SACCSIV – blog ortodox

POLONIA: Jaroslaw Kaczynski candidează în locul fratelui său. Dar sondajele nu-i dau mai mult de 20-25% …

Posted in BRONISLAW KOMOROWSKI, JAROSLAW KACZYNSKI, Polonia by saccsiv on aprilie 27, 2010

   Citez din articolul Jaroslaw Kaczynski candidează în locul fratelui său:

   Jaroslaw Kaczynski a anunţat, luni, că va candida la prezidenţialele de pe 20 iunie în locul fratelui său, fostul preşedinte Lech Kaczynski, mort în accidentul aviatic de la Smolensk. “Viaţa preşedintelui retezată în mod tragic, moartea elitei patriotice a Poloniei înseamnă un singur lucru: trebuie să le ducem la bun sfârşit misiunea. Polonia este marea noastră obligaţie. Trebuie să trecem peste durerea personală şi să ne asumăm această misiune”, a spus Jaroslaw Kaczynski, citat de Reuters.
   Raţiunea candidaturii nu este doar aceasta. “Kaczynski va candida pentru că i s-a spus că altfel partidul său, Lege şi Justiţie, se va dezintegra”, a spus pentru “Wall Street Journal” Eugeniusz Smolar, preşedintele Centrului pentru Relaţii Internaţionale din Varşovia.
   Jaroslaw Kaczynski va fi singurul contracandidat puternic al liberalului Bronislaw Komorowski, preşedintele Seimului.

   Cu toate acestea, sondajele nu-i dau fostului premier mai mult de 20-25%. Până acum şi-a mai anunţat candidatura Waldemar Pawlak, actual vicepremier şi preşedinte al Partidului Ţărănesc.
   O campanie construită pe memoria fratelui său îi poate da lui Kaczynski o şansă în plus. “În realitate nu va candida el, ci fratele său. Echipa sa va miza pe simpatia pentru fostul preşedinte. Kaczynski va câştiga doar dacă ceilalţi candidaţi vor face greşeli. Nu va fi o campanie normală, dar cred că opţiunile electorale nu s-au modificat”, spune Krzystof Bobinski, directorul think-tank-ului Unia&Polska Foundation, citat de Reuters.
   O campanie brutală
   Fostul ministru de Interne al guvernului Jaroslaw Kaczynski, Ludwik Dorn, aprecia că alegerile vor fi unele “brutale”, întrucât “legenda” morţii preşedintelui “nu va rămâne una naţională, ci va fi confiscată de rivalii politici”.
   O privire retrospectivă poate ajuta la descifrarea sensului acestei brutalităţi. Spre exemplu, cu puţin timp înainte de tragedia de la Smolensk, ministrul de , Radek Sikorski, îi acuza pe fraţii Kaczynski că au intervenit în alegerea candidatului liberal la preşedinţie. Acelaşi Sikorski, care a fost ministru de Externe în guvernul Kaczynski, până în 2007, cataloga astfel alegerile anticipate din acelaşi an: “Un referendum la adresa caracterului şi metodelor folosite de gemeni, care va decide dacă Polonia va fi o ţară europeană normală sau va trăi o revoluţie permanentă.
   „Lovitura de stat” al gemenilor Kaczynski
   Celebrul disident Adam Michnik cataloga guvernarea gemenilor drept “o lovitură de stat mascată”.
   Criticii guvernării Jaroslaw Kaczynski i-au reproşat acestuia şi fratelui său obstinaţia cu care încercau să dezvăluie legăturile oculte dintre disidenţi, marii afacerişti şi foştii agenţi ai poliţiei politice comuniste, ajungând astfel să compromită reputaţia lui Lech Walesa. Fostul lider al Solidarităţii l-a catalogat chiar pe preşedintele Kaczynski drept “fiu de căţea”.
   Fraţii Kaczynski au fost autorii unei legi a lustraţiei care obliga 700.000 de polonezi să declare că nu au făcut poliţie politică, o lege criticată chiar de UE. O reîntoarcere a lui Jaroslaw Kaczynski poate aminti şi de alianţele sale cu partide extremiste ultracatolice, precum Liga Familiilor, Polonia fiind în perioada guvernării sale singurul stat UE care susţinea reintroducerea pedepsei cu moartea şi interzicerea avorturilor.
   Cât priveşte politica energetică, guvernul Kaczynski a adoptat o lege care permitea trecerea sub controlul statului a companiilor care se aflau în faţa pericolului unei preluări ostile, un gest interpretat ca o măsură preventivă în faţa expansiunii Gazprom. 
   Comentariu saccsiv:

   Se poate observa ca in acest articol nu prea e agreat Kaczynski, iar printre randuri se cam poate deduce si in linii mari motivul. Cititi va rog si:

Polonia avea tendinta de a nu merge in rand cu lumea. Conducerea poloneza a murit intr-un accident de avion. Va merge de acum Polonia in rand cu lumea?

VIDEO – Daca e real, este EXTREM DE GRAV: CAMERAMANUL ce a filmat epava avionului, in care a murit presedintele polonez, A FOST ASASINAT! 

 

5 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

 1. saccsiv said, on aprilie 27, 2010 at 3:34 pm

  Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

  https://saccsiv.wordpress.com/about/

  Apreciază

  • vizitator said, on aprilie 28, 2010 at 8:53 am

   Am citit azi in ”RING” ca martorul ocular care a filmat imediat dupa prabuzirea avionului si a capturat imagini importante de la fața locului inclusiv 3 focuri de arma ce se auzeau,si care a spus presei ca au existat supravietuitori dar au fost executati toti,MARTORUL A FOST ASASINAT DUPA MAI MULTE INCERCARI DE INJUNGHIERE SI DECONECTAREA DE LA APARATELE CARE IL TINEAU IN VIATA URMATE TOT CU LOVITURI DE CUTIT!E INCREDIBILA STIREA…ATUNCI CHIAR A FOST ADEVARAT CA TOTI DIN CONDUCEREA POLONIEI AU FOST ASASINATI?Sacciv,tu ai filmarea aceeia a martorului?Eu am vazut putin din filmare,cred ca pe ACCES DIRECT ori LIBERTATEA..poti sa ne informezi tu mai bine atunci?Astept cu nerabdare sa postezi ceva in acest sens…Povestea e tragică…Cata durere a fost in POLONIA…

   Apreciază

 2. stefan said, on aprilie 27, 2010 at 4:54 pm

  http://feeds.timesonline.co.uk/c/32313/f/440158/s/a34dcd3/l/0L0Stimesonline0O0Ctol0Cnews0Cworld0Carticle710A9260A0Bece0Tcid0FOTC0ERSS0Gattr0F7970A93/story01.htm

  Astazi in parlamentul Ucrainei s-a votat ‘pentru’ prelungirea intelegerii dintre Rusia si Ucraina de a se mentine curenta baza ruseasca de la Sevastopol in Crimea.

  A iesit cu incaierare.

  Personal nu vad nici o problema cu a primii gaz natural la 30% reducere SI in acelasi timp a avea pe cineva ca paznic impotriva unei invazii americane/nato 🙂

  Apreciază

  • Romeo2110 said, on aprilie 28, 2010 at 4:32 am

   Raul cel mic ales de Ukraina este totusi foarte mare.
   In anii 90 si parintele Iustin Parvu spunea ca ar fi fost mai putin rau pentru Romania daca ar fi prteferat Rusia in loc de UE-America.

   Apreciază

 3. […] Saccsiv:  POLONIA: Jaroslaw Kaczynski candidează în locul fratelui său. Dar sondajele nu-i dau mai mult de … […]

  Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: