SACCSIV – blog ortodox

Cam des vedem avioane si elicoptere militare deasupra Bucurestiului …

Posted in AVION, BUCURESTI, ELICOPTER by saccsiv on mai 13, 2010

38 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on mai 13, 2010 at 10:42 am

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciat de 1 persoană

  2. luchiana said, on mai 13, 2010 at 10:43 am

    Scaneaza cerul si pe noi…

    Apreciază

  3. uncrestinortodox2 said, on mai 13, 2010 at 10:46 am

    😀

    Apreciază

  4. Unu said, on mai 13, 2010 at 10:51 am

    Si pe langa Timisoara am vazut asa ceva ronduri cate unul, primul efect e inducerea fricii (care poate e si cel scontat). Vedeti si masinile de bodiguarzi parcate la fiecare colt de strada, aceste „armate private”, si cu astea e ceva suspect.

    Apreciază

  5. Bogdan said, on mai 13, 2010 at 10:56 am

    Eu lucrez la Otopeni si, cel putin azi, am vazut N formatiuni de elicoptere / avioane militare survoland, la foarte joasa altitudine, dar si zilele trecute cateva. Presupunerea mea si a colegilor mei a fost ca au legatura cu Ziua Eroilor.

    Apreciază

  6. Alexandru said, on mai 13, 2010 at 10:57 am

    mda.chiar e ciudat. le aud de vre-o trei ori pe zi cum trec pe desupra biroului meu… e modul armatei de a ne atrage atentia sa nu facem prostii…
    sau ne „ajuta” sa acumulam stress si teama latenta care in momentul ales sa fie declansate si canalizate.

    Apreciază

  7. Cory said, on mai 13, 2010 at 11:25 am

    am observat si eu avioanele si elicopterele si ieri si azi… parerea mea este ca ne spun sa fim cuminti… ca armata nu-i cu noi, e cu ei…

    Apreciază

  8. cody said, on mai 13, 2010 at 11:51 am

    si prin buzau am observat acelasi lucru…cel putin azi am vazut cel putin doua formatii a cate 3-4 elicoptere militare.

    Apreciază

  9. alex said, on mai 13, 2010 at 12:10 pm

    bai oamenilor, io sunt student la academia tehnica militara
    AZI a fost ziua eroilor.
    Poate ca erau pregatiri pentru azi.
    doh…..

    Apreciază

  10. karenin said, on mai 13, 2010 at 12:11 pm

    la TM si BZ sunt baze militare de elicoptere, deci zboara ca sa nu rugineasca-aparatura si personalul, zboara prea putin la cat ar trebui…
    la bucuresti cred ca tin permanent aparate in aer ca sa-i asigure retragerea lui basescu de pa CC in caz de nevoie…:P

    Apreciază

  11. clement said, on mai 13, 2010 at 2:02 pm

    In 1991 langa Ramnicul Sarat era deja instalata o baza a aviatiei SUA.
    Haladuind dupa tabara de sculptura am nimerit fix in natura impodobita cu ce nici in vise, nici in cosmare nu ii aparea romanului. Cat vezi cu ochii, elicoptere de lupta si soldati care se infratisera cu vanzatorii de mici si bere din perimetru.
    Nimeni nu scria nimic in legatura cu prezenta lor pe teritoriul Romaniei in acea perioada. Iliescu, omul rusilor avea cu siguranta habar de ce se intampla, pentru ca se dovedeste ca nu a fost decat de fatada al rusilor.
    Astazi, de Ziua Eroilor, ma gandeam la faptul ca imi este dificil sa ii consider eroi pe soldatii dusi cu solda sa omoare inocenti „pe teatrele de operatiuni” in Afganistan sau Irak pentru interesele unor mercenari straini de pamantul tarii.
    Ultimii eroi au murit pentru noi in iarna lui 1989. Dumnezeu sa ii odihneasca.
    Cat despre elicopterele cere survoleaza Bucurestiul, poate ne lamureste marinarul, ca tot ofiter este si inca unul, temporar, suprem.

    Apreciază

    • fane said, on mai 13, 2010 at 2:30 pm

      @clement ,

      legat de 1991 , las-o jos ca macane . Nu de alta , dar sunt din zona .

      Doamne , ajuta-ne !

      Apreciază

    • Asta said, on mai 13, 2010 at 10:50 pm

      bine spus „teatrele”…deci totul e un SPECTACOL DE CIRC!!!…OARE DE CE?!?…SI DE UNDE?!?… SA FIE…”PAINE SI CIRC” …DEVIZA UNORA?!?… MANCAIAR RAIU’!…POATE SE SFINTESC…dar asa ne trebuie…cand ne vom trezi vom vedea si realiza…si asta nadajduiesc sa nu fie departe.

      Doamne Ajuta!

      Apreciază

  12. ROrtodox said, on mai 13, 2010 at 2:04 pm

    Acum 2 ore a trecut unul pe deasupra facultatii mele.

    Apreciază

    • karenin said, on mai 13, 2010 at 2:48 pm

      deci vizeaza si tineretul studios nu numai proletariatul reactionar…!!

      Apreciază

  13. u.b bc3 said, on mai 13, 2010 at 2:58 pm

    si in bacau zboara elicoptere militare,dar zoarba cam aproape in fiecare zi ,am inteles ca au un program de zbor…..nimik nu mi sa parut supect pana acum… 🙂

    Apreciază

  14. clement said, on mai 13, 2010 at 7:50 pm

    @fane
    Draga fane,
    Afirmatii doar de dragul afirmatiior nu am facut niciodata. A fi de bastina,”din zona” nu este convingator pentru nimeni. Faptul ca nu te-ai abtinut sa intervii, ma convinge ca tu chiar ai habar ca in tara asta, politic, putreziciunea s-a instalat de douazeci de ani. Daca vrei sa public lista nominala (ca in bancul cu nominalizarea participantilor la rascoala din 1907) a taranilor care priveau cu gura cascata la ce le picase din cer, o fac, dar te trimit la o autoritate in materie de starategie militara SUA, membru in Colegiul National de Aparare si, membru Rotary , un tiz de al tau, Prof. Dr. Stefan Ciochinaru, care te va lamuri in detaliu despre ce este vorba.
    Pa.

    Apreciază

    • fane said, on mai 14, 2010 at 6:47 am

      de ce-as deschide urechile la ceea ce spun rotarii , zidarii si de alte … meserii ?

      Apreciază

  15. Altu said, on mai 13, 2010 at 10:05 pm

    Azi deasupra de Blaj am vazut 3 bucati (2+1) elicoptere sa fie o coincidenta? Daca se doreste ezista si poze. Va IUBESC!

    Apreciază

  16. Altu said, on mai 13, 2010 at 10:51 pm

    Azi deasupra de Blaj am vazut 3 bucati (2+1) elicoptere sa fie o coincidenta?

    Apreciază

  17. acceptamias said, on mai 14, 2010 at 5:30 am

    La Tmisoara de vreo 4 saptamani in urma se plimba sa fie repetitii pentru Ziua Eroilor sau sa fim noi naivi si „infricati”

    Apreciază

  18. clement said, on mai 14, 2010 at 9:09 am

    @fane
    Cand vrei sa verifici daca un lucru este veridic sau nu il intrebi despre chestiune pe cel care are responsabilitati legate de ea, adica pe cel care a vazut si are documente probatoare. In acelasi sens ai liber la citit, cautat, pipait. Asta daca te intereseaza realmente sa cunosti adevarul. Si in cazul in speta, daca „specialistul” nu te multumeste, poate te multumesc satenii, poporul sincer necotizant la Rotary..Ma tem ca sugestiile mele nu te intereseaza din motive de „Gica contra” sau din alte motive?

    Apreciază

  19. MAGDA. said, on mai 14, 2010 at 5:55 pm

    I n fiecare zi auzim numai minciuni de la conducatori nostri dar sigur ne cred naivi si prosti ,sigur in mare secret se pregateste ceva si noi prosti nu stim nimic .Razboiul bate la usa in mare secret toti se pregatesc raul acum va incepe pentru poporul roman .

    Apreciază

  20. Diego said, on mai 14, 2010 at 6:08 pm

    Dragi crestini, de ce va ingrijoreaza acele avioane?

    Apreciază

  21. blogideologic said, on mai 14, 2010 at 11:23 pm

    „Fiindcă nu văd nici un răspuns la întrebarea cu avioanele: în iunie se vor împlini o sută de ani de la primul zbor al lui Aurel Vlaicu. Probabil se fac antrenamente de survol în formaţie în zona Bulevardul Aviatorilor.”

    Apreciază

  22. Vasi said, on mai 15, 2010 at 3:35 pm

    In Piatra Neamt trec zilnic elicoptere si asta de muult timp…nu cred ca are legatura cu vreo repetitie, vreo aniversare a unui pilot de elicopter din aeroportul vecin.

    Apreciază

  23. zazanu16 said, on mai 15, 2010 at 4:11 pm

    A observat cineva ce culoare au avioanele/elicopterele….daca din intamplare este cumva si un elicopter negru, fara inscriptii?

    Apreciază

  24. Maria said, on mai 16, 2010 at 7:53 pm

    Stati calmi , toata Romania e survolata si nu doar ea . In orasul in care stau se aud tot mai des arme tragand ( ce-i drept e unitate militara , dar acum parca munca lor e mai intensa ) . Mare pregatire mare … Stiu ei ce stiu.

    Apreciază

  25. cristina said, on mai 16, 2010 at 10:06 pm

    dar de ce trebuie sa va stresati? nu e normal sa se faca exercitii si antrenamente? nu uitati ca razboiul e aproape si va cuprinde toata lumea, e necesar ca armata sa faca exercitii, dar din pacate Romania nu prea mai are armata, ca nu mai e obligatoriu de antrenat toata populatia masculina a tarii, iar din cauza asta, daca tara e atacata, toata nadejdea de aparare este la trupele NATO, asta daca au interes in apararea populatiei….

    poate au totusi interes in apararea unor obiective, ce ar tine de interesele lor, ca nu stiu cat interes are armata americana de viata romanului de rand

    si ce ne mai bucuram ca nu mai este armata obligatorie….. de fapt ne bucuram ca ni s-a luat pusibilitatea de a ne apara singuri si am devenit dependenti de altii, sa ne apere daca au interesul sa o faca….

    Apreciază

  26. cristina said, on mai 16, 2010 at 10:17 pm

    sau poate va bazati pe acei „militari profesionisti” din armata romana, care practic sunt acolo la serviciu, si ii trimite in Bosnia pt 2.000 pe luna, sau in Afganistan pt 2500 eur pe luna, sau Irak sau mai stiu eu unde, pentru 2.800 plus bonuri valorice de cate 15eur pe zi…..
    pai daca romania ar fi atacata credeti voi ca astia ar apara tara pe gratis? si daca le-ar cere comandatul armatei in romania sa apere tara pentru numai 1250 eur pe luna (in lei, desigur), credeti ca ar face-o???
    aaa…. pai in irak imi dadeau pe putin dublu, si la cantina erau hamburgeri in fiecare zi si aveam si laptop si ce dotare era…… la 3 luni imi dadeau un set nou de cate 6 tricouri, pt ce sa ma chinuie astia pe 2 lei si fara bonuri si fara laptop? mai bine imi iau concediu si plec in turcia cu familia…….

    iar restu? …. pai noi n-am facut armata, nu stim macar cum arata un tanc, o arma, nu ma bag, ca nu cunosc……

    vedeti cum sta treaba? asa ca sa zicem mersi daca nato are interes sa puna mana pe tara, ca ne mai tine si noua un pic de aparare, doar inca ceva timp, ca dupa aia incepe sa se gandeasca daca mai are nevoie de noi sau numai de tara de fapt (pacat ca e locuita, nu?)

    Apreciază

  27. violeta said, on mai 18, 2010 at 6:07 am

    Comunicat de presa 18 mai 2010

    NU INCALCATI TESTAMENTUL DE LA MANASTIREA POIANA MARULUI!

    RESPECTATI-L!

    La nici un an de la incidentul petrecut la Manastirea Poiana Marului, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei revine asupra hotararii de a schimba Manstirea Poiana Marului din manastire de calugari in manastire de maici.

    Testamentul celui mai important om al Bisericii care a trait vreodata în partile Vrancei este calcat în picioare prin decizia episcopului Epifanie Norocel de a transforma Schitul Poiana Marului în manastire de calugarite. Fondat ca Schit si nu ca Manastire în 1730, pe pamîntul obtinut de la familia domnitoare Mavrocordat, ca resedinta spirituala pentru ansamblul de schituri din Vrancea si Buzau, Schitul Poiana Marului a fost randuit dintre începuturi ca asezamint monahal calugaresc, unde traiau monahi din Rusia, Moldova, Muntenia si Transilvania.

    Pentru ca numarul calugarilor crescuse si erau „disensiuni” între monahii rusi si romani, pe tema limbii în care se oficiau sfintele slujbe, în anul 1764 Cuviosul Vasile de la Poiana Marului decide sa-si scrie Testamentul spiritual, din care aflam cum a decis separarea de buna voie a monahilor.

    Monahii munteni au fost trimisi în tara Vrancei si au fondat Schitul de la Valea Neagra (Schitul Vrancei), iar monahii rusi au ramas la Poiana Marului. Simtind sfîrsitul aproape, Cuviosul a împartit cartile sfinte monahilor de la Poiana Marului si Valea Neagra si le-a dat celor doua Schituri hrisoave Domnesti. „(…) si dupa cum se cade, ca un parinte fiilor sai, adica fiilor mei cei sufletesti, parte munteneasca, le-am dat zestrea lor, adica am împartit averea mea fiilor mei, si rusilor si muntenilor, dupa cit am putut (…) si le-am dat si hrisoave de la domnul Moldovei”, scrie Cuviosul Vasile.

    Testamentul se încheie cu un blestem care ar trebui sa-i dea de gandit episcopului de la Buzau. „Dar daca va îndrazni cineva a strica dupa moartea mea aceasta legatura si asezamînt al smereniei mele, sau va îndrazni sa faca tulburari si sminteli, unul ca acesta sa fie anatema, si partea lui, si locul lui sa-i fie în tartar împreuna cu Iuda vinzatorul”, conchide Cuviosul.

    In semn de protest, credinciosii din judetele Buzau si Vrancea impreuna cu reprezentantii primariilor din Jitia, Chiojdeni, Nereju, Dumitresti, Reghin, Andreiasu vor face un miting in fata Arhiepiscopiei.

    Pentru toti credinciosii din judetele mentionate mai sus si din toata tara, Manastirea Poiana Marului reprezinta un lacas sfant cu o spiritualitate puternica iar staretul Macarie , al doilea ctitor al manastirii ,este un simbol al credintei. Batran, cu barba ninsa, cu glasul bland, parintele Macarie ii binecuvinteaza pe toti credinciosii care vin la manastire. Pentru el cel mai important lucru este faptul ca fiecare om pleaca din manastire cu sufletul schimbat si cu nadejde.

    Apreciază

    • Anonim said, on mai 25, 2010 at 5:15 pm

      † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

      Se intampla ca un prieten a fost acum doua zile pe la Poiana Marului. Treaba care se face este peste puterea omului materialist de a o pricepe, Staretul Macarie este un om cu har care radiaza de iubire si sfintenie, poate pentru el Dumnezeu inca mai tine zona Vrancei necutremurata iar masonii stiu asta. Poate va intrebati ce legatura au masonii cu asta..pai au legatura cu distrugerea intregii tarisoare si se pare ca depun eforturi. De asemenea ma rog la Dumnezeu sa nu provoc sminteala, din surse SRI sigure este cunoscut faptul ca Daniel patriarhul e mason de grad 33 inainte de a fi patriarh, iata cum lucrurile se leaga pe alta lungime de unda si cum se lumineaza altfel. Nu banii incomodeaza ci harisma, da asa este. Nu banii care s-ar putea obtine, ci puterea rugaciunii care domneste acolo si nu numai. Sa fim seriosi ce bani se pot strange la manastirea aflata departe de orice civilizatie cu un drum rupt si cu celalalt demn de Offroad si adrenalina. Iar satenii sunt saraci sa le plangi de mila de jur imprejur cine a fost acolo stie. Harul deranjeaza, e prea putin duh lumesc acolo.

      Trist mai este ca in Moldova multi preoti parca cu ordin de la centru pun presiune pe enoriasi sa faca donatii desi bisericile sunt finalizate ceea ce ii face sa ii indeparteze de biserica. Trist mai este ca in Moldova popa defriseaza impreuna cu patronii si primarii pe Valea Muntelui iarasi ducand la departartea de biserica a enoriasilor. Trist este ca in Moldova care ESTE un bastion de credinta in manastirea Durau la pangar nu gasesti nici un material anticip, antimasonerie, anti NWO, antiecumenism parca fiind rupta din peisaj. Sa fie aceste fapte reale relatate de enoriasi din mai multe parorhii lucruri intamplatoare? Sau sa aiba legatura cu faptul ca sunt sub directa obladuire a Danielului (stim noi care)…

      De ce credeti ca s-a incurajat turismul la manastiri, deturnand de la adevaratul rol ceea ce a fost zidit pentru Dumnezeu iar oamenii s-au concentrat mai mult pe privit si mai putin pe rugat, si pelerinajul pana la urma poate fi o cadere daca nu e facut cu masura si cu simtire. Pelerinajul inseamna efort si dorinta de a ajunge undeva. Ce efort mai facem acum si ce mai simtim ca am dobandit acum cand totul se intampla cu masina?!? Unde e in definitiv bucuria gasirii si ajungerii si puterea rugaciunii ce izvoraste din acestea? Asta tot legat de renumitele circuite pe la Manastirile Moldave promovate tot de Daniel…ce duc mai degraba la umplere de duh lumesc pentru bani decat la vreun folos cu exceptia celui material fireste.

      Cei nespriti ca si mine pot crede a un moment dat ca a asculta o slujba la radio sau a o privi la TV e la fel de inaltator ca si cu prezenta in biserica de unde rezulta o alta comoditate creata de Daniel (masonerie) pentru departarea de biserica. Cum credeti ca a obtinut frecventa nationala pentru Trinitas cand e asa mare batalia pe frecvente … sa fim seriosi, sortuletele lucreaza.

      Sa nu uitam ce spune Parintele Arsenie Boca …sub fiecare placere este un sarpe… prea multele placeri se pare ca nu duc unde trebuie sau… drumul spre iad e pavat cu bune intentii … asa ca aviz amatorilor.

      Dumnezeu sa va lumineze!

      † Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieşte-mă pe mine, păcătosul

      Apreciază

  28. ciprian said, on septembrie 10, 2012 at 8:30 pm

    NU se fac antranamente de rutina ….Este evaluarea expertilor de zbor…..pe diferite tematici….ar fi bine sa se faca cit mai dese asemenea exerciti….dar mai trebuie si ceva noutati in dotare….FELICITARI PILOTILOR …ca inca mai zboara cu epavele astea luate la mina a doua…

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.