SACCSIV – blog ortodox

Seful FBI: teroristii interni, o ameninţare la fel de mare ca si Al-Qaida

Posted in al Qaeda, FBI, TERORISM by saccsiv on aprilie 22, 2010

   Citez din articolul Domestic terrorists as big a threat as al-Qaeda, says FBI head Robert Mueller:

   Cincisprezece ani dupa bombardamentul din Oklahoma City, spectrul terorismului intern a revenit si bântuie administraţia Obama, cu un avertisment al FBI-ului că extremişti „interni şi lupii singuratici” reprezintă acum o ameninţare gravă ca si Al-Qaida şi afiliatele sale.

   Avertizarea, directorului FBI, Robert Mueller, a aparut deoarece fostul preşedinte Clinton a tras o paralelă între tragedia Oklahoma City şi o creştere recentă în retorica anti-guvernamentala, în timp ce publicul american de televiziune a auzit pe Timothy McVeigh, cel ce a pus bomba in  orasul Oklahoma City, cum descrie ca „o furie oarba”, l-a condus sa planifice un atac care a ucis 168 de bărbaţi, femei şi copii.

   Un purtător de cuvânt al FBI-ului a declarat, ieri pentru The Times, că domnul Mueller a facut referire la grupurile extremiste de dreapta şi miliţiile anti-guvernamentale, precum şi islamiştii americani, în mărturia sa depusă în faţa comisiei Senatului, care trebuie să aprobe bugetul de 8.3 miliarde dolari (5.4 miliarde £) al FBI-ului.

    Luna trecută, agenţii federali au arestat nouă membri ai unei miliţii creştine cu sediul in Michigan, numindu-se Hutaree. Ei au fost acuzaţi de complot pentru asasinarea poliţiei locale, ascunzand arme, cuţite şi grenade.

   Având în vedere aprobarea reformei de sănătate a Preşedintele Obama, FBI-ul a făcut, de asemenea, arestări în Seattle şi San Francisco, după ameninţări cu moartea ce au fost trimise la senatori Democrati.

   „Este una să-ti exprimi nemulţumirea faţă de guvern, dar odată ce treci linia de demarcaţie cu o ameninţare violenta, asta este o încălcare pe care o luăm foarte în serios„, a spus Bill Carter, purtătorul de cuvânt al Biroului.

   Bombardarea Oklahomei a fost urmată de un proces civil exhaustiv în care McVeigh a devenit o figură a urii pentru multi, dar unii il considera un erou pentru unii membri ai franturii Supravietuitorilor la care a fost radicalizat.

   El a fost executat în 2001, dar nu înainte de a acorda 45 de ore de interviuri, a condamnatului la moarte, pentru autorii unei carti, Terorismul American, ale căror benzi vor fi difuzate pentru prima dată luni. McVeigh nu a mărturisit, în instanţă, ca a fost autorul bombardamentului, dar el pare să fi facut acest lucru in inregistrari.

   „Nu simt ruşine pentru ce am facut„, spune el. „Acest lucru a fost ceva ce l-am vazut ca o cauza mai nobila, şi ştiu aceasta, asa cum am analizat istoria si nu doar a SUA, dar a tuturor naţiunilor pe perioada intregii istorii a omenirii. Oamenii au ucis pentru ceea ce au crezut ei ca e mai de folos, şi a fost acceptat. Uneori uciderea este acceptata.”

   Casa Albă a avut grijă să sublinieze că ameninţarea terorismului extern a rămas acută, dar înalţi funcţionari, confidential, sunt  încrezători că operaţiunile militare în Afganistan merg bine punand al-Qaeda in dezavantaj. Putini oameni de la Washington sunt la fel de încrezători cu privire la ameninţarea de pe piaţa internă.

   Cititi va rog si:

MILITIA “CRESTINA” “HUTAREE” si chestiunea rezistentei armate

Care ar fi semnificatia mesajului explicativ lasat de autorul atacului din Austin?

VIDEO: Din cauza unora ca el si mai ales a inscenarilor, TOT CE E ETICHETAT A FI “TEORIA CONSPIRATIEI” AR PUTEA FI INTERZIS PE INTERNET. Un teoretician al conspiraţiilor a deschis focul într-un punct de control al Pentagonului si a fost ucis …

In ritmul acesta, in cateva luni planeta va deveni o cusca. Iata o noua actiune marca „The Department of Homeland Security”

Un nou “manual” de lupta impotriva terorismului ii indica a fi periculosi inclusiv pe militantii anti NOUA ORDINE MONDIALA …

 

4 răspunsuri

Subscribe to comments with RSS.

  1. saccsiv said, on aprilie 22, 2010 at 5:15 pm

    Pentru o mai facila parcurgere a acestui blog, cititi va rog si “CUPRINS”:

    https://saccsiv.wordpress.com/about/

    Apreciază

  2. […] Seful FBI: teroristii interni, o ameninţare la fel de mare ca si Al-Qaida […]

    Apreciază


Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.