara încăperii unde se afla.

    Apreciază

  5. nea Anderthal said, on iunie 1, 2010 at 4:04 am

    ..”asemanatu-sa omul dobitoacelor”..etc…nu va mai mirati de „specialistii”(scatologi ar trebui numiti) ca asa sunt timpurile..
    ps:cititi cartea pr. Serafim Rose despre Vamile Vazduhului…

    Apreciază

  6. Ion de la Chiuiesti said, on iunie 1, 2010 at 6:13 am

    Frate saccsiv, sa nu uitam povestirea ostasului Taxiot, care confirma existenta vamilor.

    Apreciază

  7. rodica said, on iunie 1, 2010 at 6:25 am

    Dar sunt si ei tot in cautarea marelui raspuns! Poate e gresita calea, prin stiinta,dar nu sunt de dispretuit asa, instantaneu.Cand ai tumoare pe creier ce faci? Apelezi la stiinta indrumata de Dumnezeu.Oare nu cumva Iisus a venit pentru toti oamenii? Mesajul Lui nu a fost unul despre Iubire?Iubire a aproapelui ! Nu judecarea acestuia …Cel mult ajutorarea lui spre a se indrepta , lumina.

    Apreciază

  8. Aurora said, on iunie 1, 2010 at 7:11 am

    Rodica,
    Tu cui slujesti ? Oamenilor de stiinta atei ? Se pare ca n-ai inteles nimic din tema propusa de Saccsiv. El nu -i dispretuieste pe medici, pe cei care se lupta sa salveze vieti in sala de operatie – e laudabil efortul pe care-l fac – dar sa fim atenti la ideile imbecile pe care le propaga (unii dintre ei) . Acestea pot fi foarte daunatoare. Doctorii , mai ales cei care lucreaza pe creier sau pe cord au impresia ca stiu totul despre modul cum functioneaza corpul omenesc. Nu este asa. Ei pot fi priceputi, poate chiar geniali, repara acolo unde nici nu gandesti, pot reface legaturi neuronale si alte chestii delicate, pot salva omul de la moarte atunci cand nu mai exista nicio speranta dar… ATENTIE mare ! Nu ei salveaza, ci Hristos, ei doar opereaza. Hristos le da genialitatea de a face acele operatii incredibile. Ori savantii atei nu recunosc meritul lui Dumnezeu, ei se incred doar in ei insisi.

    Apreciază

  9. rodica said, on iunie 1, 2010 at 7:38 am

    Cam asta am zis si eu ,apropo de stiinta „Apelezi la stiinta indrumata de Dumnezeu.” Niciun medic adevarat ,vezi Dr.neurolog C-tin.Dumitru-Dulcan, nu contesta pe Iisus.Poate au alt limbaj ,sau se exprima in alta nota a comunicarii.Dar nu cred ca se poate arunca anatema asupra stiintei (care inglobeaza si medicina) sau asupra unor opinii diferite, altminteri pare cam fundamentalista atitudinea.Si asa este ,Hristos salveaza!Chiar aseara a fost invitat un neurochirurg, Leon Danila , la Trinitas Tv. A fost clar.Doctorul opereaza , dar ….ceva mai presus de stiinta ne salveaza.De unde si ideea ca nu avem voie sa nu cercetam, sa invatam mereu. Recunosc, sunt ingrozita de analfabetismul sustinut si legiferat la noi in ultima vreme.Indiferent de domeniul social, cultural , profesional etc.Poate am reactionat neaadecvat la subiect. Regret.

    Apreciază

    • Pustnicul Digital said, on iunie 1, 2010 at 10:11 am

      Vai, vai.

      Citeste aici despre Dulcan. Daca nu citesti tot documentul precedent citeste acest scurt document despre Dulcan si credinta in Iisus.

      Din Dulcan:

      „Religia” mea este o căutare şi o trăire a esenţei ultime a Universului şi nu are nimic comun cu modul istoric în care s-au implicat instituţiile sale reprezentative. Ele pot persista sau pot să dispară în funcţie de vântul istoriei şi de capacitatea lor de adaptare, de remodelare, de actualizare, dar esenţa de dincolo de măruntele orgolii şi ambiţii omeneşti, va fi eternă. Pledez pentru eternitatea acestei esenţe.

      (adica crezi in ‘esenta Universului’ dar evita Biserica.)

      sau:

      Ni se spune că, începând din 2012, Pământul ar intra într-o zonă de înaltă frecvenţă, care va presupune şi adaptarea organismului uman la noua frecvenţă, înălţarea conştiinţei cu obţinerea de noi posibilităţi de percepţie / inclusiv în planuri încă invizibile, va defini lumea viitoare ca fiind una a conştiinţei şi a spiritualităţii.

      Braden foloseşte denumirea de frecvenţă christica şi-i atribuie proprietatea de percepţie
      pluridimensională (5D). Denumirea nu a fost aleasă întâmplător, ci are o amplă motivare.

      Gândirea corespunzătoare acestei noi frecvenţe este identică cu învăţătura dată de Iisus ucenicilor săi în urmă cu 2000 de ani. Se poate spune că este o revenire a sa, pe care lisus însuşi a prevăzut-o când a spus că va trece o mie de ani şi apoi o altă mie de ani şi lumea va reveni la învăţătura sa. In noul model de gândire sunt depăşite tiparele vechilor paradigme, în care se cultiva ura, frica, violenţa, răzbunarea, crima şi războiul. Purtătorii vechilor tipare de gândire vor deveni incompatibili cu noua frecvenţă. Va fi o selecţie pe criterii spirituale, dependente de capacitatea de evoluţie spirituală.

      @saccsiv: Nu stiu ce parere ai dar cred ca ai putea sa mentionezi ratacirile acestui individ intr-un post. Are multi adepti care cred in pseudo-crestinismul stiintifico-ezoteric.

      Apreciază

  10. Aurora said, on iunie 1, 2010 at 7:38 am

    @Saccsiv,
    Poate ar fi bine sa postezi si articolul despre minunea pe care a facut-o Maica Domnului in 2004, cand l-a inviat pe arabul acela taiat bucati. Intamplarea a avut loc in Siria si a circulat pe net la vremea respectiva, dar probabil ca multi nu au auzit de ea.

    Apreciat de 1 persoană

    • Veaceslav said, on iunie 1, 2010 at 2:05 pm

      am gasit-o pe net 🙂

      Maica Domnului Panaghia Saidanya-Siria

      Minunea din Siria

      In decembrie 2004, un arab saudit, musulman, s-a infatisat la mai multe agentii de mass media pentru a relata urmatoarea intamplare de necrezut, care i s-a petrecut si care i-a schimbat viata. Povestea aceasta a aparut la televiziune, la radio, pe internet, a circulat in ziare, reviste si brosuri in intreaga Arabie Saudita, in Siria, Palestina si in tarile vecine.

      Acum cativa ani, acel barbat s-a casatorit cu o musulmanca foarte bogata, dar stearpa. Anii au trecut, si in pofida tuturor straduintelor si a cheltuielilor medicale insemnate, facute la multi doctori, au ramas fara copii. Parintii lui i-au propus sa se casatoreasca cu o alta femeie, pastrandu-o si pe intaia sa sotie (legea locala ingaduie pana la patru casatorii concomitente).

      Obosit, nelinistit si deznadajduit, barbatul nu a primit sfatul parintilor sai, ci a ales sa plece in vacanta cu sotia sa in Siria. Ajunsi acolo, au inchiriat o limuzina si un sofer care sa ii poarte ca ghid in calatoriile lor prin Siria. De-a lungul vacantei, soferul a observat ca perechea saudita parea amarata, indurerata, mahnita. Deoarece devenise apropiat de pereche, soferul i-a intrebat ingrijorat de ce sunt nefericiti – poate pentru ca nu sunt multumiti de felul in care conduce excursia?

      Perechea i-a marturisit soferului ca cauza nefericirii lor este neputinta de a avea copii. Soferul, care era si el musulman, le-a spus atunci ca, in Siria, crestinii ortodocsi au o manastire numita Panaghia Saidnaya (nume compus dintr-un cuvant grecesc care inseamna Preasfanta si un cuvant arab care inseamna Doamna noastra) si ca multi oameni care nu pot avea prunci se indreapta catre icoana ei facatoare de minuni. Ei merg la manastire si li se da sa manance din fitilul candelei care arde inaintea icoanei celei minunate. Iar apoi „Maria” crestinilor le da cele ce doresc, dupa credinta lor.

      Insufletiti de emotie, arabul saudit si sotia sa i-au cerut soferului sa ii duca la manastirea „Saidnaya” a „Doamnei Crestinilor”, spunand: „Daca vom avea un copil, ma voi intoarce si iti voi da 20.000 de dolari SUA, iar manastirii 80.000 de dolari SUA”. Astfel, s-au dus la manastire si au facut precum li s-a zis. Mai apoi, s-au intors la ei acasa si dupa ceva vreme, femeia a fost gasita insarcinata. Dupa cateva prima zi a saptamanii, a nascut un baietel minunat. A fost cu autentic o minune a Doamnei noastre, de Dumnezeu Nascatoarea.

      Acum, de indata ce sotia sa a nascut, barbatul saudit a vrut sa se intoarca in Siria, ca sa-si tina fagaduintele pe care le facuse. La intoarcere, l-a sunat pe acelasi sofer si i-a cerut sa il ia de la aeroportul din Damasc. dar soferul era un om viclean si rau, si i-a convins pe doi prieteni ai sai sa mearga impreuna cu el la aeroport ca sa il ia pe bogatul arab saudit, sa ii ia banii si sa il omoare. carevasazica, l-au luat pe bogatas de la aeroport, iar el, in timp ce conduceau, fara sa isi dea seama ca planuisera sa il omoare, le-a spus prietenilor soferului ca le va da fiecaruia dintre ei 10.000 de dolari SUA.

      Fiind ei tot nemultumiti, s-au abatut de la drumul catre manastire si au mers intr-un loc pustiu, unde l-au omorat pe barbatul saudit, apoi i-au taiat capul si celelalte parti ale trupului sau (mainile si picioarele) in bucati. Orbiti de patima si coplesiti de fapta groaznica pe care tocmai o savarsisera, au pus ramasitele barbatului in portbagajul masinii, in loc sa le paraseasca acolo. Dupa ce i-au luat banii, ceasul si tot ce mai avea, au purces sa caute un alt loc pustiu pentru a scapa de ramasite.

      Apoi, pe cand se aflau pe autostrada nationala, masina a facut o pana si s-a oprit in mijlocul drumului. Cei trei s-au dat jos ca sa vada ce se intamplase cu motorul. Un trecator s-a oprit sa ii ajute, dar ei, temandu-se ca nu cumva sa se descopere fapta lor cea groaznica, au spus ca nu au necesitate de ajutor. dar in timp ce pleca, motociclistul in trecere a observat sange picurand din spatele vehicolului, si a chemat politia pentru investigatii, caci intreaga scena si cei trei oameni dadeau de banuit. Politistii a sosit si, vazand sangele de sub masina si de pe asfalt, au ordonat deschiderea portbagajului.

      Ei bine, atunci cand au deschis portbagajul, dintr-odata!, barbatul saudit s-a sculat, in chip vadit si minunat in viata si teafar, zicandu-le: „Chiar acum aceasta Panaghia a ispravit sa-mi coasa gatul, chiar aici (si le-a aratat zona marului lui Adam), dupa ce mi-a cusut restul trupului”. Vazand aceasta, cei trei ucigasi si-au pierdut de indata mintile – au innebunit. Politia le-a pus catusele si in timp ce erau purtati catre un spital de nebuni, criminalii strigau ca este cu neputinta ca barbatul saudit pe care il omorasera, decapitasera si macelarisera sa mai fie in viata.

      Sauditul a mers la un spital pentru a fi examinat de catre doctori, iar acestia au confirmat si au intarit faptul ca cusaturile erau facute de putina vreme, validand astfel aceasta intamplare minunata. Cusaturile erau, si sunt inca, evidente. Atunci cand sauditul a iesit din portbagajul masinii, parea a fi, literalmente, facut din nou (pus laolalta), marturisind intr-una ca Panaghia a pus la loc trupul sau si l-a inviat cu ajutorul Fiului ei.

      Imediat dupa aceasta, arabul saudit si-a chemat rudele in Siria, si au mers toti impreuna la manastirea Panaghiei Saidnaya, dand glorifica, slava si rugaciuni, iar in locul darului initial de 80.000 dolari SUA (pe care il fagaduise), a dat 800.000 de dolari SUA pentru Nascatoarea de Dumnezeu.

      Astazi, atunci cand barbatul cesta istoriseste amanuntele acestei minuni coplesitoare, isi incepe povestirea cu cuvintele: „Pe cand eram musulman, mi s-au petrecut cele ce urmeazaa – ceea ce arata ca nu mai este musulman, nici el, nici familia sa.

      Aceasta minune a covarsit cu infricosata surprindere toata lumea araba – musulmana si intreg Orientul Mijlociu.

      „SLAVĂ DOMNULUI DUMNEZEULUI NOSTRU, DOMNUL PUTERILOR”

      (Frăţia Sfântului Mormânt, Patriarhia Ierusalimului)

      POSTUL MARE, MARTIE 2005

      Apreciază

      • vio said, on iunie 1, 2010 at 5:18 pm

        Sa fim seriosi! Nu sunt Toma necredinciosul dar asta chiar nu pot sa o cred, cred ca Dumnezeu poate face asta dar nu cred ca a facut-o in cazul asta. Consider ca este pura fabulatie daca nu si mai rau. Sunt mii de cazuri in care oameni nevinovati, copii si femei sunt ucisi in fiecare an pe pamantul asta, sunt mii de copii care mor de boli provocate de lipsa mancarii si de alte boli zilnic, mii de oameni sufera si totusi Dumnezeu ingaduie aceste lucruri pentru ca totul face parte dintr-un plan pe care noi nu il intelegem. Dumnezeu este Izvorul de Viata, nu cred ca trimite pe nimeni sa „coasa” mai ales in situatii in care omul respectiv este dezmembrat. Inca odata, cred cu toata fiinta ca Dumnezeu poate crea viata si dintr-o singura celula ramasa dintr-un om, chiar si din „nimic” dar povestea de mai sus pentru mine cel putin intra in alt domeniu.

        Nu as fi avut nimic de comentat daca omul suferea de vreo boala incurabila sau altceva.
        Dumnezeu sa ne dea intelepciune!

        Apreciază

      • saccsiv said, on iunie 1, 2010 at 5:46 pm

        vio

        Tinand cont ca esti eretic

        https://saccsiv.wordpress.com/2010/01/22/video-cica-maitreya-a-mai-facut-un-pas-dand-primul-sau-interviu-la-o-televiziune-americana-si-ce-daca/#comment-21134

        nu-i de mirare ca nu crezi aceasta minune. Scriu multi pe blogul asta si uitasem de tine. Acum insa mi-am amintit. Nu mai posta. Sau faci cum vrei, oricum iti voi sterge comentariile.

        Apreciază

      • Pustnicul Digital said, on iunie 1, 2010 at 7:12 pm

        @VIO: Altă minune cu urmări fizice http://blog.pustniculdigital.info/articole/176/

        Apreciază

  11. rodica said, on iunie 1, 2010 at 1:13 pm

    Si acum, sincer, ce ai fi vrut sa scrie un doctor? Format in secolul 20-21 , in Romania. Daca era in tara islamica probabil ca nu s-ar fi apucat de scris oricum. Poate de matematica…Are adepti ??? Unde ? Cum se recunosc?Cati studenti de la studii economice il au ca model pe Mugur Isarescu ? Si pe altii ca el …Nu ? Hmmm.Complicat.Vom vedea , unii, nu toti, ce modlele de viata vor urma tinerii romani din ziua de azi.

    Apreciază

    • Ciprian said, on iunie 2, 2010 at 2:55 pm

      @rodica
      Isarescu e pricipalul vinovat pentru situatia de acum din tara…nu-l admira pe necuratu’

      Apreciază

  12. pepikul said, on iunie 1, 2010 at 1:45 pm

    Draga Rodica, model de urmat in viata este, a fost si va fi: ISUS! Nu doctori, oameni de stiinta, chimisti, etc! Isus, numai El, caci judecat se va face in raport cu EL si invataturile Sale! Rodi(ca-ca)lmeaza si mediteaza! Scuza-mi cacofonia intentionata!

    Apreciază

  13. Veaceslav said, on iunie 1, 2010 at 1:58 pm

    Va rog mult sa cititi cartea „Sufletul dupa moarte” online la http://www.sfaturiortodoxe.ro/sufletul-dupa-moarte/index.htm
    mie mi-a schimbat viata si mi-a raspuns la intrebari care ma macinau.
    Doamne Ajuta!

    Apreciază

  14. Alexandra said, on iunie 1, 2010 at 2:12 pm

    @Rodica

    Pe Dumitru-Dulcan l-am cunoscut personal. Acest om NU POATE SPUNE cuvantul „Dumnezeu”. De cate ori vine vorba despre Dumnezeu spune ori „marea Inteligenta” ori altceva asemanator. M-am intrebat de ce. E om de stiinta si e mandru ca orice om de stiinta si i se pare mai interesant sa spuna asa decat „Dumnezeu” ca orice „baba proasta”.
    Ideile pe care le propaga el sunt orice altceva dar nu crestinesti, idei precum „crestinismul a pierdut mult cand a fost adus la stadiul de religie oficiala de catre imparatul Constantin”, si „avem nevoie de o alta religie”.

    Stiinta, rationalul, NU TE AJUTA sa-l gasesti pe Dumnezeu in marea majoritate a cazurilor.
    Si asta am vazut-o la el:
    A descoperit stiintific ca daca raspunzi cu iubire la ura atunci tensiunile si conflictele se dilueaza pina la disparitie. Am fost foarte fericita sa aud asa ceva, asta ar fi fost o dovada extraordinara pentru cei care sunt atei, ca bunul Dumnezeu ne-a lasat niste legi de aur si ca nu esti un „fraier” daca iti iubesti dusmanul ci dimpotriva. Numai ca in urma acestor fapte de necontestat, stiintific dovedite acum dar practicate de foarte multa vreme de sfinti, el nu se intoarce catre Dumnezeu si catre invataturile sfinte sa spuna clar: „Fratilor am descoperit stiintific cum functioneaza legea iubirii dusmanului data de Iisus Hristos, lasati ura, lasati vrajba, uite aici dovezile clare.” Si prin apropierea de Dumnezeu si exemplul personal sa propovaduiasca Cuvantul lui Dumnezeu, datator de Viata.
    Parerea mea e ca dupa o asa descoperire ar fi avut 2 variante:
    1. M-as fi bucurat sa-si fi continuat cercetarile, sa mai dovedeasca stiintific si alte lucruri propovaduite de mii de ani de sfinti dar sa si le insuseasca sa fie un prilej de apropiere de Dumnezeu.
    sau si mai normal si firesc avand in vedere ca nu este la inceputul carierei/vietii ci la sfarsit:
    2. Sa lase necuratului toata cercetarea aia costisitoare si sa deschida niste vieti de sfinti sau o filocalie si sa citeasca acolo negru pe alb adevarul pur…..lucru care nu costa nimic si care i-ar fi putut schimba viata intr-un sens bun.

    Dar nu, el isi continua cercetarile dar si ratacirile.
    Sa-i dea Dumnezeu marea sansa sa-L gaseasca pe El si nu „marea Inteligenta”.

    Nu contest faptul ca Dumnezeu este o mare Inteligenta dar nu e numai atat si referindu-te la El numai in acest fel da dovada de mandrie, adica il botezi tu pe Dumnezeu cum iti vine tie.

    Apreciază

  15. G-man said, on iunie 1, 2010 at 5:16 pm

    Dumitru-Dulcan nu e unu mic cu cheliuta care a scris inteligenta materie ? credeam ca e credincios..

    Apreciază

  16. eufrosin said, on iunie 1, 2010 at 6:06 pm

    Noroc ca mai exista si oameni de stiinta care spun lucruri ce trebuiesc auzite de tot omul, ca de exemplu, cum sa avem copii inteligenti si in acelas timp, sa ne protejam creierul de imbatranire:

    http://eufrosin.wordpress.com/2010/06/01/vreti-sa-aveti-copii-inteligenti-si-sa-nu-suferiti-de-senilitate-ce-sa-faceti/

    Apreciază

  17. magda said, on iunie 1, 2010 at 6:59 pm

    Da,a scris „inteligenta materiei”, in urma cu multi ani iar de curand am inteles ca a si reeditat-o(cu completari)
    „Credincios”insa…a explicat Alexandra mai sus destul de bine.

    Apreciază

  18. Alexandra said, on iunie 1, 2010 at 7:55 pm

    @G-man
    Da, el este. Si eu speram ca si tine sa fie credincios numai ca unul dintre acei „intelectuali fini” care studiaza crestinismul la microscop tinandu-se departe de el nu care cumva sa se „contamineze”.
    Sincer imi pare rau pentru toti oamenii ca el. Sa gasesti dovada clara, palbabila a lui Dumnezeu si sa stai departe de El…

    Apreciază

  19. cristina said, on iunie 2, 2010 at 6:04 am

    si dintre medici sunt foarte multi care spun clar bolnavului: noi facem ce poate face mana de om, dar daca e sa scapi sau nu, asta nu e de la noi, e de la Dumnezeu.
    Mie personal, mi-a spus un neurolog, care nu reusea sa gaseasca motivul durerii mele de cap de 3 luni continuu, fara pauza, peste intensitatea migrenelor, ca nu mai eram om deja, de atata suferinta, si mi-a zis: am facut tot ce stiam noi ca putem face sa aflam cauza durerii, si n-am gasit nimic. Dar mai roaga-te si tu si tine post, ca deja e peste puterile si stiinta noastra, spovedeste-te si impartaseste-te si poate se schimba ceva…
    Si stiti ceva? asa a si fost… asa mi-a trecut, iar asta nu era oricine, si unul dintre cei mai mari neurologi din Bucuresti, la care cu greu se ajunge si costa mult… dar a avut dreptate, a stiut sa imi indice exact tratamentul corect si m-am vindecat, Slava Domnului pentru asta, pt vindecarea mea si pt cum l-a luminat la minte pe acel medic sa spuna asta din gura lui. Ca asta e calea!

    Apreciază

  20. oarecare said, on iunie 2, 2010 at 3:00 pm

    Intaresc ce spune Cristina, cunosc pe cineva care ca urmare a vorbitului la mobil ii amorteste partea stanga. Dupa ce a incercat mai multe terapii, doctori cea cu rezultat a fost spovedanie si participare la Sfantul Maslu.

    Apreciază

  21. oarecare said, on iunie 10, 2010 at 11:35 am

    Cunosc un caz real, din zilele noastre, care ar trebui explicat de „oamenii de stiinta”, cel putin prima parte.

    Un barbat pacatos cazut in pacatul desfranarii (bautura, mancare) dupa o repriza „mai tare” a adormit, in timpul somnului se facea ca este tras inafara intr-un loc negru, sumbru, desi incerca sa se trezeasca, sa tipe „ajutor” i se parea chiar ca urla din toata fiinta lui dar nimeni si nimic nu il scotea din acea stare desi mai era o persoana in acea camera, sotia lui. Vazand ca acestea nu au efect, ba mai mult, parca tot mai rau era, se linisteste, opreste din zbatere, intr-un dram de inspiratie de la Dumnezeu si spune „acolo” unde era Rugaciunea „Tatal Nostru”. Imediat a revenit in simtire si s-a trezit. Culmea ca sotia desi era treaza nu a auzit nimic, ba mai mult a spus despre el ca a stat linistit.

    Vazand asta omul s-a minunat, dar a continuat in pacatosenia lui si dupa o perioada a patit la fel numai ca putin mai ingrozitor, mai personal, existau niste „ceva” care il trageau inspre ceva negru, intunecat. A spus din nou Rugaciunea „Tatal Nostru” si iarasi isi revine in simtiri aproape imediat. Iarasi intreaba daca s-a auzit ceva, daca s-a miscat, nimic din toate acestea, desi cand era „dincolo” i se parea ca „se zbatea”.

    Dupa o vreme, uitand istorioara cu pricina, mai face „una lata”. Tot asa da sa se trezeasca dar nu poate. Spune si de data asta Rugaciunea „Tatal Nostru” dar nu se mai trezeste … pe loc. Dupa o vreme isi vine in simtiri, isi da seama ca a gresit si nu o mai comite asa de tare, dar continua in pacatul lui fara a se pocai sincer si fara a i se parea un lucru neaparat necesar pocainta.

    Dupa o scurta vreme peste barbatul respectiv vin niste greutati de neimaginat, cum nu si-a imaginat ca-l vor lovi vreodata, din toate partile, economice mai ales, deznadejde, altfel spus, un iad pe pamant, timp de un an, nimic nu il mai bucura, nici macar proprii copii, le zambea cand erau cu fata iar cand se intorceau izbucnea in plans. De nenumarate ori sfatul bunicii „sa ai incredere in Dumnezeu, sa nu deznadajduiesti ca-i mare pacat” l-a tinut de la gesturi disperate si fara de intoarcere… Nu erau atat de dureroase pierderile materiale pe cat de dureroase erau dezamagirile pe care le vor avea cei care l-au ajutat si sustinut cu atata incredere si carora tinea sa nu le fie rau din pricina lui. Si erau multi… Ajunsese sa nu mai doarma cateva saptamani pentru ca nu mai putea de griji, se ruga sa le fie bine celor care l-au ajutat, in nesomnul lui…aparent fara rezultat. A incercat si psihologi, doctori.

    In tot acest timp, mergea la biserica, se ruga la icoane dar nu participa la slujbe „ca doar e suficient ca merg la biserica” isi spunea si nici nu se spovedise din urma cu un an si atunci formal, nici preotul respectiv nu ceruse mai mult. Deznadejdea era crescanda, singura liniste era cand mergea putin la biserica, iar putin – a devenit mai mult, in „mai mult” a observat lume multa stand la spovedanie, a luat un indreptar de spovedanie, si-a rupt o zi din „pretiosul” iad, a stat si a citit indreptarul in timp ce isi astepta randul la spovedanie.

    A fost intaia oara cand i s-a spus la spovedanie hotarat: „uite ce a facut Iisus Hristos pentru noi” si i s-a aratat crucea pe care era Mantuitorul, a izbucnit in plans, cu lacrimi pe masura pacatoseniei si a marturisit cu parere de rau tot ceea ce facuse, a ascultat ce l-a indrumat parintele, si-a recapatat somnul si chiar daca intre timp a pierdut toate bunurile materiale si are datorii uriase, nadajduieste ca e pe drumul cel bun spre a-L gasi pe Iisus Hristos iar pentru asta e foarte linistit, pace care NUMAI de la Dumnezeu poate veni si ii multumeste Lui Dumnezeu in fiecare zi ca L-a mustruluit in felul acesta, inainte era „mort duhovniceste dar ii mergea numele ca traieste” ba, chiar si simtea o moarte trupeasca, florile, iarba cosita, nu mai aveau nici un miros, nici un farmec, pe cand, acum, se bucura si de o adiere de vant. Desi avea o situatie materiala de invidiat, din punctul de vedere al unora, nu simtea ca „ar trai”, acum cand nu-i mai are decat pe cei dragi (dar nu mai dragi decat Dumnezeu) isi da seama ca bucuria adevarata vine de la Dumnezeu prin lucrurile simple pe care le ignoram de cele mai multe ori. Multele lucruri materiale pentru care lupta si-a dat seama ca nu erau decat desertaciune. Se roaga in fiecare zi sa le fie bine celor care l-au ajutat si, fara voia lui, i-a dezamagit si nadajduieste ca Dumnezeu va „indrepta” si aceasta suferinta facuta altora din vina lui, asa cum i-a „indreptat” si sufletul. A primit, oarecum, si un raspuns la rugaciunile sale, cum ca ar trebui sa lupte sa se intareasca duhovniceste, astfel, sa ii poata sprijini si pe cei care l-au ajutat si nu numai pe ei …

    Pe langa puterea Rugaciunii Tatal Nostru, a inceput sa creada cu tarie in toate cele ce il invatase bunica legat de Biserica Ortodoxa si Tainele Ei…Sfintele Slujbe, Post, Spovedanie, Pocainta, Rugaciune si importanta de a avea un Duhovnic chiar daca la o biserica mai mica de cartier spre deosebire de a „merge din preot in preot” la „Biserica cea mare din centru”, cum facuse pana atunci … ca asa se mai inteleptesc unii…

    Apreciază

  22. […] Unii oameni de stiinta au „explicat-o” si pe asta: NDE (near-death experience – experiente in … […]

    Apreciază

  23. […] Cercetatorii atei nu cred in existenta sufletului, deci nici nu cred ca exista Rai si iad. In 2010 au descoperit „o izbucnire scurtă de momente de activitate a creierului înainte de moarte”. Si iata ce hal de concluzie au tras, conform articolului  Near-death experiences ‘explained’: Scientists believe it’s the last gasp of a dying brain de pe Dailymail, traducerea saccsiv: […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.